חושבים טוב - מה אנחנו יכולים ללמוד מדן אריאלי על מוטיבציה? פרק 26

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 28 гру 2017
  • כולנו רוצים להיות מאושרים יותר. לרוע המזל, מסתובבות בחוץ לא מעט עצות ממש גרועות לחיים טובים. במקרה הטוב הן מיועדות למישהו מסוים (שהוא לא אתם). במקרה הרע הן שטויות במיץ עגבניות. אבל יש גם עצות טובות ומבוססות של אנשי מדע. אחת לשבועיים אפגש עם האנשים האלה - חוקרים או מיישמים של פסיכולוגיה חיובית, מדעי המוח ופרקטיקות שינוי הרגלים - וביחד נציע דברים שעובדים שכל אחד יכול ליישם בחיים שלו. מקווה שתיהנו!
    פרק 26 - מה אנחנו יכולים ללמוד מדן אריאלי על מוטיבציה?
    גילוי נאות: חיכיתי לפגישה שלי עם פרופ' דן אריאלי הרבה מאוד זמן, והתרגשתי כמו טינאייג׳רית שפוגשת סלב. אתם, אגב, יכולים לצרוך את השידור בכל דרך שתבחרו, בוידיאו, אודיו, או בכתבה הבאה. (אהבתם את תוספת הוידיאו לפודקאסט? ספרו לי כדי שאדע אם להוציא עוד סרטונים מצולמים)
    דן אריאלי, פרופ' לכלכלה התנהגותית, מרצה מבוקש וסופר מצליח לא נתן לרשימת הטייטלים הארוכה שלו להפריע למפגש שלי איתו. התמלאתי השראה כשראיתי כמה פתח את הלב, סיפר את החוויות האישיות המרגשות, הכואבות והמצחיקות ביותר, וגרם לי לרצות לשמוע עוד ועוד. שיחה שהחלה בנושא המוטיבציה, מה מניע אותנו, ואיך אנחנו יכולים להתמלא רצון לעשייה, גלשה גם למשמעות החיים, אושר, וסיפוק. מתוך ההיסטוריה האישית והמורכבת של אריאלי נגלו לפניי תובנות טובות כמו למי כדאי להשוות את עצמנו? מה גורם לאנשים מסוימים להיות יותר חסינים נפשית? היכן טמונה משמעות חיינו, במטרות קצרות הטווח או הארוכות דווקא? (התשובות יפתיעו אתכם!). בהמשך ביררנו גם מה הקשר בין שמחה רגעית למשמעות, איך עשייה, מעגל חברתי ודד ליינים משפיעים על המוטיבציה ואיך חוקים דתיים קשורים לטבע האנושי ולמוטיבציה? בסוף השידור גם מנינו כלים טובים, מבית מחקרו של אריאלי להבנת המוטיבציה שלנו ולמטרות החשובות של חיינו. אני הולכת להקשיב לשידור הזה שוב. ספרו לי איך היה לכם.
    ____
    לקבוצת הפייסבוק בה נדון על הפרק: ״חושבים טוב - שאלות ותשובות על פסיכולוגיה״
    groups/76664...
    לכל הפרקים:
    judithkatzpodcast.simplecast.fm/
    7.1.18 - תל אביב | מוטיבציה - המדע מאחורי מה שמניע אותנו
    goo.gl/6b1u8m
    21.1.18 - ירושלים | מוטיבציה - המדע מאחורי מה שמניע אותנו
    goo.gl/kTtRjM

КОМЕНТАРІ • 37

  • @orlyolivens..
    @orlyolivens.. Рік тому +2

    מדהים ומרגש

  • @user-kj3ld6oq9l
    @user-kj3ld6oq9l Рік тому +1

    אדם מדהים

  • @sallyp8891
    @sallyp8891 Рік тому +2

    מדהים האיש הזה ברמות✨🙏✨🙏✨❤️✨🙏❤️✨

  • @jamesrichard6899
    @jamesrichard6899 4 роки тому +5

    תמיד מעניין לשמוע וללמוד מדן אריאלי! תודה רבה!!!

  • @user-do7if2yv7h
    @user-do7if2yv7h 2 роки тому +2

    פשוט נהדר!תודה

  • @ykrsbikrim
    @ykrsbikrim 5 років тому +4

    תודה על התענוג צרוף. בשמיעת דברי הפרופסור היקר דן אריאלי.
    שנותן תחושה טובה שיש כאלו
    אנשים בעולם.

  • @vikimihaelov7055
    @vikimihaelov7055 3 роки тому +2

    דמות שהייתי שמחה לראיין

  • @adirnosrat
    @adirnosrat 6 років тому +24

    פרק מעולה! דן אריאלי בנאדם כל כך אצילי וצנוע, שזה פשוט כובש!

  • @binyaminb.4035
    @binyaminb.4035 3 роки тому +3

    ממש במקרה נתקלתי וממש אהבתי, תודה לך
    כמובן נרשמתי כמנוי.
    עזר לי בתחילת יום עבודה ותובנות לגבי לבטים בעבודה.

  • @TheElad
    @TheElad 6 років тому +10

    כיף להתקל באוצרות ביוטיוב מדי פעם! תמיד מעניין להאזין לפנינותיו של דן אריאלי, על אחת כמה וכמה כשהצד השני יודע לכוון את השיחה בצורה כל כך מעניינת

  • @user-rq4xm1re2m
    @user-rq4xm1re2m 6 років тому +3

    שכויח. תודה על הפרק הנפלא תמשיכו לעשות טוב ולהאיר את הטוב שיש בעולם. יש שפע של טוב רק צריך לפתוח את העיין בצד הנכון.

  • @EladTalmor
    @EladTalmor 4 роки тому +3

    מפגש מעניין מאוד! תודה יהודית!

  • @Uvsegev
    @Uvsegev 5 років тому +4

    אחלה הרצאה, מרתקת ונותנת כלים לחיים, ממש תודה לכם!

  • @user-fp4rd7zf3t
    @user-fp4rd7zf3t 4 роки тому +2

    צודק.צריך להעריך את מה שיש לנו.וגם להעריך את מה שהמדינה נותנת לאזרחים.למשל הבריאות לכל אזרח.תודה למדינה ותודה לאל.זה לא ברור מאליו.

  • @OfraMC
    @OfraMC Рік тому

    לא כדאי לגנוז את הראיון הזה אחרי כל הכתבות והפרסומים שלא מחמיאים לאיש ?....

  • @user-qp9mx3rh2w
    @user-qp9mx3rh2w 3 роки тому +1

    אובססיביים למזון
    במאה חמישים שנה האחרונות התחלנו לצרוך מזון מתועש, מעובד. אנחנו שולטים במה שאנחנו מכניסים לפה על ידי פיתוח כל מיני צורות ייצור מזון, שימוש בכימיה, בחומרים משמרים. הכנסנו מכונות לעבודה בכל מקום, גם בחקלאות.
    יוצא שאפשר להרוויח על כל מוצר מזון שממציאים, לעשות ממנו עסק מצליח, ולכן בהתאם קמים יזמים שמזהים הזדמנות לגרוף רווחים, ומפרסמים צורות מזון כביכול בריאות יותר, דיאטות כאלו ואחרות. הם ממליצים לציבור מה לאכול, ורותמים לעזרתם מומחים וחוקרים שיקדמו את המוצר או את דרך החיים שהם מוכרים. והמומחים עושים כדברם: "אכן כן, כך צריך לאכול, זו הדרך הנכונה לחיות!", ובהדרגה המדיה מתמלאת ומתפטמת בפרסומים סביב מזון ובריאות הגוף.
    למרות כל המחקרים והפרסומות, כל המחקרים והעדויות, אין במזון כזה או אחר תועלת של ממש. אפילו אם היינו מוכיחים שבאמצעות מזון מיוחד כלשהו, האדם היה מאריך את חייו משמונים שנה לתשעים שנה, מה התועלת מזה? מה התועלת לחיות עוד עשר שנים? הסוף הוא אותו סוף, ומי מרוויח ומה בדיוק הוא מרוויח?
    האדם צריך לאכול לחם בריא, לשתות מים נקיים. כל המזונות שהוא מכניס לגוף, כדאי שיהיו טבעיים ופשוטים ככל האפשר, קרובים למקור. לאכול במידה, רק כמה שצריך כדי לחיות. כלומר אדם לא צריך להגביל את עצמו ולהתנזר, אלא לאכול בצורה נורמלית. העיקר לא להיגרר ולעשות מזה פולחן.
    מכיוון שהגוף הוא חיה, אז הטיפול שנדרש לו הוא בהתאם, ענייני ופשוט, כמו טיפול בכל בעל חיים. את תשומת הלב עלינו להפנות להתפתחות והשקעה בנשמה. שאלות מהותיות צריכות להזין אותנו: בשביל מה אנחנו חיים בכלל? לאן העולם הולך ולמה הוא נועד? ומה תפקידנו המיוחד בו? להרים את העיניים מהחפירה המוגזמת הקנאית בגוף, ולחפש מסביב, בטבע, תשובות לחיים בריאים.
    כי טוב להתבונן ולראות את צורת הקיום בטבע. איך כל הפרטים בדרגות הדומם, הצומח והחי צורכים את מה שדרוש להם ולא יותר. איך הכוח שמנהל אותם, השכל העליון הפועל בבריאה, גורם להם להתקיים באינטגרציה מושלמת, בהדדיות, בלי להשמיט ולהזניח שום פרט. עלינו להתפעל מהקשרים המסועפים בהם הטבע מקיים את עולמו, ולשאוף להידמות אליו, אל הכוח הזה, המקשר והמחבר.
    בהתחקות אחר השכל הפועל בטבע, מתפתח החלק הגבוה באדם, הנפשי, השכלי, החברתי. מתפתחת הנשמה. בניסיון לדמות את עצמנו למערכת חוקי הטבע, תיווצר בינינו חברה בריאה, חזקה, חסונה, שיסתלקו מגופה היחסים החולניים של ניצול הדדי ורווחים אחד על חשבון השני. תהיו בריאים.

  • @elcharar
    @elcharar 6 місяців тому

    ממי ללמוד ממנגלה?

  • @Shoshr7
    @Shoshr7 3 роки тому +2

    חסר תרגום לכבדי שמיעה.

  • @jamesrichard6899
    @jamesrichard6899 4 роки тому +5

    אני חושב מפעם לפעם על הבחור שהתאבד שתיארת, וכנראה באופן מאוד אינטואיטיבי אני מחפש את "מוסר ההשכל" או מנסה למצוא מה היה ניתן לעשות אחרת, כאשר אני מניח שחברתית/ביולוגית מטרת העל היא "להמשיך בחיים בכל מחיר", ואני חושב שזאת הפעם הראשונה (שאני יכול לחשוב עליה) שמישהו לא פוסל על הסף את האפשרות של התאבדות במקרים מסוימים... הייתי מאוד מאוד שמח אם פרופ' יהיה מוכן לשתף קצת יותר על כך!
    לא חייבים שיחה של שעה על התאבדות (נושא קשה מאוד), אך אם הוא יהיה מוכן לשתף קצת יותר בנושא.
    למשל: מה גורם לעובדה שהחברה "חייבת לפסול" אוטומטית את רעיון ההתאבדות, ואולי קצת על מה נתן לדן את ה"זכות" להגיד "אני לא פוסל"... האם הפציעה האישית שלו היא מה ש"מתיר" לו את הזכות להגיד "אני לא פוסל"?
    מה עם מי שלא נפצע פיזית?
    הרי יש לרוב האנשים ה"רגילים" איזושהי תפיסה של ברגע שמישהו רק מעז לחשוב על כך, מיד מגיעים האחים עם החלוקים הלבנים וקושרים אותו למיטה... איך/היכן ניתן לדבר על האפשרות של התאבדות, והאם זה בריא לחשוב/לדבר על כך?

    • @kenblack1013
      @kenblack1013 3 роки тому +1

      נראלי שתמיד בריא לדבר את מה שעל הלב עם האדם הנכון,
      בטח שעדיף מלהתכחש לבעיה כזאת או אחרת,
      אני חושב שהחברה ובמיוחד הישראלית רואה בזה דבר פסול שצריך להשתיק ולהסתיר ולכן המקרי התאבדות הם קשים שלא לומר מזעזעים, לדעתי צריכה להיות לכל אדם את האפשרות למות בכבוד על דעת עצמו ובצורה מכובדת בדיוק כמו המתת חסד ושתהיה רגולציה בנושא ולא הכחשה והסתרה

    • @sophiarodriguez1861
      @sophiarodriguez1861 3 роки тому +1

      @@kenblack1013 מסכימה!

    • @user-ok9fi8cd6f
      @user-ok9fi8cd6f 2 роки тому +3

      גם אני שמתי לב לתשובה המאוד לא צפויה הזו של דן. ולמרות שאני מאוד אוהב ומעריך את דן, בעניין הזה אני חושב שצריך להפוך עולמות ולעשות הכל כדי למנוע מצב נוראי שכזה. גם בגלל שהחיים עצמם הם יקרים וזו זכות לחיות, ובפרט לאדם כמו בן שמי יודע איזה תועלת הוא היה יכול להביא לאנושות עם היכולות שלו (בדומה לדן), וגם בגלל שהתאבדות זה צעד מאוד מאוד אנוכי לדעתי. זה קשה מנשוא לאנשים הקרובים אליך ולא כ"כ הוגן כלפיהם. כמובן שאני לא אומר את זה מנקודה שיפוטית, כי מי מסוגל להבין את הקושי שהיה לבן? אבל יש מקום לחשוב על האנשים שיקרים לך ומה שזה יעשה להם לדעתי.. ונקודה אחרונה שאני מאמין ומקווה שהיא מדברת אל רובנו, היא העניין של קדושת החיים מבחינה יהודית. גם אם אתה לא אדם דתי, קשה להתעלם מכך שאנחנו מורכבים מגוף ונשמה...

    • @sophiarodriguez1861
      @sophiarodriguez1861 2 роки тому +1

      @@user-ok9fi8cd6f מסכימה עם רוב דבריך, ועדיין... יש אנשים שסובלים ברמות שאולי אני ואתה לא נכיר בחיים. כל רגע בחייהם הוא גיהינום... חלקם ניסו במשך שנים כל תרופה או טיפול אפשרי, והם עדיין סובלים (סבל פיזי איום, סבל נפשי, וכו). ואז מה? אולי במקרים חריגים ביותר אין באמת מה לעשות? כמובן שלא מדובר על רוב האנשים!
      מי אני (או אתה או כל אחד אחר) שיכולים להגיד לאותו אדם שיש סיבה לחיות?
      להבדיל, חיית מחמד סובלת... כלב חולה מאוד, וזה לא הולך להשתפר. אז מה עושים? נותנים לה לסבול עם אפס איכות חיים? למה עם חיית מחמד המתת חסד זה הגיוני, אבל במקרה של אדם זה לא?

    • @user-ok9fi8cd6f
      @user-ok9fi8cd6f 2 роки тому

      @@sophiarodriguez1861 כפי שציינתי , אני ממש לא שופט אותו או כל אחד אחר שלצערינו הגיע למצב הזה. פשוט חושב שזה פתרון שלא צריך להיות אופציה בשום מצב, ואני מאמין שאם מישהו הגיע למצב של התאבדות, זה מבחינתי היה ניתן למנוע את זה עם יותר עזרה מהסביבה בכל הדרכים האפשריות. יחד עם זה- "אל תדון אדם עד שתגיע למקומו" , אני באמת לא דן ולא שופט אותו. רק כואב לשמוע שאנשים מגיעים למקום כ"כ קשה

  • @funuc304
    @funuc304 3 роки тому +1

    דווקא די קל למצוא את המשמעות הגדולה של החיים , אנשים לא חושבים על החיים בצורה נכונה

    • @kenblack1013
      @kenblack1013 3 роки тому

      מה המשמעות שמצאת?