@Merve Şevval Bal İman dairesine zaten bir sözle giriyorsunuz hanımefendi. (Kelime-i Şehadet) ilgili konu için TDV Ansiklopedisi - Elfaz-ı Küfür- maddesini okumanızı öneriyorum.
1,5 ay önce Şok marketten deneme amaçlı 1.700 gr siyah üzüm aldım. Çok anlamadığım için tam olarak hangi üzüm çeşidi olduğunu bilmiyorum. Üzümleri (kesinlikle yıkamadan ) elimle bir tas içine , tane tane patlatarak koydum, tabi hepsini patlatana kadar dibinde suyu da birikti. 2 adet 1,5 litrelik pet şişe koymuştum daha öncesinden kenara. Elimdeki posayı pet şişelerin içine yarı yarıya paylaştırdım, dipte kalan suyunu da aynı şekilde. Şişelerin kapak yerlerine , buzdolabı poşetinden birer parça koparıp paket lastiği ile kapattım. İğne ile de üzerlerine 15-20 delik açtım, hava alsın ama toz girmesin diye. 4-5 saatte bir şişeleri elime alıp dökmeden çalkaladım ve yerine geri koydum. 4 gün bu şekilde devam ettim. (2. gün tadına baktım biraz ekşi olduğundan dolayı 3 tatlı kaşığı şeker attım ) sonra yine o üzümleri patlattığım kase üzerine bir tülbent serip , şişedekileri döktüm. Bu şekilde kabuk ve çekirdeklerinden ayrılmış oldu. posayı iyice sıkarak suyu tamamen akıttım. Elimde 1.5 LT şıra oldu. Yine şok marketten aldığım kulplu cam şişeye elimdeki şırayı doldurdum. Şişenin ucuna çocuğun balonlarından birtanesini 2-3 delik açıp taktım ve yine paket lastiği ile sardım. (Balon gazın çıkmasını , havanın da girmemesini sağlıyor. ) 20 Gün bu şekilde kaldı. Sonra serum hortumu ile ters musluk yaparak başka bir şişeye aktarıp 20 günlük posayı attım. Yeni şişede 3 gün daha bekledi ve aynı şekilde yine başka şişeye aktardım, çok az posa çıkmıştı. Anladım ki sonlara geldik. O son doldurduğum şişenin ağzını sıkıca kapatıp, eşyalarımın bulunduğu dolabın alt kısmına hafif yatık bir şekilde koydum. ( oda hafif serin olduğundan ve güneş görmediğinden dolayı ) 2-3 gün de bu şekilde bekledi. Ben şaraptan falan anlamam. Çevremde anlayan birkaç kişiye tattırdım " üzümleri alayım bana da yaparmısın" dan başka bişey duymadım desem doğrudur. Çok güzel olduğunu , burukluk olmadığını falan söylediler. Şimdi Şok markete üzüm gelmesini bekliyorum :) :)
Ben geçen yıl 70-80 kg üzümden yaptım. Üzümü topladıktan sonra hiç yıkamadan saplarından ayırdım ve bir gün kadar beklettim açık havada. Sonra çuval içinde ezip suyunu bidonlara doldurdum. Çuval içinde kalan posayı bidonlara eşit miktarda (posanın tamamını) ekleyip iyice karıştırdım. Hava kilidiyle kilitleyip karanlık ortama koydum. Yaklaşık 3-4 hafta ara ara kontrol ederek CO2 çıkışını gözlemledim. CO2 çıkışı bittikten sonra ilk süzme yine hava kilidi ile 1-1,5 ay beklettim .tekrar süzüp yine hava kilidiyle yine 1-1,5 ay beklettim. Süzüp şişeledim. İçmek için 2 ay kadar bekledim. Toplamda 42 şişe şarap çıktı. En son açtığım şarap mükemmeldi. Sanırım bekleme süresi uzadıkça şarabın tadı da güzelleşiyor. Onun için bu sene en az 6 ay bekleyeceğim içmek için (şişeledikten sonra) İlk süzme işleminde iki farklı kalıntı oluyor biri dipte biri de üzerinde. Ben önce üzerindeki posayı dağıtmadan hortumla suyu aldım. Dipteki ve üstteki posayı ayrı bir bidona alarak tüm bidonlarda ki dipteki tortu ve üstteki posayı biriktirdim. Zor olmasına rağmen süzdüm (inanın çok zor). Bu süzdüğüm şarabı ayrı bir bidona hava kilidiyle sakladım (sırf meraktan). Sonunda bu süzdüğüm şarabın tadının daha yumuşak ama alkolünün daha fazla olduğunu gördüm. Burukluk yoktu tadında ama şişenin yarısına geldiğinizde diliniz şişiyor emin olun. Şişenin dibini görmek nasip olmadı hiç (tek başıma içtiğimde) :) Ben şarabı yaparken meserasyon evresini uygulamadım direk fermantasyona başladım. Benim gözlemim meserasyonda şarabın rengi bulanıklaşıyor. Ne kadar beklerse beklesin berraklaşmıyor. Şarabın renki çok hafif mordan kırmızıya çalan berrak bir kırmızı renk oldu. Renk muhteşemdi. Sanırım üzümü aldığım bağla alakalıydı üzümü Ankara elmadağda bir bağdan topladım. Bu sene niyetim 300-400 kg arası üzümden yapmak. Bir kaç şişesini sakladım. Kükürt eklemedim. Bakalım sonuda tadı nasıl olacak. Şaraba şeker katılır mı? Ben katmadım şeker alkole döner. Yaptığınız şarabın alkol seviyesini yükseltmek istiyorsanız katın ama bu seferde acılaşır. En güzeli doğal olanı benim tercihim. Sevgilerle dostlar.
bir güncelleme yapayım geçen şarabı birlikte yaptığım dayımın şarabından birer kadeh içtik. çok hafif tuzluluk hissettim. sanırım bizim şaraplar pek yıllandırılamayacaklar. uyarayım dedim. ama yine de 1-2 şişeyi gelcek seneye kadar bekleteceğim
Yıkayıp yıkamamak önemli mi? Sonuçta ilaç atılıp atılmadığı ne malum. Hadi bağa atılmadı da yanında ki tarlaya attılar, illa bulaşır. Yıkayıp 1-2 saat ıslaklığının geçmesini beklemek sonra işlemlere başlamak şarabın tadını etkiler mi?
Ne kadar zahmetli iş. Vallahi bravo. Gap turuna gittigim zaman mardinden el yapımı şarap satın almıştım. Tadı hala damagimda. ❤❤❤ şarap, ağzının tadını bilen ve içmesini bilenlerin bir numarali alkolü ❤
Yapılan işlemler doğru,ancak neden yapıldığı hakkındaki açıklamalar hatalı.Üzümlerin ezilme işleminden sonraki bekleme süresi fermantasyon değil maserasyon işlemi olarak adlandırılır.Burada alkol fermantasyonu (şekerin alkole dönüşümü süreci) gerçekleşmez,üzüm içindeki renk pigmentlerinin,tad ve koku verici maddelerin suya geçmesi amaçlanır,beyaz şarap yapımında maserasyon a gerek duyulmaz direk preslenip fermantasyon işlemine geçilir.Süzme işleminden sonraki fermantasyon işleminde,kap içine hava girişi engellenir,böylece maya faliyeti gerçekleşir,maya üzüm suyunun içindeki şekeri işleyip alkol ve karbondioksite dönüştürür.Eğer hava girişi olursa maya faaliyeti yerine bakteri faaliyeti gerçekleşip ürün sirkeleşir.
Üstelik söylendiğine göre hiç şeker yokken hava kilidi takıldı ve iki hafta fermantasyon bırakıldı. İyi de hiç şeker yokken ne feemantasyonu bekliyoruz, Turşu mu kurduk😂
@@cuneytdegermenci2520 Yeterli şeker zaten üzümün kendisinde var ya, o yüzden sonradan şeker katılmıyordur. Doğal şarap yapımı bu. Toz şeker katılmasının kötü olacağını okumuştum(olur ama tadı bozulur toksik maddeler olur, artısı bir tek alkolü yüksek olur), ama saf glikoz şekeri bulabilecekseniz onu katabilirmişsiniz o problem değilmiş.
Vay arkadaş yorumlara bakıyorumda herkes bi connoiseur , 30 yıllık sommelier edalarında. Yok şekersiz tursumu yapiorsun yok ona fermantasyon denmez etc. Burda ilk defa dogru dürüst ev yapımı sarap anlatımı yapılmış herkes laf sokma derdinde. Iki tane üzüm çeşidi sayamıyacak sarabı sadece kırmızı ve beyaz olarak cesitlendirecek tipler gelmiş burda sacma sapan yorum yapıyorlar hadi biraz ileride oynayın siz. Harika bir video ve anlatım olmuş beyefendi tebrikler.
Merhaba 5 günlük maserasyondan sonra şırayı süzüp fermantasyona aldım ancak 5-6 saat olmasına rağmen köpürme yok. Maserasyonda köpürme vardı ve alkol tadı da gelmeye başlamıştı. Nerede hata yaptım?
Cezaevinde bizde yapıyorduk ekmek mayası ve bakır tek ile fermante ederdik.. memurlar bu kadar üzümü ne yapacakssınız diye merak içindeydiker ne günlerdi ne kafalardı.. sizin gibi profesyonel olmasakta amatör şarapçılıkta 1 numaraydık..😁😁😂
Sanıyorum buradaki tek potansiyel sorun bu denli doğal ve amatör üretimde, bir seneki ürünün kalitesini seneye tutturamamak olacaktır. Fermantasyonu etkileyen çok sayıda parametre ( bakteri/mantar konsantrasyonu, süre, ısı, nem vs..) olduğu için dolayısıyla bazı dönemler güzel bazı dönemler ise başarısız olabilirsiniz. Ama sonuçta kükürtsüz ve en doğal metodu kullanmışsınız..eğer bir de organik üzüm kullanırsanız bu topraklardaki binlerce yıllık geleneği sürdürüyorsunuz demek..ellerinize sağlık ve afiyet olsun..
ikinci fermantasyon için üzüm suyunun içine şeker ve maya konması gerekiyordu ve karışımın oda sıcaklığında ışık almayan bir yerde mayalanmaya ayrılması gerekiyordu videoda bunlardan hiç bahsedilmemiş resme deneyin yapamayın demişsiniz
Herşey doğru, bütün bunları 5 kilo üzüm alarak da yapabilirsiniz, 500 kilo üzüm alarak da ..ben kendime kadar 10 kilo üzüm den yapıyorum ,presim olmadığı için tülbent ile sıkıyorum. Biraz kaybim oluyor fakat sorun değil. Sonuçta hem kendi yaptığınız, kaynağı bello, tamamen doğal ve litresi 3-4 kiraya güzel bir alkol oluyor hemde probiyotik. İlaveten şeker de eklemiyorum. He şunu da söyleyim şarapta iddialı değilim. Bir çok yöntem ve teknikler var ve bir o kadar da araç gerek. Biz evdeki kap kacakla pazar üzümü maçı götürüyoruz. Bu arada elinize sağlık çok güzel bir kanal.
Çok beğendim. Ben de yapıyorum ama sizi kinin yanında biraz ilkel diyebilirim. Mantık aynı ama ölçme vs yok. Ben üzüm suyunu alıyorum içine biraz tane ilave ediyorum.
Sağolasın güzel bir video olmuş. Yanlız ustalardan öğrendiğim bilgilere göre PMS kullanmak şarapta istenmeyen bakterileri önlemek için zorunlu yoksa şarapta bozulma,hastalanma riski çok fazlaymış.
Emeğinize sağlık açıklayıcı bir video olmuş👏👏👏ben pazardan aldığım üzümle şarap yapmaya başladım ,ama pazara gelene kadar çok el değdiği için üzümleri yıkadım.Bu yüzden şarap mayası kullanacağım.Üzümleri patlattıktan sonra hidrometrede 1080 ölçtüm .Şimdi 9 kilo üzüme ne kadar şeker eklemeliyim? Ve maya ne kadar olmalı?
Gerçekten düzgün sade ve yeterli bir anlatımını var içten teşekkür ediyorum. Ancak mümkünse şarap yapmakla ilgili bu aygıtları ( pres ölçü hava kilitleri vs ) ist c.kale Edremit gibi yerlerden nasıl alabilirim şimdiden teşekkür ediyorum simdiden
1. fermantasyon dediğiniz maserasyon sürecinin sonunda yaptığınız son ölçümde hiç şeker kalmamış görünüyor. o halde nasıl oluyor da 2. fermantasyon sırasında hava kabarcıkları çıkmaya devam ediyor? benim bildiğim alkol oluşumu maserasyon değil fermantasyonda olur. ancak bu videoda maserasyon sürecinde zaten şeker sıfırlanmış durumda. o halde 2. fermantasyona gerek kalmaması lazım. ayrıca açık maserasyonda üretilen alkol sorun olmuyorsa neden 2. fermantasyonda hava kilidi takıyoruz bu da kafamı karıştırdı.
selamlar, çok güzel bir video olmuş ve seneler sonra bile izleniyor tebrik ederim. keşke birde tadım videosu falan gelseydi ve babanız deneyimlerini biraz daha aktarmış olsaydı. ☺
teşekkür ederim bilgilendirici bir video olmuş, emeğinize sağlık. meyve parçalama ile sıkma işleminde kullandığınız ekipmanları nereden temin edebilirim.
Gökhan bey, emeğinize sağlık çok güzel bir video olmuş.👏👏👏Biz şarköyden aldığımız üzümden şarap mayaladık.Şeker ilavesi ve maya kullanmadan direk vahşi mayasıyla yaptık.12 gün kovada üzerine bez örtüp sabah akşam karıştırarak beklettik.Çok köpürdü ve güzel gitti.Sonra presten geçirip damacanaya aldık iki damacanaya salyangoz model hava kilidi,diğerlerine serum hortumundan hava kilidi taktık.Salyangoz hava kilitli olan çok köpürdü ve hızlı hava çıkışı oldu ama diğerleri çok az köpürdü ve hava çıkışı daha yavaş.Sizce fermantasyonda ve süreçte bir sorun varmıdır?Üzümlerin kabuklarıyla birlikte 12 gün bekletmek fazla mı oldu?Hava kilitlerinin hepsini salyangoz model hava kilidi ile değiştirmeliyim?
Merhabalar dilinize sağlık birinci fermantasyon sonucu dansite düşmüş şeker oranı sıfır diyorsunuz ve ikinci fermantasyona geçiyor burada herhangi bir ilave var mı peki
merhaba,güzel bir video olmuş elinize sağlık.Maya ve şeker hiç kullanmadan şarap oluyor mu?Şarabı berraklaştırmak için herhangi bir madde kullandınız mı?şarap berrak oldu mu?
Merak ettiğim 2 soru: 1. Üzümler toplandıktan sonra tarım ilacı, yabancı bakteriler vs olduğu için yıkanmaması, fermantasyon sürecini olumsuz etkilemiyor mu? 2) 1. fermantasyon (maserasyon) sürecinde ezilmiş üzümler bir kapta bekletilirken kabın ağzı sürekli açık mı kalmalı?
Selamlar. Sorularınıza yanıt vereyim 1. Üzüm üretiminde ilaçlamalar ürün korukken yapılır. En son ilaçlama ise hasada en az 25 gün kala yapılır ki hasata kadar üzerinde ilaç kalıntısı kalmaz. O nedenle yıkanmamasında sakınca yoktur. 2. Birinci fermantasyon döneminde cibrenin üzeri açık olacak ancak dış etkenlerden korumak için bir tülbent ile örtmekte yarar var.
Bazı dostlar videodaki adımları izleyerek şarap üretip üretemeyeciğini sormuş. Evet üretebilirsiniz. Sadece alkol oranı az gelir ise şarabınızı plastik bir şişede kapağı hava alacak şekilde yarı açık yarı kapalı buzluğa koyun. 5 6 saat içinde alkol dışındaki herşey donacaktır. Sizde kabı ters çevirip o alkolü alın. Yüzde 50 ye kadar alkol oranı sağlarsınız.
Normalde mayalanma oldugu zaman disardan hava almamaai gerekiyor diye biliyorum sizde agzi acikken nasil seker alkole donusuyor sizin 1. Fermantasyon dediginiz uzun tutarsaniz sirke yapimi oluyor diye biliyorum
Yanılıyorsunuz, birinci fermentasyon döneminde işlemin olabilmesi için havaya ihtiyaç var. Sirke yapımı için şıranın içine sirke bakterisi koymanız gerekiyor. Bunun fermentasyon süresi ile ilgisi yok
Aynen alkolik fermantasyon ile asidik fermantasyon ayrıdır hava ile temasta glikoz aside döner havada asılı bakteriler yapar demek o yüzden firmaların ürettiği şarap ekşi oluyor
Carrefour şarabı bile 30₺ olmuş bira 10.25₺ millet evde alkol yapmaya başladı hadi bira ve şarap yapımı basit içersinde metil alkol bulundurmuyor ama saf alkol yapımı tehlikeli ev yapımı alkol içenlerin şaftı hep kayıyor
Iranda her evade alkol uretiliyor dunyada en fazla kacak alkol ureten ulke vergi almak icin uydurulan yalan kuranda alkol yasak yok hele hele kendin yaparsan serhos olma Cocuklarin riskini iyi kullan
Ben bu gün yaptım direk bidona ayağımla sıktım sonra bidonun kapağına hortum takıp bu hortumun ucunu yarısını su ile doldurduğum şişenin içine soktum çok az üzüm posası ve çok az maya koydum kaynamaya bıraktım bir süre sonra süzerim kaynama bittikten sonra ise açıp afiyetle içerim ha bu arada şarap yapacağınız üzüm susuz yetişsin buna dikkat edin şarabı daha iyi oluyor
uzun süre saklayacaksanız ( 1 seneden daha fazla ) mutlaka içine kükürt koymanız gerekiyor. Ben şişelemede mantar kullanmıyorum. Vidalı kapaklı cam su şişeleri (750 ml)bu iş için çok uygun oluyor.
@@ahmetgokhankrtunc4595 kukurtleme ürünü ve uygulaması konusunda bilgi verir misiniz? Son aşamada sodyum metabisulfit kullanmak işi çözer mi? Birer aylık bir Kaç kez fermantasyon ve aktarma yapmak uzun süreli saklama için fayda olur mu? Ben yillandirmak istiyorum.
Hocam merhaba öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. Hocam sizin kullandığınız o su bidonun üstüne konulan şeyin ismini söyleyebilirmisiniz size zahmet olmaz ise
Üzümün kabuğu ve çekirdeğindeki doğal bakterilerle mayalanıyor demişsiniz fakat beyaz üzümde bekletilmeden direk press yapılıp başka bir kaba aktarılıyor fermantasyon nasıl oluyor?
1. fermantasyonun tamamlandığını ölçü cihazı olmadan anlamanın bi yolu varmı? herhangi bir koku oluyomu? yani ne zaman sıkma ve 2. fermanteye geçebiliriz?
5 kasa topladım ilk denemem olacak siyah küçük hiç anlamda ama bir çok kanalda farklı videolar var. Size uyucam inşallah birşeye benzer ama bende öyle alet edavat yok ilkel aletlerle demicem şansımı bakalım şarap mı olacak sirke'mi?😭🤣🤔
Allah cc razı olsun bu bilgileri verdiğiniz için artık kendi şarabımı hacı dedemin üzüm bağından elde ediyorum
İç iç boğazında kalsın
Haram birşey için Allah'ın ismini kullanmak nasıl bir ruh hâlidir!
Komik mi olduğunu zannediyorsun?
Şu şaka insanın imanına zarar verir.
@Merve Şevval Bal İman dairesine zaten bir sözle giriyorsunuz hanımefendi. (Kelime-i Şehadet) ilgili konu için TDV Ansiklopedisi - Elfaz-ı Küfür- maddesini okumanızı öneriyorum.
@Merve Şevval Bal güzel?
1,5 ay önce Şok marketten deneme amaçlı 1.700 gr siyah üzüm aldım. Çok anlamadığım için tam olarak hangi üzüm çeşidi olduğunu bilmiyorum.
Üzümleri (kesinlikle yıkamadan ) elimle bir tas içine , tane tane patlatarak koydum, tabi hepsini patlatana kadar dibinde suyu da birikti.
2 adet 1,5 litrelik pet şişe koymuştum daha öncesinden kenara. Elimdeki posayı pet şişelerin içine yarı yarıya paylaştırdım, dipte kalan suyunu da aynı şekilde.
Şişelerin kapak yerlerine , buzdolabı poşetinden birer parça koparıp paket lastiği ile kapattım. İğne ile de üzerlerine 15-20 delik açtım, hava alsın ama toz girmesin diye.
4-5 saatte bir şişeleri elime alıp dökmeden çalkaladım ve yerine geri koydum. 4 gün bu şekilde devam ettim.
(2. gün tadına baktım biraz ekşi olduğundan dolayı 3 tatlı kaşığı şeker attım ) sonra yine o üzümleri patlattığım kase üzerine bir tülbent serip , şişedekileri döktüm. Bu şekilde kabuk ve çekirdeklerinden ayrılmış oldu. posayı iyice sıkarak suyu tamamen akıttım.
Elimde 1.5 LT şıra oldu.
Yine şok marketten aldığım kulplu cam şişeye elimdeki şırayı doldurdum. Şişenin ucuna çocuğun balonlarından birtanesini 2-3 delik açıp taktım ve yine paket lastiği ile sardım. (Balon gazın çıkmasını , havanın da girmemesini sağlıyor. )
20 Gün bu şekilde kaldı. Sonra serum hortumu ile ters musluk yaparak başka bir şişeye aktarıp 20 günlük posayı attım. Yeni şişede 3 gün daha bekledi ve aynı şekilde yine başka şişeye aktardım, çok az posa çıkmıştı. Anladım ki sonlara geldik.
O son doldurduğum şişenin ağzını sıkıca kapatıp, eşyalarımın bulunduğu dolabın alt kısmına hafif yatık bir şekilde koydum. ( oda hafif serin olduğundan ve güneş görmediğinden dolayı )
2-3 gün de bu şekilde bekledi.
Ben şaraptan falan anlamam. Çevremde anlayan birkaç kişiye tattırdım " üzümleri alayım bana da yaparmısın" dan başka bişey duymadım desem doğrudur. Çok güzel olduğunu , burukluk olmadığını falan söylediler.
Şimdi Şok markete üzüm gelmesini bekliyorum :) :)
Bunu meslek olarak bile edinebilirsiniz
Bende soktan üzüm alsam bana da yapar mısın 😂
@@haticed2587 üzümleri görelim :)
@@mehmetsan5247 hobi olarak yapmak daha keyifli.
ben bu filimi bundan önceki vidiyoda izledim
İzlediğim en iyi amatör şarap yapımı videosu. Teşekkürler.
Maya katıyomusunuz içine yada başka bi katkı maddesi.Teşekkürler
@@mahmutturgut8269 hayır, gerekli maya üzümün kabuğunda dogal olarak bulunur. ama eger isterseniz maya ekleyip süreci hizlandirabilirsiniz
Ben geçen yıl 70-80 kg üzümden yaptım. Üzümü topladıktan sonra hiç yıkamadan saplarından ayırdım ve bir gün kadar beklettim açık havada. Sonra çuval içinde ezip suyunu bidonlara doldurdum. Çuval içinde kalan posayı bidonlara eşit miktarda (posanın tamamını) ekleyip iyice karıştırdım. Hava kilidiyle kilitleyip karanlık ortama koydum. Yaklaşık 3-4 hafta ara ara kontrol ederek CO2 çıkışını gözlemledim. CO2 çıkışı bittikten sonra ilk süzme yine hava kilidi ile 1-1,5 ay beklettim .tekrar süzüp yine hava kilidiyle yine 1-1,5 ay beklettim. Süzüp şişeledim. İçmek için 2 ay kadar bekledim.
Toplamda 42 şişe şarap çıktı.
En son açtığım şarap mükemmeldi. Sanırım bekleme süresi uzadıkça şarabın tadı da güzelleşiyor. Onun için bu sene en az 6 ay bekleyeceğim içmek için (şişeledikten sonra)
İlk süzme işleminde iki farklı kalıntı oluyor biri dipte biri de üzerinde. Ben önce üzerindeki posayı dağıtmadan hortumla suyu aldım. Dipteki ve üstteki posayı ayrı bir bidona alarak tüm bidonlarda ki dipteki tortu ve üstteki posayı biriktirdim. Zor olmasına rağmen süzdüm (inanın çok zor). Bu süzdüğüm şarabı ayrı bir bidona hava kilidiyle sakladım (sırf meraktan). Sonunda bu süzdüğüm şarabın tadının daha yumuşak ama alkolünün daha fazla olduğunu gördüm. Burukluk yoktu tadında ama şişenin yarısına geldiğinizde diliniz şişiyor emin olun. Şişenin dibini görmek nasip olmadı hiç (tek başıma içtiğimde) :)
Ben şarabı yaparken meserasyon evresini uygulamadım direk fermantasyona başladım. Benim gözlemim meserasyonda şarabın rengi bulanıklaşıyor. Ne kadar beklerse beklesin berraklaşmıyor. Şarabın renki çok hafif mordan kırmızıya çalan berrak bir kırmızı renk oldu. Renk muhteşemdi. Sanırım üzümü aldığım bağla alakalıydı üzümü Ankara elmadağda bir bağdan topladım. Bu sene niyetim 300-400 kg arası üzümden yapmak.
Bir kaç şişesini sakladım. Kükürt eklemedim. Bakalım sonuda tadı nasıl olacak.
Şaraba şeker katılır mı? Ben katmadım şeker alkole döner. Yaptığınız şarabın alkol seviyesini yükseltmek istiyorsanız katın ama bu seferde acılaşır. En güzeli doğal olanı benim tercihim.
Sevgilerle dostlar.
Kutluyorum, elinize sağlık ve afiyet olsun
Dediğiniz gibi en güzeli doğal olması. Şeker eklerseniz içtiğiniz akşamın sabahında baş ağrısı yaşayabilirsiniz.
bir güncelleme yapayım geçen şarabı birlikte yaptığım dayımın şarabından birer kadeh içtik. çok hafif tuzluluk hissettim. sanırım bizim şaraplar pek yıllandırılamayacaklar. uyarayım dedim. ama yine de 1-2 şişeyi gelcek seneye kadar bekleteceğim
Yıkayıp yıkamamak önemli mi? Sonuçta ilaç atılıp atılmadığı ne malum. Hadi bağa atılmadı da yanında ki tarlaya attılar, illa bulaşır. Yıkayıp 1-2 saat ıslaklığının geçmesini beklemek sonra işlemlere başlamak şarabın tadını etkiler mi?
üzümün üzerindeki o beyazlık varya doğal maya o. yıkarsan dışardan maya eklemen gerekir. bunun için de şampanya mayasını öneririm
Ne kadar zahmetli iş. Vallahi bravo. Gap turuna gittigim zaman mardinden el yapımı şarap satın almıştım. Tadı hala damagimda. ❤❤❤ şarap, ağzının tadını bilen ve içmesini bilenlerin bir numarali alkolü ❤
Diksyon anlatım sunum tebrikler.... Diçek kelime bulamıyorum.
doğru yöntem uygulanarak cok ucuza cok lezzetli ev şarabı elde edilir.yapmak isteyenlere cok tavsiye ederim.
Çok sade bir dille çok güzel bir anlatım olmuş. Afiyet olsun.
EVDE demişsiniz ama siz fabrikayı eve kurmuşsunuz..! Evdeki araç gereçle yapabilmek önemli.. ama güzel video yine de.
Ki birleşik!
Arda Ertürk sağolun. Düzelttim
Hah hahaha hahaha 😂😂
Tam isabet!!!
Yapılan işlemler doğru,ancak neden yapıldığı hakkındaki açıklamalar hatalı.Üzümlerin ezilme işleminden sonraki bekleme süresi fermantasyon değil maserasyon işlemi olarak adlandırılır.Burada alkol fermantasyonu (şekerin alkole dönüşümü süreci) gerçekleşmez,üzüm içindeki renk pigmentlerinin,tad ve koku verici maddelerin suya geçmesi amaçlanır,beyaz şarap yapımında maserasyon a gerek duyulmaz direk preslenip fermantasyon işlemine geçilir.Süzme işleminden sonraki fermantasyon işleminde,kap içine hava girişi engellenir,böylece maya faliyeti gerçekleşir,maya üzüm suyunun içindeki şekeri işleyip alkol ve karbondioksite dönüştürür.Eğer hava girişi olursa maya faaliyeti yerine bakteri faaliyeti gerçekleşip ürün sirkeleşir.
Katkınız için çok teşekkür ederim.
Üstelik söylendiğine göre hiç şeker yokken hava kilidi takıldı ve iki hafta fermantasyon bırakıldı. İyi de hiç şeker yokken ne feemantasyonu bekliyoruz, Turşu mu kurduk😂
efendim sampanya mayasi filan katmiyoruz dimi sadece videodaki adımlari izlersek sarap uretiriz dimi ?
@@cuneytdegermenci2520 Yeterli şeker zaten üzümün kendisinde var ya, o yüzden sonradan şeker katılmıyordur. Doğal şarap yapımı bu. Toz şeker katılmasının kötü olacağını okumuştum(olur ama tadı bozulur toksik maddeler olur, artısı bir tek alkolü yüksek olur), ama saf glikoz şekeri bulabilecekseniz onu katabilirmişsiniz o problem değilmiş.
Vay arkadaş yorumlara bakıyorumda herkes bi connoiseur , 30 yıllık sommelier edalarında. Yok şekersiz tursumu yapiorsun yok ona fermantasyon denmez etc. Burda ilk defa dogru dürüst ev yapımı sarap anlatımı yapılmış herkes laf sokma derdinde. Iki tane üzüm çeşidi sayamıyacak sarabı sadece kırmızı ve beyaz olarak cesitlendirecek tipler gelmiş burda sacma sapan yorum yapıyorlar hadi biraz ileride oynayın siz.
Harika bir video ve anlatım olmuş beyefendi tebrikler.
Sizin videonuzu izledikten sonra evde şarap yapmaya karar verdim ve cibreyi yaptım.Çok güzel anlatmışsınız emeğinize sağlık.
Biz Trakyalılar yıllardır sadece yapma şarap ve boğma rakı içiyoruz, muhteşem ❤️
Zıkkım iç
Merhaba 5 günlük maserasyondan sonra şırayı süzüp fermantasyona aldım ancak 5-6 saat olmasına rağmen köpürme yok. Maserasyonda köpürme vardı ve alkol tadı da gelmeye başlamıştı. Nerede hata yaptım?
Cezaevinde bizde yapıyorduk ekmek mayası ve bakır tek ile fermante ederdik.. memurlar bu kadar üzümü ne yapacakssınız diye merak içindeydiker ne günlerdi ne kafalardı.. sizin gibi profesyonel olmasakta amatör şarapçılıkta 1 numaraydık..😁😁😂
Ölmediysen iz iyi
Emeğinize sağlık çok güzel anlatım olmuş
Hocam böyle değerli bilgiler vidiolar daha fazla yapın lütfen bizde yararlanalım sizin değerli bilgilerinizden!
Benim bahçemde bu üzüm asması var. Ben de deneyeceğim, emeğinize sağlık, çok teşekkürler
İzlediğim en iyi şarap yapımı videosu,
Videonuz ve anlatiminiz cok basarili kendime referans aldim tesekkurler
Sanıyorum buradaki tek potansiyel sorun bu denli doğal ve amatör üretimde, bir seneki ürünün kalitesini seneye tutturamamak olacaktır. Fermantasyonu etkileyen çok sayıda parametre ( bakteri/mantar konsantrasyonu, süre, ısı, nem vs..) olduğu için dolayısıyla bazı dönemler güzel bazı dönemler ise başarısız olabilirsiniz. Ama sonuçta kükürtsüz ve en doğal metodu kullanmışsınız..eğer bir de organik üzüm kullanırsanız bu topraklardaki binlerce yıllık geleneği sürdürüyorsunuz demek..ellerinize sağlık ve afiyet olsun..
Videonun sonunda kızı ve ailesine teşekkür etmesi çok hoş
ikinci fermantasyon için üzüm suyunun içine şeker ve maya konması gerekiyordu ve karışımın oda sıcaklığında ışık almayan bir yerde mayalanmaya ayrılması gerekiyordu videoda bunlardan hiç bahsedilmemiş resme deneyin yapamayın demişsiniz
Herşey doğru, bütün bunları 5 kilo üzüm alarak da yapabilirsiniz, 500 kilo üzüm alarak da ..ben kendime kadar 10 kilo üzüm den yapıyorum ,presim olmadığı için tülbent ile sıkıyorum. Biraz kaybim oluyor fakat sorun değil. Sonuçta hem kendi yaptığınız, kaynağı bello, tamamen doğal ve litresi 3-4 kiraya güzel bir alkol oluyor hemde probiyotik. İlaveten şeker de eklemiyorum. He şunu da söyleyim şarapta iddialı değilim. Bir çok yöntem ve teknikler var ve bir o kadar da araç gerek. Biz evdeki kap kacakla pazar üzümü maçı götürüyoruz. Bu arada elinize sağlık çok güzel bir kanal.
Çok beğendim. Ben de yapıyorum ama sizi kinin yanında biraz ilkel diyebilirim. Mantık aynı ama ölçme vs yok. Ben üzüm suyunu alıyorum içine biraz tane ilave ediyorum.
Öncelikle bilgilendirme videosu için çok teşekkürler. Damacana üzerindekibHava kilitlerini nasıl yapabiliriz. Teşekkürler.
Daha düzgün yöntemler vardır belki ama plastik eldivene ufak bir delik açıp lastikle takanları görmüştüm
Harika bir anlatım çok teşekkürler ❤
Sağolasın güzel bir video olmuş. Yanlız ustalardan öğrendiğim bilgilere göre PMS kullanmak şarapta istenmeyen bakterileri önlemek için zorunlu yoksa şarapta bozulma,hastalanma riski çok fazlaymış.
İÇKİ İÇMEYEN İÇMEYİN HARAMDIR DEYİP KUL HAKKINI YİYENLERI ÇOOOOK GÖRDÜK
O Kul hakkı yiyince seninki haram olmaktan mı çıkıyor ne saçma bi savunma bu, günahı günahla savunmaya çalışıyorsun hevan uğruna.
@@Hureyre_ Sende kul halkını yiyenlerı savunmuş oldun tebrikler
Emeğinize sağlık açıklayıcı bir video olmuş👏👏👏ben pazardan aldığım üzümle şarap yapmaya başladım ,ama pazara gelene kadar çok el değdiği için üzümleri yıkadım.Bu yüzden şarap mayası kullanacağım.Üzümleri patlattıktan sonra hidrometrede 1080 ölçtüm .Şimdi 9 kilo üzüme ne kadar şeker eklemeliyim? Ve maya ne kadar olmalı?
Güzel video olmus, elinize saglik.
Kamera cekimleri nerdeyse profesyonele yakin. Anlatim ve yapim tarifi de oldukca iyi olmus.
Tesekkürler.
Abi yaptım bir yudum aldım ışıklar gitti gelsin devam edecem
😁
Gerçekten düzgün sade ve yeterli bir anlatımını var içten teşekkür ediyorum. Ancak mümkünse şarap yapmakla ilgili bu aygıtları ( pres ölçü hava kilitleri vs ) ist c.kale Edremit gibi yerlerden nasıl alabilirim şimdiden teşekkür ediyorum simdiden
TEŞEKKÜR EDERİM ABİ GIDA TEKNİSYENLİĞİ OKUYORUM ÖDEVİMDEN KULLANDIM
merhaba maya yada başka hiç bişey kullanmadınızmı herşey gördüğümüz kadarmı
1. fermantasyon dediğiniz maserasyon sürecinin sonunda yaptığınız son ölçümde hiç şeker kalmamış görünüyor. o halde nasıl oluyor da 2. fermantasyon sırasında hava kabarcıkları çıkmaya devam ediyor?
benim bildiğim alkol oluşumu maserasyon değil fermantasyonda olur.
ancak bu videoda maserasyon sürecinde zaten şeker sıfırlanmış durumda. o halde 2. fermantasyona gerek kalmaması lazım.
ayrıca açık maserasyonda üretilen alkol sorun olmuyorsa neden 2. fermantasyonda hava kilidi takıyoruz bu da kafamı karıştırdı.
Paylaşım için teşekkürler aynı şekilde kırmızı erikten de bir şarap elde edilebilir mi
Merhaba Fulya hanım Oktay beyin 2013 yılında Kalecik karası ile ilgili yaptığı videoyu da yayınlarsanız memnuniyet duyarım. İyi günler dilerim
Ne kadar güzel anlatsın hiç bir şey anlamadım
selamlar, çok güzel bir video olmuş ve seneler sonra bile izleniyor tebrik ederim. keşke birde tadım videosu falan gelseydi ve babanız deneyimlerini biraz daha aktarmış olsaydı. ☺
Teşekkürler, çok güzel bir anlatım, öğretmen edasında, sağlıklı ve mutlu günler.
Merhaba, 1. Fermentasyon sürecinde, cibreyi kapalı mı tutuyoruz? Hava alması gerekiyor mu ?
Dünyanın en güzel içeceği şarap
teşekkür ederim bilgilendirici bir video olmuş, emeğinize sağlık. meyve parçalama ile sıkma işleminde kullandığınız ekipmanları nereden temin edebilirim.
internet üzerinden alabilirsiniz fakat çok pahalı üzüm presi vesaire
Yaptım 2 yudum aldim elektrik kesildi galiba gelsin devam ederim
üstat hiç kimyasal madde kullanmadın mı ? potasyum metabisülfit, potasyum sorbat, ilave maya ?????
Bu videodaki gibi Aynı mantıkta Mandalina,Karpuz,Elmadan Doğal şarap yapılabilir mi.
Doğal şekilde olmaz içerisine maya ilave etmeniz gerekir.
Kutlarım anlaşılır bir video olmuş,sadece aktarım olarak en az üç aktarım gerektiğinide eklemek istedim.
Fermantasyon için bidonları karanlıkta mı yoksa açık bi yerde mi bıraktınız ?
Cibre ilk fermantasyon da nerede saklanmalı ve üstüne sadece tülmü örtmeliyiz
Merhaba üzümleri yıkıyor musunuz? Üzümlere ilaç atılmıyor mu? Üzerinde doğal maya bulundurduğu için çoğu şarap yapan kişi üzümleri yıkamıyor.
Bergama'da misiniz hangi köy?Biz Candarli dayiz.
Buradan çok iyi bir şarap çıkacağına eminim, az derecede üzüm kabuğu atılmalı, en önemlisi şeker oranı az.Tebrik ederim.
Ellerine sağlık Kırtunç Ailesi..
Gökhan bey, emeğinize sağlık çok güzel bir video olmuş.👏👏👏Biz şarköyden aldığımız üzümden şarap mayaladık.Şeker ilavesi ve maya kullanmadan direk vahşi mayasıyla yaptık.12 gün kovada üzerine bez örtüp sabah akşam karıştırarak beklettik.Çok köpürdü ve güzel gitti.Sonra presten geçirip damacanaya aldık iki damacanaya salyangoz model hava kilidi,diğerlerine serum hortumundan hava kilidi taktık.Salyangoz hava kilitli olan çok köpürdü ve hızlı hava çıkışı oldu ama diğerleri çok az köpürdü ve hava çıkışı daha yavaş.Sizce fermantasyonda ve süreçte bir sorun varmıdır?Üzümlerin kabuklarıyla birlikte 12 gün bekletmek fazla mı oldu?Hava kilitlerinin hepsini salyangoz model hava kilidi ile değiştirmeliyim?
Çok güzel anlatmışsınız emeğinize sağlık
Merhabalar dilinize sağlık birinci fermantasyon sonucu dansite düşmüş şeker oranı sıfır diyorsunuz ve ikinci fermantasyona geçiyor burada herhangi bir ilave var mı peki
Gördüğüm kadarıyla maya atıyorsunuz,maya atmak gerekiyormu? Saygılar
merhaba üzüm suyunu elde ettiğiniz presi nerde bulabilirim
Ulan ben en son ders çalışıyodum ne ara buraya geldim
Bende evde aynı bu üzümden attım kavanoza içinede 1paket hamur toz mayası aradada bir çalkaliyorum daha ne olacak bilmiyorum 😅
Birinci fermantasyonun ortalarında veya sonunda tuz atılırsa sirke olur mu?
Oksijen ve ışık alırsa sirke almazsa şarap olur
merhaba,güzel bir video olmuş elinize sağlık.Maya ve şeker hiç kullanmadan şarap oluyor mu?Şarabı berraklaştırmak için herhangi bir madde kullandınız mı?şarap berrak oldu mu?
Hocam merhaba maya koymuyoruz degilmi
Video muhteşem müzik konuşma görüntüler falan çok güzel video
Merhaba Niçin maya kullanmadınız?
Çok güzel bir video olmuş bu kültürü çok güzel yansıtmışsınız hiçbir kusur bulamıyorum teşekkürler.
bu yaz ilk defa deniyecem umarım güzel olur video çok güzel olmuş teşekkürler :)
Nasıl oldu tavsiyeniz neler
Abi cok güzel olmus ışıklar gitti gelsin icicem
Eline sağlık saçma sapan yorumları aldırmayın zira ağzı olan konuşuyordu şimdi klavyesi olan yazıyor 👍
Aynı şekilde yaptım süzdüm ama gaz çıkışı 1gun oldu hala gaz çıkmıyor ne yapmalıyım
Merak ettiğim 2 soru:
1. Üzümler toplandıktan sonra tarım ilacı, yabancı bakteriler vs olduğu için yıkanmaması, fermantasyon sürecini olumsuz etkilemiyor mu?
2) 1. fermantasyon (maserasyon) sürecinde ezilmiş üzümler bir kapta bekletilirken kabın ağzı sürekli açık mı kalmalı?
Selamlar. Sorularınıza yanıt vereyim
1. Üzüm üretiminde ilaçlamalar ürün korukken yapılır. En son ilaçlama ise hasada en az 25 gün kala yapılır ki hasata kadar üzerinde ilaç kalıntısı kalmaz. O nedenle yıkanmamasında sakınca yoktur.
2. Birinci fermantasyon döneminde cibrenin üzeri açık olacak ancak dış etkenlerden korumak için bir tülbent ile örtmekte yarar var.
CEN -K çok teşekkür ederim. Videonuz çok güzel olmuş. İlginize teşekkürler ☺️🙏👏👏
@@RebetikOkulu Rica ederim. Video bana ait değil. Ben sadece hobi üzüm yetiştiricisi ve şarap yapımcısıyım 👍😀
CEN -K olsun. Ayrıca sizin yaptığınız daha kutsal. Yeni videolu anlatımlar bekliyoruz 👌👍☺️
@@cen-k515 katkınız için teşekkür ederim, yazdıklarınıza katılıyorum
seker yada maya koymadiniz mi içine?
Merhabalar acaba şarabın fermentasyon sürecinde bulunduğu kovayı bir şekilde kapatılması gerekmiyor mu?
ua-cam.com/video/Zq9nXfJM8X0/v-deo.html
Hemen deniycem eger tutarsa tüm mahsulü şaraba döndürücem.
@@malafostv9452 en ucuz 75 lik şarap 27 lira
@@mrkeskin5888 22
Tuttu mu?
@@ismailYILDIRIM_20 salak :f
@@alpbateman6177 nediyonlenyarramsengit oyuncaklarınla oyna ruh hastası
Zahmetli işmiş bunu yaparsam içmeye kiyamam
Katılıyorum.
içme televizyonun yanına koy seyret zevke gelirsin.
E ama zahmetsiz işde güzel olmazki.
@@fundaozan7271 vallaha gelirim 😂😂
@@sjw7688 denedim ya beceremedim 😂😂
Merhaba. Bu makinenin fiyatı ne kadar? Patlatma makinasının
Şarabın yillanmasi nasıl oluyor ne gibi bir özellik kazanıyor
Bazı dostlar videodaki adımları izleyerek şarap üretip üretemeyeciğini sormuş. Evet üretebilirsiniz. Sadece alkol oranı az gelir ise şarabınızı plastik bir şişede kapağı hava alacak şekilde yarı açık yarı kapalı buzluğa koyun. 5 6 saat içinde alkol dışındaki herşey donacaktır. Sizde kabı ters çevirip o alkolü alın. Yüzde 50 ye kadar alkol oranı sağlarsınız.
Gerçekten evde yapilabilirmis. Hepimizin evinde bu makinelerden var nasılsa 😂
Evde nasıl yapicaz bu aletleri nerden temin edebiliriz yardımcı olur musunuz
En kaliteli üzüm en kaliteli şarap van/erciş ten çıkar halen keşfedilmemiştir
Normalde mayalanma oldugu zaman disardan hava almamaai gerekiyor diye biliyorum sizde agzi acikken nasil seker alkole donusuyor sizin 1. Fermantasyon dediginiz uzun tutarsaniz sirke yapimi oluyor diye biliyorum
Yanılıyorsunuz, birinci fermentasyon döneminde işlemin olabilmesi için havaya ihtiyaç var. Sirke yapımı için şıranın içine sirke bakterisi koymanız gerekiyor. Bunun fermentasyon süresi ile ilgisi yok
Aynen alkolik fermantasyon ile asidik fermantasyon ayrıdır hava ile temasta glikoz aside döner havada asılı bakteriler yapar demek o yüzden firmaların ürettiği şarap ekşi oluyor
öğretici güzel bir video olmuş
Üzümler bağdan toplandıktan sonra yıkanırmi
şuan içtiğim en ucuz şarabın şişesi 50 tl. ve bütçem sarsılmaya başladı : ) kesinlikle evde yapmak lazım
Carrefour şarabı bile 30₺ olmuş bira 10.25₺ millet evde alkol yapmaya başladı hadi bira ve şarap yapımı basit içersinde metil alkol bulundurmuyor ama saf alkol yapımı tehlikeli ev yapımı alkol içenlerin şaftı hep kayıyor
@@darkdream50 Yapan kişi pek bilmiyorsa ve alkolü seyreltmekten anlamıyorsa yüksek alkollü yapabilir olması gerekenden.
Iranda her evade alkol uretiliyor dunyada en fazla kacak alkol ureten ulke vergi almak icin uydurulan yalan kuranda alkol yasak yok hele hele kendin yaparsan serhos olma
Cocuklarin riskini iyi kullan
Evde yaptigini cok farklidir 1euroluk sarap turkuyede satilanlar
@@darkdream50 2022'den geliyorum. Bugün 25'ten aşağı bira bulamazsın. Şarabı zaten takip bile etmiyorum
Keşke damacadan ya da plastik yerlerde fermente etmek yerine meşe ağacı fıçılarında yapsaydınız…
Merhaba , videodaki üzüm sıkma makinesinin hacmi nedir acaba?
Hocam şeker miktarını ölçtük dediniz ama olması gereken miktar nedir söylemediniz, ölçümde ne çıktı acaba ve ne kadar olması gerek ?
Hanım asmayı bitiricek şarap kurmaktan bakalım nasıl olucak...😁
sıkma aletini nereden aldınız güzelmiş yazarsanız sevinirim. ayrıca bilgi için çok teşekkürler
Ben bu gün yaptım direk bidona ayağımla sıktım sonra bidonun kapağına hortum takıp bu hortumun ucunu yarısını su ile doldurduğum şişenin içine soktum çok az üzüm posası ve çok az maya koydum kaynamaya bıraktım bir süre sonra süzerim kaynama bittikten sonra ise açıp afiyetle içerim ha bu arada şarap yapacağınız üzüm susuz yetişsin buna dikkat edin şarabı daha iyi oluyor
Bir Başka sorum daha uzun süreli saklama için kukurtten bahsediliyordu. Uzun süreli saklama için ne yapmak gerekir. Şişeler yatay mi saklanır.
uzun süre saklayacaksanız ( 1 seneden daha fazla ) mutlaka içine kükürt koymanız gerekiyor. Ben şişelemede mantar kullanmıyorum. Vidalı kapaklı cam su şişeleri (750 ml)bu iş için çok uygun oluyor.
@@ahmetgokhankrtunc4595 kukurtleme ürünü ve uygulaması konusunda bilgi verir misiniz? Son aşamada sodyum metabisulfit kullanmak işi çözer mi? Birer aylık bir Kaç kez fermantasyon ve aktarma yapmak uzun süreli saklama için fayda olur mu? Ben yillandirmak istiyorum.
@@Vegano35 facebook da evde şarap grubu var. Üye olmak için başvurun. eğer üyeliğiniz kabul edilirse, her türlü bilgiye kolayca ulaşabilirisiniz
Hocam merhaba öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. Hocam sizin kullandığınız o su bidonun üstüne konulan şeyin ismini söyleyebilirmisiniz size zahmet olmaz ise
@@iremyagmurbaykal hidrometre o da=)
Üzümün kabuğu ve çekirdeğindeki doğal bakterilerle mayalanıyor demişsiniz fakat beyaz üzümde bekletilmeden direk press yapılıp başka bir kaba aktarılıyor fermantasyon nasıl oluyor?
Bende öyle yapıyorum bu neden böyle yapti anlamadim suyunu sıkıp biyerde güneş almayan yerde saklariz o orada kaynar ve lur
1. fermantasyonun tamamlandığını ölçü cihazı olmadan anlamanın bi yolu varmı? herhangi bir koku oluyomu? yani ne zaman sıkma ve 2. fermanteye geçebiliriz?
4 gün sonra geçersin...2.cide isteğe bağlı ne kadar bekletir süzer karanlıkta kalırsa iyi olur..yıllanmış şarab boşa demezler..beklemek
Güzel bir video ve evde denemek isterim.
Kullanilan malzemelerin ev tipi varmiđir, isimleri nedir ?
Cibreyi karıştırdığı evrede dış ortamda kapın içinde üstüne bez kapatarak mı sakladılar
Çok güzel bir video olmuş.
Merheba Arkadash,Ben bu videono irandan goriyorom,chock chock sagholon
Sakın deneme oralarda asarlar valla
@@abdullahtat9234 😂😂
@@abdullahtat9234 orda yapıyolar zaten İranlılar şarapsız yapamaz 😄
i
hg
5 kasa topladım ilk denemem olacak siyah küçük hiç anlamda ama bir çok kanalda farklı videolar var. Size uyucam inşallah birşeye benzer ama bende öyle alet edavat yok ilkel aletlerle demicem şansımı bakalım şarap mı olacak sirke'mi?😭🤣🤔
Kalecik karasi yerine antep karasi kullanılabilir mi
abi tadı çok güzel oldu aylınca anlatırım