Herkes şeyi atlamış burada yarışı kadar olsa da etin kalitelisinden kullanıldı. At eti, kanat eti ya da domuz eti kullanilsaydi bizim restoranların yaptığı gibi o zaman tam tağşiş olurdu.
Havuç lifi olayı ilgimi çekti yalnız. Suyunu ve yağını tutması ve dolayısıyla küçülmeyi engellemesi çok iyi. Kendi yaptığım köftelerde yeterli miktarda kullanarak köftenin kalitesini artırabileceğimi düşünüyorum. Hazır burger köftelerinin nasıl olup da şekillerini koruduklarını düşünüp durmuşumdur. Bilgiler için teşekkürler.
Hocam yüzde25 ekleyip gıda boyası ile dener misiniz. fakat diğer ricam bu diğer videolardan farkı olmasından ötürü 3 ya da 5 farklı kişiye tattırıp yorumlarını almanız. hem video süresi uzar hem de daha objektif bir sonuca ulaşırsınız. saygılar iyi çalışmalar
bu videoda zaten farkları görsel olarak belliydi. ama dediğin gibi görsel olarak fark olmayan bir köfte karışım oranı bulabilirsek hepsini farklı insanlara denetip objektif yorumlar almak keyifli olur.
Çok çok faydalı bir video bundan sonra hazır köfte almayacağım. Dışının kabuk gibi olması hep karşılaştığım bir şeydi kasap köftede ise böyle bir şey olmuyordu, demek ki nedeni buymuş.
Mustafa abim Ar-Ge labaratuvarlarında çalışmış bir şef olarak benzer işte çalıştım. Bu köfteler için olmazsa olmaz bazı maddeler var temini kolay istersen daha detay verebilirim Kesinlikle koyulmasını tavsiye ettiğim: Öncelikle baharat ve özellikle kimyon baskın kokusu itibariyle Renklendirici olarak genellikle E120 kullanırız ancak onun yerine kırmızı toz biber kullanılır özellikle tütsü aromasıyla (ev ortamında tütsü toz biber) birleşince coğu zaman tavada da olsa is lezzetiyle daha da mangala yaklaşırız. MSG bu işin olmazsa olmazı ama karar senin Sarımsak yine müthiş bir ayıp örtücüdür bu yüksek aromatik kaynaklar bahsettiğimiz o lezzet eksikliğini kapatır Bunlarla birlikte doku için de yapılan çalışmalar var ulaşabilirsek 2. Video için daha da bilgi vermeyi çok isterim.
bence yapılsın mustafa bey kötü bişey yok en azından kendimiz kullanacaz yucehonos5888 arkadaşa ulaş çünkü neden artık alım gücü ben emekliyim alım gücümüz kalmadı artık ete kıymaya inarmısın ayda1 kilo sadece kıyma alıyorum 5 boğaz tek emekli maaşı bizlik içerik dışarsından alacağımıza kendimiz yaparız ne yediğimizi cocuklara ne yedirdiğimizi biliriz bence bu konu harika oldu markalara takılmayın mustafa bey içine baharat bilerek koymadı sanıyorum sarımsak felan tadı anlamak için tekrar yap ve arkadaştan bilgi temin edebilirsin ama şöyle yapmanı isteriz biz halk olarak kolay ulaşabileceğimiz ürünler olmalı ben o ızgara izi yaparım merak etmeyin :D
Aynen öyle MSG olmadan olmuyor bu iş hatta domuz veya kanatlı girecekse de nitrat (linçlemeyin yurtdışında yaptık bu işi tağşiş de değildi, içerik bilgisi belliydi, hazır gıdada monosodyum glutamat elbet girer gıdaya)
Guzel bir farkindalik videosu olmuş.Sizden ricam bir dahaki yapışınızda köfteleri piştikten sonra da tartarsanız eğer gerçekten ne kadar su kaybediyor ve tabaklama da köftenin gramajı neye geliyor öğrenebiliriz diye düşünuyorum
Abi düşük halini de test edersen çok seviniriz. Burada bariz bir görüntü farkı var ve çok net anlaşılıyor. Az konulduğundaki görüntü de biz tüketicilere ciddi fikir verecektir. Özellikle o raflarda dizili gördüğümüz hazır pişmemiş köftelerle olan görüntü kıyasını çok merak ediyorum.
Mustafa abi, ikinci videoda tağşiş köftedeki katkı oranını %20-25 arasında tutup baharat ve boya ile anlaşılmayacak hale getirebilir, daha fazla konuk çağırarak konu hakkında bilgi sahibi olmayan kişilerin köfteleri ayırt edip edemediğini test edebilirsin. Hatta köfteler için daha uygun fiyatlı bir et kullanarak tağşiş köftenin içine kafa eti, taşlık, kıkırdak gibi parçalar bile atabilirsin. Konukların, görsel olarak birbirine benzeyen iki köfteden hangisinin gerçek hangisinin tağşiş olduğunu anlayabilecekler mi, bunu izleyebiliriz.
Oldukça bilgi dolu güncel ve kritik bir konuya değindiğiniz için teşekkür. Günümüzde korkarak marketler giderken aydınatıcı oldu. Ayrıca ateşten lezzet çıkaran duayen olarak yapılan tesbit ve öngörüleriniz için müteşekkirim. Köftenin yapılış amacı "et çoğaltma yöntemidir" aslen eski tarihlerde löp et alamayan imkanı olmayan insanların et yeme boşluğunu doldurmak için ortaya çıkan bir durum. yB
Merhabalar, pratikte doğru ama teknik olarak yanlış malzeme kullanmışsınız. Aldığınız soya proteini dediğiniz gibi salam, sosis vs. ürünlerde kullanılır ve 1:6(yağ):6(su) emülsyon yapar. Köfte'de ise Tekstüre soya proteini veya tekstüre buğday proteini veya tekstüre bezelye proteini , kullanılır. Protein oranı %52 'dir. 1'e 3 su tutar.Havuç lifinde ise su oranı çok az. Havuç lifi kendi ağrılığının 26 katı su tutar. Genelde 1'e 7 oranında su ile kullanılır.Havuç lifi kullanım amacı ayrıca pişirme esnasında et'in özsuyunu hapsetmek ve daha lessetli bir et ürünü elde etmektir. Bu şekilde deneyin rica edeyim.Izgara'da ki pişme farkını görüp lezzette ki farkı da tadabileceksiniz. Ufak bir bilgi vereyim, Türkiye'de GDO kanunu var gıda için GDO'lu ürün bulmanız imkansızdır. Ayrıca soya , amino asitler açısından insan için gerekli herşeyi içeren mucize bir bitkidir. Kısacası bir adada mahsur kalsanız ve yiyecek sadece soya ve su var ile yaşayabilirsiniz. Diğer hiçbir bitki ve et'te bu mükemmeldengeyi bulamazsınız. Akademik olarak ispatlanmış bilgi paylaşıyorum sizlerle. Konu esasında Bakanlık'ta bitiyor. %3 oranında bitkisel protein içeren et ürünleri için müsade edilse, halkımız daha sağlıklı ve ucuza ürün tüketebilir. Bitkisel lifler ise zaten üzerinde hiç olumsuz konuşulmaması gereken insan için faydalı diyet lifleridir. Konu bu ürünleri kullanmak ama içerikte belirtmemek. Neden? Bakanlık korkusu... Yoksa bu ürünlerin et ürünlerine katılmasında hiçbir sakınca yok, tam tersine dediğim gibi sağlık açısından faydası var. Ama Bakanlık 3 maymunu oynuyor 15 yıldır o başka konu.... Bitkisel protein ve lifleri öcü gibi algılatmaya çalışan Bakanlık yanlış yoldadır. AB'de, ABD'de, ve ASEAN ülkelerinde tam tersine bitkisel protein ve lif kullanımı desteklenmektedir.
Beslenmede aminoasit söz konusu olduğunda dengeleyici 2 temel aminoasit vardır methionin ve lisin. Soya dediğiniz gibi diğer protein kaynaklarına göre aminoasit bakımından daha zengindir hatta lisin bakımından en yüksek tohum soyadır, fakat methionince fakirdir.
Elinize sağlık 😂😂 Siz fazla ekledik demişsiniz, aslında normal kıymalık et reyonundaki etten koymuyorlardır, içine dananın evlerimizde kullanmadığımız yerlerini tercih ediyorlardır. Aynı renkte çokça köfte görüyoruz piyasada. O konulan farklı etlerin aromatik yapısı köfteyi kurtarıyor, yiyenlere afiyet olsun😅
Mustafa abi, ben bir videoda tavuk ve et kıymasından Adana kebabı yapıldığını görmüştüm. Az biraz biber salçası da katıyordu. Denemek istersen diye öneride bulunayım. 🙂
bunu yüzde 25 e çekip .. içine sarımsaktı kekikti şuydu buydu ekleyip de yapar mısınız bir de .. bu şekilde hem bariz bir tağşiş hem de baharat desteği olmadığı için biraz da yavan oldu diyebiliriz çünkü .. gıda boyası bile şart değil .. basarsın toz kırmızı biberi rengi döner .. veya biraz siyah soya sosu ..
Muhtemelen köfteyi sadece tuzlu değil de baharatlı (kekik, kimyon, karabiber ve sarımsak ile) yapsan veya yanına salçalı baharatlı bir sos yapsan daha az hissedilir veya hiç hissedilmez. Ama onu badtıracak bir baharat veya sos olmadığı için çok belli etmiş kendini
abi bayadır görmüyordum seni demin 1 sene önceki videonu izledim ve yeni ne var diye bakayım dedim. Açıkcası şaşırdım felaket zayıflamışsın hani yakışmış ama umarım sağlık problemi sebebiyle gerçekleşen bir zayıflama değildir. Bu arada gıda boyalı 2. bir deneme gelsin lütfen. Bi de yorumlarda denk geldi piştikten sonra gramı ne oluyor onu da görelim lütfen.
Adanada yaşıyorum bir hamburgercide ve bir adana kebapta (dürüm) bir tür hile kullanıyorlar. İki ürün de şekil almıyor ve kumsu bir yapıya sahip, koyu renkte , yağsız aromasız, köfte formu tutmuyor hemen dağılıyor ısırırken. İki mekan da adı sanı belli büyük yerler.
Mustafa Abi bence bu konuda çekeceğin videoları en ucuz yoldan en verimli ve lezzetli olacak şekilde uyarlasan daha mantıklı olur. Mesela kuzu ve kaburga maliyetli malesef. Dana but,kuyruk yağı + bu malzemeler ile de denesen olabilir çünkü bu ürünleri kullananların kuzu,kaburga vs. kullandığını düşünmüyorum.
Mustafa bey selamlar Yorumlardan da kısacık okuyarak edindiğim intiba, sanki bu video "hırsıza yol göstermek" deyimini destekler niteliğe girmiş. Sizin konuyla ilgili hassasiyetinizi ve rehber niteliği taşıyan bakış açınızı incelikle tenzih ederim. Uzun yıllardır kanalınızı takip eden biri olarak niyetinizin temizliğinden zerre kadar şüphem yoktur. Naçizane fikrimdir. Tarafınıza duyduğum hürmetten bahsetmeden geçemedim. Saygılarımla
arkadaşım bide şu gözle bak dışardakiler ne yediğini bilmiyon zaten tüm esnaf biliyor hi,leyi mesela ben emekliyim ek işim yok tek emekli maaşı ve 5 boğazız izlenimim mustafa beyin yaptığında sağlıksız bişey yok ya dışardakiler ? muaamma ve normal köfte diye gazlıyorlar
Bir tane gıda şirketi vardı. Askeriyeye yemek işi yapıyormuş. Catering galiba. Ukrayanadan soya koyması alıyordu. Savaş ciktiktan sonra görmedim onları.
Benim bildiğim kadar içine dana nın iç yağı kullanıyorlar yani kavram yağı daha çok kullanıyorlarmış. havuç lifi de eritmediği için et tadı daha çok oluyormuş.
Kuyruk yağı marineli kuzu aromalı hindi tarifini denedim ve döküm tavada gayet güzel oldu. Ev şartlarından belki o kadar da kuzu tadı gelmedi ama güzel bir yemek oldu. Şu ürünü dürüstçe kuzu aromalı hindi diye satsalar lafım yok, neticede sağlığa zararlı bir şey değil.
Aynı katkıyı yarım kilo kıyma ya değil de 1 kilo kıymaya koysanız ve baharat ile renklendirici koyduğunuz zaman demek ki anlaşılmayacak.Satıcı da 500 gr artış sağlayacak.
O tahşiş dediğin köfteye Mustafa abiciğim ekstradan 300gr dana yağ yada kuyruk yağ koyup dediğin gibi boya yada pul biber koyarsan, arada ki farkı kapatırsın,
birde %50 kelle eti katıp yapsanız eskiden soya yok iken sokak köftelerinin tamamına yakını bu şekilde yapılırdı. çok lezzetli oluyor. biz evede hambur ger köftesine katıyorum.
Piyasada en az bire üç yapıyorlar 500 gr et 1500 gr oluyor. İçine tuz değil msg(çin tuzu koyuyorlar). Kıymasında da tağşiş yapıyorlar. 3-5 dolara ithal en ucuz kıymayı alıyorlar kilosunda bire üç tağşiş yapıp satıyorlar. 1) Baharat katkısı(kimyonu bastın mı bitti) 2) ekmek katkısı 3) soğan katkısı Burdan bire üç basıyorlar. Özelikle monosodyum glutamat ile tadını da güzel yapıyorlar. Son olarak zararsız diyorsun ama o havuç lifi ve soya mangalda dönsün diye mi üretilmiş bakalım? Belki direkt alevi görünce kanserojen oluyor bilemeyiz ki. İstersen dediğim eklemeleri yap dene. Pahalı kıymadan değil ucuz kıymadan yap bakalım neler oluyor. Bu halka her şeyi yedirdiler ama bir türlü dana, koyun ve tavuğu layık göremediler.
Soya tam gelmiş ama havuç lifini fazla koymuşsunuz. Havuç lifini 10 gr yaparsan ve 100 gr su koyarsan + 30 gr soğan tozu koyarsan o zaman anlaşılmayacağını düşünüyorum.
Mustafa cım harika bir içerik olmuş, Elin deymişken boyalı versiyonu da çekte herşey ortaya çıksın, eskiden ekmekle vs. çoğaltırlardı ve bunuda bilir hatta evde bile ekmek koyulurdu... ne bu arkadaş soya moya? hazır köfte almayın arkadaşlar, kasaptan bile olsa almayın, artık bütün et vs. parçalarını köfte koymasına ekliyorlar, Türkiye de dürüst esnaf bulmak çok zor! çektir gözünün önünde koymanı al kendin evde köfte yap, çok zor değil ama hazır köfteyi azıcık ucuza verip fakir kesimi kandırıyorlar onlarda kurnaz
zincir marketlerde 30-40 liraya satılan mantılarda kullanıyorlar bu dediğiniz ürünü. görsel olarak tamamen kıyma gibi görünüyor, muhtelemen çeşitli tatlandırıcılarla kıyma tadı veriyorlar.
2:04 hocam oyle protein değil. Soya kıyması soya eti satıyorlar. Et armoması da var. Askeriyede catering işi yapan özel bir firma hel alıyordu Ukrayna'dan.
Merhaba Mustafa abi, eski videolarında çeşitli izgaralar kullanirdın: alev almaz döküm, kofte ızgarası, hot plate vb. Normal tel izgaraya geçmenin özel bir sebebi varmı?
Ben Almanya’da Türk bakkallarda normal kıymalık et alırım. Sonra bi kısım tavuk göğüsü vızvız yapıp içine karıştırıp bir köfte yaparım. Güzel oluyor. Ölçümler kişi sayısına bağlı 250 g 250 g - 500g 250g değişir.
%30a indirip 2 damla gıda boyası biraz baharat desteği ile normal tüketicinin anlayamayacağı bir forma çekilebilir diye anladım
Boya yanında birde et barbüke koku esansı’da ilave edilirse tamam olur
Boya yanında birde et barbüke koku esansı’da ilave edilirse tamam olur
yağ oranını da artırınca tamam
Yüzde 50 ile de olur fazladan hayvansal yağ ve MSG eklemesi lazım
Herkes şeyi atlamış burada yarışı kadar olsa da etin kalitelisinden kullanıldı. At eti, kanat eti ya da domuz eti kullanilsaydi bizim restoranların yaptığı gibi o zaman tam tağşiş olurdu.
İkinci videoyu mutlaka isteriz. Bu videoda bu sefer maliyet karşılaştırması da yapabilir misiniz ?
%25 gıda boyalı ve baharatlı olsun. Bekliyoruz
abi senle etin bin bir türlüsünü pişirmesini öğrendik alavere dalaverelerini öğrenme seviyesine geçtik, bu tür videoların devamını bekleriz.
Havuç lifi olayı ilgimi çekti yalnız. Suyunu ve yağını tutması ve dolayısıyla küçülmeyi engellemesi çok iyi. Kendi yaptığım köftelerde yeterli miktarda kullanarak köftenin kalitesini artırabileceğimi düşünüyorum.
Hazır burger köftelerinin nasıl olup da şekillerini koruduklarını düşünüp durmuşumdur. Bilgiler için teşekkürler.
Hocam yüzde25 ekleyip gıda boyası ile dener misiniz. fakat diğer ricam bu diğer videolardan farkı olmasından ötürü 3 ya da 5 farklı kişiye tattırıp yorumlarını almanız. hem video süresi uzar hem de daha objektif bir sonuca ulaşırsınız. saygılar iyi çalışmalar
bu videoda zaten farkları görsel olarak belliydi. ama dediğin gibi görsel olarak fark olmayan bir köfte karışım oranı bulabilirsek hepsini farklı insanlara denetip objektif yorumlar almak keyifli olur.
Kör tadım olması lazım
Eti daha az tutup gıda boyası ve et aroması baharat ekleseniz o zaman daha anlaşılmaz olur.
Çok çok faydalı bir video bundan sonra hazır köfte almayacağım. Dışının kabuk gibi olması hep karşılaştığım bir şeydi kasap köftede ise böyle bir şey olmuyordu, demek ki nedeni buymuş.
Mustafa abim Ar-Ge labaratuvarlarında çalışmış bir şef olarak benzer işte çalıştım. Bu köfteler için olmazsa olmaz bazı maddeler var temini kolay istersen daha detay verebilirim
Kesinlikle koyulmasını tavsiye ettiğim:
Öncelikle baharat ve özellikle kimyon baskın kokusu itibariyle
Renklendirici olarak genellikle E120 kullanırız ancak onun yerine kırmızı toz biber kullanılır özellikle tütsü aromasıyla (ev ortamında tütsü toz biber) birleşince coğu zaman tavada da olsa is lezzetiyle daha da mangala yaklaşırız.
MSG bu işin olmazsa olmazı ama karar senin
Sarımsak yine müthiş bir ayıp örtücüdür bu yüksek aromatik kaynaklar bahsettiğimiz o lezzet eksikliğini kapatır
Bunlarla birlikte doku için de yapılan çalışmalar var ulaşabilirsek 2. Video için daha da bilgi vermeyi çok isterim.
yanlış anlamayın zaten çin tuzunu neye katsan bağımlılık yapıyor. dışardaki çorbacılar denetlensin kaçında msg çıkacak görelim.
bence yapılsın mustafa bey kötü bişey yok en azından kendimiz kullanacaz yucehonos5888 arkadaşa ulaş çünkü neden artık alım gücü ben emekliyim alım gücümüz kalmadı artık ete kıymaya inarmısın ayda1 kilo sadece kıyma alıyorum 5 boğaz tek emekli maaşı bizlik içerik dışarsından alacağımıza kendimiz yaparız ne yediğimizi cocuklara ne yedirdiğimizi biliriz bence bu konu harika oldu markalara takılmayın mustafa bey içine baharat bilerek koymadı sanıyorum sarımsak felan tadı anlamak için tekrar yap ve arkadaştan bilgi temin edebilirsin ama şöyle yapmanı isteriz biz halk olarak kolay ulaşabileceğimiz ürünler olmalı ben o ızgara izi yaparım merak etmeyin :D
@@erayerge5233 lokantalarin hepsi kullaniyor olabilir.
@@erayerge5233çin tuzunun zararı yok en azından
Aynen öyle MSG olmadan olmuyor bu iş hatta domuz veya kanatlı girecekse de nitrat (linçlemeyin yurtdışında yaptık bu işi tağşiş de değildi, içerik bilgisi belliydi, hazır gıdada monosodyum glutamat elbet girer gıdaya)
Siz baba oğul ne güzelsiniz. Allah sizi hep beraber uzun yollar nasip etsin😊
Guzel bir farkindalik videosu olmuş.Sizden ricam bir dahaki yapışınızda köfteleri piştikten sonra da tartarsanız eğer gerçekten ne kadar su kaybediyor ve tabaklama da köftenin gramajı neye geliyor öğrenebiliriz diye düşünuyorum
Abi düşük halini de test edersen çok seviniriz. Burada bariz bir görüntü farkı var ve çok net anlaşılıyor. Az konulduğundaki görüntü de biz tüketicilere ciddi fikir verecektir. Özellikle o raflarda dizili gördüğümüz hazır pişmemiş köftelerle olan görüntü kıyasını çok merak ediyorum.
üstad ; uzun süredir takip edememiştim. senin diğer yarın nerede? videoda göremedim :) Maşallah..
Mustafa abi, ikinci videoda tağşiş köftedeki katkı oranını %20-25 arasında tutup baharat ve boya ile anlaşılmayacak hale getirebilir, daha fazla konuk çağırarak konu hakkında bilgi sahibi olmayan kişilerin köfteleri ayırt edip edemediğini test edebilirsin. Hatta köfteler için daha uygun fiyatlı bir et kullanarak tağşiş köftenin içine kafa eti, taşlık, kıkırdak gibi parçalar bile atabilirsin. Konukların, görsel olarak birbirine benzeyen iki köfteden hangisinin gerçek hangisinin tağşiş olduğunu anlayabilecekler mi, bunu izleyebiliriz.
Senin uğraşıp emek göstermen reis iyi ki varsınız izlerken keyiften geberiyorum 😅🫶🏾😂
Çok ilginç bir video olmuş. Bilgilendirici oldu. Yüzde 25 li versiyonu merak ettim açıkçası. Son noktada dışarıdan kıymalı ürün almamak lazım vesselam
Rastgele kaptan
Oldukça bilgi dolu güncel ve kritik bir konuya değindiğiniz için teşekkür.
Günümüzde korkarak marketler giderken aydınatıcı oldu.
Ayrıca ateşten lezzet çıkaran duayen olarak yapılan tesbit ve öngörüleriniz için müteşekkirim.
Köftenin yapılış amacı "et çoğaltma yöntemidir" aslen eski tarihlerde löp et alamayan imkanı olmayan insanların et yeme boşluğunu doldurmak için ortaya çıkan bir durum.
yB
tavuğu merak ettim.%25-30 karışımlı köfteyi mutlaka çekin Mustafa bey.teşekkür ederim
Bu video çok güzel olmuş. Video serisi olarak devamı gelmeli...
Piştikten sonra da keşke tartsaydınız, bu şekilde sıvı kaybetme oranını görmüş olurduk. Bi dahaki videolara bekleriz artık İnşâAllah
eline sağlık, ikinci videoyu bekliyoruz
Mustafa Hocam emekleriniz için Teşekkür ederiz.
Daha düşük seviyeli olan tağşiş köfteyi denemenizi rica ediyorum.
Merhabalar, pratikte doğru ama teknik olarak yanlış malzeme kullanmışsınız. Aldığınız soya proteini dediğiniz gibi salam, sosis vs. ürünlerde kullanılır ve 1:6(yağ):6(su) emülsyon yapar. Köfte'de ise Tekstüre soya proteini veya tekstüre buğday proteini veya tekstüre bezelye proteini , kullanılır. Protein oranı %52 'dir. 1'e 3 su tutar.Havuç lifinde ise su oranı çok az. Havuç lifi kendi ağrılığının 26 katı su tutar. Genelde 1'e 7 oranında su ile kullanılır.Havuç lifi kullanım amacı ayrıca pişirme esnasında et'in özsuyunu hapsetmek ve daha lessetli bir et ürünü elde etmektir. Bu şekilde deneyin rica edeyim.Izgara'da ki pişme farkını görüp lezzette ki farkı da tadabileceksiniz. Ufak bir bilgi vereyim, Türkiye'de GDO kanunu var gıda için GDO'lu ürün bulmanız imkansızdır. Ayrıca soya , amino asitler açısından insan için gerekli herşeyi içeren mucize bir bitkidir. Kısacası bir adada mahsur kalsanız ve yiyecek sadece soya ve su var ile yaşayabilirsiniz. Diğer hiçbir bitki ve et'te bu mükemmeldengeyi bulamazsınız. Akademik olarak ispatlanmış bilgi paylaşıyorum sizlerle. Konu esasında Bakanlık'ta bitiyor. %3 oranında bitkisel protein içeren et ürünleri için müsade edilse, halkımız daha sağlıklı ve ucuza ürün tüketebilir. Bitkisel lifler ise zaten üzerinde hiç olumsuz konuşulmaması gereken insan için faydalı diyet lifleridir. Konu bu ürünleri kullanmak ama içerikte belirtmemek. Neden? Bakanlık korkusu... Yoksa bu ürünlerin et ürünlerine katılmasında hiçbir sakınca yok, tam tersine dediğim gibi sağlık açısından faydası var. Ama Bakanlık 3 maymunu oynuyor 15 yıldır o başka konu.... Bitkisel protein ve lifleri öcü gibi algılatmaya çalışan Bakanlık yanlış yoldadır. AB'de, ABD'de, ve ASEAN ülkelerinde tam tersine bitkisel protein ve lif kullanımı desteklenmektedir.
Beslenmede aminoasit söz konusu olduğunda dengeleyici 2 temel aminoasit vardır methionin ve lisin. Soya dediğiniz gibi diğer protein kaynaklarına göre aminoasit bakımından daha zengindir hatta lisin bakımından en yüksek tohum soyadır, fakat methionince fakirdir.
Dayı emeğine yüreğine sağlık ben de bursa'da yaşıyorum hemen hemen herkes kariştıtıyor bence en güzeli hazır köfte almamak
merak ediyoruz şefim ikinci videoyu bekleriz .
Elinize sağlık 😂😂 Siz fazla ekledik demişsiniz, aslında normal kıymalık et reyonundaki etten koymuyorlardır, içine dananın evlerimizde kullanmadığımız yerlerini tercih ediyorlardır. Aynı renkte çokça köfte görüyoruz piyasada. O konulan farklı etlerin aromatik yapısı köfteyi kurtarıyor, yiyenlere afiyet olsun😅
Abi detaylı fümeleme ile alakalı ders niteliğinde derki toplu bir video lütfen. Sosis, dil, hindi vb.
Ellerinize sağlık. Zahmet olmazsa %25 ve gıda boyalı video istiyoruz efendim.
Hocam bu seriye devam elinize sağlık
gerekli bilgilendirmeniz icin tesekkürler.
Mustafa abi, ben bir videoda tavuk ve et kıymasından Adana kebabı yapıldığını görmüştüm. Az biraz biber salçası da katıyordu. Denemek istersen diye öneride bulunayım. 🙂
Eline sağlık kral 😊
Çok faydalı bir paylaşım gerçekten.Gerçek ve sahte eti ayıramayanlar için harika bir video.Eline sağlık abi 👏🏻
Abi boyalı ve %20 ile denersen çok yerinde olacaktır. Bencede dışarıda ve pakette köftelerde bu tarz katkı maddeleri vardır.
bunu yüzde 25 e çekip .. içine sarımsaktı kekikti şuydu buydu ekleyip de yapar mısınız bir de .. bu şekilde hem bariz bir tağşiş hem de baharat desteği olmadığı için biraz da yavan oldu diyebiliriz çünkü .. gıda boyası bile şart değil .. basarsın toz kırmızı biberi rengi döner .. veya biraz siyah soya sosu ..
bilgilendirme için teşekkürler... harika bir video olmuş
Gıda boyasız. Eklemeler yarı yarıya azaltılmış olarak bi kere daha video çekermisiniz. Bu arada
Baba oğul Maşallah göz değmez inşallah.
Muhtemelen köfteyi sadece tuzlu değil de baharatlı (kekik, kimyon, karabiber ve sarımsak ile) yapsan veya yanına salçalı baharatlı bir sos yapsan daha az hissedilir veya hiç hissedilmez. Ama onu badtıracak bir baharat veya sos olmadığı için çok belli etmiş kendini
kesinlikle tadı fazla belli etmesinin sebebi o
Abi bayadır takip etmiyordum. Videonu açınca şok geçirdim. Aşırı kilo vermişsin tebrik ederim.
valla eli öpülesi insansın hacı baba 20:20 aynısını düşünüyordum bende sen dedin valla afiyet olsun eline sağlık abim senin de
Evde ortalamayı düşürüp adedi arttırmak için %33 oranlı ve gıda boyalı halini çekmenizi isterim. Kolay gelsin
Emeginize yüreginize saglık kardeşim Selamlar
abi bayadır görmüyordum seni demin 1 sene önceki videonu izledim ve yeni ne var diye bakayım dedim. Açıkcası şaşırdım felaket zayıflamışsın hani yakışmış ama umarım sağlık problemi sebebiyle gerçekleşen bir zayıflama değildir.
Bu arada gıda boyalı 2. bir deneme gelsin lütfen. Bi de yorumlarda denk geldi piştikten sonra gramı ne oluyor onu da görelim lütfen.
Adanada yaşıyorum bir hamburgercide ve bir adana kebapta (dürüm) bir tür hile kullanıyorlar. İki ürün de şekil almıyor ve kumsu bir yapıya sahip, koyu renkte , yağsız aromasız, köfte formu tutmuyor hemen dağılıyor ısırırken. İki mekan da adı sanı belli büyük yerler.
Mustafa Abi bence bu konuda çekeceğin videoları en ucuz yoldan en verimli ve lezzetli olacak şekilde uyarlasan daha mantıklı olur. Mesela kuzu ve kaburga maliyetli malesef. Dana but,kuyruk yağı + bu malzemeler ile de denesen olabilir çünkü bu ürünleri kullananların kuzu,kaburga vs. kullandığını düşünmüyorum.
25 baharatlı gıda boyalı video kesinlikle gelmeli. Bu defa videoda fiyat karşılaştırması da yapılsın abi
Abi Sa sana zahmet ikinci çekimide merakla bekliyoruz
%25, gıda boyalı versiyonunu istiyoruz. Baharat da katılabilir hem belki biraz
Denerseniz iyi olur . Teşekkurler.
Çok güzel bir karşılaştırma videosu olmuş
Tavuk taşlık kıyması da denerseniz. Mesela %25 bu katkılar %25 taşlık %50 kıyma gibi şeyler de denenebilir
Bizi aldatan bizden değildir. Hadisini aklımızdan çıkarmayalım.
Tabii canim 😂😂
Hepsi sizden yahu.😥😥
@@ErtanErtaş-m2u sen başka yerden misin?
Mustafa bey selamlar
Yorumlardan da kısacık okuyarak edindiğim intiba, sanki bu video "hırsıza yol göstermek" deyimini destekler niteliğe girmiş.
Sizin konuyla ilgili hassasiyetinizi ve rehber niteliği taşıyan bakış açınızı incelikle tenzih ederim.
Uzun yıllardır kanalınızı takip eden biri olarak niyetinizin temizliğinden zerre kadar şüphem yoktur.
Naçizane fikrimdir. Tarafınıza duyduğum hürmetten bahsetmeden geçemedim.
Saygılarımla
arkadaşım bide şu gözle bak dışardakiler ne yediğini bilmiyon zaten tüm esnaf biliyor hi,leyi mesela ben emekliyim ek işim yok tek emekli maaşı ve 5 boğazız izlenimim mustafa beyin yaptığında sağlıksız bişey yok ya dışardakiler ? muaamma ve normal köfte diye gazlıyorlar
Gıda boyası ve yüzde yirmi beş yapalım lütfen elinize sağlık
elinize sağlık çok faydalı bir video olmuş
Lütfen oranları azaltarak dene, ne nasılmış görelim. Eline emeğine sağlık.
Güzel içerik olmuş 👍
Bir tane gıda şirketi vardı. Askeriyeye yemek işi yapıyormuş. Catering galiba. Ukrayanadan soya koyması alıyordu. Savaş ciktiktan sonra görmedim onları.
Almanyada Kolnde cok meshur kebapcida adanada yemistim hatta sizede onermistim ancak gidememistiniz. Ordaki adananin disi citir citirdi cok sasirmistim yerken demekki bundanmis :)
Kesinlikle daha az olarak denenmesi lazım çok merak ettim
Sen nerelerdesin abi ya merak ettik vallahi
Kesenize bereket ellerinize sağlık. Bizde sayenizde biraz bilgi sahibi olduk...
Baba oğul çok iyi anlaşıyorsunuz, iletişiminiz mükemmel.
Agacım 1.5 senedir seni izlemiyordum masallah çok güzel kilo vermişsin.
bilgi için teşekkürler eline emeğine sağlık
elinize emeğinize sağlık
Abi bir tam tağşiş bekliyoruz. Anlayamayacak hale gelir mi merak ediyoruz.
Benim bildiğim kadar içine dana nın iç yağı kullanıyorlar yani kavram yağı daha çok kullanıyorlarmış. havuç lifi de eritmediği için et tadı daha çok oluyormuş.
Gelsin Mustafa abi ama yag oranını biraz daha yükseltirsen tam güzel olur
Selam haci baba sidneyden seyrediyorum bursa yildirim mahallesindenim seviliyorsunuz Allaha emanet
Eline saglik üstad
Kuyruk yağı marineli kuzu aromalı hindi tarifini denedim ve döküm tavada gayet güzel oldu. Ev şartlarından belki o kadar da kuzu tadı gelmedi ama güzel bir yemek oldu. Şu ürünü dürüstçe kuzu aromalı hindi diye satsalar lafım yok, neticede sağlığa zararlı bir şey değil.
Bu serinin devamı gelmeli
Aynı katkıyı yarım kilo kıyma ya değil de 1 kilo kıymaya koysanız ve baharat ile renklendirici koyduğunuz zaman demek ki anlaşılmayacak.Satıcı da 500 gr artış sağlayacak.
Mangal tutuşturucu vs ekipman bilgisi alabilir miyim rica etsem?
Uzun zamandır sizi takip ediyorum. İlk takipçilerinizdenim denebilir. Kasabınız hala aynı mı acaba? (Hürriyet kasabı idi diye hatırlıyorum.)
Migros da satılan uzman kasap köfte ile aynı formda oldu gibi. İnegöl köfteside aynı sizin yaptığınız gibi kabuk bağlıyor.
bu karışımları kullanıyor iseler gene iyi ,acaba başka şeyler de mi var ,veya et varmı
Oranı azaltıp çekmenizi çok isterim , birde maliyeti o haliyle ne kadar etkiliyor bundan da bahsetmenizi rica ederim .
O tahşiş dediğin köfteye Mustafa abiciğim ekstradan 300gr dana yağ yada kuyruk yağ koyup dediğin gibi boya yada pul biber koyarsan, arada ki farkı kapatırsın,
birde %50 kelle eti katıp yapsanız eskiden soya yok iken sokak köftelerinin tamamına yakını bu şekilde yapılırdı. çok lezzetli oluyor. biz evede hambur ger köftesine katıyorum.
Kelle eti yani baş eti köftenin has kıymalığı 😅
Piyasada en az bire üç yapıyorlar 500 gr et 1500 gr oluyor. İçine tuz değil msg(çin tuzu koyuyorlar). Kıymasında da tağşiş yapıyorlar. 3-5 dolara ithal en ucuz kıymayı alıyorlar kilosunda bire üç tağşiş yapıp satıyorlar.
1) Baharat katkısı(kimyonu bastın mı bitti)
2) ekmek katkısı
3) soğan katkısı
Burdan bire üç basıyorlar. Özelikle monosodyum glutamat ile tadını da güzel yapıyorlar.
Son olarak zararsız diyorsun ama o havuç lifi ve soya mangalda dönsün diye mi üretilmiş bakalım? Belki direkt alevi görünce kanserojen oluyor bilemeyiz ki.
İstersen dediğim eklemeleri yap dene. Pahalı kıymadan değil ucuz kıymadan yap bakalım neler oluyor. Bu halka her şeyi yedirdiler ama bir türlü dana, koyun ve tavuğu layık göremediler.
kesinlikle yap abi, oranları güzel ayarlayıp hacı abimize denet, arasındaki farkı anlarmı acaba ?
Soya tam gelmiş ama havuç lifini fazla koymuşsunuz. Havuç lifini 10 gr yaparsan ve 100 gr su koyarsan + 30 gr soğan tozu koyarsan o zaman anlaşılmayacağını düşünüyorum.
Abi kuzu tandır yapar mısın içine yağ mı koyuyorlar su mu koyuyorlar hiçbir tarifte doğru düzgün bilgilendirmemişler
Konya usulü olan
Mustafa cım harika bir içerik olmuş, Elin deymişken boyalı versiyonu da çekte herşey ortaya çıksın, eskiden ekmekle vs. çoğaltırlardı ve bunuda bilir hatta evde bile ekmek koyulurdu... ne bu arkadaş soya moya? hazır köfte almayın arkadaşlar, kasaptan bile olsa almayın, artık bütün et vs. parçalarını köfte koymasına ekliyorlar, Türkiye de dürüst esnaf bulmak çok zor! çektir gözünün önünde koymanı al kendin evde köfte yap, çok zor değil ama hazır köfteyi azıcık ucuza verip fakir kesimi kandırıyorlar onlarda kurnaz
abi yiyenler için domuz kaburgası nezaman yapicaksin
Sızın kullandogınız dısında suya koyulup bekletınce kahve rengı kıyma tanesı seklınde sısen soyalar var ozellıkle kıymalı makarna turu seylerde kullanıyorlar hıc kıyma koymadan onu domates sosa katarak
zincir marketlerde 30-40 liraya satılan mantılarda kullanıyorlar bu dediğiniz ürünü. görsel olarak tamamen kıyma gibi görünüyor, muhtelemen çeşitli tatlandırıcılarla kıyma tadı veriyorlar.
part 2 bekliyoruz
isteriz hocam, çek lütfen
Lezzetin yari yariya dusmesi normal, inceliyo nihayetinde. Ama hanelerin buna ihtiyaci var gibi.
%25 ve gıda boyası ile deneyelim abi. en azından bizim içinde tecrübe olur, belki biraz anlayıp yemeyiz her köfteciden.
abi şu kilo vermene bir türlü alışamadım ne kadar zaman oldu be her videoyu actıgımda bi şaşırıyorum :)
2:04 hocam oyle protein değil. Soya kıyması soya eti satıyorlar. Et armoması da var. Askeriyede catering işi yapan özel bir firma hel alıyordu Ukrayna'dan.
Merhaba Mustafa abi, eski videolarında çeşitli izgaralar kullanirdın: alev almaz döküm, kofte ızgarası, hot plate vb. Normal tel izgaraya geçmenin özel bir sebebi varmı?
Muhtemelen baharat, renklendirici ve kıvam arttırıcıda eklenirse kesinlikle anlasılmaz
6 gün geçti Video bekliyoruz Şefim
Eline emeğine sağlık.
Hocam bence öyle yapılmıyor içine irmik basıyorlar diye biliyorum bi de bol baharat koyarsanız asla anlaşılmıyor
Ben Almanya’da Türk bakkallarda normal kıymalık et alırım. Sonra bi kısım tavuk göğüsü vızvız yapıp içine karıştırıp bir köfte yaparım. Güzel oluyor. Ölçümler kişi sayısına bağlı 250 g 250 g - 500g 250g değişir.