Ενεργοποίηση και διάταση Λαγονοψοϊτη

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 17 січ 2025

КОМЕНТАРІ • 66

  • @steelfil672
    @steelfil672 10 місяців тому +2

    Εξαιρετικες οδηγιες, με έπιασε ακριβώς εκεί που είναι το πρόβλημα.
    Μήνες τώρα προσπαθώ να καταλάβω γιατί σφίγγει το ισχίο μου στα αριστερα και κατα τύχη έπεσα πάνω σε ενα άρθρο που μιλουσε για τον μυ της ψυχής. Ήδη ο πόνος μειώθηκε.

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  10 місяців тому +1

      Πολύ σημαντικό! Μπράβο!

  • @eirhnhtopali6348
    @eirhnhtopali6348 5 місяців тому +1

    Ευχαριστώ. Εχω ιστορικο στον λαγονοψωιτη. Ωραιες διατάσεις

  • @ElenaDimakis
    @ElenaDimakis 2 роки тому +3

    Πολύ ωραίες ασκήσεις, πραγματικά. Κάνε ένα βίντεο, σε παρακαλώ, και για την μετατόπιση ιερολαγωνιτιδας. Τι πρέπει να προσέχουμε, πώς επαναφέρουμε την λεκάνη στη θέση της και το μπορούμε να κάνουμε αν μας πιάσει οξύς πόνος από μετατόπιση ενώ περπατάμε στο δρόμο. Ευχαριστώ.

  • @ΝικοςΑλερτας-ζ6θ
    @ΝικοςΑλερτας-ζ6θ 3 роки тому +3

    Πολυ επικαιρο!!

  • @elenhkara1865
    @elenhkara1865 2 роки тому +4

    Εξαιρετικές ασκήσεις το συγκεκριμένο πρόγραμμα, επειδή έχω ακριβώς τα συμπτώματα που περιγράφεται, αλλά και όλα τα προγράμματα είναι πολύ σχολαστικά και με ακρίβεια . Θα ήθελα όμως να σας παρακαλέσω εάν μπορούσατε κάποια στιγμή να βλέπαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα
    ώστε να έχουμε την σωστή εικόνα των ασκήσεων.Πάντως σας ευχαριστώ πολύ διότι έχω βοηθηθεί.

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  2 роки тому

      Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια! Χαίρομαι πολύ που έχουν βοηθήσει.
      Τι εννοείται όμως όταν λέτε ολοκληρωμένο πρόγραμμα;

  • @AnnaKaradonti
    @AnnaKaradonti 4 місяці тому +1

    Κορίτσι μου για εμένα που ακριβώς υποφέρω εκεί είναι πολύτιμη η κάθε διάταση που μας δείχνεις ενώ δεν ξέρω πως έγινε ,φυσικά είμαιεγαλη κυρία ευχαριστώ πολύ Άννα Πόρτο ραφτη

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  4 місяці тому

      @@AnnaKaradonti Εάν υπάρχει τόσος πόνος όσος λέτε, καλό είναι να σας δει κάποιος γιατρός.

  • @ioannaprangiou
    @ioannaprangiou 3 роки тому +2

    Τέλεια!!! 🌹🌹🌹

  • @footvolley.athens
    @footvolley.athens 3 роки тому +5

    Τέλεια η εξήγηση στην αρχή για τη δομή των μυών και τις γωνίες κίνησης/ενεργοποίησης. Μήπως να έμπαιναν στα επόμενα αντίστοιχα βίντεο και μία δύο φωτογραφίες των μυών την ώρα των εξηγήσεων; Βοηθάει για να καταλάβουμε το σχήμα και το μέγεθος της κάθε μυικής ομάδας. Ευχαριστούμε για το υλικό!

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  3 роки тому +1

      Ευχαριστούμε πολύ! Ναι αν βοηθάει θα το προσπαθήσω!

  • @ΛυδιαΠατρελη
    @ΛυδιαΠατρελη 2 місяці тому +1

    Που εχετε φυσιοθεραπευτηριο η που εργαζεστε;

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  2 місяці тому

      @@ΛυδιαΠατρελη Το φυσικοθεραπευτήριο μας είναι στου Γκύζη, Μομφεράτου 131 .

  • @ΙουλιαΠαπαστεργιου

    Πολυ κατατοπιστικο video

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  2 роки тому

      Χαίρομαι ιδιαίτερα!

  • @ΓεώργιοςΔημητρακάκης-ν9ι

    Αυτές οι ασκήσεις είναι και για λουμπάγκο;

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  3 місяці тому

      @@ΓεώργιοςΔημητρακάκης-ν9ι Μόνο εάν η αιτία είναι από τον λαγονοψοίτη. Συνήθως όμως το "λουμπαγκο" ειναι σπασμός του τετραγώνου οσφυικού, οπότε πιθανά δεν θα βοηθήσουν.

  • @blueandpurplesky2867
    @blueandpurplesky2867 5 місяців тому

    Σας ευχαριστώ πολύ, με ταλαιπωρεί τις τελευταίες εβδομάδες, παρά την φυσιοθεραπεια-που με βοήθησε σημαντικά - επιμένει όμως, χωρίς να μπορώ να πω αν η οσφυαλγία πυροδοτεί το σφίξιμο του λαγονοψοιτη ή αντιστρόφως. Η διάταση που δείχνετε με ανακουφίζει, ενδείκνυται να κάνω πρώτα την άσκηση ενεργοποίησης; Δεν την δοκίμασα, ετο φοβήθηκα επειδή ακόμα ο μυς είναι πολύ σφιγμένος. Σας ευχαριστώ πολύ!

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  5 місяців тому +1

      @@blueandpurplesky2867 Δεν μπορούμε εύκολα να ξέρουμε τι πυροδοτεί πρώτα τον πόνο. Ωστόσο μια οσφυαλγία συνδέεται άμεσα με τον λαγονοψοιτη καθώς ο μυς αυτός ξεκινά από τον δεύτερο οσφυϊκο σπόνδυλο. Μπορείτε να δοκιμάσετε την άσκηση ενεργοποίησης ήπια, δεν θεωρώ ότι θα σφίξει παραπάνω. Συνήθως επειδή αιματωνεται ελεγχόμενα, βοηθάει. Και ναι, μπορείτε να κάνετε τη διάταση μετά από την ενεργοποίηση αλλά και μόνη της. Δεν ξέρω τι φυσικοθεραπεία κάνατε και για πόσες συνεδρίες μιλάτε, ωστόσο θέλει χρόνο και συγκεκριμένο τρόπο για το συγκεκριμένο σημείο οπότε υπομονή. Μπορεί να θέλει περισσότερες θεραπείες.

    • @blueandpurplesky2867
      @blueandpurplesky2867 5 місяців тому +1

      @@Physiomanual ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, έκανα δύο θεραπείες σε ειδικευμένο θεραπευτηριο για αθλητικούς τραυματισμούς, με ρεύμα στην αρχή και επιθετική μαλαξη μετά, ήταν επώδυνο όμως το ότι βελτιώθηκε έστω και λίγο δείχνει πως φέρνει αποτέλεσμα. Επίσης μου είπαν ότι θέλει τον χρόνο του και μου συνέστησαν κάποιες διατάσεις, που τις κάνω ανελλιπώς. Θα εφαρμόσω και την ενεργοποίηση, θέλω να μπορέσω να επιστρέψω στην προπόνηση όσο γίνεται πιο γρήγορα. Και πάλι να είστε καλά, καλή συνέχεια!

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  5 місяців тому +1

      @@blueandpurplesky2867 δυστυχώς δύο θεραπείες είναι πολύ λίγο . Καλό είναι να συνεχίσετε την αποκατάσταση.

  • @roulamitraka8730
    @roulamitraka8730 2 роки тому +2

    Πολύ ωραίες ασκήσεις ευχαριστούμε
    Παρακαλώ έχετε γυμναστήριο?

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  2 роки тому

      Ευχαριστούμε! Όχι, έχουμε φυσικοθεραπευτήριο :-)

    • @roulamitraka8730
      @roulamitraka8730 2 роки тому

      Σε ποια περιοχή παρακαλώ;

  • @ΝεκταριοςΚαραντζης

    Συγχαρητήρια και ευχαριστίες θερμές για το περιεχόμενο του καναλιού σας.
    Μια ερώτηση : Ένα σετ διατάσεων πόσες επαναλήψεις περιλαμβάνει?
    Η ενεργοποίηση του λαγονοψοίτη (κι άλλη ερώτηση!) συνιστάται σε κάποιον που βρίσκεται σε φάση αποκατάστασης από ελαφριάς μορφής θλάση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
    Νεκτάριος.

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  3 роки тому +3

      Ενα σετ είναι μια φορά η διάταση 30-40 δευτερολέπτων. Ανάλογα τι θέλουμε να πετύχουμε , αποφασίζουμε πόσα σετ θα κάνουμε. Αν ο στόχος μας είναι να επιτύχουμε επιμήκυνση του μυός, τότε θέλουμε 4-5 σετ, δηλαδή 4-5 φορές. Αν θέλουμε απλά να δώσουμε τάση στις μυικές ίνες μετά από μια προπόνηση , αρκεί ένα σετ, δηλαδή 1 φορά.
      Όσο για τη θλάση, επειδή δεν γνωρίζω το ιστορικό τραυματισμού και τη φάση της αποκατάστασης, δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Γενικά όμως, μια θλάση, εαν δεν έχει αποκατασταθεί ο ιστός, δεν θέλουμε τη διάταση καθώς απομακρύνει τις μυικές ίνες που προσπαθούν να επουλωθούν. Ισως , εάν μου πείτε περισσότερες λεπτομέρειες να μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο.
      Εγώ ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Ελπίζω να βοήθησα.

    • @ΝεκταριοςΚαραντζης
      @ΝεκταριοςΚαραντζης 3 роки тому +1

      @@Physiomanual Ευχαριστώ για την αμεσότητα της απάντησής σας. Πολύ δικαιολογημένα δεν διακινδυνεύετε μια εκτίμηση για κάτι που δεν έχετε πλήρη εικόνα.
      Μια σειρά έντονων προπονήσεων (τρέξιμο και σπριντ σε ανηφόρα, υπερεκτάσεις για λακτίσματα kick boxing και muay thai) είχε σαν αποτέλεσμα κάποιες ενοχλήσεις στον λαγονοψοίτη. Ο πόνος δεν ήταν έντονος κάτι ανάμεσα σε ενόχληση και στα όρια ενός ελαφρού πόνου. Τώρα μετά από ένα μήνα ο πόνος (ή η ενόχληση) έχουν σχεδόν εξαφανιστεί και το μόνο που έχει μείνει είναι ένα είδος πιασίματος (μια μικρή υπενθύμιση) σε κάποιες υπερεκτάσεις που δοκιμάζω δειλά δειλά. Εκτιμώ πως ο ιστός έχει αποκατασταθεί έτρεξα 12 χλμ χθες χωρίς την παραμικρή ενόχληση.
      Σας ευχαριστώ ξανά!

  • @stergina000
    @stergina000 3 роки тому +1

    Καλησπέρα,
    Μετα απο πολθ περπάτημα πάντα με πιάνει εκει τράβηγμα !! Στο αριστερό πόδι! Λετε να φταίει οτι βαζω πιο πολύ βάρος σε εκεινο το πόδι

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  3 роки тому

      Καλησπέρα! Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ενδεχόμενο. Μπορεί να υπάρχει κάποια μυϊκή ανισορροπία, η κάποιος τραυματισμός. Το να ρίχνετε πιο πολύ βάρος στο ένα μέλος, δεν θα σκεφτόμουν σαν πρώτη αντίδραση του σώματος έναν πόνο στον λαγονοψοιτη. Καλό θα ήταν να το αξιολογήσει κάποιος να βρείτε την αιτία :-)

  • @MiltiadisEl
    @MiltiadisEl 3 роки тому +1

    Εξαιρετικες ασκήσεις με γρήγορη ανακούφιση...θα ήθελα να μάθω πόσο καιρό πρέπει να τις κάνουμε τις ασκήσεις για να μην τις ξανά χρησιμοποιησουμε όταν γίνουμε καλά η την βδομάδα κάθε πότε να κάνουμε;; ευχαριστώ θα ήθελα μια απάντηση σας..

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  3 роки тому

      Καλησπέρα σας. Θα μπορούσα να σας απαντήσω ότι, με 2-3 φορές την εβδομάδα μπορείτε να πετύχετε τον έλεγχο του μυ αλλά και μια καλή διατασιμοτητα , σε διάστημα δύο μηνών , αλλά φοβάμαι ότι είναι πολύ γενικό, εφόσον δεν γνωρίζω τι υπάρχει από πίσω. Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω σε μια τόσο γενική ερώτηση, όπως ο χρόνος ή η συχνότητα των "ασκήσεων" με στόχο να μην τις ξαναχρησιμοποιήσουμε, διότι για κάθε πάθηση ή τραυματισμό , θα έδινα διαφορετική απάντηση. Ίσως, εάν μου αναφέρετε το πρόβλημά σας, να μπορώ να είμαι πιο ακριβής στην απάντησή μου. Ευχαριστώ.

    • @MiltiadisEl
      @MiltiadisEl 3 роки тому +2

      @@Physiomanual με τραβηξε ο λαγανοψοιτης οταν επαιξα μπαλα κρυος με πονεσε τις πρωτες 5 μερες αλλα μετα με αφησε γτ εβαλα βολταρεν
      μετα απο ενα 2μηνο που δεν ενιωθα πονο με πονεσε απο το πολυ το καθισιο επειδη εκανα ενα 7ωρο ταξιδι και δεν σηκωθηκα καθολου απο απο το αμαξι κ μετα ειχα ενοχληση με τις ασκησεις που προτεινατε σε αυτο το βιντεο βρηκα γιατρειά με βοηθησαν παρα πολυ τωρα ξανα δεν με επιασε πηγαινα συχνα για περπατημα και δεν μπορουσα να περπατησω τωρα με εχει ανακουφισει τελείως τις εκανα για δεκα μερες κατα γραμμα πονος πλεον δεν υπαρχει για αυτο σας ρωτησα για ποσο καιρο να τις κανω...ευχαριστω που μου απαντησατε !

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  3 роки тому +1

      @@MiltiadisEl Χαίρομαι ιδιαίτερα που βοήθησαν! Ελπίζω στο μέλλον να μην χρειαστεί να τις ξανά κάνετε, ωστόσο, εάν σας βοήθησαν μια φορά, μπορείτε να συνεχίσετε να τις κάνετε μια φορά την εβδομάδα για να διατηρηθεί η σωστή ενεργοποίηση του μυός.
      Στη διάθεσή σας.

    • @ΠΟΝΤΙΚΑΣ29
      @ΠΟΝΤΙΚΑΣ29 3 роки тому

      @@MiltiadisEl καλησπέρα φίλε μου εσυ με τα την προπόνηση είχες πολύ πόνο γτ εδώ και δύο μέρες που έκανα προπόνηση ποδοσφαίρου εσθανομαι απλά μια ενόχληση

    • @MiltiadisEl
      @MiltiadisEl 3 роки тому +1

      @@ΠΟΝΤΙΚΑΣ29 Καλησπέρα Ναι είχα πόνο. Απλά από ότι κατάλαβα πρέπει να κάνουμε διατάσεις πριν και μετά μόλις τα κάνεις αυτές τις διατάσεις έπειτα θα κάνεις τους απαγωγούς μόλις γίνεις καλά Μην ξεχνάμε τους απαγωγούς και εκτελούμε τις ασκήσεις των προσαγωγών μόνο θα στα εξηγήσει και η κυρία καλύτερα που είναι στο βίντεο ευχαριστώ

  • @lilstasha2544
    @lilstasha2544 3 роки тому +1

    Σε ευχαριστώ.Πιστευετε ότι έπαθα σοβαρό τραβηγμα εκεί γιατί έβγαλε αίμα από μέσα ή είναι κάτι άλλο.Επισης αυτό το έπαθα από ένα πολύ δυνατός σουτ

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  3 роки тому

      Ο μηχανισμός του σουτ μπορεί να είναι λαγονοψοιτης , μπορεί όμως να είναι πολλά πράγματα στην περιοχή αυτή. Αν κατάλαβα καλά έχει βγάλει αιμάτωμα; Ίσως έγινε κάποια θλάση αλλά δεν μπορώ να το γνωρίζω. Μια αξιολόγηση θα μας πείσει!

  • @georgiakatsioni2439
    @georgiakatsioni2439 Рік тому

    Μπορείς να μου πεις ποιες ασκήσεις δεν ενεργοποιούν τον λαγονοψοιτη?σ ευχαριστώ!

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  Рік тому

      Αυτή η ερώτηση δεν γίνεται να απαντηθεί επακριβώς! Είναι πάρα πολλές οι ασκήσεις που δεν αφορούν τον λαγονοψοιτη. Από καθίσματα μέχρι 70 μοίρες, ασκήσεις απαγωγών από όρθια ή πλάγια θέση με τεντωμένο πόδι, μέχρι όλες τις ασκήσεις έκτασης του ισχίου. Μπορώ να βοηθήσω κάπως ποιο συγκεκριμένα;

    • @georgiakatsioni2439
      @georgiakatsioni2439 Рік тому

      @@Physiomanual μου είπε ο ορθοπεδικός μου ότι όταν κάνω πιλάτες να μην ενεργοποιω τον λαγονοψοιτη και θα ήθελα να μάθω ποιες ασκήσεις είναι απαγορευτικές . ευχαριστώ πάρα πολύ για την γρήγορη ανταποκριση

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  Рік тому +1

      @@georgiakatsioni2439 λογικά θα γνωρίζει και ο γυμναστής σας , αλλά ότι ανεβάζει το πόδι πάνω ή το φέρνει μπροστά τον ενεργοποιεί. Επομένως ασκήσεις που σπρώχνετε ή ανοίγετε προς τα έξω είναι ασφαλείς σε γενικές γραμμές. Με γνώμονα τον πόνο πάντα, μπορείτε να μην κάνετε τις ασκήσεις που σας ενοχλεί κάτι.

    • @georgiakatsioni2439
      @georgiakatsioni2439 Рік тому +1

      @@Physiomanual σ ευχαριστώ πολύ!!με βοήθησες πάρα πολύ αλήθεια!!🙂

  • @ΓιώργοςΟρφανιώτης

    Τι ασκήσεις μπορεί να κάνουμε για ενδυνάμωση του λαγονοψοιτη;
    Ευχαριστώ πολύ!

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  2 роки тому

      Δεν θα μπορούσα να τις περιγράψω είναι η αλήθεια! Θα προσπαθήσω να κάνω ένα νέο βίντεο κάποια στιγμή για αυτό

    • @ΓιώργοςΟρφανιώτης
      @ΓιώργοςΟρφανιώτης 2 роки тому +1

      @@Physiomanual θα ήταν τέλειο αν μπορέσεις να κάνεις ένα τέτοιο βίντεο, σε ευχαριστώ πολύ!

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  2 роки тому +1

      @@ΓιώργοςΟρφανιώτης θα προσπαθήσω! Ο λόγος που δεν το έχω κάνει ακόμα είναι γιατί είναι ένας μυς περίπλοκος και φοβάμαι ότι εάν δώσω ειδικές ασκήσεις, μπορεί ο οποιοσδήποτε που νομίζει ότι έχει θέμα στον μυ αυτόν, να τις ακολουθήσει και να αποκτήσει κάποιον πόνο που πριν δεν είχε! Ωστόσο θα προσπαθήσω να δώσω τις κατάλληλες οδηγίες με ασφάλεια!

  • @vaitsapavlidou3711
    @vaitsapavlidou3711 3 роки тому +1

    Μπορώ να κάνω αυτές τις ασκήσεις ενώ ο μυς πονάει;

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  3 роки тому

      Εξαρτάται από τι πονάει. Αν είναι σφιχτός, μια διάταση σωστή και συστηματική, θα τον βοηθήσει. Η ενεργοποίηση, είναι κυρίως για έναν αδρανή/αδύναμο μυ. Αν μπορούσα να έχω περισσότερες πληροφορίες για τον πόνο, πιθανότατα θα έχω πιο σαφή απάντηση.

  • @rollyatm55
    @rollyatm55 7 місяців тому

    καλησπερα, εγω μαλλον εχω καποιον ηπιο τραυματισμο και απο τις δυο μεριες απο ασκησεις με βαρυ. αυτες οι ασκησεις που δειχνεις θα βοηθησουν στην ανακουφιση τους?

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  7 місяців тому

      Τι τραυματισμό έχετε; Που πονάτε;

    • @rollyatm55
      @rollyatm55 7 місяців тому

      @@Physiomanual ποναω εσωτερικα και απο τις 2 μεριες στον λαγονοψοιτη, ξεκινησε απο την δεξια μερια οταν εκανα πρεσσα ποδιων και χειροτερεψε οταν αρχισα τα καθισματα με μπαρα και με επιασε και στις 2 μεριες

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  7 місяців тому

      @@rollyatm55 πιθανά δεν είναι τόσο ο λαγονοψοιτης σαν μυς αλλά κάποια πρόσκρουση. Συνήθως, με βαθιά καθίσματα ή με αρκετό βάρος, μπορεί να κάνει συμπίεση στην άρθρωση του ισχίου μπροστά ή ακόμα και στον τένοντα του λαγονοψοιτη και να βγάζει πόνο μπροστά. Δοκιμάστε την ενεργοποίηση και τη διάταση του λαγονοψοιτη, μπορεί να βοηθήσουν. Ωστόσο πιστεύω ότι έχει γίνει κάποια πρόσκρουση και μπορεί να χρειαστεί θεραπεία τοπικά με κάποιο μηχάνημα και με manual therapy για καλύτερη ολίσθηση της άρθρωσης.

    • @rollyatm55
      @rollyatm55 7 місяців тому

      @@Physiomanual εννοειτε φυσιοθεραπεια?

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  7 місяців тому

      @@rollyatm55 ναι.

  • @suzuki7944
    @suzuki7944 2 роки тому +1

    επιτέλους κάποιες οδηγίες γιατί ορθοπεδικοι &φυσικοθεραπευτες δεν ασχολούνται και πολύ....ευχαριστώ

  • @ΚωνσταντίναΧατζηαντωνιου

    Δινει πονακι κ ενόχληση κ στο σημειο ενωσης ποδιου λεκανης έσω εκει που τελειωνει το χερι σας κατα την περιγραφη που βρίσκεται ο μυς

    • @Physiomanual
      @Physiomanual  3 місяці тому +1

      @@ΚωνσταντίναΧατζηαντωνιου πιθανά να πονάει τους η καταφυση του λαγονοψοίτη μυ. Ωστόσο εκεί μπορεί να πονάει και η έκφυση του τετρακέφαλου. Δοκιμάσατε την ενεργοποίηση να δείτε αν έχει αλλαγή;

    • @ΚωνσταντίναΧατζηαντωνιου
      @ΚωνσταντίναΧατζηαντωνιου 3 місяці тому +1

      @@Physiomanual Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Θα το δοκιμάσω.