Це відео не доступне.
Перепрошуємо.

Podcast #7: Ketoosi ja muut vähähiilariset dieetit

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 14 тра 2019
  • Miksi suosittelen hiilarivoittoista makrojakaumaa anaerobiseen laktiseen harjoitteluun? Tai mitä ylipäätään ovat harjoittelun energiasysteemit ja niiden polttoaineet? Entä milloin vähempihiilarinen dieetti on hyvä valinta ja miten se huomioidaan harjoittelussa?
    / punttisaaga
    / punttisaaga
    Keskusteluketjuni Pakkotoisto.comissa:
    pakkotoisto.co...
    Valmennuspalvelutiedustelut:
    ellmen.mikko@gmail.com

КОМЕНТАРІ • 9

  • @paziipa
    @paziipa 5 років тому +1

    Mahdottoman hyvää sisältöä, varmasti asiasisältö podcasteista tämä on vertaansa vailla!
    Kiitos inspiraatiosta vaihtaa tuon rasvan tilalle hiilaria!
    Jostain syystä itsellä jäänyt paasauksesta aika kova hiilaripelko, asiaan sen syvemmin perehtymättä.

    • @punttisaaga
      @punttisaaga  5 років тому

      Kiitos palautteesta ja toivottavasti hiilarivaihto potkii!

  • @mrmittens666
    @mrmittens666 4 роки тому

    Aloitin ketoilun jokin aika sitten, enkä niin fitnessistä välitä, mutta oikein mukava kuulla asiapuhetta miten tämä toimii salitreenin kanssa.
    Meni kanava tilaukseen!

  • @morley5274
    @morley5274 2 роки тому

    Tuosta aerobisesta energiasysteemistä, kun se kerran näistä on se joka pystyy käyttämään rasvaa polttoaineena niin mitkä asiat vaikuttavat siihen mitä polttoainetta aerobisessa treenissä kulloinkin käytetään, koska kyllähän glykokeenia yhtälailla voidaan aerobisessa treenissä hyödyntää.voiko jollain lailla edes auttaa sitä että aerobinen treeni hyödyntää nimenomaan rasvavarastoja. Vai oonko ihan pihalla ?

    • @punttisaaga
      @punttisaaga  2 роки тому +1

      Olet ihan oikeassa, että aerobisessa treenissä käytetään _myös_ hiilaria. Suorituksen kesto ja intensiteetti, sekä lyhyen aikavälin ravitsemus vaikuttavat bensasekoitukseen. Esimerkiksi maratonilla kesto on pitkä ja intensiteettikin on anaerobisen kynnyksen tuntumassa, jolloin saatetaan hyödyntää samaan aikaan melko tasapuolisissakin suhteissa sekä lihasglykogeeniä, rasvaa, että veren glukoosia. Tutkimusta löytyy tarkemmistakin jakaumista suorituksen aikana mutta en muista lonkalta. Esimerkiksi hyvin yleinen "seinän" kokemus kestävyysjuoksussa liittyy juuri siihen, että jompi kumpi noista hiilarilähteistä ehtyy ja kropalla on vaikeuksia vaihtaa sekoitussuhdetta. Tai no ei sillä kropalla varmasti mitään vaikeuksia ole, se vain tuntuu suorittajasta aivan kamalalta. Myöskin jos ei pysty suorituksen aikana tankkaamaan hiilaria, niin silloin veren glukoositasot voivat myös laskea niin, että niiden suhteellinen osuus polttoaineena pienenee.
      Vastaavasti jos haluat kohdistaa aerobisen kulutuksen mahdollisimman paljon rasvavarastoihin, niin pidä intensiteetti kurissa, äläkä syö ennen suoritusta tai sen aikana hiilaria. Rauhallista kävelyä muutama tunti, niin eipä juuri tulevan jalkatreenin glykogeenit vaarannu, mutta energiaa kyllä palaa varmasti enemmänkin kuin siinä punttitreenissä, koska kokonaistyömäärä on suurempi. Asian voi vaikka ajatella niin, että glykogeeni on kallista ja tehokasta rakettibensaa, jota kroppa ei halua käyttää vasta kun on aivan pakko.
      Lopuksi on vielä mainittava, että suorituksen aikana palavalla polttoaineella ei sinäänsä ole vaikutusta rasvanpolttoon tai painonhallintaan. Ainoastaan suorituksen kokonaisenergiankulutuksella on lopulta väliä. Ei siis voi ajatella, että maksimaalinen rasvapolttoisuus suorituksessa = maksimaalinen rasvan palaminen.

    • @morley5274
      @morley5274 2 роки тому

      @@punttisaaga toisena asiana vielä kiitos sisällöstä jota tuotat. Itsellä treenitaustaa vaihtelevasti jo 10 vuoden ajalta, mutta tekemistästi podcasteista löytyy ainakin minulla aina jotain uusia oivalluksia, ja pidän kovasti analyyttisestä lähestymisestä treenaamiseen liittyvissä asioissa. Kiitos myös vastauksesta

  • @vincentback6496
    @vincentback6496 5 років тому +2

    Helposti Suomen fitness-skenen aliarvostetuin kanava!

  • @user-dj8xy3jr3t
    @user-dj8xy3jr3t 5 років тому

    ГРЕЧКАААА