Hakan beyin anlatırken tek problemi var genel konulardan bahsettikten sonra ki bu bile yeterince teknik iken 100 milyonda bir insanın başına gelecek konuları da alternatif olarak anlatıyor
Halit beyin Hakan ustanın sanayi savaşlarında düşürdüğü parçayı anlatması ve benim hatırlamam ne kadar hoş. Sizleri hiç yüz yüze görmeden o kadar çok anı biriktirdim, bilgi öğrendim, vizyonumu geliştirdim ki anlatamam. Umarım sizlerle yüz yüzede tanışabilirim. 18 yaşında bir kardeşiniz olarak sizi seviyor , sizlere saygı duyuyorum. Sağ olun.
95 model dogan slx im yesil ceylanim derdim ben ona turkuaz yesilim ilk arabamda vardi jikle kisin ilk calistirmada çekerdim hararet ibresi kalkinca yavaşca birakirdim rölantisi 800-900 e gelirdi ne keyifli idi hersey manuel ne gunlerdi bee anilara gittim bir an
Harbiden biri şu Jetronic'i adam akıllı açıklasın hiç kimse bilmiyor ve bi tane adam aklıllı anlatan yok. Çok yararlı olur. Bu arada bu bölümde çok güzel olmuş.
1993 Favorit aracım vardı. Kasap bir karbüratörcü ne yaptıysa jikle ayarlarını bozmuştu. Eski ayara getirene kadar neler çekmiştim. En son Onno Usta katalog değerlerine getir demişti. Servis manuelini bulup ayarını yapıp rahatlamıştım. Hey gidi günler.
Makine teknikerliği öğrenciisyim yaklaşık 5-6 senedir karbüratörler ile uğraşırım bakımından ayarına kadar ayar tuttuktan sonraki o his muhteşem hele o yatık dellorto veya weberler sesi olsun performansı olsun efsane bişey ve bunların çoğunu Renault 12 aracımda yaptım verdiği haz anlatılmaz yaşanır bu güzel video için çok teşekkür ederim.
karbiratör gerçekten harika bir akılla yapılmış bir sistem. usta değilim. otomobil kullanıcısıyım. Lakin canım sıkıldıkça söküp parçalayıp temizleyip taktığım bir parça.
Canım sıkıldıkça söküp takacağın bir sistem değil çok hassas ayarları olan bir sistem yorumunuz inandırıcı değil, şamandıra ayarı milimetre hatta mikronluk bir ayardır .
Azerbaycandan selamlar. 3-4 sene once kuzenle beraber kullandigimiz 50cc bir skuter vardi. Kasabada motordan anlayan yok. Motorun ustaya gidicek hali yok cekiciyede para vermiyelim diye karbiratorunu kendimiz temizlemek kararina geldik. Guzelce internetden bakarak her seyini guzel soktuk tinerle yikadik topladik. Ama 3 ugrasdik ayarini tutduramadik. Sonda cekici ile ustaya goturduk. 😂 Bununla yetinmedim 1 ay sonra koye gitdim kayinpederin LADA NIVA-si var. Dayinin aklina girdim gel bunun karbiratorunu kendimiz ykayalim 😂. Aynisi yine basima geldi, guzelce topladim ama ayar icin usta cagirdik 😂😂😂
Sulu 126 bisim vardı karbüratörü ayar tutmuyordu çok eksik malzemesi vardı kimse ilgilenmiyordu her sabah balata spreyi ile çalıştırıyordum en son en son samara karbüratörü taktım saat gibi ayar yaptım pıt pıt sayışının verdiği mutluluk pahabiçilemez 😊
10 yıla yakın karbüratörlü araç kullandım, arızalıydı, kimse yapamıyordu karbüratörü. Arkadaş marşa basarken avuç içiyle emzirme yaparak çalıştırırdık çoğu kez. Bir kez kaşlar gitmişti😂 Bu arada size güzel bir masa lazım
2008 - 2012 arası 1993 model 2e motorlu(1.3) corolla kullandım. Birgün ayarı bozuldu, Ankara'da kimse yapamadı. Servisten yenisini aldık... 1.5 ayda gelmişti galiba. Taktık 1 marşta çalışır olmuştu.
Ben motosiklet ile ilgilenen yeni cihazları pek benimseyemeyen biriyim. Tabii ki yaz geç ama mekanik şeylere bayılıyorum. Keşke oturup sizlerden bol bol yüz yüze ders alabilsem. Bilgilerinizi bende başka nesillere aktarabilsem. Çok çok çok teşekkür ederiz iyiki varsınız.. Sevgilerle... Bizde Zenith saat gibi oldu diyoruz 😁
Hakan abi, sen nasil bir adamsin yahu... Ulkem icin seviniyorum senin Tuerk olmandan, onemli bir degersin, ayni Onno Usta gibi. Bu arada: Cumhuriyetimizin kurulusu kutlu olsun! 🇹🇷
Turgut Bey'in jikleyle ilgili yaptığı tespite bir ekleme yapmak isterim. Karbüratörlü araçlarda kapış pompasının (ya da devresinin) çalışmasını hissetmek de büyük keyif verir. Rölantide araç çalışırken gaza ufak bi dokunuş yaptığınızda devir aniden yükselir, bu hissi enjeksiyonlu motorda almak zordur.
Abi bu şekilde bilgi içerikli muhabbetler devam etsin daha çok sarıyor bu konsept iş makinelerinin kepçe gibi çalışma prensiplerinide anlatırsanız seviniriz bu kadar güç nasıl çıkıyo ortaya gibi
Sadece dinlemek için dinlenmiş bir video artık hiç ihtiyacımız olmasada herzamanki ACT muhabbeti. Karbüratör demişken geçmiş zaman 87 Şahinimde kurcalanmamış bir WEBER karbüratör vardı şıkır şıkır.
Hakan ağabeyin teorik bilgisi çok iyi ama anlatırken ekstra bilgi veya farklı konulara giriyor. Videoyu izledim ama karbüratörden başka bir sürü bir şey öğrendim. Halit Bolkan tane tane ve daha anlaşılır anlatıyor.
Ne güzel muhabbet bende meslek lisesi motor bölümü mezunu olarak 1990 yılında eksoz emisyon ölçümleri yapardık renault torosların titremesi ile (distribitör avans ağırlıkları balta da denilenler yağsız olurdu biraz gres sürünce motor saat gibi çalışırdı, ama ford taunusların karbiratör ayar vidaları her üretim yılında farklı yerlerde olur ve çok zor ayar yapılırdı hey gidi günler herkese saygılar sunarım
işi bilenler anlayacaklar dediğimi hayatımda çeşit çeşit yakıt sistemleri kullandım. en iyisi weber 32 idi. tabi ki eski bir sistem, verimsiz, havadan havaya kalibrasyonu değişiyor vs. birçok eksi yönü var. her türlü eksinin üstüne çizgi çekip artıya çeviren tek bir özelliği vardı: sorunsuzluk+ölümsüzlük
@cemturksal2787 boğaza çapraz delik + nozzle ile yapılan kazık mikser lpg uygulaması bence de en iyi sonucu veriyor. daha önce eski broadwayime sıralı sistem montaj yapmıştım. arabaya sıfırdan map haritası yazdım. daha sonra şu an hala kullanmakta olduğum toros sw aracımı aldım. bundaki kazık mikser kadar iyi değil. tabi bunda tek boğaz solex 35 seia var. kesinlikle bir weber 32 değil ama araç çok orjinal o yüzden hiç değiştirmeği düşünmedim. aslında eski r12lerden çıkan weber 32 karbüratör alıp altını broadway karbüratörü ile birleştirip üstü kepli sisteme uygun hale getirilip kullanılabilir. ancak araba maşallah saat gibi. o yüzden hiç ellemeyi düşünmüyorum. vaktiyle mersinli bir abi vardı tanıştığım. bir sw renault 12 ile uğraşıyordu. motor altı tamamen 1.6 fairway kapak manifold r12 karbüratör weber 32 ve ateşlemede r9 tipi tam otomatik yapacaktı. bitirebildi mi haber almadım ama bitince o arabayı hayal bile edemiyorum 😅😅. r12 yi r9 dan kesinlikle daha çok seviyorum ama weber kesinlikle en iyi karbüratör. şuan ailecek kullandığımız öteki bir aracımız da 1.4i rna clio. k7j motor. c2j motorla satılsaymış kesinliklikle daha iyi olurmuş.
5 yıldır kullandığım benden tam 12 yaş büyük 94 model renault 9 broadway sayesinde öğrendim ben karbüratörün nasıl bir şey olduğunu. weber 32 drt kullanır broadwayler. bir günü bir gününü tutmaz ne kadar ayar yapılsa da :) bugün 0-100 hızlanmasını rekor kırarak 10 saniyede tamamlayan araba yarın 17-18 saniyede tamamlayabilir. karbüratöre bağlı otomatik avans ayarı olmasına rağmen sanırım ilkelliğinden dolayı örneğin deniz seviyesinden bir anda bayıra vurup dağlara tepelere çıkayım dediğiniz anda yokuşu çıkana kadar illallah ettirebiliyor bazen. yokuş bitiminde sağa çekip durduğunuzda misal stop etmeler, devir dalgalanmaları gibi şeyler yaşanabilir. zannediyorum ki avans ayarı ani değişimlere ayak uyduramıyor. birkaç dakika içerisinde sanki hiçbir şey olmamış gibi basıp devam edebiliyorsunuz, ilk deneyimimde çok garibime gitmişti. onun haricinde yine bu karbüratörün öyle bir sorunu vardır ki kazaya sebebiyet verebilir. ikinci boğaz kelebeği uzun süre kullanılmadığı takdirde kilitlenir kalır. sollama yapmak istediğinizde aniden dip gaz yaptığınız zaman gaz pedalı son raddesinde takılı kalıp ayağınızı gazdan çekmenize rağmen allah ne verdiyse gittiği yere kadar gidebilir. çözümü ise boşa atıp kontağı kapattıktan sonra en yakın yerde sağa çekip bir tornavida yardımıyla kelebeği el yordamıyla kapatmaktır. onun haricinde bir diğer sorunu da rölanti küpürü-müşürü adı verilen ve kimsenin ne işe yaradığından haberi olmayan parçanın bozulup rölanti dalgalanmasına sebep olması. kendi araştırmalarıma göre kontak kapatıldığında küpür denilen parçanın ucundaki çubuk kapanarak yakıtın geri kaçmasını önlüyor.
@seckin8007 valla ben benzin ağırlıklı olmak üzere benzin lpg karışık kullanıyorum, lpg'de uzun süre kullanınca karbüratör kurum bağlıyor kilitlenip kalıyor ve birçok broadway'de karşılaştım bu durumla (özellikle sürekli düşük performansta kullanılan uzun süre hiç gaza sonuna kadar basılmayan araçlarda). rölanti müşürü olayı da sadece benzinde geçerli onun da ucunu kesip takarsanız sorun ortadan kalkıyor öyle bir uygulama yapılmış olabilir aracınıza. onun haricinde belki benim aracımın ateşleme beyninde bir problem olabilir bilmiyorum, ani rakım artışlarında yapıyor çekiş düşüklüğü, kara duman atma problemini ancak sonradan düzeliyor. ben kendi tecrübelerimi aktardım.
Yağlı karbüratörlerden bahsetmediniz. Babamın 41 model Coupe Playmouth’u vardı yağlı karbüratöre sahipti. Hattâ eskilerin “eter koklatma” muhabbetleri ve uygulamaları varmış. Zor çalışan otomobillerin karbüratörüne eter damlatılırmış.
Ortaköyde Süleyman usta vardı pasajın arkasında o karbüratörü serülozik tiner ile yıkardı mersedes ve amerikanlar favorisiydi birde güzel de ayar verdimi zenith derdi. Disrtibütörün avansını bile dinleyerek ayarlardı.o zamanlarda kurşunlu benzin vardı ayarladığı arabaların hiç birinin egzozun içi siyah olmazdı.
Yine süper bir yayın olmuş. İçeriğin kalitesine ve konulara hiç bir sözüm yok sadece ses kalitesi biraz daha iyi olsa çok daha iyi olabilirdi 😊 (arka plandan white noise geliyor)
Aşırı kaliteli video sadece seste çok dip ses var. Bu kadar kaliteli bir ürünün ses yüzünden falso yemesü yakışmaz. En azından yazılım ile temizlenebilir. Saygılar 🙏🏻
Araçlara koyulan motor yağlarinin viskozite değerleri ile ilgili video yaparsaniz sevinirim. Mesela benim aracim corolla , kitapçığında 0w20 yaziyor ama servisler israrla 5w30 koyuyor ve daha uyumlu oldugunu savunuyor.Sanirim diğer marka araclarda da böyle sorunlar var.
bizim ustalar akıllı yapan mühendis salak ondan benimde honda motorsikletimin bakım kitapçığında 10 30 yağ kullanın yazıyor o çok bilenlerde ise havalar çok sıcak 10 40 kullan diyip üst vizkoziteye geçmemi öneriyor hava soğutmalı motorda belki mantıklı olabilir ama su soğutmalı motorlarda araba olsun motorsiklet olsun önerilen yağdan şaşmamalı not motorsiklet tamircisiyim
Çok güzel bir anlatımdı yarın otoparka gidip r11 flash s jiklede çalıştırmalıyım bugün caddede mazda mx 5 ler vardı hakan beyi de görürmüyüz diye düşünmüştüm
Madem konusu açıldı. Enjeksiyon sistemleri detaylı konuşmak lazım. Güncel sistemlerde silindir başına çift enjektörlü motorlar var. Düşük devir için ayrı, yüksek devir için ayrı sistemler var. Hem direkt hem sıralı enjektöre sahip motorlar var.
Demekki çok iyi bir karbüratör ustası tanımıyorsan, bütçem çok düşük deyip eski karbüratör lü araç alırsan ne benzin yetiştirebilirsin ne de LPG yetiştirebilirsin. Sonuç olarak bütçen kısıtlıysa toplu taşıma acil durumlarda taksi
Abilerim çok güzel yayın teşekkürler. Ses sanki biraz yankılı mı geliyordu bana mı öyle geldi bilemedim ama yaka mikrofonu olunca daha iyi gelmeliydi sanki.
23 дні тому
Abi sizi memnuniyetle keyifle takip ediyorum. Fakat, videonun ses düzeyi ile alakalı bir iyileştirme yapabilir misiniz? Ses çok düşük bir seviyede kalıyor. Maks ses seviyesinde, az sesli bir ortamda kulaklıkla bile duymakta zorlanıyorum, bilginize. İyi çalışmalar
Bu karbüratörü görünce eski kabus günler yeniden gözümde canlandı. Her parçası kronik arızalı Renault Flash vardı, 0 km araç her emisyon testinden sınıfta kalırdı, karbüratörcüye gidip yeniden ayar yaptırmadan asla testi geçemezdi. Bereket o araçlarda katalik konvertör yoktu, eğer o olsa her sene tıkanır yeniden değiştirmek zorunda kalırdık.
İlk arabam 96 Broadway idi, motoru ısıtmak için manuel olarak jikle çekerdim. Şu anda 2023 Suzuki 1.4 Turbo aracım motoru ilk çalıştırdığım 1 dakika otomatik jikle çekiyor.. Her seferinde o zamanki yılları hatırlamıyorum...
İzmirde de "BOB HASAN" diye bir usta vardı eskiler bilirler, Konak Varyantta dükkanı vardı, salaş bir yer, berbat ama adam harbi ustaydı , araba aldınmı doğruca BOB Hasan gider karbüratörü yaptırırdık, araba daha az benzin yakardı efsaneydi, bende ondan öğrendim söküp takmayı yoksa gözüm yemiyordu, o gün bugündür korkmadan söküp takabiliyorum.
S.a. iyi günler. Kanalı yakın zamanda keşfettim. Çok şey öğrendim teşekkürler.. Kış lastiği alacak olmamın; lastik basıncının ve de ailemin kemer takmaları için tartışmamın sebebi oldunuz. Konuyla alakasız sizden istek bir video isteyecektim. Haberlerde kurye aracın kalkışı sırasında bir bebeği eziyor. Görmüyor maalesef. 360 derece kameralarla ilgili bir video yayınlar mısınız? Özellikle sonradan takılanlarla ilgili. Gerekli mi ? Ve de sürüş sırasında ön kamera dikkat dağıtıp kazaya sebep verebilir mi? Esen kalın!
Yakıtlar hakkında bir paylaşım olsa ben de E36 benzinli vardı çamur çıktı filtre doldu .şimdi dizel var bilinmiş markadan aldım 10 binde filtre doldu başka marka aldim .bu yakıtlar aynı yerden deniliyor ama bence değil istasyonun kendisi ne kadar yeni ve temiz ise o kadar katkılar artık bir depoda kaç damla gelirse takıntı oldu bende yolda kalınca malesef
Turgut bey ile Kırmızı Tsörtlü bey ufo görmüş masum köylü gibi konuya yabancı olsalar da Turgut bey her zaman ki espritüel zekası ile günü kurtarmış :)))))
Kısa olmuş. Tadı damağımızda kaldı mikrofon arızasına rağmen. Klasik arabalar üzerinden karbüratör konusu daha bir açılsaydı keşke. 19:22 Karbüratör ne kadar küçükse o kadar hassas olabiliyor demiştiniz. 19:19 34pic tek karbüratörden çift 40pic e geçip performans alıyorlar. 31 pic çift solex olsa daha verimli olmaz mıydı. 1303s leri düşünerek soruyorum
SUN ROOF ülkede büyük sorun tamir edebilen ve çözebilen birisi yok ülkede nerdeyse bununla ilgili bi program yapsanız iyi olur çok kişi mağdur bu konudan
Emisyon ve verimlilik uğruna MAF sensörünü, EGR valfini DPF yi icad eden mühendisleri Allah bildiği gibi yapsın. Araç yeniyken evet emisyonlar ve performans harika ancak ülkemiz gibi araçların çok uzun kilometreler kullanıldığı yerlerde uzun vadede hem çevre hem cebimiz için çok daha zararlı bir durum oluşuyor.
Korona zamanında arac uretiminde parça tedarik sıkıntısından ötürü markalar ciddi ciddi karbüratöre geri gecmeyi düşündü.Keşke firmalar bugün tekrar uretse teecih eden alsa. Karbüratör de motor sesi motor torku motor ivemelenme.tepkimesi enjeksiyon lularda alamıyoruz. Lpg montajı ucuz . Manuel jikle isinnana kadar cekili :) Toros arabami cok ozledim :)
Hakan abide Celal şengörün bilim konuşma aşkı gibi araba konuşma heyecanı çok keyifli kılıyor videolarınızı.
Hakan beyin anlatırken tek problemi var genel konulardan bahsettikten sonra ki bu bile yeterince teknik iken 100 milyonda bir insanın başına gelecek konuları da alternatif olarak anlatıyor
Öyle kusura can kurban diyelim :)
Ses kalitesi ile ilgili bir sorun var. Mikrofon olabilir, ortamın yalıtımı olabilir biraz rahatsız etti
Ortama ses izolasyonu gerekli, yankı çok fazla
yankidan degil mikrofonlar birbirine cok yakin 4 mikrofon fazla
Bi sıkıntı yok. Kbb ye görünün.
8 yıl karbüratörlü araç kullandım. Bir kez olsun yolda kalmadım. Karbüratör bakımı yapmak beni çok rahatlatıyordu.
Halit beyin Hakan ustanın sanayi savaşlarında düşürdüğü parçayı anlatması ve benim hatırlamam ne kadar hoş. Sizleri hiç yüz yüze görmeden o kadar çok anı biriktirdim, bilgi öğrendim, vizyonumu geliştirdim ki anlatamam. Umarım sizlerle yüz yüzede tanışabilirim. 18 yaşında bir kardeşiniz olarak sizi seviyor , sizlere saygı duyuyorum. Sağ olun.
Hangi bölümde?
@@suleymanthetufekciOlayı harılıyorum.Bölüm numarasını bilmiyorum.
95 model dogan slx im yesil ceylanim derdim ben ona turkuaz yesilim ilk arabamda vardi jikle kisin ilk calistirmada çekerdim hararet ibresi kalkinca yavaşca birakirdim rölantisi 800-900 e gelirdi ne keyifli idi hersey manuel ne gunlerdi bee anilara gittim bir an
Hakan ustam sen her programda çıksan, her programda bize otomotiv anlatsan ne güzel olur. Seni dinlemek çok güzel. Seviliyorsun ustam❤
Harbiden biri şu Jetronic'i adam akıllı açıklasın hiç kimse bilmiyor ve bi tane adam aklıllı anlatan yok. Çok yararlı olur. Bu arada bu bölümde çok güzel olmuş.
1993 Favorit aracım vardı.
Kasap bir karbüratörcü ne yaptıysa jikle ayarlarını bozmuştu.
Eski ayara getirene kadar neler çekmiştim.
En son Onno Usta katalog değerlerine getir demişti.
Servis manuelini bulup ayarını yapıp rahatlamıştım.
Hey gidi günler.
Aynı motoru kullanan 97 model skoda feliciam var. O kadar güzel motor ki dediğiniz gibi ayarı önemli
Makine teknikerliği öğrenciisyim yaklaşık 5-6 senedir karbüratörler ile uğraşırım bakımından ayarına kadar ayar tuttuktan sonraki o his muhteşem hele o yatık dellorto veya weberler sesi olsun performansı olsun efsane bişey ve bunların çoğunu Renault 12 aracımda yaptım verdiği haz anlatılmaz yaşanır bu güzel video için çok teşekkür ederim.
karbiratör gerçekten harika bir akılla yapılmış bir sistem. usta değilim. otomobil kullanıcısıyım. Lakin canım sıkıldıkça söküp parçalayıp temizleyip taktığım bir parça.
Canım sıkıldıkça söküp takacağın bir sistem değil çok hassas ayarları olan bir sistem yorumunuz inandırıcı değil, şamandıra ayarı milimetre hatta mikronluk bir ayardır .
Azerbaycandan selamlar. 3-4 sene once kuzenle beraber kullandigimiz 50cc bir skuter vardi. Kasabada motordan anlayan yok. Motorun ustaya gidicek hali yok cekiciyede para vermiyelim diye karbiratorunu kendimiz temizlemek kararina geldik. Guzelce internetden bakarak her seyini guzel soktuk tinerle yikadik topladik. Ama 3 ugrasdik ayarini tutduramadik. Sonda cekici ile ustaya goturduk. 😂
Bununla yetinmedim 1 ay sonra koye gitdim kayinpederin LADA NIVA-si var. Dayinin aklina girdim gel bunun karbiratorunu kendimiz ykayalim 😂. Aynisi yine basima geldi, guzelce topladim ama ayar icin usta cagirdik 😂😂😂
90 model R5 im vardı 1.1 cc tek boğaz karbüratörden emme manifoldunu da değiştirerek çift boğaz weber karbüratör takmıştık. Sesi süper olmuştu.
Sulu 126 bisim vardı karbüratörü ayar tutmuyordu çok eksik malzemesi vardı kimse ilgilenmiyordu her sabah balata spreyi ile çalıştırıyordum en son en son samara karbüratörü taktım saat gibi ayar yaptım pıt pıt sayışının verdiği mutluluk pahabiçilemez 😊
Ekiple yapılan sohbet videolarının daha da artmasını istiyorum şahsen gerçekten çok keyifli ve bilgilendirici oluyor
10 yıla yakın karbüratörlü araç kullandım, arızalıydı, kimse yapamıyordu karbüratörü. Arkadaş marşa basarken avuç içiyle emzirme yaparak çalıştırırdık çoğu kez. Bir kez kaşlar gitmişti😂
Bu arada size güzel bir masa lazım
😅😅😅
Bu işlere yabanci olan birinin bile severek izlemesi hoş sohbetinizden dolayıdır 👍
Yine bilgi dolu güzel bir video zamanında bana dersi böyle anlatsalar şimdi okumuştum
2008 - 2012 arası 1993 model 2e motorlu(1.3) corolla kullandım. Birgün ayarı bozuldu, Ankara'da kimse yapamadı. Servisten yenisini aldık... 1.5 ayda gelmişti galiba. Taktık 1 marşta çalışır olmuştu.
Sizleri de dinlemek çok keyifli bizlerde teşekkür ederiz. 🙏🙏
Nasıl güzel bir muhabbet, aldığınız hazzı yaşadım resmen.
Çok şükür hiç karbüratörlerle uğraşmak zorunda kalmadım ama öyle bir anlattınız ki bir tanesini başarıyla ayarlamanın hissini tatmak istedim
İzlenme ve abone sayısını asla hak etmeyen kanal, Hakan abinin heyecanıyla ben heyecanlanıyorum aşırı güzel video daha sık gelsin lütfen
Hakan bey sabaha kadar konuşsun biz dinleriz, daha çok görmek isteriz kendisini
Ben motosiklet ile ilgilenen yeni cihazları pek benimseyemeyen biriyim. Tabii ki yaz geç ama mekanik şeylere bayılıyorum. Keşke oturup sizlerden bol bol yüz yüze ders alabilsem. Bilgilerinizi bende başka nesillere aktarabilsem. Çok çok çok teşekkür ederiz iyiki varsınız.. Sevgilerle... Bizde Zenith saat gibi oldu diyoruz 😁
Hakan abi, sen nasil bir adamsin yahu... Ulkem icin seviniyorum senin Tuerk olmandan, onemli bir degersin, ayni Onno Usta gibi.
Bu arada: Cumhuriyetimizin kurulusu kutlu olsun! 🇹🇷
Turgut Bey'in jikleyle ilgili yaptığı tespite bir ekleme yapmak isterim. Karbüratörlü araçlarda kapış pompasının (ya da devresinin) çalışmasını hissetmek de büyük keyif verir. Rölantide araç çalışırken gaza ufak bi dokunuş yaptığınızda devir aniden yükselir, bu hissi enjeksiyonlu motorda almak zordur.
Abi bu şekilde bilgi içerikli muhabbetler devam etsin daha çok sarıyor bu konsept iş makinelerinin kepçe gibi çalışma prensiplerinide anlatırsanız seviniriz bu kadar güç nasıl çıkıyo ortaya gibi
Sadece dinlemek için dinlenmiş bir video artık hiç ihtiyacımız olmasada herzamanki ACT muhabbeti. Karbüratör demişken geçmiş zaman 87 Şahinimde kurcalanmamış bir WEBER karbüratör vardı şıkır şıkır.
Hakan ağabeyin teorik bilgisi çok iyi ama anlatırken ekstra bilgi veya farklı konulara giriyor. Videoyu izledim ama karbüratörden başka bir sürü bir şey öğrendim. Halit Bolkan tane tane ve daha anlaşılır anlatıyor.
Özlemiştik ekibi ,ilaç gibi geldi.Hakan abi bambaşka bir değer.
video ayrı yorumlar ayrı güzel. buram buram benzin kokuyorsunuz hepiniz 😊
Sizi Dinlemek Ayrı Bir Keyif Jawanın Karbüratörünü Az Temizlemedik Zamanında Ellerimiz Hep Benzin Kokardı
Yoldayım araç kullanıyorum eve geçince izleyeceğim 😃
Hakan Usta, her güzelin bir kusuru vardır. Biz seni böyle kabul ettik :))
emiğinize sağlık bu konuları sizin işleyip paylaşmanız çok değerli benim için
Ne güzel muhabbet bende meslek lisesi motor bölümü mezunu olarak 1990 yılında eksoz emisyon ölçümleri yapardık renault torosların titremesi ile (distribitör avans ağırlıkları balta da denilenler yağsız olurdu biraz gres sürünce motor saat gibi çalışırdı, ama ford taunusların karbiratör ayar vidaları her üretim yılında farklı yerlerde olur ve çok zor ayar yapılırdı hey gidi günler herkese saygılar sunarım
İyi ki bitmiş bu karbüratör işi😂 yoksa şimdiki ustalar onun ayarını yapacak😂ohoooo😂 kafaları basmaz😂
42yillik usta olarak karburatorden şaşmam , harika birprogram olmuş .
işi bilenler anlayacaklar dediğimi hayatımda çeşit çeşit yakıt sistemleri kullandım. en iyisi weber 32 idi.
tabi ki eski bir sistem, verimsiz, havadan havaya kalibrasyonu değişiyor vs. birçok eksi yönü var.
her türlü eksinin üstüne çizgi çekip artıya çeviren tek bir özelliği vardı: sorunsuzluk+ölümsüzlük
32/36 dgav. tek geçerim. bogaza capraz delik açıp lpg yi direkt noozle olarak verirdim. tepesine de açık hava filtresi. harika sesi vardı.
@cemturksal2787 boğaza çapraz delik + nozzle ile yapılan kazık mikser lpg uygulaması bence de en iyi sonucu veriyor. daha önce eski broadwayime sıralı sistem montaj yapmıştım. arabaya sıfırdan map haritası yazdım. daha sonra şu an hala kullanmakta olduğum toros sw aracımı aldım. bundaki kazık mikser kadar iyi değil. tabi bunda tek boğaz solex 35 seia var. kesinlikle bir weber 32 değil ama araç çok orjinal o yüzden hiç değiştirmeği düşünmedim. aslında eski r12lerden çıkan weber 32 karbüratör alıp altını broadway karbüratörü ile birleştirip üstü kepli sisteme uygun hale getirilip kullanılabilir. ancak araba maşallah saat gibi. o yüzden hiç ellemeyi düşünmüyorum. vaktiyle mersinli bir abi vardı tanıştığım. bir sw renault 12 ile uğraşıyordu. motor altı tamamen 1.6 fairway kapak manifold r12 karbüratör weber 32 ve ateşlemede r9 tipi tam otomatik yapacaktı. bitirebildi mi haber almadım ama bitince o arabayı hayal bile edemiyorum 😅😅. r12 yi r9 dan kesinlikle daha çok seviyorum ama weber kesinlikle en iyi karbüratör. şuan ailecek kullandığımız öteki bir aracımız da 1.4i rna clio. k7j motor. c2j motorla satılsaymış kesinliklikle daha iyi olurmuş.
Acıbadem de karbüratörcü Ayhan Usta vardı büyük ustaydı.
yahu 4 tane yaka mikrofonu var sesleri kameradan mı aldınız hiç mi dinlemediniz bu yankı nedir
Yakin oturduklarindan kaynaklaniyor
Ağzınıza, bilginize sağlık dostlar.👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Hocam kesit alani daraltildiginda akışın hizlanmasi Bernoulli degil venturi prensibi. Emeginize saglik cok guzel video olmus
5 yıldır kullandığım benden tam 12 yaş büyük 94 model renault 9 broadway sayesinde öğrendim ben karbüratörün nasıl bir şey olduğunu. weber 32 drt kullanır broadwayler. bir günü bir gününü tutmaz ne kadar ayar yapılsa da :) bugün 0-100 hızlanmasını rekor kırarak 10 saniyede tamamlayan araba yarın 17-18 saniyede tamamlayabilir. karbüratöre bağlı otomatik avans ayarı olmasına rağmen sanırım ilkelliğinden dolayı örneğin deniz seviyesinden bir anda bayıra vurup dağlara tepelere çıkayım dediğiniz anda yokuşu çıkana kadar illallah ettirebiliyor bazen. yokuş bitiminde sağa çekip durduğunuzda misal stop etmeler, devir dalgalanmaları gibi şeyler yaşanabilir. zannediyorum ki avans ayarı ani değişimlere ayak uyduramıyor. birkaç dakika içerisinde sanki hiçbir şey olmamış gibi basıp devam edebiliyorsunuz, ilk deneyimimde çok garibime gitmişti. onun haricinde yine bu karbüratörün öyle bir sorunu vardır ki kazaya sebebiyet verebilir. ikinci boğaz kelebeği uzun süre kullanılmadığı takdirde kilitlenir kalır. sollama yapmak istediğinizde aniden dip gaz yaptığınız zaman gaz pedalı son raddesinde takılı kalıp ayağınızı gazdan çekmenize rağmen allah ne verdiyse gittiği yere kadar gidebilir. çözümü ise boşa atıp kontağı kapattıktan sonra en yakın yerde sağa çekip bir tornavida yardımıyla kelebeği el yordamıyla kapatmaktır. onun haricinde bir diğer sorunu da rölanti küpürü-müşürü adı verilen ve kimsenin ne işe yaradığından haberi olmayan parçanın bozulup rölanti dalgalanmasına sebep olması. kendi araştırmalarıma göre kontak kapatıldığında küpür denilen parçanın ucundaki çubuk kapanarak yakıtın geri kaçmasını önlüyor.
yillaridr 95 r9 kullanirim boyle seyler hic yasamadim
@seckin8007 valla ben benzin ağırlıklı olmak üzere benzin lpg karışık kullanıyorum, lpg'de uzun süre kullanınca karbüratör kurum bağlıyor kilitlenip kalıyor ve birçok broadway'de karşılaştım bu durumla (özellikle sürekli düşük performansta kullanılan uzun süre hiç gaza sonuna kadar basılmayan araçlarda). rölanti müşürü olayı da sadece benzinde geçerli onun da ucunu kesip takarsanız sorun ortadan kalkıyor öyle bir uygulama yapılmış olabilir aracınıza. onun haricinde belki benim aracımın ateşleme beyninde bir problem olabilir bilmiyorum, ani rakım artışlarında yapıyor çekiş düşüklüğü, kara duman atma problemini ancak sonradan düzeliyor. ben kendi tecrübelerimi aktardım.
hakan abinin bahsettiği ayar bujisi gunson colortune kit
Serkisof demiryolu çalışanlarına saat hediye etmiş. Bulgaristan göçmeniyiz dedemin serkisof saati vardı üniversite yıllarında kullandım.
abi İtalyan Porno filmi gibi başlık koymuşsunuz ya :D
😂😂😂😂
😂😂😂😂
😂😂
Hey gidi taunusun otomatik jigleli weber 32-36 karbüratörü. Harika bir karbüratördü
Yağlı karbüratörlerden bahsetmediniz. Babamın 41 model Coupe Playmouth’u vardı yağlı karbüratöre sahipti. Hattâ eskilerin “eter koklatma” muhabbetleri ve uygulamaları varmış. Zor çalışan otomobillerin karbüratörüne eter damlatılırmış.
Harika bir program olmuş 🎉
Dijital kıyamette Turgut abinin uzun tornavidası ve karbüratör hayat kurtaracak
Ortaköyde Süleyman usta vardı pasajın arkasında o karbüratörü serülozik tiner ile yıkardı mersedes ve amerikanlar favorisiydi birde güzel de ayar verdimi zenith derdi. Disrtibütörün avansını bile dinleyerek ayarlardı.o zamanlarda kurşunlu benzin vardı ayarladığı arabaların hiç birinin egzozun içi siyah olmazdı.
Weber çift boğazlı karbüratörlü araçlar efsaneydi.
Şı ekipte altın elbiseli adam da olmalıydı. Motosiklet ile ilgili konuşmalıydı. Ne izlerdik be.
Abi ses kötü ya eski videoların sesi daha iyiydi, sanki kameranın mikrofonundan alıyor gibi, yine de emeğinize sağlık
Superlight karbüratörlü uçaklarda mix ayarı var kokpitte :)
Yine süper bir yayın olmuş. İçeriğin kalitesine ve konulara hiç bir sözüm yok sadece ses kalitesi biraz daha iyi olsa çok daha iyi olabilirdi 😊 (arka plandan white noise geliyor)
Aşırı kaliteli video sadece seste çok dip ses var. Bu kadar kaliteli bir ürünün ses yüzünden falso yemesü yakışmaz. En azından yazılım ile temizlenebilir. Saygılar 🙏🏻
Araçlara koyulan motor yağlarinin viskozite değerleri ile ilgili video yaparsaniz sevinirim. Mesela benim aracim corolla , kitapçığında 0w20 yaziyor ama servisler israrla 5w30 koyuyor ve daha uyumlu oldugunu savunuyor.Sanirim diğer marka araclarda da böyle sorunlar var.
bizim ustalar akıllı yapan mühendis salak ondan benimde honda motorsikletimin bakım kitapçığında 10 30 yağ kullanın yazıyor o çok bilenlerde ise havalar çok sıcak 10 40 kullan diyip üst vizkoziteye geçmemi öneriyor hava soğutmalı motorda belki mantıklı olabilir ama su soğutmalı motorlarda araba olsun motorsiklet olsun önerilen yağdan şaşmamalı not motorsiklet tamircisiyim
Ses bayağı kötü. Sohbet için teşekkürler
Teşekkür emeğinize sağlık. 0:00 Chip tuning videosu çok iyi olur. Eskisi var seyretmistim güncel video yeni gelişmeler?
Çok güzel bir anlatımdı yarın otoparka gidip r11 flash s jiklede çalıştırmalıyım bugün caddede mazda mx 5 ler vardı hakan beyi de görürmüyüz diye düşünmüştüm
Abi karbüratörlü aracı enjeksiyonluya çevirmeyi anlatırmısınız
Ceviremezsin. Yani cevirirsin de ne gerek var maliyet ve iş gücü açısından yersiz
Mazotlu arabalardaki pompa sistemini de anlatabilir misiniz?
Madem konusu açıldı. Enjeksiyon sistemleri detaylı konuşmak lazım. Güncel sistemlerde silindir başına çift enjektörlü motorlar var. Düşük devir için ayrı, yüksek devir için ayrı sistemler var. Hem direkt hem sıralı enjektöre sahip motorlar var.
Demekki çok iyi bir karbüratör ustası tanımıyorsan, bütçem çok düşük deyip eski karbüratör lü araç alırsan ne benzin yetiştirebilirsin ne de LPG yetiştirebilirsin. Sonuç olarak bütçen kısıtlıysa toplu taşıma acil durumlarda taksi
Abilerim çok güzel yayın teşekkürler. Ses sanki biraz yankılı mı geliyordu bana mı öyle geldi bilemedim ama yaka mikrofonu olunca daha iyi gelmeliydi sanki.
Abi sizi memnuniyetle keyifle takip ediyorum. Fakat, videonun ses düzeyi ile alakalı bir iyileştirme yapabilir misiniz? Ses çok düşük bir seviyede kalıyor. Maks ses seviyesinde, az sesli bir ortamda kulaklıkla bile duymakta zorlanıyorum, bilginize. İyi çalışmalar
Teknik dedinmi aninda buradayız Turgut abimm ❤❤
Bu karbüratörü görünce eski kabus günler yeniden gözümde canlandı. Her parçası kronik arızalı Renault Flash vardı, 0 km araç her emisyon testinden sınıfta kalırdı, karbüratörcüye gidip yeniden ayar yaptırmadan asla testi geçemezdi. Bereket o araçlarda katalik konvertör yoktu, eğer o olsa her sene tıkanır yeniden değiştirmek zorunda kalırdık.
İlk arabam 96 Broadway idi, motoru ısıtmak için manuel olarak jikle çekerdim.
Şu anda 2023 Suzuki 1.4 Turbo aracım motoru ilk çalıştırdığım 1 dakika otomatik jikle çekiyor..
Her seferinde o zamanki yılları hatırlamıyorum...
İzmirde de "BOB HASAN" diye bir usta vardı eskiler bilirler, Konak Varyantta dükkanı vardı, salaş bir yer, berbat ama adam harbi ustaydı , araba aldınmı doğruca BOB Hasan gider karbüratörü yaptırırdık, araba daha az benzin yakardı efsaneydi, bende ondan öğrendim söküp takmayı yoksa gözüm yemiyordu, o gün bugündür korkmadan söküp takabiliyorum.
be zaman abi hala usta duruyor mu
Severek izliyoruz
S.a. iyi günler. Kanalı yakın zamanda keşfettim. Çok şey öğrendim teşekkürler.. Kış lastiği alacak olmamın; lastik basıncının ve de ailemin kemer takmaları için tartışmamın sebebi oldunuz. Konuyla alakasız sizden istek bir video isteyecektim. Haberlerde kurye aracın kalkışı sırasında bir bebeği eziyor. Görmüyor maalesef. 360 derece kameralarla ilgili bir video yayınlar mısınız? Özellikle sonradan takılanlarla ilgili. Gerekli mi ? Ve de sürüş sırasında ön kamera dikkat dağıtıp kazaya sebep verebilir mi? Esen kalın!
anadolu yakasında Karbüratörcü Ayhan...amerikanın dilinden en iyi anlayan ustam..
Mükemmel bir video böyle videoların devamı gelsin lütfen
Sizi gidi mekanik adamlar bu işin sonu yerli tamirat tadilata gider demedi deme İbrahim 😉
Halit ve Hakan abiyi Celal Şengör İlber Ortaylı çiftine benzetiyorum çok hoş onlardan bu bilgileri almak
Hakan abi harikasın
15:50 abiler zevkten köşe oldular anlatırken 😁
Yakıtlar hakkında bir paylaşım olsa ben de E36 benzinli vardı çamur çıktı filtre doldu .şimdi dizel var bilinmiş markadan aldım 10 binde filtre doldu başka marka aldim .bu yakıtlar aynı yerden deniliyor ama bence değil istasyonun kendisi ne kadar yeni ve temiz ise o kadar katkılar artık bir depoda kaç damla gelirse takıntı oldu bende yolda kalınca malesef
Turgut bey ile Kırmızı Tsörtlü bey ufo görmüş masum köylü gibi konuya yabancı olsalar da Turgut bey her zaman ki espritüel zekası ile günü kurtarmış :)))))
Hakan Bey çok hevesli anlatıyor ama konuya uzak birisi olarak, bu tür problemler ile uğraşmak istemezdim.
Hakan abi şu bardağı bir devir de rahatlayayım ya😂😂
Hakan abiyi özlemişiz
çok şükür hayatımızdan çıktı
21:35 spark plug connector diye adı geçiyor
Karbüratör denince aklıma gelen cümle. “ONLAR YANAR”😀😀
Hakan bey arabalar hakkında 10 gün konuşsa 10 gün dinlenir
Hakan hocam tek video yapsan alınacak arabalar sıkıntılı arabalar basit bir anlatımla
Kısa olmuş. Tadı damağımızda kaldı mikrofon arızasına rağmen.
Klasik arabalar üzerinden karbüratör konusu daha bir açılsaydı keşke. 19:22
Karbüratör ne kadar küçükse o kadar hassas olabiliyor demiştiniz. 19:19
34pic tek karbüratörden çift 40pic e geçip performans alıyorlar. 31 pic çift solex olsa daha verimli olmaz mıydı. 1303s leri düşünerek soruyorum
1.2 puretech yağlı triger konuşun abi sonraki videoda
Çok teşekkürler.
Kolay gelsin 🌹
SUN ROOF ülkede büyük sorun tamir edebilen ve çözebilen birisi yok ülkede nerdeyse bununla ilgili bi program yapsanız iyi olur çok kişi mağdur bu konudan
Emisyon ve verimlilik uğruna MAF sensörünü, EGR valfini DPF yi icad eden mühendisleri Allah bildiği gibi yapsın. Araç yeniyken evet emisyonlar ve performans harika ancak ülkemiz gibi araçların çok uzun kilometreler kullanıldığı yerlerde uzun vadede hem çevre hem cebimiz için çok daha zararlı bir durum oluşuyor.
Ya abi karbüratör hala eski değil ya benim 91 Toros çiçek gibi sayesinde ayar yapmayı öğrendim valla (sanayici değilim ama öğretti yani)
Sayın ustalar,Peugeot 1.2 puretec motorlar zincir le mi kayışla mı çalışır,bilgi verebilir misiniz?
Korona zamanında arac uretiminde parça tedarik sıkıntısından ötürü markalar ciddi ciddi karbüratöre geri gecmeyi düşündü.Keşke firmalar bugün tekrar uretse teecih eden alsa. Karbüratör de motor sesi motor torku motor ivemelenme.tepkimesi enjeksiyon lularda alamıyoruz. Lpg montajı ucuz . Manuel jikle isinnana kadar cekili :)
Toros arabami cok ozledim :)
Bazı insanların bazı şeyleri bu kadar detaylı bilmesi ve o şeye hakim olması inanılmaz garip geliyor
Çift boğaz weber sesi ❤