2004-2009 arasında ABD'de yaşadım ve üç kuruşa aldığım 1994 model 3.8 V6 Lincoln Continental (önden tahrikli ender modellerden biridir bu arada) ile büyük aşk yaşadım. Ta ki masraf çıkarmaya başlayana ve işçilik pahalı olduğu için aylık tamir masrafından daha düşük taksitlerle 4 silindirli 2007 model bir Honda Accord 2.4 alana kadar. Hatta bir sene sonra ikinci araç olarak 4 silindirli 2.5 litrelik motorra sahip bir Nissan Altima da aldım, ancak CVT şanzımana alışamadım. Bütün bu araçlar o kadar cüzi paralara satın alınabiliyor ki, iki tarafı da deneyimleyince, insan ülkemizde bize yaşatılanları kabullenemiyor. Accord'umu o kadar çok sevdim ki, o kasa Türkiye'de hiç satılmamasına rağmen, yedek parça sıkıntısı çekme ihtimalini göz ardı edip Türkiye'ye dönerken vergi kolaylığıyla getirebilme imkânından yararlanmayı dahi düşündüm. Ancak, sonrasını düşününce vazgeçmek zorunda kaldım ve aracımı dönmeden önce sattım. Yurt dışına gitmeden önce yıllarca günlük olarak kullandığım 2.0 litrelik Tipo'mu hala özlüyorum, ancak motor hacmine göre vergilendirme mantığı değişmeden de tekrar büyük motorlu (artık 2.0 litre ne kadar büyükse) bir araç alacağımı sanmıyorum. Türkiye'de otomobillere ödenen yüz binlerce hatta milyonlarca lira da içimi acıtıyor açıkçası. (Örneğin, ben oradayken 0 km Nissan GTR, 72 bin dolardı; burada 5-6 yıllık ikinci el fiyatı 7 milyon civarında.) Şu anda 1.3 Multijet motorlu Grande Punto aracımla aşk yaşayamasam da, ekonomik olduğu için A noktasından B noktasına sorunsuzca ulaşıyorum. Açıkçası, bazı şeyler düzelmeden de yeni araç almayı düşünmüyorum. Yani, tercihim şu anda turbo dizel. Benzer deneyimleri yaşamış kiminle konuştuysam, saatlerce tartışsak da arada bu kadar uçurum olmasını kabullenemiyorum. Biraz içimi dökmüş gibi oldum, kusuruma bakmayın. Her yayınınızı takip ediyorum, sohbetlerinizi seviyorum, şakalaşmalarınızı seviyorum, aydınlatıcı bilgiler vermenizi seviyorum. Bizim sesimiz olmanızı seviyorum. İyi ki varsınız.
Tamiri o kadar pahalı ki ikinci el arabalar hiç para etmiyor. Ben komple motor revizyonu yaptirabiliyorum bin dolardan ucuza sizin orda bin dolara salıncak değişmez, rotlari rot başlarını alt düzeni zor degistirirsiniz. Amerika'da birkaç bin dolar vermeden usta lifte bile kaldirmaz.. üç beş yaşındaki arabalarınizi bedavaya mevzu arabanın ucuz olması değil 30 bin dolara aldığınız arabanın birkaç yılda değerinin onda dokuzunu zarar etmeniz ve ancak 3 bin dolar etmesi..
@@ahmetmuslim 30k dolarlık araba nerde birkaç yılda 3k dolara düşüyormuş. Zırva, herkes de öğrenmiş işçilik pahalı rererö. Bizde de parça pahalı, nasıl olacak?
Lan şu hayatta üç beş tane hobim var. Biri bilgisayar, diğeri fotoğrafçılık sonuncusu da arabalar. Hepsini bize hayal yaptılar. Bu üç konuda hangi videoyu izlersem izleyeyim işin ucu eninde sonunda ekonomiye çıkıyor doğal olarak alamayacağımıza geliyor. Artık özellikle otomobil inceleme videolarını izlemediğimi fark ettim. Eskiden tabiri caiz ise ağzımın suyu akardı şimdi aman alamayacağım bari heveslenmeyeyim diye videoyu bile açmıyorum. Diyecek söz de artık bulamıyorum :(
arabalardan kastınız oyuncak arabalar mı gerçek arabanın hobisi nasıl oluyor ki ? fotografcılık sanırım fotograf cekmek bilgisayar hobisinden kastınız da bilgisayar oyunu oynamak sanırım
@@mar2506 herkesi kendiniz gibi sanmanız ne kadar acı. Aynen kardeşim sadece oyun oynuyorum bilgisayarda. Arabadan kastım da plaka ezberlemek aynen. Hiç kusura bakma vizyonu bu kadar düşük olup diğer insanları da aşağılamaya ve aşağı çekmeye çalışan bir adama ciddi cevap vermekle uğraşamam. Bu mesaj bile fazla senin gibisine
@@aliyatarkalkmaz asagılamak ne alaka bilgisayarda hobi deyince kasa toplayıp oyun oynamak gelir ,istisnai olarak da sanal makina calıstırılır ama o hobi degildir. araba hobisi de ya araba modifiye etmektir ya da oyuncak metal araba koleksiyonudur baska alternatifi zaten yok. . bilgisayar hobisi olan birisi bilgisayar oyunu oynamak dısında ne yapıyor bilgisayar hobisi nedir mesela kasa mı depolar evde koli koli bir acıklar mısın saçma saçma cevap yazıyorsun bir de
Aslında çokta geri gitmeden taunus 2,0 flash /21 concord 1,7 vectra Gt 2.0 ve tempra 2,0 ları biz yaşta çoğu insan kullandı ve o dönem otv illeti yoktu. Otv nin son 5 yıldır artık ulaşılabilirlik sınırlarını kat be kat aştigini görüyoruz. İnşallah bu düzende artık yeniden düzenlenir.
Çok geri gitmeden mi 😂😂😂 20 sene gittin :))) Valla o arabalar (flash hariç) Hepsi güzeldi. Flash çok nazlıyı. Hararet, tüpte Sorun çıkarma gibi dertleri bitmiyordu.
Ev - İş arası ( istanbul içi) İmpreza 1.5 : 9lt/100km Legacym2.0 10lt/km Mx5 skyactiv 6lt /100km İkinci el araç için Mazda skyactiv li herhangi bir araç olur. Şehir içi trafiği için veyq kısa mesafe sürüşleri için en uygun araçların atmosferik motorlar olduğunu düşünüyorum Kullanılmış turbo mptorlı araçlara binmek saatli bombayla gezmek gibidir. Yıllarca aşırı sıcağa maruz kalmış ve şehir içinde kullanılmış mptprlarda, plastik borular çatlar, silindir kapak contası her an sızdırabilir. Kısa mrsafe kullanıldıysa, yağın içinde biriken suyu buharlaştıramaz. Buharlaşması için yağın normal sıcaklığına ulaşması gerekir. Turbo araçlarda yağın içine yakıt karışma ihtimali yükeltir. Turbo araçlarda karbon birikimi daha yüksektir. Kurum biriktikçe aracın performansı düşer. Kurum temizliği için sanayiye gittiğinizde, nr olduğunu bilmediğiniz kimyasalları kullanırlar. Yani sunu demek istiyorum. Türkiyede bakımını yaptırdığını belirten çoğu ataç sahibi ya senede bir veya kilometresi dolunca aracının bakımını yaptırır. Ben çok az araç sahibi gördüm kısa mesafe sürüşler yaptığını belirtip veya karbon birikimini azaltmak için aracının yağını 6 ayda bir değiştiren. Taktir size kalmış
2 aracımız var. Biri 1.4 turbo otomatik 2015 model Opel Astra J hb, diğeri 2.0 atmosferik 1994 model Toyota Corona GLI Manuel (bu araçta mecburluktan fazla 100kg ağırlıkla geziyorum). İki aracı da aynı güzergahta kullandım, ikiside lpg li ve 2.0 GLI Corona çok daha az yakıyor.(bu arada astra daha bakımlı bir araç) astra da ne kadar dikkat edersem edeyim klimasız 100km de 9.5lt nin altına düşemedim aynı güzergahta, Corona ile klima açık rahat rahat 10lt ile gidebiliyorum. Dikkat etsem 9lt'lere düşüyorum. 4 silindirde 2.0 atmosferik gerçekten günlük kullanım için çok daha uygun. Kıyaslamayı doğru bulmayanlar olabilir ama arada 20 yıl olmasına rağmen aslında hiçte ilerleyemediğimizi düşüyorum.
Bende 2021 atmosferik focus otomatik vites benzinli şehir içi 9 ,5 lt bende 100 kiloya yakın zorunlu yük var birde 3 kişi standart rahat kullanırsam 7,5/8,0 lt gayet güzel
@@berkaykocak2342 üzerindeki sistem çok kaliteli bir sistem aracın bujilerin tutun lpg yazılımına kadar her şey profesyonel olarak yapıldı, hem bu fiyatlarla benzinde kullanmak zaten lüks olur, ki benzinde dahi aynı güzergahta 100km/9.5lt yakıyor maalesef bazı motorlar kasayı kaldıramıyor ve turboya daha çok iş düşüyor buda yüksek basınçlı turbo=daha fazla hava=daha fazla yakıt. Her zaman turbo avantajlı olmuyor maalesef. Açıkçası 1.4T yerine 1.6T olsa eminim bu kasa için daha iyi olur.
@@berkaykocak2342 Honda artık lpg için turbolu model bile geliştiriyor, lpg korkulacak bir şey değil sadece iyi bir montaj ve iyi bir lpg yazılımıyla kullanılabilir. Eski ve atmosferik motorlar için ne kadar iyi ayarlanırsa ayarlansın, onlar daha düşük sıkıştırma ve daha düşük oktana ayarlı oldukları için üretim amaçlarına uygun değil bu yüzden daha kullanışsız ve hatta motorun ömründen çalıyor.
Hem turbolu, hemde atmosferik aracım oldu, hem alman, hem japon, turbo candır, ama kullanmayı bilmeli, senden önceki geçmişini bilmelisin, yoksa büyük risk satın alınmış olur, turbo revizyon veya tamir masfarları bu kadar uçmasa idi kesinlikle turbo derdim, km si düşük atmosferik araç günümüze sanki daha uygun gibi lpg uyumu, bakım vs masrafları gibi.
Büyük hacimli atmosferik motor candır, maalesef vergi yükünden dolayı toplum olarak bu güzellikleri yaşayamıyoruz. ayrıca bizzat deneyimledim 3 litre atmosferikle 1.6 litre atmosferik bir araç arasında ciddi performans farkı varken ciddi yakıt farkları yok.
yakıt farkı var bu arada hocam, 3.5 camry ile 1.6 marea arasında dağlar kadar fark var, ama 120ye kadar olan hızlarda neredeyse aynılar.(kullandığım için bu örnekleri verdim)Ama dediğin gibi büyük hacim atmosferik candır.Camrynin verdiği zevki hiçbir arabada bulamadım hala.
3.0 motorla 120 ile gidebilecek misiniz? Evet düşük hızlarda aynı tüketim olabilir ama altındaki canavar adamı zıvanadan çıkarınca aradaki farkı anlarsın.
Dinlemesi gerçekten keyifli oluyor. Umarım ileri ki yıllarda artık doğru adımlar atılır şu vergilendirme sisteminde de insanlar rahat rahat mantıklı seçimler yapabilir binecekleri araçlarda. Ülkede her yerde bir dayatma bir sıkıştırma bir zoraki bırakma iyice bunaldık.
Hayatın bize getirdikleri yaşadığımız ülkenin şartları neticesinde 2017 model araçtan 2006 model araca döndüm dolayısıyla başım belaya girmesin diye turbosuz araç tercih ettim efendi efendi sağın gidiyorum.
Mercedes C350 W204 Facelift arabam var ve Motor hacmi 3.5 Litre V6 (atmosferik), 306 beygire sahip arac. Inanin Hakan Girginer üstadinda söyledigi gibi, 2.0 Litrelik Turbolu aractan daha tasarruflu sürebiliyorum, cünkü aracta gaza yüklenmiyorsun, az gaz ile de rahat sürüyor. Türkiye´de ise ne yazikki 1.6dan sonra lükse kaciyor.. bu kural degismeli, hacim yerine arac degerine göre siniflandirma yapilmali veya hacim limiti yükseltilmeli...
Videoyu ilk açarken dedim bu adamlar maç yorumu yapar gibi toplanmışlar. Altı üstü arabalardan bahsedecekler. Ama gerçekten muhabbet aldı götürdü beni. Çok şey öğrendim şu 20 dakikalık sürede.
Aradan geçen bir yıldan sonra belki de en az 3. veya daha fazla defadır izliyorum programınız gerçekten harika. Ancak üslubunuz çok daha önemli. "İfrat ve tefrit" kavramlarını günümüzde pek çok kişi bilmiyor. Programınızın güzellik sırrı da buradan geliyor. Tefrit ve ifrattan uzak şekilde tam da olması gerektiği gibi ve çok samimisiniz. Teşekkürler. Günümüzde elektrikli otomobil konusunda da aşırı bilgi kalabalığı var. Bu konuda sizlerden yorum içerik bekliyoruz.
Halit ve Hakan Abinin konuştuğu video en az 40 dk olmalı, benim gözümde 22 dk lık video değil vid dir video olamamıştır :) Şaka bir yana uzun videolar bekliyoruz Turgut Reis, bizi böyle alıştırdın böyle devam etsin :)
aldıktan sonra 20 30 bin lira kenara koyabiliyorsanız turbolu, otomatik, sunroof lu araç alabiliriz ancak eğer paramızın tamamını araca yatırıyorsak ve olası bir arızada 5 bin ila 30 bin arası bir nakit çıkaramazsak rezillik diz boyu olur.
30 bin lira bile yetersiz kalabilir şu anda. turbolu, otomatik ve sunroof'lu araçları ben garantisi bitmemişse alıp rahatlıkla kullanabiliyorum ancak eski modellere girmem şahsen. çok kendini kanıtlamış modeller olursa bir ihtimal girerdim.
Almanya'da yasiyorum mazda 3 Fastback skyactiv x sahibiyim 2.0 litre atmosferik ama 0-100 0-160 0-200 testlerinde 2.0 320i ile hemen hemen ayni yürüyor ve ben atmosferigi kesinlikle turboya tercih ederim ama ülkemizde motorlar cok kucuk ve atmosferik
Hani çocukken pazar sabahları çizgi film izlemek için uyanıp televizyonu açarsın ya, işte şu an yaşadığım ruh hali tam olarak bu, Hakan abiyi RedKit'e benzettim özellikle ilk video açılışındaki hali ile :)
Bisikletin trafikteki yerini birçok otomobil sürücüsü yanlış biliyor. Sizin yapacağınız bu konuda bi söyleşi sürücüleri aydınlatabilir. En yakın zamanda bekliyoruz değerli üstadlar.
Türbo korkutacak bir şey değil.Doğru yağ,Kaliteli hava filitresi,birde motor start ve stop etme procedurunü bilmek ve uygulamak.Ayrıca biraz beceriniz varsa Türrboyu kontrol etmek zor değil.Emiş hava borusunu sök türbo kanatlarını ve şaftına ulaş.Eksenek ve radyal olarak oynat boşluk çok olmamalı ve salyangoz kısmına sürtmemesi kontrıl edilir.Dogru bakım doğru kullanım en az 100000 km bir şey olmaz.Saygılar.
4 silindir 2 litre hacim verimlilik açısından makul ise ana konu aslında silindir hacminin 0.5 litre olmasına geliyor. Bu mantıkla 3 silindir 1.5 atmosferik motordan da aynı verim yakalabilir mi? 4 silindir 1.2 tsi motorda her silindir 0.3 iken 3 silindir 1.2 motorda 0.4 litreye çıkıyor
Turgut abi yine klasik, sohbetin en guzel yerinde "konuyu dagittiniz" diye araya girip baltayi vurdu. 😀 Abi bu arada Podcast'leri unuttunuz galiba, ne Otomobil Adamlar'dan ne de AutoClub kanalindan podcast gelmiyor. O konuya da biraz eğilin lütfen. Bu yayinlarin Podcast versiyonlari yüklenirse çok çok güzel olur. Verdiginiz degerli bilgiler icin hepinize tek tek tesekkur ederim.
merhaba, ağzınıza sağlık ohh be yıllardır bizzat deneyerek yaşadıklarımı ( AKILLI KULLANILAN BÜYÜK HACİMLİ MOTOR GENELLİKLE KÜÇÜK HACİMLİ MOTORDAN DAHA AZ YAKAR .. !!! ) Anlattınız. kolay gelsin. çok teşekkür ediyorum.
1.4 Egea veya 1.6 Corolla gibi atmosferik gibi motorlari turbolarla kiyasliyorsak turbo arac daha iyidir. Soyle diyeyim ayni gucte tercihim atmosferikten yanadir. Hem daha uzun omurludur hem de biraz devirli ise kullanmasi daha zevklidir. 1.8 atmosferik honda type S kullaniyorum. 140hp makine 100 kilometrede 6.5 ortalama ile geziyorum. O gucte turbo motorlu vw’ler de benim arabamdan az yakmiyor, sorunlu olmalari da cabasi.
Turbo motor; bir büyük bagaj dolu eşyanın küçük bir el çantasına sığdırılmasına benzer. Bir yerlerinden cortlar. Atmosferik araba devir sever,bastikca açılır.
2020 1.6 puretech turbo 48 bin km C5 Aircross aldım full eksper kontrolleri yapıldı kendi ustamda inceledi bende genel olarak kulanmama rağmen araç 3. gün motor arıza ışığı ile birlikte turbo dağıttı çok büyük masraflar yaptım, dedikleri doğru turbo alırken onun senden önce ne kadar hassas bakıma sokulduğunu da biliyormuş gibi satın aldığın için (yetkili servis bakımlı araçlar bunun dışında) çok tehlikeli araçlardır turbolular
Aracım doblo 1.9 jtd. hacim olarak hem yüksek hem de turbo eklentili. Aynı hacimde 1.9d motorlu versiyonları da var ancak bildiğim kadarıyla jtd kadar güç üretemedikleri için verimli değiller. 1.3 motorlar ise belki yakıt ekonomisi yapıyormuş gibi görünsede aslında kullanım olarak şehir dışında kullanılması problem. Burada asıl mesele: kasa ağırlıklarına uygun şekilde tork üreten motorların olması gerektiği. 1.3 motor versiyonlu dobloların uzun yolda fazla tüketmesi, kasanın motora ağır gelmesi ve istemsiz olarak sürücünün gaz pedalına fazla basması ile yakıtın artması problemi. 1.9jtd motorun torku yaklaşık 200nm olduğu için kasaya yüksek geliyor. bu da gaz pedalına daha az basmaya ve daha az yakıt tüketmeye neden oluyor. Tabi hız da önemli bir etmen. aracın donanımı 80 90km için üretilmiş ve siz 100 110km ye çıkmak isterseniz tüketim de artıyor ister istemez. çoğu zaman sürücü de bitebilecek durumlar olsa da, motor hacminin yüksek olmasıyla torkun dengeli bir şekilde işlenmiş olması gerekir. 1200km yol yaptım 60lt yakıt tükettim.
pembe gömlekli abimize helal olsun. söylediği tek kelime boş değil. adam sosyoloji ve maliye politikası ile mühendisliği açıkladı. gerçekten adam çağlayan bir ırmak gibi akıyor.
Yakıt tüketimi konusunda Mazdanın rekorundan bahsetmişken Peugeot da 208 1.6 bluehdi ile tek depoda 43L 2152 km ortalama 2L/100 km rekoru kırmıştı unutmayalım :)
Öyle bişey olsa tüm Türkiye o motoru kullanır, akın ederler 😂 arkadaşın dediği gibi ortam vs bi olay vardır, reklam çalışmasıdır. Ha bu arada 1,6 hdi hakikaten az hakıyor, hatta 2,0 ları şehir içi çok daha az yakıyor misal c5 sedan gibi büyük kasalarda bile.
2019 yılında 2010 1.4 tsi golf aldım 3 yıl 35.000 km kullandım araç 150.000 kilometredeyken sattım motoruna anahtar bile değmedi ama ben düzgün ve bilinçli kullanıyordum. Düzgün kullanılmış hor olmamış bir araba bulursanız turbo tavsiye edilir
Halit Bey ve Hakan Bey , iyiki varsınız çok üst seviye bir sohbet olmuş , bu bilgileri otomobile bu kadar düşkün bir toplumda geniş kitlelere yaymanız gerekir . Eksiklik diyebileceğim tek bir konuya değinmemişsiniz , turbo motorda 1500 civarında gelen ve düz karakterini üst devirlere kadar koruyan maksimum tork , atmosferikte üç dört bin devir bandında geliyor ve bu da arabayı devirli kullanmayı gerektiriyor. Bu sürüş tarzındaki fark , tek başına iki tip motor arasında tercih sebebi olabilir , çünkü çoğu kişinin bunu sevmediğini gözlemledim ve atmosferik motorlu arabalarını yanlış kullanıyorlar
2 aracımız var, biri 1.33 atmosferik lpg'li auris , diğeri 1.0 ecotsi dsg seat arona. seat arona'nın kullanımı vs. daha zevkli ve daha güçlü, ancak yakıt ekonomisi sebebiyle %90 auris'i kullanıyorum, performans beklentisi olmayınca ideal araç :) daha önce dizel megane vardı, ekonomi için lpg'ye geçtim, iyi ki de geçmişim.
@@barkinferferik 1.3 auris 99 hp ama atmosferik. 1.0 tsi 110-115 hp oluyor onu yemesi imkansız. 140 hp atmosferik olsa belki yetişebilir. ama önemli değil auris lpg'de 7 litre yakıyor 70 kuruşla her yere gidebiliyorum
Turbolu araçlar iyidir. Küçük ve orta ölçekli hacimlerde VW’nin 1.0 ve 1.5 TSI motorları ile Renault’nun 1.33 benzinli ve 1.5 dizel motorları çok güzel bence.
Kullanmasini bilene iyidir abicim, motor soğukken turboyu pompa yağ basmadan kuru mil ve türbin ile Redline yaparsan geçmiş olsun bir de o tsi motorun turbosu ise gitti 25bin TL
Onu öyle yapanları sabah 6 da alarmla söve söve işe kalktığı anda 100 metre sprint koşusuna silah zoruyla çıkaracaksın ki anlayacaklar soğuk motora tam performans vermemesi gerektiğini 😂 @@brkbycnr
Bende Mazda Astina 323F 2000 model 2000 motor dizel Turbolu bir Araç var. Çok keyifli çok memnun Araç tek kelimeyle performans Aracı TÜRKİYE.de çok yok çok şükür Bana bir tane nasip oldu. Siz üç Bey efendi güzel insanlar çok faydalı bilgiler veriyorsunuz.👏👏👏👍
Merhaba, Linea T-jet kullanıcısıyım. arkdaşımda da focus 3.5 1.6 Powershift var. Arkadaşım Ankara içi iki aracı da kullandım. focusla 8.2-8.5 yakarken linea ile 7.6-8 lt civarlarında yakıt tüketiyorum. iki araçta 3bin devir ve son vites oranında 125 km/h sürat yapıyor. uzun yolda ise linea ile 7.2 Lt yakarken Focus ile rahatlıkla 6.6 lt yakalanabiliyor. İş süratli gitmeye gelince turbo benzinli lineanın 15 litreyi rahatlıkla gördüğünü söyleyebilirim. anlık değil ortalama tüketim. ve işin gariibi turbo benzinli motorların emisyon değerleri neredeyse dizellere eşit. Hatta tjet motorlar 1.6 multijetten daha fazla emisyona sahip...
Ama günün sonunda kim tokatlıyor 1.4 tjet 1.6 atmosferik focusu rahat geçer. 2000 ve 2010 arası teknolojiye göre emisyon fazla olabilir şu an turbolu benzinliler çağ atladı
En temel bildiğimiz 3 tip motor var. atmosferik benzinli : Genelde 1.4-1.5-1.6 motor 140-180 tork vardır. Çok yakar az kaçar. LPG ile tam uyumludur. Japon araçları genelde tercih eder. Uzun ömürlüdür. turbo benzinli: Genelde 1.0-1.2-1.3-1.4-1.5 motor. Çok yakar çok kaçar. LPG ile genelde uyumsuzdur, uyumlu olan lpg kitleri pahalıdır, sorunludur. Beygirleri genelde yüksektir 100-180 arasındadır. Genelde B ve C sınıfı Avrupa araçları tercih eder. Uzun ömür kısmı genelde atmosferiğe göre kısa olması öngörülür. Özellikle 3 silindir motorlar için. turbo dizel: Genelde 1.3-1.4-1.5-1.6 motor 200-320 tork vardır. Az yakar çok kaçar. Rampa ve çekiş kabiliyeti benzinli ile kıyas kabul etmez şekilde çok üstündür. Çünkü torku yüksektir. Genelde Beygir düşük olur. 95-160 beygir orta sınıfta tercih edilir. Hız araçları değil, güç araçlarıdır. Ancak beygirleride düşük sayılmaz ve tork gücü ile turbo benzinliyi hele hele atmosferiği çoğu zaman tokat manyağı yapar. Gelelim günümüzde hangi motor alınmalı. B sınıfı şehir içi bir araç için tabiki 3 silindir turbo benzinli ideal olacaktır. Zaten B sınıfı araçlar hafif araçlardır ve otomatik versiyonları ile doğru şanzıman oranları ile ideal yakıt tüketimler yakalanır. C sınıfı compact bir aile aracı için eğer şehir içinde daha çok kullanılacaksa lpg ile uyumlu turbo benzinli motorlar ideal olacaktır. Yada Lpg ile uyumlu atmosferik 1.6 motorlarda ideal olur. Ancak eğer 1 yılda uzun km ler yapacaksanız c sınıfı bir araç sizi yakıt tüketimi olarak üzeceğinden dizel motor mantıklı olabilir. C sınıf zaten ağır olan aracı aile fertleri ile daha da ağırlaştıracak ve bavul ve yük ile aracın tüketimi artacağından dizel motor hem performanslı hemde taşıma kabiliyeti nedeniyle mantıklı olacaktır. Gelelim ülkemiz şartlarına. 2.0 ve üstü atmosferik araçlardan hep korktuk korkutulduk. Uzun yolda bayılmadan rahat rahat yolculuk güzel olur lakin şehir içinde düşük hacim turbolar çok pratik. Atmosferik 2.0 ve üstüyle şehir içinde 5 lt nin altını göremezsin ama bunu turbo ve düşük hacimli B sınıfı araçlar biraz dikkat ederek başarabiliyorlar.
Valla Teşekkür ediyorum, aklımdaki tüm sorulara cevap veren bir bilgi paylaşımı olmuş, 3 silindir 0.9 tce motor turbolu Daciam var ,ben çok memnunum,ama çevremde koltuğuna bile oturmadan arabayı gömen çok fazla insan var,tekrar teşekkür ediyorum...
1.3 tce megane ile uzun yolda tek depo benzine 800 kilometre yol yaptım neresi çok yakar çok kaçar acaba ? Kullanmayı bilmeyenler ağlıyor yok arabam 10 litre yakıyor yok uzun yolda 7 den aşağı düşmüyor diye. Ben 180 le sabit giderken 6.6 yakıyorum 🙂
2 litre, benzinli, tam otomatik, Pöjo 406 kullandım İstanbul' da, tam 6 yıl. Tavsiyem; 1 - Çevrenin yakıt muhabbetine kulak tıkayın. 2 - Gereksiz kişisel masraflarınızı kısıp, araba keyfinize aktarabilirsiniz, örneğin sigara, kumar v.b. 3 - Araç üreticilerinin kendi çıkarları, ülkelerin çıkarları olduğunu, araç üreticileri ile ülkelerin çıkarlarının örtüşerek başka başka çıkarlara yol açtığını ve bu sebeple tüketicilere bambaşka satış psikolojileri pompaladıklarını unutmayın. (Örneğin, Türkiye' nin dizel çöplüğüne döndürülmesi) 4 - Çevresel psikolojilerle sürekli araç değiştirmek güdüsünde olmayın. Sahip olduğunuz aracı yaşatın.
Teşekkürler verdiğiniz değerli bilgiler için. Sanayi Savaşlarını çok severek izliyorduk. Hakan Beyin ve Halit Beyin, araçlarla ilgili projeleriniz olacak mı?
Abiler, beyefendiler gerçek manada çok güzel muhabbet olmuş. Şahsi tecrübem 2.0 litre konusunda yakıt konusu bizde çok yanlış yorumlanıyor. Bilginin zekatı dildir unutmayalım. Ağzınıza sağlık.
Mükemmel bir program olmuş. Son derece bilgi yüklü. Bir makine mühendisi olarak izlemekten son derece keyif aldım. Keşke müdahale etmeseydiniz süper gidiyorlardı ki frene bastınız 😢
Yorumlarınız çok yerinde ve doğru...benim düşüncem/tercihim, vergi mevzu olmaz ise, hacimi en az 2000cc atmosferik derdim; üstten çift egzantrikli, 16valfli... Tabii tork konvertörlü tam otomatik bir şanzıman ile... Yolda kalma, arıza yapma olasılığı çok düşüktür, iddialı konuşalım...yoktur. performansı yeterli bulamazsanız eşinize, kızınıza verin kullansın.
bende 2000 mazda var 1.6 tofasın yarısını yakiyo. gazladıgımda hararet cıkınca susuz kaldıgını anliyorum lifterlerden ses gelirse yagın azaldıgını(yag yakma yok yagfiltresinin oringi gevremis ondan sızdırıyo sayesinde yag hic eskimiyo)
2004 K24 Accord'um var abinin söyledikleri doğru, uzun yol 7LT şehiriçi 10LT benzin tüketiyor güncel araçların 1.5LT turbo vs motorları da aşağı yukarı 2 LT falan daha az tüketiyor ancak karışılığında aldığım keyif ve güç muazzam. Vergisi de yıllık 2600TL şu an için.
2003 Model W211 E220CDİ aracım var. 278.000 km'de. O kadar memnunum ki... Performanslı, Ekonomik, Sorunsuz, Geniş Bagaj, İçi Ferah, Fren mesafesi çok kısa, gayet güzel. Otomatik vitesi de gayet iyi. Tek kötü yanı aydınlatmaları biraz daha iyi olabilirdi.
Honda City kullanıyorum 4 silindir atmosferik ivtec CVT harika bir araba basınca gidiyor çok az yakıyor uzun ömürlü arıza riski az uzun yolda 2000 km ortalaması 4 yetişkin 1 çocuk full bagaj hep klima açık 5.3 lt yaktı.
1.4 Egea Cross 2024 ile 1600km yol yaptım 85lt benzin harcadı araba. İstanbul-Kayseri git gel. Daha orda da gezdik nevşehir kayseri şehiriçi onu saymıyorum. Atmosferik motor candır.
Başka herhangi bir markanın atmosferiği savunulurda fiatı da savunmazsın be kardeşim. Egeanın 1.4 atmosferiğini 2-3 kere haftalık kiraladım kullandım arabanın performansı çöp sen kendini avutmaya devam et. Fiatın turbo dizel dışında motor yapması yasaklanmalı :)
Haklısınız üstatlar ötv kanunu büyük hacim= çok yakıt varsayımıyla çıkmış bir şuan çağ dışı bir kanun. Küçük hacmin otoyol sisteminde kulanılmasıyla parça ve yakıt yoluyla daha fazla döviz yurtdışına çıkıyor.
Mazda V6 2.0 kullanıyorum ortalama sürüşte doğan şahin kadar yakıyor biraz agresif sürüşlerde şehir içi 1 LT LPG 7.5 km gidiyor şehir dışı 10 km yani 100 km 13 ile 10 LT yakıyor arslan gibide gidişi var
iyi de neden yapmıyorlar o zaman 2 litre motor. nasıl daha az yakabilir.. ağırlık ve yüksek sürati hariç tutuyorum tabi. iddaa ettiğiniz skyactive motor da 1.5 litre değil mi..
Bizde otomobil yakıt pahalıysa bisiklete binin o da pahalıysa eşşeğe binin saman pahalıysa yürüyün kardeşim kafası oldukça o 2.4 motorlar hayalden öteye geçemez.
Hakan abi senin istikrarlı olarak mx5 kullanmandan ötürü mx5lere çok sarmıştım. Nd kasa kullanma fırsatım oldu, o günden sonra kendine söz verdim. Sonraki kullandığım mx5 sahibi olduğum olacak diye. 10 gün önce aldım mx5imi. Ben de artık senin yolundayım. 🖖
2600 motor mercedes clk kullanıyorum keyifli motor keyifli araba sorunsuz aşırı besleme olmadığı için aynı güçte kompressor motorlar var 1.8 sanayi yolcusu
1.4 fire egeadan 1.2 tsi leona geçtiğim için atmosferik arabayı çöpleyebilirim ama hayatımda hiç 2.4, 3.0 gibi yüksek hacimli atmosferik araba kullanmadığım için bu konu hakkında kesin bi savunma yapamam ama sadece Türkiye için konuşursak kesinlikle turbolu araç taraftarıyım. Keşke atmosferik v6 tadına bakabilsem.
2.5 litre ve üstü atmosferiklerin kullanımda yeni nesil turbolulardan pek bir farkı yok. Düşük devirler çoğu durumda yetiyor rampa vs. çıkmak için. Hatta bir artı yönleri gaz tepkisi. Turbo gibi dolması beklenen bir şey olmadığı için rolantide de olsa hemen güç geliyor. 3 litre atmosferik araç kullanıyorum zaman zaman. Istanbul-ankara seyahetlerimde vites düşürdüğüm olmuyor pek. Birileriyle kapışma vs. hariç 4000 deviri görmüyor motor. Buradan da başka bir avantaj doğuyor. Devir cevirmedigi icin uzun ömürlü oluyorlar.
2004-2009 arasında ABD'de yaşadım ve üç kuruşa aldığım 1994 model 3.8 V6 Lincoln Continental (önden tahrikli ender modellerden biridir bu arada) ile büyük aşk yaşadım. Ta ki masraf çıkarmaya başlayana ve işçilik pahalı olduğu için aylık tamir masrafından daha düşük taksitlerle 4 silindirli 2007 model bir Honda Accord 2.4 alana kadar. Hatta bir sene sonra ikinci araç olarak 4 silindirli 2.5 litrelik motorra sahip bir Nissan Altima da aldım, ancak CVT şanzımana alışamadım. Bütün bu araçlar o kadar cüzi paralara satın alınabiliyor ki, iki tarafı da deneyimleyince, insan ülkemizde bize yaşatılanları kabullenemiyor. Accord'umu o kadar çok sevdim ki, o kasa Türkiye'de hiç satılmamasına rağmen, yedek parça sıkıntısı çekme ihtimalini göz ardı edip Türkiye'ye dönerken vergi kolaylığıyla getirebilme imkânından yararlanmayı dahi düşündüm. Ancak, sonrasını düşününce vazgeçmek zorunda kaldım ve aracımı dönmeden önce sattım. Yurt dışına gitmeden önce yıllarca günlük olarak kullandığım 2.0 litrelik Tipo'mu hala özlüyorum, ancak motor hacmine göre vergilendirme mantığı değişmeden de tekrar büyük motorlu (artık 2.0 litre ne kadar büyükse) bir araç alacağımı sanmıyorum. Türkiye'de otomobillere ödenen yüz binlerce hatta milyonlarca lira da içimi acıtıyor açıkçası. (Örneğin, ben oradayken 0 km Nissan GTR, 72 bin dolardı; burada 5-6 yıllık ikinci el fiyatı 7 milyon civarında.) Şu anda 1.3 Multijet motorlu Grande Punto aracımla aşk yaşayamasam da, ekonomik olduğu için A noktasından B noktasına sorunsuzca ulaşıyorum. Açıkçası, bazı şeyler düzelmeden de yeni araç almayı düşünmüyorum. Yani, tercihim şu anda turbo dizel.
Benzer deneyimleri yaşamış kiminle konuştuysam, saatlerce tartışsak da arada bu kadar uçurum olmasını kabullenemiyorum. Biraz içimi dökmüş gibi oldum, kusuruma bakmayın.
Her yayınınızı takip ediyorum, sohbetlerinizi seviyorum, şakalaşmalarınızı seviyorum, aydınlatıcı bilgiler vermenizi seviyorum. Bizim sesimiz olmanızı seviyorum. İyi ki varsınız.
Dönüş sebebiniz neydi?
Amerika’da garantisi bitmiş araç alınmaz. Garanti dışı kalan ucuz araç alacaksan Toyota Honda gibi Japon alacaksın.
@@Kizilhxx Memleket hasreti. Pişman mıyım, hayır.
Tamiri o kadar pahalı ki ikinci el arabalar hiç para etmiyor. Ben komple motor revizyonu yaptirabiliyorum bin dolardan ucuza sizin orda bin dolara salıncak değişmez, rotlari rot başlarını alt düzeni zor degistirirsiniz. Amerika'da birkaç bin dolar vermeden usta lifte bile kaldirmaz.. üç beş yaşındaki arabalarınizi bedavaya mevzu arabanın ucuz olması değil 30 bin dolara aldığınız arabanın birkaç yılda değerinin onda dokuzunu zarar etmeniz ve ancak 3 bin dolar etmesi..
@@ahmetmuslim 30k dolarlık araba nerde birkaç yılda 3k dolara düşüyormuş. Zırva, herkes de öğrenmiş işçilik pahalı rererö. Bizde de parça pahalı, nasıl olacak?
Lan şu hayatta üç beş tane hobim var. Biri bilgisayar, diğeri fotoğrafçılık sonuncusu da arabalar. Hepsini bize hayal yaptılar. Bu üç konuda hangi videoyu izlersem izleyeyim işin ucu eninde sonunda ekonomiye çıkıyor doğal olarak alamayacağımıza geliyor. Artık özellikle otomobil inceleme videolarını izlemediğimi fark ettim. Eskiden tabiri caiz ise ağzımın suyu akardı şimdi aman alamayacağım bari heveslenmeyeyim diye videoyu bile açmıyorum. Diyecek söz de artık bulamıyorum :(
cidden cok uzucu bir durum
Şu ortamda baba oğluna kelek yapıyor sen araba almaktan bahsediyorsun.
arabalardan kastınız oyuncak arabalar mı
gerçek arabanın hobisi nasıl oluyor ki ?
fotografcılık sanırım fotograf cekmek
bilgisayar hobisinden kastınız da bilgisayar oyunu oynamak sanırım
@@mar2506 herkesi kendiniz gibi sanmanız ne kadar acı. Aynen kardeşim sadece oyun oynuyorum bilgisayarda. Arabadan kastım da plaka ezberlemek aynen. Hiç kusura bakma vizyonu bu kadar düşük olup diğer insanları da aşağılamaya ve aşağı çekmeye çalışan bir adama ciddi cevap vermekle uğraşamam. Bu mesaj bile fazla senin gibisine
@@aliyatarkalkmaz
asagılamak ne alaka
bilgisayarda hobi deyince
kasa toplayıp oyun oynamak gelir ,istisnai olarak da sanal makina calıstırılır ama o hobi degildir.
araba hobisi de
ya araba modifiye etmektir
ya da oyuncak metal araba koleksiyonudur baska alternatifi zaten yok.
.
bilgisayar hobisi olan birisi bilgisayar oyunu oynamak dısında ne yapıyor
bilgisayar hobisi nedir mesela
kasa mı depolar evde koli koli
bir acıklar mısın
saçma saçma cevap yazıyorsun bir de
Aslında çokta geri gitmeden taunus 2,0 flash /21 concord 1,7 vectra Gt 2.0 ve tempra 2,0 ları biz yaşta çoğu insan kullandı ve o dönem otv illeti yoktu. Otv nin son 5 yıldır artık ulaşılabilirlik sınırlarını kat be kat aştigini görüyoruz.
İnşallah bu düzende artık yeniden düzenlenir.
Çok geri gitmeden mi 😂😂😂
20 sene gittin :)))
Valla o arabalar (flash hariç) Hepsi güzeldi.
Flash çok nazlıyı. Hararet, tüpte Sorun çıkarma gibi dertleri bitmiyordu.
reis illeti yoktuda ondan
Ev - İş arası ( istanbul içi)
İmpreza 1.5 : 9lt/100km
Legacym2.0 10lt/km
Mx5 skyactiv 6lt /100km
İkinci el araç için Mazda skyactiv li herhangi bir araç olur. Şehir içi trafiği için veyq kısa mesafe sürüşleri için en uygun araçların atmosferik motorlar olduğunu düşünüyorum
Kullanılmış turbo mptorlı araçlara binmek saatli bombayla gezmek gibidir.
Yıllarca aşırı sıcağa maruz kalmış ve şehir içinde kullanılmış mptprlarda, plastik borular çatlar, silindir kapak contası her an sızdırabilir. Kısa mrsafe kullanıldıysa, yağın içinde biriken suyu buharlaştıramaz. Buharlaşması için yağın normal sıcaklığına ulaşması gerekir. Turbo araçlarda yağın içine yakıt karışma ihtimali yükeltir. Turbo araçlarda karbon birikimi daha yüksektir. Kurum biriktikçe aracın performansı düşer. Kurum temizliği için sanayiye gittiğinizde, nr olduğunu bilmediğiniz kimyasalları kullanırlar.
Yani sunu demek istiyorum. Türkiyede bakımını yaptırdığını belirten çoğu ataç sahibi ya senede bir veya kilometresi dolunca aracının bakımını yaptırır. Ben çok az araç sahibi gördüm kısa mesafe sürüşler yaptığını belirtip veya karbon birikimini azaltmak için aracının yağını 6 ayda bir değiştiren.
Taktir size kalmış
2 aracımız var. Biri 1.4 turbo otomatik 2015 model Opel Astra J hb, diğeri 2.0 atmosferik 1994 model Toyota Corona GLI Manuel (bu araçta mecburluktan fazla 100kg ağırlıkla geziyorum). İki aracı da aynı güzergahta kullandım, ikiside lpg li ve 2.0 GLI Corona çok daha az yakıyor.(bu arada astra daha bakımlı bir araç) astra da ne kadar dikkat edersem edeyim klimasız 100km de 9.5lt nin altına düşemedim aynı güzergahta, Corona ile klima açık rahat rahat 10lt ile gidebiliyorum. Dikkat etsem 9lt'lere düşüyorum. 4 silindirde 2.0 atmosferik gerçekten günlük kullanım için çok daha uygun. Kıyaslamayı doğru bulmayanlar olabilir ama arada 20 yıl olmasına rağmen aslında hiçte ilerleyemediğimizi düşüyorum.
Bende 2021 atmosferik focus otomatik vites benzinli şehir içi 9 ,5 lt bende 100 kiloya yakın zorunlu yük var birde 3 kişi standart rahat kullanırsam 7,5/8,0 lt gayet güzel
Turbo benzinli araçlara bir zahmet lpg uygulamayın. Lpg için atmosferik motorlar üretiyor üreticiler onları alın sorun çözülür.
@@berkaykocak2342 üzerindeki sistem çok kaliteli bir sistem aracın bujilerin tutun lpg yazılımına kadar her şey profesyonel olarak yapıldı, hem bu fiyatlarla benzinde kullanmak zaten lüks olur, ki benzinde dahi aynı güzergahta 100km/9.5lt yakıyor maalesef bazı motorlar kasayı kaldıramıyor ve turboya daha çok iş düşüyor buda yüksek basınçlı turbo=daha fazla hava=daha fazla yakıt. Her zaman turbo avantajlı olmuyor maalesef. Açıkçası 1.4T yerine 1.6T olsa eminim bu kasa için daha iyi olur.
@@berkaykocak2342 Honda artık lpg için turbolu model bile geliştiriyor, lpg korkulacak bir şey değil sadece iyi bir montaj ve iyi bir lpg yazılımıyla kullanılabilir. Eski ve atmosferik motorlar için ne kadar iyi ayarlanırsa ayarlansın, onlar daha düşük sıkıştırma ve daha düşük oktana ayarlı oldukları için üretim amaçlarına uygun değil bu yüzden daha kullanışsız ve hatta motorun ömründen çalıyor.
Hem turbolu, hemde atmosferik aracım oldu, hem alman, hem japon, turbo candır, ama kullanmayı bilmeli, senden önceki geçmişini bilmelisin, yoksa büyük risk satın alınmış olur, turbo revizyon veya tamir masfarları bu kadar uçmasa idi kesinlikle turbo derdim, km si düşük atmosferik araç günümüze sanki daha uygun gibi lpg uyumu, bakım vs masrafları gibi.
Büyük hacimli atmosferik motor candır, maalesef vergi yükünden dolayı toplum olarak bu güzellikleri yaşayamıyoruz. ayrıca bizzat deneyimledim 3 litre atmosferikle 1.6 litre atmosferik bir araç arasında ciddi performans farkı varken ciddi yakıt farkları yok.
Devletin millete attgi en buyuk kazik. Kullandigim 2 ton agirligindaki V6 3.5lt SUV'un yakit tuketimi ortalama 10.7 litre.
yakıt farkı var bu arada hocam, 3.5 camry ile 1.6 marea arasında dağlar kadar fark var, ama 120ye kadar olan hızlarda neredeyse aynılar.(kullandığım için bu örnekleri verdim)Ama dediğin gibi büyük hacim atmosferik candır.Camrynin verdiği zevki hiçbir arabada bulamadım hala.
@@hakujonaNascar yarışçısı değiliz maksimum 120 yeter
3.0 motorla 120 ile gidebilecek misiniz? Evet düşük hızlarda aynı tüketim olabilir ama altındaki canavar adamı zıvanadan çıkarınca aradaki farkı anlarsın.
Dinlemesi gerçekten keyifli oluyor. Umarım ileri ki yıllarda artık doğru adımlar atılır şu vergilendirme sisteminde de insanlar rahat rahat mantıklı seçimler yapabilir binecekleri araçlarda. Ülkede her yerde bir dayatma bir sıkıştırma bir zoraki bırakma iyice bunaldık.
Çok değerli, çok kıymetli bilgiler. Ağzınıza emeğinize sağlık. Yaşasın atmosferikler!
Hayatın bize getirdikleri yaşadığımız ülkenin şartları neticesinde 2017 model araçtan 2006 model araca döndüm dolayısıyla başım belaya girmesin diye turbosuz araç tercih ettim efendi efendi sağın gidiyorum.
Aynen
Mercedes C350 W204 Facelift arabam var ve Motor hacmi 3.5 Litre V6 (atmosferik), 306 beygire sahip arac. Inanin Hakan Girginer üstadinda söyledigi gibi, 2.0 Litrelik Turbolu aractan daha tasarruflu sürebiliyorum, cünkü aracta gaza yüklenmiyorsun, az gaz ile de rahat sürüyor. Türkiye´de ise ne yazikki 1.6dan sonra lükse kaciyor.. bu kural degismeli, hacim yerine arac degerine göre siniflandirma yapilmali veya hacim limiti yükseltilmeli...
Videoyu ilk açarken dedim bu adamlar maç yorumu yapar gibi toplanmışlar. Altı üstü arabalardan bahsedecekler. Ama gerçekten muhabbet aldı götürdü beni. Çok şey öğrendim şu 20 dakikalık sürede.
Aradan geçen bir yıldan sonra belki de en az 3. veya daha fazla defadır izliyorum programınız gerçekten harika. Ancak üslubunuz çok daha önemli. "İfrat ve tefrit" kavramlarını günümüzde pek çok kişi bilmiyor. Programınızın güzellik sırrı da buradan geliyor. Tefrit ve ifrattan uzak şekilde tam da olması gerektiği gibi ve çok samimisiniz. Teşekkürler. Günümüzde elektrikli otomobil konusunda da aşırı bilgi kalabalığı var. Bu konuda sizlerden yorum içerik bekliyoruz.
Kanal harbi buram buram kalite kokuyor
Otomobilden anlayan gerçek arabacılara raslamak çok keyifli
Halit ve Hakan Abinin konuştuğu video en az 40 dk olmalı, benim gözümde 22 dk lık video değil vid dir video olamamıştır :) Şaka bir yana uzun videolar bekliyoruz Turgut Reis, bizi böyle alıştırdın böyle devam etsin :)
aldıktan sonra 20 30 bin lira kenara koyabiliyorsanız turbolu, otomatik, sunroof lu araç alabiliriz ancak eğer paramızın tamamını araca yatırıyorsak ve olası bir arızada 5 bin ila 30 bin arası bir nakit çıkaramazsak rezillik diz boyu olur.
30 bin lira bile yetersiz kalabilir şu anda. turbolu, otomatik ve sunroof'lu araçları ben garantisi bitmemişse alıp rahatlıkla kullanabiliyorum ancak eski modellere girmem şahsen. çok kendini kanıtlamış modeller olursa bir ihtimal girerdim.
@@benyvfifa ortalama rakamlar hocam tabi 100 binlik de olunabilir range rover veya bmw turbosu olursa yada şanzıman değişimi olursa 100 bini de geçer
@@ozgurekinaydn6420 doğru, bir yakınımın yeni model bir audi a4'ü şanzıman arızası verdi, 110 bin TL ödediler şanzıman değişimi için.
@@benyvfifa yakınınız araştırmamış
Çok yüksek miktarda para ödeyerek işini yaptırmış
Araştırmayan her alanda para kaybeder
@@madmajor5396 yok yetkili servis yaptı komple değiştirdi, para dertleri olmadığı için umursamadilar. Dışarıda daha uyguna halledilirdi
4:30 95 model atmosferik manuel 2.5 litre volvo 850 aldım şehir içi 8 litre benzin yakıyor... Hadi buyrun mirasçılar gelin paylaşalım :)
Almanya'da yasiyorum mazda 3 Fastback skyactiv x sahibiyim 2.0 litre atmosferik ama 0-100 0-160 0-200 testlerinde 2.0 320i ile hemen hemen ayni yürüyor ve ben atmosferigi kesinlikle turboya tercih ederim ama ülkemizde motorlar cok kucuk ve atmosferik
Yakıt tüketimi nasıl?
@@genelkonular2638 uzun yolda 5.0 larda geziyor karisik tuketimde 7 litre civarında
Yurt dışında olsam kesinlikle bineceğim araba. 8 yıldır mazdaya biniyorum 1999 1.5 Mazda 323 2006 1.6 Mazda 3 şimdi 2001 1.5 Mazda 323. Maalesef Mazda ülkeden çekildi artık hemde 2.0 zaten getirmezler vergilerden dolayı...
1.6 atmosferiği sadece sahipleri sever derler. 1.6 atmosferik sahibi olarak katılıyorum :)
😂
1.0 sahipleri de sever mi?
Çok 😂
1.6 2000 model corolla. Mis gibi istanbul icinde hic satasim yok :)
1.6 atmosferik 132 beygirlik Toyota motorunu sevmeyelim de ne yapalım? Hem az yakıyor hem iyi gidiyor hem sessiz hem sorunsuz hem uzun ömürlü
Keyifle izlediğim bir video oldu. Ağzınıza sağlık. Keşke daha uzun olsaydı.
Hani çocukken pazar sabahları çizgi film izlemek için uyanıp televizyonu açarsın ya, işte şu an yaşadığım ruh hali tam olarak bu, Hakan abiyi RedKit'e benzettim özellikle ilk video açılışındaki hali ile :)
Sizinle karşılaşmış olduğum için mutluyum. Çok kaliteli bireyler ve sohbetler.. Teşekkürler.
Bisikletin trafikteki yerini birçok otomobil sürücüsü yanlış biliyor. Sizin yapacağınız bu konuda bi söyleşi sürücüleri aydınlatabilir. En yakın zamanda bekliyoruz değerli üstadlar.
Bende tam eski videoları 2.kez izlemeye başlamıştım çok iyi geldi :)
Bilgiye,tekniğe,tecrübeye dayalı bir anlatım. Sagolun.
Türbo korkutacak bir şey değil.Doğru yağ,Kaliteli hava filitresi,birde motor start ve stop etme procedurunü bilmek ve uygulamak.Ayrıca biraz beceriniz varsa Türrboyu kontrol etmek zor değil.Emiş hava borusunu sök türbo kanatlarını ve şaftına ulaş.Eksenek ve radyal olarak oynat boşluk çok olmamalı ve salyangoz kısmına sürtmemesi kontrıl edilir.Dogru bakım doğru kullanım en az 100000 km bir şey olmaz.Saygılar.
Sakami mi bu. 100000km yi ben 3 yilda yapiyorum. Yani uc yilda bir turbo ile ugrasacam oylemi. Sagol kardes ben 3.5lt V6 den memnunum.
100 bin km dediğin hiçbir şey değil, atmosferik motorlar milyon km görüyor iyi bakılırsa.
4 silindir 2 litre hacim verimlilik açısından makul ise ana konu aslında silindir hacminin 0.5 litre olmasına geliyor. Bu mantıkla 3 silindir 1.5 atmosferik motordan da aynı verim yakalabilir mi? 4 silindir 1.2 tsi motorda her silindir 0.3 iken 3 silindir 1.2 motorda 0.4 litreye çıkıyor
Güzel soru.
Abi valla sizi dinlerken okadar keyif alıyorum ki niye erken bitti diye üzülüyor insan.
Kesinlikle haklısınız , 2003 s400 cdı aracım 4.0 dizel uzun yolsa 6.5 lt/100 km tüketimi var.
Turgut abi yine klasik, sohbetin en guzel yerinde "konuyu dagittiniz" diye araya girip baltayi vurdu. 😀 Abi bu arada Podcast'leri unuttunuz galiba, ne Otomobil Adamlar'dan ne de AutoClub kanalindan podcast gelmiyor. O konuya da biraz eğilin lütfen. Bu yayinlarin Podcast versiyonlari yüklenirse çok çok güzel olur. Verdiginiz degerli bilgiler icin hepinize tek tek tesekkur ederim.
2.4 honda accord kullanıyorum çok memnunum 👍
merhaba, ağzınıza sağlık ohh be yıllardır bizzat deneyerek yaşadıklarımı ( AKILLI KULLANILAN BÜYÜK HACİMLİ MOTOR GENELLİKLE KÜÇÜK HACİMLİ MOTORDAN DAHA AZ YAKAR .. !!! ) Anlattınız. kolay gelsin. çok teşekkür ediyorum.
1.4 Egea veya 1.6 Corolla gibi atmosferik gibi motorlari turbolarla kiyasliyorsak turbo arac daha iyidir. Soyle diyeyim ayni gucte tercihim atmosferikten yanadir. Hem daha uzun omurludur hem de biraz devirli ise kullanmasi daha zevklidir. 1.8 atmosferik honda type S kullaniyorum. 140hp makine 100 kilometrede 6.5 ortalama ile geziyorum. O gucte turbo motorlu vw’ler de benim arabamdan az yakmiyor, sorunlu olmalari da cabasi.
Turbo motor; bir büyük bagaj dolu eşyanın küçük bir el çantasına sığdırılmasına benzer.
Bir yerlerinden cortlar.
Atmosferik araba devir sever,bastikca açılır.
Öylede yalıtımı zayıf olan araçlarda da atmosferik baş ağrısı oluyor yürümeye başladıktan sonra bagırıp yakmaya başlıyor
@@suleymantokmak9623işte o ülkemizdeki atmosferiklerde 2.0 olsa daha rahat gider
2020 1.6 puretech turbo 48 bin km C5 Aircross aldım full eksper kontrolleri yapıldı kendi ustamda inceledi bende genel olarak kulanmama rağmen araç 3. gün motor arıza ışığı ile birlikte turbo dağıttı çok büyük masraflar yaptım, dedikleri doğru turbo alırken onun senden önce ne kadar hassas bakıma sokulduğunu da biliyormuş gibi satın aldığın için (yetkili servis bakımlı araçlar bunun dışında) çok tehlikeli araçlardır turbolular
Aracım doblo 1.9 jtd. hacim olarak hem yüksek hem de turbo eklentili. Aynı hacimde 1.9d motorlu versiyonları da var ancak bildiğim kadarıyla jtd kadar güç üretemedikleri için verimli değiller. 1.3 motorlar ise belki yakıt ekonomisi yapıyormuş gibi görünsede aslında kullanım olarak şehir dışında kullanılması problem. Burada asıl mesele: kasa ağırlıklarına uygun şekilde tork üreten motorların olması gerektiği. 1.3 motor versiyonlu dobloların uzun yolda fazla tüketmesi, kasanın motora ağır gelmesi ve istemsiz olarak sürücünün gaz pedalına fazla basması ile yakıtın artması problemi. 1.9jtd motorun torku yaklaşık 200nm olduğu için kasaya yüksek geliyor. bu da gaz pedalına daha az basmaya ve daha az yakıt tüketmeye neden oluyor. Tabi hız da önemli bir etmen. aracın donanımı 80 90km için üretilmiş ve siz 100 110km ye çıkmak isterseniz tüketim de artıyor ister istemez. çoğu zaman sürücü de bitebilecek durumlar olsa da, motor hacminin yüksek olmasıyla torkun dengeli bir şekilde işlenmiş olması gerekir. 1200km yol yaptım 60lt yakıt tükettim.
arkadasımda doblo 1.3 var demek ki bu yüzden gaz pedalına sonuna kadar basmaya biraz alısmıs :)
En mantıklı ve düzgün yorumu Hakan abi yapıyor. Hakan abi tanıdığım sanayide ki usta gibi geliyor hep bana..
pembe gömlekli abimize helal olsun. söylediği tek kelime boş değil. adam sosyoloji ve maliye politikası ile mühendisliği açıkladı. gerçekten adam çağlayan bir ırmak gibi akıyor.
Eşi hakan abidende zeki yarışmada soruları takır takır bildi 😅
Yine çok aydınlatıcı bilgiler her izlediğimde yeni şeyler öğreniyorum iyi ki varsınız
yine harika bir video olmuş
bu arada ONNO ustayı özledik...
Yakıt tüketimi konusunda Mazdanın rekorundan bahsetmişken Peugeot da 208 1.6 bluehdi ile tek depoda 43L 2152 km ortalama 2L/100 km rekoru kırmıştı unutmayalım :)
Cidden o kadar az yakıyor mu ya iyiymiş
Hahaha yüzde 2-3 aşağı eğimli yolda sürmüşler belli ki aracı yoksa bu mümkün değil. Güzel hikaye ama 😃
Öyle bişey olsa tüm Türkiye o motoru kullanır, akın ederler 😂 arkadaşın dediği gibi ortam vs bi olay vardır, reklam çalışmasıdır. Ha bu arada 1,6 hdi hakikaten az hakıyor, hatta 2,0 ları şehir içi çok daha az yakıyor misal c5 sedan gibi büyük kasalarda bile.
Mazda candır gerisi heyecan...
2019 yılında 2010 1.4 tsi golf aldım 3 yıl 35.000 km kullandım araç 150.000 kilometredeyken sattım motoruna anahtar bile değmedi ama ben düzgün ve bilinçli kullanıyordum. Düzgün kullanılmış hor olmamış bir araba bulursanız turbo tavsiye edilir
Halit Bey ve Hakan Bey , iyiki varsınız çok üst seviye bir sohbet olmuş , bu bilgileri otomobile bu kadar düşkün bir toplumda geniş kitlelere yaymanız gerekir . Eksiklik diyebileceğim tek bir konuya değinmemişsiniz , turbo motorda 1500 civarında gelen ve düz karakterini üst devirlere kadar koruyan maksimum tork , atmosferikte üç dört bin devir bandında geliyor ve bu da arabayı devirli kullanmayı gerektiriyor. Bu sürüş tarzındaki fark , tek başına iki tip motor arasında tercih sebebi olabilir , çünkü çoğu kişinin bunu sevmediğini gözlemledim ve atmosferik motorlu arabalarını yanlış kullanıyorlar
Ağzınıza bilginize yüreğinize içtenliğinize sağlık bu kadroyu her daim istiyoruz daha sık gelsin
2 aracımız var, biri 1.33 atmosferik lpg'li auris , diğeri 1.0 ecotsi dsg seat arona. seat arona'nın kullanımı vs. daha zevkli ve daha güçlü, ancak yakıt ekonomisi sebebiyle %90 auris'i kullanıyorum, performans beklentisi olmayınca ideal araç :) daha önce dizel megane vardı, ekonomi için lpg'ye geçtim, iyi ki de geçmişim.
Auris güzel araba sanayi girmez
@@yakupdemirtas9133 toyotaların geneli öyle
1.3 kaç hp di ? Manuelse 1.0 dsg yı yemesi gerekir…
Elimde 122 lik atmosferik var 135 hp ye kadar turboluları yiyorum..
@@barkinferferik 1.3 auris 99 hp ama atmosferik. 1.0 tsi 110-115 hp oluyor onu yemesi imkansız. 140 hp atmosferik olsa belki yetişebilir. ama önemli değil auris lpg'de 7 litre yakıyor 70 kuruşla her yere gidebiliyorum
Bu muhabbet hiç bitmesin neyin ne olduğunu otomobil sahibi olanda olmayan da en doğru uzman İnsan'lar dan öğrenmiş oluyoruz ağzınıza sağlık.
Turbolu araçlar iyidir. Küçük ve orta ölçekli hacimlerde VW’nin 1.0 ve 1.5 TSI motorları ile Renault’nun 1.33 benzinli ve 1.5 dizel motorları çok güzel bence.
Kullanmasini bilene iyidir abicim, motor soğukken turboyu pompa yağ basmadan kuru mil ve türbin ile Redline yaparsan geçmiş olsun bir de o tsi motorun turbosu ise gitti 25bin TL
Onu öyle yapanları sabah 6 da alarmla söve söve işe kalktığı anda 100 metre sprint koşusuna silah zoruyla çıkaracaksın ki anlayacaklar soğuk motora tam performans vermemesi gerektiğini 😂 @@brkbycnr
Bende Mazda Astina 323F 2000 model 2000 motor dizel Turbolu bir Araç var. Çok keyifli çok memnun Araç tek kelimeyle performans Aracı TÜRKİYE.de çok yok çok şükür Bana bir tane nasip oldu. Siz üç Bey efendi güzel insanlar çok faydalı bilgiler veriyorsunuz.👏👏👏👍
Bilgilendirici yayın için teşekkürler 🙏
Çok guzel sohbet olmuş, yer yer hararetli bilgi vermek için yarışmislar adeta. Teşekkürler büyük üstadlar
Türkiyede otomobille ilgili, bu kalitede bir program yapılabileceğini görmek! Muazzam
Benim atmosferik 1.2 aracım var,gayet memnunum,performans bekleyenlere uygun değil,ama benim beklentilerimi karşılıyor,klima ile 4 kişi Antalya'dan ıspartaya gidebiliyorum
Merhaba, Linea T-jet kullanıcısıyım. arkdaşımda da focus 3.5 1.6 Powershift var. Arkadaşım Ankara içi iki aracı da kullandım. focusla 8.2-8.5 yakarken linea ile 7.6-8 lt civarlarında yakıt tüketiyorum. iki araçta 3bin devir ve son vites oranında 125 km/h sürat yapıyor. uzun yolda ise linea ile 7.2 Lt yakarken Focus ile rahatlıkla 6.6 lt yakalanabiliyor. İş süratli gitmeye gelince turbo benzinli lineanın 15 litreyi rahatlıkla gördüğünü söyleyebilirim. anlık değil ortalama tüketim. ve işin gariibi turbo benzinli motorların emisyon değerleri neredeyse dizellere eşit. Hatta tjet motorlar 1.6 multijetten daha fazla emisyona sahip...
Ama günün sonunda kim tokatlıyor 1.4 tjet 1.6 atmosferik focusu rahat geçer. 2000 ve 2010 arası teknolojiye göre emisyon fazla olabilir şu an turbolu benzinliler çağ atladı
En temel bildiğimiz 3 tip motor var.
atmosferik benzinli : Genelde 1.4-1.5-1.6 motor 140-180 tork vardır. Çok yakar az kaçar. LPG ile tam uyumludur. Japon araçları genelde tercih eder. Uzun ömürlüdür.
turbo benzinli: Genelde 1.0-1.2-1.3-1.4-1.5 motor. Çok yakar çok kaçar. LPG ile genelde uyumsuzdur, uyumlu olan lpg kitleri pahalıdır, sorunludur. Beygirleri genelde yüksektir 100-180 arasındadır. Genelde B ve C sınıfı Avrupa araçları tercih eder. Uzun ömür kısmı genelde atmosferiğe göre kısa olması öngörülür. Özellikle 3 silindir motorlar için.
turbo dizel: Genelde 1.3-1.4-1.5-1.6 motor 200-320 tork vardır. Az yakar çok kaçar. Rampa ve çekiş kabiliyeti benzinli ile kıyas kabul etmez şekilde çok üstündür. Çünkü torku yüksektir. Genelde Beygir düşük olur. 95-160 beygir orta sınıfta tercih edilir. Hız araçları değil, güç araçlarıdır. Ancak beygirleride düşük sayılmaz ve tork gücü ile turbo benzinliyi hele hele atmosferiği çoğu zaman tokat manyağı yapar.
Gelelim günümüzde hangi motor alınmalı.
B sınıfı şehir içi bir araç için tabiki 3 silindir turbo benzinli ideal olacaktır. Zaten B sınıfı araçlar hafif araçlardır ve otomatik versiyonları ile doğru şanzıman oranları ile ideal yakıt tüketimler yakalanır.
C sınıfı compact bir aile aracı için eğer şehir içinde daha çok kullanılacaksa lpg ile uyumlu turbo benzinli motorlar ideal olacaktır. Yada Lpg ile uyumlu atmosferik 1.6 motorlarda ideal olur. Ancak eğer 1 yılda uzun km ler yapacaksanız c sınıfı bir araç sizi yakıt tüketimi olarak üzeceğinden dizel motor mantıklı olabilir. C sınıf zaten ağır olan aracı aile fertleri ile daha da ağırlaştıracak ve bavul ve yük ile aracın tüketimi artacağından dizel motor hem performanslı hemde taşıma kabiliyeti nedeniyle mantıklı olacaktır.
Gelelim ülkemiz şartlarına. 2.0 ve üstü atmosferik araçlardan hep korktuk korkutulduk. Uzun yolda bayılmadan rahat rahat yolculuk güzel olur lakin şehir içinde düşük hacim turbolar çok pratik. Atmosferik 2.0 ve üstüyle şehir içinde 5 lt nin altını göremezsin ama bunu turbo ve düşük hacimli B sınıfı araçlar biraz dikkat ederek başarabiliyorlar.
Valla Teşekkür ediyorum, aklımdaki tüm sorulara cevap veren bir bilgi paylaşımı olmuş, 3 silindir 0.9 tce motor turbolu Daciam var ,ben çok memnunum,ama çevremde koltuğuna bile oturmadan arabayı gömen çok fazla insan var,tekrar teşekkür ediyorum...
Çok kaçanın masrafı da çok oluyor:)
2.0 tdi ile yola devam 16 senedir bizde. sorunsuz
1.3 tce megane ile uzun yolda tek depo benzine 800 kilometre yol yaptım neresi çok yakar çok kaçar acaba ? Kullanmayı bilmeyenler ağlıyor yok arabam 10 litre yakıyor yok uzun yolda 7 den aşağı düşmüyor diye. Ben 180 le sabit giderken 6.6 yakıyorum 🙂
ARAÇ DAN DAHA ÖNEMLİ KULLANAN VEYA KULLANMAK ARAÇ DAN ÇOK ÇOK DAHA ÖNEMLİ BU KONU İLE İLGİLİ MALESEF EĞİTİM YOK
Kanada'da 2.5 Lt motorlu araç kullanıyorum. Tr de aynı marka grubunun 1.6 Lt sini kullanmıştım. Yakıt tüketimi hemen hemen aynı.
2 litre, benzinli, tam otomatik, Pöjo 406 kullandım İstanbul' da, tam 6 yıl.
Tavsiyem;
1 - Çevrenin yakıt muhabbetine kulak tıkayın.
2 - Gereksiz kişisel masraflarınızı kısıp, araba keyfinize aktarabilirsiniz, örneğin sigara, kumar v.b.
3 - Araç üreticilerinin kendi çıkarları, ülkelerin çıkarları olduğunu, araç üreticileri ile ülkelerin çıkarlarının örtüşerek başka başka çıkarlara yol açtığını ve bu sebeple tüketicilere bambaşka satış psikolojileri pompaladıklarını unutmayın. (Örneğin, Türkiye' nin dizel çöplüğüne döndürülmesi)
4 - Çevresel psikolojilerle sürekli araç değiştirmek güdüsünde olmayın. Sahip olduğunuz aracı yaşatın.
Yani pejo 406 2lt. Çok memnun sunuz sanırım, arıza yakıt tüketimi ne?
@@cCcihaD Kullanıyorum demedim, kullandım dedim, 2008-2014 arasıydı. Ayrıca ben ne yazmışım, sen hala ne soruyorsun!
Arabadan gram anlamayan biri olarak o kadar iyi anlatıyorsunuz ki tüm meseleyi çözdüm
Çok faydalı bir program. Teşekkürler
Teşekkürler verdiğiniz değerli bilgiler için. Sanayi Savaşlarını çok severek izliyorduk. Hakan Beyin ve Halit Beyin, araçlarla ilgili projeleriniz olacak mı?
3.0 motorlu w124 almayı planlıyoruz bu video daha çok ikna etti beni
Atmosferik candır gerisi heyecandır 😎
Abiler, beyefendiler gerçek manada çok güzel muhabbet olmuş. Şahsi tecrübem 2.0 litre konusunda yakıt konusu bizde çok yanlış yorumlanıyor. Bilginin zekatı dildir unutmayalım. Ağzınıza sağlık.
Mükemmel bir program olmuş. Son derece bilgi yüklü. Bir makine mühendisi olarak izlemekten son derece keyif aldım. Keşke müdahale etmeseydiniz süper gidiyorlardı ki frene bastınız 😢
Yorumlarınız çok yerinde ve doğru...benim düşüncem/tercihim, vergi mevzu olmaz ise, hacimi en az 2000cc atmosferik derdim; üstten çift egzantrikli, 16valfli...
Tabii tork konvertörlü tam otomatik bir şanzıman ile...
Yolda kalma, arıza yapma olasılığı çok düşüktür, iddialı konuşalım...yoktur. performansı yeterli bulamazsanız eşinize, kızınıza verin kullansın.
güzel video olmuş, arada bilmediğimiz şeyleride öğrenmiş olduk 👍🏻
Ortadaki Abi çok benim kafada. Tanışmak isterdim valla. Sövecek sövemiyor sisteme... Ve çok haklı. Hem de çok haklı...
bende 2000 mazda var 1.6 tofasın yarısını yakiyo. gazladıgımda hararet cıkınca susuz kaldıgını anliyorum lifterlerden ses gelirse yagın azaldıgını(yag yakma yok yagfiltresinin oringi gevremis ondan sızdırıyo sayesinde yag hic eskimiyo)
Ağzınıza bilginize sağlık çok bilgilendirici , çok teşekkür ederim.
2004 K24 Accord'um var abinin söyledikleri doğru, uzun yol 7LT şehiriçi 10LT benzin tüketiyor güncel araçların 1.5LT turbo vs motorları da aşağı yukarı 2 LT falan daha az tüketiyor ancak karışılığında aldığım keyif ve güç muazzam. Vergisi de yıllık 2600TL şu an için.
Bi de t5 t6 volvoları düşün kral hacimli turbolu tokat makinası paket 🙂
2003 Model W211 E220CDİ aracım var. 278.000 km'de. O kadar memnunum ki... Performanslı, Ekonomik, Sorunsuz, Geniş Bagaj, İçi Ferah, Fren mesafesi çok kısa, gayet güzel. Otomatik vitesi de gayet iyi. Tek kötü yanı aydınlatmaları biraz daha iyi olabilirdi.
Evet Sizleri seviyoruz ; şu( boş bir oda konuşuyormuş gibi gelen) sesleri bir halletseniz on numara olacak
Honda City kullanıyorum 4 silindir atmosferik ivtec CVT harika bir araba basınca gidiyor çok az yakıyor uzun ömürlü arıza riski az uzun yolda 2000 km ortalaması 4 yetişkin 1 çocuk full bagaj hep klima açık 5.3 lt yaktı.
İbritmi arac
Değil @@Berkay-g3y
Lpg taktırmak mantıklı mı ? Ilerıde problem cıkartıyormu hocam
İki muhteşem uzman olunca seyretmek pek keyifli oluyor. Bir ara nefes almayı unuttuğumu farkettim. Teşekkürler
19 sene boyunca 2,5 D automatik w201 kullandim . 10 senedir de E250 CDI w212 kullaniyorum bunalari yapanlara helal olsun.
Vergi sistemi değişse de skyactiv x motorlu modeller gelse keşke
1.4 Egea Cross 2024 ile 1600km yol yaptım 85lt benzin harcadı araba. İstanbul-Kayseri git gel. Daha orda da gezdik nevşehir kayseri şehiriçi onu saymıyorum. Atmosferik motor candır.
Başka herhangi bir markanın atmosferiği savunulurda fiatı da savunmazsın be kardeşim. Egeanın 1.4 atmosferiğini 2-3 kere haftalık kiraladım kullandım arabanın performansı çöp sen kendini avutmaya devam et. Fiatın turbo dizel dışında motor yapması yasaklanmalı :)
22.00》22.06 daki açıklama çok net. Sonuna kadar katılıyorum.
2017 2.0 Avensis var. Uzun yol 7.0 yakıyor şehir içi 8.5
Oryadaki Abi sonunda çok güzel konuştu .
Güzel adamlar,güzel konular,güzel sohbetler teşşekür ederim
Haklısınız üstatlar ötv kanunu büyük hacim= çok yakıt varsayımıyla çıkmış bir şuan çağ dışı bir kanun.
Küçük hacmin otoyol sisteminde kulanılmasıyla parça ve yakıt yoluyla daha fazla döviz yurtdışına çıkıyor.
Müthiş bir sohbet dinledim çok teşekkür ederim gayet bilgili ve zengin bir içerik olmuş
Arızalı turbolar 1000 motorlarda bir kez değişir ikincide sandık motor diyorlar.siz ne diyorsunuz teşekkürler
kaliteli ve bilgili insanları dinlemek çok özel bir keyif
Yorumlar bilgiler çok değerli Elinize sohbetinize sağlık
Yerli üreticileri destekleyelim diye 1.6 motora göre vergi sistemi geliştirdik.
Sonuç Egea, Megan.... Yerliler.
Sıkıştık kaldık.
Mazda V6 2.0 kullanıyorum ortalama sürüşte doğan şahin kadar yakıyor biraz agresif sürüşlerde şehir içi 1 LT LPG 7.5 km gidiyor şehir dışı 10 km yani 100 km 13 ile 10 LT yakıyor arslan gibide gidişi var
iyi de neden yapmıyorlar o zaman 2 litre motor. nasıl daha az yakabilir.. ağırlık ve yüksek sürati hariç tutuyorum tabi. iddaa ettiğiniz skyactive motor da 1.5 litre değil mi..
Bu hundailerde mpi cvvt nedemek.tutulan motormu sıkıntı cikaranmi bilgisi olan varmi
Bizde otomobil yakıt pahalıysa bisiklete binin o da pahalıysa eşşeğe binin saman pahalıysa yürüyün kardeşim kafası oldukça o 2.4 motorlar hayalden öteye geçemez.
kanalınızı ilk defa görüyorum ama çok beğendim.bilmeden aldığım Toyota Corolla cross umu şimdi daha çok seviyorum 😀🙏👍
Hakan abi senin istikrarlı olarak mx5 kullanmandan ötürü mx5lere çok sarmıştım. Nd kasa kullanma fırsatım oldu, o günden sonra kendine söz verdim. Sonraki kullandığım mx5 sahibi olduğum olacak diye. 10 gün önce aldım mx5imi. Ben de artık senin yolundayım. 🖖
Hayırlısı olsun tam parasının arabasıdır açıkçası dünyanın en stabil roadster ı
@@Mert131E30 kendisiyle çok mutluyum. Birlikteliğimiz 2 haftayı geçti, maddi olarak karşılayabildiğim sürece bineceğim.👋
Bahsettğiniz mazda nın 2 litreilik motorlu aracı hangisi ve Turkiye de satışı varmı? teşekkürler
2600 motor mercedes clk kullanıyorum keyifli motor keyifli araba sorunsuz aşırı besleme olmadığı için aynı güçte kompressor motorlar var 1.8 sanayi yolcusu
1.4 fire egeadan 1.2 tsi leona geçtiğim için atmosferik arabayı çöpleyebilirim ama hayatımda hiç 2.4, 3.0 gibi yüksek hacimli atmosferik araba kullanmadığım için bu konu hakkında kesin bi savunma yapamam ama sadece Türkiye için konuşursak kesinlikle turbolu araç taraftarıyım. Keşke atmosferik v6 tadına bakabilsem.
2.5 litre ve üstü atmosferiklerin kullanımda yeni nesil turbolulardan pek bir farkı yok. Düşük devirler çoğu durumda yetiyor rampa vs. çıkmak için. Hatta bir artı yönleri gaz tepkisi. Turbo gibi dolması beklenen bir şey olmadığı için rolantide de olsa hemen güç geliyor. 3 litre atmosferik araç kullanıyorum zaman zaman. Istanbul-ankara seyahetlerimde vites düşürdüğüm olmuyor pek. Birileriyle kapışma vs. hariç 4000 deviri görmüyor motor. Buradan da başka bir avantaj doğuyor. Devir cevirmedigi icin uzun ömürlü oluyorlar.
Mütiş siniz ve çok doğru buluyorum emeğinize sağlık
Ders dinliyormuscasına bilgi ortamı sevdim teşekkür ederim
Müthişsiniz çok özel bilgiler , üstadlar emeklerinize sağlık hakkınızı helal ediniz.hörmetlerimle
Turbo araç nasıl düzgün kullanılmalı diye bir video yapabilrseniz eminim çok faydalı olacaktır
Peki 2.0 tsi vw grup motor için ne söylemek istersiniz. Hem 2.0 hem turbo'lu.
Kaliteli bilgiler teşekkürler