Ai mare dreptate. Sunt diabetica insulino-dependenta de 17 ani. Am 35 de ani. Nimeni nu întelege ce vreau sa spun cand vine vorba de alimentatia mea zilnica. “Haiiii gusta ca nu ii dulceee!” - spun altii….nu conteaza ce gust are, conteaza cat carbohidrati sunt. Eu cand ma uit la farfuria mea, creierul meu automat calculeaza. Am invatat sa traiesc cu diabet, la Buzias, Centrul Cristian Serban. 💖 Din pacate multi habar nu au ce consuma. Cu diabet sau fara. La cat mai multe podcasturi sănătoase. Foarte frumos ce face-ti. Eu sunt dovada vie la tot ce ați calculat astazi. Mare dreptate. ❤ (Mie imi place diabetul într-un fel…stii de ce? Că m-a ferit de toate tâmpeniile din alimentatie …si nu, nu stiu de ce am facut diabet, nu am pe nimeni in familie si in liceu nici stresata nu am fost, mi-a schimbat alimentatia si modul de viata in bine, chiar daca nu ii fain sa te injectezi de 4 ori pe zi) Sanatate multă🤗 Aaaa încă ceva…din punct de vedere nutrițional si al alimentației, am devenit o populație de idioti, care “înghit” orice câcat ce are ambalaj fain si marketing bun. Tot îi marketing, prea putini furnizori sunt curiosi de ce “înghițim”….toti le vedem mult prea târziu, la analize.
Bună seara. Eu fac paste cu garnile , roșii și sos de somon iar la urmă le stropesc cu puțin oțet de mere nefiltrat . O minunăție. A trebuie să precizez că am diabet tip 2 , mănânc la cinci ore odată , asta înseamnă trei mese pe zii si sunt multe zile când sar cina , așa pot să țin boala sub control și nivelul glicemic fără medicamente la 5,4 . Când am fost diagnosticat aveam o glicemie de 7,2 și 15 kg mai mult . Mai fac mișcare în fiecare zi imediat după mâncare o jumătate de oră plimbat și cel puțin trei zile pe săptămână de sală . Nu este deloc greu să țin o astfel de dietă , am devenit mult mai activ și nu mă gândesc niciodată la mâncare , deja am ajuns să mănânc un sfert din cantitatea ce o consumam înainte de diagnostic și nu mai pot să mănânc o farfurie de paste odată . Unele alimente sănătoase sunt mai scumpe și dacă vă faceți griji că nu vă permiteți , credeți-mă că vă înșelați , dacă vă impuneți un astfel de stil de viață economisiți bani datorită cantităților consumate . Să nu înțelegeți greșit dietele severe vă fac mai mult rău. Luați-o încetișor renunțați la zahăr , pâine albă și cartofi pai în primă fază apoi la orez , dar să țineți cont cinci ore sunt cinci ore fără nici o gustărică între mese nici măcar o mușcătură dintr-un măr, apoi după vreo lună săriți o zi peste cină , apoi mai târziu două zile dar nu concomitente . Dacă ați mâncat la prânz mai sățios atunci imediat ce ați terminat spălați vasele și jumatate de oră plimbare , consumați semințe , nuci , alune , salata neapărat cu oțet de mere . Nu recomand așa ceva oamenilor sănătoși și poate să nu funcționeze la alt cineva , dar tratarea diabetului impune o rigoare și disciplină în alimentație ca să puteți trăi în siguranță . Eu doar vi-am împărtășit experiența mea , chiar dacă acest coment pare un sfat . Multă sănătate vă doresc tuturor.
@@feliciaconstantabucur2382 Da este hemoglobina glicozilată , testul hbA1c , la ambele valori. În general înainte de a fi diagnosticat am primit un aparat de măsurat glicemia și ea era la două ore după masă de peste 200 mlg , azi este de până la 130 rareori urcă între 140 -150
@@feliciaconstantabucur2382 Da a fost o întreagă odisee până am ajuns la diabetolog , fiindcă am avut o boală foarte grea care a necesitat spitalizare și în analizele de la spital am primit acea valoare de 7,2 și fiindcă am fost sub tratament câteva luni nu puteam să îmi fac testul hbA1c curat fără ca medicamentele pe care le luam să nu influențeze nivelul glicemic. Apoi când am putut să îl fac în condiții normale a scăzut la 6.9 și după , am ajuns la diabetolog , apoi la nutriționist și așa am știut ce am de făcut , așa că m-am apucat serios de treabă și dietă, iar la ultimul test am avut 5,4 . La mine a funcționat , deocamdată .
Teoretic ,aveti dreptate ,in schimb realitatea este alta,eu am diabetul de 37 ani cu 4 injectii de insulina si nu beneficiez de senzor,pompa si nu ca nu am luptat pentru asta. A M RENUNTAT SA LUPT DATORITA SISTEMUL NOSTRU DE SANATATE PROFUND CORUPT.
Mie mi-a luat 3 ani ca să aflu pe pielea mea ceea ce ai explicat despre dietă si glicemie, in clipul acesta. Păcat că nu l-ai făcut înainte cu 3 ani. Felicitări
Dragoș, cu ajutorul tau am reușit sa renunț a gustări și să țin intermitent fastening. Mă simt minunat și sunt bucuroasa pentru că am grija de sănătatea mea.
Uff....ne asteapta vremuri grele! Nici optimismul nu mai e sanatos sa-l hranim!!!🥺😅 Dincolo de gluma, utile si de bun simt informatiile oferite, idei despre cum ne putem imbunatati sanatatea in pasi simpli, cu bunavointa si coerenta!!! Felicitari si ..da, meritati sa ajungeti la un milion pentru toate proiectele voastre!🤞🤞🤞
Va multumesc in numele mai multora pentru informatiile pe care le împãrtãsiti cu noi, pe baza experimentelor facute pe dumneavoastrã. Sã ne trãiti si sã mai faceti. Eu învãt alte persoane din ce aflu de la voi.
Mulțumesc mult pentru materialul acesta. Când am văzut episodul cu Dr. Mihail eram deja în căutarea unui astfel de dispozitiv. Acum stau liniștită că nu este obligatoriu pentru mine 😂 (eu ne având probleme diabetice)
Felicitări pentru informațiile de calitate și structurate corect. Totuși, la țară, eu nu am auzit de niciun om care dă la vacă sa aibă probleme cu glicemia. Bolile metabolice sunt bolile omului modern, care se mișcă puțin și are mâncarea la îndemână. Plus poluarea, dar pe asta n-o vede nimeni că respirația e un act reflex.
Bunica mea are diabet și n a părăsit satul ei decât ca să meargă la medic sau să cumpere haine la târg. A mâncat doar din producție proprie carne, legume și fructe. Diabetul a ajuns așa grav ca i-au tăiat piciorul deși se tratează de ani de zile. Deci va rog să regândiți asta cu omul modern.
Am fi leneși sau indiferenți câteodată la aceste "like-uri", dar dacă este pentru "algoritm" o facem! Aș apăsa și de mai multe ori dacă ar fi posibil. 😊
Eu am diabet de 7 ani, de la.varsta de 34 ani iar acum am 41 (un.diabet gestational devenit permanent). Pana acum era mai greu pt noi cei maturi sa fim acceptati pt senzori dar acum.e mai ok. Am depus dosar in ianuarie si in April mi l-au montat.
Extraordinar Dragoș,suntem diferiți complet dar suntem identici în fata medicilor,deși sunt și ei oameni care au boli la fel ca noi ceilalți. Ce cer medicii când sunt pe post de pacienți de la confraților lor???
Felicitări! Mă bucur că te pot urmări pe UA-cam, pt că la tv nu mă mai uit...și pt că ai ales subiecte despre sănătate! Pe mine chiar mă interesează aceste informații, mai ales că vin de la un om care mi-a inspirat întotdeauna încredere. Subiectul despre sănătate(....), o sa intereseze întotdeauna oamenii, daca nu mereu, macar la un moment dat în viață când ceva nu mai funcționează corect și începi să cauți soluții și răspunsuri... Și mai apreciez faptul că în aceste emisiuni online, ești sincer și dai exemple din trăirile tale și experiențele tale de-a lungul vieții...nu te ascunzi ( deși ai putea ca atâția oameni publici ) și arăți că și tu ești om, cu slăbiciuni, defecte și probleme de rezolvat...te admir. Sper sa ne oferi mult timp de acum înainte aceste informații prețioase 👍
Orez alb, gatit, lasat la racit (16h) si cu o usoara aditie de grasimi ( unt, ulei de masline/cocos ) + niste legume mexicane ( fibre ceva ) e sub 50 ig :)
Superb. Totul începe cu apa ce o bem. Bine, la bază e chiar aeru respirat da aici mai greu de schimbat. Apa filtrata, biodisponibila electric conductoare antioxidanta activata natural primul pas de regenerare a celulelor
Buna seara,am folosit si eu senzorul pe care l-ai folosit si tu. Pufuletii si popcornul cresc glicemia peste 200. Scaderile rapide de glicemie sunt cauzate de mese dezechilibrate( fara sau prea putini carbo) Daca dupa o masa faci o plimbare usoara( curba se aplatizeaza) Asta am observat eu la animalul de mine!😊
super tare multumesc. daca mananci cu gandul la sanatate si esti informat sigur o sa mananci ce trebuie. mancarea savuroasa cu mirodenii creaza placere nu numai cea cu zahar si grasimi
Ai mare dreptate. Sunt diabetica insulino-dependenta de 17 ani. Am 35 de ani. Nimeni nu întelege ce vreau sa spun cand vine vorba de alimentatia mea zilnica.
“Haiiii gusta ca nu ii dulceee!” - spun altii….nu conteaza ce gust are, conteaza cat carbohidrati sunt. Eu cand ma uit la farfuria mea, creierul meu automat calculeaza.
Am invatat sa traiesc cu diabet, la Buzias, Centrul Cristian Serban. 💖
Din pacate multi habar nu au ce consuma. Cu diabet sau fara.
La cat mai multe podcasturi sănătoase. Foarte frumos ce face-ti.
Eu sunt dovada vie la tot ce ați calculat astazi. Mare dreptate. ❤
(Mie imi place diabetul într-un fel…stii de ce? Că m-a ferit de toate tâmpeniile din alimentatie …si nu, nu stiu de ce am facut diabet, nu am pe nimeni in familie si in liceu nici stresata nu am fost, mi-a schimbat alimentatia si modul de viata in bine, chiar daca nu ii fain sa te injectezi de 4 ori pe zi)
Sanatate multă🤗
Aaaa încă ceva…din punct de vedere nutrițional si al alimentației, am devenit o populație de idioti, care “înghit” orice câcat ce are ambalaj fain si marketing bun. Tot îi marketing, prea putini furnizori sunt curiosi de ce “înghițim”….toti le vedem mult prea târziu, la analize.
Ave-ti mare dreptate !
Cel mai informativ clip văzut in ultimele luni de pe UA-cam Românesc. Jos pălăria 🤗🫡
poi ce informativ ca n a spus nimic. a zis ca are 80 dimineata in rest nimic, nici un exemplu de mancare/valoare
Total de acord 👍 👍👍
Bună seara. Eu fac paste cu garnile , roșii și sos de somon iar la urmă le stropesc cu puțin oțet de mere nefiltrat . O minunăție. A trebuie să precizez că am diabet tip 2 , mănânc la cinci ore odată , asta înseamnă trei mese pe zii si sunt multe zile când sar cina , așa pot să țin boala sub control și nivelul glicemic fără medicamente la 5,4 . Când am fost diagnosticat aveam o glicemie de 7,2 și 15 kg mai mult . Mai fac mișcare în fiecare zi imediat după mâncare o jumătate de oră plimbat și cel puțin trei zile pe săptămână de sală . Nu este deloc greu să țin o astfel de dietă , am devenit mult mai activ și nu mă gândesc niciodată la mâncare , deja am ajuns să mănânc un sfert din cantitatea ce o consumam înainte de diagnostic și nu mai pot să mănânc o farfurie de paste odată . Unele alimente sănătoase sunt mai scumpe și dacă vă faceți griji că nu vă permiteți , credeți-mă că vă înșelați , dacă vă impuneți un astfel de stil de viață economisiți bani datorită cantităților consumate . Să nu înțelegeți greșit dietele severe vă fac mai mult rău. Luați-o încetișor renunțați la zahăr , pâine albă și cartofi pai în primă fază apoi la orez , dar să țineți cont cinci ore sunt cinci ore fără nici o gustărică între mese nici măcar o mușcătură dintr-un măr, apoi după vreo lună săriți o zi peste cină , apoi mai târziu două zile dar nu concomitente . Dacă ați mâncat la prânz mai sățios atunci imediat ce ați terminat spălați vasele și jumatate de oră plimbare , consumați semințe , nuci , alune , salata neapărat cu oțet de mere . Nu recomand așa ceva oamenilor sănătoși și poate să nu funcționeze la alt cineva , dar tratarea diabetului impune o rigoare și disciplină în alimentație ca să puteți trăi în siguranță . Eu doar vi-am împărtășit experiența mea , chiar dacă acest coment pare un sfat . Multă sănătate vă doresc tuturor.
Nu înțeleg 7,2 este glicemia sau hemoglobina glicozilată?
@@feliciaconstantabucur2382 Da este hemoglobina glicozilată , testul hbA1c , la ambele valori. În general înainte de a fi diagnosticat am primit un aparat de măsurat glicemia și ea era la două ore după masă de peste 200 mlg , azi este de până la 130 rareori urcă între 140 -150
Cam mare glicemia . Vă recomand să citiți despre momordica și despre berberină.
@@feliciaconstantabucur2382 Da a fost o întreagă odisee până am ajuns la diabetolog , fiindcă am avut o boală foarte grea care a necesitat spitalizare și în analizele de la spital am primit acea valoare de 7,2 și fiindcă am fost sub tratament câteva luni nu puteam să îmi fac testul hbA1c curat fără ca medicamentele pe care le luam să nu influențeze nivelul glicemic. Apoi când am putut să îl fac în condiții normale a scăzut la 6.9 și după , am ajuns la diabetolog , apoi la nutriționist și așa am știut ce am de făcut , așa că m-am apucat serios de treabă și dietă, iar la ultimul test am avut 5,4 . La mine a funcționat , deocamdată .
@@feliciaconstantabucur2382 Recunosc nu știu nimic despre aceste plante . Plante sunt nu ? Dar mă voi documenta negreșit.
Felicitări, dle Dragoș Pătraru!!!!
Teoretic ,aveti dreptate ,in schimb realitatea este alta,eu am diabetul de 37 ani cu 4 injectii de insulina si nu beneficiez de senzor,pompa si nu ca nu am luptat pentru asta. A M RENUNTAT SA LUPT DATORITA SISTEMUL NOSTRU DE SANATATE PROFUND CORUPT.
Va mulțumim frumos pentru toate emisiunile.
Foarte buna remarca ,,Așa e cu profitul .Ii deschizi ușa .. .te ia cu totul😂😂😂😂foarte ADEVARAT.❤❤❤
"Hahaha 😆👉 Robotelul de la Starea Natiei" Multumim pentru emisiune, hai cu like ul neamule
Mulțumim pentru susținere
Felicitări ptr. ceea ce faceți.😊
Toate postările dvs. sunt de Mare ajutor ptr. noi.
Doamne ajută!🙏
Mie mi-a luat 3 ani ca să aflu pe pielea mea ceea ce ai explicat despre dietă si glicemie, in clipul acesta. Păcat că nu l-ai făcut înainte cu 3 ani. Felicitări
Da !👏👏👏👏👏
Felicitări!
Dragoș, cu ajutorul tau am reușit sa renunț a gustări și să țin intermitent fastening. Mă simt minunat și sunt bucuroasa pentru că am grija de sănătatea mea.
Uff....ne asteapta vremuri grele! Nici optimismul nu mai e sanatos sa-l hranim!!!🥺😅 Dincolo de gluma, utile si de bun simt informatiile oferite, idei despre cum ne putem imbunatati sanatatea in pasi simpli, cu bunavointa si coerenta!!! Felicitari si ..da, meritati sa ajungeti la un milion pentru toate proiectele voastre!🤞🤞🤞
Interesante informații! Multumesc!
Mulțumim!
Va multumesc in numele mai multora pentru informatiile pe care le împãrtãsiti cu noi, pe baza experimentelor facute pe dumneavoastrã.
Sã ne trãiti si sã mai faceti.
Eu învãt alte persoane din ce aflu de la voi.
Pentru curaj și altele..Felicitări și numai bine..❤pt. dumneavoastră dl doctor..❤
Mulțumim pentru grija de oameni și sfaturi.
Mulțumim domnule Pătraru - SUPER ❤
Sa ne traiesti!
Apăs , apăs ,😂😂!
Da ! Excepțional !
Mulțumesc pentru acest episod si nu numai.Sa fim sănătoși.
Mulțumim pentru informații!Felicitări!
Multumim si felicitari! Foarte bune informatiile!
E interesant brocoli crud în salată ,,nu cred că am încercat,,desi îmi plac salatele si le consumăm în familie ,, multumesc de sugestie
Felicitări pentru emidiune
Multumim !
Ești cel mai tare!
Mamaaaa Dragoș ce curaj?Bravooo!
❤🎉
Sustin! ✌
Mulțumesc Dragoș pentru toate aceste informatii prețioase, sănătate și succes
Buna emisiune 🙏💥✨🌟
Thanks
Mulțumim pentru susținere Vlad
Mulțumesc mult pentru materialul acesta. Când am văzut episodul cu Dr. Mihail eram deja în căutarea unui astfel de dispozitiv. Acum stau liniștită că nu este obligatoriu pentru mine 😂 (eu ne având probleme diabetice)
🙏🍀 multumesc pentru informatie ❤
în sfârșșșșiiiiit! ...
cat de norocosi sunt cei care nu trebuie sa foloseasca aceste dispozitive! (doar ca nu isi dau seama)
Da, am avut si eu , må stresa cu bipurile lui
Multumim pentru informatiile foarte utile, si felicitari pentru carte, de abia astept sa o citesc! ❤🙏🤗
Mulțumim!!Emisiune foarte folositoare!!!!
Foarte bună ,educativă !👍❤👍👏🌹👏💫💖💫🥇💎🎩
Felicitări pentru informațiile de calitate și structurate corect. Totuși, la țară, eu nu am auzit de niciun om care dă la vacă sa aibă probleme cu glicemia.
Bolile metabolice sunt bolile omului modern, care se mișcă puțin și are mâncarea la îndemână. Plus poluarea, dar pe asta n-o vede nimeni că respirația e un act reflex.
Din pacate gresiti,documentati-va.
Nu se cautau
Bunica mea are diabet și n a părăsit satul ei decât ca să meargă la medic sau să cumpere haine la târg. A mâncat doar din producție proprie carne, legume și fructe. Diabetul a ajuns așa grav ca i-au tăiat piciorul deși se tratează de ani de zile. Deci va rog să regândiți asta cu omul modern.
Felicitări pentru podcast. Jos pălăria
Bună seara!!!❤🍀
Felicitări pentru emisiune!
Felicitari!🏆
Vă salut oameni faini 🙏
Super realist, practic, genial !
Felicitări pentru conținut! 🎉
Multumim pentru toate informatiile pe care le furnizati!
Am fi leneși sau indiferenți câteodată la aceste "like-uri", dar dacă este pentru "algoritm" o facem! Aș apăsa și de mai multe ori dacă ar fi posibil. 😊
Mulțumim pentru susținere
Foarte bune informațiile, sper să le punem în practică. Teoria e teorie, practica ne omoară.
Multumim Dragos pentru toate informatiile utile!
Senzor de glicemie❤😮
Multumim pentru video!
Respect!
Super info. Sunt si eu un robotel cu diabet tip 1. Chiar e foarte necesar pt noi acest senzor de glicemie.
Tu ii primesti gratuit? Eu ii cumpar, nu am reușit sa conving dr ca am nevoie, tot promite, tot sper... (dz1 de 36 de ani)
Eu am diabet de 7 ani, de la.varsta de 34 ani iar acum am 41 (un.diabet gestational devenit permanent). Pana acum era mai greu pt noi cei maturi sa fim acceptati pt senzori dar acum.e mai ok. Am depus dosar in ianuarie si in April mi l-au montat.
La spital se face tot. Medicul doar sa iti dea referat.
❤❤
Super tare materialul!
Foarte util. Mulțumim.
Mulțumesc mult pentru acest video!Vă doresc multă sănătate!
Extraordinar Dragoș,suntem diferiți complet dar suntem identici în fata medicilor,deși sunt și ei oameni care au boli la fel ca noi ceilalți. Ce cer medicii când sunt pe post de pacienți de la confraților lor???
Felicitări!
Mă bucur că te pot urmări pe UA-cam, pt că la tv nu mă mai uit...și pt că ai ales subiecte despre sănătate! Pe mine chiar mă interesează aceste informații, mai ales că vin de la un om care mi-a inspirat întotdeauna încredere.
Subiectul despre sănătate(....), o sa intereseze întotdeauna oamenii, daca nu mereu, macar la un moment dat în viață când ceva nu mai funcționează corect și începi să cauți soluții și răspunsuri...
Și mai apreciez faptul că în aceste emisiuni online, ești sincer și dai exemple din trăirile tale și experiențele tale de-a lungul vieții...nu te ascunzi ( deși ai putea ca atâția oameni publici ) și arăți că și tu ești om, cu slăbiciuni, defecte și probleme de rezolvat...te admir. Sper sa ne oferi mult timp de acum înainte aceste informații prețioase 👍
Bravos baieti!🤝
Felicitări pentru grija ce ne-o porti 👏👍🤗
Pe intelesul tuturor si foarte util
Super ❤
Super nota 10
Felicitări pentru emisiune! ❤❤❤
Frumos
Felicitari pentru tot. Care este suplimentul proteic pe care il folosesti ? MUltumim.
Bună seara 👏👏👍
SUPER EMISIUNE RESPECT MAXIM 👏👏👏
Felicitări
Orez alb, gatit, lasat la racit (16h) si cu o usoara aditie de grasimi ( unt, ulei de masline/cocos ) + niste legume mexicane ( fibre ceva ) e sub 50 ig :)
Superb. Totul începe cu apa ce o bem. Bine, la bază e chiar aeru respirat da aici mai greu de schimbat. Apa filtrata, biodisponibila electric conductoare antioxidanta activata natural primul pas de regenerare a celulelor
Una dintre rubricile mele preferate
Multumim pentru informatii!
Felicitări !👏🌹👏💫💖💫🥇💎🎩
Ma interesa maxim acest subiect. Am luat teapa cu un ceas la 250 ron 🥰🥰
Îți mulțumesc! Realmente, dar și pentru algoritm 😊
Felicitări pentru frumoasa emisiune!
😇
Foarte interesant! Mulțumim!
Superba emisiune!
Buna seara,am folosit si eu senzorul pe care l-ai folosit si tu.
Pufuletii si popcornul cresc glicemia peste 200.
Scaderile rapide de glicemie sunt cauzate de mese dezechilibrate( fara sau prea putini carbo)
Daca dupa o masa faci o plimbare usoara( curba se aplatizeaza)
Asta am observat eu la animalul de mine!😊
poti sa imi spui si mie te rog cum se numeste senzorul si de unde l-ai achizitionat?
E păcat să spui că ești animal; Dumnezeu ne-a creat ființe cu gîndire după chipul și asemănarea Lui;
Ne spus și nouă te rog numele glucometrului?
Super emisiune 🎉!
Multumesc
Poti spune ce supliment proteic din mazare si de unde il cumperi? Ce marca de senzor ai folosit?
Da, d-le Pătraru, ați repetat, ați repetat ceea ce spuneți aici, și este foarte bine, să ne intre în cap!
Bună seara prieteni
Felicitari pentru emisiune 🤗
Mulțumesc pentru munca depusă!
Felicitari !
bravo voua!
Multumim!!
Bun😊
Foarte misto.
👏👏👏🍀
super tare multumesc. daca mananci cu gandul la sanatate si esti informat sigur o sa mananci ce trebuie. mancarea savuroasa cu mirodenii creaza placere nu numai cea cu zahar si grasimi