Am privit acu vreo saptamana un video de-al dvs despre dauna zaharului. Am deja o saptamana decand nu am pus nimic dulce in gura, cu exceptia fructelor (maxim un fruct doua pe zi). Mananc de doua ori pe zi, fara gustari... si deja simt o schimbare... ma simt ma bine. Succes in ceia ce faceti.
Inca un episod excelent. Educatie si informatii foarte importante - pentru cine are urechi sa asculte si creier sa ia masuri. Emisiunile lui Dragos ar trebui transmise la TVR, in prime time, in loc reclame la medicamente si gunoaie - pardon! - mancaruri hiper-procesate. Dar...cine are vreun interes sa fie mai destepti romanii??? ............mda, asa ma gandeam si eu.
Încă o ediție excelentă! Deși folosesc ulei de calitate, sunt vinovată de consumul în exces. Dar continui să progresez spre îmbunătățirea stilului de viață personal și al membrilor familiei! Sincere mulțumiri pentru rubrica “Starea Sănătății”, care m-a ajutat să iau atât de multe decizii bune în drumul spre vindecare!
?? de cind reprezinti natia romana ? de vorbesti un numele ei ? d.p.v.p. e cam subtire si nu spune nimic plus ca prezinta doar studii facute de "altii" deloc validate,. Iar practic ce e bun pentru tine, NU E BN PENTRU NIME 100%. Iar uleiul de palmier e CANCERIGEN, (si totusi ii face reclama in draci la min 8) Nu face decit sa citeasca o prezentare facuta de altii! si dupa "cam cum se vede" face o promovare la uleiul de rapita. SI GHICI CE ? ACTUALMENTE RAPITA E UNA DIN CELE MAI CULTIVATE PLANTE IN Romania. deci sa fim subiectivi, PROMOVARE MASCATA SI MULTE ALTELE.
Nu l bagati in seama pe nicolaie, un conspirationist iti sa raspunsuri pe masura, poti sa i dovedesti tu cu orice de pe lumea asta dar el are la toate un raspuns mai bun, ce a mai buna varianta nu ti bate capu 😂😂
Am început sa revăd a-2-a conținutul vlogurilor stării sănătăți, dacă se poate apăsa (like) a-2a dar nu se poate , este adevărat ca dacă vrem un o viață fără probleme medicale trebuie sa schimbam stilul de viață. Apropo de când ascult aceste vloguri despre sănătate și am schimbat stilul de gătit . În 3luni am consumat jumătate litru ulei la gătit și am renunțat la prăjeli.
In Food Mood Connection, chiar recomanda sa fie calite legumele putin in ulei de masline, pentru ca asa se elibereza mai mult nutrienti din legume -si apoi sa fie preparate cum ai nevoie (ciorbe, tarte, etc).
Cat ma bucur ca te-am descoperit! Esti genial, clipuri foarte utile si bine documentate, motiv pt care le distribui tuturor prietenilor si familiei❤ multumim mult!
O singură plângere aș avea la acest video. Mi s-a părut muzica de background puțin cam tare. De cele mai multe ori te ascult în timp ce fac alte chestii prin casă, iar fără vizual, parcă îmi era greu să aud de muzică de multe ori pe parcursul videoului. În rest, e super bine că sunt realizatori români care fac un astfel de content calitativ și informativ și îl oferă gratuit oamenilor. Super tare!
Excelentă emisiunea. Legat de asta, atunci când încerc să explic oricui cum am schimbat vasele de gătit, renunțând la tigăile Teflon și din aluminiu (am acum o singura tigaie din fontă folosită ocazional și un wok de inox), prima întrebare e: „și în ce mai prăjești, nu se prinde?”. Atunci încerc să explic că mai mult fierb, coc, sau trag rapid în wok cu o linguriță de ulei și mai mult apă. Nu mai e nevoie să spun că dezamăgirea pe care o produce răspunsul e așa mare că de obicei subiectul moare acolo.
Sunt câteva vorbe la noi în popor cu gustul omului și gura lumii:)) Poți lăsa niște recomandări pentru tigaia de fonta și acel wok? Momentan sunt la a2-a sau a3-a încercare și nimic ok.
@@alexandruiftene5861 Tigaia de fontă este marca Lamart iar wokul este din Auchan, nimic fancy. Dar în teorie trebuie un inox a cărui compoziție să o cunoaștem (ceea ce rar se întâmplă) și care să conțină cât mai puțin nichel pentru că prin acumulare devine toxic. Proporția de crom/nichel poate apărea pe ambalaj sub forma 18/8 sau 18/10 unde primul număr e crom și al doilea nichel. Al doilea număr trebuie să fie cât mai scăzut. Se poate verifica și cu un magnet, dacă îl atrage, are în compoziție mai puțin nichel.
Felicitări Dragoș, ai revenit puțin cu picioarele pe pământ după interviul cu cei doi "specialiști" în uleiul de măsline școliți în Spania. Dar să-i lăsăm în pace. Ne bucurăm de toate sfaturile primite. Mai sunt câteva păreri diferite în ceea ce privește punctele de ardere dar este infim de puțin, față de celelate recomandări. Chapeau,🎩!
E foarte sănătos și gustos uleiul de rapiță și în special rapița este foarte bună pentru vindecarea articulațiilor servită sub formă de miere de rapiță !🌻🐝🌻🐝 Interesantă emisiunea dumneavoastră, Starea Sănătății !👏👏Vă mulțumim !👍❤️Felicitări și toate cele bune vă doresc !👏🌹👏
Very good comments about oil, yes, !!!everyone should use what they think about in their own home, but check what’s best for health, less is better🥰🐝🐝🐝
Informatia este foarte bune prezentata si ajuta foarte mult in alegerile alimentare. Eu foloseam ulei de masline si in tigaie, la temperatura ridicata, iar de uleiul de cocos credeam ca are mai multe beneficii decat minusuri ( cum ar fi nivelul ridicat de grasimi saturate).
@@AnnaAnna-us5np e vorba de cantitatea de ulei. In baie de ulei cartofii sunt ca un burete și absorb foarte mult ulei. La cuptor se pune foarte puțin și se amesteca cu condimente. Merg și fără ulei deloc.
@@teylo5227Romanii nu stiu sa prajeasca cartofi. Ideea lor de cartofi prajiti sunt de fapt cartofi inabusiti. Pune intr-o oala 1 litru de ulei, prajeste 1kg de cartofi, cu focul la maxim si la final masoara ce cantitate de ulei ti-a ramas. Ai sa fii surprins cat de putin ulei a intrat in cartofi. Auzi, sunt ca un burete. 🤣🤣🤣
@@barnageorge4791 fa experimentul și convinge-te. 100g de cartofi au 70kcal. 100g cartofi prăjiți au între 320-350 kcal. O lingura de ulei are 80 kcal. La 100g cartofi bagi în tine 3-4 linguri de ulei în tine. La 1kg se fac 30-40 sau vreo 300g ulei. Ce pot sa zic.. Ia cu pâine și bucură-te de viata ca nu apuci mult 😂
Eu chiar mananc ulei de masline cu paine, si putina sare. Merge foarte bine cu niste rosii langa. Recomand 👍 Oamenii din Roma Antica chiar mancau zilnic asta.
Eu am ales sa nu mai consum mancare gatita in orice fel de ulei, am cautat retete care merg la cuptor fara ulei si sunt o gramada, de zahar nici nu mai zic, folosesc doar stevia si atat! Cam tarziu am ales acest stil de viata dar oricum corpul reactioneaza altfel de cand am ales sa renunt la ulei si zahar, urmoatoarea etapa este sa elimin carnea rosie de orice fel! Acum am vazut cata dependenta poate creea zaharul atunci cand ma uit la o ciocolata si abea ma abtin sa nu o desfac, incerc sa-i explic si sotiei dar vad ca nu intelege deloc! Mult succes pe mai departe, Dragos si echipei! Zii frumoasa!
si cum e cu stevia? am inteles ca multi n o mai folosesc pt ca cauzeaza cancer.Intreb pentru ca si eu incerc sa renunt la zahar si nu stiu cu ce sa l inlocuiesc
Daca tot ai adus uleiurile in discutie Dragos, ar fi interesant de facut un episod doi in acre sa se urmareasca cresterea consumului de ulei in ultima 100 de ani si incidenta cancerului de piele. Instabilitate moleculelor din ulei la ultravioete si asimilarea lor celulara . S-ar ajunge rapid si la alte concluzii nu tocmai placute. :)
Poveste amuzantă, gătesc cu foarte puțin ulei și de regulă e de măsline. Am învățat să gătesc atât de la mama și bunica cât și singură, știam că cartofii spre exemplu se fac în "baie de ulei" dar niciodată nu m-am uitat cât înseamnă, am observat că atunci când fac eu nu ies așa buni, dar m-am gândit că nu mă pricep destul de bine, până m-am uitat odată ce înseamnă "baia de ulei" a maică-mii, fratele meu, e de patru ori mai mult comparativ cu cât folosesc eu. Într-o seară când eram singură voiam să îmi gătesc un șnițel și îmi dau seama că nu mai aveam destul ulei, mie mi se părea că e destul dar m-am lăsat păcălita de sticlă. E amuzant că aveam aceeași sticlă de luni bune, să fi fost vreo 5-6.
ȘȘnițel din mușchiuleț de pui, chifteluțe la fel, cartofi gen cipsuri toate la cuptor stropite cu ulei de măsline, condimente, la 200 de grade. Sunt mult mai mai bune.
Nu mai mănânc prăjeli de 4 ani.Consum doar ulei de masline in salate sau ung putin carnea si legumele cand le pun la cuptor.Daca am pofta de cartofi prăjiți ca om sunt fac la fripteuza cu aer cald fara ulei si au fix acelasi gust 😅.
Dragos , esti un exemplu oentru noi toti , cred . Eu am renuntat la orice fel de prajeala si nu cumpar ulei. Am o sticla de ulei de masline de anul trecut , iar la nevoie folosesc unt
Foarte bine explicate proprietățile diferitelor uleiuri. Acum ca stim care uleiuri ar fi recomandate pentru uz alimentar, ar fi util sa dam si câteva exemple de aceste uleiuri. Cei de la Luna Solai produc uleiuri presate la rece, certificate si premiate de mai multe jurii(rapiță, floarea-soarelui, dovleac, in nucă). Pentru categoria ulei de măsline filtrat si nefiltrat, merită sa testați produsele Zaliari Oil. Pe principiul mai puțin, mai scump dar mai de calitate.
@ 7:32 Am fost pe la un prieten zilele astea care a fost pana in Spania după un utilaj și a adus cu el și o găleata de plastic in care erau măsline întregi vărsate in ceva zeama …. Și am zis eu alte măsline ieftine și proaste la cantitate XXL - a insistat sa gust : an gustat - așa măsline bune nu am mâncat in viața mea - au fost primele măsline pe care le-am putut consuma goale fără nimic in viața mea … și dacă mazlinele in recipienti mari tipici metro sunt atât de bune in Spania sunt curios cum sunt cele premium ( de obicei in ambalaje mai mici) de la ei …. Pe ambalaj scria: ACEITUNAS Eurodistri 2000 S.L. Rajamoia Oricum mazlinele din țara noastră nu se compara cu ce au ei …. Din păcate …
@@Maria-e1q7c nu chiar ; se aduce tot ce e ieftin, trece și aduce profit suficient … magazinele dacă avem bani ne aduc doar alimente BIO … dacă avem bani de ele … Am găsit măsline similare din aceeași regiune din Spania pe la 200 lei kilogramul … - câți romani sunt dispuși sa plătească prețul asta ?
Nu vă supărați Domnule Pătraru dar am observat că în ultima vreme este plin internetul de rețete și sfaturi despre cum și ce și cât să mâncăm dar ce faci cu banii care nu ajung doar pentru cheltuielile de medicamente și facturi având o pensie amărâtă vă bateți capul să ne învățați cum și ce să mâncăm mai ceva decât guvernanții pe ciolan Numai bine Doamne ajută 🙏🙏🙏 Mulțumim. Sănătate
Salut Dragos! Ai amintit in acest episod despre air fryer ca o alternativa la prajeala in ulei. Poti sa dezvolti putin ideea cu airfryer-ul. Este ok sa gatim cu el? Isi mai pastreaza alimentele nutrientii si vitaminele daca sunt gatite in acest fel? Multumesc frumos!
Un airfeyer e exact ca un cuptor electric cu ventilator. Nimic periculos din cate stiu eu. Nu e ca microundele unde sunt niste intrebari da nu se stie exact daca da sau nu
Nu mai folosesc de ani buni uleiuri din seminte (mai corect spus din plante tehnice) cum sunt cele de floarea soarelui, rapita, porumb. Folosesc exclusiv uleiuri de fructe cum sunt cele de masline mai ales, cocos si avocado. Daca stii cum sunt produse uleiurile din seminte nu cred ca mai ai curajul sa bagi in tine asa ceva: semintele se incing la 200-250 grade pentru ca in mod natural nu pot fi stoarse de ulei (stoarce porumb sau rapita sau fl soarelui sa vezi daca iese ceva!) apoi dupa preaare iese un lichid negru care este blansat de regula cu clor apoi filtrat d3 regula cu hidrocarburi (benzina) apoi imbuteliat si consumat. Deci si laudatul ulei de rapita se face la fel. Uleiul de palmier est3 de fapt un ulei din seminte de palmier si are acelasi mod de productie descris mai sus. Uleiul din fructe de palmier in schimb, este tot un ulei de fructe, saturat, deci foarte stabil, de culoare rosiatica portocaliu si este bogat in vitamina E. Nu fugiti de grasimile de buna calitate: ulei de masline, unt, avocado si chiar grasimea animala.
Cred ca eram pe la varsta de 10-12 ani maxim si mergeam cu bunicul meu la presa sa facem ulei din floare, asta acum circa 18-20 de ani . Imi amintesc ca acel ulei era foarte galben, amarui/iute si foarte unsuros nu ca cel din ziua de azi, care e foarte subtire si aproape incolor . Bunica mai mereu gatea cu untura de porc, si nu cred ca untura de porc si carnea de porc ne facea mult rau, pentru ca o consumam in cantitati mici fata de acum, cand mancam zilnic carne, de doua ori pe zi, chiar si de 3 ori . Nu exista masa fara carne, fie ca e de porc sau pui, plus alte produse procesate, asta ne face rau, nu aceste uleiuri, ca nu le bem ca pe apa, punem 30-50 de ml de ulei la fiecare "oala" de mancare si din aia consuma 3-4 persoane, deci e o cantitate mica per persoana.
Adrian Dima, procesul de care vorbiti aici e valabil pentru uleiul rafinat, nu pentru cel nerafinat, presat la rece.Sunt dezamagita ca in video nu se spune de diferenta dintre cele doua (romanii consumand de regula sute de litri de ulei rafinat de floarea soarelui).
Eu folosesc ulei de cocos de 1 an și ceva; câte o linguriță dimineața și una seara; așa cum este el, solid, după deschidere trebuie ținut la frigider; trebuie să fie bio,presat la rece,în borcan de sticlă; în urma prezentărilor doamnei Barbara O'Neill, folosesc acest ulei de cocos,dar nu pentru gătit; îl iau pe stomacul gol dimineața și seara; și îl mai folosesc câteodată la rețete vegane acolo unde este necesar untul;
Vizitati Cafeneaua Natiei din Ploiesti. E locul unde sunt puse in practica cele explicate in aceste videoclipuri.
Am privit acu vreo saptamana un video de-al dvs despre dauna zaharului. Am deja o saptamana decand nu am pus nimic dulce in gura, cu exceptia fructelor (maxim un fruct doua pe zi). Mananc de doua ori pe zi, fara gustari... si deja simt o schimbare... ma simt ma bine. Succes in ceia ce faceti.
Inca un episod excelent. Educatie si informatii foarte importante - pentru cine are urechi sa asculte si creier sa ia masuri. Emisiunile lui Dragos ar trebui transmise la TVR, in prime time, in loc reclame la medicamente si gunoaie - pardon! - mancaruri hiper-procesate. Dar...cine are vreun interes sa fie mai destepti romanii??? ............mda, asa ma gandeam si eu.
Pe prost, poti sa-l legi de scaun si sa-i pui o zi intreaga astfel de materiale ca el tot shaorma cu de toate va manca...😉
Încă o ediție excelentă! Deși folosesc ulei de calitate, sunt vinovată de consumul în exces. Dar continui să progresez spre îmbunătățirea stilului de viață personal și al membrilor familiei! Sincere mulțumiri pentru rubrica “Starea Sănătății”, care m-a ajutat să iau atât de multe decizii bune în drumul spre vindecare!
?? de cind reprezinti natia romana ? de vorbesti un numele ei ? d.p.v.p. e cam subtire si nu spune nimic plus ca prezinta doar studii facute de "altii" deloc validate,.
Iar practic ce e bun pentru tine, NU E BN PENTRU NIME 100%. Iar uleiul de palmier e CANCERIGEN, (si totusi ii face reclama in draci la min 8)
Nu face decit sa citeasca o prezentare facuta de altii! si dupa "cam cum se vede" face o promovare la uleiul de rapita.
SI GHICI CE ? ACTUALMENTE RAPITA E UNA DIN CELE MAI CULTIVATE PLANTE IN Romania.
deci sa fim subiectivi, PROMOVARE MASCATA SI MULTE ALTELE.
Nu l bagati in seama pe nicolaie, un conspirationist iti sa raspunsuri pe masura, poti sa i dovedesti tu cu orice de pe lumea asta dar el are la toate un raspuns mai bun, ce a mai buna varianta nu ti bate capu 😂😂
Felicitări pentru conținutul bun.
Am început sa revăd a-2-a conținutul vlogurilor stării sănătăți, dacă se poate apăsa (like) a-2a dar nu se poate , este adevărat ca dacă vrem un o viață fără probleme medicale trebuie sa schimbam stilul de viață. Apropo de când ascult aceste vloguri despre sănătate și am schimbat stilul de gătit . În 3luni am consumat jumătate litru ulei la gătit și am renunțat la prăjeli.
Vă urmăresc cu plăcere și vă mulțumesc!!!
Excelent! De mult timp incerc sa.mi conving familia in legatura cu schimbarea obiceiurilor. Foarte utile informatiile. Buna treaba!
In Food Mood Connection, chiar recomanda sa fie calite legumele putin in ulei de masline, pentru ca asa se elibereza mai mult nutrienti din legume -si apoi sa fie preparate cum ai nevoie (ciorbe, tarte, etc).
Cat ma bucur ca te-am descoperit! Esti genial, clipuri foarte utile si bine documentate, motiv pt care le distribui tuturor prietenilor si familiei❤ multumim mult!
Columbus moare de ciuda că nu lo descoperit înaintea ta îți dai seama 🤣
Felicitări pt
curajul pe care nu,l arătați prin explicațiile despre alimentul ulei. ❤ Sănătate și numai bine.Doamne ajută 🙏♥️
Esti genial
cat am asteptat emisiunea asta. multumesc pentru efortul depus sa nu ajutati sa fim sanatosi.
De când erai mic ai așteptat emisiunea asta huh? 😅😅
Ești tare simpatic
Salut Dragoş!Mulțumesc frumos pt aceste informații prețioase!
Multă sănătate şi weekend fain din Germania Műnchen!
Pe când o rubrică de rețete culinare? Sunt sigur ca ar avea foarte mare succes. Felicitări pentru tot ceea ce faceți!
Există deja milioane pe net.... Dați search pe google si fiți pregătită să improvizați!
Doamne , câte informații neștiute !
Felicitari pentru continut... eu cand gatesc folosesc numai untura de porc de tara..... la fel si la prajeli.
Si ai verificat raportul de omega? :)
@@mircea_h
😊
@@mircea_h🤣🤣🤣
Mulțumim Dragoș!❤
Bună ziua . Abia aștept să dați drumul la găteala ❤❤❤❤
O singură plângere aș avea la acest video. Mi s-a părut muzica de background puțin cam tare. De cele mai multe ori te ascult în timp ce fac alte chestii prin casă, iar fără vizual, parcă îmi era greu să aud de muzică de multe ori pe parcursul videoului.
În rest, e super bine că sunt realizatori români care fac un astfel de content calitativ și informativ și îl oferă gratuit oamenilor. Super tare!
Excelentă emisiunea. Legat de asta, atunci când încerc să explic oricui cum am schimbat vasele de gătit, renunțând la tigăile Teflon și din aluminiu (am acum o singura tigaie din fontă folosită ocazional și un wok de inox), prima întrebare e: „și în ce mai prăjești, nu se prinde?”. Atunci încerc să explic că mai mult fierb, coc, sau trag rapid în wok cu o linguriță de ulei și mai mult apă. Nu mai e nevoie să spun că dezamăgirea pe care o produce răspunsul e așa mare că de obicei subiectul moare acolo.
Sunt câteva vorbe la noi în popor cu gustul omului și gura lumii:))
Poți lăsa niște recomandări pentru tigaia de fonta și acel wok? Momentan sunt la a2-a sau a3-a încercare și nimic ok.
@@alexandruiftene5861 Tigaia de fontă este marca Lamart iar wokul este din Auchan, nimic fancy. Dar în teorie trebuie un inox a cărui compoziție să o cunoaștem (ceea ce rar se întâmplă) și care să conțină cât mai puțin nichel pentru că prin acumulare devine toxic. Proporția de crom/nichel poate apărea pe ambalaj sub forma 18/8 sau 18/10 unde primul număr e crom și al doilea nichel. Al doilea număr trebuie să fie cât mai scăzut. Se poate verifica și cu un magnet, dacă îl atrage, are în compoziție mai puțin nichel.
Poti sa prajesti fara probleme, carne, oua, peste in tigaia de inox, nu se lipeste atat timp cat folosesti temperatura necesara
De ce ai renuntat la tigaile Teflon si de Aluminiu ?
Ai renuntat si la plita electrica prin inductie ?
Am o pofta de ulei de maslineee si rapitaaaaa!!☺
Multumesc ! Felicitari !
E despre educatie! La cat mai multa educatie!❤
Haios și util!😏❤❤❤ Mulțumim! Tot înainte! Respect!
Felicitări Dragoș, ai revenit puțin cu picioarele pe pământ după interviul cu cei doi "specialiști" în uleiul de măsline școliți în Spania. Dar să-i lăsăm în pace. Ne bucurăm de toate sfaturile primite. Mai sunt câteva păreri diferite în ceea ce privește punctele de ardere dar este infim de puțin, față de celelate recomandări. Chapeau,🎩!
E foarte sănătos și gustos uleiul de rapiță și în special rapița este foarte bună pentru vindecarea articulațiilor servită sub formă de miere de rapiță !🌻🐝🌻🐝 Interesantă emisiunea dumneavoastră, Starea Sănătății !👏👏Vă mulțumim !👍❤️Felicitări și toate cele bune vă doresc !👏🌹👏
Bravoooooo, foarte bună emisiune!
Ești tare omule. Felicitări👍👍👍👍👍
Eu mananc slănină congelată (așa tare si rece e mai buna la gust) cu paine integrală cu maia si ceapa.
Eu din aia afumata... sau în saramura, cu boia... și ceapa. 😊 Dar foarte rar.
E vorba deuleiul sa prepari mincarea, nu că pui tu untura pe piine
@@mihaicaconstantin4034 Știu. Dar am răspuns la doamna de sus.
@@mihaicaconstantin4034 Si untura poate fi folosita pentru a prepara mancare.
Interesant!
Te iubesc❤.Esti adorabil
Foarte util si usor de inteles informatiile prezentate! :)
Bună seara ✌️
Servus tribul Starea Sănătății,Drăgoșelu,.!!!!!....uau ... yupiiiii......😊 emisiuneeee.....
Mulțumesc din suflet, Domnule pe3 informatii!
Mulțumim din suflet pentru așa o emisiune! ❤
Multumesc pt informatii. Sa aveti viata lunga si emisiunea , cat veti dori sa o faceti !
Super tare! Mulțumim!
Mulțumesc frumos pentru prețioasele informații. Vă doresc tot binele din lume alături de cei dragi. Multă sănătate.
Multumesc frumos pentru efortul depus
super
Very good comments about oil, yes, !!!everyone should use what they think about in their own home, but check what’s best for health, less is better🥰🐝🐝🐝
Super articol! Felicitări!
Informatia este foarte bune prezentata si ajuta foarte mult in alegerile alimentare. Eu foloseam ulei de masline si in tigaie, la temperatura ridicata, iar de uleiul de cocos credeam ca are mai multe beneficii decat minusuri ( cum ar fi nivelul ridicat de grasimi saturate).
Super!
Bună seara 👏👏👏👏
Super!!! Mulțumesc pentru informații! 🙏👋
Bravo, emisiune fantastica!
esti genial!
Un continut extrem de interesant si util. Multumim!
Felicitari pentru emisiune!!!
Interesant,eu mănânc ouă-ochiuri prăjite sau omletă și cartofi prăjiți,iar videoclipul acesta cred că m-ar putea ajuta să înțeleg mai ușor ce consum
Mai bine oua fierte mai moi sau omleta la cuptor și cartofi la cuptor
Pai cartofii la cuptor nu i faci tot cu ulei? 🙈Care e diferenta dintre Cartofi prajit si cei la cuptor?
@@AnnaAnna-us5np e vorba de cantitatea de ulei. In baie de ulei cartofii sunt ca un burete și absorb foarte mult ulei. La cuptor se pune foarte puțin și se amesteca cu condimente. Merg și fără ulei deloc.
@@teylo5227Romanii nu stiu sa prajeasca cartofi. Ideea lor de cartofi prajiti sunt de fapt cartofi inabusiti. Pune intr-o oala 1 litru de ulei, prajeste 1kg de cartofi, cu focul la maxim si la final masoara ce cantitate de ulei ti-a ramas. Ai sa fii surprins cat de putin ulei a intrat in cartofi. Auzi, sunt ca un burete. 🤣🤣🤣
@@barnageorge4791 fa experimentul și convinge-te. 100g de cartofi au 70kcal. 100g cartofi prăjiți au între 320-350 kcal. O lingura de ulei are 80 kcal. La 100g cartofi bagi în tine 3-4 linguri de ulei în tine. La 1kg se fac 30-40 sau vreo 300g ulei. Ce pot sa zic.. Ia cu pâine și bucură-te de viata ca nu apuci mult 😂
Multumesc mult pentru postare!
Multumesc
Multumim, dom'le!
Felicitări pentru subiectele care le prezentati
Multumesc frumos
Eu chiar mananc ulei de masline cu paine, si putina sare. Merge foarte bine cu niste rosii langa. Recomand 👍 Oamenii din Roma Antica chiar mancau zilnic asta.
Ce simpatic ești 👍🤗 Adevărat ce spui
Foarte bună producția!🎉🎉
Superbă emisiunea.❤
Mulțumim!
super multu.
Eu am ales sa nu mai consum mancare gatita in orice fel de ulei, am cautat retete care merg la cuptor fara ulei si sunt o gramada, de zahar nici nu mai zic, folosesc doar stevia si atat!
Cam tarziu am ales acest stil de viata dar oricum corpul reactioneaza altfel de cand am ales sa renunt la ulei si zahar, urmoatoarea etapa este sa elimin carnea rosie de orice fel!
Acum am vazut cata dependenta poate creea zaharul atunci cand ma uit la o ciocolata si abea ma abtin sa nu o desfac, incerc sa-i explic si sotiei dar vad ca nu intelege deloc!
Mult succes pe mai departe, Dragos si echipei!
Zii frumoasa!
si cum e cu stevia? am inteles ca multi n o mai folosesc pt ca cauzeaza cancer.Intreb pentru ca si eu incerc sa renunt la zahar si nu stiu cu ce sa l inlocuiesc
Daca tot ai adus uleiurile in discutie Dragos, ar fi interesant de facut un episod doi in acre sa se urmareasca cresterea consumului de ulei in ultima 100 de ani si incidenta cancerului de piele. Instabilitate moleculelor din ulei la ultravioete si asimilarea lor celulara . S-ar ajunge rapid si la alte concluzii nu tocmai placute. :)
⁰p
corpul uman nu poate procesa uleiul din cauza temperaturii. o mica parte din ulei iti ramane in corp pentru totdeauna si e depus pe artere etc.
@@bogdan1213 pune tu bila (fiere) in ulei si vezi ce se intampla indiferent de temperatura!
Mulțumesc mult Dragoș Patraru, super interesantă emisiune!Felicitări dragilor!❤❤❤❤
Mereu folosesc ulei de masline, nici nu am in casa de floarea soarelui. Delicios in salate! 🎉
și 🫒foarte 🫒 sănătos !👏🌹👏
Mai ales ăsta falsificat de care ne oferă supermarket-urile.
Daca nu prajesti cu el, e f bun
@@adamadriana8227 👏👏👏👏👏👏👏👍👍👍👍👍
Un material foarte util, daca ar fi fost putin mai bine montat ar fi fost si mai bine, adica sa nu fie informatia amestecata
Poveste amuzantă, gătesc cu foarte puțin ulei și de regulă e de măsline. Am învățat să gătesc atât de la mama și bunica cât și singură, știam că cartofii spre exemplu se fac în "baie de ulei" dar niciodată nu m-am uitat cât înseamnă, am observat că atunci când fac eu nu ies așa buni, dar m-am gândit că nu mă pricep destul de bine, până m-am uitat odată ce înseamnă "baia de ulei" a maică-mii, fratele meu, e de patru ori mai mult comparativ cu cât folosesc eu. Într-o seară când eram singură voiam să îmi gătesc un șnițel și îmi dau seama că nu mai aveam destul ulei, mie mi se părea că e destul dar m-am lăsat păcălita de sticlă. E amuzant că aveam aceeași sticlă de luni bune, să fi fost vreo 5-6.
ȘȘnițel din mușchiuleț de pui, chifteluțe la fel, cartofi gen cipsuri toate la cuptor stropite cu ulei de măsline, condimente, la 200 de grade. Sunt mult mai mai bune.
Va multuim pentru materiale.
Ce ne puteti spune despre uleiul de avocado?
Like pentru video !
Aqua carpatica,apa de chiuveta 😂😂..la început buna..acum nici pe cap nu m-aș spala cu ea 😂😂
Nu mai mănânc prăjeli de 4 ani.Consum doar ulei de masline in salate sau ung putin carnea si legumele cand le pun la cuptor.Daca am pofta de cartofi prăjiți ca om sunt fac la fripteuza cu aer cald fara ulei si au fix acelasi gust 😅.
Multumesc frumos domnule Dragos foarte interesanta emisiunea
Dragos , esti un exemplu oentru noi toti , cred . Eu am renuntat la orice fel de prajeala si nu cumpar ulei. Am o sticla de ulei de masline de anul trecut , iar la nevoie folosesc unt
Adică la prăjit?
Abea astept viduri cu bucataria cu tine ca sef. 👍😊
La Rapita se folosesc Pesticide mai otrăvitoare decit cele utilizate la Floarea Soarelui.
Foarte bine explicate proprietățile diferitelor uleiuri. Acum ca stim care uleiuri ar fi recomandate pentru uz alimentar, ar fi util sa dam si câteva exemple de aceste uleiuri. Cei de la Luna Solai produc uleiuri presate la rece, certificate si premiate de mai multe jurii(rapiță, floarea-soarelui, dovleac, in nucă). Pentru categoria ulei de măsline filtrat si nefiltrat, merită sa testați produsele Zaliari Oil. Pe principiul mai puțin, mai scump dar mai de calitate.
Poti face un episod si cu laptele care sa fie asemanator cu acesta?
Cu laptele este simplu. Peste varsta de 6 ani, laptele nu mai este de consumat in stare dulce.
@ 7:32 Am fost pe la un prieten zilele astea care a fost pana in Spania după un utilaj și a adus cu el și o găleata de plastic in care erau măsline întregi vărsate in ceva zeama …. Și am zis eu alte măsline ieftine și proaste la cantitate XXL - a insistat sa gust : an gustat - așa măsline bune nu am mâncat in viața mea - au fost primele măsline pe care le-am putut consuma goale fără nimic in viața mea … și dacă mazlinele in recipienti mari tipici metro sunt atât de bune in Spania sunt curios cum sunt cele premium ( de obicei in ambalaje mai mici) de la ei ….
Pe ambalaj scria:
ACEITUNAS
Eurodistri 2000 S.L.
Rajamoia
Oricum mazlinele din țara noastră nu se compara cu ce au ei …. Din păcate …
Aici se aduce tot ce e nociv astfel cum sa nu ne inmbolnaveasca
@@Maria-e1q7c nu chiar ; se aduce tot ce e ieftin, trece și aduce profit suficient … magazinele dacă avem bani ne aduc doar alimente BIO … dacă avem bani de ele …
Am găsit măsline similare din aceeași regiune din Spania pe la 200 lei kilogramul … - câți romani sunt dispuși sa plătească prețul asta ?
Vă ascult cu mare interes !!
Bine de știu stiut. Cafea de unde o putem cumpăra
Despre uleiul de samburi de struguri spune -ne. Multumesc !
👏👏👏👏👏
Sincer, cred că în această emisiune ești obsedat de dietă. Ai folosit toate uleiurile. Sper să-ți revii. Baftă.
Nu vă supărați Domnule Pătraru dar am observat că în ultima vreme este plin internetul de rețete și sfaturi despre cum și ce și cât să mâncăm dar ce faci cu banii care nu ajung doar pentru cheltuielile de medicamente și facturi având o pensie amărâtă vă bateți capul să ne învățați cum și ce să mâncăm mai ceva decât guvernanții pe ciolan Numai bine Doamne ajută 🙏🙏🙏 Mulțumim. Sănătate
👏👏👏👏👏👏👏👏
❤❤❤
Aș fi vrut și câteva cuvinte și despre uleiul de in lpresat la rece.
Salut Dragos!
Ai amintit in acest episod despre air fryer ca o alternativa la prajeala in ulei. Poti sa dezvolti putin ideea cu airfryer-ul. Este ok sa gatim cu el? Isi mai pastreaza alimentele nutrientii si vitaminele daca sunt gatite in acest fel? Multumesc frumos!
Un airfeyer e exact ca un cuptor electric cu ventilator. Nimic periculos din cate stiu eu. Nu e ca microundele unde sunt niste intrebari da nu se stie exact daca da sau nu
Nu mai folosesc de ani buni uleiuri din seminte (mai corect spus din plante tehnice) cum sunt cele de floarea soarelui, rapita, porumb. Folosesc exclusiv uleiuri de fructe cum sunt cele de masline mai ales, cocos si avocado. Daca stii cum sunt produse uleiurile din seminte nu cred ca mai ai curajul sa bagi in tine asa ceva: semintele se incing la 200-250 grade pentru ca in mod natural nu pot fi stoarse de ulei (stoarce porumb sau rapita sau fl soarelui sa vezi daca iese ceva!) apoi dupa preaare iese un lichid negru care este blansat de regula cu clor apoi filtrat d3 regula cu hidrocarburi (benzina) apoi imbuteliat si consumat. Deci si laudatul ulei de rapita se face la fel. Uleiul de palmier est3 de fapt un ulei din seminte de palmier si are acelasi mod de productie descris mai sus. Uleiul din fructe de palmier in schimb, este tot un ulei de fructe, saturat, deci foarte stabil, de culoare rosiatica portocaliu si este bogat in vitamina E. Nu fugiti de grasimile de buna calitate: ulei de masline, unt, avocado si chiar grasimea animala.
Cred ca eram pe la varsta de 10-12 ani maxim si mergeam cu bunicul meu la presa sa facem ulei din floare, asta acum circa 18-20 de ani . Imi amintesc ca acel ulei era foarte galben, amarui/iute si foarte unsuros nu ca cel din ziua de azi, care e foarte subtire si aproape incolor . Bunica mai mereu gatea cu untura de porc, si nu cred ca untura de porc si carnea de porc ne facea mult rau, pentru ca o consumam in cantitati mici fata de acum, cand mancam zilnic carne, de doua ori pe zi, chiar si de 3 ori . Nu exista masa fara carne, fie ca e de porc sau pui, plus alte produse procesate, asta ne face rau, nu aceste uleiuri, ca nu le bem ca pe apa, punem 30-50 de ml de ulei la fiecare "oala" de mancare si din aia consuma 3-4 persoane, deci e o cantitate mica per persoana.
Adrian Dima, procesul de care vorbiti aici e valabil pentru uleiul rafinat, nu pentru cel nerafinat, presat la rece.Sunt dezamagita ca in video nu se spune de diferenta dintre cele doua (romanii consumand de regula sute de litri de ulei rafinat de floarea soarelui).
Asa se produc si cele de avocado si cocos .pentru extragerea grasimilor se prajesc. Informeazate pe you tube
Mulțumesc!
@@mariusmanole6475vorbesti din balarii
👋👋👋👍👍
❤
❤❤❤❤❤❤❤🙏
Eu folosesc ulei de cocos de 1 an și ceva; câte o linguriță dimineața și una seara; așa cum este el, solid, după deschidere trebuie ținut la frigider; trebuie să fie bio,presat la rece,în borcan de sticlă; în urma prezentărilor doamnei Barbara O'Neill, folosesc acest ulei de cocos,dar nu pentru gătit; îl iau pe stomacul gol dimineața și seara; și îl mai folosesc câteodată la rețete vegane acolo unde este necesar untul;
👍👍👍
Fara prajeala viata e pustiu👍
😂😂😂... Pustiu in buzunare că rețeta de la farmacie e prea scumpă.😂😂😂...Din cînd în cînd o porție de papanași prăjiți ne face fericiți.😂
😊
in salate prefer uleiul de cinepa sau in,de prajit in untura