OMEGA-3 Almak Zorunda Mıyız? 100 Saat Okuma Sonrası Anladıklarım
Вставка
- Опубліковано 4 лис 2024
- Omega-3 yağ asitleri yani ALA, EPA ve DHA üzerinde söylenen ve yazılan tüm iddiaları okumaya çalıştım ve sonuçta DHA alınıp alınmaması gerekliliği ile ilgili bir sonuca vardım.
UA-cam Destek: / @vegansaglikpro
Patreon Destek: / suaterus
Facebook: vegs.pro/Facebook
Twitter: vegs.pro/Twitter
Instagram: vegs.pro/Insta...
Spotify: vegs.pro/Spotify
Google Podcasts: vegs.pro/Googl...
Whatsapp Abonelik: vegs.pro/Whatsapp
Kaynaklar:
www.ncbi.nlm.n...
www.sciencedai...
www.sciencedir...
pubmed.ncbi.nl...
pubmed.ncbi.nl...
www.ncbi.nlm.n...
www.sciencedir...
pubmed.ncbi.nl...
www.sciencedir...
www.sciencedir...
www.sciencedir...
www.sciencedir...
pubmed.ncbi.nl...
pubmed.ncbi.nl...
www.ncbi.nlm.n...
pubmed.ncbi.nl...
www.ncbi.nlm.n...
OMEGA-3 Almak Zorunda Mıyız? 100 Saat Okuma Sonrası Anladıklarım
#Omega3 #SuatErus #VeganSağlık
🚩 kolayvegan.com 🚩
10 Adımda Kolayca Vegan Olma Rehberi | kolayvegan.com
🚩 📚 vegankitap.com 📚 🚩
Türkçe yazılı vegan kaynaklar | vegankitap.com
🚩 👶🏻 veganbebek.com 👶🏻 🚩
Vegan Hamilelik ve Çocuk Büyütme Rehberiniz | veganbebek.com
"Beslenmede doğru bilinen yanlışlar" video serisi: vegs.pro/Sehir...
Şeker Dosyası: vegs.pro/Seker...
Probiyotiklerle ilgili herşey: vegs.pro/Mikro...
Moda Diyetler hakkındaki gerçekler: vegs.pro/ModaD...
Hayvansal Beslenmenin Zararları: vegs.pro/Hayva...
Süt ve Süt Ürünlerinin Zararları: vegs.pro/Sut
Gluten dosyası: vegs.pro/Gluten
Spor ve Vegan Beslenme: vegs.pro/Spor
Kim Bu Veganlar: vegs.pro/KimBu...
Soru-Cevap videoları: vegs.pro/SoruC...
Kanala abone olmak isterseniz:
vegs.pro/AboneOl
Hocam veganlar olarak sizin gibi bir doktorumuz olduğu için çok şanslıyız.
Çok açıklayıcı oldu kanaatimce. Ağzınıza sağlık. Çocukluğumu düşündüm. Balık ayda değil yilda 1 yerdik. Beyin fonksiyonlarimla ilgili hiç sorun yaşamadım, yaşadığımı düşünen de olmadı.Vegan olduktan sonra duymaya başladım omega 3 mutlaka al uyarılarını. İşyerinde herkes kulaktan kulağa oynar gibi birbirine OMEGA 3 balık haftada 1 hatırlatması yapar. Bu şekilde yayılıp yerleşiyor omega 3 çılgınlığı.
iyi ki varsın ❤
Ben ikna oldum ve rahatladim, emegine saglik Suat Hocam 🌱
Hocam su kirli bilgiler deryasında bize böyle açıklayıcı tertemiz bilgiler veriyor olusunuzu cok kiymetli buluyorum
Çok teşekkürler. Bugünlerde aklıma çok takılan bir konuydu.
Harikasınız hocam, emeğinize sağlık, iyi ki varsınız 🙏
Çok çok farklı, bilimsel, akla yatkın ve anlaşılır bir video olmuş. Emeğinize ve dilinize sağlık 🙏🏻. Bilgilerinizi samimiyetle paylaştığınız için Sağolun varolun☺️
Biraz karışık anlattım gibi gelmişti, teşekkürler
Hocam emekleriniz için teşekkür ederim. Çok faydalı bir video olmuş 🙏🏾
Wow!!, bir ezberimiz daha bozuldu. Muhteşem bir araştırma, çok teşekkürler.
Doktorcum çok teşekkürler. Yıllar önce yaptığım araştırmada da benzer bulgulara ulaşmıştım. sadece şu var. Mükemmel bir dünyada hiç ala almayıp sadece direk dha almak vücudu yormadan dha ihticımızı karşılıyor sanırım. ama pratik olarak imkansız gibi. o yüzden ben de bu konuyu kafaya takmaktan vazgeçmiştim :)
Bu güzel bilgilendirme için teşekkürler 🙏🏼
Suat Bey iyi ki varsınız, çok aydınlatıcı ve bilgilendirici bir video olmuş. Her zaman video yapmadan çok çalışıyorsunuz ve bu bilgi deryasında yolumuzu aydınlatıyorsunuz. Çok teşekkürler
Çok faydalı bir videoydu, teşekkür ederiz.
Balıkların yakasından bi düşün artık 🐠🤍
Teşekkürler hocam 🌱
Meraklı ve bilgili hastalara aktarmalık muhteşem bilgiler içeren bir video. Ben çok faydalandım. Eline sağlık abi. (40 makale? Yuh. Teşekkürler)
Çok teşekkürler, gayet akıcı ve rafine bilgiler içeren bir sunum olmuş. Çok yararlı oldu. Kaynaklar için ayrıca teşekkür ederim.
Teşekkür ederim hocam 🎉
Suat Hocam, yani ne kadar depolarsan depola vücut ihtiyacı kadarını kullanılıyor ve herkesin normali de kendisine özgü.
Anlamadım. Çok bilimsel olmuş. Kafam basmadı resmen😅
Teşekkürler Ustam
tşk. vücut da sadece "ihtiacı yok" diye düşünmemeli. zira metabolizm de başka bozukluklar da olabiliyor (ve bu sadece epa/dha için geçerli değil) örnek: otoimün hastalıkları, diabet, virus, içki, kpu hastalığı, sıgara,... enzym yetmezliği ?? burada bir de kadın/erkek metabolizm ayrı çalışır.
ben devamlı omega 3 alıyorum ve bana iyi geldiğini hissediyorum, bazı sorunlarım azaldı. tabiki bende balığın yediği kaynaklaraından faydalanmak isterim yani dha. fakat şu ana kadar tr de alg yağı bulamadım. ne kadar temiz veya kirlenmiş. aslında böyle önerilerde bulunan bilgi sahibi insanlar bizlerede nereden temin edebiliriz konusunda yardımcı olmalarını temenni ederim. tşk
Bayramınız kutlu olsun Suat hocam.
Keten tohumu yediğimizde içindeki ALAnın yüzde kaçı vücutta EPA ve DHEA yağ asitlerine dönüşür
Teşekkür ederim 💜
Suat bey merhaba. Öncelikle bu kadar açıklayıcı bir vieldeo yaptığınız için teşekkür ederim. Alg kaynaklı önerebileceğiniz bir OMEGA 3 markası var mıdır acaba?
Önermesem daha doğru olur, internette aratınca çıkar 😁
Bu konuda Omega 9 hep atlanıyor. Omega 9'dan zengin olan ise zeytinyağı. Ve zeytinyağı da çok faydalı deniyor. Sizin bu konu hakkındaki görüşünüz nedir Suat bey?
Hocam omega 3 takviyelerinin damar sağlığına faydalı olduğu ile alakalı videolar görüyorum. Bu konu da düşüncelerinizi merak ediyorum. Bu faydalı video için teşekkür ederim
Suat hocam daha iyi bilir tabii ama bence veganlığın birebir kendisi zaten kalp-damar dostu bir yaşam sergiliyor :) Kalbini kırmızı et yiyenler düşünsün.
Fayda takviye alındığı için değil, zira balık yağı kaynaklı takviyelerin riskli olduğuna dair veriler de var
Her gun bir avuc ceviz yemeye calisalim gerisi bos, Ben 10 yildir veganim ve hic omega3 falan kovalamadim, yasim 34, her sey yolunda
Keten tohumu
@@stanTrXketen tohumu nasil tuketilirse iyi olur
@@GulserenDemir-fd5sw tüketeceğiniz kadarını (1 yemek kaşığı örneğin) öğütün. Ben genelde az bir miktar çubuk tarçın da ilave ederim. Salatanız veya Yulafın üzerine serpiştirerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hocam doymuş yag, hayvansal besinlerde en çok bulunuyor ama fındık badem cevizdede baya fazla doymuş yag var. bunlarda zararlı mı? bu konu hakkında video çekerseniz çok iyi olur. zararlı degilse neden degil. ikiside doymuş yag degil mi?
Hocam merhaba, pandemiden beri yüksek EPA DHA içerikli takviye kullanıyorum, vegan değilim, size yardımcı olmak adına isterseniz kantestleri yapıp yollayabilirim, nelere baktırmam gerekiyor diye yazarsanız sevinirim. Syg.
Ben omega 3 vitamini aldığım zaman kendimi daha sağlıklı ve psikolojik olarak iyi hissediyorum
Plasebo olabilir
Doktor Bey Ben de pek anlayamadım kusura bakmayın. Yani ALA (Alfa Lipoik Asit ) mi içmeliyiz sadece?😊
ALA: alfa linolenik asit
Bişey içmeye gerek yok, bitkisel beslenin yeter
Öncelikle araştırmanız ve paylaşımınız için teşekkürler.
Benim bir sorum var: Neden veganların kan değerleri düşük oluyor?
Çünkü hepçil beslenenlerden az alıyorlar
Benim kan değerlerimde düşüklük yok. Veganlar da sağlıksız beslenebilir sağlıklı beslenme ayrı bir konu
selaamm, bence bu sağlıklı düzgün beslenmek ile ilgili ve ayrı bir konu. ben dört yıldır veganım, kan değerlerimde hiçbir düşüklük yok, takviye de almıyorum. bazı hurafeler var sadece. insan ‘yeteri kadar beslenirse’ düzgün beslenirse zaten iki şekilde de kan değerleri düşmez. bir örnek daha vereyim 4 yıldır veganım demiştim, bundan 5-6 yıl önce aşırı demir eksikliği, b12 eksikliği, folat eksikliği sebebiyle çok ilaç kullandım. doktor bana kendine ne yaptın demişti. vegan mısın dememişti ki değildim de.. ilaçlarla toparladım hepsini. kullandığım ilaçlar sonrasında da ergenlikte bile çıkmayan sivilcelerim çıktı, alerjik sivilce ve sonunda da hepsi iz kaldı.. en acı anımdır, sağlıksız beslenme hayvansal beslenme sonucunda kan değerlerimde düşüklük ve kullanılan takviyeler sonrasında ciltte deformasyon.. yani diyeceğim o ki hastanelere baktığımızda kan değerleri düşük insanlar genelde vegan olmayan kişiler. yeterli ve düzgün beslendiğimiz sürece alabileceğimiz her şeyi alabiliyoruz. alınamayanı da zaten neredeyse kimse alamıyor günümüzde. ve bir gün düşerse ya da düşme noktasına gelirse de, herkesin yaptığı gibi bizler de takviye alırız. bilinçli doktor destekli takviye alımında bir sorun olduğunu düşünmüyorum. sevgiler💖
Teşekkürler
Suat Bey, öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu konuda sürekli Omega3 takviyeleri öneren doktorlar görüyorum. Ben size emin olmak için sormak istiyorum; omega3, DHA takviyesi almak gerekli mi, yoksa bunları vücut üretmedikçe dışarıdan almak zararlı mı ?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Nasıl beslendiğinize göre değişir
@@VeganSaglikPro Ben veganım ve sağlıklı bir şekilde beslendiğimi düşünüyorum. Bu duruma göre, sorduğum soruya yanıtınız yani öneriniz nedir ?
@@elifgokceunal6032 o zaman almanızı önermem
@@VeganSaglikPro Yanıtınız için çok teşekkür ederim.
@@VeganSaglikPro Yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Video için teşekkür ederim. Takviye konusunda kafam çok karışık. Multivitamin, omega 3 ve d vitamini alıyorum her gün. Ama gereksiz ise kullanmak istemem. Pek karar veremiyorum. Kişisel özel bir eksiklik olmaması halinde düzenli kullanılması önerilen takviyelerle ilgili güncel bir videonuz ya da fikriniz var mı acaba? Teşekkür ederim.
Bence öğlenleri güneş görmüyorsanız D vitamini alın, omega3 ve multivitamine ise gerek yok. Ama tabi nasıl beslendiğinizi bilmiyorum
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler hocam. Ben yaki nori yiyorum. Sizce yeterli mi?
Ne için yeterli mi?
Değerli hocam dandik bir sorum var: bir vegan, zeytinyağını günlük ev yemeği ölçüsünde (ve kızdırdıktan sonra) tüketerek, DPA gereksinimini karşılayabilir mi? Diğer yağları da tüketmesine gerek var mı?
Teşekkürler
Tüm gün ne yediğinizle de ilgili, ama özet olarak omega6 dan fakir Omega3'ten zengin besleniyorsanız dert edecek bişey yok
spirulina tablet alıyodum bu vesileyle omega-3 kısmını da halletmiş mi oluyorum yani??
vegan degilim, sizi severek takip ediyorum. ne zaman omega takviyesi alsam kendimi dinc hissederim. ne olur ne olmaz diye keten tohumunda elden edilen vegan formlari tercih ediyorum. kapsul basina mg biraz daha dusuk oluyor hatta bu yuzden de gunde 2- 3 kapsule kadar cikiyorum :) etcil birer lavuk bile olsak, vegan alanindan ogrenilecek cok sey var.
Balık bilimsel çalışmalar da olumsuz mu? olumlu mu sonuç veriyor?
hocam ua-cam.com/video/TbgbA0wQyKw/v-deo.html de söylediğiniz çalışma hangisidir tam bulamadım. Bir de Dr klepper kendi omega 3 testleri ile kendi testlerinde ki sonuçlardan videosunda (ua-cam.com/video/KtzwJ30VFG8/v-deo.html) tam tersini söylüyor. Bu videoyu izleme şansınız oldu mu ? Ne düşünüyorsunuz ? Dr Klepper da vegan bildiğiniz gibi
Hep derler ya benim dedem et yedi 300 yaşına kadar yaşadı , benim dedem hiç OMEGA 3 almadı 500 e kadar yaşadı 😀 öyle bı kaygısı hiç olmadi balık ceviz zeytin yağı vs hiç olmazdı koyde , princ mercimek devam
Hocam selam sadece bakliyat meyve yesil sebze yesem neyden eksik kalirim vitamin mineral olarak biraz arastirdimda sizden de duymak istedim
B12 ve kışın D vitamini
İyot ile ilgili bir paylaşım da yapar mısınız?
Hocam morbus basedow var bende omega 3 alabilirmiyim
Bu kadar kasmaya gerek yok. Balık yağı şart değil. Alg yağı da DHA'dan zengin. Veganlar için uygun.
ALA ayrı olarak almak en doğrusu mu? Böyle bir ürün var mı?
Var, ceviz fındık keten tohumu 😁
💖
Son uc yilda sac ve ten renginizde olusan degisimi siz de farketmissinizdir,bunu neye bagliyorsunuz ?
Bu sureyi normal beslenerek gecirseydiniz yine ayni degisim olur muydu ?
Ciddi bir pigment sorunu var.
Cevaplarsaniz sevinirim
Nasıl bir değişim?
@@VeganSaglikPro Saç ve sakalinizda beyazlama var. Bunun bitki temelli beslenmeyle bir ilgisi olduğunu düşünüyor musunuz ? Yani hepcil beslendiğiniz yıllarda böyle bir degisim olmuş muydu ? (Elbette bunu sorarken doğal yaşlanma sürecini denklemden çıkarmadım)
@@Ddd-js8fh nasıl yani? Daha az mı beyazlamalıydı?
Bakır eksikliğinden depigmentasyon oluyor ve en çok bakır deniz ürünlerinde bulunuyor. Ama Suat beyin saçına baktığımızda bunun bakır eksikliği ile ilgili değil yaş almayla alakalı olduğunu görüyoruz. Daha fazla bilgi için kendi araştırmanızı yapın.
@@gelengiden6741 www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5125965/
Seni sonuç olarak balık yerine yosun ve alg mi yiyelim diyorsunuz?
Bence almaya gerek yok
Omega 6 bitkisel yağlardan geldiği halde hayvansal diyor zeka küpü maşallah 😂
Yanlış anlamışsınız, omega6 yı daha çok hayvansal kaynaklardan alırız, bitkilerde yoktur anlamına gelmiyor
@@VeganSaglikPro “linoleic acid “ bir omega 6 dır ve örneğin ayçiçek yağının %70 linoleic acid dir , bitkisel yağın % 70 i omega 6 dır . Size zeka küpü diye boşuna demiyoruz 🤣
@@selo7062 üşenmeden tekrar cevap veriyorum; aldığımız omega6'nın çoğu hayvansal kaynaklardan gelir, isterse ayçiçek yağının %100'ü omega6 olsun
@@VeganSaglikPro 1 Kilo kırmızı etten 1 gram Dan daha az omega 6 alırken salataya eklediğin 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağından 3,5 gram omega 6 alırsın zeka küpü hadi şimdi git otunu ye geviş getir
@@selo7062 birimden değil genel toplamdam bahsediyorum
🤗🌱🍀🖤
Optimum omega 3/omega 6 orani nedir?
Bence bu oran da yanlı, bilgiler hepçillere dayalı çalışmalardan geliyor
@@VeganSaglikPro bir calisma evrimsel açidan bakinca 1/1 olmali diyordu ama biz gida muhendisliginde hep 1/4 ideal oran diye duyduk. Neresinden baksak rafine yaglarda mesela, Zeytin yagi dahil, bu dengeyi altust edebilecek sekilde fazla omega 6 var. Belki ketentohumu, ceviz yagi ayri tutulabilir diye dusunuyorum. Ne kadar dogru emin degilim
Oh be keten tohumu eziyetinden kurtuldum yemiyorum! 😂😂
krill yağına devam
Çok teşekkür ederiz 🙏🙏
Teşekkürler hocam..
Teşekkürler
❤
Tşk.