Ne öğrenmeli? Nasıl öğrenmeli?

Поділитися
Вставка

КОМЕНТАРІ • 16

  • @yagmurcamd
    @yagmurcamd Рік тому +4

    "Motivasyon bir başlangıçtır, disiplin ise devam ettirmenin anahtarıdır."

  • @yagmurcamd
    @yagmurcamd Рік тому +2

    Bence: Birinci yol kişiye ilerlemek için motivasyon sağlar. Disiplinli insanlar ikinci yolu takip eder. İnnovasyonlar, icatlar ve keşifler ikinci yolu takip edenlere nasip olur. Öğrenmenin ve akabinde bilmenin müthiş bir enerji verici gücü vardır.

  • @yagmurcamd
    @yagmurcamd Рік тому +1

    The impact factor of this UA-cam channel is very high.

  • @bltcagdas
    @bltcagdas Рік тому +2

    Hocam öncelikle eskisi gibi soru-cevap videolarınız için teşekkürler, mükemmel yararı var ve en önemlisi yalnız hissettirmiyor. Benim fikrim ise şöyle; öğrenme aşamasında şu cümleleri çok fazla kuruyorum: "Aa bu böyle mi yapılıyormuş!?", "Demek böyle bir teknoloji varmış". İşte bu öğrendiğim şeyleri sürekli hale getirerek aslında kafamda bir bakıma domino taşları oluşturuyorum ve bu domino taşları zamanla birikip çok daha büyük bir domino taşını devirmiş oluyor; yani inovatif fikri bulmuş oluyorum. Burada motivasyon konusu çok önemli, 4:15 'de bahsettiğiniz; "Bir şeyleri kendi başına yapabildikçe motive olma hissiyatını" kişi sık sık kendine yaşatmalı çünkü uzun vadede o motivasyonu korumak; öğrenmenin sürekliliğini korumak adına çok önemli.

  • @anlkara1522
    @anlkara1522 Рік тому +2

    Sadece ilk yöntemi kullanıyordum, bilmek özgüven veriyor ama o bilgileri kullanıp bir şeyler ortaya çıkaramama düşüncesi insanı korkutuyor. Artık proje belirliyorum ve proje yaparken aklıma gelen sıkıntıları (şunun da önlemini almazsam proje sağlıklı çalışmaz) çözebilmek adına araştırma yapınca bana lazım olan bilgi dışında da birsürü bilgi ediniyorum. Proje ve araştırmayı birlikte yapmak bence de önemli. İkisi de tek başına bir şey ifade etmiyor. Bir de proje yaparken öğrendiğiniz teknoloji sadece o proje için lazımsa işinize yarayacak kadar öğrenmek mantıklı.

  • @mustafanizamettinkablama2331
    @mustafanizamettinkablama2331 11 місяців тому

    Bahsettiğiniz şeyi tam olarak oyun programlamaya başlarken yaşadım.
    Oyun motorunu(Unreal engine) biraz kullanmayı öğrenir öğrenmez hemen kafamda ki oyunu yapmaya başladım. Tabi bu süreçte tek motivasyonum oyunun "çalışması" olduğu için her yolu da mübah gördüm.
    Sonuç elimde iyi kötü mekanikleri çalışan bir oyun vardı ama bir ekip ile başka bir projeye başladığım anda bilmem gereken çok fazla şeyi es geçtiğimi fark ettim ve elimden geldiğince bilme ve yapma dengesini sağlamaya çalıştım.
    Bu konuyu ifade ediş şekliniz yaşadığım süreci hatırlamama ve tekrar bir değerlendirmemi sağladı. Teşekkür ederim. 😊

  • @alledevops
    @alledevops Рік тому +1

    Öğrenmek için öğrenmek mi? Gerektiği için öğrenmek mi? Motivasyonun ne olduğuna göre değişiyor. Merak ettiğim için ve kendi istediklerimi merkeze alarak öğrenmeye çalışırım. Çok farklı konularda bilgi sahibi olabilirsiniz. Ancak, günün sonunda sizi hedeflerinize götürür mü? Emin değilim. Bu noktada ikisini birlikte götürmeye çalışmak seçenek değil de bir yerde hayatınızı sürdürebilmek için pragmatik bir seçim oluyor. Paylaşım için teşekkürler.

  • @earendill806
    @earendill806 Рік тому +1

    Teşekkürler hocam. Ben de son zamanlarda ikisini harmanlamaya başladım. Bir yandan proje bazlı giderken, bir yandan otobüste metroda çok temel konuları okumak gibi..
    “İstikrarlı olmak “ konusunda videonuzu beklerim🙂 günümüzde ciddi bir problem.

  • @gamerpinguin007
    @gamerpinguin007 Рік тому

    Abi 2015 yılından beri takibimdesin, çok katkın oldu bana seminer & youtube olsun. Seviliyorsun, çok teşekkürler.

  • @amilsn9822
    @amilsn9822 Рік тому +1

    Reverse Engineering ve Engineering avantaj ve dezavantajları hakkında konuşarsınız mümkünse (Genel Mühendislik, örn. Soft, Data, İT v.s)

  • @gguzels
    @gguzels Рік тому

    Abi çok güzel bir sohbetti. Teşekkürler

  • @NevoRhyme
    @NevoRhyme Рік тому

    Sonunda işi bilip te video çeken biri

  • @canucar4170
    @canucar4170 Рік тому

    hocam podcast yapın lütfen

    • @daronyondemTR
      @daronyondemTR  Рік тому

      Neden? 🙂 UA-cam videolarının da çoğu podcast gibi arkada dinlenebilir formatta. Merak ettim aklında ne olduğunu. Detay verebilir misin?

    • @canucar4170
      @canucar4170 Рік тому

      @@daronyondemTR hahaha hocam satranç oynarken izliyorum ondan demiştim, sesinizin ayrı bi rahatlatıcılığı var ayrıca

  • @Rakkitin
    @Rakkitin Рік тому

    Videoyu begenmem için ilk 1 dk yı dinlemem yeterli oldu