Ce încântată sunt doamna Iuliana, să văd că rețetă mamei mele, care era din Rm. Sărat, este identică cu a dvs. Sunt cei mai buni castraveți murați și aveți dreptate......sunt tari și gustoși până în primăvară. Felicitări pt faptul că transmiteți generațiilor tinere, rețetele noastre românești.....💐
De fapt este rețeta mamei mele care este din Giurgiu, iar eu am preluat-o la Galați, unde locuiesc 😀 Deci rețele bune circulă în toată țara! 😍 Mulțumesc mult pentru comentariu. Numai bine! ❤
Aceasta este rețeta sănătoasă cu hrean și mărar, foarte bună! Așa îi punem și noi de ani de zile și țin tari până primăvara. Felicitări doamna Iuliana că arătați rețete tradiționale adevărate!
Se pastreaza foarte bine si fara hrean, se numesc castraveti infundati! Se toarna saramura calda si se inchide borcanul cu capac nou ! Apare dupa cca 2 zile o spuma de la fermentare , dar care dispare in 3 zile!! Intradevar se aduga si lingura de otet la un borcan de 800 de ml!!
Bravissimo! este cea mai minunată rețetă! În sfârșit avem ceea ce ne place și suntem foarte încântați de ea. Acum o vom repeta și repeta...Mulțumim! Felicitările noastre!🌎🥒💐
Și eu puneam cândva oțet la final dar informandu-mă mai bine, am renunțat la idee. După cele două zile de fermentare fac prorocirea borcanelor pentru a elimina gazele formate si mai las așa borcanele fără capac încă o zi sau două până se liniștesc. Am unul din balcoane pe nord și bocanele le depozitez acolo într-un dulap până la iarnă când le folosim. Nu am avut niciodată surprize neplăcute. Chiar dacă se întâmplă ca uneori sa se continue fermentarea, nu umblu la borcane niciodată, le las acolo la locul lor iar ele își revin. Întotdeauna le leg cu celofan pus in 3 foi la gură, nu folosesc capace. Vă doresc sănătate! ❤🌹
E perfect dacă se păstrează bine doar cu saramură. La mine stau mai bine cu o lingură de oțet. Am balconul pe est. O lingură de oțet adaugată după ce saramura s-a tulburat, nu oprește fermentația lactică, ci doar schimă ușor ph-ul saramurii astfel încât să inhibe microflora care ar altera legumele.
@@DOMNITA-sf2yd Îmi cer scuze, acum am văzut că am greșit termenul🤭 este vorba despre pritocire, prorocirea este din alt domeniu. Pritocirea sau vânturarea se face ca la varza murată la butoi, adică se scoate lichidul din butoi (cu ajutorul unui furtun) și se pune într-un vas. Apoi lichidul din vas se toarnă înapoi în butoi și se repetă această operațiune de câteva ori. Deci practic "se plimbă" lichidul dintr-un vas în altul de câteva ori până când zeama devine una mai fluidă și nu mai are acea ață (vâscozitate) care să o țină în frâu...asta se vede cu ochiul liber. Sper că ați înțeles ceea ce am dorit să spun. Dacă nu ați înțeles puteți căuta termenul pe Sf. Google, acolo găsiți de toate. Sănătate!
Eu pun și boabe și frunze de struguri, și neapărat frunze de vișin.Ii opăresc cu saramură și pana a 2 a zi ii las în vasul cu saramură.a 2 zi eu reîncălzire saramură și la la fermentat și 4 zile după pun capacul.. Eu și acuma am castraveți de anul trecut ( puși în iulie)
Sarumina pentru rețetă în aceasta seara am făcut-o dar am pus și cimbru și mărar dar fără morcov prefer mai simplu As dori sa fac și la borcane de 800 de grame pot respecta aceiași rețetă sau aveți una diferita Aștept răspunsul dv. Felicitări pentru tot ce faceți va îmbrățișez cu drag.
E firesc să scadă, legumele absorb o parte din saramură. Dacă scade, trebuie completat cu saramură proaspătă să fie peste nivelul castraveților. Castraveții care se înmoaie dacă sunt cei de deasupra și rămân neacoperiți cu saramură sau dacă nu sunt proaspeți, poate sunt seci în interior.
Procedeul acesta cu fierberea saramurii de doua ori se foloseste cind se pun castraveti la murat vara, in luna iulie. In videoclip se face vorbire de sf. Dumitru
Doamna spuneți va rog dacă nu găsesc la moment pălării de mărar pot înlocui semințele de kimen, sunt la fel de aromate și ma gândesc ca ar merge. Ce ziceți?
Mulțumesc pentru rețetă. I-am pus astăzi, la câteva zile după Sf. Dumitru, exact după reteta dvs. Eu am pus în borcane de 800g. Regret că trebuie să pun acele 3 linguri de oțet,dar nu vreau să risc să se înmoaie castraveții. Eram tentată sa nu pun oțetul, să experimentez fără, dar stau la bloc și nu am riscat...așa că am pus 1 linguriță la fiecare borcan. Peste un timp, cand o să ii încep, intru sa vă spun cum s-au menținut.
Foarte bine că i-ați pus mai târziu, a fost prea cald zilele astea. Cât despre oțet...da, și eu aș prefera să nu îl pun, dar nici nu vreau să-mi arunc munca și banii pe fereastră.
Nu pun țelină la castraveți, nu știu să vă spun de ce, așa m-am obișnuit. Pentru mine au destule arome, de usturoi, de mărar, de piper. Iar mai bine decât hreanul nu îi întărește nimic. Pun în schimb multă țelină în borcanul cu murături asortate: gogonele, pepeni, conopidă, etc.
BUNĂ ZIUA D-NA IULIANA AȘA BAG CASTRAVEȚII DUPĂ REȚETA DUMNEAVOASTRĂ AȘ BĂGA ȘI PEPENASI CU ACEASTĂ SARAMURA CE SFAT ÎMI DAȚI VĂ MULȚUMESC ANTICIPAT🙏🙏🙏🤗🤗
Bineînțeles! Toate murăturile le puteți pune la fel. Eu la gogonele și la pepeni nu pun oțet, nu au nevoie. Doar la borcanele cu castraveți și conopidă pun foarte puțin, așa cum am arătat. Succes!
Ințeleg că procesul de fermentare începe după o zi două sau trei. Capacul îl punem când se termină procesul de fermentare ? pentru că nu știu cât durează acest proces de fermentare.. Vă mulțumesc pentru rețeta minunată și aș aprecia dacă mi-ați răspunde
Nu, lăsați borcanul la temperatura camerei acoperit doar cu o farfurioară sau cu capacul desfăcut, doar cât să pornească fermentația. Când s-a tulburat lichidul și e un pic de spumă deasupra, puteți înfileta capacul. La cât e de cald acum, cred că 24 de ore e suficient. Dacă locuiți undeva unde e mai frig, poate 2 zile, maxim! Spor la treabă!
O RETETA FOARTE BUNA ,CU SIGURANTA O VOI INCERCA ,ADOR MURATURILE ASORTATE IN SARAMURA ! .ULTUMESC ,ASTEPT SI ALTE RETETE DE CONSERVARE A LEGUMELOR PENTRU IARNA !
Mulțumesc! Găsiți toate rețetele mele de conserve aici ua-cam.com/play/PLbuHKtR3U0w7xez5AtTlfMd4bipFxGqdS.html&si=dRFYLiWcnv99hNlG și am mai pregătit câteva care urmează să apară 🙂
📌 Mă găsiți și pe Facebook ▶facebook.com/bucateareomate/
@@dorinaursachi1207 Desigur, sunt mai multe rețete și metode. Câte bordeie atâtea obiceiuri. Eu, aici, arăt rețeta mea.
Mulțumesc frumos cel mai bine explicat si detalii foarte bune o sa. Imi pus castraveti dupa reteta dumneavoastra multumesc frumos😊
Cu mare drag! Mulțumesc și eu! ❤
❤❤❤❤Dumnezeu să vă binecuvinteze
Ce încântată sunt doamna Iuliana, să văd că rețetă mamei mele, care era din Rm. Sărat, este identică cu a dvs. Sunt cei mai buni castraveți murați și aveți dreptate......sunt tari și gustoși până în primăvară. Felicitări pt faptul că transmiteți generațiilor tinere, rețetele noastre românești.....💐
De fapt este rețeta mamei mele care este din Giurgiu, iar eu am preluat-o la Galați, unde locuiesc 😀 Deci rețele bune circulă în toată țara! 😍 Mulțumesc mult pentru comentariu. Numai bine! ❤
@@Iuliana_BucateAromate
Va rog , daca pun acum castraveți la murat , oare vor rezista până la iarnă ???
@@matahari7030 am spus clar în video că nu rezistă. Castraveții de iarnă se pun în octombrie.
@@Iuliana_BucateAromate rețeta dumneavoastră...multumesc
@@Iuliana_BucateAromate Pai in octombrie nu prea mai sunt castraveti!! Anul acesta datorita secetei cred ca 15 septembrie trebuiesc pusi!!
Mulțumim pentru acest videoclip pentru faptul că ne-ați explicat pe înțelesul fiecăruia pas cu pas modul de conservare !
Cu mult drag! Să vă fie de folos!
😢
Doamne ajută să vă fie bine
❤❤❤Dumnezeu să vă ocrotească mereu
Mulțumesc frumos pentru prezentarea, rețetei, am ascultăto,cu,plăcere.
Cu mult drag! Mulțumesc și eu! ❤
Mulțumesc frumos! Astăzi pun și eu castraveți după rețeta dvs.❤❤❤
Spor la treabă! Să vă bucurați de rezultat! 🙂❤
Multumesc pentru reteta, astept cu nerabdare sa o incerc. Doamne ajuta.
Minunat Splendid arata asa face Bunica la fel și mama va mulțumesc sanatate Fericire și Succese la Maxim
Mulțumesc frumos!
Mulțumesc pentru rețetă și explicații.
Cu mare drag! Mă bucur dacă v-au fost de folos! ❤
Mulțumesc frumos draga doamna, m-a bucur ca am găsit rețeta dumneavoastră fără zahăr, sigur o voi încerca 🤗
Cu mult drag!
Mulțumesc frumos pentru explicații și va doresc toate cele bune ! Doamne ajuta ! ❤
Mulțumesc și eu! ❤️
Foarte documentată prezentarea rețetei, am aflat câteva lucruri noi pe care nu le înțelegeam despre murături. Mulțumesc!
Mă bucur că ai aflat ceva nou de la mine, Iulia! Te mai aștept și la alte rețete. Te pup! 🙂
Mulțumim frumos! Sa va dea Dumnezeu sănătate ca să ne învățați mai multe rețete!
Mulțumesc frumos! Numai bine și dumneavoastră!
Multumesc frumos foarte bine si eu am făcut așa și mo isit fbine Bunul Dumnezeu să vă Binecuvinteze.
Doamne Ajută! Mulțumesc și eu!
Bună ziua stimată doamnă ❤️❤️❤️❤️❤️🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃❤️❤️❤️❤️❤️ Felicitări și mulțumiri pentru tot!!! 💖💖💖💖💖✨✨✨✨✨💖💖💖💖💖
❤️❤️❤️
Mulțumesc pt rețetă Domnu sa te binecuvinteze❤❤❤❤
❤️❤️❤️
Foarte buna emisiunea de bucate
Mulțumesc! Mă bucur că vă place!
Felicitări pentru acest videoclip,și pentru cum ați explicat, pas cu pas modul de conservare.
Mulțumesc mult! ❤
Este frumos doamnă va felicit. To asa am învățat o lingură de sare la un litru de apă. Eu pun și zahăr și oțet și tine si 2 ani.
Mulțumesc! Zahăr nu am pus niciodată. Sunt curioasă dacă schimbă gustul, voi încerca într-un borcan mic să văd cum sunt.
Mulțumim doamna sunteți grozava
Mulțumesc și eu!
Bravo felicitări mulțumesc frumos.
Foarte frumos explicat si foarte buna reteta, multumim din suflet!
Mă bucur că vă place rețeta. Mulțumesc și eu! ❤️
Mersi frumos am sa fac saptamana viitoare
Mulțumim! E sănătos!
Mulțumesc frumos pentru explicații și rețeta! 🎉🎉
Cu mare drag!
Aceasta este rețeta sănătoasă cu hrean și mărar, foarte bună! Așa îi punem și noi de ani de zile și țin tari până primăvara. Felicitări doamna Iuliana că arătați rețete tradiționale adevărate!
Mulțumesc doamna Sânziana! Adevărul e că cei în saramură sunt cei mai buni, iar fără hrean nu se păstrează tari oricât ne-am dori noi.
текущий бюжщз9ллщ878
Se pastreaza foarte bine si fara hrean, se numesc castraveti infundati! Se toarna saramura calda si se inchide borcanul cu capac nou ! Apare dupa cca 2 zile o spuma de la fermentare , dar care dispare in 3 zile!! Intradevar se aduga si lingura de otet la un borcan de 800 de ml!!
❤ mulțumesc , am salvat reteta .
Multumesc Doamna sinteti fffpriceputa sanatate și multe bucurii o Seara de Miercuri asa cum va doriti
Mulțumesc tare mult! Numai bine!
Ce bine arată! 🙂
Va multumesc pentru retete dv de castraveti.
Cu drag! Mă bucur că vă sunt de folos!
Vă mulțumesc voce plăcută succes felicitari
Mulțumesc din suflet! Numai bine, doamna Geta! ❤
Cel mai bine explicat videoclip multumim mult!
Mulțumesc! Mă bucur că vă este de folos rețeta!
Multumesc frumos ptr rețetă! Arată foarte bine și cu siguranță sunt crocanti!
Cu mult drag! ❤
Mulțumesc frumos acum fac Saramura am pus Castraveți după rețeta Dvs . Mulțumesc 🙏💐
Cu drag! E cam devreme, totuși, aveți grijă să îi depozitați la răcoare!
Mulțumesc pentru rețetă
Mulțumesc mult pentru rețetă!
Cu mult drag!
Mulțumesc! Mulțumesc! Mulțumesc!!🙏🙏🙏❤️❤️❤️
Cu mult drag! ❤️❤️❤️
Felicitări eu așa am văzut la mama și la toți ai casei le place numai la saramură❤❤❤❤❤❤❤❤
La saramură sunt cei mai buni! 🙂
Mulțumesc!!! Superbă rețeta!!!❤❤😘😘👍👍👍👍
Mulțumesc și eu! Mă bucur că vă place! 🙂
e a 2a oara cand fac reteta dvoastra❤❤ fff buni multumesc❤❤
Mă bucur foarte mult că vă place rețeta! Mulțumesc și eu pentru comentariu! ❤
Foarte frumos explicata reteta, multumesc!
Mă bucur mult că vă place și că vă este de folos. Mulțumesc și eu!
Bravissimo! este cea mai minunată rețetă! În sfârșit avem ceea ce ne place și suntem foarte încântați de ea. Acum o vom repeta și repeta...Mulțumim! Felicitările noastre!🌎🥒💐
Mulțumesc și eu! Mă bucur foarte mult!
Simpla si eficienta reteta. Plus gustoasa.! ❤️ Va multumesc.! ❤️ Va doresc sanatate.!
Mă bucur mult că vă place! Vă mulțumesc și eu!❤️
Mulțumesc pentru rețetă,am salvato!
Cu mare drag!
Mulțumim ❤arată super
Mulțumesc mult pentru rețetă. Sunteți foarte drăguță și mulți pupici 😘😘😘😘❤️❤️❤️
❤️❤️❤️
Mulțumim pentru rețetă !
Cu mult drag!
Mulțumesc mult pentru rețetă!, o zi frumoasa!
Cu mult drag! O zi frumoasă să fie și la dumneavoastră!
Foarte bine
Felicitări ❤❤❤
Excelent explicată rețeta! Felicitări!
Mulțumesc! 🤗
Mulțumim mult va dorim sănătate succes
Mulțumesc și eu!
foarte simplu și gustoși,o recetă super delicios
Mulțumesc!
Mulțumim frumos !!!🤗
Și eu puneam cândva oțet la final dar informandu-mă mai bine, am renunțat la idee. După cele două zile de fermentare fac prorocirea borcanelor pentru a elimina gazele formate si mai las așa borcanele fără capac încă o zi sau două până se liniștesc. Am unul din balcoane pe nord și bocanele le depozitez acolo într-un dulap până la iarnă când le folosim. Nu am avut niciodată surprize neplăcute. Chiar dacă se întâmplă ca uneori sa se continue fermentarea, nu umblu la borcane niciodată, le las acolo la locul lor iar ele își revin. Întotdeauna le leg cu celofan pus in 3 foi la gură, nu folosesc capace. Vă doresc sănătate! ❤🌹
E perfect dacă se păstrează bine doar cu saramură. La mine stau mai bine cu o lingură de oțet. Am balconul pe est. O lingură de oțet adaugată după ce saramura s-a tulburat, nu oprește fermentația lactică, ci doar schimă ușor ph-ul saramurii astfel încât să inhibe microflora care ar altera legumele.
Cum faceti saramura? Puneți si zahăr ?
Cum se face prorocirea sau pritocirea?
Mulțumesc!
@@Iuliana_BucateAromatecând se pune oțet?
@@DOMNITA-sf2yd Îmi cer scuze, acum am văzut că am greșit termenul🤭 este vorba despre pritocire, prorocirea este din alt domeniu. Pritocirea sau vânturarea se face ca la varza murată la butoi, adică se scoate lichidul din butoi (cu ajutorul unui furtun) și se pune într-un vas. Apoi lichidul din vas se toarnă înapoi în butoi și se repetă această operațiune de câteva ori. Deci practic "se plimbă" lichidul dintr-un vas în altul de câteva ori până când zeama devine una mai fluidă și nu mai are acea ață (vâscozitate) care să o țină în frâu...asta se vede cu ochiul liber. Sper că ați înțeles ceea ce am dorit să spun. Dacă nu ați înțeles puteți căuta termenul pe Sf. Google, acolo găsiți de toate. Sănătate!
Va mulțumesc ❤
Arată super.Felicitari 🙏☘
Mulțumesc frumos!
Foarte frumos arată,, mulțumesc frumos! Dragă Iuliana îți doresc multă sănătate și o zi Superbă! Cu mult drag! 🙏❤️😘🌹🌹🌹💥
Mulțumesc mult, Carmen! O zi frumoasă și ție și numai bine! ❤
@@Iuliana_BucateAromate 👍🌹❤️
Mulțumesc. Inf. Zii. Buna
Aceasta rețetă o folosesc și eu nu știam de ardei acum o sa l adaug și eu iar aceasta rețetă este f f bună ptr salata de bouf..Ești gospodina.
Super mulțumesc. ❤
Cu mare drag!
Mulțumesc pentru rețetă.
Cu mult drag! Mă bucur că vă este de folos!
Cred că se pot mânca și fără friptura la cat de bine arata
Adevărul e că mai "furăm" câte unul, doi și fără friptură 🙈😂
Mulțumesc frumos
Cu drag! Spor la toate!
Mulțumim mult
Mulțumesc!
Eu pun și boabe și frunze de struguri, și neapărat frunze de vișin.Ii opăresc cu saramură și pana a 2 a zi ii las în vasul cu saramură.a 2 zi eu reîncălzire saramură și la la fermentat și 4 zile după pun capacul..
Eu și acuma am castraveți de anul trecut ( puși în iulie)
Sună minunat rețeta dumneavoastră de castraveți murați! Sunt sigură că frunzele de struguri și de vișin adaugă o aromă deosebită.
Nu prea înțeleg cum faceți, dar vreau și eu rețeta dv.
Mulțumesc, sărutmana!
❤❤❤❤❤
❤❤❤❤❤ Multumesc
Cu drag! Spor la treabă! ❤❤❤
Big like for you 👍👍👍🥰🥰super rețeta ♥️♥️🥰
Mulțumesc, draga mea! 🤗
💙💛♥️ Super‼️
👍😉😀
Mulțumesc! 😍
Sarumina pentru rețetă în aceasta seara am făcut-o dar am pus și cimbru și mărar dar fără morcov prefer mai simplu As dori sa fac și la borcane de 800 de grame pot respecta aceiași rețetă sau aveți una diferita Aștept răspunsul dv. Felicitări pentru tot ce faceți va îmbrățișez cu drag.
Mă bucur mult că ați încercat rețeta. Pentru borcane mici procedați exact la fel. Succes!
Buna ziua din ce cauza scade saramura din borcan in timpul fermentatiei si unii castraveti se zbarcesc si se imoaie multumesc.
E firesc să scadă, legumele absorb o parte din saramură. Dacă scade, trebuie completat cu saramură proaspătă să fie peste nivelul castraveților. Castraveții care se înmoaie dacă sunt cei de deasupra și rămân neacoperiți cu saramură sau dacă nu sunt proaspeți, poate sunt seci în interior.
Super 🙏😇
Multumesc!
Minunata rețetă!
Dar la borcanul de 800 cât oțet sa adaug?
Mulțumesc!
O lingură.
Recunosc ca si noi am furat startul! Parca nu am mai avut rabdare caci sunt cei mai buni!
Ah, deci nu sunt singura avangardistă! 🤗
eu adaug si cate o lingura rasa de zahar la litrul de saramura
si pun si 3 foi de dafin in borcan
Sunt convinsă că sunt foarte buni și ai dumneavoastră!
Buna Iuliana,eu am fiert a doua si a treia zi zeama,si am pus.o inapoi peste ei,sper sa stea😘
Probabil e altă rețetă sau altă metodă. Eu nu am fiert niciodată saramura după ce am turnat-o în🙂
Procedeul acesta cu fierberea saramurii de doua ori se foloseste cind se pun castraveti la murat vara, in luna iulie. In videoclip se face vorbire de sf. Dumitru
Doamna spuneți va rog dacă nu găsesc la moment pălării de mărar pot înlocui semințele de kimen, sunt la fel de aromate și ma gândesc ca ar merge. Ce ziceți?
Puteți să nu puneți mărar. Nu am încercat cu chimen, dar poate că ar merge câteva semințe. Puține, totuși e mult mai aromat decât mărarul.
Mulțumesc stimata doamns
Cu mult drag! Numai bine! ❤
❤ Mulțumesc mult pentru rețetă,foarte bine explicat ,dar dacă castraveții mei sunt din grădină și sunt lungi ,îi pot tăia în două !
Da, puteți să îi tăiați. Succes!
Mulțumesc frumos! Eu pun si zahar , 1 lingura la kg de apa , f buni !! ❤❤❤
Este necesar sa sterilizm borcanele ( pun in borcane de 0,800 kg!!
Nu trebuie să sterilizăm borcanele, dimpotrivă, aici avem nevoie de bacterii care să pornească fermentarea.
@@Iuliana_BucateAromate Mulțumesc mult...uff le- am sterilizat!!!
@@deliasandanemtanu6874 nu-i nicio nenorocire, probabil vor fermenta mai greu un pic.
@@Iuliana_BucateAromate Sunteți o drăguța, mulțumesc!!
Sunt din Tulcea...aproape, dv din Galați nu ?
@@deliasandanemtanu6874 da, din Galați sunt! Suntem aproape ❤
Doamnă scumpă mulțumesc pentru rețetă, stau la fel de bine și în recipient din plastic?
Da, stau bine și în plastic. Spor la treabă!
Ii ador. 😍 Anul acesta mi-a trimis mama și n-am mai făcut eu. 😎
Cei mai buni sunt cei făcuți de mama, asta-i clar! Te pup, Ema! ❤
Mulțumesc pentru rețetă. I-am pus astăzi, la câteva zile după Sf. Dumitru, exact după reteta dvs. Eu am pus în borcane de 800g. Regret că trebuie să pun acele 3 linguri de oțet,dar nu vreau să risc să se înmoaie castraveții. Eram tentată sa nu pun oțetul, să experimentez fără, dar stau la bloc și nu am riscat...așa că am pus 1 linguriță la fiecare borcan. Peste un timp, cand o să ii încep, intru sa vă spun cum s-au menținut.
Foarte bine că i-ați pus mai târziu, a fost prea cald zilele astea. Cât despre oțet...da, și eu aș prefera să nu îl pun, dar nici nu vreau să-mi arunc munca și banii pe fereastră.
Bună seara!
Saramura se toarnă fierbinte?
Vă mulțumesc mul pentru rețetă, foarte bine arata o sa va urmăresc incontinuare 😘
Mulțumesc! Vă mai aștept cu drag și la alte rețete! 🤗
Mulțumesc.
Cu mult drag! Numai bine! ❤
Da ,sant de acord cu reteta ,dar nu inteleg de ce nu folositi si telina radacina care da aroma cea mai buna si intareste foarte bine castravetii.
Nu pun țelină la castraveți, nu știu să vă spun de ce, așa m-am obișnuit. Pentru mine au destule arome, de usturoi, de mărar, de piper. Iar mai bine decât hreanul nu îi întărește nimic. Pun în schimb multă țelină în borcanul cu murături asortate: gogonele, pepeni, conopidă, etc.
Mulțumesc !
Eu pun și o legătură de tarhon spunea tata că tine castraveți tari!
Cred că e bun, dar prin zona noastră (Galați) nu prea se folosește. De fapt nici nu prea se găsește...
Mulțumesc frumos pentru rețetă.
Cu drag! Spor la treabă!
BRAVO 🥰
❤❤❤
@@Iuliana_BucateAromate sa fiți iubita
BUNĂ ZIUA D-NA IULIANA AȘA BAG CASTRAVEȚII DUPĂ REȚETA DUMNEAVOASTRĂ AȘ BĂGA ȘI PEPENASI CU ACEASTĂ SARAMURA CE SFAT ÎMI DAȚI VĂ MULȚUMESC ANTICIPAT🙏🙏🙏🤗🤗
Bineînțeles! Toate murăturile le puteți pune la fel. Eu la gogonele și la pepeni nu pun oțet, nu au nevoie. Doar la borcanele cu castraveți și conopidă pun foarte puțin, așa cum am arătat. Succes!
Mulțumesc din suflet fiți binecuvântată alături de cei dragi 😘🤗🙏🙏🙏
Ințeleg că procesul de fermentare începe după o zi două sau trei. Capacul îl punem când se termină procesul de fermentare ? pentru că nu știu cât durează acest proces de fermentare.. Vă mulțumesc pentru rețeta minunată și aș aprecia dacă mi-ați răspunde
Nu, lăsați borcanul la temperatura camerei acoperit doar cu o farfurioară sau cu capacul desfăcut, doar cât să pornească fermentația. Când s-a tulburat lichidul și e un pic de spumă deasupra, puteți înfileta capacul. La cât e de cald acum, cred că 24 de ore e suficient. Dacă locuiți undeva unde e mai frig, poate 2 zile, maxim! Spor la treabă!
As dori sa va intreb , se mai limpezeste apa de pe ei??
E normal să se tulbure. Se mai limpezește când încetează fermentația.
O RETETA FOARTE BUNA ,CU SIGURANTA O VOI INCERCA ,ADOR MURATURILE ASORTATE IN SARAMURA ! .ULTUMESC ,ASTEPT SI ALTE RETETE DE CONSERVARE A LEGUMELOR PENTRU IARNA !
Mulțumesc! Găsiți toate rețetele mele de conserve aici ua-cam.com/play/PLbuHKtR3U0w7xez5AtTlfMd4bipFxGqdS.html&si=dRFYLiWcnv99hNlG și am mai pregătit câteva care urmează să apară 🙂
Bună ziua! Dacă pun borcanul, la frigider după cele 2 zile se mai mureaza?
La temperatura asa mica nu cred că se mureaza.
@@Iuliana_BucateAromate ok mulțumesc!
Mulțumim !
❤❤❤