Va dau dreptate, tevile acelea de curpu au o rezistenta mai mica decat ar avea un conductor de 1.5mmp, dar aici ideea este de echipotentializare, normal si recomandat este sa conectam direct si unitatea externă la împământare, nu degeaba a pus fabricantul acea conexiune acolo. Numai bine!
Salut. Si, mersi pentru un comentariu constructiv. NU neg nici o clipa ca e OK sa fie conectat groundul la acea mufa externa, dar cand te afli la o montare la capatul pamantului si fizic nu ai acces la acel cablu cu 4 sau 5 fire atunci gasesti iesire din situatie ca sistemul sa functioneze fara a afecta siguranta si buna functionare a echipamentului. Asta si am aratat in aceasta postare. Acum de ce se dubleaza acel pin de ground si la exterior si la interior, deoarece este optiunea de a conectate alimentarea atit la unitatea externa atit si la ce interna de aceia au standartizat cumva acea mufa cu multe conexiuni. Acele tevi de cupru apriori au o rezistenta mai mica ca un fir de 1,5mm si sansele ca se vor deteriora ambele simultan este infirm mica de cat acel fir subtire ca poate sa fie rupt.
Vezi ca nu e chiar asa. Pinul de impamantare trebuie sa fie cuplat la priza de pamant. Tevile vin din motor care e asezat pe tampoane din guma. Trebuia cablu cu 4 fire. Am pus mana pe o unitate externa la o vila unde eram cazat si curenta. Sigur a procedat ca tine. Nu te juca cu viata semenilor tai!
Imi permit sa va contrazic. Unitatea interna are priza cu impamintarea montata corect. Unitatea interna daca o deschideti are un fir cu impaminatre conectat la corpul vaporizatorului (care este din aluminiu+cupru). Acum, acel vaporizator din interior, este conectat rigid cu acele 2 tevi de cupru la unitatea externa. La unitatea externa acele tevi de cupru sunt cuplate rigid la acei 2 robineti care la rindul lor sunt insurubati de corpul unitatii externe; OK , puteti reprosa ca nu e coexiune sigura, urmeaza condensatorul extern care este montat direct pe corpul unitatii externe . D-voastra cumva spuneti ca compresorul este pe pernute de guma care-l izoleaza de corpul unitatii externe; pai tocmai el(compresorul) si poate sa fie sursa de electrocutare(fiind izolat nu are cum sa va electrocuteze) o alta sursa este ventilatorul , o alata sursa este un fir care sa ros si se atinge de corpul climatizatorului, insasi carcasa climatizorului de la sine nu are cum sa va electrocuteze. Rolul impamintarii la echiamente este indirect pentru protectia la electrocutare. Ideia este urmatoarea: daca este o impamintare corecta a echipamentului si apare o defectiune cu scurgere de curent atunci acel curent prinde a curge vertiginos prin impamintare. Acum acest curent de scurgere creaza un scurtcircuit intre live (acel fir sau componenta defecta) si ground in asa fel dezjunctorul(automatul, siguranta) se decupleaza (se arde daca e siguranta fuzibila) intr-o fractiune de secunda si intrerupe alimentarea cu curent. Rolul unei impamintari corecte este sa protejeze firele electrice si tot circuitul electric din casa (apartament) impotriva topirii si incendiului si alte nenorociri care pot fi cauzate de firele electrice care se topesc cand are loc scurtcircuitul. Daca echipamentul este defect si are scurgere de curent atunci automatul (montat corect) va decupla circuitul inainte de a pune mana d-voatra pe acel echipament (rezistenta impamintarii este cu mult mai mica de cat al corpului uman). Acum daca doriti o protectie la electrocutare sau daca umblati prin echipamnete aflate sub tensiune, atunci utilizati automatele diferentiale (de dorit cu curentul de scurgere de 10mA). Veti simti doar o intepatura daca va atingeti intamplator de firul aflat sub teniune. Tocmai acest gen de echipament de protectie este pentru protectia persoanei la electrocutare.
Va dau dreptate, tevile acelea de curpu au o rezistenta mai mica decat ar avea un conductor de 1.5mmp, dar aici ideea este de echipotentializare, normal si recomandat este sa conectam direct si unitatea externă la împământare, nu degeaba a pus fabricantul acea conexiune acolo. Numai bine!
Salut. Si, mersi pentru un comentariu constructiv. NU neg nici o clipa ca e OK sa fie conectat groundul la acea mufa externa, dar cand te afli la o montare la capatul pamantului si fizic nu ai acces la acel cablu cu 4 sau 5 fire atunci gasesti iesire din situatie ca sistemul sa functioneze fara a afecta siguranta si buna functionare a echipamentului. Asta si am aratat in aceasta postare.
Acum de ce se dubleaza acel pin de ground si la exterior si la interior, deoarece este optiunea de a conectate alimentarea atit la unitatea externa atit si la ce interna de aceia au standartizat cumva acea mufa cu multe conexiuni.
Acele tevi de cupru apriori au o rezistenta mai mica ca un fir de 1,5mm si sansele ca se vor deteriora ambele simultan este infirm mica de cat acel fir subtire ca poate sa fie rupt.
Dina cest motiv ni e bine sa monteze dorei ac ci firma specializqta
Vezi ca nu e chiar asa. Pinul de impamantare trebuie sa fie cuplat la priza de pamant. Tevile vin din motor care e asezat pe tampoane din guma. Trebuia cablu cu 4 fire. Am pus mana pe o unitate externa la o vila unde eram cazat si curenta. Sigur a procedat ca tine. Nu te juca cu viata semenilor tai!
Imi permit sa va contrazic. Unitatea interna are priza cu impamintarea montata corect. Unitatea interna daca o deschideti are un fir cu impaminatre conectat la corpul vaporizatorului (care este din aluminiu+cupru). Acum, acel vaporizator din interior, este conectat rigid cu acele 2 tevi de cupru la unitatea externa. La unitatea externa acele tevi de cupru sunt cuplate rigid la acei 2 robineti care la rindul lor sunt insurubati de corpul unitatii externe; OK , puteti reprosa ca nu e coexiune sigura, urmeaza condensatorul extern care este montat direct pe corpul unitatii externe .
D-voastra cumva spuneti ca compresorul este pe pernute de guma care-l izoleaza de corpul unitatii externe; pai tocmai el(compresorul) si poate sa fie sursa de electrocutare(fiind izolat nu are cum sa va electrocuteze) o alta sursa este ventilatorul , o alata sursa este un fir care sa ros si se atinge de corpul climatizatorului, insasi carcasa climatizorului de la sine nu are cum sa va electrocuteze.
Rolul impamintarii la echiamente este indirect pentru protectia la electrocutare. Ideia este urmatoarea: daca este o impamintare corecta a echipamentului si apare o defectiune cu scurgere de curent atunci acel curent prinde a curge vertiginos prin impamintare. Acum acest curent de scurgere creaza un scurtcircuit intre live (acel fir sau componenta defecta) si ground in asa fel dezjunctorul(automatul, siguranta) se decupleaza (se arde daca e siguranta fuzibila) intr-o fractiune de secunda si intrerupe alimentarea cu curent.
Rolul unei impamintari corecte este sa protejeze firele electrice si tot circuitul electric din casa (apartament) impotriva topirii si incendiului si alte nenorociri care pot fi cauzate de firele electrice care se topesc cand are loc scurtcircuitul.
Daca echipamentul este defect si are scurgere de curent atunci automatul (montat corect) va decupla circuitul inainte de a pune mana d-voatra pe acel echipament (rezistenta impamintarii este cu mult mai mica de cat al corpului uman).
Acum daca doriti o protectie la electrocutare sau daca umblati prin echipamnete aflate sub tensiune, atunci utilizati automatele diferentiale (de dorit cu curentul de scurgere de 10mA). Veti simti doar o intepatura daca va atingeti intamplator de firul aflat sub teniune. Tocmai acest gen de echipament de protectie este pentru protectia persoanei la electrocutare.
ua-cam.com/users/shortslJ6iVEBkWDQ