gerçekten faydalı bir iş yapıyorsunuz benim ne sinema bolumu okuyorum ne başka bir olayım var sadece hobim diye daha fazla ögrenmeye çalişiyorum nasıl yapıldıgını buldugum en iyi türkçe kaynakta sizsiniz sağolun
UA-cam bence yaratıcı insanların kendilerine alan açtıkları bir ortam. New York'ta yaşayan ve vloglar çeken Casey Neistad, kendi çektiği belgeselleri 4xoverland kanalında yayımlayan Andrew St Pierre White düzgün işlere güzel örnekler. Her ikisi de UA-cam'dan geçimlerini sağlayacak parayı kazanamadıklarını söylüyorlar zaten. Onlar günlük işlerinden ya da patreon aracılığı ile fon sağlayarak ya da sizin de yaptığınız gibi film okulunuzu youtube kanalınız ile öğrenip gelenler sayesinde gönül verdikleri işi yapmaya devam etme fırsatını yakalıyorlar. Eskiden ressamları, heykeltraşları; yani sanatçıları himaye eden varlıklı ya da soylu kişilerin yerini bu iyi işleri farkedip, destekleyen insanlar aldı. UA-cam da insanların bu yaratıcı kişilere ulaşmasını, dolaylı olarak da desteklemesini sağlıyor. Amanda Palmer'ın kendi müziğini kitlelere ücretsiz vermesini sağlayan da bu kitle. Onun bir TED konuşması var bunu nasıl yaptığı ile ilgili: The art of asking. Ayrıca çeşitli konularda teknik bilgi edinilmesini sağlayan kanallar da var ki o kanallara bağış yapanlar da var. Sonuç olarak, insanlar iyi şeyleri farkederler ve iyi şeylerin parçası olmak isterler. UA-cam bunu sağlayan bir mecra. Yotube'un amacı bu değil ve bunun pek de farkında değil ama olsun zaman içinde belki yeni yeni mecralar çıkacak. Farklı ve doğru işler yaptığınız için teşekkür ederim :)
Felsefeyle alakasi yok diyen arkadaslara Michel Foucault'un Bilginin Arkeolojisi kitabini ve Deleuze&Guattari'nin Bin Yayla ve Kapitalizm ve Sizofreni kitaplarini okuduktan sonra bu programi tekrar izlemelerini tavsiye ederim. Hocanin bahsettikleri Felsefenin alt bransi olan Estetik'in icinde yer alan Sanat Felsefesi'nin cagdas donem felsefesicilerinin mevcut tartismalari. Son donem felsefenin en cok uzerinde durdugu konulardan birii Etik ve Estetik konulari. Sanat Etigi dedigimiz alt konulari da bulunmaktadir. Buradaki arkadas felsefe derken tam ve olmasi gereken kavrami kullanmis. Ve evet Flow (Akis) uzerine sanat felsefesinde yer alan eserler oldugu gibi Deleuze ve Guattari'nin temel kavramlarindan biri de yine "akis" uzerine yogunlasmistir. Hocanin goruslerinin alt metinlerine inmek icin cok okumak gerekiyor. Hoca guzel sanatlar mezunu oldugu icin sanat felsefesi uzerine yogunlasmis, iletisim fakultesi sinema okuyan arkadaslar belki felsefi boyutundan egitimsel anlamda uzak kalmis olabilirler. Eger ders saati olarak felsefe ve sanat felsefi dersleri az ise Fen-Edebiyat Fakultelerinin Felsefe bolumu hocalariyla gorusup disardan takviye amacli derslere katilabilirler. Okumak ve gorus anlamda kendisini gelistirmek isteyen arkadaslar icin boyle bir yontem izlemelerini tavsiye ederim. Universite bittikten sonra okumak icin vakit bulmak skinti olabilir. O yuzden universite egitiminiz surecini mumkun oldugunca kitap okuyarak ve ekstra dersler alarak gecirmeniz sizin icin faydali olacaktir 👍 Ogrenci arkadaslara iyi calismalar ve basarilar dilerim 😉
anlamadığım, teknik bilgimin olmadığı bir sektör ile ilgili o kadar çok bilgileniyorum ki, bu benim için harika bir kazanım. kendi adıma çok telekkür ederim. ne kadar zahmet verip, zaman harcayıp güzel dersler hazırlıyorsunuz. ellerinize sağlık.
Benim endişem her geçen zaman, dönem olarak daha da cahil bir toplum olma yolunda gidiyor olmamız. Üniversitelerden her geçen gün mezun sayısı artıyor olsa da bilgi kültür seviyesi ilkokul seviyesinde kalıyor. Kitap okumayan, düşünmeyen, sorgulamayan, tolerans seviyesi sıfıra yakın, bir toplum oluyoruz. Bunda herkesin payı var. Kitap okunmayan bir ortamda çocuk niye okusun ki. Çocuğun başarısını sadece sınavlarda ve iyi bir okula yerleştirmede gören bir toplumdayız.Bana bu mezardan kalkacak zombileri hatırlatıyor.
Kanalınizi yaklaşık 1,5 aydır seyrediyorum bu nedenle genelde karışık olarak izliyorum.Videolarin tamamı ilgi çekici .Ancak bu son video harikaydı konu beraberinde paylaştığımız konular çok düşündürücü .Tekrar tekrar teşekkürler .Emeğinize sağlık .
İlker Beyi dinlemeyi çok seviyorum. Kendi kafamda oluşturduğum ama şekillendiremediğim düşünceleri kabına oturtuyor. Anlatmak istediklerini çok iyi bilen ve bunu gayet açık bir şekilde belirtebilen birisi. Onuniçin kafamın içindeki yapbozu çözen adam diyebilirim herhalde. Eğer onun kadar kendimi geliştirme yolunda azimli olsaydım gelecekteki halimi ona çok benzer görürdüm. Nazım'ı bile ben buradan izlerken beraber küçümsüyoruz.
1:25’te “sümerlerden beri böyle” sözünün üstüne o sümerler ilkokulu fotoğrafını koyma fikri nerden geldi hocam orası benim ilkokulum ortaokulum çocukluğum duygulandım 😂 😂
Geçmiş kutsanmasıyla ilgili söyledikleriniz o kadar haklı ve güzel ki. Dünde yaşasaydık küçük göreceğim popüler işleri bugün sanatsal, kıymetli ve samimi buluyoruz. Birilerinin de o zamanlara laf etmesi aşırı korkunç ve saygısızcaymış gibi lanse ediliyor. Biraz da objektif olunsun teşekkürler İlker Canikligil!
İlker hocam Enes Batur taklidiniz harika. Veysinin söyledikleri çok karamsar ama ne yazık ki doğru değil. Sizin de bir kitleniz var ve IFA dışında bir reklam değeriniz de olacak. UA-cam da herşey yavaş yavaş oluyor göründüğü kadar hızlı değil. Bu Enes Batur dediğimiz çocuk 2012 den beridir her gün bir yeni video çekerek bu hale geldi ve yaptığı şey kalitesiz de olsa eminim o da çok çalıştı ve başardığını düşünüyor. Hepimiz çok çalışırsak istediğimiz yere gelemesek de bir şeyler kazanıyoruz. Ben youtube un 3 sene onceki halinden nefret ediyordum ama şu anda burda sizin gibi benim de hoşuma giden içerikler üreten kanallar var ve bu kanallar youtube a daha çok kitle taşındıkça daha artacak. Kalite de ona göre artacak. Her kanalın bir zamanı var ve o zaman gelecektir. Umarım o zaman geldiğinde hak eden kazanır ve kimse üzülmez. Peace!
“Çok fazla şey görüyorsun , her tür aptallık daha çok göz önüne çıkmaya başladı. Daha kötü bir dönemdeymişiz gibi görünmeye başlamış da olabilir.“ bu konuda çok haklısınız . Bu aslında tüm olaylarda öyle mesela toplumu ilgilendiren diğer bir olaya baktığımızda da kanser. Şuanki verilere göre kanserin görülme sıklığı artmış gibi duruyor ancak tanı yöntemleri artmaya başlayınca tek olan şey kanser tanısı alan kişi artıyor ama önceden de bu kadar kişi kanserdi ama adı yoktu. Olayların sadece bir bölümünü görebiliyoruz ömrümüzün kısalığı sebebiyle ancak bütünü görebilmek için açık bir beyin , geçmişe , şuanki zamana ve geleceğe de aynı eleştirel bakış açısıyla bakmak gerekir yorumlarınıza katılıyorum, iyiki varsınız.
Sevgili "Olmaz Öyle Saçma Şey" ekibi, sizi çok seviyorum, her videoyu sürekli not alarak, isim ve kitap önerisi kaydederek izliyorum. Ne zaman bir şeyler öğrenmek için ilhama ihtiyacım olsa videolarınızı açıyorum, oradan çıkardığım isimleri araştırıp kitaplara bakarken falan baya kendimi kaybediyorum. Her seferinde yeni bir şeyler öğrenmek için enerjiyle doluyorum resmen. Onun dışında da sanat nasıl tüketilir onu çok güzel öğretiyorsunuz. Allah razı olsun sdfkjhgdf
Filmlerin içine kapanik bi dünyaya sahip olmamasını aksine bi çok şeyle bağlantılı olduğunu sunduğunuz farklı bakış açıları sayesinde görmeye başladım...çok teşekkür ediyorum
Bu en güzel bölümünüzdü galiba. Çok teşekkür ederim hepinize; son birkaç haftada bu bölğme kadar sırayla izleyerek geldim. Sayenizde genel dünya görüşüm, popüler kültüre bakış açım, sanat algım ve sinema bilgim son derece gelişti. Arayıştaki bir işletme öğrencisi olarak bu videolarla geleceğimde ne yapacağıma dair sorularıma cevap arama sürecinde çok yol katettim.
İzlemiyoruz bundan fazlası elimizden gelmiyor nazım bey , hocam çok zenginsiniz harikasınız, egoyu bastırarak doğru kullanmak. Sohbetleriniz harika içten samimi
Ne sinemaya büyük bir ilgim var ne de anlarım fakat İlker Hoca'nın yaklaşımları olsun, bakış açısını genişlettiği, bilgilendirici ve yer yer komik olduğu için zevkle izliyorum :)
UA-cam algoritmasının en önemli ayaklarından birinin de izleyiciler olduğuna dikkat etmek lazım. Sen en çok ne izlersen, sana da ona uygun bir şeyler öneriyor. Ben kodlama, müzik prodüksiyonu gibi konularda içerik tüketiyorum ve ana sayfam bunlarla doluyor. Fakat sorun şu: Bu alanlarda içerik az ve çok izlenmiyorlar. Bu da algoritmadaki diğer kriterlerle birlikte verimle çalışmasını engelliyor. Sadece bir tane Enes Batur videosu izlersem, önceki bütün UA-cam önerileri çöp oluyor. İzlediğim faydalı bir içeriğin alternatifi de daha seyrek öneriliyor.
Hocam genel olarak videolarınızdaki içeriklerin akışının gündelik ya da en basit şeylerden yola çıkıp daha karmaşık ve genel olana doğru gitmesi ve bunu baya bilinçli yapmanız programın kaliteli olduğunu gösteriyor. Çok şey öğreniyorum her programda teşekkürler. Siz sanırım akademik ortamda veya eğitim alanında da dersler veriyorsunuz. Oradaki derslerinizin de bu formatta olduğunu düşünüyorum. Keşke katılabilsem.
Hocam 20 yaşındayım neslim adına özür diliyorum.Bana katııklarınız için ayrıca teşekürler Hitchcock'u burda öğrenmesemde bir bakış açısı kazandım umarım yaptığınız işin kalitesini gören insan sayısı artar.
Reklamcı olarak birkaç kelamım olacak. Reklamın amacı, "Kaliteli kitleye ulaşmak." değildir. Açıkcası "kaliteli kitle" diye bir şey yok reklamda. Hedef kitle var. Bunu bir örnekle irdeleyelim... Bir video oyununun sinema filmi çıktığında Enes Batur'la çalıştığımızda hedef kitleye başarılı bir şekilde ulaşma ihtimalimiz varken, sırf X milyon view garanti ediyor diye bir makyaj markasının "Fena mı viral oluruz eha eha." diye çalışması saçma şey oluyor. Çünkü hedef kitleye ulaşmakta öncelikli olarak iki basit amaç var. Ürünü/hizmeti satın aldırmak ve/veya marka hakkında algı oluşturmak. Hedef kitleyi harekete geçirebilen reklam başarılı reklamdır. Bu bağlamda, insight'ı olmayan tüm UA-camr reklam projeleri (influencer satın almaları) büyük zombi kitlelerini peşinden sürükleyen anlık şizofreni yanılsamalarından başka bir şey değil.
Ülkemizde marka itibarı diye bir şey hiç ciddiye alınmadığı için böyle bakış açıları da kolaylıkla mantıklı bir sav olarak ileri sürülebiliniyor tabi ki fakat en vahşi kapitalist ülkelerin bile kendilerine koydukları belli sınırlar var çünkü tüketiciden gerizekalılık beklerken vur deyip öldürmüyorlar en azından. Kim apaşırı gerizekalı bir toplumda yaşamak ister ki neticede bu kişinin bireysel güvenliği için de tehlike. Velhasıl hedef kitleye ulaşırken göz ardı ettiğiniz şeylerin diğer gruplar tarafından boykotla protesto edilmesi gibi şeyler olsa aman zaten zombi bunlar yea sal çayıra demeden önce şöyle bir hım hım diye düşünürdünüz. Tabi bu düşündürtmeyen örgütlü bilinç yokluğu da insanlarımızın eksiği. Böyle bir kısır döngüye hapsolmuşuz dönüp duuryoruz hamster gibi.
Sizin verdiğiniz egitim ile o çocuk bile çok güzel yerlere gelebilir. Popüler kültür içerisinde o bile ayakları yere basan, sağlam bir kişilik olabilir.
Sinema sadece felsefeci yaklaşım göstermeyebilir, bende dahil ne kadar hoşumuza gitmese de sinemanın doğuşunun eğlence ve kültür endüstrisinin kalesi olarak ortaya çıktığını görmezden gelemeyiz.
UA-cam un başına gelmiş en güzel şeylerden birisiniz benim için. 18 yaşındayım enes batur la aynı dönemdeyim fakat haklısınız ki bu sadece onun dönemi değil benim de dönemim. Ben de bir şeyler yapabilirim ve belki bu şeyler sadece benimle kalır belki de kalmaz fakat en azından yaşadığım zaman dilimine bir nefes olmuş olurum....
Selamlar, ben 22 yaşındayım, çocuk yaşlarımda Kemal Sunal izlerken, etrafımda erişkin insanlar görebiliyordum ama şimdi Enes Batur izlesem veya izletmeye çalışsam 10-15 yaş aralığı dışında hiçbir insanın ilgisini çekmez, o yüzden ilerleyen zamanlarda, "Enes Batur çok iyiydi ya, şimdikiler çok bozdu" diyecek bir kitle oluşabilecek ise bu kitle sadece Enes Batur ve UA-cam mecrasında beslenen kitleden başkası olamaz diye düşünüyorum. Saygılar sunuyorum, iyi çalışmalar.
Tarkan ilk çıktığında babam derdi ki, nasıl yani bu güzel mi ? :) Şimdi 90 lar nostalji oldu, Cem Yılmaz filmini yapıyor. Tüm lise hayatım Kemal Sunal'ı savunmakla geçti, filmlerinde sosyal mesaj yok derlerdi. (Tam tersi sosyal mesaj kör gözüne parmak vardı) Mozart bile zamanının entelektüelleri tarafından eleştiriliyor. Halka göre ucuz müzik yapıyor, sipariş ile müzik yapıyor diye.
Çok güzel program. Çok severek izliyorum. Sizi izleyen bizler, sizi bulduğumuz gibi internette başka bu tarz yayınları bulabiliyoruz. Bu yönden youtube ve internet çok faydalı. öğrenmek isteyenleri daha fazla bilgiyle buluşturduğu kesin
Abi sizin gibi sinemaya gönül vermiş kişilere bu filmler küfür sayılır yinede sakin ve soğuk kanlı şekilde kalabilmek büyük başarı.
7 років тому+21
Sizler konuşuyorsunuz diye sıkılmadan pür dikkat dinliyoruz ama kötüyü değil iyiyi ön plana çıkarmak gerek. Mesela Daha adlı filme aklım takıldı. Keşke böyle önerdiğiniz kaliteli işlere yani bizlere yararı olan işlere daha çok eğilseniz.
Bu videoyu yeni izleyebildim..hemen hemen tüm videolarınızı izlerim..yine ve yine sizinle aynı fikirdeyim İlker bey.. geçmiş çok daha iyiydi sözü büyük bir aldatmaca..bunu Ayfer Tunç adlı bir yazarımız " müsaitseniz annemler size gelecek" adlı kitabında ne güzel anlatır..kitap köşenizde bu tür konu ve kitapları ele alan yazarlara deginirseniz - sadece bir öneri- çok sevinirim..sizleri takdir ediyorum..hep yenilikçi olmanız müthiş.. teşekkürler..
bence ilker hocaya teşekür etmek lazım zamanından ayırıp burarda insanlara birşeyler anlatmaya çalışıyor yer yer karşıdaki iki arkadaşada :D sinemayla alakam olmamasına rağmen videolarınızı izliyorum hocam muhabetiniz ve arada verdiğiniz ince bilgiler mükemmel !!! ( flow kitabını merak ettim)
UA-cam'un her ülkede x adet youtuber olsun youtube ekosistemini gençler'e yaysın sebepli özenle seçilmiş kişilerden biriydi Enes Batur. UA-cam'un kendi yıldızlarını oluşturmadaki başarısı ilginç, incelenmesi gereken bir konu.
Çok Çok Doğru Bir Tespit Vardı Arada "Organize Olup Üretmek" Ülkemizin En Büyük Sorunlarının Çözümü Tam da Bu Cümlede Geçiyor... Oturduğu Yerden Sadece Eleştiren Çok Bilmiş Ama Aslında Bir Şeye Yaramayan Yığınlarımız Önce Kendileri Bir Şeyler Üretse Sonra da Organize Olsa Tüm Sorunlarımız Çözülür.
Toplumsal kaygı ve anlık gülüp geçelim arasındaki fark aslında kaygı doğuran. Oradaki arkadaşın Kemal Sunal filmlerini İvedik'ten veya diğerlerinden ayırırken düşündüğü nokta da bu sanıyorum. Sunal filmlerinde dönemsel olarak ve senaryo olarak daha mesaj verme, daha topluma katkı sağlama kaygısı vardı diye düşünüyor. Bu konu benim bu aralar da zaten yoğun olarak kafamı karıştıran bir konu. Toplumsal kaygı sahibi olan biri, kişisel çıkarları için en fazla ne yapabilir sorusu.
Kısa yoldan para kazanma isteği mutlaka bir yada birden fazla bozukluk ve sahtelik barındırır ve bunu iyi birşey için yaptığınızı varsaymanız bu durumu değiştirmez. İlker Hoca çok iyi ifade etti. ( takdir etmek bana düşmez ama insan söylemek istiyor. ) sevdiğin işi tutkuyla ve emekle yapmak zorundayız,, sevgiler. ☺️💕
Rölativite, izafiyet, görelilik nedir? Entelijansiyanın ilgi alanları ile bir çocuğun oyuncağı ile ilişkisi karşılaştırıldığında hangisinin değerli olduğunun kararı nasıl verilebilir? Sanatın (bu içerikte sinemanın) diğer hayat parçacıklarından mesela tuvalete gitmekten daha önemli, daha iyi, daha kaliteli olduğu ispatlanabilir mi? Bir adada, ormanda, kabilede teknolojiden uzak yaşamış bir insanın geliştirdiği becerilerle, kentlinin geliştirdiği beceriler arasında değer yarışı mümkün müdür? Kimin neyi ne kadar yapacağına karar veren kim? Dünyanın adil bir yer olduğunu kim söyledi? Birinden daha az emek vererek daha fazla gelir elde etmenin ahlaki olmadığına kim karar verdi? Hepimizin sadece kendi hayatımızda başrol, diğer insanların hayatlarında figüran olduğumuz gerçeğinin neresini anlamıyoruz? Bu videonun yorum bölümüne bıraktığımız yorumlarda bile bir onaylanma, bir beğenilme amacı güttüğümüzün farkında değil miyiz? Aşk her şeyi affeder mi :) Enes Batur dediğimiz genç arkadaşın içerikleri bana da hitap etmiyor olabilir ama yasal sınırlar dahilinde yapma imkanı bulduklarını eleştirmeye herhangi birinin hakkı olduğunu düşünmüyorum Netekim bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler. Geçeeeer geçeeer daha öncekiler gibiiii, bu da geçeeer neler neler geçmedi kiiiiii :)
hocam flow dediniz ya sizi izlerkende öyle hissediyorum arka planda zaman geçirmek için çıtır çerez gibi geliyo
6 років тому
Enes Batur konsun da Veysi'ye katılıyorum. Ayrıca; önüne gelen herkes böyle filmler yapsın o zaman, nerede o zaman sanatsal kaygı bu ve bunun gibi filmleri deseklemememiz gerektiğini düşünüyorum. Para her şey mi? Evet her şey:) ama her mecrayı da kirletmeyelim. Bu tarz şeyler youtube'la sınırlı kalsın. Gelinen bu noktaya bu ülkenin bir sonucu deyip kabullenmememiz gerekiyor. Bu sonucun kötüye değil daha iyi ye gitmesi için bu ve bunun gibi kaliteli programları ön plana çıkarabilmek için çaba gösterelim ve teşvik edelim hocam:)
Bu videoyu izlemeden önce Mihaly Csikszentmihalyi isminden ve flow teorisinden haberim yoktu. Benim için çok yararlı oldu sahiden, teşekkürler İlker Canikligil...
9:30 halk dediğin şeye aslında istettiriyorlar. yani bir şekilde halkın ne isteyeceğine yön veriyorlar. 21:13 fikirsel sansür. ne kadar güzel bir terimmiş lan bu !!!
İlker abim , sinema ve terimleriyle hiçbir alakası olmayan bana , bu videoda bile bir şeyler öğretebildiğin için ÇOK ama ÇOK teşekkür ederim.Garip geleblir ama videoların 4 5 saat olsa bile oturur izlerim.O kadar akıcı ve mantıklı konuşuyorsunki bakakalıyorum xD (Bu arada Hitchcock'u , kamera ışık olaylarını duymadığım pek çok yönetmenide senden duydum ^^ )
Fuat domaniç'i konuk etseniz keşke diye çocuksu bir dilek atayım şuraya. Kendisini ve değerli anılarını Altın elbiseli adam canlı yayınlarında izlerdik.
Hocam fazla romantik olmaya gerek yok.Bu ülke değişmez ben bunu çok önceden anladım ve bana hitap eden beni sanat açısından doyuran eserlerin üretildiği bir yerde yaşıyorum.Türkiye'den kaliteli eserler çıkmıyor mu?Evet çıkar ama bir elin parmağını geçmez ve insanlarında iş olmayan bir yerde kaliteli bir film, kitap, müzik yapsanız ne olur ki?
Filmler ve filimler kanalından geldim. Kanalınız çok güzelmiş tebrik ediyorum. İki günde bütün videolarınızı izledim. Sektörün 😂 ve piyasanın dışından biri olarak neden izledim anlamadım ama kendinizi izlettiriyorsunuz. Bu şekilde başarılarınızın devamını dilerim. İstanbula geldiğimde ziyaret etmek istiyorum. 😉😉😉
Beğenmeyen 15 kişi tesadüfen video yaa denk gelmiş olup bu ne yahu deyip toplanmış olma olasılığı yüksek bence bu Arada program her bölümü bu takip ediyorum teşekkürler
Veysi'nin nasıl göründüğünü bilmiyorum ama her konuştuğunda kafamda İşler Güçler'deki boom'cu Onur canlanıyo'
tespit de bir dünya markası oldun. yanılmamışsın çünkü.
Bende de benzer bir şey oluyor
gerçekten faydalı bir iş yapıyorsunuz benim ne sinema bolumu okuyorum ne başka bir olayım var sadece hobim diye daha fazla ögrenmeye çalişiyorum nasıl yapıldıgını buldugum en iyi türkçe kaynakta sizsiniz sağolun
Burası okul olsa, İlker Hoca derse gelse, sinema bu kadar güzel anlatılsa, hayat bayram olsa
UA-cam bence yaratıcı insanların kendilerine alan açtıkları bir ortam. New York'ta yaşayan ve vloglar çeken Casey Neistad, kendi çektiği belgeselleri 4xoverland kanalında yayımlayan Andrew St Pierre White düzgün işlere güzel örnekler. Her ikisi de UA-cam'dan geçimlerini sağlayacak parayı kazanamadıklarını söylüyorlar zaten. Onlar günlük işlerinden ya da patreon aracılığı ile fon sağlayarak ya da sizin de yaptığınız gibi film okulunuzu youtube kanalınız ile öğrenip gelenler sayesinde gönül verdikleri işi yapmaya devam etme fırsatını yakalıyorlar. Eskiden ressamları, heykeltraşları; yani sanatçıları himaye eden varlıklı ya da soylu kişilerin yerini bu iyi işleri farkedip, destekleyen insanlar aldı. UA-cam da insanların bu yaratıcı kişilere ulaşmasını, dolaylı olarak da desteklemesini sağlıyor. Amanda Palmer'ın kendi müziğini kitlelere ücretsiz vermesini sağlayan da bu kitle. Onun bir TED konuşması var bunu nasıl yaptığı ile ilgili: The art of asking. Ayrıca çeşitli konularda teknik bilgi edinilmesini sağlayan kanallar da var ki o kanallara bağış yapanlar da var. Sonuç olarak, insanlar iyi şeyleri farkederler ve iyi şeylerin parçası olmak isterler. UA-cam bunu sağlayan bir mecra. Yotube'un amacı bu değil ve bunun pek de farkında değil ama olsun zaman içinde belki yeni yeni mecralar çıkacak. Farklı ve doğru işler yaptığınız için teşekkür ederim :)
Sinemadan çok felsefe öğreniyorum bu programda
Felsefenin ne olduğunu bilmiyorsun galiba, bu felsefe değil. Sadece doğru gözlem ve çıkarım yapıyorlar.
bu bölümde bihaber olduğum akış kuramını öğrendim
Şafak Yücebağ Sanat felsefesi diye bir şey de var unutma.
Felsefik :D
Felsefeyle alakasi yok diyen arkadaslara Michel Foucault'un Bilginin Arkeolojisi kitabini ve Deleuze&Guattari'nin Bin Yayla ve Kapitalizm ve Sizofreni kitaplarini okuduktan sonra bu programi tekrar izlemelerini tavsiye ederim. Hocanin bahsettikleri Felsefenin alt bransi olan Estetik'in icinde yer alan Sanat Felsefesi'nin cagdas donem felsefesicilerinin mevcut tartismalari. Son donem felsefenin en cok uzerinde durdugu konulardan birii Etik ve Estetik konulari. Sanat Etigi dedigimiz alt konulari da bulunmaktadir. Buradaki arkadas felsefe derken tam ve olmasi gereken kavrami kullanmis. Ve evet Flow (Akis) uzerine sanat felsefesinde yer alan eserler oldugu gibi Deleuze ve Guattari'nin temel kavramlarindan biri de yine "akis" uzerine yogunlasmistir. Hocanin goruslerinin alt metinlerine inmek icin cok okumak gerekiyor. Hoca guzel sanatlar mezunu oldugu icin sanat felsefesi uzerine yogunlasmis, iletisim fakultesi sinema okuyan arkadaslar belki felsefi boyutundan egitimsel anlamda uzak kalmis olabilirler. Eger ders saati olarak felsefe ve sanat felsefi dersleri az ise Fen-Edebiyat Fakultelerinin Felsefe bolumu hocalariyla gorusup disardan takviye amacli derslere katilabilirler. Okumak ve gorus anlamda kendisini gelistirmek isteyen arkadaslar icin boyle bir yontem izlemelerini tavsiye ederim. Universite bittikten sonra okumak icin vakit bulmak skinti olabilir. O yuzden universite egitiminiz surecini mumkun oldugunca kitap okuyarak ve ekstra dersler alarak gecirmeniz sizin icin faydali olacaktir 👍 Ogrenci arkadaslara iyi calismalar ve basarilar dilerim 😉
uzun vadede hepimiz öluyuz derken yanda pamuk resmi cikmasi beni kopardi :) bi de ilkerin enes batur taklidi super ya :))
anlamadığım, teknik bilgimin olmadığı bir sektör ile ilgili o kadar çok bilgileniyorum ki, bu benim için harika bir kazanım. kendi adıma çok telekkür ederim. ne kadar zahmet verip, zaman harcayıp güzel dersler hazırlıyorsunuz. ellerinize sağlık.
Benim endişem her geçen zaman, dönem olarak daha da cahil bir toplum olma yolunda gidiyor olmamız. Üniversitelerden her geçen gün mezun sayısı artıyor olsa da bilgi kültür seviyesi ilkokul seviyesinde kalıyor. Kitap okumayan, düşünmeyen, sorgulamayan, tolerans seviyesi sıfıra yakın, bir toplum oluyoruz. Bunda herkesin payı var. Kitap okunmayan bir ortamda çocuk niye okusun ki. Çocuğun başarısını sadece sınavlarda ve iyi bir okula yerleştirmede gören bir toplumdayız.Bana bu mezardan kalkacak zombileri hatırlatıyor.
Kanalınizi yaklaşık 1,5 aydır seyrediyorum bu nedenle genelde karışık olarak izliyorum.Videolarin tamamı ilgi çekici .Ancak bu son video harikaydı konu beraberinde paylaştığımız konular çok düşündürücü .Tekrar tekrar teşekkürler .Emeğinize sağlık .
İlker Beyi dinlemeyi çok seviyorum. Kendi kafamda oluşturduğum ama şekillendiremediğim düşünceleri kabına oturtuyor. Anlatmak istediklerini çok iyi bilen ve bunu gayet açık bir şekilde belirtebilen birisi. Onuniçin kafamın içindeki yapbozu çözen adam diyebilirim herhalde. Eğer onun kadar kendimi geliştirme yolunda azimli olsaydım gelecekteki halimi ona çok benzer görürdüm. Nazım'ı bile ben buradan izlerken beraber küçümsüyoruz.
UA-cam Türkiye'nin şu an en kaliteli 5 kanalından biri olabilir bu kanal, çok başarılı ya.
6 yıl üniversite okudum. Bu video'da edindiğim kültürün esamesi bile yoktu o yıllarda.
1:25’te “sümerlerden beri böyle” sözünün üstüne o sümerler ilkokulu fotoğrafını koyma fikri nerden geldi hocam orası benim ilkokulum ortaokulum çocukluğum duygulandım 😂 😂
Geçmiş kutsanmasıyla ilgili söyledikleriniz o kadar haklı ve güzel ki. Dünde yaşasaydık küçük göreceğim popüler işleri bugün sanatsal, kıymetli ve samimi buluyoruz. Birilerinin de o zamanlara laf etmesi aşırı korkunç ve saygısızcaymış gibi lanse ediliyor. Biraz da objektif olunsun teşekkürler İlker Canikligil!
Hocam konuşurken içimin yağları eriyor, bu açık ve net ! İYİ GÖMÜYOR !
50k aboneye Veysi face reveal
İlker hocam Enes Batur taklidiniz harika. Veysinin söyledikleri çok karamsar ama ne yazık ki doğru değil. Sizin de bir kitleniz var ve IFA dışında bir reklam değeriniz de olacak. UA-cam da herşey yavaş yavaş oluyor göründüğü kadar hızlı değil. Bu Enes Batur dediğimiz çocuk 2012 den beridir her gün bir yeni video çekerek bu hale geldi ve yaptığı şey kalitesiz de olsa eminim o da çok çalıştı ve başardığını düşünüyor. Hepimiz çok çalışırsak istediğimiz yere gelemesek de bir şeyler kazanıyoruz. Ben youtube un
3 sene onceki halinden nefret ediyordum ama şu anda burda sizin gibi benim de hoşuma giden içerikler üreten kanallar var ve bu kanallar youtube a daha çok kitle taşındıkça daha artacak. Kalite de ona göre artacak. Her kanalın bir zamanı var ve o zaman gelecektir. Umarım o zaman geldiğinde hak eden kazanır ve kimse üzülmez. Peace!
Enes Bilgin her cümlesine katılıyorum.👏🏻
Nekadar uzatmissin arkadas.🤔
Azimle sıçan betonu deler desen daha kısa.
@@Delimavisi azimle sıçan değil o azimli sıçan
İlker hocanın t-shirtlerinden alt metin arıyorum
sizin bu sohbetleri izlemek cok keyifli sagolun , bilin istedim
“Çok fazla şey görüyorsun , her tür aptallık daha çok göz önüne çıkmaya başladı. Daha kötü bir dönemdeymişiz gibi görünmeye başlamış da olabilir.“ bu konuda çok haklısınız . Bu aslında tüm olaylarda öyle mesela toplumu ilgilendiren diğer bir olaya baktığımızda da kanser. Şuanki verilere göre kanserin görülme sıklığı artmış gibi duruyor ancak tanı yöntemleri artmaya başlayınca tek olan şey kanser tanısı alan kişi artıyor ama önceden de bu kadar kişi kanserdi ama adı yoktu. Olayların sadece bir bölümünü görebiliyoruz ömrümüzün kısalığı sebebiyle ancak bütünü görebilmek için açık bir beyin , geçmişe , şuanki zamana ve geleceğe de aynı eleştirel bakış açısıyla bakmak gerekir yorumlarınıza katılıyorum, iyiki varsınız.
Sevgili "Olmaz Öyle Saçma Şey" ekibi, sizi çok seviyorum, her videoyu sürekli not alarak, isim ve kitap önerisi kaydederek izliyorum. Ne zaman bir şeyler öğrenmek için ilhama ihtiyacım olsa videolarınızı açıyorum, oradan çıkardığım isimleri araştırıp kitaplara bakarken falan baya kendimi kaybediyorum. Her seferinde yeni bir şeyler öğrenmek için enerjiyle doluyorum resmen. Onun dışında da sanat nasıl tüketilir onu çok güzel öğretiyorsunuz. Allah razı olsun sdfkjhgdf
tüketilir derken consume gibi yani, kötü anlamda değil tabi dfljghdkh
Filmlerin içine kapanik bi dünyaya sahip olmamasını aksine bi çok şeyle bağlantılı olduğunu sunduğunuz farklı bakış açıları sayesinde görmeye başladım...çok teşekkür ediyorum
Bu en güzel bölümünüzdü galiba.
Çok teşekkür ederim hepinize; son birkaç haftada bu bölğme kadar sırayla izleyerek geldim. Sayenizde genel dünya görüşüm, popüler kültüre bakış açım, sanat algım ve sinema bilgim son derece gelişti. Arayıştaki bir işletme öğrencisi olarak bu videolarla geleceğimde ne yapacağıma dair sorularıma cevap arama sürecinde çok yol katettim.
İzlemiyoruz bundan fazlası elimizden gelmiyor nazım bey , hocam çok zenginsiniz harikasınız, egoyu bastırarak doğru kullanmak. Sohbetleriniz harika içten samimi
Olaylara felsefi açıdan bakışınız ve Objektif duruşunuz takdir edilesi.. çok keyif aldım. Önemli olan Nicelik değil Niteliktir.. Saygılar..
Ne sinemaya büyük bir ilgim var ne de anlarım fakat İlker Hoca'nın yaklaşımları olsun, bakış açısını genişlettiği, bilgilendirici ve yer yer komik olduğu için zevkle izliyorum :)
Şuan viral olmuş olan "Korktun mu ?" olayını ilk İlker Hoca Ağaç ile başlatmış vay be
Uzun zaman Enis Batur'u adını yanlış bilip Enes Batur diyorlar sanmıştım. Keşke sanmaya devam etseydim.
UA-cam algoritmasının en önemli ayaklarından birinin de izleyiciler olduğuna dikkat etmek lazım. Sen en çok ne izlersen, sana da ona uygun bir şeyler öneriyor. Ben kodlama, müzik prodüksiyonu gibi konularda içerik tüketiyorum ve ana sayfam bunlarla doluyor. Fakat sorun şu: Bu alanlarda içerik az ve çok izlenmiyorlar. Bu da algoritmadaki diğer kriterlerle birlikte verimle çalışmasını engelliyor. Sadece bir tane Enes Batur videosu izlersem, önceki bütün UA-cam önerileri çöp oluyor. İzlediğim faydalı bir içeriğin alternatifi de daha seyrek öneriliyor.
Hocamin kibar kibar konusurken alttan inanilmaz laf giydirmesine bayiliyorum ah!!! Tabii anlayana. Zeki insan budur
sizleri bu kadar geç keşfetmiş olmam üzücü keşke devam etseniz...
Trafikte, yolda, belde, tuvalette hafta duşta...
Nazım, Veysi ve İlker hoca. Ne diyeyim ki? Perfect 10 👍🏼👍🏼😊
İyi ki varsınız güzel insanlar.. Sizleri izlemek, keyifle bir şeyler öğrenmek çok hoş..
Hocam genel olarak videolarınızdaki içeriklerin akışının gündelik ya da en basit şeylerden yola çıkıp daha karmaşık ve genel olana doğru gitmesi ve bunu baya bilinçli yapmanız programın kaliteli olduğunu gösteriyor. Çok şey öğreniyorum her programda teşekkürler. Siz sanırım akademik ortamda veya eğitim alanında da dersler veriyorsunuz. Oradaki derslerinizin de bu formatta olduğunu düşünüyorum. Keşke katılabilsem.
Çok faydalı bilgiler verip sıkmadan eğlendirerek anlatabiliyorsunuz. Bu büyük başarı. Bu arada o yanda çıkan pamuğa koptum :)
Duygularıma tercüman oldunuz. Nokta Bitti
Hocam 20 yaşındayım neslim adına özür diliyorum.Bana katııklarınız için ayrıca teşekürler Hitchcock'u burda öğrenmesemde bir bakış açısı kazandım umarım yaptığınız işin kalitesini gören insan sayısı artar.
video enes baturdan girip sistem eleştirisyle çıktı
eleştirel
özgün
güzel
Reklamcı olarak birkaç kelamım olacak. Reklamın amacı, "Kaliteli kitleye ulaşmak." değildir. Açıkcası "kaliteli kitle" diye bir şey yok reklamda. Hedef kitle var. Bunu bir örnekle irdeleyelim... Bir video oyununun sinema filmi çıktığında Enes Batur'la çalıştığımızda hedef kitleye başarılı bir şekilde ulaşma ihtimalimiz varken, sırf X milyon view garanti ediyor diye bir makyaj markasının "Fena mı viral oluruz eha eha." diye çalışması saçma şey oluyor. Çünkü hedef kitleye ulaşmakta öncelikli olarak iki basit amaç var. Ürünü/hizmeti satın aldırmak ve/veya marka hakkında algı oluşturmak. Hedef kitleyi harekete geçirebilen reklam başarılı reklamdır. Bu bağlamda, insight'ı olmayan tüm UA-camr reklam projeleri (influencer satın almaları) büyük zombi kitlelerini peşinden sürükleyen anlık şizofreni yanılsamalarından başka bir şey değil.
Ülkemizde marka itibarı diye bir şey hiç ciddiye alınmadığı için böyle bakış açıları da kolaylıkla mantıklı bir sav olarak ileri sürülebiliniyor tabi ki fakat en vahşi kapitalist ülkelerin bile kendilerine koydukları belli sınırlar var çünkü tüketiciden gerizekalılık beklerken vur deyip öldürmüyorlar en azından. Kim apaşırı gerizekalı bir toplumda yaşamak ister ki neticede bu kişinin bireysel güvenliği için de tehlike. Velhasıl hedef kitleye ulaşırken göz ardı ettiğiniz şeylerin diğer gruplar tarafından boykotla protesto edilmesi gibi şeyler olsa aman zaten zombi bunlar yea sal çayıra demeden önce şöyle bir hım hım diye düşünürdünüz. Tabi bu düşündürtmeyen örgütlü bilinç yokluğu da insanlarımızın eksiği. Böyle bir kısır döngüye hapsolmuşuz dönüp duuryoruz hamster gibi.
MERHABA TUGCE HANIM CUK GUZEL BIR KARISINIZ.
keşke hayal olsa
sohbet arasında böyle güzel kitap önerilerinizi her zaman bekleriz, Flow'u çok merak ettim. İlgiyle takipteyiz :)
dakika 10.58 gerçekten faydalı bir şey yapıyorsunuz çok seviyoruz
tek kelimeyle mükemmelsiniz ekip olarak ve ilker hocanın her programda anlattıkları ayrı güzel.
siz hep program yapın emin :D
Sizin verdiğiniz egitim ile o çocuk bile çok güzel yerlere gelebilir. Popüler kültür içerisinde o bile ayakları yere basan, sağlam bir kişilik olabilir.
Sinema sadece felsefeci yaklaşım göstermeyebilir, bende dahil ne kadar hoşumuza gitmese de sinemanın doğuşunun eğlence ve kültür endüstrisinin kalesi olarak ortaya çıktığını görmezden gelemeyiz.
UA-cam un başına gelmiş en güzel şeylerden birisiniz benim için. 18 yaşındayım enes batur la aynı dönemdeyim fakat haklısınız ki bu sadece onun dönemi değil benim de dönemim. Ben de bir şeyler yapabilirim ve belki bu şeyler sadece benimle kalır belki de kalmaz fakat en azından yaşadığım zaman dilimine bir nefes olmuş olurum....
Selamlar, ben 22 yaşındayım, çocuk yaşlarımda Kemal Sunal izlerken, etrafımda erişkin insanlar görebiliyordum ama şimdi Enes Batur izlesem veya izletmeye çalışsam 10-15 yaş aralığı dışında hiçbir insanın ilgisini çekmez, o yüzden ilerleyen zamanlarda, "Enes Batur çok iyiydi ya, şimdikiler çok bozdu" diyecek bir kitle oluşabilecek ise bu kitle sadece Enes Batur ve UA-cam mecrasında beslenen kitleden başkası olamaz diye düşünüyorum. Saygılar sunuyorum, iyi çalışmalar.
Tarkan ilk çıktığında babam derdi ki, nasıl yani bu güzel mi ? :) Şimdi 90 lar nostalji oldu, Cem Yılmaz filmini yapıyor. Tüm lise hayatım Kemal Sunal'ı savunmakla geçti, filmlerinde sosyal mesaj yok derlerdi. (Tam tersi sosyal mesaj kör gözüne parmak vardı) Mozart bile zamanının entelektüelleri tarafından eleştiriliyor. Halka göre ucuz müzik yapıyor, sipariş ile müzik yapıyor diye.
Çok güzel program. Çok severek izliyorum. Sizi izleyen bizler, sizi bulduğumuz gibi internette başka bu tarz yayınları bulabiliyoruz. Bu yönden youtube ve internet çok faydalı. öğrenmek isteyenleri daha fazla bilgiyle buluşturduğu kesin
Fİlmcilikle hiç alakam yok, film çekmek vs. gibi planlarım yok. Ama muhabbetiniz süper, izleniyor yarım saat de olsa :)
Yorumlardan pekçok bilgi öğrendim , bu kaliteli kanalı takip etmekten mutluluk duyuyorum ,
Oooo... buralar karışacak vaziyet alın. 😂 İlker hoca süpersin 👍🏻
Abi sizin gibi sinemaya gönül vermiş kişilere bu filmler küfür sayılır yinede sakin ve soğuk kanlı şekilde kalabilmek büyük başarı.
Sizler konuşuyorsunuz diye sıkılmadan pür dikkat dinliyoruz ama kötüyü değil iyiyi ön plana çıkarmak gerek. Mesela Daha adlı filme aklım takıldı. Keşke böyle önerdiğiniz kaliteli işlere yani bizlere yararı olan işlere daha çok eğilseniz.
Bu videoyu yeni izleyebildim..hemen hemen tüm videolarınızı izlerim..yine ve yine sizinle aynı fikirdeyim İlker bey.. geçmiş çok daha iyiydi sözü büyük bir aldatmaca..bunu Ayfer Tunç adlı bir yazarımız " müsaitseniz annemler size gelecek" adlı kitabında ne güzel anlatır..kitap köşenizde bu tür konu ve kitapları ele alan yazarlara deginirseniz - sadece bir öneri- çok sevinirim..sizleri takdir ediyorum..hep yenilikçi olmanız müthiş.. teşekkürler..
Ted konuşması ile tanıdım abone oldum harika bir kanalsınız :)
Çok faydalı bi konuşmaydı hiç sıkılmadan izledim sizi seviyorum
bence ilker hocaya teşekür etmek lazım zamanından ayırıp burarda insanlara birşeyler anlatmaya çalışıyor yer yer karşıdaki iki arkadaşada :D sinemayla alakam olmamasına rağmen videolarınızı izliyorum hocam muhabetiniz ve arada verdiğiniz ince bilgiler mükemmel !!! ( flow kitabını merak ettim)
Daha'yı izledim. Dediğiniz gibi düzgün bir film. Bence bu tür yapımlara sahip çıkalım. Kolay gelsin.
Her hafta heyecanla bekleyip izliyorum.Her seferinde ulan iyi ki böyle insanlar var diyorum.Yazmak istedim sadece.İyi ki varısınız.
UA-cam'un her ülkede x adet youtuber olsun youtube ekosistemini gençler'e yaysın sebepli özenle seçilmiş kişilerden biriydi Enes Batur. UA-cam'un kendi yıldızlarını oluşturmadaki başarısı ilginç, incelenmesi gereken bir konu.
enes batur hayal mi gerçek mi filmiyle ilgili en güzel yorum videosu olmuş, filmden hiç bahsetmemişler
Çok Çok Doğru Bir Tespit Vardı Arada "Organize Olup Üretmek" Ülkemizin En Büyük Sorunlarının Çözümü Tam da Bu Cümlede Geçiyor...
Oturduğu Yerden Sadece Eleştiren Çok Bilmiş Ama Aslında Bir Şeye Yaramayan Yığınlarımız Önce Kendileri Bir Şeyler Üretse Sonra da Organize Olsa Tüm Sorunlarımız Çözülür.
Toplumsal kaygı ve anlık gülüp geçelim arasındaki fark aslında kaygı doğuran. Oradaki arkadaşın Kemal Sunal filmlerini İvedik'ten veya diğerlerinden ayırırken düşündüğü nokta da bu sanıyorum. Sunal filmlerinde dönemsel olarak ve senaryo olarak daha mesaj verme, daha topluma katkı sağlama kaygısı vardı diye düşünüyor. Bu konu benim bu aralar da zaten yoğun olarak kafamı karıştıran bir konu. Toplumsal kaygı sahibi olan biri, kişisel çıkarları için en fazla ne yapabilir sorusu.
Bilmem devam edermi ama harikulade bir sohbet ve program:) emeğinize sağlık
En iyi bölümdü bence. Sağolun.
Harika bir is yapıyorsunuz. 🤘
Harikasınız.. Keşke sadece sinema ve filmler genelinde videolar yapmayıp, günlük konularla ilgili videolarda çekseniz:)
Bende tam artık bu youtube işi olmayacak ya bırakıcam yada bim soyma videoları yapıcam diyordum sizi keşfettim :)
Hocam aktarılan bilgiler, konular çok değerli çok lezzetli! İyiki varsınız bilginize zihninize sağlık, ömrümüz kaliteli ve güzel olsun...
Parayı bulsaydım sizin gibi kaliteli insanlarla çalışmak isterdim film işi sizden sorulur.
sanat topluma göre şekillenir de derler hocam
Sonunda geldi. :) Teşekkürler. Keşke daha sık yapabilseniz.
Kısa yoldan para kazanma isteği mutlaka bir yada birden fazla bozukluk ve sahtelik barındırır ve bunu iyi birşey için yaptığınızı varsaymanız bu durumu değiştirmez. İlker Hoca çok iyi ifade etti. ( takdir etmek bana düşmez ama insan söylemek istiyor. ) sevdiğin işi tutkuyla ve emekle yapmak zorundayız,, sevgiler. ☺️💕
Bayılıyorum sizlere, iyi ki varsınız. İlker Hocam, benim kuşağımdan olduğunuz için sizinle ayrıca gurur duyuyorum.
Bir enes batur değil ama mükemmel program. Şaka bir yana sizi izleyince daha zeki hissediyorum, kitle kültüründen kacisimsiniz
Hocam Kibar Feyzo? ve İhsan Yüce'nin yazdığı senaryo? Nasıl mesaj yok?
Caronanin verdiyi guzel bişey bu program çok sevdim teşekkür ederim( Azerbeycandan Selamlar)
15:59 neden oyun oynayanı izlersin
1- Oyunu tanımak için.
2- Yeni taktik öğrenmek için
3- Ortak ilginde birilerini görmek için.
İlker Hocam, inanılmaz iyi bir Enes Batur taklidi yapmışsınız :D
Ayrıca şu sözü yavaşça şuraya bırakıyorum: "Siz çoksunuz, fakat biz haklıyız."
izlediğim en harika programlarınızdan biriydi
bu kanalı gerçekten çok seviyorum iyi ki varsınız
Son günlerde çıkan haberler ile beraber bu programınızı izlemem çok güzel denk geldi :)
Rölativite, izafiyet, görelilik nedir?
Entelijansiyanın ilgi alanları ile bir çocuğun oyuncağı ile ilişkisi karşılaştırıldığında hangisinin değerli olduğunun kararı nasıl verilebilir?
Sanatın (bu içerikte sinemanın) diğer hayat parçacıklarından mesela tuvalete gitmekten daha önemli, daha iyi, daha kaliteli olduğu ispatlanabilir mi?
Bir adada, ormanda, kabilede teknolojiden uzak yaşamış bir insanın geliştirdiği becerilerle, kentlinin geliştirdiği beceriler arasında değer yarışı mümkün müdür?
Kimin neyi ne kadar yapacağına karar veren kim?
Dünyanın adil bir yer olduğunu kim söyledi?
Birinden daha az emek vererek daha fazla gelir elde etmenin ahlaki olmadığına kim karar verdi?
Hepimizin sadece kendi hayatımızda başrol, diğer insanların hayatlarında figüran olduğumuz gerçeğinin neresini anlamıyoruz?
Bu videonun yorum bölümüne bıraktığımız yorumlarda bile bir onaylanma, bir beğenilme amacı güttüğümüzün farkında değil miyiz?
Aşk her şeyi affeder mi :)
Enes Batur dediğimiz genç arkadaşın içerikleri bana da hitap etmiyor olabilir ama yasal sınırlar dahilinde yapma imkanı bulduklarını eleştirmeye herhangi birinin hakkı olduğunu düşünmüyorum
Netekim bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler.
Geçeeeer geçeeer daha öncekiler gibiiii, bu da geçeeer neler neler geçmedi kiiiiii :)
Veysi kralsın böyle bir programı bizimle buluşturdun,lütfen oyuncu ağırlayın 'arka plan'da,çok önemli konu
Yine harika ve bedava bilgiler. Teşekkürler İFA ...
Bereli arkadaş çok doğru konuşuyor. Tşk.
hocam flow dediniz ya sizi izlerkende öyle hissediyorum arka planda zaman geçirmek için çıtır çerez gibi geliyo
Enes Batur konsun da Veysi'ye katılıyorum. Ayrıca; önüne gelen herkes böyle filmler yapsın o zaman, nerede o zaman sanatsal kaygı bu ve bunun gibi filmleri deseklemememiz gerektiğini düşünüyorum. Para her şey mi? Evet her şey:) ama her mecrayı da kirletmeyelim. Bu tarz şeyler youtube'la sınırlı kalsın. Gelinen bu noktaya bu ülkenin bir sonucu deyip kabullenmememiz gerekiyor. Bu sonucun kötüye değil daha iyi ye gitmesi için bu ve bunun gibi kaliteli programları ön plana çıkarabilmek için çaba gösterelim ve teşvik edelim hocam:)
Bu videoyu izlemeden önce Mihaly Csikszentmihalyi isminden ve flow teorisinden haberim yoktu. Benim için çok yararlı oldu sahiden, teşekkürler İlker Canikligil...
İlker Hoca'nın taklidi enfes yahu!
9:30 halk dediğin şeye aslında istettiriyorlar. yani bir şekilde halkın ne isteyeceğine yön veriyorlar.
21:13 fikirsel sansür. ne kadar güzel bir terimmiş lan bu !!!
İlker abim , sinema ve terimleriyle hiçbir alakası olmayan bana , bu videoda bile bir şeyler öğretebildiğin için ÇOK ama ÇOK teşekkür ederim.Garip geleblir ama videoların 4 5 saat olsa bile oturur izlerim.O kadar akıcı ve mantıklı konuşuyorsunki bakakalıyorum xD (Bu arada Hitchcock'u , kamera ışık olaylarını duymadığım pek çok yönetmenide senden duydum ^^ )
Fuat domaniç'i konuk etseniz keşke diye çocuksu bir dilek atayım şuraya. Kendisini ve değerli anılarını Altın elbiseli adam canlı yayınlarında izlerdik.
Hocam fazla romantik olmaya gerek yok.Bu ülke değişmez ben bunu çok önceden anladım ve bana hitap eden beni sanat açısından doyuran eserlerin üretildiği bir yerde yaşıyorum.Türkiye'den kaliteli eserler çıkmıyor mu?Evet çıkar ama bir elin parmağını geçmez ve insanlarında iş olmayan bir yerde kaliteli bir film, kitap, müzik yapsanız ne olur ki?
Filmler ve filimler kanalından geldim. Kanalınız çok güzelmiş tebrik ediyorum. İki günde bütün videolarınızı izledim. Sektörün 😂 ve piyasanın dışından biri olarak neden izledim anlamadım ama kendinizi izlettiriyorsunuz. Bu şekilde başarılarınızın devamını dilerim. İstanbula geldiğimde ziyaret etmek istiyorum. 😉😉😉
İlker hoca çok tatlı değil mi ya!
hocam harikasınız bayılıyorum size:) siz hep anlatın biz hep dinleyelim ayrıca bere aşırı yakışmış!
çiçek gibi bir bölüm daha... başta ilker canikligil olmak üzere emeği geçen herkese kalp
Beğenmeyen 15 kişi tesadüfen video yaa denk gelmiş olup bu ne yahu deyip toplanmış olma olasılığı yüksek bence bu Arada program her bölümü bu takip ediyorum teşekkürler