Lütfen bu markanın başka ürünleri hakkında da video çekermisiniz! Böyle detayli açıklamaları hiçbir yerde bulamıyoruz. Çok faydalı ve bilgili video olmuş teşekkürler
İyi dilekleriniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çok şükür bir işim var ve bu yüzden videoların devamını atacak vakit bulamıyorum. Beğendiğinize sevindim, faydalı olabildiysem ne mutlu. İyi günler dilerim.
Çok faydalı olmuş. Farklarını araştırırken videonuzla karşılaştım. Çok teşekkür ederim. Benim de yıllardır almak istediğim bir ürün. İnşallah en kısa zamanda almaya niyet ediyorum.
@@issizmuhendismutfakta3202peki büyüğün dezavantajı var mı küçük modele göre. Örneğin büyük haznelilerde küçük miktarlarda ürün yapılamaz gibi bir şey söyleyebilir miyiz? Tilt head değil de bowl lift modeller daha çok hoşuma gidiyor sizce hangi tür daha kullanışlı olur?
@@zkrybldn Zaten hazne olarak büyükten kastım bowl lift (profesyonel) seri. Kafasının tornavida ile yukarı aşağı oynatılıyor olması sebebi ile az miktarlarda yumurtayı bile çırpabileceğini düşünüyorum. Mutlaka UA-cam da bununla ilgili video vardır.
Çok faydalı bir video olmuş, emeginize saglik. Ben de bu markanin mutfak şefini almak istiyordum ama malum fiyatlar uçtu. Şimdilik Homend aldim, acemiligi bu üründe atıp, başka bir bahara inşallah kitchenaid almak nasip olur🙂
Merhaba Münevver Hanım, yanlış bilmiyorsam 6,9lt makinelerin kafası sabit. Karıştırma haznesinde yukarı aşağı kayar mekanizma olması lazım, onun kilidini bulup hazneyi aşağı kaydırabilirsiniz.
ısınma, sarsıntı veya tezgah üzerinde hareket sorunu yaşıyor musunuz? Karıştırma aparatlarının boyasının zamanla attığı söyleniyor. Bu durumu yaşadınız mı acaba?
Merhaba, eğer içindeki hamur veya karışımın kıvamı sert ise kafasında bir miktar sarsıntı vuruntu oluyor, çünkü hamuru altına aldığında zorlanmaması için kafası zor durumlarda kendini kaldıracak şekilde tasarlanmış. Ama cihazın kendisinde hiç bir hareket yer değiştirme olmadı bu zamanda kadar, mermer tezgahta gayet sabit stabil çalıştı. Eğer kafası rahatsız edici bir vuruntu yapıyorsa, kafayı kaldırdığınız zaman boyun kısmında bir vida göreceksiniz onu çeyrek tur döndürerek çırpıcı kafayı yukarı alabilirsiniz. Çok sert hamur yoğurmayınız ve çırpıcı uç ile karıştırıcı ucu her değiştirdiğinizde kafa yüksekliğini vida ile ayarlayınız.
Bu videoyu gormeden aldık.Yurtdışındaki tanidık arkadaş hepsi ayni renk farkindan dolayı fiyat farkı var dedi.125 serisini aldık.Ama kapaksız cok zor oluyor.Kapağı nerden bulabiliriz kaç tl olur
Kapakları internet sitelerinde satılıyordur fakat kapağını ben işlevsel bulmuyorum, içindeki malzemenin dışa sıçramasını engellemiyor. Sadece karıştırırken malzeme eklemek için kullanışlı. Bence almanıza gerek yok.
Aydınlatıcı bilgiler vermişsiz teşekkür ederiz . Size bir sorum var çalıştırma kademelerindeki sayılar az çok orta veya yüksek şeklinde hangisi oluyor ? Bazı tarifleri bu şekilde veriyorlar
Bu çok göreceli bir kavram, sanıyorum öyle bir tarif ile karşılaşsam; az 1-2, orta 4-6, hızlı için 8-10 'u kullanırdım. Burada başka bir püf nokta verebilirim, bu bilgi kataloğunda da yer almakta; mayalı hamurlarda 2 kademeden daha yüksek çalıştırmayınız yazıyor. Benim %70 hidrasyonlu hamurlarda 4 kademeye kadar çıktığım oldu, yumuşak olduğu için sorun yaratmadı. Ama %50-60 hidrasyonlarda zorlanır, 2 kameden yukarı çıkmayınız.
Cok faydalı şeyler anlatmışsınız teşekkür ederim, peki iki kaseden küçük olanı için az miktarda yumurtayı çırpabiliyor deniyor buyuk kasede mikser başlığı tabana değmiyormuş iyi karışmıyormuş bu dogru mu acaba , kucuk kase önemliymiş bu açıdan, yada yükseklikleri aynı mıdır , cevaplarsanız cok memnun olurum🌹
Beğendiğinize çok sevindim, faydalı olabildiysem ne mutlu. Mikserin kafası yukarı kaldırıldığında tam ortada bir vida var, bu vida tornavida yardımıyla hafifçe çevrilerek başlığın aşağı yukarı ayarlanmasını sağlıyor. Yani kaselere kesinlikle bağlı değil, yapacağınız işleme göre çalıştırmadan ve malzeme eklemeden önce istediğiniz yüksekliği bu vidayı döndürerek ayarlayıp sonra rahatlıkla tek yumurtayı dahi çırpabilirsiniz.
Dün almaya karar vermiştim, garanti sürecini araştırdım, gurme chef adında bi firma ilgileniyormuş sanırım ama dönüş yapmıyorlarmış ilgilenmiyorlarmış , şikayetvar da ki yorumlar beni cok tedirgin etti, bütün paramı veripte bide arıza cıkarsa naparım diye korktum, siz bu konuda ne dusunuyorsunuz fikrinizi merak ediyorum
@@ElifceVlog bahsi geçen firma ile hiç iletişim kurma ihtiyacı duymadım. Eğer kutudan arızalı çıkma korkusu yaşıyorsanız burada satın aldığınız yer önemli, kutudan arızalı çıkan üründe satıcı meshul olmalıdır. Garantiye yani tamire göndermemeli, ürün değişimi yada para iadesi yapmalıdır. Bu yüzden müşteri memnuniyeti konusunda çok titiz olan yerlerden satın almanızı öneririm. Arızalı üründe değişim yapamıyorsa bile en azından paranızı rahatlıkla alabileceğiniz bir yer olmalı. Umarım sorun yaşamazsınız.
@@issizmuhendismutfakta3202 evet haklısınız sanırım direkt onların numarasını verip aradan çekiliyor bazı satıcılar, sizin güvendiğiniz önereceginiz bir yer olur mu satın alma konusunda 🙏
6,6 modelinin olduğunu sizin sayenizde keşfettim, uzun süredir piyasayı takip etmiyordum. Yanıltıcı bir şey söylemek istemem. Maalesef bu konuda şuan bilgim yok. Üzgünüm.
Teşekkür ederim. Benim aldığım tarihte 7300 TL idi her yerde, farklı fiyat veren yoktu. Bende stokunda olan bir esnaftan aldım. Firma belirtmem doğru olmaz maalesef. Güvendiğiniz herhangi bir yerden alabilirsiniz, kapalı kutu olduğuna emin olun yeterli.
Estağfurullah helal olsun ne demek yardımcı olabilirsem ne mutlu. Piyasa fiyatlarını bilmiyorum ama sizin endişeleriniz en aza indirecek versiyon 185 serisi. Herkese söylediğim gibi size de söyleyeyim, benim tek pişmanlığım haznesi. Keşke daha büyük alsaydım diyorum. Gramajlar ile örnek vereyim yetip yetmeyeceğine siz karar verin. 1kg un, 700gr su ve ekşi maya ile toplamda yaklaşık 1,9kg ekmek hamuru yoğuruluyor. Bu da pişince 1,65kg bir ekmek oluyor. Haznesi ile ilgili buradan pay biçebilirsiniz. Eğer hazne olarak 6,9lt olan daha profesyonel versiyona geçerseniz, o çok daha güçlü ve sağlamdır. Aparatları konusunda bilgi sahibi değilim, paslanmaz mı yoksa alüminyum üzeri kaplamamı, modele göre değişiyor mu bilmiyorum. Özetle malınıza çok titiz davranan dikkatli kullanan biriyseniz 185 modelini almanıza gerek yok, 175i tavsiye ederim. Ama o hazne bana da yetmez diyorsanız kesinlikle 6,9lt olan profesyonel modelleri tavsiye ederim. Her zaman soru sorabilirsiniz gördükçe yanıtlamaya çalışırım.
@@issizmuhendismutfakta3202merhabalar şu an için nmakineden memnunmusunuz 185e gerek varmı birde 6.9daha iyi büyüklüknolarak demişsiniz bende büyük istiyorum ama o model asansörlü zamanla dökülme olmuş gördüm bazı kullananlarda siz ne düşünüyorsunuz 😊
@@hasansefaakgul7867 makineden memnunum, bence 185 'e gerek yok ama hala diyorum 6,9 alsaymışım çok daha rahat edermişim. Açıkçası tam olarak dökülmenin nerede nasıl olduğunu bilmiyorum, görsem yorum yapabilirdim. Şunu diyebilirim sonuçta bu makine ve aparatları döküm ve üzeri boyalı, yani sert cisimlerle yüksek darbe alırsa mutlaka boyası dökülecektir. Makinenin kaç yıl ve ne kadar titizlikle kullanıldığı önemli bu döküntü dediğiniz sorun için. Eğer bu bir video ise lütfen linkini buradan paylaşınız izlemek isterim.
Hamur yoğurma ve çiğ köfte gibi işlemlerde kullandım, çok memnunum. Haznesi 3-4 kişilik aile için ideal ama daha kalabalık bir haneniz varsa mutlaka bir büyük boyu olan 6,9L 'yi öneririm. Maalesef aparatları deneyimleyemedim. Eğer bir gün alırsam mutlaka video çekeceğim.
@@likethepink Amerikan malı olduğu için sanmıyorum öyle bir aparat düşüneceklerini. Tefal 'in kıyma makinesinde vardı. Belki bunun kıyma makinesi eklentisinde de vardır diyeceğim ama kültür farkı, o yüzden ihtimal vermiyorum.
@@issizmuhendismutfakta3202 çok teşekkür ederim. Farklı markaların içli köfte aparatları bu cihaza uyarmı diye araştırıyorum şuan. Sizden bişey rica edebilir miyim? kıyma makinesinin aparatları çapı kaç cm? bana bu konuda bilgi verebilir misiniz? Çok büyük yardımınız olacaktır. Çok teşekkür ederim
Merhaba. Ben de bu üründen aldım ancak markanın ve rakamların yazılı olduğu metal ince bant kısmı oynuyor yani tamamen yapışık değil makineye. Acaba bu normal mi?
Siz söyleyince denedim daha önce fark etmemiştim. Parmağımla biraz kuvvet uygulayarak yukarı aşağı oynatınca çok minik hareket ediyor, yer değiştirme mesafesini yarım kürdan kalınlığından daha az diyebilirim. Eğer kendiliğinden oynuyorsa, veya daha fazla oynuyorsa aldığınız yere yada yetkili servise danışın. Kutuyu ilk açanın siz olduğunuzdan veya teşhir ürünü olmadığından emin olun.
Merhabalar ben videonuzu baştan sona izledim. Yorumları okudum Soruma yanıt bulamadım.Hamur yoğurma aparatları çelik hazneyi çiziyor o sebepten çengel aparatta soyulmalar oldu. Bir ayarı olması gerekir .15 yıllık bir makina bendeki
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Aldığım yeri söylemiyorum, zaten her yerde aynı fiyat politikası uyguluyorlar. Bu Kitchenaid ile anlaşmaları sebebiyle böyleymiş. Antalya 'da bir esnaftan almıştım.
Merhaba bende iki gün önce aldım bugün geldi çırpıcı çok kaliteli gelmeyince bi bakayım dedim tevafuk en videonuz denk geldim. 19 bin verdiğim bir ürünün çırpma telinin çelik olmaması ilginç geldi diğerleri de kaplama kafamda soru işaretleri oluştu alimunyum dediniz vücutta metal birikmesin sebep olur mu acaba bir fikriniz var mı
Öncelikle hayırlı olsun. Alüminyum folyo için, yüksek ısılarda yiyecekleriniz ile temas ettirmeyin deniliyor. Bu bilgiye dayanarak; tel çırpıcı ile çok sıcak bir şey çırpmayacaksanız böyle bir metal geçişi olmayacaktır. Hatta bu kadar kaliteli bir marka için gıda en uyumlu materyal seçtiklerini düşünüyorum bu yüzden benim içim ferah. Diğer aparatlar zaten kaplamalı ve onlarda öyle bir şey olması mümkün değil, kaplamalı ürünlerin boyasını kıracak çatlatacak darbelerden uzak tutun ve asla bulaşık makinesinde veya bulaşık teli ile yıkamayın. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
Aldim memnunum sadece seffaf kapagi cok basit kalitesiz sicratmasin diye yapmisler. Ne hikmetse kapgi tutmuyor elimizle tutuyoruz.4,800 litrlik ama 1 kilo unla yaparken makine cok zorlaniyor ve 18 bin verdimm
Öncelikle hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. Kapak tırnaklı değil, kapakta bulunan tırnak benzeri çıkıntıları metal haznenin dışına gelecek şekilde yerleştirmeniz gerekiyor. Sabit değil hafif boşluklu oluyor. Karışan bir ürüne sonradan sıvı veya katı eklemesi yapmak için tasarlanmış, etrafa sıçramasını pek önlediği söylenemez. Ben ekşi mayalı ekmeklerimi 1kg un ile yapıyorum, sıvı karışımları ile birlikte 1,8kg kadar çıkıyor. Hiç zorlanmadı bugüne kadar. Eğer 1kg un ile yapacaksanız en az 600ml su eklemenizi öneririm. Zorlanmasının diğer bir sebebi ise ucuna takılan aparat çok aşağıda olabilir. Hamur çengelini taktığınızda hazne boş iken kafayı indirin ve dibine ne kadar yakın olduğunu kontrol edin, baş parmağınız hariç diğer tüm parmaklarınızın çengel ile haznenin oyuğunun arasına girebilmesi gerekiyor ki hamuru çevirme esnasında altına rahat alabilsin. Kafa aşağıya yakınsa ve hamur sert ise çalışma esnasında kafayı yukarı aşağı sallayıp küt küt vurduğunu göreceksinizdir. Eğer dibe çok yakınsa, kafayı kaldırdığınız zaman tam karşıda eklem yerinde bir vida göreceksiniz. Bu vidayı çeyrek turdan daha az adımlarla sola çevirin ve kafayı kapatıp yüksekliği kontrol edin. İdeal yüksekliğe gelene kadar bu işlemi yapın. Tüm uyarılarımı dikkate aldığınız halde anormallik hissediyorsanız mutlaka aldığınız yer veya servis ile görüşünüz. DİKKAT TÜM BU İŞLEMLERİ CİHAZI FİŞTEN ÇIKARTTIKTAN SONRA YAPINIZ!
Merhaba aldıktan sonra garantiyi başlatmak gibi bi şey varmı biz arayıpmı başlatıyoruz her hangi bi şey yapmamıza gerek varmı bende aldım ama satın aldığım yer bilmiyor
Kendi sitesine girip ürünü kutunun üzerindeki numaralar ile kaydederseniz Dünya genelinde 5 yıllık garantiye sahip oluyor. Makinayı yurtdışına götürseniz de garanti kapsamında orada işlem görebiliyor. Mutlaka ürünü kaydedin.
Kek çırpabilirsiniz ama kurabiye yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir. 185'in teknik detaylar kısmında da %55 hidrasyonun altında hamurlar yoğurulmaması önerilir. Hidrasyonu kısaca açıklıyım siz biliyorsanız bile bilmeyen ama yorumu okuyan birine yardımcı olabilir. Mesela 1000gr un içerisine 550gr(ml) su eklenerek yoğurulan hamur %55 hidrasyon olarak ifade edilir. Daha az su eklenmesi durumunda daha katı bir hamur oluşur ve bu makineleri zorlamamak adına üretici firma bu sertliğin altında hamur yoğrulmasını önermiyor. Mesela makarna hamuru ciddi manada sert bir hamurdur, makine yoğurur mutlaka ama ömrünü muhakkak kısaltacaktır. Bu yüzden makarna gibi sert hamurlar yoğurmayı düşünmüyorum. Kurabiye hamurlarınızın bu sertliklerde olmaması sizin için daha sağlıklı olacaktır.
Bu videoyu bir yıl sonra ihtiyaca binen araştırmalarımda rastladım ve dinliyorum ama aradığım sorularima cevap buldum kitchen aid den extra reklam ücreti almalisiniz bence..
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Ahh keşke bir kazanç sağlayabilseydim 😄. Şaka bir yana bu kanalı kazanç sağlamak için değil, psikolojime destek olması için açmıştım. Mesleğimde bir çok yetkinliğim olmasına rağmen işe alınmadığım süreçlerde kendimi değersiz hissetmeye başlamışken, burada birilerine faydalı olduğumu görmek ve güzel yorumlar almak beni tekrar motive etti. Çok şükür şimdi her şey yolunda.
@@dilekyil5837 ilk gün ile şuan arasında hiç bir ses ve güç değişimi olmadı hala ilk günkü gibi. Boyutu kompakt her yerde rahatlıkla aksesuar gibi durabiliyor gözü rahatsız etmiyor. Hacim olarak fikrim; 3 kişilik bir aileyiz ve yaptıklarım şuana kadar hep yeterli geldi fakat sınırda yeterli geldi. O yüzden eğer yeriniz varsa, maddiyatınız müsaade ediyorsa bir büyük hacimlisini almanız daha fazla porsiyonlu ürünler yapmanıza imkan sağlar. Sonuç olarak ben çok memnunum, iyi ki almışım.
Fiyatlar oyun hamuru olduğu için maalesef belirtmedim. Videoyu izleyen, güncel fiyatlara bakarak karar verirse daha iyi olur. En basitinden ben tanıttığım ürünü 7000 liraya aldım, şuan 14500 lira yazmakta internette.
185 serisi almadığıma pişman değilim ama 4,3lt aldığıma pişmanım. Keşke 6,9lt olan profesyonel seriyi alsaydım dedim çünkü içerisinde tek seferde maksimum 3-4 kişilik bir aile için ekmek, çiğ köfte gibi ürünler yapabiliyorsunuz. Kalabalık bir misafir anı için tek seferde yapmak mümkün olmuyor. Eğer mutfağınızda yeriniz varsa ve maddi olarak karşılayabilecek durumdaysanız ben 6,9lt olan büyük seriyi öneririm.
Eğer yumuşak bir hamuru 10-15dk yoğurursa ısınıyor, fakat daha kısa sürede ısınıyorsa kesinlikle zorlanıyordur. Bunu şöyle deneyebilirsiniz; bir gün içine hiç bir şey koymadan boşta çalıştırın ve ne kadar sürede ısındığını kontrol edin. Eğer 10dk dan önce çok fazla ısınıyorsa başka bir problemi vardır.
Merhaba öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Çok açıklayıcı olmuş. Çoğu soruma yanıt buldum diyebilirim. Yalnız 175 modelin aparatlarındaki boya zamanla çıkabiliyormuş, birkaç paylaşımda görmüştüm. Bu beni biraz tedirgin etti. Siz ne dersiniz bu konuda?
Merhaba; teşekkür ederim, bir nebze yardımcı olabildiysem ne mutlu. Boyanın çıkma ihtimali var, hatta ekmek hamuru çengelinde hamurun arada altına girmesinden kaynaklı kafa yukarı aşağı oynuyor ve ufak bir vuruntu yapıyor. Bu vuruntu yüzünden aparatın mile girdiği yerdeki boya hafif soyulmuş. Zaten boyanın soyulma ihtimali sebebiyle bulaşık makinesinde yıkanması önerilmiyor. Uzun kullanımda ortaya çıkabilecek bir sorun mu? -Kullandıkça belli olacak. Benim düşüncem; tel ile sürtmezsem, başka bir sert yüzey ile sürtme-darbe temasında bulundurmazsam sorun yaşayacağımı düşünmüyorum çünkü basit bir kaplama değil kazımak için baya bir güç gerekli. Yüzdesel bir oran veremiyorum maalesef, ama dikkatli kullanımda üzmez diye umuyorum. Zaman gösterecek. :)
Aslinda ayni tedirginligi bende duydum fakat makine kendini amorti edene kadar baya zaman gecer ve belkide uc aparatlarini sonradan celige donulebilir gibi geliyor. En azindan en cok kullanilan parcalar degisebilir… ama Ozcan beye katiliyorum cabuk soyulan dandik bir malzeme olmasa gerek. Soyuldugunda da celige gecerim sanirim zamani gelince 🤷🏻♀️🙂
Merhaba ekşi maya yaparken kullandığım miktarı sizinle paylaşayım; 1000gr un, 700ml su, 200gr uyandırılmış ekşi maya. Bu tarif ile sınırda yoğuruyor, yani hamuru bazen kancanın üstüne dolayabiliyor, dolayacağını fark ettiğim an durdurup hamuru spatula ile aşağı indirip devam ediyorum. Bu verdiğim miktarların altında kullanırsanız sorun yaşamazsınız. Sadece hız kademesinde 2. kademeyi geçmeyin, zorlanır motor çabuk ısınır.
Maalesef o ürün hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. Bahsettiğiniz ürün ile farklı ürünleri, aynı video içerisinde performans karşılaştırmalarını yapan kanallar mevcut. Dilerseniz o videolardan yararlanabilirsiniz. Benim yapacağım yorum sağlıklı olmaz. İşin içine fiyat girdiği için bir şey diyemiyorum, aynı fiyatlarda olsalardı hiç düşünmeden kitchenaid derdim.
Evet makineler aynı olduğu için uyumludur. kitchenaid.com.tr adresinden baktım az önce, mesela tel çırpıcı için 4,3 ve 4,8lt tüm açılır kafalı stand mikserler ile uyumludur yazıyor. Ama böyle bir bilgiye neden ihtiyacınız olduğunu anlayamadım.
Merhaba, emeğinize sağlık. Harika bir video olmuş. 175 ve 185 modelleri için sormak istiyorum. İçli köfte ve çiğ köfte yoğurmada kullansak makinenin ömrüne zararı olur mu? Sert hamur yoğurulması önerilmiyor yazılmış yorumlarda yanlış anlamadıysam? Çiğ köfte ve içli köfte hamurları bu sert hamur kategorisine girer mi? Teşekkürler
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Hayır içli köfte ve çiğ köfte harçları yumuşak olduğu için hiç bir zararı olmaz. Defalarca çiğ köfte yaptım, kenarı silikonlu aparat ile yaptım iyice ezebilsin diye, hiç zorlanma olmadı ve çok başarılı.
@@okuyorumanne3591 Merhabalar, içli köfte yapmadım fakat çiğ köfte ile benzer sertlikteler. Açıkçası net kullandığım hızı hatırlamıyorum ama içindeki malzemeler fırlamayacak şekilde hızlandırdım yani düşük hızda yapmadım. Çiğ köfteye su katılmaz derler ama ben sıcak su katarak yaptığımı da belirtmek isterim. Bu şekilde daha yumuşak oluyor haliyle ve su katmadan yaparsanız bulgurlar erir mi emin değilim çünkü aşırı güç uygulayarak ezme gibi bir özelliği yok aparatların.
@@issizmuhendismutfakta3202 ben ürünü birkaç gün önce aldım. Bugün ilk kez denedim. İçli köfte hamuru yoğurdum ama galiba makine zorlandı biraz. Duman çıktı 🤭 hemen kapattım ama ilk elden bozarım diye de çok korktum açıkçası. Umarım biraz zarar vermemişimdir 🙄 su verdikçe hamurun yoğunluğu artıyor ve başlığın dönmesini zorlaştırıyor. İlk etapta yoğururken sorun yoktu. Galiba kullandıkça öğreneceğim/alışacağım. Tabii bu süreçte bozmazsam 😒 Çiğ köfteyi de ilk fırsatta deneyeceğim. Uzun uzun cevaplama, her şeyi ayrıntılı şekilde yazma zarafetiniz için çok teşekkür ederim. Bol aboneleriniz olsun ☺️ ben oldum bile.
@@okuyorumanne3591 Öncelikle güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim, umarım beğeninize hitap eden içerikler ile keyifle seyredersiniz. Makinenin biraz zorlanması normal ama duman çıkması hiç normal değil bu konuda servise yada aldığınız yere danışın lütfen. Bakın burada bir hanımefendi içli köfte yapıyor ua-cam.com/video/6AvXLiF509I/v-deo.html duman çıkaracak kadar zorlanmıyor makine belki üretim hatası olabilir. Bulguru önceden sıcak suyla şişirdiyseniz çok zorlanmaması lazım. Çiğ köfte yaparken 3 bardak bulgura 2 bardak sıcak su ekleyip 15dk şişmesini bekliyorum ve öyle yoğuruyorum bu sayede yumuşak oluyor. (Not düşeyim 3 bardak bile hazneye sınırda sığıyor o yüzden 3 bardaktan fazla bulgur ile yapmayın taşar.)
Merhaba, oynar başlıktan kasıt kafanın yukarı kaldırılması yani 175 ile aynı. Ekstra bir özelliği yok, çünkü üç serinin de makine kısmı aynı hiç bir fark yok, sadece aparatlar ve materyalleri değişiyor.
MErhaba sizdeki ürünün aynısını kullanıyorum geçen hafta ctesi aldım ama sanki çalısırken biyere takılıyor ve tak tak yapıyor aldığım yere yazdım normal olduğunu söyledi esneme payı var dedi içindeki hamurda şekerpare hamuruydu yani öyle cok zorlayacak bir hamur değildi ne dersiniz sizce incelemeye göndereyim mi😞
Merhabalar, kafanın yukarı aşağı oynamasından kaynaklı tak tak sesi çıkarıyor ise bu bir üretim hatası değil. Hamurunuz sert ise veya kabın dibi ile çengel arasındaki mesafe, hamurun rahat hareket edebileceği mesafeden daha kısa ise, hamur araya sıkışıp motoru zorlamasın diye kafayı bir miktar hareket edebilir bırakmışlar. Kafayı kaldırdığınızda eklem yerinin tam ortasında bir vida göreceksiniz. Bu vidayı sola çevirirseniz çengel bir miktar yukarı kalkar ve kabın dibinde hamurun rahat geçebileceği bir mesafe oluşur. Size tavsiyem; hamurunuz çok sert değilse bu vidayı yarım tur çevirip tekrar deneyin. Bu vidayı sağa sola yarım veya çeyrek turlarla çevirerek kap ile uç arasındaki mesafeyi kullandığınız aparata veya işlem yapacağınız malzemeye göre ayarlayabilirsiniz. Bana göre ideal mesafe, çengel ile kabın çukuru arasına parmaklarınız rahat girebilmeli(Bunu denerken lütfen fişi prizden çıkartınız). Bu mesafeye rağmen kafa sallamaya devam ediyorsa mutlaka hamurunuz serttir, mesela makarna hamurlarında bu sallantıyı yapar çünkü hamuru ezemeyince kafayı yukarı kaldırıyor ve motorun zorlanmasını engelliyor. Alınmış önlemlerle alakalı bir nokta daha söyleyeyim, fark ettiyseniz çengelin dönme yönü ile kabın çıkarma yönü aynıdır. Eğer içerisinde döndüremeyeceği zorlukta ve yapışkanlıkta bir hamur olursa motor zorlanmasın diye kap yerinden çıkıyor ve kapla beraber dönmeye başlıyor. Bu yüzden makinayı bir şey yoğururken çalışır vaziyette bırakıp uzaklaşmayın. 🙂
@@issizmuhendismutfakta3202 dünden beri beynimi kemiriyor o kadar para verdik ve 1 hafta bile olmadan ürün arıza mı verdi diye. Geceden beri bütün kitchenaid videolarını izleyip acaba onlarda benimki gibi yapıyor mu diye araştırma yapıyorum. Suan evde değilim ama eve gittiğim gibi deneyeceğim muhtemelen dediğiniz gibi aparatlar kaseye çok yakın mesafede yani siz parmaklarınız rahat girsin diyorsunuz ama benimkinin mesafesi ancak bir ince defter gibi birşeyin gireceği mesafede muhtemelen ondan oluyordur. Çok çok teşekkür ederim sorun düzelse de düzelmese de çok açıklayıcı bi şekilde yardımcı olmaya çalıştığınız için💐💐
@@elifekmekcioglu Rica ederim, herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım. Eğer bahsettiğiniz kadar yakınsa kaba da sürter ve bu sürtmeden dolayı kabınızda desenler meydana gelir. Bende bu desenler çırpma teli sürttüğü için olmuştu, kafayı vida ayarı ile yukarı kaldırınca sorunum çözüldü. Kullandıkça aşina olacaksınız bazen tek bir yumurtayı çırpabilmek için o vidayla aşağı indirecek, bazen sert bir hamur için yukarı kaldıracaksınız, çok yukarı kaldırdığınızda hamurun içinde rahat dönmediğini fark edecek ve biraz indireceksiniz. Sürekli bir enstrümana akort yapar gibi, parçaya göre ayarı ile oynayacaksınız ve zamanla alışacaksınız. Sadece vidayı hızı ve çok turlu döndürmeyin, yarım tur belki çeyrek tur döndürerek sürekli kontrol edin ve fişin prize takılı olmadığından emin olun.
Bende alma arefesindeyim son günlerde olumsuz yorumlar okuyorum siz memnun musunuz, sahibinin değiştiğini ve iç aksamlarinin çelik değil pilastik kullanıldığıni ısınınca duman çıktığını,kancaların soyulup alüminyumunun gözüktüğü nu yazmış kullananlar, çokta pahalı çok kararsızım siz bir sorun yaşadınız mı
Merhaba Emine Hanım, ben çok memnunum. 175 serisinde bazı iç dişlilerin plastik olduğunu duymuştum ama kendim açıp bakmadım, garantisini bozmak istemem. Başlık ayarı yapılmadan ve çok sert hamurlar yoğurulmaya çalışılırsa belki duman çıkabilir sonuçta içinde elektronik bir devre var, trafo vs var. Çengellerin alüminyum üzeri özel bir kaplama olduğu doğrudur ve bulaşık makinasında yıkanırsa bu kaplamanın soyulacağı zaten bilinmektedir. Uzun lafın kısası tüm bu bahsettiklerim -dişli hariç- kullanıcı kullanımı hatasından kaynaklanacak durumlardır. Eğer dikkatli, özenli ve limitler dahilinde, doğru ayarlar ile kullanırsanız kesinlikle baş ağrıtmaz. Dişli ile ilgili 185 serisinde metal olduğunu duymuş ve içinin açıldığı bir videoda metal olduğunu görmüştüm. 185 serisinin çengelleri de paslanmazdır yani boya sökülmesi yapmaz. Belki onu tercih ederseniz. Bir araştırın.
Merhaba, Açıkçası 4,8 LT bile bazen bana yetmiyor. En fazla 1kg un ile çalışabiliyorum daha fazlası taşıyor. Bu sebeple 4,3 önermek istemem. Tam piyasaya hakim değilim ama bir miktar daha verip 4,8 LT almanızı tavsiye ederim. Sadece kapasitesi değil motor gücü de düşük.
Merhabalar öncelikle, açıkçası boyutlarından ve görüntüsünden dolayı bu serilere hiç bakmadım. Yıllardır araştırmıyorum, yıllardır markanın kalitesini biliyorum, güveniyorum ve almaya can atıyordum, alma imkanım olduğunda araştırmaya başladım onu tekrar edeyim yanlış anlaşılmasın :). Sorunuz üzerine inceledim tercih edeceğim bir model değil sebeplerini yazayım siz karar verin. 5KPM5 serisi ağır hizmet tipi diye geçiyor fakat yine hamur yoğurma uyarısı olarak %55 hidrasyonun(1kg una, 550ml su eklemek) altında yoğrulma yapılmaması önerilmiş. Yani sert hamurlar, makarna hamurları için kullanmak yine riskli. 5KPM5 'in 5KSM175 'den üstünlükleri; 15w daha güçlü, minimum dönüş hızı 2 tur daha fazla, maksimum dönüş hızı 45 tur daha fazla, beygir gücü 0,07 daha fazla. Evet teknik değerleri daha güçlü olduğunu kanıtlıyor fakat iki ürününde kullanılması için önerilen ürün miktarları aynı(kek miktarı, yumurta akı sayısı, kremşanti miktarı), sadece patates püresinde bir yanlış yapılmış olsa gerek, benim aldığım üründe 3,2kg patates püresi yapılabilir yazıyor ama 5KPM5 'de bu 2.7kg yazıyor. Hazneler aynı ve makine gözle fark edilmeyecek kadarda olsa daha güçlü o yüzden daha az olmasına ihtimal vermiyorum. Hemen özet geçeyim neden almam?: Aynı işlevleri yapıyor, boyutu daha küçük(yüksekliği 5,1cm-genişliği 9,8cm daha az, sadece derinliği 10,6cm daha fazla ama hacimsel olarak daha küçük), daha hafif(1,02kg daha hafif), ekstradan 3LT haznesi ve silikonlu düz karıştırıcısı var. 5KMP5 'de yedek haznesi yok silikonlu karıştırıcı yok onun yerine hazne kapağı koymuşlar içindeki ürünle beraber saklama kabı olarak kullanılabilsin diye. Teknik açıdan daha üstün gözükse de işlevsellikleri aynı, 5KSM175 görsel olarak daha kibar ve kutu içinden çıkan ekipmanlar daha faydalı. Aklınıza takılan herhangi bir sorunuz olursa seve seve yardımcı olurum. İyi günler.
@@aykaayka4829 Gayet anlaşılır yazıyorsunuz hiç sorun yok. Evet hamur yoğururken bende fark ettim onu. Hamur döndürme esnasında karıştırıcının altına girdiği anlarda kafa kaldırıyor sonra iniyor, orada sürekli bir vurma oluşuyor. Elle tutmak çözüm değil hatta bana kalırsa tutmamak daha mantıklı, elle baskı uyguladığınızda hamur yine altına girince bu sefer motoru zorlamış oluyorsunuz. Bir nevi araba süspansiyonu gibi. Bu vuruntu ileriki zamanda sorun oluşturur mu bilemiyorum, açıkçası bunun bir hata değil bilerek böyle tasarlandığına inanmak istiyorum :) Bende bu sorunun yanıtı çok uzun yıllar kullanınca öğreneceğim.
@@aykaayka4829 Önerilen minimum sertlik %55 hidrasyon. Daha altında kesin kullanılıyordur, kullananda vardır ama ben kullanmayı düşünmüyorum. Önerilenden daha sert hamurlar demek ki zorluyor, buda hızlı yıpranması demek.
Ben bulunduğum şehirde bir esnaftan aldım. Fakat fiyatı satıcılar değil kitchenaid kendisi belirliyor bu yüzden nerden alırsanız alın aynı fiyatı söyleyeceklerdir. İnternetteki fiyatlarla aynıdır. Güncel fiyatı bilmiyorum maalesef, ben ürünü alalı bir hayli zaman geçti.
Aldığım yeri dükkan olarak söylemiyorum. Antalya 'da bir mutfak malzemeleri satan esnaftan aldım. Bu ürünlerin fiyatı Kitchenaid ile düzenlenen bir toplantı ile karar verilip ortak belirleniyormuş. Yani internetten de alsanız herhangi bir mağazadan da alsanız aynı fiyatı ödeyeceksinizdir.
Kutunun üzerindeki resim renk gözüksün diye ilk kutudan çıkartılmış olabilir veya aradan geçen sürede belki satıcılara da böyle gelmeye başlamıştır. Tam olarak bilemiyorum ama çok önemli değil. İlk kutunun üzerinde herhangi bir seri numarası vb. hiç bir şey yer almamaktadır. Önemli olan resimli kutusudur. Ama içinize sinmiyorsa yine de bir danışın aldığınız yere neden böyle geldi diye. Çünkü daha önceleri bir kişinin daha kutu açılım videosunu izlemiştim onda da bu şekilde iki kutulu açmışlardı.
Ben bulunduğum şehirde bir esnaftan aldım. İsim vermek doğru olmayabilir ben alırken tüm dükkanlarda ve internette fiyatı aynıydı. Hala öyleyse kendi bildiğiniz güvendiğiniz herhangi bir yerden alabilirsiniz.
Bu kadar pahalı kaliteli diye satılan bir üründe aparatlar neden çelikten yapılmaz? alüminyum döküm kaplama aparatları zamanla soyulduğu ve dayanıksız olduğunu duymuştum o yüzden Çelik olması gerekirdi madem bu kadar pahalı satılıyor hakkını verselermiş.
Buradaki kaliteden kasıt aslında cihazın yani motor kalitesi. Aparatlar çelik olsun derseniz videoda anlattığım gibi 185 modelini tercih edebilirsiniz, lakin fiyatı biraz daha yüksektir. Pahalılık konusu bize has bir konu, ithal olması, kaliteli malzemelerden yapılmış olması(gövdesi tamamen döküm), dolar kuru ve alım gücü dengesizliği sebebiyle maalesef pahalı bir ürün.
Faydalı bir video. Pahalı bir ürün, makarna aparatları var, ayrı olarak alınıp kullanılabiliyor.Ama makarna hamuru yapılmamalı sert olduğu için deniyor. Özellikle mantı ve makarna hamuru içinde kullanmak istiyorum o yüzden güçlü,sağlam diye bunu almak istiyorum.En iyisinin bile makarna hamuru yoğuramaması düşündürüyor.Aparatlar neden var o zaman diye düşünüyorum.
%50-55 hidrasyondan fazla oranda katı hamur kullanılması önerilmiyor. Sanıyorum aparatlar daha çok kendi işini yapsın diye var. Yani yoğurulmuş hamurdan makarna kesmek, tıpkı et bıçakla kesip sonra kıyma aparatıyla çekmek gibi. Mantıklı değil, makine ben makarna yoğurmam da demiyor. Sadece zorlamak ömrünü mutlaka kısaltacaktır. Ben makarna hamuru yoğurmayı planlamıyorum, sizlere de tavsiye etmiyorum.
Merhaba, aynı kalite ve performans özellikle uzun ömürlülük konusunda yarışabilecek bir marka daha var ama bildiğim kadarıyla o marka Türkiye 'de satılmıyor. Daha uygun fiyatlı ürün arıyorsanız; UA-cam' da, "stand mikser karşılaştırma" yazarsanız karşınıza çıkacak videolar sizin için iyi bir referans olacaktır.
@@ogrenmesurecinde4967 ben memnunum, severek isteyerek aldım. Gayet kullanışlı ve mutfağıma uygun. Gri renk her yere uyum sağlar. Grinin de seçenekleri var, benimkisi madelion silver. Tamamen zevk meselesi. Birde kırmızı aldığınızda mutfağını kırmızı değilse, hep gözünüze onun kırmızılığı gelecektir. Boyut olarak büyük ve o renkle dikkat çekiyor.
@@issizmuhendismutfakta3202 uzun zamandır bende araştırıyorum bu markanın ürünleri genelde 200-300 watt gücünde diğer markalar 1000-1600 watt gücünde bunun nedenini hiç meraketmediniz mi birde bu marka onlara göre yine pahalı bilen biri yardımcı olursa sevinirim
@@ruhanguzel4495 Motorlar kalitesine bağlı olarak çok dandik veya çok verimli üretilebilirler. Verimli, kaliteli motor maliyet getirir. Cihaz üzerinde yazan 300W kandırmaca değildir, zorlandığı zaman bir miktar daha fazla çekebilir ama normal seyri 300W 'dır. Malzeme kalitesi, motor kalitesi, dişli kalitesi, Amerika 'da üretildiği için nakliyesi, vergisi, distribütör kârı, satıcı kârı derken maalesef fiyatlar bu seyirlerde. Ürün kendi ülkesindeki bugün ki fiyatı 350 dolar. Gerisini siz hesaplayın.
İkisi de 300W ve maksimum 220 dönüş hızına sahip, kitchenaid sitesinde ürünlerin en alt kısımlarından teknik özellikleri karşılaştırabilirsiniz. Makineler performans olarak birebir aynı, sadece bir videoda fark ettiğim 175 serisinde plastik olan bir dişli 185 serisinde metal görünüyordu. Onun dışında ana cihaz olarak birbirinden hiç bir üstünlüğü yok tamamen yan aparat ve yanındaki kolların plastik yerine metal olması.
@@abuzertosun2507 Boşuna bu kadar pahalı değil, 300 Watt'a anca ayran çırpanların fiyatı da o kadarlık oluyor. Adamlar yapmış; sertifikalarını almış, belgelemiş, kutunun üstüne de yazmış. Orada yazan neyse onu söylüyorum.
@@emrahylmaz5510 Evet Emrah Bey, cihaz 300W. Fiyat konusuna gelince; ürün kendi ülkesinde yaklaşık 430$, part time çalışan birinin asgari ücreti 7,25$/saat yani hayatından yaklaşık 60 saat çalışarak(çalarak) alabiliyor. Sözleşmeli birinin asgari ücreti ise 15$/saat yani hayatından yaklaşık 29 saat çalışarak(çalarak) alabiliyor. Dikkatinizi çekerim asgari ücretli biri o saatlerde çalışması yetiyor bu makineyi alabilmek için o yüzden aslında pahalı değil. Sorulması gereken çok soru varda ben başka bir soru sorayım, bu makine bizim ülkemizde bu fiyatlara satılırken bazı markalar "aynı işi yapıyor" adı altında nasıl 2-3bin liralara satabiliyorlar, ne kadar kaliteli? Ne kadar dayanıklı? Ne kadar tasarruflu? UA-cam da kitchenaid kullanan yabancı kullanıcıların, bazı videolarını araştırıp izlemenizi tavsiye ediyorum. Adamlar 12-15 yıllık çalışan makineleri söküp temizleyip yağlayıp tekrar kullanıyorlar. Evladiyelik. Teşekkürler.
Medine hanım, aslında benim aldığım yerden almanızı gerektirecek hiç bir neden belirtmedim videoda. Neden ısrarla istiyorsunuz anlayamadım. Aynı şehirde bile olmayabiliriz. Çok üzgünüm isteğinizi karşılayamadığım için ama isim vermeyi uygun bulmuyorum. Anlayış göstereceğinizi umuyorum. İnanın her yerde aynı fiyat, 1krş dahi inmiyor hiç bir yer. O yüzden herhangi bir yerden kapalı kutu almanız sizi memnun edecektir. Saygılarımı sunuyorum. 🙏
Lütfen bu markanın başka ürünleri hakkında da video çekermisiniz! Böyle detayli açıklamaları hiçbir yerde bulamıyoruz. Çok faydalı ve bilgili video olmuş teşekkürler
Eğer herhangi başka mutfak aleti veya aparatı alırsam mutlaka çekeceğim. Beğenmenize ve faydalı bulmanıza çok sevindim. Ben teşekkür ederim.
Bende alıcagım için iki yıldır araştırıyorum çok bilgili anlattınız teşekkürler devamını bekleri👏👏
Faydalı bulduğunuza sevindim, teşekkür ederim güzel yorumunuz için.
Şimdi izlemeye başladım😊 175 ve 185 arasında kalmıştım ve ben de nasıl seçim yapacağımı bilmiyorum video için teşekkür ederim😊
Dostum işsiz kalmamanız dileğiyle onlarca video içinde sizin tanıtımınız bence çok,çok iyi sağlıklı günlerde kullanın.
İyi dilekleriniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çok şükür bir işim var ve bu yüzden videoların devamını atacak vakit bulamıyorum. Beğendiğinize sevindim, faydalı olabildiysem ne mutlu. İyi günler dilerim.
Çok faydalı bir video olmuş, tam da bu modeller arasındaki farkları araştırırken bu video çıktı karşıma, şimdi net oturdu kafamda.
Faydalı bulduğunuza sevindim.
Bu kadar araştırdım şu bilgileri öğrenmek için keşke daha önceden videonuza denk gelseydim teşekkür ederim emeğinize sağlık
Çok çok çok hatta sonsuz kere teşekkürler. Tüm sorularıma cevap buldum, satış danışmanına da bu paylaşımı tavsiye edecem
Ben teşekkür ederim güzel yorumunuz için, fayda sağlayabilmiş olmaktan çok mutlu oldum.
Çok teşekkürler, neye göre seçmeliyim bilemiyordum. Kafamdaki sorular cevabını buldu.
Rica ederim faydalı olabildiğime sevindim. Güle güle kullanın şimdiden.
Çok faydalı olmuş. Farklarını araştırırken videonuzla karşılaştım. Çok teşekkür ederim. Benim de yıllardır almak istediğim bir ürün. İnşallah en kısa zamanda almaya niyet ediyorum.
Çok memnunum sıkıntısız kullanıyorum. Sadece daha büyük hazne tercih etmeliymişim onun dışında bir sorun yaşamadım.
Güle güle kullanın.Hazne ölçüsü hepsinde aynı diye biliyodum..
@@baharbenli3529 Bir üst model anlamında söylemiştim 4,8lt olan makine değil de 6,9lt olan pro serisini alsam daha çok işimi görürmüş.
@@issizmuhendismutfakta3202peki büyüğün dezavantajı var mı küçük modele göre. Örneğin büyük haznelilerde küçük miktarlarda ürün yapılamaz gibi bir şey söyleyebilir miyiz?
Tilt head değil de bowl lift modeller daha çok hoşuma gidiyor sizce hangi tür daha kullanışlı olur?
@@zkrybldn Zaten hazne olarak büyükten kastım bowl lift (profesyonel) seri. Kafasının tornavida ile yukarı aşağı oynatılıyor olması sebebi ile az miktarlarda yumurtayı bile çırpabileceğini düşünüyorum. Mutlaka UA-cam da bununla ilgili video vardır.
Çok faydalı bir video olmuş, emeginize saglik. Ben de bu markanin mutfak şefini almak istiyordum ama malum fiyatlar uçtu. Şimdilik Homend aldim, acemiligi bu üründe atıp, başka bir bahara inşallah kitchenaid almak nasip olur🙂
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çok daha iyilerine sahip olursunuz inşallah. 🙏
@@issizmuhendismutfakta3202 🙏🙏
Hayırlı olsun güle güle kullanın. İçli köfte yapmak için uygun aparat bulabildinizmi?
Suan almak istedigim modele karar vermemde cok yardimci oldu. Tesekkurler paylasim icin 🙏🏼
Çok sevindim faydalı bulduğunuza, şimdiden hayırlı olsun o zaman. İyi günlerde kullanın.
Çok aydınlatıcı çekim olmus, emeğinize sağlık. Ayrıca makinenizi güle güle kullanın.
Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim. Daha iyileri sizlerin olur inşallah.
Çok açıklayıcı bir video olmuş. karar vermemde yardımcı oldunuz. Teşekkür ederim ☺️
Rica ederim, şimdiden hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
Çok açıklayıcı bir video olmuş 👏kafamdaki soru işaretlerine cevap oldunuz çok teşekkürler ☺️
Faydalı bulmanıza çok sevindim.
Çok teşekkürler ayrıntılı bilgi için almayı düşünüyorum bu makineden
Rica ederim. Faydalı olabildiysem ne mutlu.
Merhaba 6.9 lt kitchenaid profesyonel makine aldım.kafa kısmı kaldiramadim video da bulamadım.
Merhaba Münevver Hanım, yanlış bilmiyorsam 6,9lt makinelerin kafası sabit. Karıştırma haznesinde yukarı aşağı kayar mekanizma olması lazım, onun kilidini bulup hazneyi aşağı kaydırabilirsiniz.
Bir videoda mühendisin farkı nasıl da belli oluyor. Bravo
Çok teşekkürler, beğendiğinize sevindim.
yaptığın video için tebrik ediyorum. çok faydalı oldu
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. faydalı bulduğunuza sevindim.
Merhaba videodaki model döner başlıklı mi?
ısınma, sarsıntı veya tezgah üzerinde hareket sorunu yaşıyor musunuz? Karıştırma aparatlarının boyasının zamanla attığı söyleniyor. Bu durumu yaşadınız mı acaba?
Merhaba, eğer içindeki hamur veya karışımın kıvamı sert ise kafasında bir miktar sarsıntı vuruntu oluyor, çünkü hamuru altına aldığında zorlanmaması için kafası zor durumlarda kendini kaldıracak şekilde tasarlanmış. Ama cihazın kendisinde hiç bir hareket yer değiştirme olmadı bu zamanda kadar, mermer tezgahta gayet sabit stabil çalıştı. Eğer kafası rahatsız edici bir vuruntu yapıyorsa, kafayı kaldırdığınız zaman boyun kısmında bir vida göreceksiniz onu çeyrek tur döndürerek çırpıcı kafayı yukarı alabilirsiniz. Çok sert hamur yoğurmayınız ve çırpıcı uç ile karıştırıcı ucu her değiştirdiğinizde kafa yüksekliğini vida ile ayarlayınız.
Çok güzel az ve öz bir anlatım olmuş
Teşekkür ederim faydalı bulmanıza çok sevindim.
Merhaba ürünü araştırırken size denk geldim siz 6.9 demişsiniz Hagi model alalım lütfen ☺️👍
Merhaba, bu konuda araştırma yapmadan öneride bulunmam sizi yanıltır. O yüzden bir tavsiyede bulunamayacağım, üzgünüm.
Çok teşekkür ederim bu bilgiye açıklamaya ihtiyacım vardı👍
Bu videoyu gormeden aldık.Yurtdışındaki tanidık arkadaş hepsi ayni renk farkindan dolayı fiyat farkı var dedi.125 serisini aldık.Ama kapaksız cok zor oluyor.Kapağı nerden bulabiliriz kaç tl olur
Kapakları internet sitelerinde satılıyordur fakat kapağını ben işlevsel bulmuyorum, içindeki malzemenin dışa sıçramasını engellemiyor. Sadece karıştırırken malzeme eklemek için kullanışlı. Bence almanıza gerek yok.
Açıklamalarınız çok net aydınlatıcı oldu . Samimi açıklamalarınıztebessüm ettirdi. Başarılar diliyorum.
Aydınlatıcı bilgiler vermişsiz teşekkür ederiz . Size bir sorum var çalıştırma kademelerindeki sayılar az çok orta veya yüksek şeklinde hangisi oluyor ? Bazı tarifleri bu şekilde veriyorlar
Bu çok göreceli bir kavram, sanıyorum öyle bir tarif ile karşılaşsam; az 1-2, orta 4-6, hızlı için 8-10 'u kullanırdım. Burada başka bir püf nokta verebilirim, bu bilgi kataloğunda da yer almakta; mayalı hamurlarda 2 kademeden daha yüksek çalıştırmayınız yazıyor. Benim %70 hidrasyonlu hamurlarda 4 kademeye kadar çıktığım oldu, yumuşak olduğu için sorun yaratmadı. Ama %50-60 hidrasyonlarda zorlanır, 2 kameden yukarı çıkmayınız.
@@issizmuhendismutfakta3202 çok teşekkürler 🙏Kılavuzu okumadan size yazdım çok özür dilerim 🤦♀️
@@nuraygosterisli5262 Estağfurullah bildiğim bir konuda her zaman yardımcı olurum. Hiç sorun değil. Güle güle kullanın.
Cok faydalı şeyler anlatmışsınız teşekkür ederim, peki iki kaseden küçük olanı için az miktarda yumurtayı çırpabiliyor deniyor buyuk kasede mikser başlığı tabana değmiyormuş iyi karışmıyormuş bu dogru mu acaba , kucuk kase önemliymiş bu açıdan, yada yükseklikleri aynı mıdır , cevaplarsanız cok memnun olurum🌹
Beğendiğinize çok sevindim, faydalı olabildiysem ne mutlu. Mikserin kafası yukarı kaldırıldığında tam ortada bir vida var, bu vida tornavida yardımıyla hafifçe çevrilerek başlığın aşağı yukarı ayarlanmasını sağlıyor. Yani kaselere kesinlikle bağlı değil, yapacağınız işleme göre çalıştırmadan ve malzeme eklemeden önce istediğiniz yüksekliği bu vidayı döndürerek ayarlayıp sonra rahatlıkla tek yumurtayı dahi çırpabilirsiniz.
@@issizmuhendismutfakta3202 ooo mükemmel cevap, cok teşekkür ederim harikasınız👍🏻👍🏻
Dün almaya karar vermiştim, garanti sürecini araştırdım, gurme chef adında bi firma ilgileniyormuş sanırım ama dönüş yapmıyorlarmış ilgilenmiyorlarmış , şikayetvar da ki yorumlar beni cok tedirgin etti, bütün paramı veripte bide arıza cıkarsa naparım diye korktum, siz bu konuda ne dusunuyorsunuz fikrinizi merak ediyorum
@@ElifceVlog bahsi geçen firma ile hiç iletişim kurma ihtiyacı duymadım. Eğer kutudan arızalı çıkma korkusu yaşıyorsanız burada satın aldığınız yer önemli, kutudan arızalı çıkan üründe satıcı meshul olmalıdır. Garantiye yani tamire göndermemeli, ürün değişimi yada para iadesi yapmalıdır. Bu yüzden müşteri memnuniyeti konusunda çok titiz olan yerlerden satın almanızı öneririm. Arızalı üründe değişim yapamıyorsa bile en azından paranızı rahatlıkla alabileceğiniz bir yer olmalı. Umarım sorun yaşamazsınız.
@@issizmuhendismutfakta3202 evet haklısınız sanırım direkt onların numarasını verip aradan çekiliyor bazı satıcılar, sizin güvendiğiniz önereceginiz bir yer olur mu satın alma konusunda 🙏
6.6 lt olanlar ile 6.9 arasında çok fark var mı şuan 6.6 lt lik olanlar daha var gibi sizce hangisi
6,6 modelinin olduğunu sizin sayenizde keşfettim, uzun süredir piyasayı takip etmiyordum. Yanıltıcı bir şey söylemek istemem. Maalesef bu konuda şuan bilgim yok. Üzgünüm.
Hayirli olsun iyi gunlerde kullanin kaca aldiniz nerden aldiniz
Teşekkür ederim. Benim aldığım tarihte 7300 TL idi her yerde, farklı fiyat veren yoktu. Bende stokunda olan bir esnaftan aldım. Firma belirtmem doğru olmaz maalesef. Güvendiğiniz herhangi bir yerden alabilirsiniz, kapalı kutu olduğuna emin olun yeterli.
Cok tesekkurler
Zaman ayırıp cevapladiginiz için çok teşekkür ederim hakkınızı helal edin 185 daha mı iyi olur sizce bir bilginiz varmı az ppara değil çünkü
Estağfurullah helal olsun ne demek yardımcı olabilirsem ne mutlu. Piyasa fiyatlarını bilmiyorum ama sizin endişeleriniz en aza indirecek versiyon 185 serisi. Herkese söylediğim gibi size de söyleyeyim, benim tek pişmanlığım haznesi. Keşke daha büyük alsaydım diyorum. Gramajlar ile örnek vereyim yetip yetmeyeceğine siz karar verin. 1kg un, 700gr su ve ekşi maya ile toplamda yaklaşık 1,9kg ekmek hamuru yoğuruluyor. Bu da pişince 1,65kg bir ekmek oluyor. Haznesi ile ilgili buradan pay biçebilirsiniz. Eğer hazne olarak 6,9lt olan daha profesyonel versiyona geçerseniz, o çok daha güçlü ve sağlamdır. Aparatları konusunda bilgi sahibi değilim, paslanmaz mı yoksa alüminyum üzeri kaplamamı, modele göre değişiyor mu bilmiyorum. Özetle malınıza çok titiz davranan dikkatli kullanan biriyseniz 185 modelini almanıza gerek yok, 175i tavsiye ederim. Ama o hazne bana da yetmez diyorsanız kesinlikle 6,9lt olan profesyonel modelleri tavsiye ederim. Her zaman soru sorabilirsiniz gördükçe yanıtlamaya çalışırım.
@@issizmuhendismutfakta3202merhabalar şu an için nmakineden memnunmusunuz 185e gerek varmı birde 6.9daha iyi büyüklüknolarak demişsiniz bende büyük istiyorum ama o model asansörlü zamanla dökülme olmuş gördüm bazı kullananlarda siz ne düşünüyorsunuz 😊
@@hasansefaakgul7867 makineden memnunum, bence 185 'e gerek yok ama hala diyorum 6,9 alsaymışım çok daha rahat edermişim. Açıkçası tam olarak dökülmenin nerede nasıl olduğunu bilmiyorum, görsem yorum yapabilirdim. Şunu diyebilirim sonuçta bu makine ve aparatları döküm ve üzeri boyalı, yani sert cisimlerle yüksek darbe alırsa mutlaka boyası dökülecektir. Makinenin kaç yıl ve ne kadar titizlikle kullanıldığı önemli bu döküntü dediğiniz sorun için. Eğer bu bir video ise lütfen linkini buradan paylaşınız izlemek isterim.
Mutfak şefinden memnun musunuz kıyma makinesi rende gibi diğer aparatlarını alıp kullandınız mı
Hamur yoğurma ve çiğ köfte gibi işlemlerde kullandım, çok memnunum. Haznesi 3-4 kişilik aile için ideal ama daha kalabalık bir haneniz varsa mutlaka bir büyük boyu olan 6,9L 'yi öneririm. Maalesef aparatları deneyimleyemedim. Eğer bir gün alırsam mutlaka video çekeceğim.
@@issizmuhendismutfakta3202 teşekkür ediyorum ❤️
Şimdiye kadar izlediğim en anlamlı mutfaş şefi vidyosu
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Faydalı bulmanız sevindirdi.
@@issizmuhendismutfakta3202 Birde içli köfte aparatı olsaydı kitchenaid kesinlikle alırdım..
@@likethepink Amerikan malı olduğu için sanmıyorum öyle bir aparat düşüneceklerini. Tefal 'in kıyma makinesinde vardı. Belki bunun kıyma makinesi eklentisinde de vardır diyeceğim ama kültür farkı, o yüzden ihtimal vermiyorum.
@@issizmuhendismutfakta3202 çok teşekkür ederim. Farklı markaların içli köfte aparatları bu cihaza uyarmı diye araştırıyorum şuan. Sizden bişey rica edebilir miyim? kıyma makinesinin aparatları çapı kaç cm? bana bu konuda bilgi verebilir misiniz? Çok büyük yardımınız olacaktır. Çok teşekkür ederim
@@likethepink Maalesef Pınar hanım aparata sahip değilim o yüzden ölçülerini bilmiyorum.
Merhaba. Ben de bu üründen aldım ancak markanın ve rakamların yazılı olduğu metal ince bant kısmı oynuyor yani tamamen yapışık değil makineye. Acaba bu normal mi?
Siz söyleyince denedim daha önce fark etmemiştim. Parmağımla biraz kuvvet uygulayarak yukarı aşağı oynatınca çok minik hareket ediyor, yer değiştirme mesafesini yarım kürdan kalınlığından daha az diyebilirim. Eğer kendiliğinden oynuyorsa, veya daha fazla oynuyorsa aldığınız yere yada yetkili servise danışın. Kutuyu ilk açanın siz olduğunuzdan veya teşhir ürünü olmadığından emin olun.
Güzel bir video olmuş çok teşekkürler 💫
Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim.
Merhabalar ben videonuzu baştan sona izledim. Yorumları okudum Soruma yanıt bulamadım.Hamur yoğurma aparatları çelik hazneyi çiziyor o sebepten çengel aparatta soyulmalar oldu. Bir ayarı olması gerekir .15 yıllık bir makina bendeki
Çok net açıklayıcı bir tanıtım olmuş teşekkür ederim. Ürünü nereden temin ettiniz ?
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Aldığım yeri söylemiyorum, zaten her yerde aynı fiyat politikası uyguluyorlar. Bu Kitchenaid ile anlaşmaları sebebiyle böyleymiş. Antalya 'da bir esnaftan almıştım.
Merhaba bende iki gün önce aldım bugün geldi çırpıcı çok kaliteli gelmeyince bi bakayım dedim tevafuk en videonuz denk geldim. 19 bin verdiğim bir ürünün çırpma telinin çelik olmaması ilginç geldi diğerleri de kaplama kafamda soru işaretleri oluştu alimunyum dediniz vücutta metal birikmesin sebep olur mu acaba bir fikriniz var mı
Öncelikle hayırlı olsun. Alüminyum folyo için, yüksek ısılarda yiyecekleriniz ile temas ettirmeyin deniliyor. Bu bilgiye dayanarak; tel çırpıcı ile çok sıcak bir şey çırpmayacaksanız böyle bir metal geçişi olmayacaktır. Hatta bu kadar kaliteli bir marka için gıda en uyumlu materyal seçtiklerini düşünüyorum bu yüzden benim içim ferah. Diğer aparatlar zaten kaplamalı ve onlarda öyle bir şey olması mümkün değil, kaplamalı ürünlerin boyasını kıracak çatlatacak darbelerden uzak tutun ve asla bulaşık makinesinde veya bulaşık teli ile yıkamayın. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.
Aldim memnunum sadece seffaf kapagi cok basit kalitesiz sicratmasin diye yapmisler.
Ne hikmetse kapgi tutmuyor elimizle tutuyoruz.4,800 litrlik ama 1 kilo unla yaparken makine cok zorlaniyor ve 18 bin verdimm
Öncelikle hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. Kapak tırnaklı değil, kapakta bulunan tırnak benzeri çıkıntıları metal haznenin dışına gelecek şekilde yerleştirmeniz gerekiyor. Sabit değil hafif boşluklu oluyor. Karışan bir ürüne sonradan sıvı veya katı eklemesi yapmak için tasarlanmış, etrafa sıçramasını pek önlediği söylenemez. Ben ekşi mayalı ekmeklerimi 1kg un ile yapıyorum, sıvı karışımları ile birlikte 1,8kg kadar çıkıyor. Hiç zorlanmadı bugüne kadar. Eğer 1kg un ile yapacaksanız en az 600ml su eklemenizi öneririm. Zorlanmasının diğer bir sebebi ise ucuna takılan aparat çok aşağıda olabilir. Hamur çengelini taktığınızda hazne boş iken kafayı indirin ve dibine ne kadar yakın olduğunu kontrol edin, baş parmağınız hariç diğer tüm parmaklarınızın çengel ile haznenin oyuğunun arasına girebilmesi gerekiyor ki hamuru çevirme esnasında altına rahat alabilsin. Kafa aşağıya yakınsa ve hamur sert ise çalışma esnasında kafayı yukarı aşağı sallayıp küt küt vurduğunu göreceksinizdir. Eğer dibe çok yakınsa, kafayı kaldırdığınız zaman tam karşıda eklem yerinde bir vida göreceksiniz. Bu vidayı çeyrek turdan daha az adımlarla sola çevirin ve kafayı kapatıp yüksekliği kontrol edin. İdeal yüksekliğe gelene kadar bu işlemi yapın. Tüm uyarılarımı dikkate aldığınız halde anormallik hissediyorsanız mutlaka aldığınız yer veya servis ile görüşünüz. DİKKAT TÜM BU İŞLEMLERİ CİHAZI FİŞTEN ÇIKARTTIKTAN SONRA YAPINIZ!
@@issizmuhendismutfakta3202 tesekur ederim.denicem boyle🙏🙏🙏
çok güzel bi video olmuş TEŞEKKÜRLER.
Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim.
Çok açıklayıcı bir video olmuş çok teşekkürler
Merhaba aldıktan sonra garantiyi başlatmak gibi bi şey varmı biz arayıpmı başlatıyoruz her hangi bi şey yapmamıza gerek varmı bende aldım ama satın aldığım yer bilmiyor
Kendi sitesine girip ürünü kutunun üzerindeki numaralar ile kaydederseniz Dünya genelinde 5 yıllık garantiye sahip oluyor. Makinayı yurtdışına götürseniz de garanti kapsamında orada işlem görebiliyor. Mutlaka ürünü kaydedin.
Merhaba 185 ile kek kurabiye yapabiliyoruz değil mi
Kek çırpabilirsiniz ama kurabiye yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir. 185'in teknik detaylar kısmında da %55 hidrasyonun altında hamurlar yoğurulmaması önerilir. Hidrasyonu kısaca açıklıyım siz biliyorsanız bile bilmeyen ama yorumu okuyan birine yardımcı olabilir. Mesela 1000gr un içerisine 550gr(ml) su eklenerek yoğurulan hamur %55 hidrasyon olarak ifade edilir. Daha az su eklenmesi durumunda daha katı bir hamur oluşur ve bu makineleri zorlamamak adına üretici firma bu sertliğin altında hamur yoğrulmasını önermiyor. Mesela makarna hamuru ciddi manada sert bir hamurdur, makine yoğurur mutlaka ama ömrünü muhakkak kısaltacaktır. Bu yüzden makarna gibi sert hamurlar yoğurmayı düşünmüyorum. Kurabiye hamurlarınızın bu sertliklerde olmaması sizin için daha sağlıklı olacaktır.
Bu videoyu bir yıl sonra ihtiyaca binen araştırmalarımda rastladım ve dinliyorum ama aradığım sorularima cevap buldum kitchen aid den extra reklam ücreti almalisiniz bence..
Bir yıldır kullanıyorsunuz büyüklükte, güç ve ses açısından memnunmusunuz bilgilendirirmisiniz rica etsem..
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Ahh keşke bir kazanç sağlayabilseydim 😄. Şaka bir yana bu kanalı kazanç sağlamak için değil, psikolojime destek olması için açmıştım. Mesleğimde bir çok yetkinliğim olmasına rağmen işe alınmadığım süreçlerde kendimi değersiz hissetmeye başlamışken, burada birilerine faydalı olduğumu görmek ve güzel yorumlar almak beni tekrar motive etti. Çok şükür şimdi her şey yolunda.
@@dilekyil5837 ilk gün ile şuan arasında hiç bir ses ve güç değişimi olmadı hala ilk günkü gibi. Boyutu kompakt her yerde rahatlıkla aksesuar gibi durabiliyor gözü rahatsız etmiyor. Hacim olarak fikrim; 3 kişilik bir aileyiz ve yaptıklarım şuana kadar hep yeterli geldi fakat sınırda yeterli geldi. O yüzden eğer yeriniz varsa, maddiyatınız müsaade ediyorsa bir büyük hacimlisini almanız daha fazla porsiyonlu ürünler yapmanıza imkan sağlar. Sonuç olarak ben çok memnunum, iyi ki almışım.
300w hamur yoğurma için yeterli oluyormu
%55 hidrasyona kadar çok rahat yoğuruyor. %50 altı hidrasyonlarda zorlanır.
Cok aciklayici bir içerik olmuş kenwood bakıyorum bende araştırma aşamasındayım..saygılar takipteyim
Teşekkür ederim, beğendiğinize sevindim. Saygılar.
Kenwood mu kitchenaid mı aldınız,aldiginizdan memnun musunuz keşke diğerini alsaydim diyor musunuz
Çok iyi bir video olmuş.Fiyat farklarınıda söyleseydiniz çokmu veya azmı daha güzel olurmuş
Fiyatlar oyun hamuru olduğu için maalesef belirtmedim. Videoyu izleyen, güncel fiyatlara bakarak karar verirse daha iyi olur. En basitinden ben tanıttığım ürünü 7000 liraya aldım, şuan 14500 lira yazmakta internette.
185 serisi şuan 714€ Türkiye fiyatı da 15.000 tl
185 serisini almadıgınıza pişman oldunuzmu şuan alacak olsanız hangisini alırdınız?
185 serisi almadığıma pişman değilim ama 4,3lt aldığıma pişmanım. Keşke 6,9lt olan profesyonel seriyi alsaydım dedim çünkü içerisinde tek seferde maksimum 3-4 kişilik bir aile için ekmek, çiğ köfte gibi ürünler yapabiliyorsunuz. Kalabalık bir misafir anı için tek seferde yapmak mümkün olmuyor. Eğer mutfağınızda yeriniz varsa ve maddi olarak karşılayabilecek durumdaysanız ben 6,9lt olan büyük seriyi öneririm.
Çok teşekkür ediyorum degerli yorumunuz için
Merhaba kullandığınız süre içinde makina ısınma yaptımı benimki ısınıyor bu normalmi acaba daha bi kaç kez kullandım
Eğer yumuşak bir hamuru 10-15dk yoğurursa ısınıyor, fakat daha kısa sürede ısınıyorsa kesinlikle zorlanıyordur. Bunu şöyle deneyebilirsiniz; bir gün içine hiç bir şey koymadan boşta çalıştırın ve ne kadar sürede ısındığını kontrol edin. Eğer 10dk dan önce çok fazla ısınıyorsa başka bir problemi vardır.
@@issizmuhendismutfakta3202 tamam öyle yapayım
Gövdesi çelik mi plastik mi
Gövde tamamen döküm. Plastik değil.
Çok aydınlatıcı emeğinize sağlık
Teşekkür ederim, beğendiğinize sevindim.
Bu ürünleri yakında nerde görebiliriz mağazalarda bulunuyor mu
Evet mutfak ekipmanı satan çoğu mağazada bulunmakta, alışveriş merkezlerindeki mağazaları gezmenizi tavsiye edebilirim.
Merhaba öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Çok açıklayıcı olmuş. Çoğu soruma yanıt buldum diyebilirim. Yalnız 175 modelin aparatlarındaki boya zamanla çıkabiliyormuş, birkaç paylaşımda görmüştüm. Bu beni biraz tedirgin etti. Siz ne dersiniz bu konuda?
Merhaba; teşekkür ederim, bir nebze yardımcı olabildiysem ne mutlu. Boyanın çıkma ihtimali var, hatta ekmek hamuru çengelinde hamurun arada altına girmesinden kaynaklı kafa yukarı aşağı oynuyor ve ufak bir vuruntu yapıyor. Bu vuruntu yüzünden aparatın mile girdiği yerdeki boya hafif soyulmuş. Zaten boyanın soyulma ihtimali sebebiyle bulaşık makinesinde yıkanması önerilmiyor. Uzun kullanımda ortaya çıkabilecek bir sorun mu? -Kullandıkça belli olacak. Benim düşüncem; tel ile sürtmezsem, başka bir sert yüzey ile sürtme-darbe temasında bulundurmazsam sorun yaşayacağımı düşünmüyorum çünkü basit bir kaplama değil kazımak için baya bir güç gerekli. Yüzdesel bir oran veremiyorum maalesef, ama dikkatli kullanımda üzmez diye umuyorum. Zaman gösterecek. :)
Aslinda ayni tedirginligi bende duydum fakat makine kendini amorti edene kadar baya zaman gecer ve belkide uc aparatlarini sonradan celige donulebilir gibi geliyor. En azindan en cok kullanilan parcalar degisebilir… ama Ozcan beye katiliyorum cabuk soyulan dandik bir malzeme olmasa gerek. Soyuldugunda da celige gecerim sanirim zamani gelince 🤷🏻♀️🙂
Merhaba. Ürünün zarar görmeden yoğurabileceği hamur miktarıyla ilgili bilginiz var mı? Kaç kg hamuru zarar görmeden iyi bir şekilde yoğurabilir?
Merhaba ekşi maya yaparken kullandığım miktarı sizinle paylaşayım; 1000gr un, 700ml su, 200gr uyandırılmış ekşi maya. Bu tarif ile sınırda yoğuruyor, yani hamuru bazen kancanın üstüne dolayabiliyor, dolayacağını fark ettiğim an durdurup hamuru spatula ile aşağı indirip devam ediyorum. Bu verdiğim miktarların altında kullanırsanız sorun yaşamazsınız. Sadece hız kademesinde 2. kademeyi geçmeyin, zorlanır motor çabuk ısınır.
@@issizmuhendismutfakta3202 teşekkürler.
Çok güzel bir açıklama👍bosh optimum mutfak şefi için ne diyorsunuz
Maalesef o ürün hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. Bahsettiğiniz ürün ile farklı ürünleri, aynı video içerisinde performans karşılaştırmalarını yapan kanallar mevcut. Dilerseniz o videolardan yararlanabilirsiniz. Benim yapacağım yorum sağlıklı olmaz. İşin içine fiyat girdiği için bir şey diyemiyorum, aynı fiyatlarda olsalardı hiç düşünmeden kitchenaid derdim.
@@issizmuhendismutfakta3202 teşekkür ediyorum yanıtınız için
Madalyon silver ve counter silver arasında kaldım ??
Her iki ürününde olduğu bir mağazayı ziyaret etmenizi önerebilirim sadece. Bu konuda yardımcı olabileceğimi sanmıyorum.
125 ve 175 aparatlari birbirlerine uyumlu mu
Evet makineler aynı olduğu için uyumludur. kitchenaid.com.tr adresinden baktım az önce, mesela tel çırpıcı için 4,3 ve 4,8lt tüm açılır kafalı stand mikserler ile uyumludur yazıyor. Ama böyle bir bilgiye neden ihtiyacınız olduğunu anlayamadım.
Merhaba, emeğinize sağlık. Harika bir video olmuş. 175 ve 185 modelleri için sormak istiyorum. İçli köfte ve çiğ köfte yoğurmada kullansak makinenin ömrüne zararı olur mu? Sert hamur yoğurulması önerilmiyor yazılmış yorumlarda yanlış anlamadıysam? Çiğ köfte ve içli köfte hamurları bu sert hamur kategorisine girer mi?
Teşekkürler
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Hayır içli köfte ve çiğ köfte harçları yumuşak olduğu için hiç bir zararı olmaz. Defalarca çiğ köfte yaptım, kenarı silikonlu aparat ile yaptım iyice ezebilsin diye, hiç zorlanma olmadı ve çok başarılı.
@@issizmuhendismutfakta3202 tekrar merhaba 🙋🏻♀️
İçli köfteyi hangi hız ayarında yaptınız acaba?
@@okuyorumanne3591 Merhabalar, içli köfte yapmadım fakat çiğ köfte ile benzer sertlikteler. Açıkçası net kullandığım hızı hatırlamıyorum ama içindeki malzemeler fırlamayacak şekilde hızlandırdım yani düşük hızda yapmadım. Çiğ köfteye su katılmaz derler ama ben sıcak su katarak yaptığımı da belirtmek isterim. Bu şekilde daha yumuşak oluyor haliyle ve su katmadan yaparsanız bulgurlar erir mi emin değilim çünkü aşırı güç uygulayarak ezme gibi bir özelliği yok aparatların.
@@issizmuhendismutfakta3202 ben ürünü birkaç gün önce aldım. Bugün ilk kez denedim. İçli köfte hamuru yoğurdum ama galiba makine zorlandı biraz. Duman çıktı 🤭 hemen kapattım ama ilk elden bozarım diye de çok korktum açıkçası. Umarım biraz zarar vermemişimdir 🙄 su verdikçe hamurun yoğunluğu artıyor ve başlığın dönmesini zorlaştırıyor. İlk etapta yoğururken sorun yoktu. Galiba kullandıkça öğreneceğim/alışacağım. Tabii bu süreçte bozmazsam 😒
Çiğ köfteyi de ilk fırsatta deneyeceğim.
Uzun uzun cevaplama, her şeyi ayrıntılı şekilde yazma zarafetiniz için çok teşekkür ederim. Bol aboneleriniz olsun ☺️ ben oldum bile.
@@okuyorumanne3591 Öncelikle güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim, umarım beğeninize hitap eden içerikler ile keyifle seyredersiniz.
Makinenin biraz zorlanması normal ama duman çıkması hiç normal değil bu konuda servise yada aldığınız yere danışın lütfen. Bakın burada bir hanımefendi içli köfte yapıyor ua-cam.com/video/6AvXLiF509I/v-deo.html duman çıkaracak kadar zorlanmıyor makine belki üretim hatası olabilir. Bulguru önceden sıcak suyla şişirdiyseniz çok zorlanmaması lazım. Çiğ köfte yaparken 3 bardak bulgura 2 bardak sıcak su ekleyip 15dk şişmesini bekliyorum ve öyle yoğuruyorum bu sayede yumuşak oluyor. (Not düşeyim 3 bardak bile hazneye sınırda sığıyor o yüzden 3 bardaktan fazla bulgur ile yapmayın taşar.)
Merhaba. 185 için döner başlıklı yazıyor ayrıca. 175 ve 185 arasındaki başlık dönümü nasıl farklı acaba? Bilginiz var mı?
Merhaba, oynar başlıktan kasıt kafanın yukarı kaldırılması yani 175 ile aynı. Ekstra bir özelliği yok, çünkü üç serinin de makine kısmı aynı hiç bir fark yok, sadece aparatlar ve materyalleri değişiyor.
Çok teşekkür ederiz
Super anlatmissiniz 👍🏼
Merhaba. Kaplaması döküldü mü aparatlarının?
Merhaba, hayır herhangi bir dökülme yaşamadım henüz. Sadece elde yıkama yapıyorum ve asla bulaşık teli değdirmiyorum.
MErhaba sizdeki ürünün aynısını kullanıyorum geçen hafta ctesi aldım ama sanki çalısırken biyere takılıyor ve tak tak yapıyor aldığım yere yazdım normal olduğunu söyledi esneme payı var dedi içindeki hamurda şekerpare hamuruydu yani öyle cok zorlayacak bir hamur değildi ne dersiniz sizce incelemeye göndereyim mi😞
Motor kısmı tak tak yaparken yukarı doğru kalkıyor biraz
Merhabalar, kafanın yukarı aşağı oynamasından kaynaklı tak tak sesi çıkarıyor ise bu bir üretim hatası değil. Hamurunuz sert ise veya kabın dibi ile çengel arasındaki mesafe, hamurun rahat hareket edebileceği mesafeden daha kısa ise, hamur araya sıkışıp motoru zorlamasın diye kafayı bir miktar hareket edebilir bırakmışlar. Kafayı kaldırdığınızda eklem yerinin tam ortasında bir vida göreceksiniz. Bu vidayı sola çevirirseniz çengel bir miktar yukarı kalkar ve kabın dibinde hamurun rahat geçebileceği bir mesafe oluşur. Size tavsiyem; hamurunuz çok sert değilse bu vidayı yarım tur çevirip tekrar deneyin. Bu vidayı sağa sola yarım veya çeyrek turlarla çevirerek kap ile uç arasındaki mesafeyi kullandığınız aparata veya işlem yapacağınız malzemeye göre ayarlayabilirsiniz. Bana göre ideal mesafe, çengel ile kabın çukuru arasına parmaklarınız rahat girebilmeli(Bunu denerken lütfen fişi prizden çıkartınız). Bu mesafeye rağmen kafa sallamaya devam ediyorsa mutlaka hamurunuz serttir, mesela makarna hamurlarında bu sallantıyı yapar çünkü hamuru ezemeyince kafayı yukarı kaldırıyor ve motorun zorlanmasını engelliyor. Alınmış önlemlerle alakalı bir nokta daha söyleyeyim, fark ettiyseniz çengelin dönme yönü ile kabın çıkarma yönü aynıdır. Eğer içerisinde döndüremeyeceği zorlukta ve yapışkanlıkta bir hamur olursa motor zorlanmasın diye kap yerinden çıkıyor ve kapla beraber dönmeye başlıyor. Bu yüzden makinayı bir şey yoğururken çalışır vaziyette bırakıp uzaklaşmayın. 🙂
@@issizmuhendismutfakta3202 dünden beri beynimi kemiriyor o kadar para verdik ve 1 hafta bile olmadan ürün arıza mı verdi diye. Geceden beri bütün kitchenaid videolarını izleyip acaba onlarda benimki gibi yapıyor mu diye araştırma yapıyorum. Suan evde değilim ama eve gittiğim gibi deneyeceğim muhtemelen dediğiniz gibi aparatlar kaseye çok yakın mesafede yani siz parmaklarınız rahat girsin diyorsunuz ama benimkinin mesafesi ancak bir ince defter gibi birşeyin gireceği mesafede muhtemelen ondan oluyordur. Çok çok teşekkür ederim sorun düzelse de düzelmese de çok açıklayıcı bi şekilde yardımcı olmaya çalıştığınız için💐💐
@@elifekmekcioglu Rica ederim, herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım. Eğer bahsettiğiniz kadar yakınsa kaba da sürter ve bu sürtmeden dolayı kabınızda desenler meydana gelir. Bende bu desenler çırpma teli sürttüğü için olmuştu, kafayı vida ayarı ile yukarı kaldırınca sorunum çözüldü. Kullandıkça aşina olacaksınız bazen tek bir yumurtayı çırpabilmek için o vidayla aşağı indirecek, bazen sert bir hamur için yukarı kaldıracaksınız, çok yukarı kaldırdığınızda hamurun içinde rahat dönmediğini fark edecek ve biraz indireceksiniz. Sürekli bir enstrümana akort yapar gibi, parçaya göre ayarı ile oynayacaksınız ve zamanla alışacaksınız. Sadece vidayı hızı ve çok turlu döndürmeyin, yarım tur belki çeyrek tur döndürerek sürekli kontrol edin ve fişin prize takılı olmadığından emin olun.
Bende alma arefesindeyim son günlerde olumsuz yorumlar okuyorum siz memnun musunuz, sahibinin değiştiğini ve iç aksamlarinin çelik değil pilastik kullanıldığıni ısınınca duman çıktığını,kancaların soyulup alüminyumunun gözüktüğü nu yazmış kullananlar, çokta pahalı çok kararsızım siz bir sorun yaşadınız mı
Merhaba Emine Hanım, ben çok memnunum. 175 serisinde bazı iç dişlilerin plastik olduğunu duymuştum ama kendim açıp bakmadım, garantisini bozmak istemem. Başlık ayarı yapılmadan ve çok sert hamurlar yoğurulmaya çalışılırsa belki duman çıkabilir sonuçta içinde elektronik bir devre var, trafo vs var. Çengellerin alüminyum üzeri özel bir kaplama olduğu doğrudur ve bulaşık makinasında yıkanırsa bu kaplamanın soyulacağı zaten bilinmektedir. Uzun lafın kısası tüm bu bahsettiklerim -dişli hariç- kullanıcı kullanımı hatasından kaynaklanacak durumlardır. Eğer dikkatli, özenli ve limitler dahilinde, doğru ayarlar ile kullanırsanız kesinlikle baş ağrıtmaz. Dişli ile ilgili 185 serisinde metal olduğunu duymuş ve içinin açıldığı bir videoda metal olduğunu görmüştüm. 185 serisinin çengelleri de paslanmazdır yani boya sökülmesi yapmaz. Belki onu tercih ederseniz. Bir araştırın.
Merhaba peki 4.3 olarak geçen serisi yani clasic serisi hakkında yorumunuz nedir çeyize alınır mı pastacı falan değilim ev için
Merhaba,
Açıkçası 4,8 LT bile bazen bana yetmiyor. En fazla 1kg un ile çalışabiliyorum daha fazlası taşıyor. Bu sebeple 4,3 önermek istemem. Tam piyasaya hakim değilim ama bir miktar daha verip 4,8 LT almanızı tavsiye ederim. Sadece kapasitesi değil motor gücü de düşük.
nerden aldiniz
Çok faydalı oldu teşekkürler
Merhaba,peki neden kitchenaid 5KPM5 degilde bu modeli sectiniz?Uzun yillardir arashtiriyorsunuz dediniz,o yuzden soruyorum.Bende arashtiriyorum hansi modeli alayim diye,siz aldiginizla 5kpm5 arasinda kaldim.Fikirlerinizi paylashirsaniz sevinirim)
Merhabalar öncelikle, açıkçası boyutlarından ve görüntüsünden dolayı bu serilere hiç bakmadım. Yıllardır araştırmıyorum, yıllardır markanın kalitesini biliyorum, güveniyorum ve almaya can atıyordum, alma imkanım olduğunda araştırmaya başladım onu tekrar edeyim yanlış anlaşılmasın :). Sorunuz üzerine inceledim tercih edeceğim bir model değil sebeplerini yazayım siz karar verin.
5KPM5 serisi ağır hizmet tipi diye geçiyor fakat yine hamur yoğurma uyarısı olarak %55 hidrasyonun(1kg una, 550ml su eklemek) altında yoğrulma yapılmaması önerilmiş. Yani sert hamurlar, makarna hamurları için kullanmak yine riskli. 5KPM5 'in 5KSM175 'den üstünlükleri; 15w daha güçlü, minimum dönüş hızı 2 tur daha fazla, maksimum dönüş hızı 45 tur daha fazla, beygir gücü 0,07 daha fazla. Evet teknik değerleri daha güçlü olduğunu kanıtlıyor fakat iki ürününde kullanılması için önerilen ürün miktarları aynı(kek miktarı, yumurta akı sayısı, kremşanti miktarı), sadece patates püresinde bir yanlış yapılmış olsa gerek, benim aldığım üründe 3,2kg patates püresi yapılabilir yazıyor ama 5KPM5 'de bu 2.7kg yazıyor. Hazneler aynı ve makine gözle fark edilmeyecek kadarda olsa daha güçlü o yüzden daha az olmasına ihtimal vermiyorum. Hemen özet geçeyim neden almam?: Aynı işlevleri yapıyor, boyutu daha küçük(yüksekliği 5,1cm-genişliği 9,8cm daha az, sadece derinliği 10,6cm daha fazla ama hacimsel olarak daha küçük), daha hafif(1,02kg daha hafif), ekstradan 3LT haznesi ve silikonlu düz karıştırıcısı var. 5KMP5 'de yedek haznesi yok silikonlu karıştırıcı yok onun yerine hazne kapağı koymuşlar içindeki ürünle beraber saklama kabı olarak kullanılabilsin diye. Teknik açıdan daha üstün gözükse de işlevsellikleri aynı, 5KSM175 görsel olarak daha kibar ve kutu içinden çıkan ekipmanlar daha faydalı. Aklınıza takılan herhangi bir sorunuz olursa seve seve yardımcı olurum. İyi günler.
@@issizmuhendismutfakta3202 cok sagolun arashtirib yanitladiginiz icin)evet 5ksm175 daha kibar ve guzel gorunuyor.Aslinda bende bu makineden yanayim,bir tek nedenden dolayi endisheliyim.hamur yogururken bashligi oynuyor,hatta bashindan tutuyorlar çok sallanmaması için(bazı vidyolarda gördüm)Ama 5kpm'de bashi kalkmadigi icin oynamiyor.Bilemiyorum anlata bildimmi)Azerbaycanliyim tam fikrimi anlata bilmishimdir umarim)
@@issizmuhendismutfakta3202 birde 5ksm175 modelindedemi 55%hidrosyonun altinda hamur yogurmamamiz gerekiyor?
@@aykaayka4829 Gayet anlaşılır yazıyorsunuz hiç sorun yok. Evet hamur yoğururken bende fark ettim onu. Hamur döndürme esnasında karıştırıcının altına girdiği anlarda kafa kaldırıyor sonra iniyor, orada sürekli bir vurma oluşuyor. Elle tutmak çözüm değil hatta bana kalırsa tutmamak daha mantıklı, elle baskı uyguladığınızda hamur yine altına girince bu sefer motoru zorlamış oluyorsunuz. Bir nevi araba süspansiyonu gibi. Bu vuruntu ileriki zamanda sorun oluşturur mu bilemiyorum, açıkçası bunun bir hata değil bilerek böyle tasarlandığına inanmak istiyorum :) Bende bu sorunun yanıtı çok uzun yıllar kullanınca öğreneceğim.
@@aykaayka4829 Önerilen minimum sertlik %55 hidrasyon. Daha altında kesin kullanılıyordur, kullananda vardır ama ben kullanmayı düşünmüyorum. Önerilenden daha sert hamurlar demek ki zorluyor, buda hızlı yıpranması demek.
Benim ürün 5KSM195PSEBE BU ÜRÜN İÇİN NE SÖYLEYEBİLİRSİNİZ
195 modeli hakkında hiç bilgim yok maalesef.
125 ❤model makinaya uygun fiş nereden bulabilirim
Sormak istediğinizi tam olarak anlayamadım. Kablo kısmı mı bozuldu?
Mutfak şefini nereden aldınız acaba ve fiyatı ne kadar
Ben bulunduğum şehirde bir esnaftan aldım. Fakat fiyatı satıcılar değil kitchenaid kendisi belirliyor bu yüzden nerden alırsanız alın aynı fiyatı söyleyeceklerdir. İnternetteki fiyatlarla aynıdır. Güncel fiyatı bilmiyorum maalesef, ben ürünü alalı bir hayli zaman geçti.
Bu makinanarda en önemli şey aparatların alaşımı birde motor gücü
Teşekkür ederiz
Nerden aldınız
Aldığım yeri dükkan olarak söylemiyorum. Antalya 'da bir mutfak malzemeleri satan esnaftan aldım. Bu ürünlerin fiyatı Kitchenaid ile düzenlenen bir toplantı ile karar verilip ortak belirleniyormuş. Yani internetten de alsanız herhangi bir mağazadan da alsanız aynı fiyatı ödeyeceksinizdir.
Süpersin
Çok teşekkürler.
Bende aldım ama böyle iki kutuda gelmedi
Kutunun üzerindeki resim renk gözüksün diye ilk kutudan çıkartılmış olabilir veya aradan geçen sürede belki satıcılara da böyle gelmeye başlamıştır. Tam olarak bilemiyorum ama çok önemli değil. İlk kutunun üzerinde herhangi bir seri numarası vb. hiç bir şey yer almamaktadır. Önemli olan resimli kutusudur. Ama içinize sinmiyorsa yine de bir danışın aldığınız yere neden böyle geldi diye. Çünkü daha önceleri bir kişinin daha kutu açılım videosunu izlemiştim onda da bu şekilde iki kutulu açmışlardı.
Nerden aldiniz nerden alabiliriz
Ben bulunduğum şehirde bir esnaftan aldım. İsim vermek doğru olmayabilir ben alırken tüm dükkanlarda ve internette fiyatı aynıydı. Hala öyleyse kendi bildiğiniz güvendiğiniz herhangi bir yerden alabilirsiniz.
Bu kadar pahalı kaliteli diye satılan bir üründe aparatlar neden çelikten yapılmaz? alüminyum döküm kaplama aparatları zamanla soyulduğu ve dayanıksız olduğunu duymuştum o yüzden Çelik olması gerekirdi madem bu kadar pahalı satılıyor hakkını verselermiş.
Buradaki kaliteden kasıt aslında cihazın yani motor kalitesi. Aparatlar çelik olsun derseniz videoda anlattığım gibi 185 modelini tercih edebilirsiniz, lakin fiyatı biraz daha yüksektir. Pahalılık konusu bize has bir konu, ithal olması, kaliteli malzemelerden yapılmış olması(gövdesi tamamen döküm), dolar kuru ve alım gücü dengesizliği sebebiyle maalesef pahalı bir ürün.
Aparatları çelik olanı da var
Aparatları çelik olan 185 serisi, video içeriğinde anlatıyorum.
Faydalı bir video. Pahalı bir ürün, makarna aparatları var, ayrı olarak alınıp kullanılabiliyor.Ama makarna hamuru yapılmamalı sert olduğu için deniyor. Özellikle mantı ve makarna hamuru içinde kullanmak istiyorum o yüzden güçlü,sağlam diye bunu almak istiyorum.En iyisinin bile makarna hamuru yoğuramaması düşündürüyor.Aparatlar neden var o zaman diye düşünüyorum.
%50-55 hidrasyondan fazla oranda katı hamur kullanılması önerilmiyor. Sanıyorum aparatlar daha çok kendi işini yapsın diye var. Yani yoğurulmuş hamurdan makarna kesmek, tıpkı et bıçakla kesip sonra kıyma aparatıyla çekmek gibi. Mantıklı değil, makine ben makarna yoğurmam da demiyor. Sadece zorlamak ömrünü mutlaka kısaltacaktır. Ben makarna hamuru yoğurmayı planlamıyorum, sizlere de tavsiye etmiyorum.
Bu ürün muadili varmıdır beko gibi
Merhaba, aynı kalite ve performans özellikle uzun ömürlülük konusunda yarışabilecek bir marka daha var ama bildiğim kadarıyla o marka Türkiye 'de satılmıyor. Daha uygun fiyatlı ürün arıyorsanız; UA-cam' da, "stand mikser karşılaştırma" yazarsanız karşınıza çıkacak videolar sizin için iyi bir referans olacaktır.
Renk kullanımı nasıl genelde kırmızı kullanılıyo
@@ogrenmesurecinde4967 ben memnunum, severek isteyerek aldım. Gayet kullanışlı ve mutfağıma uygun. Gri renk her yere uyum sağlar. Grinin de seçenekleri var, benimkisi madelion silver. Tamamen zevk meselesi. Birde kırmızı aldığınızda mutfağını kırmızı değilse, hep gözünüze onun kırmızılığı gelecektir. Boyut olarak büyük ve o renkle dikkat çekiyor.
@@issizmuhendismutfakta3202 uzun zamandır bende araştırıyorum bu markanın ürünleri genelde 200-300 watt gücünde diğer markalar 1000-1600 watt gücünde bunun nedenini hiç meraketmediniz mi birde bu marka onlara göre yine pahalı bilen biri yardımcı olursa sevinirim
@@ruhanguzel4495 Motorlar kalitesine bağlı olarak çok dandik veya çok verimli üretilebilirler. Verimli, kaliteli motor maliyet getirir. Cihaz üzerinde yazan 300W kandırmaca değildir, zorlandığı zaman bir miktar daha fazla çekebilir ama normal seyri 300W 'dır. Malzeme kalitesi, motor kalitesi, dişli kalitesi, Amerika 'da üretildiği için nakliyesi, vergisi, distribütör kârı, satıcı kârı derken maalesef fiyatlar bu seyirlerde. Ürün kendi ülkesindeki bugün ki fiyatı 350 dolar. Gerisini siz hesaplayın.
Bulunmaz erkek pandispanya yapacakmış.🤔👍
Bu linkteki videodan yaş pasta tarifimi izleyebilirsiniz. ua-cam.com/video/sKqdfw3Bm7I/v-deo.html İyi seyirler. ☺
👍
Motor gücünün bir önemi yok mu
İkisi de 300W ve maksimum 220 dönüş hızına sahip, kitchenaid sitesinde ürünlerin en alt kısımlarından teknik özellikleri karşılaştırabilirsiniz. Makineler performans olarak birebir aynı, sadece bir videoda fark ettiğim 175 serisinde plastik olan bir dişli 185 serisinde metal görünüyordu. Onun dışında ana cihaz olarak birbirinden hiç bir üstünlüğü yok tamamen yan aparat ve yanındaki kolların plastik yerine metal olması.
300 wat simbo doğrayıcı da bile var.. 300 wat ayran çırpar ancak
@@abuzertosun2507 Boşuna bu kadar pahalı değil, 300 Watt'a anca ayran çırpanların fiyatı da o kadarlık oluyor. Adamlar yapmış; sertifikalarını almış, belgelemiş, kutunun üstüne de yazmış. Orada yazan neyse onu söylüyorum.
300 vat güce sahip dediniz yanılmıyorsam ve fiyata bakıyorum inanılır gibi değil
@@emrahylmaz5510 Evet Emrah Bey, cihaz 300W. Fiyat konusuna gelince; ürün kendi ülkesinde yaklaşık 430$, part time çalışan birinin asgari ücreti 7,25$/saat yani hayatından yaklaşık 60 saat çalışarak(çalarak) alabiliyor. Sözleşmeli birinin asgari ücreti ise 15$/saat yani hayatından yaklaşık 29 saat çalışarak(çalarak) alabiliyor. Dikkatinizi çekerim asgari ücretli biri o saatlerde çalışması yetiyor bu makineyi alabilmek için o yüzden aslında pahalı değil. Sorulması gereken çok soru varda ben başka bir soru sorayım, bu makine bizim ülkemizde bu fiyatlara satılırken bazı markalar "aynı işi yapıyor" adı altında nasıl 2-3bin liralara satabiliyorlar, ne kadar kaliteli? Ne kadar dayanıklı? Ne kadar tasarruflu? UA-cam da kitchenaid kullanan yabancı kullanıcıların, bazı videolarını araştırıp izlemenizi tavsiye ediyorum. Adamlar 12-15 yıllık çalışan makineleri söküp temizleyip yağlayıp tekrar kullanıyorlar. Evladiyelik. Teşekkürler.
Coktewekkurlerfiyatikac
bana adres veya telfonunu verebilirmisiniz aldiginiz seften sipariş edecem
Medine hanım, aslında benim aldığım yerden almanızı gerektirecek hiç bir neden belirtmedim videoda. Neden ısrarla istiyorsunuz anlayamadım. Aynı şehirde bile olmayabiliriz. Çok üzgünüm isteğinizi karşılayamadığım için ama isim vermeyi uygun bulmuyorum. Anlayış göstereceğinizi umuyorum. İnanın her yerde aynı fiyat, 1krş dahi inmiyor hiç bir yer. O yüzden herhangi bir yerden kapalı kutu almanız sizi memnun edecektir. Saygılarımı sunuyorum. 🙏
👍