Arabaların değerlerinde yaş esas değil dir arabanın piyasası tarihi yoğunluğu çok daha önemli mesela 60 70 yıllık bir Ferrariyle 2022 model sıfır Ferrari değer açısından aynı değildir ayrıca 10 12 yıl sıfır sayılır diye birşey de yok çünkü 10 12 yıl sıfır parasına iken sıfır astronomik fiyatlara satılır
Size kesinlikle katılıyorum. 10 yıl Tüketici sorunları hakem heyeti başkanlığı yaptım. Elektronik eşyanın yedek parça sağlama yükümlülüğü 10 yıldır. Araçlarda bu süre daha uzun. Fakat çoğu parçanın ömrü ortalama 10 yıldır. Kaportaya 10 yıl paslanmama garantisi verildiği gibi. Özellikle Alman otomobilleri periyodik bakımlar hariç 10'uncu yıldan sonra her yıl ortalama 500-1000 TL arası masraf çıkarır. Ömürlük şanzıman yağı hikayesi bu konunun deli saçmasının en bariz örneğidir. Yağ#ömürlük Bu videonuzu tüm dostlarımla paylaşıyorum.
2020 yazı motor rektefiyesi 1.6 benzinli için max 6 bin tl demişti ustam. 2021 de bu 30 bin oldu. mevcut aracımın üstüne 30 bin koyup bir üst modelini alamıyorum. dolayısıyla devam.
Çoğu zaman araç sahiplerine anlatmakta, anlaşılabilir olmakta zorlandığımız konuları, ayrıntılı bir şekilde anlattığınız için tüm ustalarımız adına sizlere çok teşekkür ederim. İyi ki anlatan adamlarımız var. :)
Peugeot 207 dizel aracım var. 197 bin km'de . Yağ ve filtre bakımlarını hiçbir zaman aksatmadım. Antifirizi, saf su ile beraber kullandım. Şimdiye kadar iki kez triger seti değiştirdim. Şanzıman yağı, fren yağı ve hortumlarını da iki kez değiştirdim. Mekanik ve motorunda hiçbir problem yaşamadım. Duman atma, ses - titreşim yok. Satışa koydum, km dolayısı ile bakan yok. Oysa; kardeşimin iki kez conta yakmış, üç yılda bir yağ ve filtre bakımı yapılmış; debriyajı sıyırıp tamir edilmiş aracını; 85 bin km olduğu için, iki günde sattım :))
Raf ömrü olan rafta bile son kullanma tarihi olan bir ürün neden değişmez düşüncesi oluşmuş gerçekten anlamak zor.Video çok faydalı olmuş bilginize sağlık.
Usta olduğunu zannetip tersini idda eden kişilerin muhakkak kesin izlemesi gereken video olmuş. Ağzınıza sağlık fazlasiyla bilinçlendirici bir video olmuş
Bu nasıl bir cümle kafam çok karıştı. Yani mesela ben usta olduğumu zannediyorsam ama "Hayır, ben kesinlikle usta değilim!" diye bir iddiam varsa bu videoyu mu izlemem gerekiyor?
@@ufukklc2391Usta olduğunu zannedenlerin izlemesi gereken bir video demek istemiş ama orada gereksiz bir "tersini iddia eden kişiler" ifadesi var, cümleyi mantık hatasına sokan bu ifade. ben o beğenen 83 kişi neresiyle okudu onu merak ediyorum😂😂
UA-cam da video içeriği üreten; Teknik bilgisi gerekli ve yeterli, etkili bir diksiyonu olan, seviyeli, vücut dilini etkin kullanan 3 Makine Mühendisi söyle deseler; 1- Etem Sayın 2- Tuğberk Keçecioğlu 3- Doğancan Kara Meslektaşım olduğu için gerçekten gurur duyduğum insanlar. Başarılarınızın daim olması dileklerimle...
Bende 1992 model Tempra SXA var. Aracın ilk sahibiyiz. Araç 30 yaşında 560 bin km'ye geldi ama halen taş gibi. Şimdi ki yeni arabalar belli bir süre sonra bir tarafları ayrı oynamaya başlıyor.
5 unsur , Çok doğru bir yaklaşım. Otomobillerin bakım ve yıpranmaları ülkeden ülkeye değişiyor. Basit bir hava filtresi bile Fransa , Almanya gibi ülkelerde iki yağ değişiminde bir kez değişirken Türkiye'de toz ve duman oranının yüksek olmasından dolayı her yağ değişiminde hava filtresi yenilenmek durumunda olunuyor..
Aslında bu videoda Start/Stop sistemi sebebiyle sözde yakıt tasarrufu için sürekli stop edip tekrar çalıştırılan araçlarda özellikle turbonun ömrünün kısaldığından da bahsedilmesini beklerdim. Turbo, yağlamasını motor yağ pompasından alır. Motor stop ettiğinde yağlama durur ancak çok ciddi devirlere çıkan turbo motor ile aynı anda durmaz. Yağlama sürekliliği durmuş bir ortamda bir süre daha dönmeye devam eder. Özellikle otoban sürüşlerinde, park alanına girdikten sonra araç durduğunda turbo muazzam zararlar görür. Yakıttan ettiğimiz tasarruf o masrafı karşılar diye düşünüyoruz belki de.
Harika ve eğitici bir videoydu. Özellikle şanzıman yağının değişmesi bazı araçlarda zor olmasından dolayı ülkemizde yerleşmiş olan “haaa omu ya, o önürlük bir yağ gerek yok’ sözü anlamlandıramıyorum
Avrupa’nın araca biçtiği ömür aslında 150 bin km diye biliyorum. O yüzden 150 bin önemli. Ben hangi aracı kullandıysam ki en az 7 farklı model kullandım. 150 bine yaklaşan araçlarda hep sıkıntılar başladı. Ve geçenlerde de düzgün bakım olmazsa bu sıkıntılar ciddi maliyetler tuttu.
Bahsedilen olaylar dünya insanlarıyla alakalı Türkiye simülasyonu olaya dahil değil adamlar arabaya 10-12 yıl ömür biçiyor biz 30 yaşında arabayı 4-5 yıl vadeli kredi en az da 5 yıl bir birikim yapmadan alamıyoruz...
Görseli 2.20 dk izledim tesbitler mükemmel şunu ilave etmek istiyorum 80-90 model araçlar 2022 modellere nazaran çok çok kaliteli.Günümüz araçları 10 yaş veya atıyorum 150-200 bin km'de araçlar yavaş yavaş dökülmeye parçalar bozulmaya başlıyor ve bunlar yapamadıkları için değil kasıtlı yapılıyor bozulunca tamirde pahala yenisini almayı zorunlu hale getiriyorlar. Motorlar o hale getirildi ki ufak bir parça değiştirmek için motorun neredeyse yarısını söküyorsunuz. Bütün bunlar bilinçli yapılmaktadır.
Şimdi sanzuman yağı degisin dediniz ama dogru yag hangisi? Dogru motor yagi hakkinda bi vodeonuz var peki dogru sanzuman yagini neye gore kaclik koyacağız?
Sizin tavsiyeniz üzere sıfır aldığım arabamın 2000 de yağını değiştirmek için servise gittim. Bana konferans verdiler . Sns kesimli çok hassas işlem olduğunu yağını değiştirmeme gerek olmadığını dediler. Bende madem öyle ilk 5000 de çok yakar neden dediniz.birde rodaj döneminde yüksek devir kullanmayınız dedini demekki bir aşınma var bu dönemdede daha yoğu olmazmı dedim yağımı değiştirdim. O yeni arabada dahi motorun çalışması değişti size çok teşekkür ederim.
Çok faydalı bilgiler var bu videoda..Oto sahipleri mutlaka izlesinler.🤔😊
2 роки тому
Tozlu garajdan 1999 model Renault Megane Wagon 1.6 RNA aldım yetkili servise komple motor yapılması için götürdüm, usta almamak için uğraştı, renault 10 yaşın üzerindeki araçlara parça göndermiyor parçaların çoğu orjinal olmayacak yetki verirseniz öyle yaparım dedi mecburen kabul ettik. Şimdiden 15 bini gördü masraf. İnşaallah kaliteli yan sanayi parça kullanırlar ömürlük olsun istiyorum, passat varianttan sonra favori aracım Megane SW
5.20 dski bahsettiğiniz konuyu geçen ay yaşadım. Eski bir arac, Sanzuman yağını değiştirdim, hem geçişlerde sıkıntı yaşıyorum hem de ses geliyor, en azından öğrenmiş oldum teşekkür ederim
Termostat, radyatör ve motor sıcaklığı sensörü değiştirmekte fayda var. 10-15 yaşından büyük araçlar icin elbette. Bir de bazı parçaların ömrü sınırlı. Özellik bazı plastik ya da kauçuk malzemeler sertleştiginde ya da catladiginda değiştirmek gerekir. Çok yoğun trafikte kullanılan bir araç ise motor yağı firen hidrolikleri hafta filtresi ve mutlaka sık değiştirilmelidir. Süspansiyonlarin da 10-15 sene sonra özelliğini kaybediyor. Çocuğu aracın trafikte gemi gibi sallandığıni görürsünüz.
Almanya dan selamlar! Hocam yag icinde calisan triger kayisinda motora kesinlikle üreticinin servis kitapciginda öngördügü yagi koymak gerekir (örnegin Ford WSS-M2C948-B). Aksi taktirde yag triger kayisini hizli bir sekilde eskitir ve yag pompasinin süzgecini doldurur, tabi daha önce kopup motoru bozmazsa :)
Bu kanalın en sevdğim video türlerinden biri, araç bakımına gelince, ben çok titizleniyorum, şanzıman yağınıda değiştirteceğim, size güveniyorum, aracımı daha uzun süre kullanmak istiyorum, yeni almam mümkün değil çünkü...
Autotopnl kanalında Bugatti incelemesinde 490km/h üzerinde tekerleğin jiroskopik etkisinin ön takıma baskın geldiğini söyledi Bugatti nin test sürücüsü . Olayın ne olduğunu açıklayabilir misiniz?
Abi geçen yıl öğretmen oldum ve sıfır araba almayı geçtim 20 yıllık 2. el arabalara bile gücüm yetmiyor. Bu fiyatlar, sıfır ve ikinci el fiyatları hakkında fikirlerin nelerdir bir videoyla anlatabilir misin? Hayatım boyunca bir hiç için çabaladığımı hissediyorum. Hayatımın her noktasında bu hayal kırıklığı kendini gösteriyor, resmen yaşayamıyorum, nefes alamıyorum, bir hevesim arabalar diğeri bilgisayarlar. Bilgisayar bile toplayamıyorum 4-5 yıl borca girmeden. Videolarını çok beğeniyorum ama alan nasıl alıyor diye her seferinde düşünüyorum ve kendimi suçluyorum öğretmen olduğum için. Düze çıkar mıyız, yoksa insan gibi yaşamayı hak etmiyor muyuz abi. Allahtan babamın Samara'sı bana emanet ve bir demir hurdasının bile ne kadar değerli olduğunu anlayınca kafama kan sıçrıyor.
@@suleymantokmak9623 Bu dünyadaki adaletsizliği özellikle şu gül vatandaki adaletsizliği görünce bütün imanımı yitirmiş olmasaydım Allah yardım etsin derdim abim. Ama etmiyor, bizi bu hale getiren bizleriz ve dişimizi sıkmaktan ağzımız kanlar içinde. Böyle klişe laflar söylenince, Allah yardım etsin, sabır versin denilince, ya da dua edilince hayatımda hiçbir sorunun çözülmediğini kendim gördüm. Ondan tamamen sözlerin bittiği yerdeyiz abim.
Merhaba dostum. Elbet bugünler de geçecek maalesef her şey dövize endeksli olduğu için fiyatların düşeceğini pek sanmıyorum. Ne yazık ki ülkede eğitime, eğitimli kişilere çok önem verilmediği bir dönemdeyiz. Sen canını sıkma, yetiştirdiğin öğrencilere eğitimin sadece iş bulmak için olmadığını, ülkeyi ileriye taşıyacak şey olduğunu anlat ki onlar da başkalarını bilinçlendirsin. Umuyorum ki her şey istediğimiz gibi olur bir gün.
@@AnlatanAdamlar Ben de öyle umuyorum. Öğrencilerime İngilizce'yi sevdirmek, parlak bir gençlik sunmak, yanlış olanı eleştirmelerini ve Atatürk'ü seven ve tanıyan insanlar olmalarını sağlamaya çalışıyorum. Bu ve sevdiğim insanlar olmasaydı gerçekten dayanılamaz bir hayatım olurdu. Cevabınız için teşekkürler. Umarım ileride bir günde bu dertlerimize bakıp derin bir iç çekeriz.
Dizel araçlarda yazın nasıl kullanılmalı kışın nasıl kullanılmalı. Kışın aracın ısınmasını beklemek hata olduğunu duymuştum. Bu konuda teknik bir video yapabilir misiniz ?
Yazın 15-20 sn'ye beklerim, kışın çift kızdırma yapar üstüne 40-60 sn'ye arası rölanti beklerim ben. Sonrasında yaz kış motor sıcaklığı artana kadar 2500 de vites atar 2000 devirde giderim. Motor ısındıktan sonrada otobana veya çevreyoluna çıktıysam direk 2500-3000 devir çeviririm bi 8-10 dk. kurum bağlamasın diye. Durmak için yaklaştıysamda eğer tekrar düşük devir gidip motoru serinletirim biraz ve kapatmadan önce bi 20-30 sn bekler kapatırım. İçim bu şekilde rahat ediyor.
Harikasın. Bilmeyenler için mükemmel bilgiler. Kendim de sektörden geldiğim için, yakıta ilave edilen motor ve enjektör temizleyici katkı malzemelerine açıklık getirmenizi isterdim. Örneğin bu katkı malzemelerini çok eski motorlar da (150.000 - 300.000 km) kullananlar genelde hüsran ile karşılaşıyorlar. Motorları birdenbire saran, kafayı dağıtan arkadaşlara ne olduğunu, neler yaptıklarını sorduğumda genelde hep aynı yanıtı alıyorum. Bir-iki hafta öncesi motor temizleyici katkı kullandıklarını. Bu eski motorlarda yapıldığında, motorun içi çözülen krum parçacıkları ile doluyor, sürtünmeyi üst seviyeye çıkarıp motoru dağıtıyor. Bilginize.
Örnek verelim, citroen Amy Fransa'da 6 ila 8000 euro arasında,(Ülkemizde Amy,ler 215 bin TL,den başladığını söylüyorlar.) bataryanın on görülen ömrü max. 5 yıl ve fiyatı 3000 kusur euro yani aracın yarısı. Gerçi bu araçtaki bataryalar 4,5 kw ancak büyük bataryali araçların da batarya fiyatları da orantılı olarak daha pahalı olacaktır. Bunun elektrik ve istasyon dolum ucreti eklendiğinde pek de akıl karı olmadığı fikrine sahip oldum. Bu benim fikrim tabi ki. Kısacası şu anda elektrikli aracın bir macera olduğunu düşünmekteyim. Ülke olarak buna hazır değiliz. Bazı arkadaşlar Togg,umuz var, falan fesman diyecektir, ben de alabilirsen al diyeceğim. Çünkü benim alma gücüm olamayacak. Üstelik aldığımız aylik maaşımiz üst düzey sayılabilecek bir ücret almamiza rağmen. Marul bir bir adeti 15 tl, domates 20 tl, et 120 tl, yağsız peynir 75 tl olmuş Allah kolaylık versin insanımıza. Ramazaniniz ve bayramınız şimdiden kutlu olsun.
@@Hayyam986 aynen öyle hocam,ülke farketmez yeterki burdan gidiym ; şunlar gidene kadar ülkeyi terkedip defolup gidecem.Akıllı ve düşünebilen normal bir insan bunların yönettiği bir ülkede akıl sağlığını yitirmeden yaşayamaz.Ben kendimden biliyorum,bağımlılar gibi ağır depresyon ilaçları kullanıyorum artık.Ayık kafayla yaşamanın imkanı kalmadı.
Dsg ler zaten yağ değişimine gelmeden bozulacak dedikten sonra izlemeyi bıraktım. Ne kadar ezbere bir yorum. 215 bin kilometredir arızasız şekilde istanbul trafiğinde dsg kullanıyorum. Mekatronik ve şanzıman yağını düzenli değiştiriyorum. Takipten de çıkıyorum
Almanya'da bile hemen hemen her DSG şanzıman sahibi olanlar şikayetçiler, ses yapıyor, kalkışta titreme sorunu var diyorlar , bir sen biliyorsun öyle mi yeğenim? Belki senin de sıkıntın vardır da sen farkında değilsindir.
Verdiğiniz bilgiler için Teşekkür ederim. Bende 2016 Model (sıfır aldım.) 1,5 dci Dacia Sandero Stepway var. Bana yetkili servis/bayii tarafından motor yağının 20.000 km de bir değişmesi gerektiği söylendi. Lakin arada bir kontrol ettiğim zamanlarda 12-13000 km. civarı (fabrikanın önerdiği tip ve marka-elf) yağ katran gibi simsiyah su kıvamında oluyor, hemen değiştiriyorum.
Hocam kısacası Üretim endüstrisinde " "Planlı " eskitme denilen bi durum var üretimini yapan şirketler mühendisler bi parçanın ne kadar dayanabileceğini ne zaman ömürünün sonuna geliceğini biliyorlar bu sadece otomotiv sektöründe değil hemen hemen her üretim sektörün de var Örnek eski Nokia telefonlar hala sağlam ve çalışır vaziyette bu kadar sağlam ömürlük yaparsan yenisini kime satacaksın sonuçta ve nokia nın çöküş hikayesinde en önemli yapı taşlarından biri olmuştur bu durum vesselam..
Güzel bir bilgilendirme olmuş. Teşekkürler. Benim 2011 model Dacia Logan in var. İlk sahibiyim. Yıllık bakımlarını aksatmadan yapıyorum. Ama uzun yola çıkmadan once önlem almak amacıyla-sikâyetim olmasa bile- aracımın öncelikle nerelerini kontrol ettirmeliyim. Teşekkürler.
Yakıt filtresi konusunda haklısınız birde Türkiye de yaşıyorsanız hele birde dizel kullanıyorsanız,bunu şurda farkettim,Türkiye den dönüşte ,Avusturya da depoyu fullediğimde arabanın çekişi bir anda artış gösterdi! Bilmiyorum bu benim izlenimim 👍🏻
sömürgecilerin teknolojisi haliyle gelişmiş oluyor ! neyse ki çok şükür kimsenin tabağına göz dikmedik dikenlerinde süreleri dolmak üzere malum kimse dünyaya kazık çakamıyor bu işler sırayla !
Sonlara doğru bahsedilen bakım periyodu konusu kafama takılıp duruyordu. Neden bizde daha sık bakım yapılıyor diye. Bu videoda cevabımı aldım. Yetkili servis bile bu sorunun cevabını verememişti. Teşekkürler.
Zararı var mı bilmiyorum ancak avantajları oldukça fazladır bu nedenle uçak lastikleri de Nitrogen (Azot) gazı ile doldurulur. Aslında azot (nitrogen) soluduğumuz havanın büyük çoğunluğunu oluşturur ve normal hava basılan lastiklerde yaklaşık olarak 78% Azot (N) ve 21% Oksijen (O) bulunur kalan 1% ise diğer gazlar ve nem olarak özetlenebilir. 2-3 ay kullanılmayan bir lastik içinde ki havanın sıcaklık değişimi vb. Etkiler sonucu basınç kaybetmesinin nedeni nem vb. Diğer gazlardir. Azot dolumu yapılan bir lastiğin içi yaklaşık 95% Azot, 5% Oksijen ile doludur bu nedenle basınç kaybı gibi durumlar minimum seviyededir.
@@ilkekorkmaz İnert Gazlar (Soy Gazlar): İnert gaz veya atıl gaz, belirli şartlar altında kimyasal reaksiyona girmeyen bir gazdır. Soy gazlar ve azot (Nitrojen), genellikle birçok madde ile tepkimeye girmezler.[1] İnert gazlar, genel olarak istenmeyen kimyasal reaksiyonların numuneyi etkilemelerini önlemek için kullanılır. Bu arzu edilmeyen kimyasal tepkimeler, genellikle havadaki oksijen ve nemden oluşan oksidasyon (yavaş yanma/paslanma) ve hidroliz reaksiyonlarıdır. Azot gazı ve bazı soy gazlar belirli koşullarda tepkimeye yol açabilir ve bu nedenle inert gaz terimi kullanıldığı kapsama bağlıdır. Doğada bol miktarda bulunması (havada %78 N2, %1 Ar) ve düşük göreceli maliyeti nedeniyle saflaştırılmış azot ve argon gazı, en yaygın kullanılan inert gazlardır. İnert gaz, soy gazların aksine elemental olmayabilir ve çoğu zaman bir bileşik gazıdır. Kimyasal Tepkimeler: Yanma Tepkimeleri. Sentez (Oluşum) Tepkimeleri. Analiz (Ayrışma) Tepkimeleri. Asit-Baz Tepkimeleri. Çözünme-Çökelme Tepkimeleri.
Bu duruma en güzel örnek Ford marka araçlardır. İki tane Courier ve bir adet custom modeli kullandım 3 yıl boyunca. Her biri zamanında bakıma gidiyordu otokoç a. Ama bu elektronik problemleri bitmek bilmiyordu. En sonunda firma araçları değiştirdi
Üreticiler modernize istemiyor. Kontrollü seri üretim hızına ulaşan sistemler, dengelerini bozmadan sabit artışı üretim ve satış isterler. Bu hızı yakalayamayan sistemler modernizasyona gitmek zorunda kalıyor. Mesela F16 lar 80 lerde üretilmesine rağmen modernizasyonla sürekli zindeler.
Bakim da harcayacaginiz paralara üzülmeyin çünkü o 3 kuruş yarın çıkabilecek 5 kuruşluk arızadan daha az uzecektir... Bende quattro var diferansiyel yağı alıp ustama gittim şaşırdı normalde arıza yoksa sökülüp takılmadıysa değişmiyoruz demişti rica ettim değişti ve inanın araba mekanik olarak daha akıcı hale geldi dikkatli hissiyatlı kullananlar fark eder bakım Listenize kesinlikle kaliteli filtre ve yağ tercihi ile sanziman yağı/filtresi ve diferansiyel yağı eklemeyi unutmayın.
Bendede var abi bakım çok önemli ben bi bmw kaybettim umursamamazlık yüzünden bakıma hiç gitmedim 2 2.5 sene araç 3 yaşında ambele kalktı yaptırıp sattım q5 aldım bunun bakımlarını hiç unutmuyorum nisan 10u olunda 11ine direk varsa randevu alıyorum muayene bakım hepsini hallediyorlar.
Merhaba 1.6 tdi jettam var 2013 model dsg 125km de araba 2-3 yıldır tozlu garajda duruyor lastikleri indi arabaya sıkıntı çıkmışmıdır birde kullanacağım zaman hangi bakımları yaptırmalıyım (zaten çekiciyle götürcem ustaya)
Otomobil firmaları gerçekten dünyayı ve çevreyi ceplerinden daha çok önemseleseler kaporta ve şasileri sıradan asansörlerde kullanılan paslanmaz saclardan yaparlardı. Hem asla paslanmaz hemde paslanma önleyici kimyasallar gerek kalmaz otomobiller en az 50 yıl kullanılabilirdi
50 yil kullanilmadigi zaman daha fazla cevreye zarar, ustelik rekabette daha dayanikli ve pahaliyi satin alacak sayisi da az. Firma batma riskini almax
10:34 Bmw'de de öyle mi bilmiyorum ama subap ayarı istemeyen, yani hidrolik basınç ile subap ayarı yapan arabalarda hidrolik basıncı oluşup da subaplar ayara gelene kadar zaten zor çalıştığı için kullanıcılar bu söylediklerinizi normal sanabilir.
Emeklerinize sağlık tuğberk abim Sahibimiz Allahın selamı üzerinize ve üzerimize olsun 🤲 bence yeni araçlar hem çok karışık hemde dolu hiçbirşey yapamıyorsun ama eski araçlar kaportayı açıyorsun herşey ortada mesela senin Broadway gibi kablosunu bujisini kendin alabilip değişebiliyorsun kısa örneklim Sahibimiz Allaha emanet olun ve olalim hayırlı haftasonları ve iftarlar olsun size bize bütün mümin kardeşlerimize ve tüm insanlığa 🤲
Bu şanzıman yağı muhabbeti benim de başıma geldi. Satmadan önce tüm bakımlarını yaptırdım elimden hızlı çıkması gerekiyordu aracın. Alıcı ustaya gösterdi, ben şanzıman yağı değişti deyince: alma bu arabayı patlar bu, dedi. 😁 Aracı başka biri aldı. Şu an çok memnun ve hep teşekkür ediyor. Çünkü sorunsuz teslim ettik.
2007 model ikinci sahibi olduğum w211 e200 aracım vardı. Zerre masraf çıkarmıyordu. Neden mi malzeme kalitesi ve hor kullanmayan araç sahibi, 15 binde yağ değişimini 10 binde değişiyordum. Şanzıman yapını 4 yıl veya 50 binde değişiyordum. Araçın amortisörler rot başlarına kadar halen orjinal ve tık sesi gelmiyordu. Fark katarsınız aracınıza bakarsanız
Otomobillerdeki ve ev eşyalarindaki en büyük eksik modernizasyon. Askeriyede doğru şekilde modernize edilmiş araçlar için 50 yıl yaşlı bile değildir. Fakat günlük kullanımda olan eşyalar modernize edilmediği için demode kalırlar.
bir tamirci olarak size katılıyor ve teşekkür ediyorum. biz 10 binde bir bakıma gelin dediğimizde ' para kazanmak için yapıyolar ' ' 2 bakımda bir filtre değiştiriyolar ' ' bakıma gidelimde tamirci ev alsn ' gibi uçuk kaçık hayal ürünü şeylerle uğraşmaktan sıkıldık artık.
Özellikle VW su pompası 65 bin ila 75 bin km de bozuluyor, 3 vw aldım 3 de de böyle oldu... İlerleyen zamanda neleri bozuluyor bilmiyorum çünkü 100 bin km geçmeden satıp yeni araç aldım.
Amerikada araçların çoğu neredeyse %100'e yakın düz yolda kullanılıyor. Avrupada ise yokuş ve eğimler %30 civarında. Ülkemizde ise yokuş ve eğinler ciddi fazla. Bir araç 100 birim gidiyorsa 30 birimi yokuş inme 30 birimi yokuş çıkma kalan 40 birim ise düz ve minik engebeli yollardan oluşmakta. Benim 3 sorum var. Birincisi yokuş çıkmak zorunda kalan arabaya ekstra neler yapmak gerekir ? Örneğin fazla motoru ısınır kaputta havalandırma ızgaraları açalım frenleri güçlendirelim bakımlarını daha erken yapalım vs gibi neler gerekir ? Diğer sorumda karavan çeken araçta neler gerekir Son sorum ise %70 şehir %30 arazi kullanımı karavan çekme off road vs yapan araca neler gerekir ?
Difransiyel,şanzıman yağı düzenli değişmesi gerekir.Ayrıca arabanın kataloğunda ne kadar çekme kapasitesi yazıyorsa o kadar çekebilirsiniz fazlasını çekerseniz o da difransiyele zararlı.
Bilgiler değerli Ben aracımı senelik bakım yapıyorum km dolmasa bile bakım önemli iki bakımda bir yakıt filtresi değişmeli bakarsan araban sıkıntısız çalışmaya devam etme olasılığı artar
Simdi japinlar marka amblem satiyor 90 larin meyvesini yiyor cakal lar hele toyota kartonpiyer ayni gørusteyim kardes 98vsubaru impreza kullaniyorum sivilari degis yuru
Slm.saygi değer ustam öncelikle vermiş olduğunuz kıymetli bilgiler için teşekür ederim. Bir sorum olacak benim 2011 mode golf tdi 2.0 var kilometresi 242000 de arabadan ara sira eksozdan beyaz ve mavimsi duman atiyor devir saati rölantide dururken 1 in üstüne çıkıyor araba su kayip etmiyor yağ yakmıyor bir türlü çözümünu bulamadik ben almanyadan yazıyorum.iyi günler
Öncelikle detayli anlatiminiz icin tesekkür ederim Benim size bir sorum var eger cevaplarsaniz memnun olurum Benim 2015 Model BMW X3 Xdrive20d var 190 Beygir 4x4 acaba bunun sanziman yagini ne zaman degistirmeliyim su anda 95000 km de
Merak ediyorum neden DSG yi öcü gibi gösteriyorsunuz şü an 2 aracımız'da DSG biri 250.000 km daha ne kavrama değişti ne de volan bundan önceki aracımız'da DSG idi. Bence en seri ve verimli sistem.
Kaliteye çamur atan çok olur, 7 yıldır dsg kullanıyorum. Dsg,den vazgeçmeyi düşünmüyorum. Anlatici bile ezbere konuşuyor. Siz benden daha eski dsg kullaniyorsunuz. Hangi sanziman dsg kadar sessiz ve kullanışlı. Ülkemizin en kaliteli araçları vosvogen gurubunundur ve malum sanzimanlari dsg dir.
@@Hayyam986 Ülkemizin en kaliteli araçları VW grubunundur mu? Audi dışında Türkiyede çokta yok:D Siz Passata E kasa Mercedes, 5 kasa BMW gözüyle bakmaya devam edin o zaman.
Ben isin kolayini buldum.internetteki iyi ustalari bulup dinliyorum ve araştırıyorum.ustayi yönlendiriyorum.cok şükür hep ise yaradi.aracimi 3 yıldır kullanıyorum.hic yolda kalmadim hatta ikinci marsi görmedim bile.masraf ettim ama arac arizalandigi icin değil,periyodik degismesi gereken bazi yerleri degistirttim.
Dostum ben 2011 yılında Renault2.el diye biyerden 1 yıl garantili 2008 megane2 almıştım Piyasası 25-30 bindi Ben 32bin e aldım ozaman pahalıya almıştım *Resmi Renault satıyor ve Garantili ""Araç filo kiralamadan dönmüş araçlar"" *SALAK HERİF BU KM ARAÇA BU PARA VERİLİRMİ* dedi herkes 🤣🤣 (kazasızz boyasız Daha ne olsun Pasta falan atılmış Pırıl pırıl Sıfır gibi parlıyordu) Aldığımda 4 yaşında 232binKMdeydi ""Boyasız kazasız"" Uzun yol araçları içi dışı Sıfır gibi* 2011-2022 Hala aynı arabaya biniyorum😍😍 Açtığı arızalar 2013 yılında ""Kart okunamıyor"" arızası (KARTI DEĞİŞTİRDİM) 25tl miydi neydi 2016 yılında ""AKÜ BİTTİ"" Akü değiştirdik 120tl bişeydi 2018 yılında """İçeri su doldu"" Ön camın yağmur gideri tıkanmış Klima hava girişinden Yağmur suyu ohhhhh içeri dolmuş Oto temizlikçisi Suyu emdirdi falan kurutttu halıları Koltukları falanda yıkattım Motoru falan Komple Ayrıntılı yıkkattım 200tl vermiştim (6 ay içi parfüm kokmuştu) 2018 yılında ""Pasta cila attırdım"" 400tl verdim Su girdiğinde Satacaktım Çok huylanmıştım SATAMADIM *Daha doğrusu Sattığımda Bu temizlikte Kazasız boyasız araç yoktu SIFIR ALMAYADA BÜTÇE YOK* 30gün ilanda kaldı (Focus S40 veya mondeo takası diye Hepsi Pert Pert araçlara ne fiyat çekiyordu VAzGEÇTİM Benimkinden Temizi yok) 2021 yılında """Sağ ön tekerde boşluk Muayeneden kaldı""" İlk harcadığım ciddi para 1.700tl gitti (Ön teker rulmanı rot başları vs vs değişti) Her 2 yılda 1 kere KM dolmadan Yağ ve filtreler değişiyorum Antfiriz değişiyorum *Onları Masraf saymıyorum* Önümüzdeki muayenede Lastikler geçmeyebilir 12 yıl zaten Çoktan bitti ömürleri lastikler aldığımda 2011 de sıfır takmışlardı Şuanda 280binKüsür bişey *Araç Bakımı yapıldığı sürece ÖLÜMSÜZ BENCE Mekanik sonuçta Ne olabilir ki Yağı filtresi temiz olduğu sürece İşleyecek işte* kilit kelime *BAKIM* Aldığımda """Turbosu ölüdür Büyük kazık yemişsin""" diyordu arkadaşlar *Hala turbo tıkır tıkır Enjektörler pırıl pırıl hiçbir sıkıntı olmadı OPET/PO kullanıyorum 2 yılda 1 mazot filtresi değişiyorum(Aslında her 10binKM ama KM dolmadığı için işte 2 yılda 1 değişiyorum)*
sevgili kardeşim şu motor krank civataları sıkma torklarını vs...silindir kapağı civalataları sıkma torklarını bir verebilir msiniz lütfen...ve nasıl yapılır....
Merhabalar.. 3 silindirli motoru anlattığınız videoyu izledim, mükemmel bir anlatım, bir konu ancak bu kadar güzel ve detaylı anlatılır.. Tebrikler, teşekkürler... Ben ; 3 silindirli, 1.0 motor otomatik araç almayı düşünüyorum. Bu konu hakkında bilgi edinmek istiyorum.. Bu motoru anlattığınız bir videonuz varmı... İyi çalışmalar, iyi günler..
Emeğiniz için teşekkürler gayet bilgilendirici ve keyifli bir video olmuş. Ek olarak video kayıtlarınızı 24 fps'de mi yapıyorsunuz? Görüntü biraz titriyor siz konuşurken.
Fren ve direksiyon hidroliğide önemli arkadaşlar..160bin kmdeki aracımin makine ile komple fren hidrolik sivisini degistirmistim.Eski yag hafif tozlu ve siyah bir hal almisti.Inanin balatalatim yarim olmasina ragmen sanki yeni balata takmisim gibi fren pedalina basinc uyguladigimda pedal yukarida frenleri isirmaya basliyordu.UA-cam da videolari mevcut,direksiyon yagimida kendim degistirdim.
1-) Şanzıman yağı, diferansiyel yağı
2-) Yakıt filtresi
3-) Triger kayışı
4-) Bakım aralığı
Adamsın 👏 bana 13 dk kazandırdın
5-) Yağ soğutucu
Tritger kayışı nedir
Tritger kayışı nedir
@@mustafaturhan2194 aramaya yaz anlatan vardır dostum
Firmalar otomobil ömrünü 10-12 yıl belirleyebilir ama, bizde 30 senelik arabalar bile kıymetli. 10-12 yıl sıfır sayılır. 🤣
O zaman planlı eskitme pek fazla yoktu :) 12 sene çnce sıfır sayılrı .
Almanyada yaşıyorum aracım 14 yıllik çok ta sağlıklı
Arabaların değerlerinde yaş esas değil dir arabanın piyasası tarihi yoğunluğu çok daha önemli mesela 60 70 yıllık bir Ferrariyle 2022 model sıfır Ferrari değer açısından aynı değildir ayrıca 10 12 yıl sıfır sayılır diye birşey de yok çünkü 10 12 yıl sıfır parasına iken sıfır astronomik fiyatlara satılır
r9 ailesi hala tıkır tıkır çalışan araçlar hemde sürekli bakım atlamalara rağmen.
biz 2006 da almıştık hala biniyoruz hiçbir problemi olmadı o yıldan beri, fakat kilometresi henüz 108.000 belkide ondan dolayıdır.
okadar youtube kanalı içerisinde bana göre mühendislik bilgisi ve teknik anlatım konusunda anlatan adamlar gönlümüze taht kurdunuz👏👏👏
Kesinlikle size katılıyorum.
İnanın bunu yazmaya gelmiştim. Ağzınıza sağlık(:
Öyle ama artık neden pek paylaşım yapmıyorlar
Size kesinlikle katılıyorum.
10 yıl Tüketici sorunları hakem heyeti başkanlığı yaptım.
Elektronik eşyanın yedek parça sağlama yükümlülüğü 10 yıldır.
Araçlarda bu süre daha uzun. Fakat çoğu parçanın ömrü ortalama 10 yıldır.
Kaportaya 10 yıl paslanmama garantisi verildiği gibi.
Özellikle Alman otomobilleri periyodik bakımlar hariç 10'uncu yıldan sonra her yıl ortalama 500-1000 TL arası masraf çıkarır.
Ömürlük şanzıman yağı hikayesi bu konunun deli saçmasının en bariz örneğidir.
Yağ#ömürlük
Bu videonuzu tüm dostlarımla paylaşıyorum.
Birde ömürlük Antifiriz saçmalığı var tamamen tuzak
5000 10000 demek istediniz sanırım
2020 yazı motor rektefiyesi 1.6 benzinli için max 6 bin tl demişti ustam. 2021 de bu 30 bin oldu. mevcut aracımın üstüne 30 bin koyup bir üst modelini alamıyorum. dolayısıyla devam.
2010 Mercedes her yıl 5.000 TL yiyor, 2014 Jetta aldım yanına, o her yıl 10.000 yiyor. (VW allah belanı versin)
@@emrekuzdere hocam naptın ya nasıl bir sorunu vat Jetta’nın :D
Çoğu zaman araç sahiplerine anlatmakta, anlaşılabilir olmakta zorlandığımız konuları, ayrıntılı bir şekilde anlattığınız için tüm ustalarımız adına sizlere çok teşekkür ederim. İyi ki anlatan adamlarımız var. :)
Peugeot 207 dizel aracım var. 197 bin km'de . Yağ ve filtre bakımlarını hiçbir zaman aksatmadım. Antifirizi, saf su ile beraber kullandım. Şimdiye kadar iki kez triger seti değiştirdim. Şanzıman yağı, fren yağı ve hortumlarını da iki kez değiştirdim. Mekanik ve motorunda hiçbir problem yaşamadım. Duman atma, ses - titreşim yok. Satışa koydum, km dolayısı ile bakan yok.
Oysa; kardeşimin iki kez conta yakmış, üç yılda bir yağ ve filtre bakımı yapılmış; debriyajı sıyırıp tamir edilmiş aracını; 85 bin km olduğu için, iki günde sattım :))
Raf ömrü olan rafta bile son kullanma tarihi olan bir ürün neden değişmez düşüncesi oluşmuş gerçekten anlamak zor.Video çok faydalı olmuş bilginize sağlık.
Usta olduğunu zannetip tersini idda eden kişilerin muhakkak kesin izlemesi gereken video olmuş. Ağzınıza sağlık fazlasiyla bilinçlendirici bir video olmuş
Bu nasıl bir cümle kafam çok karıştı. Yani mesela ben usta olduğumu zannediyorsam ama "Hayır, ben kesinlikle usta değilim!" diye bir iddiam varsa bu videoyu mu izlemem gerekiyor?
@@ufukklc2391Usta olduğunu zannedenlerin izlemesi gereken bir video demek istemiş ama orada gereksiz bir "tersini iddia eden kişiler" ifadesi var, cümleyi mantık hatasına sokan bu ifade.
ben o beğenen 83 kişi neresiyle okudu onu merak ediyorum😂😂
UA-cam da video içeriği üreten;
Teknik bilgisi gerekli ve yeterli, etkili bir diksiyonu olan, seviyeli, vücut dilini etkin kullanan 3 Makine Mühendisi söyle deseler;
1- Etem Sayın
2- Tuğberk Keçecioğlu
3- Doğancan Kara
Meslektaşım olduğu için gerçekten gurur duyduğum insanlar.
Başarılarınızın daim olması dileklerimle...
Beni de ekleyebilirsiniz
Bende 1992 model Tempra SXA var. Aracın ilk sahibiyiz. Araç 30 yaşında 560 bin km'ye geldi ama halen taş gibi.
Şimdi ki yeni arabalar belli bir süre sonra bir tarafları ayrı oynamaya başlıyor.
tempra deildir o tempra olsa...
fazlaca kişinin elinden geçmezse,araçlar sağlam kalabiliyor...aile araçları da böyle,hatta ailenin bireyi oluyor.
Km canavarlarina çıkmalı bu arac
Onun motoru zaten en az 600 bin gidevek şekilde üretilmiştir .
Otomobil Firmaları: "Anlatan Adamlar"ı durdurmamız lazım. Müşterilere bilmelerini istemediğimiz şeyleri söylüyorlar 🤪
:D
@@AnlatanAdamlar pc den verilen yanıt 😀
@@EldarCavus Aslında emoji PC ye geldi. Henüz farketmemiş olabilirler 😬
5 unsur , Çok doğru bir yaklaşım. Otomobillerin bakım ve yıpranmaları ülkeden ülkeye değişiyor. Basit bir hava filtresi bile Fransa , Almanya gibi ülkelerde iki yağ değişiminde bir kez değişirken Türkiye'de toz ve duman oranının yüksek olmasından dolayı her yağ değişiminde hava filtresi yenilenmek durumunda olunuyor..
Aslında bu videoda Start/Stop sistemi sebebiyle sözde yakıt tasarrufu için sürekli stop edip tekrar çalıştırılan araçlarda özellikle turbonun ömrünün kısaldığından da bahsedilmesini beklerdim. Turbo, yağlamasını motor yağ pompasından alır. Motor stop ettiğinde yağlama durur ancak çok ciddi devirlere çıkan turbo motor ile aynı anda durmaz. Yağlama sürekliliği durmuş bir ortamda bir süre daha dönmeye devam eder. Özellikle otoban sürüşlerinde, park alanına girdikten sonra araç durduğunda turbo muazzam zararlar görür. Yakıttan ettiğimiz tasarruf o masrafı karşılar diye düşünüyoruz belki de.
buradan şehir içinde özellikle çok start stop kullanmamalıyız sonucu çıkar mı ?
@@TheKaraltan YES
O yüzden bende start/stop işlemini arabamdan dışarı kodlaştırdım.
Harika ve eğitici bir videoydu. Özellikle şanzıman yağının değişmesi bazı araçlarda zor olmasından dolayı ülkemizde yerleşmiş olan “haaa omu ya, o önürlük bir yağ gerek yok’ sözü anlamlandıramıyorum
Avrupa’nın araca biçtiği ömür aslında 150 bin km diye biliyorum. O yüzden 150 bin önemli. Ben hangi aracı kullandıysam ki en az 7 farklı model kullandım. 150 bine yaklaşan araçlarda hep sıkıntılar başladı. Ve geçenlerde de düzgün bakım olmazsa bu sıkıntılar ciddi maliyetler tuttu.
Yada 10 yıl.
Yerli üretimlerde o kadar bile değil bence. 100 bin km ve 5 sene sıkıntısız kullanılıyor sonrasında arızalar vs başlıyor.
Aynen öyle hyundai i10 1.1 crdi 10 bin krona aldım 12 bin masraf yaptım ömrümü yedı
Bahsedilen olaylar dünya insanlarıyla alakalı Türkiye simülasyonu olaya dahil değil adamlar arabaya 10-12 yıl ömür biçiyor biz 30 yaşında arabayı 4-5 yıl vadeli kredi en az da 5 yıl bir birikim yapmadan alamıyoruz...
93 reno springim var ve mutluyum. Çünkü başka şansım yok.
@@ilkekorkmaz ee sizde yine behane var biz sovetlerin esqi arabalarini kulaniyoruz bizde mutluyuz mecbur
@@eldarsamilov6688 Biz böyle değildik kardeşim önceden iyiydik.
Görseli 2.20 dk izledim tesbitler mükemmel şunu ilave etmek istiyorum 80-90 model araçlar 2022 modellere nazaran çok çok kaliteli.Günümüz araçları 10 yaş veya atıyorum 150-200 bin km'de araçlar yavaş yavaş dökülmeye parçalar bozulmaya başlıyor ve bunlar yapamadıkları için değil kasıtlı yapılıyor bozulunca tamirde pahala yenisini almayı zorunlu hale getiriyorlar. Motorlar o hale getirildi ki ufak bir parça değiştirmek için motorun neredeyse yarısını söküyorsunuz. Bütün bunlar bilinçli yapılmaktadır.
Şimdi sanzuman yağı degisin dediniz ama dogru yag hangisi? Dogru motor yagi hakkinda bi vodeonuz var peki dogru sanzuman yagini neye gore kaclik koyacağız?
araba sektörünün kalitesi 20 yıl geriye gelse 50 yıl ileri gider
20 yıl önce 3310 vardı teknoloji mi vardı
@@muratcoban6261 cidden bu yorumu yaptın mı sen
Teknoloji olmadığı için arıza vermeyip arıza vermemeyi teknoloji sanmak
Motor patlasa bip diye ötecek tek sensör yok 20 sene önceki arabalarda 90 model arabaya binip kendini avutan kesim
Senelerce efsane kasa Corolla dediler kestanenin efsanesi mi olur
Sizin tavsiyeniz üzere sıfır aldığım arabamın 2000 de yağını değiştirmek için servise gittim. Bana konferans verdiler . Sns kesimli çok hassas işlem olduğunu yağını değiştirmeme gerek olmadığını dediler. Bende madem öyle ilk 5000 de çok yakar neden dediniz.birde rodaj döneminde yüksek devir kullanmayınız dedini demekki bir aşınma var bu dönemdede daha yoğu olmazmı dedim yağımı değiştirdim. O yeni arabada dahi motorun çalışması değişti size çok teşekkür ederim.
Bakım yapılmayan araç intikamını yolda alır.
Durduğu yerde bile alabilir
Yol kaliteside etkiliyor bakım aralığını. Ab de yollar görece daha düzgün. Çukur, tepe, yama çok fazla Türkiye'de.
Çok faydalı bilgiler var bu videoda..Oto sahipleri mutlaka izlesinler.🤔😊
Tozlu garajdan 1999 model Renault Megane Wagon 1.6 RNA aldım yetkili servise komple motor yapılması için götürdüm, usta almamak için uğraştı, renault 10 yaşın üzerindeki araçlara parça göndermiyor parçaların çoğu orjinal olmayacak yetki verirseniz öyle yaparım dedi mecburen kabul ettik. Şimdiden 15 bini gördü masraf. İnşaallah kaliteli yan sanayi parça kullanırlar ömürlük olsun istiyorum, passat varianttan sonra favori aracım Megane SW
Yine harika video Tuğberk. Emeğinize sağlık.
8:05 bu yüzden daima BMW kullanırım çünkü BMW'nin direkt alt kısmındaki muhafaza yükseliyor ve yakıt filtresi orada oluyor
2019 yılının son günlerinde sıfır km ford ecosport araç aldım. Kitapçıkta ilk sayfalarda yazıyordu bu aracın ekonomik ömrü 10 yıldır diye.
5.20 dski bahsettiğiniz konuyu geçen ay yaşadım. Eski bir arac, Sanzuman yağını değiştirdim, hem geçişlerde sıkıntı yaşıyorum hem de ses geliyor, en azından öğrenmiş oldum teşekkür ederim
Termostat, radyatör ve motor sıcaklığı sensörü değiştirmekte fayda var. 10-15 yaşından büyük araçlar icin elbette. Bir de bazı parçaların ömrü sınırlı. Özellik bazı plastik ya da kauçuk malzemeler sertleştiginde ya da catladiginda değiştirmek gerekir. Çok yoğun trafikte kullanılan bir araç ise motor yağı firen hidrolikleri hafta filtresi ve mutlaka sık değiştirilmelidir. Süspansiyonlarin da 10-15 sene sonra özelliğini kaybediyor. Çocuğu aracın trafikte gemi gibi sallandığıni görürsünüz.
benzin hortumu esnekliğini kaybedip çatlayabiliyor, benim başıma gelmişti, yarım depo benzinim uçtu gitti.
@@fotoseyhan doğudur.
İçerik güzel anlatım güzel. Akıcı ve anlaşılır. Sıkılmadan izledim kitap gibi. Saçmalamadan sıkmadan gayet güzel bir anlatım olmuş tebrikler.
Almanya dan selamlar! Hocam yag icinde calisan triger kayisinda motora kesinlikle üreticinin servis kitapciginda öngördügü yagi koymak gerekir (örnegin Ford WSS-M2C948-B). Aksi taktirde yag triger kayisini hizli bir sekilde eskitir ve yag pompasinin süzgecini doldurur, tabi daha önce kopup motoru bozmazsa :)
Triger kayışının yağ içinde ne işi var, zincir olanı yağlı çalışır
Yağ içinde triger zinciri çalışır... Yağ içinde çalşan triger kayışı hiç duymadım görmedim...
Sanırım egzantirik zinciri demek istediniz Yağ içinde çalışan kayışlı sistem fort haricinde yok bildiğimiz Ford u istisna tutalım
Boşver onu bizim dayıoğlı Almanya’ya gitti yağ yok diyo arabalar o kadar ucuz değil diyo ev alamıyom diyo doğru mu
@hakan kalakar Ford, Opel, Peugeot, Citroen bazi motorlarinda yag icinde calisan kayis kullaniyorlar. Hatta VW ilk olarak EA189 (1.6 tdi) motorunun yag pompasinda bu tür kayis kullandi. Baktilar fena degil bu seferde EA288 (1.4 / 1.6 / 2.0 tdi ) motorlarinin triger kayislarini da yagda calisir yaptilar.
Bu kanalın en sevdğim video türlerinden biri, araç bakımına gelince, ben çok titizleniyorum, şanzıman yağınıda değiştirteceğim, size güveniyorum, aracımı daha uzun süre kullanmak istiyorum, yeni almam mümkün değil çünkü...
Autotopnl kanalında Bugatti incelemesinde 490km/h üzerinde tekerleğin jiroskopik etkisinin ön takıma baskın geldiğini söyledi Bugatti nin test sürücüsü . Olayın ne olduğunu açıklayabilir misiniz?
Tahminimce çamaşır makinesinin sıkma yapmasındaki olaya benzer bir olay ama anlatılsa iyi olur
@@utkubucak9795 dengeyle alakalı bir şey bence hiç bakmadım da öyle geldi bana
Abi geçen yıl öğretmen oldum ve sıfır araba almayı geçtim 20 yıllık 2. el arabalara bile gücüm yetmiyor. Bu fiyatlar, sıfır ve ikinci el fiyatları hakkında fikirlerin nelerdir bir videoyla anlatabilir misin? Hayatım boyunca bir hiç için çabaladığımı hissediyorum. Hayatımın her noktasında bu hayal kırıklığı kendini gösteriyor, resmen yaşayamıyorum, nefes alamıyorum, bir hevesim arabalar diğeri bilgisayarlar. Bilgisayar bile toplayamıyorum 4-5 yıl borca girmeden. Videolarını çok beğeniyorum ama alan nasıl alıyor diye her seferinde düşünüyorum ve kendimi suçluyorum öğretmen olduğum için. Düze çıkar mıyız, yoksa insan gibi yaşamayı hak etmiyor muyuz abi. Allahtan babamın Samara'sı bana emanet ve bir demir hurdasının bile ne kadar değerli olduğunu anlayınca kafama kan sıçrıyor.
Ya birde asgari ücretle çalışan bizler ne yapalım arabadan zaten vazgeçtik faturalara yetişemiyoruz..
@@suleymantokmak9623 Bu dünyadaki adaletsizliği özellikle şu gül vatandaki adaletsizliği görünce bütün imanımı yitirmiş olmasaydım Allah yardım etsin derdim abim. Ama etmiyor, bizi bu hale getiren bizleriz ve dişimizi sıkmaktan ağzımız kanlar içinde. Böyle klişe laflar söylenince, Allah yardım etsin, sabır versin denilince, ya da dua edilince hayatımda hiçbir sorunun çözülmediğini kendim gördüm. Ondan tamamen sözlerin bittiği yerdeyiz abim.
Merhaba dostum. Elbet bugünler de geçecek maalesef her şey dövize endeksli olduğu için fiyatların düşeceğini pek sanmıyorum. Ne yazık ki ülkede eğitime, eğitimli kişilere çok önem verilmediği bir dönemdeyiz. Sen canını sıkma, yetiştirdiğin öğrencilere eğitimin sadece iş bulmak için olmadığını, ülkeyi ileriye taşıyacak şey olduğunu anlat ki onlar da başkalarını bilinçlendirsin. Umuyorum ki her şey istediğimiz gibi olur bir gün.
@@AnlatanAdamlar Ben de öyle umuyorum. Öğrencilerime İngilizce'yi sevdirmek, parlak bir gençlik sunmak, yanlış olanı eleştirmelerini ve Atatürk'ü seven ve tanıyan insanlar olmalarını sağlamaya çalışıyorum. Bu ve sevdiğim insanlar olmasaydı gerçekten dayanılamaz bir hayatım olurdu. Cevabınız için teşekkürler. Umarım ileride bir günde bu dertlerimize bakıp derin bir iç çekeriz.
Daha dur bakalım. 1 yıllık çalışma ile naptın.Herkes çalışmasının 1.yılında ev araba almıyor. Çok acelecisin.
İlk defa dinleme fırsatı yakaladım gerçekte harika bir anlattım tşk ederim...
Keşke arabalara yeni parçalar üretseler de ne nedir izlesek :)) Özlendiniz anlatan krallar
Yalama
@@Şeytan.Azapta ?
@@Şeytan.Azapta ne alaka
@@SentriaL7 otomobilin tüm parçalarını anlatmışlar çünkü
@@egesandal3501 yine de boş laf .d
Dizel araçlarda yazın nasıl kullanılmalı kışın nasıl kullanılmalı. Kışın aracın ısınmasını beklemek hata olduğunu duymuştum. Bu konuda teknik bir video yapabilir misiniz ?
Yazın 15-20 sn'ye beklerim, kışın çift kızdırma yapar üstüne 40-60 sn'ye arası rölanti beklerim ben. Sonrasında yaz kış motor sıcaklığı artana kadar 2500 de vites atar 2000 devirde giderim. Motor ısındıktan sonrada otobana veya çevreyoluna çıktıysam direk 2500-3000 devir çeviririm bi 8-10 dk. kurum bağlamasın diye. Durmak için yaklaştıysamda eğer tekrar düşük devir gidip motoru serinletirim biraz ve kapatmadan önce bi 20-30 sn bekler kapatırım. İçim bu şekilde rahat ediyor.
Her zamanki gibi çok güzel bilgiler. Emeğinize sağlık. Selamlar saygılar.
Valla her iki motor yağ değişiminde. 3. Motor yağ degisiminde sanzuman yağını değiştiririm. Ustanın söylediği budur .
Abi esnek şasi sistemi üzerine video gelir mi
Harikasın. Bilmeyenler için mükemmel bilgiler. Kendim de sektörden geldiğim için, yakıta ilave edilen motor ve enjektör temizleyici katkı malzemelerine açıklık getirmenizi isterdim. Örneğin bu katkı malzemelerini çok eski motorlar da (150.000 - 300.000 km) kullananlar genelde hüsran ile karşılaşıyorlar. Motorları birdenbire saran, kafayı dağıtan arkadaşlara ne olduğunu, neler yaptıklarını sorduğumda genelde hep aynı yanıtı alıyorum. Bir-iki hafta öncesi motor temizleyici katkı kullandıklarını. Bu eski motorlarda yapıldığında, motorun içi çözülen krum parçacıkları ile doluyor, sürtünmeyi üst seviyeye çıkarıp motoru dağıtıyor. Bilginize.
Elektrikli otomobillerde pil ömrü nasıl hesaplanıyor ve ikinci el piyasasında pil ömrü rakamları fiyatı ne kadar etkiliyor
Bunları zamanla görücez.
Örnek verelim, citroen Amy Fransa'da 6 ila 8000 euro arasında,(Ülkemizde Amy,ler 215 bin TL,den başladığını söylüyorlar.) bataryanın on görülen ömrü max. 5 yıl ve fiyatı 3000 kusur euro yani aracın yarısı. Gerçi bu araçtaki bataryalar 4,5 kw ancak büyük bataryali araçların da batarya fiyatları da orantılı olarak daha pahalı olacaktır. Bunun elektrik ve istasyon dolum ucreti eklendiğinde pek de akıl karı olmadığı fikrine sahip oldum. Bu benim fikrim tabi ki. Kısacası şu anda elektrikli aracın bir macera olduğunu düşünmekteyim. Ülke olarak buna hazır değiliz. Bazı arkadaşlar Togg,umuz var, falan fesman diyecektir, ben de alabilirsen al diyeceğim. Çünkü benim alma gücüm olamayacak. Üstelik aldığımız aylik maaşımiz üst düzey sayılabilecek bir ücret almamiza rağmen. Marul bir bir adeti 15 tl, domates 20 tl, et 120 tl, yağsız peynir 75 tl olmuş Allah kolaylık versin insanımıza. Ramazaniniz ve bayramınız şimdiden kutlu olsun.
@@Hayyam986 aynen öyle hocam,ülke farketmez yeterki burdan gidiym ; şunlar gidene kadar ülkeyi terkedip defolup gidecem.Akıllı ve düşünebilen normal bir insan bunların yönettiği bir ülkede akıl sağlığını yitirmeden yaşayamaz.Ben kendimden biliyorum,bağımlılar gibi ağır depresyon ilaçları kullanıyorum artık.Ayık kafayla yaşamanın imkanı kalmadı.
Dsg ler zaten yağ değişimine gelmeden bozulacak dedikten sonra izlemeyi bıraktım. Ne kadar ezbere bir yorum. 215 bin kilometredir arızasız şekilde istanbul trafiğinde dsg kullanıyorum. Mekatronik ve şanzıman yağını düzenli değiştiriyorum. Takipten de çıkıyorum
Almanya'da bile hemen hemen her DSG şanzıman sahibi olanlar şikayetçiler, ses yapıyor, kalkışta titreme sorunu var diyorlar , bir sen biliyorsun öyle mi yeğenim? Belki senin de sıkıntın vardır da sen farkında değilsindir.
Size katılıyorum ben de takipten çıkıyorum, böyle bilgisiz youtuberlarin bu kadar takipçisi olduğuna da inanamıyorum, sürü psikolojisi sanırım.
5:50 inşallah herkes ikna olur "arkadan çekiş" olduğuna yoksa bunun savaşını vermekten yoruldum.
Verdiğiniz bilgiler için Teşekkür ederim. Bende 2016 Model (sıfır aldım.) 1,5 dci Dacia Sandero Stepway var. Bana yetkili servis/bayii tarafından motor yağının 20.000 km de bir değişmesi gerektiği söylendi. Lakin arada bir kontrol ettiğim zamanlarda 12-13000 km. civarı (fabrikanın önerdiği tip ve marka-elf) yağ katran gibi simsiyah su kıvamında oluyor, hemen değiştiriyorum.
Hocam kısacası Üretim endüstrisinde " "Planlı " eskitme denilen bi durum var üretimini yapan şirketler mühendisler bi parçanın ne kadar dayanabileceğini ne zaman ömürünün sonuna geliceğini biliyorlar bu sadece otomotiv sektöründe değil hemen hemen her üretim sektörün de var Örnek eski Nokia telefonlar hala sağlam ve çalışır vaziyette bu kadar sağlam ömürlük yaparsan yenisini kime satacaksın sonuçta ve nokia nın çöküş hikayesinde en önemli yapı taşlarından biri olmuştur bu durum vesselam..
Nokıa yeniliğe ayak uydurmayıp symbian işletim sisteminde inat ettiği için kibirli yöneticileri yüzünden battı. Sağlam telefon yaptığı için değil.
Alakasi yok, nokia nin cokusu akilli telefon gecisini yapamamasiydi. Kendilerinin de kabul ettigi gibi
Güzel bir bilgilendirme olmuş. Teşekkürler. Benim 2011 model Dacia Logan in var. İlk sahibiyim. Yıllık bakımlarını aksatmadan yapıyorum. Ama uzun yola çıkmadan once önlem almak amacıyla-sikâyetim olmasa bile- aracımın öncelikle nerelerini kontrol ettirmeliyim. Teşekkürler.
Yakıt filtresi konusunda haklısınız birde Türkiye de yaşıyorsanız hele birde dizel kullanıyorsanız,bunu şurda farkettim,Türkiye den dönüşte ,Avusturya da depoyu fullediğimde arabanın çekişi bir anda artış gösterdi! Bilmiyorum bu benim izlenimim 👍🏻
sömürgecilerin teknolojisi haliyle gelişmiş oluyor ! neyse ki çok şükür kimsenin tabağına göz dikmedik dikenlerinde süreleri dolmak üzere malum kimse dünyaya kazık çakamıyor bu işler sırayla !
psikolojiktir o. Bilindik markalar harici kullanmadıktan sonra sorun olmaz. Ben hep shell bp opet şaşmam.En çok shell vpower tercih ediyorum.
Audi servisi, sanziman yagini, zorla degistirdi, ben yok dediydim, cvt sanziman
Sonlara doğru bahsedilen bakım periyodu konusu kafama takılıp duruyordu. Neden bizde daha sık bakım yapılıyor diye. Bu videoda cevabımı aldım. Yetkili servis bile bu sorunun cevabını verememişti. Teşekkürler.
lastiklere nitrojen basmanın zararı varmıdır bununla ilgili açıklayıcı bir video yaparsanız çok iyi olur
Zararı var mı bilmiyorum ancak avantajları oldukça fazladır bu nedenle uçak lastikleri de Nitrogen (Azot) gazı ile doldurulur. Aslında azot (nitrogen) soluduğumuz havanın büyük çoğunluğunu oluşturur ve normal hava basılan lastiklerde yaklaşık olarak 78% Azot (N) ve 21% Oksijen (O) bulunur kalan 1% ise diğer gazlar ve nem olarak özetlenebilir. 2-3 ay kullanılmayan bir lastik içinde ki havanın sıcaklık değişimi vb. Etkiler sonucu basınç kaybetmesinin nedeni nem vb. Diğer gazlardir. Azot dolumu yapılan bir lastiğin içi yaklaşık 95% Azot, 5% Oksijen ile doludur bu nedenle basınç kaybı gibi durumlar minimum seviyededir.
@@eldemozturk5532 işte en merak ettigim şey hiçmi bir dezavantajı yok hiçmi olumsuz bir etkisi yok
@@batu3344 Parası.
Patladığı zaman bir tehlikesi var mı ?
@@ilkekorkmaz İnert Gazlar (Soy Gazlar): İnert gaz veya atıl gaz, belirli şartlar altında kimyasal reaksiyona girmeyen bir gazdır. Soy gazlar ve azot (Nitrojen), genellikle birçok madde ile tepkimeye girmezler.[1] İnert gazlar, genel olarak istenmeyen kimyasal reaksiyonların numuneyi etkilemelerini önlemek için kullanılır. Bu arzu edilmeyen kimyasal tepkimeler, genellikle havadaki oksijen ve nemden oluşan oksidasyon (yavaş yanma/paslanma) ve hidroliz reaksiyonlarıdır. Azot gazı ve bazı soy gazlar belirli koşullarda tepkimeye yol açabilir ve bu nedenle inert gaz terimi kullanıldığı kapsama bağlıdır.
Doğada bol miktarda bulunması (havada %78 N2, %1 Ar) ve düşük göreceli maliyeti nedeniyle saflaştırılmış azot ve argon gazı, en yaygın kullanılan inert gazlardır. İnert gaz, soy gazların aksine elemental olmayabilir ve çoğu zaman bir bileşik gazıdır.
Kimyasal Tepkimeler:
Yanma Tepkimeleri.
Sentez (Oluşum) Tepkimeleri.
Analiz (Ayrışma) Tepkimeleri.
Asit-Baz Tepkimeleri.
Çözünme-Çökelme Tepkimeleri.
Bu duruma en güzel örnek Ford marka araçlardır. İki tane Courier ve bir adet custom modeli kullandım 3 yıl boyunca. Her biri zamanında bakıma gidiyordu otokoç a. Ama bu elektronik problemleri bitmek bilmiyordu. En sonunda firma araçları değiştirdi
Üreticiler modernize istemiyor. Kontrollü seri üretim hızına ulaşan sistemler, dengelerini bozmadan sabit artışı üretim ve satış isterler.
Bu hızı yakalayamayan sistemler modernizasyona gitmek zorunda kalıyor.
Mesela F16 lar 80 lerde üretilmesine rağmen modernizasyonla sürekli zindeler.
Çok güzel video olmuş. Bu kadar detaylı anlatan biri daha yok memlekette. Teşekkür ediyorum. Bilgi paylaştıkça çoğalır demişler Yıkın abi tabuları...
Bakim da harcayacaginiz paralara üzülmeyin çünkü o 3 kuruş yarın çıkabilecek 5 kuruşluk arızadan daha az uzecektir...
Bende quattro var diferansiyel yağı alıp ustama gittim şaşırdı normalde arıza yoksa sökülüp takılmadıysa değişmiyoruz demişti rica ettim değişti ve inanın araba mekanik olarak daha akıcı hale geldi dikkatli hissiyatlı kullananlar fark eder bakım Listenize kesinlikle kaliteli filtre ve yağ tercihi ile sanziman yağı/filtresi ve diferansiyel yağı eklemeyi unutmayın.
Bendede var abi bakım çok önemli ben bi bmw kaybettim umursamamazlık yüzünden bakıma hiç gitmedim 2 2.5 sene araç 3 yaşında ambele kalktı yaptırıp sattım q5 aldım bunun bakımlarını hiç unutmuyorum nisan 10u olunda 11ine direk varsa randevu alıyorum muayene bakım hepsini hallediyorlar.
Merhaba 1.6 tdi jettam var 2013 model dsg 125km de araba 2-3 yıldır tozlu garajda duruyor lastikleri indi arabaya sıkıntı çıkmışmıdır birde kullanacağım zaman hangi bakımları yaptırmalıyım (zaten çekiciyle götürcem ustaya)
Otomobil firmaları gerçekten dünyayı ve çevreyi ceplerinden daha çok önemseleseler kaporta ve şasileri sıradan asansörlerde kullanılan paslanmaz saclardan yaparlardı. Hem asla paslanmaz hemde paslanma önleyici kimyasallar gerek kalmaz otomobiller en az 50 yıl kullanılabilirdi
50 yil kullanilmadigi zaman daha fazla cevreye zarar, ustelik rekabette daha dayanikli ve pahaliyi satin alacak sayisi da az. Firma batma riskini almax
@@mutlugun0 aradaki fiyat farkı %20 yi geçmez.
10:34 Bmw'de de öyle mi bilmiyorum ama subap ayarı istemeyen, yani hidrolik basınç ile subap ayarı yapan arabalarda hidrolik basıncı oluşup da subaplar ayara gelene kadar zaten zor çalıştığı için kullanıcılar bu söylediklerinizi normal sanabilir.
Otomotiv sektöründe"ömür" 100.000-150.000km. demektir.
Her marka model kitapçıkları içinde detaylarını belirtir.
Mil olarak ama 100 150 km ye çevirmek gerekiyor
Kapitalizmi bugünün diliyle çok muazam anlatmışsınız tebrikler.
Emeklerinize sağlık tuğberk abim Sahibimiz Allahın selamı üzerinize ve üzerimize olsun 🤲 bence yeni araçlar hem çok karışık hemde dolu hiçbirşey yapamıyorsun ama eski araçlar kaportayı açıyorsun herşey ortada mesela senin Broadway gibi kablosunu bujisini kendin alabilip değişebiliyorsun kısa örneklim Sahibimiz Allaha emanet olun ve olalim hayırlı haftasonları ve iftarlar olsun size bize bütün mümin kardeşlerimize ve tüm insanlığa 🤲
Bu şanzıman yağı muhabbeti benim de başıma geldi. Satmadan önce tüm bakımlarını yaptırdım elimden hızlı çıkması gerekiyordu aracın. Alıcı ustaya gösterdi, ben şanzıman yağı değişti deyince: alma bu arabayı patlar bu, dedi. 😁 Aracı başka biri aldı. Şu an çok memnun ve hep teşekkür ediyor. Çünkü sorunsuz teslim ettik.
Adına ister planlı eskitme diyelim ister başka bir şey diyelim ama her şeyin bir ömrü olduğu kesin.
Her sey bir gün ömrünü dolduracak
@@AnlatanAdamlar bir gun asklar biter hatıralar kalır.
2007 model ikinci sahibi olduğum w211 e200 aracım vardı. Zerre masraf çıkarmıyordu. Neden mi malzeme kalitesi ve hor kullanmayan araç sahibi, 15 binde yağ değişimini 10 binde değişiyordum. Şanzıman yapını 4 yıl veya 50 binde değişiyordum. Araçın amortisörler rot başlarına kadar halen orjinal ve tık sesi gelmiyordu. Fark katarsınız aracınıza bakarsanız
Otomobillerdeki ve ev eşyalarindaki en büyük eksik modernizasyon. Askeriyede doğru şekilde modernize edilmiş araçlar için 50 yıl yaşlı bile değildir. Fakat günlük kullanımda olan eşyalar modernize edilmediği için demode kalırlar.
Turbusuz bir motora turbo ilave edilebilir mi edilebilrse ne gibi avantaj ve dezevantajları olur. Mesela opel omegav6 2.6 motoru örnek alsak
bir tamirci olarak size katılıyor ve teşekkür ediyorum. biz 10 binde bir bakıma gelin dediğimizde ' para kazanmak için yapıyolar ' ' 2 bakımda bir filtre değiştiriyolar ' ' bakıma gidelimde tamirci ev alsn ' gibi uçuk kaçık hayal ürünü şeylerle uğraşmaktan sıkıldık artık.
Özellikle VW su pompası 65 bin ila 75 bin km de bozuluyor, 3 vw aldım 3 de de böyle oldu...
İlerleyen zamanda neleri bozuluyor bilmiyorum çünkü 100 bin km geçmeden satıp yeni araç aldım.
Çok haklısınız şirket filomuz var aynı km gelen vag grubu araçlarımız su pompası bozdu.
Amerikada araçların çoğu neredeyse %100'e yakın düz yolda kullanılıyor.
Avrupada ise yokuş ve eğimler %30 civarında.
Ülkemizde ise yokuş ve eğinler ciddi fazla. Bir araç 100 birim gidiyorsa 30 birimi yokuş inme 30 birimi yokuş çıkma kalan 40 birim ise düz ve minik engebeli yollardan oluşmakta.
Benim 3 sorum var.
Birincisi yokuş çıkmak zorunda kalan arabaya ekstra neler yapmak gerekir ? Örneğin fazla motoru ısınır kaputta havalandırma ızgaraları açalım frenleri güçlendirelim bakımlarını daha erken yapalım vs gibi neler gerekir ?
Diğer sorumda karavan çeken araçta neler gerekir
Son sorum ise %70 şehir %30 arazi kullanımı karavan çekme off road vs yapan araca neler gerekir ?
Difransiyel,şanzıman yağı düzenli değişmesi gerekir.Ayrıca arabanın kataloğunda ne kadar çekme kapasitesi yazıyorsa o kadar çekebilirsiniz fazlasını çekerseniz o da difransiyele zararlı.
Bilgiler değerli
Ben aracımı senelik bakım yapıyorum km dolmasa bile bakım önemli iki bakımda bir yakıt filtresi değişmeli bakarsan araban sıkıntısız çalışmaya devam etme olasılığı artar
90 dan 99 a kadar Japon otomobillerin kalitesi süperdi şuan hiç bir japon otomobilinde bu kalite yok
Simdi japinlar marka amblem satiyor 90 larin meyvesini yiyor cakal lar hele toyota kartonpiyer ayni gørusteyim kardes 98vsubaru impreza kullaniyorum sivilari degis yuru
Slm.saygi değer ustam öncelikle vermiş olduğunuz kıymetli bilgiler için teşekür ederim. Bir sorum olacak benim 2011 mode golf tdi 2.0 var kilometresi 242000 de arabadan ara sira eksozdan beyaz ve mavimsi duman atiyor devir saati rölantide dururken 1 in üstüne çıkıyor araba su kayip etmiyor yağ yakmıyor bir türlü çözümünu bulamadik ben almanyadan yazıyorum.iyi günler
Toyota’yı yıllarca sorunsuz kullanabiliyorsun.
Bilgilendirmeniz güzeldi. Teşekkür ederim.
Avrupa üretimi olan araçlar artık tamamen ucuz ve dayanıksız fakat pahalıya satılıyor ben artık japon ve kore üretimlerine ilgi duyuyor um
Honda Civic CVT şanzımanlar için her 2 sene veya 20K km'de mutlaka şanzıman yağı değişimini zorunlu tutuyor bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Şanzıman yağı değişir mi değişmez mi diye sormayın
Bir yağ taş patlasın 1000tldir
Şanzıman kaç para ??????
Öncelikle detayli anlatiminiz icin tesekkür ederim
Benim size bir sorum var eger cevaplarsaniz memnun olurum
Benim 2015 Model BMW X3 Xdrive20d var 190 Beygir 4x4 acaba bunun sanziman yagini ne zaman degistirmeliyim su anda 95000 km de
Merak ediyorum neden DSG yi öcü gibi gösteriyorsunuz şü an 2 aracımız'da DSG biri 250.000 km daha ne kavrama değişti ne de volan bundan önceki aracımız'da DSG idi. Bence en seri ve verimli sistem.
Kaliteye çamur atan çok olur, 7 yıldır dsg kullanıyorum. Dsg,den vazgeçmeyi düşünmüyorum. Anlatici bile ezbere konuşuyor. Siz benden daha eski dsg kullaniyorsunuz. Hangi sanziman dsg kadar sessiz ve kullanışlı. Ülkemizin en kaliteli araçları vosvogen gurubunundur ve malum sanzimanlari dsg dir.
@@Hayyam986 Ülkemizin en kaliteli araçları VW grubunundur mu? Audi dışında Türkiyede çokta yok:D Siz Passata E kasa Mercedes, 5 kasa BMW gözüyle bakmaya devam edin o zaman.
@@justaminute4657 haklısınız hocam, ben onlari d sınıfı diye dikkate almadım.
Süper anlattı süper bilgiler bu tür videoları hep bekleriz gerçekten yardımcı oluyor tşkler
Ağzınıza sağlık çok güzel video olmuş. Bu arada dsg araçlar için 60000 km’de bir şanzıman yağınızı değiştirin dostlar.
Video başlığı çok klasik ve yaygın olmasına rağmen içerik 10/10
Ikinci değişmez denen parçada yakıt pompası fitresi özellikle yakıt pompası filtresi benzin deposunda ise bu yakıt filtresi bunu nasıl değiştireceğiz?
Ben isin kolayini buldum.internetteki iyi ustalari bulup dinliyorum ve araştırıyorum.ustayi yönlendiriyorum.cok şükür hep ise yaradi.aracimi 3 yıldır kullanıyorum.hic yolda kalmadim hatta ikinci marsi görmedim bile.masraf ettim ama arac arizalandigi icin değil,periyodik degismesi gereken bazi yerleri degistirttim.
Dostum ben 2011 yılında Renault2.el diye biyerden 1 yıl garantili 2008 megane2 almıştım Piyasası 25-30 bindi Ben 32bin e aldım ozaman pahalıya almıştım *Resmi Renault satıyor ve Garantili ""Araç filo kiralamadan dönmüş araçlar"" *SALAK HERİF BU KM ARAÇA BU PARA VERİLİRMİ* dedi herkes 🤣🤣 (kazasızz boyasız Daha ne olsun Pasta falan atılmış Pırıl pırıl Sıfır gibi parlıyordu)
Aldığımda 4 yaşında 232binKMdeydi ""Boyasız kazasız"" Uzun yol araçları içi dışı Sıfır gibi*
2011-2022 Hala aynı arabaya biniyorum😍😍
Açtığı arızalar
2013 yılında ""Kart okunamıyor"" arızası (KARTI DEĞİŞTİRDİM) 25tl miydi neydi
2016 yılında ""AKÜ BİTTİ"" Akü değiştirdik 120tl bişeydi
2018 yılında """İçeri su doldu"" Ön camın yağmur gideri tıkanmış Klima hava girişinden Yağmur suyu ohhhhh içeri dolmuş Oto temizlikçisi Suyu emdirdi falan kurutttu halıları Koltukları falanda yıkattım Motoru falan Komple Ayrıntılı yıkkattım 200tl vermiştim (6 ay içi parfüm kokmuştu)
2018 yılında ""Pasta cila attırdım"" 400tl verdim Su girdiğinde Satacaktım Çok huylanmıştım SATAMADIM *Daha doğrusu Sattığımda Bu temizlikte Kazasız boyasız araç yoktu SIFIR ALMAYADA BÜTÇE YOK* 30gün ilanda kaldı (Focus S40 veya mondeo takası diye Hepsi Pert Pert araçlara ne fiyat çekiyordu VAzGEÇTİM Benimkinden Temizi yok)
2021 yılında """Sağ ön tekerde boşluk Muayeneden kaldı""" İlk harcadığım ciddi para 1.700tl gitti (Ön teker rulmanı rot başları vs vs değişti)
Her 2 yılda 1 kere KM dolmadan Yağ ve filtreler değişiyorum Antfiriz değişiyorum *Onları Masraf saymıyorum* Önümüzdeki muayenede Lastikler geçmeyebilir 12 yıl zaten Çoktan bitti ömürleri lastikler aldığımda 2011 de sıfır takmışlardı
Şuanda 280binKüsür bişey *Araç Bakımı yapıldığı sürece ÖLÜMSÜZ BENCE Mekanik sonuçta Ne olabilir ki Yağı filtresi temiz olduğu sürece İşleyecek işte* kilit kelime *BAKIM*
Aldığımda """Turbosu ölüdür Büyük kazık yemişsin""" diyordu arkadaşlar *Hala turbo tıkır tıkır Enjektörler pırıl pırıl hiçbir sıkıntı olmadı OPET/PO kullanıyorum 2 yılda 1 mazot filtresi değişiyorum(Aslında her 10binKM ama KM dolmadığı için işte 2 yılda 1 değişiyorum)*
1.3 TCe motor ile TSI motor karşılaştırması yaparsanız sevinirim.
12:00 Tozu fazla yerlerde de bakımın sık olması gerekir
emeğine sağlık hocam. Elektrikli araçların bakımıyla alakalı da bir bölüm bekliyoruz
sevgili kardeşim şu motor krank civataları sıkma torklarını vs...silindir kapağı civalataları sıkma torklarını bir verebilir msiniz lütfen...ve nasıl yapılır....
Merhabalar..
3 silindirli motoru anlattığınız videoyu izledim, mükemmel bir anlatım, bir konu ancak bu kadar güzel ve detaylı anlatılır..
Tebrikler, teşekkürler...
Ben ; 3 silindirli, 1.0 motor otomatik araç almayı düşünüyorum. Bu konu hakkında bilgi edinmek istiyorum..
Bu motoru anlattığınız bir videonuz varmı...
İyi çalışmalar, iyi günler..
BMW 530d 2017-2018 aracta zincit kayisina ne zaman baktirsam faydasi var?
Zincirin esnemesi bmwde ne gibi semptomlar gösterir?
Bu tarz videoların motosikletler için de olan versiyonlarını yapabilir misiniz?
Çok bilinen sık kullanılan şanzıman türlerini karşılaştırır mısınız? Ve günümüzde popülerleşen dsg, tsi, mpi ve cvt kavramlarını anlatır mısınız
tsi, mpi motor teknolojisi
Kanalda videomuz var zaten 😊 anlatan adamlar en iyi sanziman yazarak aratirsaniz karsiniza cikacaktir
Uzun yol dsg, şehir içi cvt.
Emeğiniz için teşekkürler gayet bilgilendirici ve keyifli bir video olmuş. Ek olarak video kayıtlarınızı 24 fps'de mi yapıyorsunuz? Görüntü biraz titriyor siz konuşurken.
Volkswagen maaşları yatırmamış anlaşılan... Şaka şaka, iyi ki varsınız :) Milyon aboneleri görmeniz dileğiyle
teşekkürler bilgi için emeğinize sağlık ..2016 vw gol triger kaç km de değişmeli ..
Fren ve direksiyon hidroliğide önemli arkadaşlar..160bin kmdeki aracımin makine ile komple fren hidrolik sivisini degistirmistim.Eski yag hafif tozlu ve siyah bir hal almisti.Inanin balatalatim yarim olmasina ragmen sanki yeni balata takmisim gibi fren pedalina basinc uyguladigimda pedal yukarida frenleri isirmaya basliyordu.UA-cam da videolari mevcut,direksiyon yagimida kendim degistirdim.
5:29 Yagın Yarısını değiştirsek. yagda yeteri kadar incelme olmayacagı için sesleri duyma olasılıgımız azalmış olur. diye düşünüyorum.
Mesela 75w-85 yerine 75w-90 numara yağ koyulursa şanzımana ses ve vites geçme sorunları çözülebilir liqui moly 75w-90 GL4+ koydum sonuç harika
30 yıldır Almanyada taxicilik yapıyorum hiç bir zaman 10bin km, de. Yag degişimi yapmadım.. 25bin kmde yapıyorum..
Bir video yapın lütfen; hangi araçlarda zincir, hangilerinde triger kayışı var ve kaç km’de değiştirilmeli?…..📌
Böylece ömürlük yağ olayını netleştirmiş olduk çok teşekkürler.