Bună ziua domnule Adrian ,se vede că ați lucrat într-un abator sau carmangerie, jos pălăria pentru tot ceea ce faceți chiar dacă cîrcotaşi comentează aiurea, ați spus printre altele un adevăr care se practică cu unii începători , răutăcioşi le dau cuțitele pe fier și își rup mâinile săracii, lucrez de 28 de ani ca tranşator (20 de ani prin Europa) cei care fac aceste lucruri nu sunt oameni ,la fel și unii care tot comentează dar habar nu au ce înseamnă să lucreze cu un cuțit profesional . Mă uit în jur lume multă, OAMENI puțini. Tot respectul pentru tot ceea ce faceți, vă doresc multă sănătate. Cu respect Nicolae.
Vă salut cu respect. Fiecare om are dreptul la opinie. Atâta timp cât au o atitudine civilizată nu mă deranjează. Eu am arătat cum se ascute în abator iar dumneavoastră ați confirmat. Dacă vor să creadă bine dacă nu, asta este. Vă doresc multă sănătate , spor la munca grea pe care o faceți și să aveți o duminică minunată ! Cu mult respect , Adrian.
Va salut cu respect domnul Adrian.Va urmăresc cu interes și mi- as dori ca oameni ca d-voastra sa fie acolo unde tinerii care vor sa învețe meserie sa poată beneficia de sfaturile pe care d- voastră le spuneți ca un adevărat pedagog .Și pt acest lucru vreau sa va mulțumesc.
Va salut. Este interesant ceea ce prezentati. Referitor la polizor, nu s-a facut nici o interventie la polizor, cu exceptia demontarii aparatoarelor. Pur si simplu,. pilizorul a fost rotit pe banc cu 180°. De aceea butonul de pornire este in partea opusa operatorului. Spor la lucru!
Pentru cuțite de 2lei, merge foarte bine metoda prezentată. Mai ales când faci tot procedeul asta zilnic. Personal nu aleg să stric materialul cuțitului cu ascuțirea "la cald", care normal că va anula călirea oțelului. Iar pâslă aceea este pentru polisare, lustruire, nicidecum pentru "a luat ața". Garantez că nu "am ras" deoarece nu ar fi mers. Am urmărit atent până la sfârșit, iar unghiurile diferite pe șmirghel cu lama doar iluzia de a merge de-a lungul ei au făcut-o zob. Se și vede clar la ultimul cuțit cum carnea e apăsată și împinsă, nu tăiată. Dar faceți asta zilnic și sigur o sa fie ok, mai ales cu un set nou de cuțite la 6 luni, un an.
Totuși eu am energogrip, am dat 280lei pe un cuțit, și ascult la fel, el dă cu pasta pentru a polișa rizurile după cuțit sa se duca la drept pentru a avea o taiere cat mai lină, intradevăr trebuie un șmirghel de minim #1000, cuțitul se duce deoarece are un șmirghel sub #400, fiecare prezintă cum stie, de ce nu faci tu un video sa ne arati cum se face, parerile sunt împărțite
Salut am citit unele mesaje de la uni meseriași cum trebuie ascuțite . Eu tot asa ascut cuțitele pe polizor și merg foarte bine. Tot asa le ascut și în abator sunt casap . Cei care vorbesc lăsai sa vorbească atâta știu sa comenteze. Chiar e foarte bine ce ați explicat.
Și eu vă salut. Atâta vreme cât vorbesc civilizat nu mă deranjează. Sunt în schimb alții care vor musai să iasă în evidență... Îi pot înțelege. Au lucrat sau lucrează în uzine sau fabrici unde se ascute altfel , altfel de tehnici. În abatoare este însă altceva. Cuțitele trebuie să taie brici să le poți ascuți în câteva minute și se folosesc astfel de polizoare. Vă salut cu respect. Mult respect pentru meseria dumneavoastră. Este muncă grea , în frig , dar sunteți oameni ambițioși care nu vă dați bătuți cu una cu două. Toate cele bune !
Și eu vă doresc multă sănătate și vă doresc o săptămână minunată ! Azi , mâine voi posta și filmulețul cu dulapul pentru zvântarea afumăturilor. Vă salut cu respect !
Vă mulțumesc mult pentru cuvintele frumoase. Este o plăcere și o onoare să pot transmite ce am învățat și eu de-a lungul timpului. Vă salut cu respect !
Vă salut cu respect , domnul Adrian . Sunt abonat ,de ceva timp ,la canalul dumneavoastră și vă mărturisesc că mă fascinați cu pasiunea și " obsesia" de-a face mereu lucrul bun și ca la carte . Vă mulțumim că împărtășiți cu noi , rețete , trucuri și secrete. Eu ,personal , folosesc pietre artificiale , durează un pic mai mult ,dar pe mine unul mă relaxează și îmi place . Vă mulțumesc pentru video și multe succese in continuare. O zi bună !!
Și eu vă salut cu respect. Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase. "Obsesia" am dobândit-o la început din educația primită de la tatăl meu polițist , foarte strict dar corect , iar mai târziu în Germania unde am lucrat cu nemții care mi-au impus o disciplină pentru care le port mare respect. Am învățat de la ei să lucrez cap-coadă , repede și corect. Vă aștept și în continuare să urmăriți Afumatoarea de weekend ! Un sfârșit de săptămână minunat să aveți !
Sărut mâna doamnă. Vă mulțumesc pentru cuvintele minunate. Vă doresc sărbători fericite dumneavoastră și familiei dumneavoastră. Cu mult respect , Adrian !
Aparatele de ascutit cutite de bucātārie, au sensul de rotatie invers fatā de un polizor asa zis normal, exact cum ati spus dumneavoastrā. Polizorul din fata dumneavoastrā a fost montat pe masā cu spatele, asa a creiat impresia cā sensul de rotatie a fost schimbat. Iti dai seama simplu, dacā il intorci spre tine, intrerupātorul ar fi in fatā si atunci sensul de rotatie al polizorului ar revenii la " normal".
Dacă vede un strungar rade de dumneata ai polizorul întors, dar poți să întorci și peria de șmirghel invers și sensul normal. Eu ascut cu piatră de eboșare în partea stângă și pe dreapta am pâslă abrazivă și numai îmi trebuie pâsla normală
Felicitari!.Ma bucur ca te descurci, eu am lucrat 14 ani ascutitor scule masini unelte si vreau sa-ti spun ca te descurci dar nu sti cu adevarat despre ce este vorba.Atentie daca ai schimbat sensul de rotatie la polizor risti sa t-i se desfaca polirul sau smirghelul ,filetele de pe axul polizorului sunt facute sa se stranga atunci cand se invarte catre tine,in cazul tau sunt pe desfacut.🍀
În sfârșit cineva care poate vorbi civilizat și fără ranchiună. Vă mulțumesc mult pentru asta. Ascut de aproape 20 de ani cu el. Tocmai de aceea am apelat la un specialist să mi-l adapteze dacă se poate. Eu nu îmi bag mâinile unde nu mă pricep. L-a dus la atelier și mi l-a adus a doua zi așa cum îl vedeți. M-a asigurat că va funcționa fără probleme. Doar discul lamelar l-am schimbat când s-a tocit. Recomand ca cei care vor să adopte această metodă să cumpere unul omologat, care este mai scump dar are protecție . Vă salut cu mult respect !
@@afumatoareadeweekend7653 Ala este specialist ca și tine,ți-a întors polizorul cu spatele la tine și ti-a luat banii degeaba,sensul este același,.Fata polizorului este cel cu butonul de pornire,dacă îți făcea modificare la polizor,butoanele erau în față și sensul în sus .
Tu acum ascuți stînd in spatele polizorului.Nu ai fost la niciun specialist,ai întors tu polizorul cu spatele ca dacă îl pui normal nu știi sa ascuți și sa nu te faci de ras,arunci la ,,electricianul specialist,,
Exista un klac profesional și este mult mai simplu, în legătură cu polizorul ați chemat degeaba un meseriaș, electrician ce o fi,simplu se întoarce invers sau dacă are protecție se inversează
Daca dumneavoastră sunteti multumit ,e bine,e clipul dvs,cutitele dvs faceti cu credeti,eu nu sunt de meserie si nu am cutite de firma ,dar parca dvs nu le dati atenția cuvenită .Nici unghi,nici puterea de apasare nu a fost ce trebuia.Parerea mea.Succes in continuare!
Bună seara. Dacă urmăriți filmele în care tranșez carnea veți vedea că sunt foarte bine ascuțite. Eu deja , după atâția ani, fac totul automat fără să mă mai gândesc prea mult. Totul vine de la sine. Toate sunt reglate automat să spun. Anii de experiență își spun cuvântul. Nu este laudă , este pur și simplu experiență câștigată în timp. Vă mulțumesc și vă doresc o duminică frumoasă ! Cu respect , Adrian !
@@afumatoareadeweekend7653Ca lacatus am ascutit cutitele la un restaurant,aveam acolo lucrare,cand am vrut sa le finisez mi-au zis sa le las cu ața in gură ca taie mai bine.In concluzie cutitele taie, dar unul cu o gura finisata incet si cu atentie tine mai mult.Si eu le ascut cu flexul ,are turatie reglabila si apoi le dau pe o piatra de 15 lei de la Hornbach si smirghel de 240,400..etc
@@afumatoareadeweekend7653Eu cautam pe youtube sa imi perfectionez stilul de ascutit cutite,m-ai bine zis sa invat,nu stiam ce e ala strop sau cum se foloseste masatul.
Sărut mâna doamnă și vă mulțumesc. Bine ați venit la Afumătoarea de weekend și mă bucur nespus fiindcă vă plac ceea ce fac. Vă doresc o duminică minunată !
Bravo meserias adevarat am lucrat pe germania si ascuteam tot asa pe perie si mergeau lasere am venit in belgia si sunt alte masini de ascutit pe panza de smilgher cateodata merg cateodat trag de ele cred ca au turatia mare si incalzeste cutitu imi cunmpar eu unul ca a lui dvs si mi le fac acasa tot pe masat lucrez e sfant
Vă salut cu respect. Meseriași sunteți dumneavoastră , cei cărora le sar scântei din cuțite când dezosează carnea. Să tranșezi o pulpă de vacă în două trei minute demonstrează cu adevărat meserie. Mă înclin cu respect. O muncă grea dar românii le dau clasă tuturor în abatoare. Luați-vă un polizor Dick. Este nemaipomenit. Iar la polizorul cu bandă și eu pățeam la fel...uneori mergea brici , altădată parcă nici nu îl ascuțisem. Spor la muncă , vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase și vă doresc un weekend minunat ! Cu stimă, Adrian !
În mod normal nu , dar este puțin defectă...Am lăsat pe cineva să ascută ( m-a asigurat că se pricepe ) și mi-a taiat-o. Acum până se mai tocește și trece de tăietură voi ascuți așa...
Ce spui dumneata nu este meserie.Hai sa te invat eu .Am 76de ani,fost maistru specialist forjor.Ude gaseste tanti Mariuta s-au tati Vasilica care locuieste fie la apartament ,ori intr-o casa la tara ,polizor?Luat o piatra de pe drum,din prundul garlei,cu o granulatie cat mai fina,Incercati sa o spargeti in doua.Alaturati cele doua bucati rezultate in asa fel,incat intre ele sa se formeze un unghi mai mc de 30 de grade.Treceti lama cutitului printre cele doua pietre si veti vedea reultatul.Spor la treaba.
Multă sănătate și viață lungă vă doresc. Nu am făcut filmulețul pentru tanti Vasilica. Nu se bagă ea la tăiatul porcului. Mulți oameni care probabil la Crăciun vor tăia purcelul m-au întrebat cum ascut eu cuțitele. Așa s-a născut acest filmuleț. Dar treaba cu piatra spartă o voi încerca. Promit ! Încă o dată vă doresc multă sănătate și numai bucurii domnule maistru ! Vă salut cu mult respect !
Bună ziua domnule Rosan. Eu le - am cumpărat din Germania. Dacă locuiți în România cred că la Metro găsiți. În Timișoara este magazinul ( cred că încă mai este ) Ion Moș pe strada Thomas Alva Edison numărul 1. Cred că are filiale și prin țară. Acolo găsiți tot ce vreți pentru industria alimentară. Sau pe internet. Vă spun două trei mărci de cuțite și dumneavoastră căutați pe internet. Victorinox, Dick , Gisser , Sollingen. Pentru tranșat căutați de 13 cm sau 15 cm . Cele lungi sunt de 22 și 25 cm. Dacă vă pricepeți cât de cât luați flexibile, dacă nu vă pricepeți luați semiflexibile care sunt mai tari. Vă salut și vă doresc succes !
Vă mulțumim frumos ptr.această explicație ! Nu am asemenea aparat ,ce mă sfătuiți ? Am numai un polizor şi nu ştiu cum se numeşte pasta care a ți aplicat o pe polizor ,mulțumesc anticipat ptr.răspuns !
Dacă aveți polizor, chemați un electrician, cineva care vă poate ajuta și este de meserie. Trebuie să înlocuiți pietrele cu un disc lamelar iar în cealaltă parte o pâslă. Dar repet , doar un om autorizat, pentru a nu avea probleme să vă accidentați. Arătați -i eventual filmul și el să vă spună dacă se poate sau nu. Ideal ar fi un polizor nou dar este cam scump. Pasta se numește simplu pastă pentru pâslă. Sărbători fericite vă doresc.
nu trebuie sa le ascuti pe polizor, pasta NU ascute, paste e pentru luciu, evita pasta, cauta o curea de piele la second-hand, si-o piatra si ai terminat. evita pasta ca nu iti ascute nimic.
Multumesc mult si pentru aceasta prezentare, draga Domnule Adriam. Polizoarele de ascutit se gasesc asa cum il aveti pe acesta din filmulet : o roata de glaspapier si una de polizor, sau le-ati aranjat Dvs. in acest fel ? Va salut cu mult drag, Dan Ghitescu
Eu când l-am cumpărat avea două pietre de polizor. Am cumpărat roata de glaspapier și pâsla iar un meseriaș l-a pus la punct. Dar se găsesc polizoare profesionale care le au pe ambele , de mare putere. Partea proastă este că sunt cam scumpe. Cam 300 de euro. Pentru un investitor merită să dea banii pentru că este o investiție pe termen lung , dar pentru tăiatul porcului este scump.
@@afumatoareadeweekend7653 daca ai cutite de 300€ bucata clar ca se merita ,altfel arunci pe fereastra mii de euro ❗Bobet material e pentru masatul aratat special pentru macelari ajunge la 100€ unul profi...❗👍
Va respect si am incercat retetele dvs. Va rog sa incercati un video cu pui picorom pas cu pas. Se facea odata la abatorul din Scaeni-Prahova (AVICOLA) de ing. Loghin fratele solistei de muzica populara Irina Loghin. Prieteni mei m-au intrebat de unde am retetele si le-am indicat sa urmareasca pe canalul dvs.
Voi încerca ceva asemănător dar cu piept de curcan. Sunt onorat că v-au plăcut rețetele mele. Sper ca și prietenii dumneavoastră să fie la fel de mulțumiți. Vă doresc o săptămână minunată ! Cu respect , Adrian !
Bună seara ! Al meu este marca Hanseatic H - DO 150 PE. Are 150 w . Unul profesional Friedrich Dick S M 90 are 370 w. În orice caz , eu cu al meu îmi fac treaba fără probleme de vreo 20 de ani. Vă salut cu respect , Adrian !
Bună ziua. Este adevărat. Așa se ascute în abatoare pentru că musai cuțitele trebuie să taie laser. Cuțitele se uzează mult mai repede dar neavând un volum de lucru ca la abator nu îmi fac probleme. Am cuțite și de zece ani... Vă salut cu respect , Adrian !
pentru bricege am pila diamantata si ceramica Victorinox. pentru lame mai mari am un Worksharp Precision Adjust. as vrea un polizor cu turatie mica precum acesta, dar nu am unde sa il pun..
@@gabibratfalean8528 stau la bloc. Chiar daca as avea un apartament mai mare tot nu as putea sa-l pun, ca face scantei/pilitura/mizerie. Oricum sant multumit cu Work Sharp, am luat si pachetul extra de curand.
Excelent eu am cumparat un utilaj mititel electric de ascutit. L-am incercat si nu ascute bine .Deci ar fii util daca ne aratati cum se ascut si foarfecele de vie.si pomi. Multumesc
Sărut mâna doamnă. Din păcate la alea nu mă pricep. Și la cuțite am tras cu ochiul în abatoare și am văzut cum ascut măcelarii. Vă mulțumesc pentru că mă urmăriți și vă doresc o săptămână minunată. Cu stimă și respect , Adrian !
Destul de simplu dar mai meticulous. In timp ce la un cuțit trebuie urmărită lama la același unghi de a lungul ei, foarfecele trebuie mai întâi dezasamblate și "polizate" pe partea plata peste care foarfeca cealaltă jumătate. Evident daca sunt gurile lamelor ciobite atunci procedeul este mai complex.
Culoarea pastei are importanță că reflectă granulația. Asta e explicație de măcelar nu de meseriaș în ascuțirea cuțitelor. Sună un specialist care să-ți explice nu mai posta vrăjeli pe care să le creadă necalificatii!
Bună ziua. Aș dori să-mi achiziționez și eu un aparat pentru vidat. Puteți vă rog să-mi scrieți la ce să fiu atent și eventual dacă puteți să-mi recomandați vre-o firmă. Mulțumesc frumos.
Eu am cumpărat din Austria . În România am prieteni care și -au achiziționat Gorenje. Am văzut că la Carrefour se face comandă online , vine în trei zile acasă și dacă valoarea este peste 300 lei transportul este gratuit.
Bună seara. Nu înțelegeam legătura între ascuțitul cuțitelor și brânza... Am reurmărit filmulețul și cred că am ghicit...( sper ) . Eu am făcut o saramură de 10 % care nu a fost suficientă. Brânză s-a înmuiat. Am făcut saramură de 18 % ( 180 g. sare fără iod și 820 ml. apă. ) și am brânză de mai bine de un an. Este tare ca betonul și are un gust nemaipomenit. Dacă vi se pare sărată , câteva ore în apă rece și gata... Duminică minunată vă doresc ! Cu respect , Adrian !
Bună seara. Arzătoarele sunt de două feluri. Pe gaz sau electric. Intrați pe Amazon.de și căutați Räucherofen Gasheizung sau Räucherofen Electroheizung .
Buna domnul Adrian, daca sunteți amabil sa mi lăsați aici linkul in care dezosați piciorul din față al porcului că nu mai găsesc nicăieri acel video deși l am vizionat o data, mulțumesc frumos și un an nou binecuvântat va doresc !!!
Spre rușinea mea nu mă prea pricep cu link - urile . Vă scriu cum se numește filmulețul și așa îl veți găsi. Șunculiță țărănească din spată de porc. Varianta mea.
Bună ziua. În Timișoara sper că mai există magazinul Ion Moș. Era pe strada Thomas Alva Edison. Acolo puteți găsi tot ce vă doriți : masate , cuțite , mănuși sau șorțuri de zale , polizoare. Sau pe internet. Al meu este Dick. Scrieți pe Google " Masat profesional Dick și vedeți ce vă dă. Vă salut cu respect !
Eu o cumpăr din Austria. Este un magazin care pe lângă carne și preparate din carne are și cuțite, membrane ( mațe) , condimente,etc. De acolo cumpăr și pasta pentru pâslă. În România cu siguranță găsiți la Dedeman sau la Metro. În Timișoara cred că mai există magazinul Ioan Moș care are tot ce vrei pentru industria alimentară.
Fiecare i si ascute cutitele cu ce are sau dupa pricepere .Si eu ascut tot la polizor si fascicolul de scantei trebuie sa fie in jos .Dacă scânteile sant in sus s ar putea sa ti schimbi ochii .Orice gospodina i si ascute cutitul de orice .Ex de marginea farfuriei ,de marginea plitei ,de un obiect mai dur decât cutitul.Recomand ascutirea cutitelor simultan .Adică două de o data .Se încrucișează tăișul ambelor cutite si cu îndemânare se executa o miscare In cruciș dute _ vino Nu toata lumea are ustensile de ascutit precum polizor ,piatra fina rorofela cu smirghel fin si la final disc cu pasla si pasta de șlefuit .
Bună dimineața. Nu doar atât. A trebuit și centrat. El inițial avea două pietre. Eu le - am dat jos , am pus polizorul lamelar în partea dreaptă , o pâslă normală , mult mai subțire în partea stângă. Așa am văzut în abator. Nu știam nimic despre sensul de rotație. Până atunci nu ascuțisem cuțite , mă rugam de unul și de altul. Când i-am dat drumul și am pus cuțitul , normal a luat-o razna cât pe ce să mă rănesc. Atunci am oprit , am chemat un meșter căruia i-am explicat ce vreau. Atunci am aflat că polizorul meu merge în jos nu în sus. L-a luat la el la atelier și peste vreo două zile mi - la adus cu pâsla asta mult mai groasă și mi-a explicat că a trebuit și centrat pentru că se scutura din toate încheieturile. Sistemele de protecție nu se mai potriveau așa că am renunțat și am făcut o " românească " . De atunci schimb doar polizorul lamelar când se tocește. Și este întors invers. Cam asta a fost.
Pentru cine nu cunoaste ...e o mare filozofie ..... pentru cunoscatori - insa nu-i mare filozofie . .... ce vreau eu sa va spun sunt 2 aspecte : 1) in ce priveste sensul de rotatie al polizorului este cel normal si daca a-ti dat plata la electrician ..... cereti-o inapoi ca polizorul e ca din fabrica si daca il montezi corect cu butonul de pornire spre utilizator .... observati ca are sensul de rotatie in jos cum este normal .... iar cum este montat acum in filmare nu a-ti facut nimic decit ca l-ati montat la 180 grade si sensul e la fel doar ca a-ti schimbat pozitia de montaj si automat se v-a invirti in sus . sa verifice cine vrea si teoretic si practic si chiar as vrea sa ma contrazica cu argumente . Si 2) legat de pozitia cutitului trebuie specificat si observati ca asa este si iar va rog sa ma contraziceti ca nu-i asa . ...daca tii cutitul cind il ascuti cu taerea in sensul de rotatie a polizorului atunci v-a face acea ata sau mai bine zis lasa un span fin care agata la atingere si daca ascuti lama cutitului tinindu-l cu partea de taiere in sensul invers de rotatie a polizorului ..... NU v-a mai face acea ata sau span .... ci v-a ramine doar oglinda care s-a format in urma prelucrarii in cazul nostru a ascutirii . Deci asa sta treaba .... fara prea multe comentarii . Cine vrea poate sa ma contrazica .... daca a facut cum am zis si e altfel de cum am explicat mai mult decit se putea explica . I-mi pare rau de interventie dar acum cred ca s-a clarificat ce nu era clar . CLAR ??? ....si mult succes !
Eu am cumpărat polizorul din Germania și avea două pietre. Sensul era în jos. Am văzut în abator cum ascut măcelarii și mi-am cumpărat disc lamelar și pâslă , le-am schimbat și am încercat să ascut. Atunci era să mă accidentez. Am rugat un meseriaș să mă ajute. Mi-a explicat că sensul trebuie să fie invers. L-a luat la atelier și mi l-a adus așa cum este acum. De atunci ascut fără probleme și cuțitele taie brici. Sunt întrutotul de acord cu dumneavoastră. Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate și un weekend minunat !
Am și eu o întrebare cât timp poți folosi un masat adică cât te tine un masat nou nouț un an de zile doi trei ani având in vedere ca nu-l folosesc zilnic
@@afumatoareadeweekend7653 și eu mi-am cumpărat de la dikoron cel cu mânerul roșu închis cred ca știți despre ce vorbesc deci o sa îl am mulți ani de-acum încolo Va mulțumesc frumos pentru răspuns o zi buna va doresc !!👍🤚🤚
@@georgeatanasiu9154 Ați făcut o alegere foarte bună. Să îl folosiți sănătos. Cu siguranță vă veți bucura de el foarte mulți ani de acum încolo. Toate cele bune !
Ce fel de pâslă este!? Pt ca am căutat in România si nu am găsit pt cuțite! Am găsit pâslă de lustruit lemn sau/si fier/oțel si era un material oarecum moale
Mult prea scump, trebuie și banc de lucru....Și dacă nu avem ? Nu avem bani, deci folosim, domnule, ce ? Un polizor manual cu o pânză adecvată, clar ? Aparatul va fi prins într-o menghină, max 30 grade înclinare orice ascut, ”sârma” o curăț cu glass papier ! Observ că sunteți un om priceput, însă ce aveți dvs. pe stand e pensia mea pe 2 luni, nu glumesc deloc ! Cele bune !
Nu este nicio modificare la polizor, electricianul a montat polizor invers și tu acum stai în spatele polizoruluu,de aceea crezi ca este sensul schimbat.Atentie,nu se acute cu sensul de rotație in sus,ești expus la accidente.Nu este de joaca,nu mai învățați și pe alții. Se vede ca nu aveți pregătire în domeniu.
Intrați pe Google și scrieți " Dick Lamellenschleifmaschine SM 90. Firma Dick nu cred că mai are nevoie de prezentare. Polizorul este la fel , cu disc lamelar și pâslă iar sensul de rotație este în sus. Deci ?
@@afumatoareadeweekend7653 observ aceeași replica la mai multe comentarii așa că hai să clarificam: o să folosesc ca exemplu o rindea pentru lemn. Ea vine standard de la producător, nu înseamnă că este o rindea proastă, dar talpa ei, broasca și lama, trebuie îndreptate/ netezite. Doar la cele de 400/500£ producătorul le va ajusta corespunzător, iar asta nu întotdeauna. Deci așa este și cu polizoarele astea, producătorul le face, ele merg dar este de datoria utilizatorului sa le ajusteze pentru nevoile sale. Personal nu am fost in abatoare dar oricine foloseste un polizor, este orientat în jos, să arunce în jos nu în sus. Și pe deasupra, trebuie să aibe un suport unde este discul de polizor, un suport ajustabil pentru sprijinirea obiectului de polizat și ajustarea unghiului fata de lamă. Admir încrederea de a face clipuri, dar sa din serioși, nu e mai bine sa faceți ceva in siguranță și mai ales să dați sfaturi bune pentru abonați? Dacă se accidentează cineva și zice că așa a văzut aici si va târăște apoi prin instanțe? Aia de ia-ți văzut, sunt măcelari, sunt obișnuiți cu cuțitele lor și le ascut și prin bătaie cu ciocanul ca pe coasa. Va rog frumos, la prima vedere cel puțin păreți mai elevat decât acei macelari
Bună ziua. Dacă aveți cumva cunoștințe care lucrează sau au lucrat în abatoare prin Germania întrebați - i pe ei. Toate polizoarele sunt genul ăsta. Dacă veniți pe grupul meu de pe Facebook , tot " Afumătoarea de weekend" se numește ,promit că vă arăt o fotografie cu un polizor. M-am obișnuit. De 20 și ceva de ani tot așa ascut și nu m-am accidentat vreodată.
Polizorul a fost intors. Simplu! Cutitele nu se ascut pe polizor, cu atat mai putin pe disc lamelar. Pasla este ptr. lustruit metale, nu ptr. ascutit cutite. Culoarea pastei de slefuit are importanta deoarece semnifica granulatia compozitiei abrazive. Cutitul nu se da pe masat cu lama orientata spre corp/mana deoarece exista riscul de ranire. Pe polizor cu piatra de granulatie fina se poate indrepta o lama abuzata, dar restul ascutirii se face manual. In aceeasi situatie se poate folosi un slaif, dar ascutirea se face tot manual.
Sunt de acord cu culoarea pastei. Nu contest nimic din ce ați scris pentru că nu sunt de specialitate. Dar... Mergeți vă rog la un abator , și veți vedea doar polizoare de acest gen , cu disc lamelar și pâslă. De acolo m-am inspirat și eu. Intrați vă rog pe Google și scrieți Edertal Lamellenschleifmaschine LSM 150 , 7081. ( cu ocazia asta am văzut că au redus prețul așa că îmi voi cumpăra unul nou ) . Și cu poziția masatului sunt de acord dar eu pur și simplu nu pot să dau pe masat ținându-l în jos. Vă salut și vă doresc o săptămână minunată ! Cu respect , Adrian !
Daca urmaresti ascutirea cutitelor forjate manual de catre fierarii japonezi o sa constatam ca nu are nici o legatura cu ce faceti dumneavoastra. Iar un cutit de 2.000 euro sa il pui pe polizor , e cum ai pune vita Kobe la sarmale.
Bună dimineața. Nu are nici o legătură. Astea sunt cuțite profesionale pentru tăiat animale și tranșat carne. Așa se ascute în abatoare iar un astfel de cuțit costă între 15 și 20 de euro.
Electricianul nu a făcut nimic ti-a întors polizor la 180 grade . .Un meseriaș bun ascute și și cu rotatile în jos . Va spune un ascuțitor de .meserie care a ascuțit mii de cuțite chiar și briciul .
Felicitări, domnule Carjan . Eu nu sunt de meserie. Sunt tehnician veterinar. Am văzut în abator în Germania polizoarele cu care ascuțeau măcelarii. Am tras cu ochiul, m-am mai rugat să mă învețe și pe mine. Fără discuție că se ascute și cu rotațiile în jos dar eu nu știu decât așa și sunt fericit că mi le fac singur și taie foarte bine. Vă salut cu respect , Adrian !
Asta insemna sa nu fii in domeniu si sa bati campii ! Incepand de la sensul de rotatie , culoarea pastei de slefuit , metoda de luat ata ,etc Sfat : nu va luati dupa toti priceputii , cititi un manual de aschiere a metalelor si aveti sansa sa nu va accidentati !
Domnule Hîncu vă rog doar atât. Intrați pe Google și scrieți vă rog. Dick Lamellenschleifmaschine SM 90 . Veți vedea un polizor de firmă ( numele Dick cred că spune totul ) care are în stânga pâslă , în dreapta disc lamelar iar sensul de rotație este arătat explicit ÎN SUS . Oare nici ei nu au citit manuale de prelucrare prin așchiere ? Am văzut astfel de polizor acum aproape 20 de ani , nu este invenția mea. Eu doar m-am rugat de unul de altul să mă învețe și pe mine să ascut. Iar cu pasta...mama ei de pastă...de fiecare dată când mi se termină și merg să cumpăr alta de fiecare dată este de altă culoare. Vânzătorii mi-au spus că nu contează culoarea. Mergeți vă rog la un abator și veți vedea astfel de polizoare. La unul pastă albă , la altul pastă verde. Vă salut cu respect !
Eu cred ca acest om ori face misto de noi, privitorii, ori...Cum sa zici ca ai chemat pe cineva ca era sensul in jos, si acum are sensul in sus si sunt butoanele pe partea cealalta? Nu e clar ca a intors polizorul invers? Ai totusi o varsta, chiar asa?
Și unde vedeți dumneavoastră bătaia de joc ? Am spus doar că eu am dat greș când am încercat să îi aduc modificări și am apelat la un specialist care nu știu cu exactitate ce i-a făcut , ce modificări i-a adus dar ascut cu el în acest mod de aproape 20 de ani. Chiar contează atât de mult ? Am vrut să arăt oamenilor cum ascut eu cuțitele. Atâta tot. Am vrut doar să fiu de ajutor. Vă doresc numai bine !
Bună ziua domnule Adrian ,se vede că ați lucrat într-un abator sau carmangerie, jos pălăria pentru tot ceea ce faceți chiar dacă cîrcotaşi comentează aiurea, ați spus printre altele un adevăr care se practică cu unii începători , răutăcioşi le dau cuțitele pe fier și își rup mâinile săracii, lucrez de 28 de ani ca tranşator (20 de ani prin Europa) cei care fac aceste lucruri nu sunt oameni ,la fel și unii care tot comentează dar habar nu au ce înseamnă să lucreze cu un cuțit profesional .
Mă uit în jur lume multă, OAMENI puțini.
Tot respectul pentru tot ceea ce faceți, vă doresc multă sănătate.
Cu respect
Nicolae.
Vă salut cu respect. Fiecare om are dreptul la opinie. Atâta timp cât au o atitudine civilizată nu mă deranjează. Eu am arătat cum se ascute în abator iar dumneavoastră ați confirmat. Dacă vor să creadă bine dacă nu, asta este. Vă doresc multă sănătate , spor la munca grea pe care o faceți și să aveți o duminică minunată ! Cu mult respect , Adrian.
Va salut cu respect domnul Adrian.Va urmăresc cu interes și mi- as dori ca oameni ca d-voastra sa fie acolo unde tinerii care vor sa învețe meserie sa poată beneficia de sfaturile pe care d- voastră le spuneți ca un adevărat pedagog .Și pt acest lucru vreau sa va mulțumesc.
Va salut. Este interesant ceea ce prezentati. Referitor la polizor, nu s-a facut nici o interventie la polizor, cu exceptia demontarii aparatoarelor. Pur si simplu,. pilizorul a fost rotit pe banc cu 180°. De aceea butonul de pornire este in partea opusa operatorului.
Spor la lucru!
Correct! E greu să gandesti😂😂
Pentru cuțite de 2lei, merge foarte bine metoda prezentată. Mai ales când faci tot procedeul asta zilnic. Personal nu aleg să stric materialul cuțitului cu ascuțirea "la cald", care normal că va anula călirea oțelului. Iar pâslă aceea este pentru polisare, lustruire, nicidecum pentru "a luat ața". Garantez că nu "am ras" deoarece nu ar fi mers. Am urmărit atent până la sfârșit, iar unghiurile diferite pe șmirghel cu lama doar iluzia de a merge de-a lungul ei au făcut-o zob. Se și vede clar la ultimul cuțit cum carnea e apăsată și împinsă, nu tăiată. Dar faceți asta zilnic și sigur o sa fie ok, mai ales cu un set nou de cuțite la 6 luni, un an.
bravo , cu multa atentie se vede clar aveti dreptate
Totuși eu am energogrip, am dat 280lei pe un cuțit, și ascult la fel, el dă cu pasta pentru a polișa rizurile după cuțit sa se duca la drept pentru a avea o taiere cat mai lină, intradevăr trebuie un șmirghel de minim #1000, cuțitul se duce deoarece are un șmirghel sub #400, fiecare prezintă cum stie, de ce nu faci tu un video sa ne arati cum se face, parerile sunt împărțite
Salut am citit unele mesaje de la uni meseriași cum trebuie ascuțite . Eu tot asa ascut cuțitele pe polizor și merg foarte bine. Tot asa le ascut și în abator sunt casap . Cei care vorbesc lăsai sa vorbească atâta știu sa comenteze. Chiar e foarte bine ce ați explicat.
Și eu vă salut. Atâta vreme cât vorbesc civilizat nu mă deranjează. Sunt în schimb alții care vor musai să iasă în evidență... Îi pot înțelege. Au lucrat sau lucrează în uzine sau fabrici unde se ascute altfel , altfel de tehnici. În abatoare este însă altceva. Cuțitele trebuie să taie brici să le poți ascuți în câteva minute și se folosesc astfel de polizoare. Vă salut cu respect. Mult respect pentru meseria dumneavoastră. Este muncă grea , în frig , dar sunteți oameni ambițioși care nu vă dați bătuți cu una cu două. Toate cele bune !
A-ți explicat foarte bine 👌. Sigur cei care sunt de specialitate au comentat că trebuie manual. Dar cu polizorul e mai simplu 🤷♂️
Felicitări! Foarte frumos ați explicat. Multă sănătate vă doresc și vă așteptăm cu alte videoclipuri.
Și eu vă doresc multă sănătate și vă doresc o săptămână minunată ! Azi , mâine voi posta și filmulețul cu dulapul pentru zvântarea afumăturilor. Vă salut cu respect !
Ma impresionează mult lucrul care faceți deslușit pot sa înțeleg foarte bine mulțumesc și va doresc multă sănătate sa va dea bunul Dumnezeu
Vă mulțumesc ! Mă bucur că vă place Afumatoarea de weekend. Multă sănătate și dumneavoastră !
Super și de mare folos. Mulțumesc în numele tuturor cititorilor. Continuați sa ne spuneți, pentru a învăța lucruri f. Utile
Cu mare plăcere. Mă bucur dacă am putut fi de ajutor. Vă doresc o săptămână minunată și să aveți sărbători fericite ! Cu respect , Adrian !
Sunteți unul dintre cele mai pricepuți în a explica ceea ce faceți! Va respect și avem de învățat de la dumneavoastră! 👍👍👍
Vă mulțumesc mult pentru cuvintele frumoase. Este o plăcere și o onoare să pot transmite ce am învățat și eu de-a lungul timpului. Vă salut cu respect !
Vă salut cu respect , domnul Adrian .
Sunt abonat ,de ceva timp ,la canalul dumneavoastră și vă mărturisesc că mă fascinați cu pasiunea și " obsesia" de-a face mereu lucrul bun și ca la carte .
Vă mulțumim că împărtășiți cu noi , rețete , trucuri și secrete.
Eu ,personal , folosesc pietre artificiale , durează un pic mai mult ,dar pe mine unul mă relaxează și îmi place .
Vă mulțumesc pentru video și multe succese in continuare.
O zi bună !!
Și eu vă salut cu respect. Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase. "Obsesia" am dobândit-o la început din educația primită de la tatăl meu polițist , foarte strict dar corect , iar mai târziu în Germania unde am lucrat cu nemții care mi-au impus o disciplină pentru care le port mare respect. Am învățat de la ei să lucrez cap-coadă , repede și corect. Vă aștept și în continuare să urmăriți Afumatoarea de weekend ! Un sfârșit de săptămână minunat să aveți !
Un mare meseriaș din toate punctele de vedere. Mult succes în continuare domnule....
Sărut mâna doamnă. Vă mulțumesc pentru cuvintele minunate. Vă doresc sărbători fericite dumneavoastră și familiei dumneavoastră. Cu mult respect , Adrian !
Aparatele de ascutit cutite de bucātārie, au sensul de rotatie invers fatā de un polizor asa zis normal, exact cum ati spus dumneavoastrā.
Polizorul din fata dumneavoastrā a fost montat pe masā cu spatele, asa a creiat impresia cā sensul de rotatie a fost schimbat.
Iti dai seama simplu, dacā il intorci spre tine, intrerupātorul ar fi in fatā si atunci sensul de rotatie al polizorului ar revenii la " normal".
Dacă vede un strungar rade de dumneata ai polizorul întors, dar poți să întorci și peria de șmirghel invers și sensul normal. Eu ascut cu piatră de eboșare în partea stângă și pe dreapta am pâslă abrazivă și numai îmi trebuie pâsla normală
Multumesc ca m-ati luminat ! Astept si alte trucuri si sfaturi !
Frumos explicat, va multumesc!
Dacă am fost de ajutor sunt fericit și onorat. Vă salut cu respect și vă doresc o săptămână binecuvântată !
Toata stima si respectul! Zi faina!
Și dumneavoastră vă doresc o zi minunată ! Cu respect , Adrian!
De fiecare data lucruri noi interesante.Asteptam de fiecare dată.Sanătate multă....
Vă mulțumesc mult și mă bucur nespus că vă place. Vă doresc un sfârșit de săptămână minunat !
Felicitari!.Ma bucur ca te descurci, eu am lucrat 14 ani ascutitor scule masini unelte si vreau sa-ti spun ca te descurci dar nu sti cu adevarat despre ce este vorba.Atentie daca ai schimbat sensul de rotatie la polizor risti sa t-i se desfaca polirul sau smirghelul ,filetele de pe axul polizorului sunt facute sa se stranga atunci cand se invarte catre tine,in cazul tau sunt pe desfacut.🍀
În sfârșit cineva care poate vorbi civilizat și fără ranchiună. Vă mulțumesc mult pentru asta. Ascut de aproape 20 de ani cu el. Tocmai de aceea am apelat la un specialist să mi-l adapteze dacă se poate. Eu nu îmi bag mâinile unde nu mă pricep. L-a dus la atelier și mi l-a adus a doua zi așa cum îl vedeți. M-a asigurat că va funcționa fără probleme. Doar discul lamelar l-am schimbat când s-a tocit. Recomand ca cei care vor să adopte această metodă să cumpere unul omologat, care este mai scump dar are protecție . Vă salut cu mult respect !
@@afumatoareadeweekend7653 Ala este specialist ca și tine,ți-a întors polizorul cu spatele la tine și ti-a luat banii degeaba,sensul este același,.Fata polizorului este cel cu butonul de pornire,dacă îți făcea modificare la polizor,butoanele erau în față și sensul în sus .
Tu acum ascuți stînd in spatele polizorului.Nu ai fost la niciun specialist,ai întors tu polizorul cu spatele ca dacă îl pui normal nu știi sa ascuți și sa nu te faci de ras,arunci la ,,electricianul specialist,,
Nu a întors polizorul cu "spatele", și atunci e corect. Am fost și eu ascuțitor de scule (40 de ani) industriale și casnice.
@@fanelneatu6471 a întors apărătorile de scintei invers.
Va salut, bine venita prezentarea, cind nu aveam masat foloseam un electrod gros de sudura Numai bine
Exista un klac profesional și este mult mai simplu, în legătură cu polizorul ați chemat degeaba un meseriaș, electrician ce o fi,simplu se întoarce invers sau dacă are protecție se inversează
Daca dumneavoastră sunteti multumit ,e bine,e clipul dvs,cutitele dvs faceti cu credeti,eu nu sunt de meserie si nu am cutite de firma ,dar parca dvs nu le dati atenția cuvenită .Nici unghi,nici puterea de apasare nu a fost ce trebuia.Parerea mea.Succes in continuare!
Bună seara. Dacă urmăriți filmele în care tranșez carnea veți vedea că sunt foarte bine ascuțite. Eu deja , după atâția ani, fac totul automat fără să mă mai gândesc prea mult. Totul vine de la sine. Toate sunt reglate automat să spun. Anii de experiență își spun cuvântul. Nu este laudă , este pur și simplu experiență câștigată în timp. Vă mulțumesc și vă doresc o duminică frumoasă ! Cu respect , Adrian !
@@afumatoareadeweekend7653Ca lacatus am ascutit cutitele la un restaurant,aveam acolo lucrare,cand am vrut sa le finisez mi-au zis sa le las cu ața in gură ca taie mai bine.In concluzie cutitele taie, dar unul cu o gura finisata incet si cu atentie tine mai mult.Si eu le ascut cu flexul ,are turatie reglabila si apoi le dau pe o piatra de 15 lei de la Hornbach si smirghel de 240,400..etc
@@afumatoareadeweekend7653Eu cautam pe youtube sa imi perfectionez stilul de ascutit cutite,m-ai bine zis sa invat,nu stiam ce e ala strop sau cum se foloseste masatul.
Buna Adrian bine ai venit cu o Gama bogata de preparate Complimente ♥️👏👍❤️💪🎈
Sărut mâna doamnă și vă mulțumesc. Bine ați venit la Afumătoarea de weekend și mă bucur nespus fiindcă vă plac ceea ce fac. Vă doresc o duminică minunată !
Bravo meserias adevarat am lucrat pe germania si ascuteam tot asa pe perie si mergeau lasere am venit in belgia si sunt alte masini de ascutit pe panza de smilgher cateodata merg cateodat trag de ele cred ca au turatia mare si incalzeste cutitu imi cunmpar eu unul ca a lui dvs si mi le fac acasa tot pe masat lucrez e sfant
Vă salut cu respect. Meseriași sunteți dumneavoastră , cei cărora le sar scântei din cuțite când dezosează carnea. Să tranșezi o pulpă de vacă în două trei minute demonstrează cu adevărat meserie. Mă înclin cu respect. O muncă grea dar românii le dau clasă tuturor în abatoare. Luați-vă un polizor Dick. Este nemaipomenit. Iar la polizorul cu bandă și eu pățeam la fel...uneori mergea brici , altădată parcă nici nu îl ascuțisem. Spor la muncă , vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase și vă doresc un weekend minunat ! Cu stimă, Adrian !
Sănătate va doresc domnule !
Și eu vă salut cu respect !
Le consumi cam repede meștere. nu era mai bine o perie de șmirghel și după slaiful?
Mulțumesc pentru răspuns...
Domnu Adrian bună dimineața
Am o întrebare, acel polifosfat de unde îl cumpărați
Mulțumesc , aștept raspuns
Bună dimineața. Din Austria de la magazinul Lagerhaus.
SALUT DA O LECȚIE DE NOTA 10💯💯💯👍👍👍🤝🤝🤝
Mii de mulțumiri !
Pe pâslă trebuie să scoată așa zgomot ?
În mod normal nu , dar este puțin defectă...Am lăsat pe cineva să ascută ( m-a asigurat că se pricepe ) și mi-a taiat-o. Acum până se mai tocește și trece de tăietură voi ascuți așa...
Ce spui dumneata nu este meserie.Hai sa te invat eu .Am 76de ani,fost maistru specialist forjor.Ude gaseste tanti Mariuta s-au tati Vasilica care locuieste fie la apartament ,ori intr-o casa la tara ,polizor?Luat o piatra de pe drum,din prundul garlei,cu o granulatie cat mai fina,Incercati sa o spargeti in doua.Alaturati cele doua bucati rezultate in asa fel,incat intre ele sa se formeze un unghi mai mc de 30 de grade.Treceti lama cutitului printre cele doua pietre si veti vedea reultatul.Spor la treaba.
Multă sănătate și viață lungă vă doresc. Nu am făcut filmulețul pentru tanti Vasilica. Nu se bagă ea la tăiatul porcului. Mulți oameni care probabil la Crăciun vor tăia purcelul m-au întrebat cum ascut eu cuțitele. Așa s-a născut acest filmuleț. Dar treaba cu piatra spartă o voi încerca. Promit ! Încă o dată vă doresc multă sănătate și numai bucurii domnule maistru ! Vă salut cu mult respect !
Ce porozitate are șmirglur?
Pasta e specială pentru pâslă?...
Ultimul disc l-am cumpărat de la Dedeman. Cred că 80. Sper că încă mai stau bine cu memoria. Iar pasta este specială pentru pâslă.
Buna ziua cum as putea lua legatura cu dumneavoastra.
D-nule Adrian va rog să-mi spuneți de unde pot sa cumpăr cuțitele profesionale de tranșat si filetat canale dumneavoastră.
Bună ziua domnule Rosan. Eu le - am cumpărat din Germania. Dacă locuiți în România cred că la Metro găsiți. În Timișoara este magazinul ( cred că încă mai este ) Ion Moș pe strada Thomas Alva Edison numărul 1. Cred că are filiale și prin țară. Acolo găsiți tot ce vreți pentru industria alimentară. Sau pe internet. Vă spun două trei mărci de cuțite și dumneavoastră căutați pe internet. Victorinox, Dick , Gisser , Sollingen. Pentru tranșat căutați de 13 cm sau 15 cm . Cele lungi sunt de 22 și 25 cm. Dacă vă pricepeți cât de cât luați flexibile, dacă nu vă pricepeți luați semiflexibile care sunt mai tari. Vă salut și vă doresc succes !
Buna ziua Domnul Adrián unde pot gasi sa cumpar pasala pentru polizor si pasta pentru pasala in Austria va multumesc
Bună seara. Pâslă am văzut la Obi cred că și Lagerhaus are iar pastă la Abholmarkt sau Lagerhaus.
@@afumatoareadeweekend7653 Va multumesc Domnul Adrián si multa sanatate
Vă mulțumim frumos ptr.această explicație !
Nu am asemenea aparat ,ce mă sfătuiți ?
Am numai un polizor şi nu ştiu cum se numeşte pasta care a ți aplicat o pe polizor ,mulțumesc anticipat ptr.răspuns !
Dacă aveți polizor, chemați un electrician, cineva care vă poate ajuta și este de meserie. Trebuie să înlocuiți pietrele cu un disc lamelar iar în cealaltă parte o pâslă. Dar repet , doar un om autorizat, pentru a nu avea probleme să vă accidentați. Arătați -i eventual filmul și el să vă spună dacă se poate sau nu. Ideal ar fi un polizor nou dar este cam scump. Pasta se numește simplu pastă pentru pâslă. Sărbători fericite vă doresc.
nu trebuie sa le ascuti pe polizor, pasta NU ascute, paste e pentru luciu, evita pasta, cauta o curea de piele la second-hand, si-o piatra si ai terminat. evita pasta ca nu iti ascute nimic.
ce brand preferati la cutite? victorinox sau dick?
Multumesc mult si pentru aceasta prezentare, draga Domnule Adriam.
Polizoarele de ascutit se gasesc asa cum il aveti pe acesta din filmulet : o roata de glaspapier si una de polizor, sau le-ati aranjat Dvs. in acest fel ?
Va salut cu mult drag, Dan Ghitescu
Eu când l-am cumpărat avea două pietre de polizor. Am cumpărat roata de glaspapier și pâsla iar un meseriaș l-a pus la punct. Dar se găsesc polizoare profesionale care le au pe ambele , de mare putere. Partea proastă este că sunt cam scumpe. Cam 300 de euro. Pentru un investitor merită să dea banii pentru că este o investiție pe termen lung , dar pentru tăiatul porcului este scump.
Multumesc mult stimate Domnule Adrian !
@@dan-gabrielghitescu1509 Cu mare plăcere !
@@afumatoareadeweekend7653 daca ai cutite de 300€ bucata clar ca se merita ,altfel arunci pe fereastra mii de euro ❗Bobet material e pentru masatul aratat special pentru macelari ajunge la 100€ unul profi...❗👍
Va respect si am incercat retetele dvs. Va rog sa incercati un video cu pui picorom pas cu pas. Se facea odata la abatorul din Scaeni-Prahova (AVICOLA) de ing. Loghin fratele solistei de muzica populara Irina Loghin. Prieteni mei m-au intrebat de unde am retetele si le-am indicat sa urmareasca pe canalul dvs.
Voi încerca ceva asemănător dar cu piept de curcan. Sunt onorat că v-au plăcut rețetele mele. Sper ca și prietenii dumneavoastră să fie la fel de mulțumiți. Vă doresc o săptămână minunată ! Cu respect , Adrian !
Ce putere trebuie sa aiba un polizor?
Bună seara ! Al meu este marca Hanseatic H - DO 150 PE. Are 150 w . Unul profesional Friedrich Dick S M 90 are 370 w. În orice caz , eu cu al meu îmi fac treaba fără probleme de vreo 20 de ani. Vă salut cu respect , Adrian !
Asta e buna pt că sunt foarte mulți care nu au habar . Dar consumi cuțitul mai repede in felul ăsta cu ascuțire până la ață.
Bună ziua. Este adevărat. Așa se ascute în abatoare pentru că musai cuțitele trebuie să taie laser. Cuțitele se uzează mult mai repede dar neavând un volum de lucru ca la abator nu îmi fac probleme. Am cuțite și de zece ani... Vă salut cu respect , Adrian !
pentru bricege am pila diamantata si ceramica Victorinox. pentru lame mai mari am un Worksharp Precision Adjust.
as vrea un polizor cu turatie mica precum acesta, dar nu am unde sa il pun..
Pe un dog sau o bucată de scândură....
@@gabibratfalean8528 stau la bloc. Chiar daca as avea un apartament mai mare tot nu as putea sa-l pun, ca face scantei/pilitura/mizerie. Oricum sant multumit cu Work Sharp, am luat si pachetul extra de curand.
Vă salut! Ce marcă de cuțite folosiți?
Excelent eu am cumparat un utilaj mititel electric de ascutit. L-am incercat si nu ascute bine .Deci ar fii util daca ne aratati cum se ascut si foarfecele de vie.si pomi.
Multumesc
Sărut mâna doamnă. Din păcate la alea nu mă pricep. Și la cuțite am tras cu ochiul în abatoare și am văzut cum ascut măcelarii. Vă mulțumesc pentru că mă urmăriți și vă doresc o săptămână minunată. Cu stimă și respect , Adrian !
Destul de simplu dar mai meticulous. In timp ce la un cuțit trebuie urmărită lama la același unghi de a lungul ei, foarfecele trebuie mai întâi dezasamblate și "polizate" pe partea plata peste care foarfeca cealaltă jumătate. Evident daca sunt gurile lamelor ciobite atunci procedeul este mai complex.
@@katanakhip Vă mulțumesc din suflet. Am să încerc și eu poate-poate îmi reușește. Orice lucru învățat este un câștig. Vă salut cu respect , Adrian !
Culoarea pastei are importanță că reflectă granulația. Asta e explicație de măcelar nu de meseriaș în ascuțirea cuțitelor. Sună un specialist care să-ți explice nu mai posta vrăjeli pe care să le creadă necalificatii!
Ai dreptate, dar stai sa nu descurajăm omul. Am lăsat și eu un comentariu puțin mai amplu in această privință că nu este tocmai ok
Bună ziua. Aș dori să-mi achiziționez și eu un aparat pentru vidat. Puteți vă rog să-mi scrieți la ce să fiu atent și eventual dacă puteți să-mi recomandați vre-o firmă. Mulțumesc frumos.
Eu am cumpărat din Austria . În România am prieteni care și -au achiziționat Gorenje. Am văzut că la Carrefour se face comandă online , vine în trei zile acasă și dacă valoarea este peste 300 lei transportul este gratuit.
@@afumatoareadeweekend7653 bine, mulțumesc.
Cum se numeste dipozitivul alb ptr.ascutit? Merci mult
Bună seara. Se numește Ascuțitor de cuțite Cozzini Ergo - Steel 2 , HES 2.
Oare n-ai obserevat ca electricianul ti-a intors polizorul cu 180 de grade ?
Cum tin eu branza ???? Cumpar de la cineva 10 kg , de branza ,,Cum o tin eu fara sa ma grabesc sa o mananc ,,Va rog frumos ,,
Bună seara. Nu înțelegeam legătura între ascuțitul cuțitelor și brânza... Am reurmărit filmulețul și cred că am ghicit...( sper ) . Eu am făcut o saramură de 10 % care nu a fost suficientă. Brânză s-a înmuiat. Am făcut saramură de 18 % ( 180 g. sare fără iod și 820 ml. apă. ) și am brânză de mai bine de un an. Este tare ca betonul și are un gust nemaipomenit. Dacă vi se pare sărată , câteva ore în apă rece și gata... Duminică minunată vă doresc ! Cu respect , Adrian !
Cum se numește arzătorul tău care bai foc la rumeguș pe limba germană vreau să cumpăr și eu unu.
Bună seara. Arzătoarele sunt de două feluri. Pe gaz sau electric. Intrați pe Amazon.de și căutați Räucherofen Gasheizung sau Räucherofen Electroheizung .
masatul este putin magnetizat,nu-iasa?
Da , are magnet în vârf.
Care este diferența dintre cele trei cuțite mai exact reprezinta ceva culoarea în sine?
Bună seara. Diferența este marca. Cel albastru este Dick iar celelalte două sunt Victorinox. Le-am luat pur și simplu la întâmplare.
tot respectul dle.
Vă mulțumesc ! Un weekend minunat vă doresc !
Buna domnul Adrian, daca sunteți amabil sa mi lăsați aici linkul in care dezosați piciorul din față al porcului că nu mai găsesc nicăieri acel video deși l am vizionat o data, mulțumesc frumos și un an nou binecuvântat va doresc !!!
Spre rușinea mea nu mă prea pricep cu link - urile . Vă scriu cum se numește filmulețul și așa îl veți găsi. Șunculiță țărănească din spată de porc. Varianta mea.
Va mulțumesc!!!
Foarte frumos doamne ajuta
Vă mulțumesc mult !
Am prins mișcările,multumesc frumos
Și eu vă mulțumesc și mă bucur că am fost de folos. Duminică minunată vă doresc. Cu stimă , Adrian !
Cum se numeşte arcul de ascuțit ?
Mulțumesc !
Bună dimineața. Se numește ascuțitor de cuțite Cozzini Ergo Steel HES 2 . Intrați pe internet și îl veți găsi.
Un masat bun de unde se poate lua?
Bună ziua. În Timișoara sper că mai există magazinul Ion Moș. Era pe strada Thomas Alva Edison. Acolo puteți găsi tot ce vă doriți : masate , cuțite , mănuși sau șorțuri de zale , polizoare. Sau pe internet. Al meu este Dick. Scrieți pe Google " Masat profesional Dick și vedeți ce vă dă. Vă salut cu respect !
Bună ziua. Ce fel de pastă este și de unde se poate achiziționa? Mulțumesc.
Eu o cumpăr din Austria. Este un magazin care pe lângă carne și preparate din carne are și cuțite, membrane ( mațe) , condimente,etc. De acolo cumpăr și pasta pentru pâslă. În România cu siguranță găsiți la Dedeman sau la Metro. În Timișoara cred că mai există magazinul Ioan Moș care are tot ce vrei pentru industria alimentară.
@@afumatoareadeweekend7653 bine, mulțumesc.
@@petru-andreikovacs5709 Cu mare plăcere !
Dacă ai răbdare înveți multe 😊
Fiecare i si ascute cutitele cu ce are sau dupa pricepere .Si eu ascut tot la polizor si fascicolul de scantei trebuie sa fie in jos .Dacă scânteile sant in sus s ar putea sa ti schimbi ochii .Orice gospodina i si ascute cutitul de orice .Ex de marginea farfuriei ,de marginea plitei ,de un obiect mai dur decât cutitul.Recomand ascutirea cutitelor simultan .Adică două de o data .Se încrucișează tăișul ambelor cutite si cu îndemânare se executa o miscare In cruciș dute _ vino Nu toata lumea are ustensile de ascutit precum polizor ,piatra fina rorofela cu smirghel fin si la final disc cu pasla si pasta de șlefuit .
Ok pt retete, dar polizorul ala doar a fost intors la 180° - chiar ai platit un mester pt ingineria asta ?
Bună dimineața. Nu doar atât. A trebuit și centrat. El inițial avea două pietre. Eu le - am dat jos , am pus polizorul lamelar în partea dreaptă , o pâslă normală , mult mai subțire în partea stângă. Așa am văzut în abator. Nu știam nimic despre sensul de rotație. Până atunci nu ascuțisem cuțite , mă rugam de unul și de altul. Când i-am dat drumul și am pus cuțitul , normal a luat-o razna cât pe ce să mă rănesc. Atunci am oprit , am chemat un meșter căruia i-am explicat ce vreau. Atunci am aflat că polizorul meu merge în jos nu în sus. L-a luat la el la atelier și peste vreo două zile mi - la adus cu pâsla asta mult mai groasă și mi-a explicat că a trebuit și centrat pentru că se scutura din toate încheieturile. Sistemele de protecție nu se mai potriveau așa că am renunțat și am făcut o " românească " . De atunci schimb doar polizorul lamelar când se tocește. Și este întors invers. Cam asta a fost.
Buna ziua. Îmi puteți spune ce granulație are discul lamelar?
Sper să nu mă înșel , l-am cumpărat acum mulți ani , dar cred că granulația era 100 .
@@afumatoareadeweekend7653 mulțumesc.
@@stefancristinelilas1435 Cu mare plăcere !
@@afumatoareadeweekend7653 când mai ascuțiți,uitați-vă, va rog frumos pe disc. Ar trebui sa scrie pe el. Mulțumesc frumos!
Pentru cine nu cunoaste ...e o mare filozofie ..... pentru cunoscatori - insa nu-i mare filozofie . .... ce vreau eu sa va spun sunt 2 aspecte : 1) in ce priveste sensul de rotatie al polizorului este cel normal si daca a-ti dat plata la electrician ..... cereti-o inapoi ca polizorul e ca din fabrica si daca il montezi corect cu butonul de pornire spre utilizator .... observati ca are sensul de rotatie in jos cum este normal .... iar cum este montat acum in filmare nu a-ti facut nimic decit ca l-ati montat la 180 grade si sensul e la fel doar ca a-ti schimbat pozitia de montaj si automat se v-a invirti in sus . sa verifice cine vrea si teoretic si practic si chiar as vrea sa ma contrazica cu argumente . Si 2) legat de pozitia cutitului trebuie specificat si observati ca asa este si iar va rog sa ma contraziceti ca nu-i asa . ...daca tii cutitul cind il ascuti cu taerea in sensul de rotatie a polizorului atunci v-a face acea ata sau mai bine zis lasa un span fin care agata la atingere si daca ascuti lama cutitului tinindu-l cu partea de taiere in sensul invers de rotatie a polizorului ..... NU v-a mai face acea ata sau span .... ci v-a ramine doar oglinda care s-a format in urma prelucrarii in cazul nostru a ascutirii . Deci asa sta treaba .... fara prea multe comentarii .
Cine vrea poate sa ma contrazica .... daca a facut cum am zis si e altfel de cum am explicat mai mult decit se putea explica .
I-mi pare rau de interventie dar acum cred ca s-a clarificat ce nu era clar . CLAR ??? ....si mult succes !
Eu am cumpărat polizorul din Germania și avea două pietre. Sensul era în jos. Am văzut în abator cum ascut măcelarii și mi-am cumpărat disc lamelar și pâslă , le-am schimbat și am încercat să ascut. Atunci era să mă accidentez. Am rugat un meseriaș să mă ajute. Mi-a explicat că sensul trebuie să fie invers. L-a luat la atelier și mi l-a adus așa cum este acum. De atunci ascut fără probleme și cuțitele taie brici. Sunt întrutotul de acord cu dumneavoastră. Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate și un weekend minunat !
Corect ce a spus dl. Ilie Vasile se cunoaște că e meseriaș., dar pentru unii e bine.
Hai bre chear ne crezi proști cu ascuțitul cuțitului
MULTUMESC FRUMOS.
sensul trebe sa fie in sus sa nu i a din material sensul trebe sa fie in fata ca ascuti cutit topor etc
Am și eu o întrebare cât timp poți folosi un masat adică cât te tine un masat nou nouț un an de zile doi trei ani având in vedere ca nu-l folosesc zilnic
Bună dimineața. Eu îl am din 2004. Deci încă puțin și are 20 de ani și sclipește ca nou.
@@afumatoareadeweekend7653 și eu mi-am cumpărat de la dikoron cel cu mânerul roșu închis cred ca știți despre ce vorbesc deci o sa îl am mulți ani de-acum încolo
Va mulțumesc frumos pentru răspuns o zi buna va doresc !!👍🤚🤚
@@georgeatanasiu9154 Ați făcut o alegere foarte bună. Să îl folosiți sănătos. Cu siguranță vă veți bucura de el foarte mulți ani de acum încolo. Toate cele bune !
Ce fel de pâslă este!? Pt ca am căutat in România si nu am găsit pt cuțite! Am găsit pâslă de lustruit lemn sau/si fier/oțel si era un material oarecum moale
Bună dimineața. Aia este dar dacă o dați cu pastă ea va curăța cuțitul de ață.
cauta omule o curea din piele, mergi la second-hand, gaseti curele din piele, nu da banii pe gunoaie
Unde se poate găsi acea pâslă
Atât discul lamelar cât și pâsla cu siguranță o găsiți la Dedeman.
@@afumatoareadeweekend7653 ok..ms frumos de sfat
@@tiberiujaczko369 Cu mare plăcere !
Daca otelul nu ar fi de calitate,nu cred ca ai mai face la fel!
👍Succes 🇷🇴
Mulțumim ,,,,)))))
Cu mare drag !
Și dk nu am polizor???
Ia schimbat polaritatea la polizor
Tine ti aproape
Buna ziua electricianul nu a facut nimic doar a intors motorul,daca il intoarceti cu intrerupatorul spre d-voastra i-si schimba sensul
Mult prea scump, trebuie și banc de lucru....Și dacă nu avem ? Nu avem bani, deci folosim, domnule, ce ? Un polizor manual cu o pânză adecvată, clar ? Aparatul va fi prins într-o menghină, max 30 grade înclinare orice ascut, ”sârma” o curăț cu glass papier ! Observ că sunteți un om priceput, însă ce aveți dvs. pe stand e pensia mea pe 2 luni, nu glumesc deloc ! Cele bune !
Nu este nicio modificare la polizor, electricianul a montat polizor invers și tu acum stai în spatele polizoruluu,de aceea crezi ca este sensul schimbat.Atentie,nu se acute cu sensul de rotație in sus,ești expus la accidente.Nu este de joaca,nu mai învățați și pe alții. Se vede ca nu aveți pregătire în domeniu.
Intrați pe Google și scrieți " Dick Lamellenschleifmaschine SM 90. Firma Dick nu cred că mai are nevoie de prezentare. Polizorul este la fel , cu disc lamelar și pâslă iar sensul de rotație este în sus. Deci ?
@@afumatoareadeweekend7653 observ aceeași replica la mai multe comentarii așa că hai să clarificam: o să folosesc ca exemplu o rindea pentru lemn. Ea vine standard de la producător, nu înseamnă că este o rindea proastă, dar talpa ei, broasca și lama, trebuie îndreptate/ netezite. Doar la cele de 400/500£ producătorul le va ajusta corespunzător, iar asta nu întotdeauna. Deci așa este și cu polizoarele astea, producătorul le face, ele merg dar este de datoria utilizatorului sa le ajusteze pentru nevoile sale. Personal nu am fost in abatoare dar oricine foloseste un polizor, este orientat în jos, să arunce în jos nu în sus. Și pe deasupra, trebuie să aibe un suport unde este discul de polizor, un suport ajustabil pentru sprijinirea obiectului de polizat și ajustarea unghiului fata de lamă. Admir încrederea de a face clipuri, dar sa din serioși, nu e mai bine sa faceți ceva in siguranță și mai ales să dați sfaturi bune pentru abonați? Dacă se accidentează cineva și zice că așa a văzut aici si va târăște apoi prin instanțe? Aia de ia-ți văzut, sunt măcelari, sunt obișnuiți cu cuțitele lor și le ascut și prin bătaie cu ciocanul ca pe coasa. Va rog frumos, la prima vedere cel puțin păreți mai elevat decât acei macelari
Si pasta este de diferite granulation.
Am lucrat la CUG Iasi si polizor cu sensul in sus este total gresit ..va pute-ti accidenta usor
Bună ziua. Dacă aveți cumva cunoștințe care lucrează sau au lucrat în abatoare prin Germania întrebați - i pe ei. Toate polizoarele sunt genul ăsta. Dacă veniți pe grupul meu de pe Facebook , tot " Afumătoarea de weekend" se numește ,promit că vă arăt o fotografie cu un polizor. M-am obișnuit. De 20 și ceva de ani tot așa ascut și nu m-am accidentat vreodată.
Polizorul a fost intors. Simplu! Cutitele nu se ascut pe polizor, cu atat mai putin pe disc lamelar. Pasla este ptr. lustruit metale, nu ptr. ascutit cutite. Culoarea pastei de slefuit are importanta deoarece semnifica granulatia compozitiei abrazive. Cutitul nu se da pe masat cu lama orientata spre corp/mana deoarece exista riscul de ranire. Pe polizor cu piatra de granulatie fina se poate indrepta o lama abuzata, dar restul ascutirii se face manual. In aceeasi situatie se poate folosi un slaif, dar ascutirea se face tot manual.
Sunt de acord cu culoarea pastei. Nu contest nimic din ce ați scris pentru că nu sunt de specialitate. Dar... Mergeți vă rog la un abator , și veți vedea doar polizoare de acest gen , cu disc lamelar și pâslă. De acolo m-am inspirat și eu. Intrați vă rog pe Google și scrieți Edertal Lamellenschleifmaschine LSM 150 , 7081. ( cu ocazia asta am văzut că au redus prețul așa că îmi voi cumpăra unul nou ) . Și cu poziția masatului sunt de acord dar eu pur și simplu nu pot să dau pe masat ținându-l în jos. Vă salut și vă doresc o săptămână minunată ! Cu respect , Adrian !
Putini oameni știu de flaif din păcate 😀👍
la toate abatoarele sunt asa am lucrat la abator si am si eu acasa la fel! merge super
@@afumatoareadeweekend7653 q
E cam prost
Ascutitul, este o meserie care se deprinde în timp. Pentru amatori, explicațiile sunt bune.
Asa este. Și eu sunt la fel de amator. Doar când lucrez cu carne îmi ascut cuțitul. În rest am altă muncă de făcut. Vă salut cu respect !
Simplu ,A intors invers polizorul si se roteste in sus
Îl ridici de mâner ca să nu te lovești cu mâna în perie nu că ar rămâne neadcutit.
Corect! Unii cred ca au descoperit mersul pe jos si se apuca de tutoriale in boxa/garaj.
🤝🤝🤝👏👏👏🙏🙏🙏
Polizorul pur și simplu a fost întors!
Cuțitele se ascut manual!
Râsul curcilor:A SCHIMBAT POZIȚIA POLIZORULUI, doar atât. Imaginație,zero!
HAAA-HAAA HAAA
Daca urmaresti ascutirea cutitelor forjate manual de catre fierarii japonezi o sa constatam ca nu are nici o legatura cu ce faceti dumneavoastra.
Iar un cutit de 2.000 euro sa il pui pe polizor , e cum ai pune vita Kobe la sarmale.
Bună dimineața. Nu are nici o legătură. Astea sunt cuțite profesionale pentru tăiat animale și tranșat carne. Așa se ascute în abatoare iar un astfel de cuțit costă între 15 și 20 de euro.
@@afumatoareadeweekend7653 eu lucrez in abator, si le ascut pe piatra, asta toceste lama repede.
@@redsik6683 În ce abator lucrați ? Chiar sunt curios unde se mai ascute pe tocilă și pe curea...
Cam bate pisla domnule Adrian centrați pisla
Erau polizoare acum ......ani
Aici Iasi.
....Uite un om care este , cu toata lumea ..."La cutite" !...
Că bine spuneți ...!
Bai frate astea sânt figuri un cuțit și pe piatra merge ascuțit și tae de rupe pe vremea lui tatae numai din astea nu erau lăsați astea
Aloooo eu le ascut cu piatră de ascuțit coasa la mâna
Nu mi sa lipit de mână neam 😆😆
Electricianul nu a făcut nimic ti-a întors polizor la 180 grade . .Un meseriaș bun ascute și și cu rotatile în jos . Va spune un ascuțitor de .meserie care a ascuțit mii de cuțite chiar și briciul .
Felicitări, domnule Carjan . Eu nu sunt de meserie. Sunt tehnician veterinar. Am văzut în abator în Germania polizoarele cu care ascuțeau măcelarii. Am tras cu ochiul, m-am mai rugat să mă învețe și pe mine. Fără discuție că se ascute și cu rotațiile în jos dar eu nu știu decât așa și sunt fericit că mi le fac singur și taie foarte bine. Vă salut cu respect , Adrian !
Asta insemna sa nu fii in domeniu si sa bati campii ! Incepand de la sensul de rotatie , culoarea pastei de slefuit , metoda de luat ata ,etc Sfat : nu va luati dupa toti priceputii , cititi un manual de aschiere a metalelor si aveti sansa sa nu va accidentati !
Domnule Hîncu vă rog doar atât. Intrați pe Google și scrieți vă rog. Dick Lamellenschleifmaschine SM 90 . Veți vedea un polizor de firmă ( numele Dick cred că spune totul ) care are în stânga pâslă , în dreapta disc lamelar iar sensul de rotație este arătat explicit ÎN SUS . Oare nici ei nu au citit manuale de prelucrare prin așchiere ? Am văzut astfel de polizor acum aproape 20 de ani , nu este invenția mea. Eu doar m-am rugat de unul de altul să mă învețe și pe mine să ascut. Iar cu pasta...mama ei de pastă...de fiecare dată când mi se termină și merg să cumpăr alta de fiecare dată este de altă culoare. Vânzătorii mi-au spus că nu contează culoarea. Mergeți vă rog la un abator și veți vedea astfel de polizoare. La unul pastă albă , la altul pastă verde. Vă salut cu respect !
Mulțumesc!
Și eu vă mulțumesc pentru că urmăriți Afumatoarea de weekend ! Toate cele bune !
Eu cred ca acest om ori face misto de noi, privitorii, ori...Cum sa zici ca ai chemat pe cineva ca era sensul in jos, si acum are sensul in sus si sunt butoanele pe partea cealalta? Nu e clar ca a intors polizorul invers? Ai totusi o varsta, chiar asa?
Și unde vedeți dumneavoastră bătaia de joc ? Am spus doar că eu am dat greș când am încercat să îi aduc modificări și am apelat la un specialist care nu știu cu exactitate ce i-a făcut , ce modificări i-a adus dar ascut cu el în acest mod de aproape 20 de ani. Chiar contează atât de mult ? Am vrut să arăt oamenilor cum ascut eu cuțitele. Atâta tot. Am vrut doar să fiu de ajutor. Vă doresc numai bine !