Vals Vienez demo

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 16 лис 2011
  • www.bel-art.ro/...
    LOCURILE in grupele de cursanti sunt LIMITATE! Nu pierdeti ocazia!
    Inscrie-ti-va acum : www.bel-art.ro/... si participati automat la tombola la care puteti castiga unul din cele 3 MP3 Playere.
    Informatii si detalii:
    Site: www.Bel-Art.ro
    Mail: belart.iasi@gmail.com
    Telelefon: 0757.033.033
    Messenger: belart.iasi@yahoo.ro
    UA-cam: BelArtIasi
    "Dacă există vreo formă muzicală care să fie expresia directă a senzualităţii, aceasta este valsul vienez... Valsul a fost dansul noii perioade romantice de după războaiele lui Napoleon, şi contemporanii primelor valsuri au fost şocaţi de erotismul acestui dans, în care o femeie îşi îmbrăţişează partenerul, îşi închide ochii într-un vis fericit, şi pluteşte de parcă lumea ar fi dispărut. Melodia noilor valsuri emană dor, dorinţă şi tandreţe".
    Valsul Vienez consta in rotiri continue, intrerupte de pasii de schimbare. Amploarea rotirilor trebuie dozata. La fel si micile inclinari ("sway"). Masura muzicala este de 3/4, tempoul fiind de 58-60 batai/minut.
    Este un dans a carui forma este marcata de figuri putine, care nu au suferit prea multe transformari de-a lungul anilor. Este cel mai vechi dintre dansurile sportive.
    Primele atestari ale dansurilor precursoare Valsului Vienez, inrudite cu el, sau care au influentat forma sa, dateaza din secolul XVI.
    Originile sale sunt controversate, nu mai putin de patru tari (Austria, Franta, Germania sau Polonia) revendicand nasterea Valsului Vienez. Primul dans inrudit cu Valsul, "Dreher-ul", apare in jurul anului 1520, in Germania. Austria si Franta au lansat propriile versiuni de Vals, "Weller" (1580), respective "Nizzarda" (1590).
    Laendler-ul, original din Bavaria, este predecesorul Valsului Vienez. Acesta din urma a luat nastere dupa ce pasii si figurile Landler-ului au fost reduse, datorita vitezei, la sase pasi.
    Prima melodie de Vals, "O du lieber Augustin", a fost compusa in 1670. In 1766 a fost pusa in scena, la Viena, opera "Una cosa rara", pe muzica de Vals.
    Printre admiratorii inflacarati ai Valsului s-a numarat si Mozart, care a inclus in una dintre operele sale, "Don Giovanni", trei valsuri, cantata unul dupa altul.
    Valsul Vienez a fost criticat prin secolele XVII-XVIII, fiind considerat un dans vulgar. Cu toate acestea, in 1816 a fost acceptat si in Marea Britanie.
    "Dansul interzis", asa a fost supranumit Valsul, pentru ca atunci cand a ajuns in salile de dans vieneze partenerilor le era permis sa se atinga, lucru nemaiauzit pana atunci. Tinerii au continuat insa sa-l danseze, iar in cele din urma s-a facut trecerea catre dansul de salon, transformandu-se intr-un dans elegant, cu o muzica rafinata. Cele mai folosite instrumente sunt pianul, vioara si basul.
    Un episod important in istoria valsului a fost generat de Johann Strauss care este considerat parintele valsului vienez. Prin cele 250 de valsuri compuse pe care le-a promovat cu ajutorul propriei orchestre, Strauss a imbogatit considerabil acest dans si l-a facut celebru
    Dupa unii specialisti, valsul ar fi evoluat din dansurile populare specifice Austriei sau Germaniei.
    Acestea erau practicate de catre clasele din zonele mai umile ale societatii vieneze. Cu timpul, se pare ca au fost adaptate la gusturile mai pretentioase ale claselor inalte.
    In acest scop, unii pasi au fost stilizati si innobilati si, de asemenea, s-a renuntat la unele miscari.
    De exemplu, miscarea mainilor s-a transformat intr-un gest foarte elegant, mult mai pe gustul aristrocratiei, iar sariturile au fost excluse cu toate ca se constituiau ca o figura de baza in valsul originar.
    In momentul in care a fost inventat parchetul si podelele saloanelelor au fost captusite cu lemn lustruit, valsul a capatat numeroase sensuri si ascunzisuri pentru partenerii care valsau. Ei "scapau" miscari de tandrete, ocheade insinuante sau dragalasenii delicioase.
    Destul de rapid, valsul a pierdut toate elementele barbare sau neslefuite care il caracterizau in epoca lui de inceput, iar miscarile au devenit ametitor de alunecoase. Au explodat barfele despre cuplurile de dansatori, conservatorii si-au smuls parul din cap, bisericile au innebunit.
    Mai pe scurt, epoca flirtului s-a instalat iremediabil in salile de bal..."
    In 1983, International Comitee of Ballroom Dancing a standardizat figurile de dans. Acestea aveau sa fie singurele permise in competitiile de dans sportiv timp de aproape doua decenii:
    "natural si reverse turn": deplasari si intoarceri continue;
    "changing steps": figuri de legatura;
    "natural si reverse fleckerls": dans rotativ-stationare;
    "contra check": legatura intre fleckerl-uri.
    Acest video nu apartine Scolii de Dans Bel Art.

КОМЕНТАРІ •