Pyöräliikenne Helsingissä

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 7 вер 2024
  • Millaista on pyöräliikenne Helsingissä ja miten sitä suunnitellaan? Haastattelussa Helsingin kaupungin pyöräilykoordinaattori Reetta Keisanen. Video on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Lisätietoa: hel.fi/pyoraily ja www.pyöräliikenne.fi
    Pyöräliikenteen suunnitteluohje ja blogi: pyoraliikenne.fi/
    Helsingin pyöräilykatsaus 2019: issuu.com/hels...
    Videon kansikuva: Jussi Hellsten
    Talvikuvat: Aki Antinkaapo
    Taustamusiikki: Synergy / Geographer
    Tilaa Velogin UA-cam-kanava nähdäksesi lisää vastaavanlaisia videoita - ei maksa mitään! bit.ly/velogisub
    Tilaa myös Velogin maksuton uutiskirje pysyäksesi ajan tasalla: bit.ly/veloginews
    Ostan pyöräilytarvikkeeni affiliate kumppaneiltani Wigglestä ja CRC:stä. Tekemällä omat ostoksesi ao. linkkien kautta tuet Velogin toimintaa - hinta on sinulle silti sama!
    Wiggle: tidd.ly/668b848d
    Chain Reaction Cycles : tidd.ly/b4e66e0a
    "Onneksi pyörä on keksitty" paidat ja muut Velogi tuotteet: shop.spreadshi...
    Lataa kännykkääsi maksutta Velogi Gym ja aloittelijan punttisalitreeni: bit.ly/velogigym
    Laajempi maksullinen ohjelma: bit.ly/velogigy...
    Maksuton kehonpainotreeni: bit.ly/velogiym...
    Jos olet aloittelemassa pyöräilyä, suosittelen Pyöräilyn perusteet - verkkokurssia, joka tarjoaa oikopolun pyöräilyn pariin: bit.ly/pyoraile...
    Pyöräilyn perusteet voi nyt omaksua myös e-kirjana: kirja.elisa.fi...
    Jos sen sijaan UA-cam videoiden teko kiinnostaa, niin ala seuraamaan myös Videoneuvosta ja tilaa kanava: bit.ly/videoneuvos_sub
    #OnneksiPyöräOnKeksitty #Pyöräliikenne #Helsinki

КОМЕНТАРІ • 37

  • @slure_
    @slure_ 5 років тому +15

    Asun pienessä kaupungissa Savossa ja itsellä on vain 2 km koulumatkaa jolla on isoja ala- ja ylämäkiä. Tiet eivät ole kovin hyvässä kunnossa, niissä on hirveästi repeämiä, töyssyjä ja monttuja, joten jousettomalla pyörällä ei ole hirveän mukava polkea. On ne talvella yleensä aurattu ja kaupunki niitä välillä hiekottaa. Ajan aina polkupyörällä kouluun vaikka kuinka lunta olisi. 7. luokalla menin ja 8. luokallakin tulen menemään joka päivä pyörällä kouluun, jos en sitten poissa ole jonkun takia.

    • @Velogi
      @Velogi  5 років тому +2

      Hieno homma!

  • @hanko2162
    @hanko2162 5 років тому +5

    Mielenkiintonen video näin opiskelijan näkökannalta. Kanssaopiskelijat onkin muun muassa tutkinut eri kaupunkien pyöräiltävyyttä ja mukava kuulla nyt, miten tämä suunnittelu tapahtuu käytännössä.
    Jälleen hieno video, kiitos!

  • @vesaronkainen3618
    @vesaronkainen3618 5 років тому +7

    Hyvä video! Olisi mielenkiintoista nähdä myös Tampereelta vastaava.

  • @kaiaberg63
    @kaiaberg63 5 років тому +3

    Hyvä video :) Hienoa, että baanaverkkoa on suunnitteilla peräti 130 km. Kyllä sillä kelpaisi ajella. Valitettavasti vain pelkään, etten minä eikä kukaan muukaan nyt elävä ihminen tule näkemään valmista baanaverkkoa jos sitä rakennetaan nykytahtiin. Baanoja on rakennettu Helsinkiin yhteensä kuusi kilometriä vuosien 2012-2019 aikana, joten tuolla vauhdilla koko suunnitellun baanaverkon valmistuminen kestäisi noin 150 vuotta.

  • @tatutyrvakainen8307
    @tatutyrvakainen8307 5 років тому +9

    Helsinki näyttää panostavan pyöräilyasiaan. Noita Helsinkejä pitäisi olla muillakin paikkakunnilla . . .

    • @tarpattituopponen7783
      @tarpattituopponen7783 4 роки тому +2

      Tatu Tyrväkäinen Helsinkiläisenä totean Oulun olevan edellä. Suomen pyöräpääkaupunki.

  • @petterjuurikivi
    @petterjuurikivi 5 років тому +3

    Loppu kevennys oli loistava! - Muutenkin erittäin hyvää asiaa. Kirkkonummelta kun pyöräilee Helsinkiä kohti, on pyöräväylät kyllä pääsääntöisesti hienossa kunnossa.

  • @meomarte
    @meomarte 5 років тому +1

    En tiedä tuon harjasuolauksen pohjavesivaikutuksista (vrt tiesuolaus valtaväylillä), mutta radan varsi Pasilan ja Keskustan välillä oli viime ja toissa talvena aika hyvä ajaa kun se oli käytännössä sula pienellä pakkasellakin eikä ollut hiekkaa. Hiekka on pyöräilijän näkökulmasta ahterista. Kvartsi on lohjetessaan niin terävää. :)

  • @finnishbikeguys4118
    @finnishbikeguys4118 5 років тому +2

    Ihmisten asenteet tulisi saada muuttumaan niin, että talvipyöräilyä ei nähdä minään extremenä. Useimmille este lähteä pyöräilemään talvella on lähinnä henkinen.

  • @allu7011
    @allu7011 5 років тому +1

    Ihan mielenkiintonen video :)

  • @Mersuharrastaja
    @Mersuharrastaja 5 років тому +3

    Nyt oli oikeeta asiaa, vaikka onhan kaikki videosi asiaa, mutta varmaan ymmärrät mitä tarkoitan. Vähän tosin säälittää se, että jossain paikassa hoidetaan pyörätiet hyvin ja sitten just sillä missä ite asuu on asiat retuperällä. Mutta tosi hienoa että Helsingissä on jopa asiaan palkattuna henkilöitä.

    • @Velogi
      @Velogi  5 років тому +1

      Monessa kylässä on väyliä tehty pilvin pimein 80 luvulla ja nyt ei olekaan varaa ylläpitää niitä. Sepelit levitetään syksyllä - poisharjauskin on vähän niin ja näin.

  • @lumenluoja2260
    @lumenluoja2260 5 років тому +1

    Mulla on 2 tapaa päästä kirkonkylälle: 1. Tie jossa nopeusrajoitus 80 km/h ja paljon rekkoja 2. Vanhatie (soratie) jota ei talvella aurata juuri ollenkaan. Hyvä homma että jossain sentään pääsee hyvin asioimaan pyörän avulla.

    • @Velogi
      @Velogi  5 років тому +2

      Teiden kunnossapito ja rahoitus on kyllä hurjassa jamassa. Pientareiden kunnon lisäksi huolestuttaa kännykkää räpläävät autoilijat. Jälkeenpäin todetaan van että "ajautui pientareelle tuntemattomasta syystä".

  • @satuleppanen8759
    @satuleppanen8759 5 років тому +2

    Hyvä Helsinki ja Reetta!

  • @timo-oo
    @timo-oo Рік тому

    "Vanha video" mutta ajankohtainen aihe edelleen! Harmittavan vähän on mediassa esillä Helsingin pyöräilynedistämissuunnitelmat. Haasteiden juurisyynä on mielestäni vanhanaikainen ajattelu, että pyöräliikenne ja jalankulku on ympätty samoille kevyen liikenteen väylille. Infran rakentamisen lisäksi tarvittaisiin myös ns. asennekasvatusta ja opastusta uudentyyppisten pyöräväylien käyttöön. Esim. yksisuuntaiset pyöräkaistat ovat monille vielä aika vaikeasti ymmärrettävä asia eli ajetaan väärään suuntaan.
    Lisäksi mielestäni pyöräily nähdään edelleen liikaa harrastuksena ja liikuntana kuin liikkumismuotona paikasta toiseen. Pyörän käyttö on muutakin kuin hikiliikuntaa maantiellä tai metsässä. Työmatkapyöräilyyn tai asioimiseen ei tarvitse pukea urheiluvaatteita! Peruskuntoisen ihmisen pitäisi jaksaa polkea 20-30 min ilman kummempia ponnistuksia 😃. Useimmiten pyörä on jopa nopeampi kuin julkinen liikenne ja samaa aikahaarukkaa autoon verrattuna.

  • @DC9848
    @DC9848 5 років тому +2

    Metroasemille tarvitaan vankempia pyörälukkoparkkeja missä on myös valvontakamerat

  • @Onn1
    @Onn1 5 років тому +1

    Harjasuolauksesta jäi minulle käteen vain jumiin ruostuneet ketjut

  • @rutikuiwa8427
    @rutikuiwa8427 5 років тому +1

    Hyvä video eli kitooooooos, mutta arveluttaa tuo suolaharjaus ympäristölle/fillarille. :/ Kuinkahan lie ekopohojasta ainetta..? Puusilipullakin tms. ovat kokeilleet täällä pohojosessa "hiekottaa". :D

    • @Velogi
      @Velogi  5 років тому +2

      Harjasuolaus jakaa mielipiteitä, kun harva kuitenkaan ajaa pelkästään niillä väylillä eli talvilosuhteisiin on joka tapauksessa varauduttava kun kesäkeli" on vain osalla matkaa.

    • @QcK0101
      @QcK0101 5 років тому

      Turussakin harjasuolaus menetelmä ollut käytössä pari vuotta. Ympäristölle täysin myrkytöntä.

    • @jukkasinda2073
      @jukkasinda2073 5 років тому

      @@Velogi Itselleni tämän harjasuolauksen yksi hankala puoli onkin juuri tämä, että sitä on vain osan matkaa. Töistä kotiin lähtiessäni aloitan ajon juuri tällaiselta väyläverkolta ja tietyillä keleillä se ne ovat tosi vetisiä. Pyörä siis kastuu. Siitä sitten siirryn pois muun kunnossapidon alaisille väylille ja sopivalla kelillä tästä alkavat sitten haasteet lumen jäätämisen kanssa kiinni pyörään mitä ei olisi jos olisi olleet tiet kuivana koko pätkän.

    • @LauriAP
      @LauriAP 5 років тому +1

      Harjasuolauksessa käytetään pääosin ruokasuolaa ja vähän kaliumsuolaa. Sitä kokeillaan Kohta Tampereella, Turussa on jo suolattu ja harjattu Aurajoen rannan pyöräteitä. Kuormittaa se vähän ympäristöä.

  • @M05Finland
    @M05Finland 5 років тому

    on perseestä?

  • @6295607
    @6295607 5 років тому +1

    Ei ihme että julkinen sektori on niin velkainen kun jengi saa kuukausipalkkaa pyörä pyöräilykoordinaattorin hommista. Nimimerkillä seurat tekevät talkoona enemmän työtä 1/100 kustannuksilla kuin mitä nuo byrokraatit.

    • @jattikuukunen
      @jattikuukunen Рік тому

      Jos sillä saadaan autoiluinfran tarvetta alas niin kyllä tulee melkoiset säästöt.

    • @6295607
      @6295607 Рік тому

      @@jattikuukunen joo Suomen alasajossa tulee isot säästöt. Sähköä ei juuri käytetä ja elintaso tippuu 60-luvun tasolle.

    • @jattikuukunen
      @jattikuukunen Рік тому

      @@6295607 no se alasajo onnistuu kyllä jos säästö- ja yksityistämisvimma saa jatkoa. Muutama ajokaista kaupungissa ei siihen vaikuta.

    • @6295607
      @6295607 Рік тому

      @@jattikuukunen joo kun ne verot on niin hyviä ja hyvin käytetty niin nostetaan verot 100 prosenttiin.