ANNE VEYA BABANA BAKTIYSAN HAK EDERSİN.

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 6 лют 2025
  • Borçlar kanunumuzun 612. Maddesi göre “Ölünceye Kadar Bakım Sözleşmesi” aslında bir “MİRAS SÖZLEŞMESİ” olduğu için RESMİ ŞEKİL ŞARTINA bağlı olup, mutlaka yazılı olarak yapılmalıdır.
    Birine ölünceye bakma karşılığında kendi mal varlığının tamamı veya bir kısmını , kendisine bakan kişiye bırakması “Ölünceye Kadar Bakım Sözleşmesi” ile oluyor.
    Bu konudaki miras sözleşmesini yapmaya üç kurum yetkilidir.
    1-Noter Huzurunda
    2-Sulh Hukuk Mahkemesi düzenleyebilir.
    3-Tapu Sicil Müdürlüğünde, tapu memuru düzenleyebilir.
    4-Veya yurtdışında ise konsolosluk eliyle yapılmalıdır. Elbette bu sözleşme yapılırken iki tane de şahit gerekmektedir.
    Ölünceye kadar bakım sözleşmesi düzenlendiği tarihten sonra BAKIM ALACAKLISI tarafından bozulabilir. Çünkü Bakan kişi, yaşlı kişiye kötü muamelede bulunması veya bakım görevini yerine getirmemesi halinde sözleşmeden cayılabilir.
    Son olarak da “MURİS MUVAZAASI” dediğimiz konu. Şayet bakım şartı yerine getirilmişse ve bu nedenle de gayrimenkulü almışsa burada muvazaadan bahsedilemeyeceğinden tapunun iptali mümkün değildir.
    Burada en önemli şey gerçekten BİR BAKIM BORCUNUN yerine getirilmesidir.
    Çevrenizdeki avukat arkadaşlardan destek almanızda fayda var.
    Sorularınızı " onliferealestate@gmail.com" adresine yazabilirsiniz
    Nida Tufan 0 541 579 20 80

КОМЕНТАРІ • 2

  • @hakanikizkaya464
    @hakanikizkaya464 9 місяців тому

    Bu konu başıma geldi. Annemle noterden,bakım sözleşmesi yaptık annemin israrı üzerine çünki abim hiç ortalıkta yokytu. ben annem sağ iken tapuya filan gitmedim.
    Annem vefat ettikten 4 ay sonra tapuya gittim. Tapu dur bakalım dedi. Annen sağ iken gelseydin sorun yok tapuyu alırdın şimdi annen yani borçlu öldü mahkemeye gitmen lazım. O yüzden ölünceye kadar bakım sözleşmesini, avukatınız ile sulh hukuk hakimi önünde yapın MUTLAKA ,, Veya noterde yaparsanız sözleşmeyi yapar yapmaz tapuya gidin ve tapuyu alın,, yoksa bakılan kişi vefatından sonra cok uğraşırsınız.

    • @onliferealestategayrimenkul
      @onliferealestategayrimenkul  9 місяців тому

      Sizin de dediğiniz gibi bu tür muameleler mutlaka hukukî kurallara uygun yapılması gerekli ki ilerideki sorunlara işin başından çözülsün. Aksi halde bir sürü işle uğraşıyor