Ölünceye Kadar Bakma Sözleşmesinden Kaynaklanan Muris Muvazaası | Avukat Hasan Tok

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 14 гру 2024

КОМЕНТАРІ • 52

  • @koyluisci666
    @koyluisci666 9 місяців тому +3

    Çok harika bir video Allah iki mekanda size rahmet merhamet eylesin.

  • @serpilyilmaz4071
    @serpilyilmaz4071 9 місяців тому +2

    Sayın Hasan bey değerli bilgiler için teşekkür ederim İzmir

  • @bbxxbgvh3948
    @bbxxbgvh3948 8 місяців тому +2

    Hocam kolay gelsin konuyla alakalı değil ama başka soracak kimse bulamadım.Kimliğimin fotoğrafını arkalı önlü birine attım tc kimlik ve seri numarası kısmının bir kısmını kapattım ama güven sıkıntısı yaşıyorum, e devlet üzerinden çoğu şeyi kısıtladım (ortaklık) fakat en sağlam çözüm olarak kimliği değiştirirsem sorun ortadan kalkar mı, yanılmıyorsam seri no değişiyormuş.

    • @AvukatHasanTok
      @AvukatHasanTok  8 місяців тому

      Türkiye de herkesin tüm bilgileri zaten internette dolaşıyor. O yüzden sen şifrelerini yenile ve telefonuna onay kodu göndermeden giriş yapma

  • @denizaslan7233
    @denizaslan7233 7 місяців тому

    Kolay gelsin, değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim Avukatım.

  • @hanifekarakuş-w1d
    @hanifekarakuş-w1d 8 місяців тому +1

    Merhabalar hasan bey iyi günler.İban açıklamasında avukata gönderdigimiz paranın açıklamasına örnek olarak ortaklığın giderilmesi davasının tamamı şeklinde yollarsak dava sonunda geçerliliğini korurmu yoksa sözleşme yapmamız şartmıdır.cevaplarsanız çok mutlu olurum iyi günler dilerim.

    • @AvukatHasanTok
      @AvukatHasanTok  8 місяців тому

      Sözleşme yapmazsanız avukatınızla aranızda Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uygulanır. Orada da ortaklığın gideeilmesi davalarında vekalet ücreti maktu. Yani çok düşük bir ücret. Ödeneyi o açıklama ile yapmanız yeterli.

  • @aristoaristo9857
    @aristoaristo9857 3 місяці тому

    Merabalar ,Hasan bey , trampa ile ev ile arsa degisiminin sakincalari varmidir.neye dikkat etmeliyiz

    • @AvukatHasanTok
      @AvukatHasanTok  3 місяці тому

      Sakıncası yok. Bedele, imar durumuna ve tapu takyidatına bakmadan yapmayın.

  • @mustgs1905
    @mustgs1905 9 місяців тому +1

    eşimin teyzesine biz böyle bir sözleşme yaptık. amaç daha önceden noter ile eşimin annesine bırakmış olduğu varlıkları kavgalı ve küs olduğu diğer murislere vermek istememesi. eşimin annesi erken ölünce rücu etmek zorunda kaldı sonrada bize bırakmak için tapuda sözleşme yaptık(sağlık durumu normal). farklı şehirlerde olduğumuz ve evini bırakmak istememesi nedeniyle yatılı bakıcı tuttuk. teyzemiz vefat edince mirasçılar dava açtı .mahkeme mal kaçırma olarak karar verdi ve evi diğerlerinde pay alacağı şekilde bölüştürdü malesef. mal bölüşmesinde sorun yok ta amacına ulaşmaması biraz üzüyor.. sanıyorum ki bu tip durumlarda bağış adı altında devir etmek en sağlamı.

    • @BosdagAslan
      @BosdagAslan 6 місяців тому

      Yalancinin altini kazinca Sahtekar cikar! Tabi Mirascilarina kalacak size mi kalanacni sanetiniz:D

  • @vuslatpusu6459
    @vuslatpusu6459 3 місяці тому

    Sayın hocam bakım alacaklısı ve bakım borclusu bosan ma hakkinda tapu iptal olurmu beraber yasamalari imkansızlast

  • @NerminAltun-yb1zv
    @NerminAltun-yb1zv 3 місяці тому

    Hayirli gunler benim sorum muris muvaaza davasinda karsi tarafin kendini mudafa davasi varmi varsa nedir

  • @hikmetolgun9676
    @hikmetolgun9676 4 дні тому

    Hasan bey merhaba size bi sorum olacak annemin şuan devam eden tapu iptal davası var dedem 3 katlı evini ökb kaydıyla iki oğluna bağış yapmış ama bunlar evin tek katlı olduğunu daha sonradan 2 ve 3 katı sonradan çıktığını beyan ediyorlar ayrıca dedem diğer 2 tarlasını gene iki oğluna satış göstermiş oğlunun biri ödeme yaptım diyor banka yoluyla diğeri ise elden ödeme yaptığını beyan ediyor sizce bu dava nasıl bi sonuç alır

    • @AvukatHasanTok
      @AvukatHasanTok  3 дні тому

      Ölünceye kadar bakım sözleşmesi ile devredilen taşınmaza ilişkin davayı kaybedersiniz.
      Parayı ödeyen banka ile o yüzde elli kazanır. Diğer elden veren davayı kaybeder.

  • @omerarslan1099
    @omerarslan1099 8 місяців тому

    merhaba avukat bey iyi günler dilerim. Ortaklığın giderilmesi davası için nakit para anlaşılan davada, dava sonunda % lik ücret talep edilebilirmi bizden sorumu cevaplarsanız cok sevinirim.

  • @berkanseslier3652
    @berkanseslier3652 9 місяців тому

    Mrhb hocam2013 yılında babaannem doktor raporuyla vasiyetname yoluyla bir kısım arsasını bana verdi ve 2017 de vefat etti ve halam vasiyetname iptal davası actı ve kazanamadı Konya bölge adliyeye ordanda yargıtaya temyize gitti şu anda Yargıtay'da incelemede yargıtaydan temyiz karari gelince tapu tescil için nasıl bir yol izlemem gerekiyor şimdiden teşekkürler iyi günler dilerim.

    • @berkanseslier3652
      @berkanseslier3652 8 місяців тому

      @@dilekuzun7062 1yılı geçti e devletten sorgulayınca arşivde görüntuleniyordu şimdi sorguladıgımda ise incelemede olduğu gorunuyo ama ne zaman sonuçlar bilmiyorum.Sizin mahkeme ne sürecte...

    • @dilekuzun7062
      @dilekuzun7062 8 місяців тому

      @@berkanseslier3652 sorguladigimizda bizimkinde sade görünüyor inceleniyor filan yazmiyo ve geceli 1 yil odu

  • @deryasvk
    @deryasvk Місяць тому

    Merhaba hasan bey ökb sözlesmesine dayalı mirasçılara karşı tapu iptal davam var bakımım gerçek ancak mirasçılar tanık beyanlarında annelerini onlara göstermedigimi evime sokmadığımı onlara annelerini vermediğimi gibi bir sürü iftara atarak tanıklık yaptılar benim tanıklarım dinlenecek haftaya sizdende bilgi rica edebilrmiyim

    • @AvukatHasanTok
      @AvukatHasanTok  Місяць тому

      Yargıtay kararı var kazanırsınız

    • @deryasvk
      @deryasvk Місяць тому

      @AvukatHasanTok teşekkür ederim

    • @sabahatcivan9263
      @sabahatcivan9263 28 днів тому

      iyi günler sayın avukat Hasan bey bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.
      biz 7 kardeşiz babam haziran 2024 te vefat etti emekli olunca arsa aldı mütaitten 5 daire aldı tapuya gittiklerinde kız kardeşimi çok sevdiğinden 5 dairenin 2.5 dairesini eniştemin üzerine tapu yapmış babama sorduğumuzda ortak yaptık dedi 24 yıl önce hiç birimiz babamıza bir şey demedik yıllar sonra diğer çocuklarına haksızlık yaptığını anlamış pişman olduğunu daireler karşılığında hiç para almadığını bize defalarca söyleyip iş işten geçti derdi 2012 yılında noterden vasiyetname bırakmış noter S.B.Devlet hastenesinden akli dengesi yerinde mi diye rapor istemiş akli dengesi yerinde olduğu raporu ve şahitlerle kardeşimi kalan diğer mallarımdan öldükten sora hak alamayacak diye vasiyetname bırakmış
      kardeşim kalan 6 kardeşinin mirası olan mallarındanda almak için vasiyete iptal davası açmış babam murise 24 yıldır kirasını alıyor biz bir şey demedik bu davayı kazanırmı acaba bizden savunma istediler biz kaznabilr iyiz acaba bilgilendirirseniz memnun olurum iyi günler

    • @AvukatHasanTok
      @AvukatHasanTok  28 днів тому

      Davayı onların ifadesi ile kazanırsınız.

  • @alamamyunaytit358
    @alamamyunaytit358 6 місяців тому

    Hocam kolay gelsin icra hukuk mahkemesinin kesin kararını tehiri icra yapabiliyorlarmı.

    • @AvukatHasanTok
      @AvukatHasanTok  6 місяців тому +1

      Yapamazlar. Takibe devam edersiniz

    • @alamamyunaytit358
      @alamamyunaytit358 6 місяців тому

      @@AvukatHasanTok gerekçeli kararı beklememiz gerekirmi duruşma zaptıyla ilamlı takip yapabilirmiyiz

  • @muratdundar7451
    @muratdundar7451 7 днів тому

    Hasan Bey merhaba pek çok izleyenin fayda gördüğü ve sorularına cevap bulduğu birbirinden faydalı videolarınızı izliyorum uzun zamandır. Pek çok izleyenin fayda gördüğü videolarınızdan yola çıkarak yardımcı olabileceğinizi düşündüğümden size bu mesajı göndermek istedim. Sorunuma gelince 80 li yaşlarına merdiven dayamış beyin anevrizması, karaciğer büyümesi ve bunun yanında pek çok hastalığı bulunan annemin tüm bakımını ben üstlenmiş durumdayım. Annemin benimle beraber 4 çocuğu vardı fakat 3 ablam sırası ile 2003-2020-2023 yıllarında vefat etti. Annemin hayattaki tek çocuğu benim ve bu hastalık süreçlerinde eniştelerimden hiç bir maddi manevi yardım görmemiştir. Kendisi de bu zor zamanlarında sadece benim yanında olduğum ve baktığımdan dolayı oturduğu evi eniştelerimin hak etmediklerini bana bırakmak istediğini beyan ederek 05.07.2021 tarihinde daireyi bana sattı. Sanırım annemin bana satış yapması en büyük hatamız oldu diğer mirasçılar açısından mal kaçırma olarak görüldüğünden dava açıp tapunun iptalini gerçekleştirebiliyorlarmış.
    Hasan Bey burada müsaadenizle size bazı sorularım olacak
    1. Annem tapuda daire satışını hibe olarak gösterse ve tapuya bakım karşılığı olarak verdiğini beyan etse eniştelerim bir hak iddia edebilirler miydi ?
    2. Anneniz hibe yolu ile tapuyu size devretmiş olsaydı diğer miraşçılar hak edemezlerdi demeniz durumunda tapu dairesinde satış olarak görünen tapu durumunu hibe olarak değiştirebilmem için nasıl bir yol izlemem gereklidir ?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder sizin ve ailenizin yeni yılını kutlarım. İyi çalışmalar

    • @AvukatHasanTok
      @AvukatHasanTok  7 днів тому

      Aslında tan bu durum ile ilgili Yargıtay Genel Kurul kararı var. Satışı iptal etmenin yanlış olacağını söylüyor. Yani annenizin vefatından sonra enişteleriniz tek bir daşre varda anneniz bunu size satmışsa ve annenize siz bakmışsanız iptal ettiremezler. Ama yüze 100 olsun diyorsanız ve annenşzin akıl sağlığı yerinde raporu alabilmesi mümkünse o zaman annenize geri verin daşreyi size ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile tapuda versin.

    • @muratdundar7451
      @muratdundar7451 6 днів тому

      @@AvukatHasanTok Öncelikle soruma bu kadar hızlı bir şekilde geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Anneme daireyi geri verirken satış olarak mı yoksa hibe olarak mı hangisi doğru yöntem sizce ? Bakım sözleşmesi ile tekrar bana vermesi için belli bir süre geçmesi gerekli mi ? Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. İşiniz gücünüz rast gitsin

    • @AvukatHasanTok
      @AvukatHasanTok  6 днів тому

      @muratdundar7451 farketmez

  • @maltalili
    @maltalili 25 днів тому

    Hocam Selam Benim Öğrenmek istediğim konu Annem Uzun yıllar önce Kız kardesime dairenin tapusunu ölünceye kadar benim ben öldükten sonra kızımın diye gizli sözleşme yaparak tapuyu devir etmişler Tapuda kız kardeşimin resmi var Ayrıca E Devletden Bana miras bırakakacak Annemin T.C sini girdiğimde sonuç yok diyor. Annem sağ 86 yaşında Fakat Kız kardeşim Rahmetli oldu Kardeşim evli ve 16 yaşında oğlu var. Bu durumda nasıl bir yol izleyebilirim Değerli önerinizi Paylaşırsanız çok memnun olurum Saygı ve Sevgilerimle

    • @AvukatHasanTok
      @AvukatHasanTok  24 дні тому

      Mal kardeşimin oğluna kalır

    • @maltalili
      @maltalili 23 дні тому

      @@AvukatHasanTok Teşekkür ederim hocam Benim Anneden Hakkım olmazmı Annem vefat ettikten sonra dava açma hakkım varmı acaba

  • @ramazansendil8900
    @ramazansendil8900 3 місяці тому

    Hocam merhabalar, Annenem rahmetli oldu zamaninda 2 kardes dedem ve halam vardı, dedem Rahmetli oldu annemin bütün malını Halamin damadının üstüne almış şuan halam da rahmetli oldu Annem dava acmak istiyor mal kaçırdıkları için sonuç sizce ne olur mallar duruyor arsalardan bazılarını sattmislar mallarla daha fazla mal almışlar ne yapmamız gerekiyor teşekkür ederim.

  • @hakkyildirim3542
    @hakkyildirim3542 5 місяців тому

    Avukat bey bizim yörede kiz çocuğuna miras verilmev verilsede cok nadir babanin ani vevatindan dolayi falan olur benim babam biz iki kizina vermemek icin agbime bakim sozlesmesi ya bagiş karşılığı 180 dönüm tarlayi vermis babam gayet saglikli 87 yasinda uc yerdende maaş aliyor ikisi yurt disinda biriside SGK babamin yaptığı bu bağış gecerlimi cevaplarsaniz sevinirim tesekkur ederim

    • @BurakGüleç-s8h
      @BurakGüleç-s8h Місяць тому

      degil hakkınızı dava actiginiz vakit alırsınız

  • @osmandemircan7825
    @osmandemircan7825 2 місяці тому

    Avukat bey ölene kadar bakım sözleşmesi yapılsa bile diğer mirascışarım gizli pay hakları var demi ona dokunulamaz. Tek evi var 3 mirascıdan bir tanesine evini ölene kadar bakım sözleşmesi ile devretmiş.

    • @AvukatHasanTok
      @AvukatHasanTok  2 місяці тому

      Ölünceye kadar bakım sözleşmesine konu taşınmaz maldan diğer mirasçılar hak iddia edemez

  • @KaderKeles-ew2fe
    @KaderKeles-ew2fe 9 місяців тому

    Hasan bey kolay gelsin size bisey danışmak istiyorum babam 6 ay önce vefat etti bankada parasını banka personeli vergi dairesinden alınacak borcu yoktur evragi ile alabilirsiniz demiş mirasçıların kendi hakkına düşen oranı doğru mudur o evrak ile şehir dışındaki bir bankadan o meblağı alabilir miyim hakkima düşen oranı

    • @AvukatHasanTok
      @AvukatHasanTok  9 місяців тому

      Tüm mirasçılar bankaya müracaat edecek. Sonra istediğiniz yerden çekebilirsiniz paranızı.

  • @aykutyigit4084
    @aykutyigit4084 5 місяців тому

    Salim amcam 4 ay önce den tapuyu almış.yani ölmeri içinemi doğmuş son 4 ay kala tapu alınıyor.

  • @aykutyigit4084
    @aykutyigit4084 5 місяців тому

    Babaannem ölmeden önce rahmetli Hasan oğluna salime ev yaptık seferi ev yaptık. Köydeki ev içinde hasan'ıma diyor.tabi oğlu için hiç bir yardım ve destek olmadıkları için vijdan azabıyla derlenmenin sıkıntısıyla mefat ediyor. Büyük babam eşine sen kafana takma ben tapu işlemlerini yaptım diyor.oğlu salime veriyor.bunu duyan babannem sitrese giriyor.bu olaydan 70 gün sonra mefat ediyor.39 gün sonrada büyük babam mefat ediyor.ve miras davası yoluna gidiliyor.biz köye gidince amcam ben tapuyu aldım siz ne yaparsanız yapın diyor.tapuyu ve arsa paylaşımı yapan büyük babam gelini yada torunlarını haber vermiyor diğer çocukları orada.bizde tapu bozma davası açtık.ve kaybettik.ilgisizlikden dolayı sözde memleketin en iyi avukatıymış.biz bunun haksızlık olduğunu düşünerekten dava başlatmak istiyoruz ama gerçek davaya nerden baslıycamızı bilmiyoruz . nasıl Bir yol izlemeli teşekkürler şimdiden