Sfaturi utile pentru a preveni electrocutarea in cazul unor defecțiuni la circuitele din exterior!

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 19 чер 2024
  • Adrian Chelaru vă sfătuiește ce ar trebui să verificați când aveți circuite electrice în exterior care ar putea să fie periculoase.
    Sper ca aceste informații să vă fie utile.
    Adrian Chelaru
    Electrician autorizat gradul IIA
    Electrician autorizat gradul IIB
    Administrator Alarm Electric Srl
    Alarm Electric Srl, firma atestata ANRE de tip B pentru “proiectare si executare de instalatii electrice exterioare/interioare pentru incinte/constructii civile si industrial, bransamente aeriene si subterane, la tensiunea nominala de 0.4 kV”
    Alarm Electric Srl, firma licenta IGPR pentru “ instalare, modificare sau intretinere a componentelor sau sistemelor de alarmare impotriva efractei”
    Alarm Electric Srl, firma autorizata IGSU pentru “instalare si intretinere a sistemelor si instalatiilor de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu”
    Contact:
    www.alarmelectricsistem.ro
    +40 (754) 334 740
    alarmelectricsistem@gmail.com
    Electricianul în Construcții este una dintre cele mai complexe meserii și se ocupă în principal cu montajul instalațiilor de paratrăsnet și a prizei de pământ, măsurarea parametrilor la instalațiile electrice, montajul instalațiilor electrice aferente utilajelor termice și tehnico-sanitare, montajul instalațiilor electrice interioare și exterioare de uz general, remedierea defecțiunilor apărute la instalațiile electrice.
    Dacă vrei să devii cel mai bun atunci nu mai sta pe gânduri, acest curs este cel mai potrivit pentru tine!
    www.asociatiaroelectric.ro

КОМЕНТАРІ • 71

  • @dumitrustelian1855
    @dumitrustelian1855 18 днів тому +3

    Felicitări, mulțumim pentru filmulețe și explicații, Spor și sănătate multă

  • @cristilata5825
    @cristilata5825 18 днів тому +3

    Te salut cu respect.Trist ce s-a întâmplat. Văd și pe aici comentarii aiurea. La alegerea protecțiilor se fac niște calcule și măsurători. Conductorul de PE este obligatoriu, valoarea și tipul diferantialului depinde de mult mai multe, nu doar de video văzut pe YT. Respect, ce am scris se referă la unele comentarii de mai sus.

  • @Buciasda33
    @Buciasda33 18 днів тому +4

    Nu învață nimeni nimic.
    Cheamă pe Dorel, că e mai ieftin, e aproape, îl cunoaște și are o viață de experiență.
    Din păcate cel mai ieftin produs este și cel mai vândut și orice lucrare începe cu cât mă costă să îmi faci nu știu ce minune.
    Păi bravo.
    Nimeni nu cere cea mai bună soluție.

    • @patkaskrisztian8486
      @patkaskrisztian8486 17 днів тому

      Sau e perla cealalta cand cheama pe cineva de la OD fiindca e omul unei firme mari. Sunt unii si in randul lor care stiu pe bune meserie insa am mai vazut si niste perle de la ei ca de ex. instalatie executata in 2016 cu FY 3x1,5 la prize protejat cu B16, protectiile IP de ce sa fie respectate ca intr-o cladire nu se strica niciodata nimic, RCCB tip AC 40A 30mA (unul singur in tablou) in conditii in care e pe general un B32, nerespectarea regula a celor 2 trepte in aval si as mai putea enumera.

    • @TheOligopeptide
      @TheOligopeptide 16 днів тому

      Ideea ar fi ca pe oricine ai chema care este autorizat sa nu poti sa gresesti. In cazul multor meserii se arunca vina pe client si nu pe persoana care face meseria. Mie personal mi se pare incredibila aceasta atitudine. Nu e treaba nimanui sa stie fiecare meserie de pe pamant. Cu ce este de vina populatia de rand (adica in afara meseriilor) este ca sa lasat prostita de ideea ca meseriile nu trebuiesc apreciate...fenomen intalnit cu precadere in Romania dupa eliminarea scolilor de meserii dupa 89.

  • @angellino1
    @angellino1 18 днів тому +3

    în UK,printre primele lucruri pe care le înveți în sensul protecției, a tale personale și a celor din jur,în cazul unor accidente de genul prin electrocutare este cum sa intervii/îndepărtezi pericolul prin folosirea unor obiecte ,neconductoare,gen plastic sau lemn....tot la protecția muncii se face,din păcate majoritar celor ce lucrează în domeniu.
    se mai face protecția muncii în România (știu ca asta e caz de accident pur cazul dar exista factori,care dacă erau luați în considerare,nu se ajungea la tragedie

  • @FlorinUrzica
    @FlorinUrzica 18 днів тому +2

    👍👍👍

  • @patkaskrisztian8486
    @patkaskrisztian8486 17 днів тому +2

    Alti destepti care ar semna petitia pentru interzicerea monoxidului dihidrogenat: deoarece aud monoxid si imediat asociaza cu ceva toxic. Ma exprim un pic mai glumet insa lasand gluma la o parte, e un alt exemplu care demonstreaza adevarul: a nu trage impamantare e prima eroare de Dorel. Eu consider asa inclusiv in cazul lampilor montate la inaltimi mari pe care nu poti atinge accidental.
    Multumesc si eu la randul meu pentru explicatii.

  • @mp4338
    @mp4338 10 днів тому +1

    Deci grosso modo, vrei nu vrei, trebuie instalate diferentiale de protectie in panourile electrice. In alte tari, peste oceane, se folosesc prize specializate diferentiale de protectie cu deconectare instantanee. SE INSTALEAZA PE LINGA BAI SI CHIUVETE SI ROBINETE DE APA.

  • @zakdell
    @zakdell 18 днів тому +1

    Foarte bine explicat
    Poate așa învață și ,,pricepuți,, să tragă conductorul de PE și să execute o instalație sigură

  • @wrk1218
    @wrk1218 17 днів тому +4

    Trebuie mai multă prevenție din partea statului prin reclame obligatorii la tv.

  • @luk5827
    @luk5827 18 днів тому +3

    Ar fi interesant sa faci un video scurt cu un cablu intr-un recipient cu apa ( galeata de plastic , izolata electric ) conectat la un diferential , si sa vezi daca decupleaza diferentialul sau nu .
    De asta se monteaza diferentiale de 10mA la bai , si nu de 30mA ca in cazurile normale .
    Si situatiile posibile : cablu cu PE , cablu fara PE , diferential de 10mA , 30mA etc .

    • @angellino1
      @angellino1 18 днів тому +1

      asa e,maxim 10mA pe zonele ude...de cind ma chinui sa le zic pe grupuri

    • @electricus24
      @electricus24 18 днів тому +1

      Te chinui degeaba, protectia maxim nu e 10mA pe bai, e 30mA. Te protejează și aia, dar de preferat e sa pui 10mA. Dar nu obligatoriu!​@@angellino1

  • @richardleon3230
    @richardleon3230 15 днів тому

    Când ,faci un asfel de improvizație, ți cont de consecințe. Si înainte se intampla multe,cu fiarele de călcat, sau masinile de spălat Albalux cu rezistență electricz sub rezervorul de apă cu izolatorii aia de plastic care se topeau pe papuci cu consum de 2000 Wati.cate cazuri au fost,multe persoane nu știu ce sa facă in cazul unei electrocutari dar știm sa cuplam in pararel mai multe luminițe, prin răsucirea firelor cu degetele.Nu știm ce fel de protecti avea in circuit dar și corpul uman are o rezistență, si cred că la a doua persoană s ar fii declanșat și un diferențial legat la nul și fază cum este in schemă pe ea,la 30mA.Gândiți si la consecințe, faceti teste înainte poate un singur întrerupător cu doi poli acționat facea diferența dintre viața și moarte,chestii socoteli.

  • @mp4338
    @mp4338 10 днів тому +1

    Explica te rog ce este un diferential, cum functioneaza, tipurile. de ce trebuie prevazut si instalat, restrictii la instalare, etc. Nu pot fi prevazute toate situatiile agravante de zi cu zi dar cu atit mai multe cu atit mai bine pt. siguranta fiintei umane. Bizara situatia de la Cluj.

    • @alarmelectricsistem
      @alarmelectricsistem  9 днів тому

      Găsești pe canalul meu multe postări cu protecțiile diferențiale.

  • @ELECTRICLIFE4U
    @ELECTRICLIFE4U 18 днів тому +1

    👍👍👍👍❤❤

  • @Stikerv21k
    @Stikerv21k День тому

    Salut, in cazul legarii firului de pamant pe un circuit de iluminare izolant(plastic, bzchelita sau ce o mai fi el, cum este ideal sa lasam firul dezizolat si mai departe...multumesc!

  • @mp4338
    @mp4338 11 днів тому

    Situatia fara GND conectat in tabloul electric. Deci cu innotatorul in apa, protectia diferentiala nu deconecteaza ca nu exista curent sa circule prin apa. BIZARA afacerea cu apa si rezistenta ei si cu diferentialul din tablou. Pt. salvatori izolati (incaltari, papuci) fata de pamint deci nu ar fi nici o situatie periculoasa pt. nimeni. Pt. situatia desculti, neizolati fata de pamint, se accepta situatia grava de moarte sigura pt. toti dar diferentialul de 10, 30 ma ar trebui sa deconecteze instantaneu ca doar este construit pt. acest lucru sa si protejeze la curenti mai mari de scurtcircuit.

  • @marianioneanu1584
    @marianioneanu1584 17 днів тому

    Salutare tuturor,referitor la modul cum au prezentat cazul la știri,se înțelege că pe deasupra piscinii era montată o ghirlandă cu becuri care s-ar fi rupt și a căzut în apă.Dacă s-a întâmplat așa,circuitul de alimentare până la priză a ghirlandei putea să aibă toate protecțiile posibile,cel din apă tot s-ar fi electrocutat.Cablul ghirlandei are doar două conductoare,deci nici vorbă de împământare!

    • @dakkota27
      @dakkota27 16 днів тому

      Salut,
      La min 5:00 ai raspuns la nelamurirea ta
      In esenta, tragi si cablu de impamantare, chiar daca nu il legi la carcasa consumatorului

  • @oas5215
    @oas5215 18 днів тому

    poate si cablul a fost unul de prelungitor.
    si ce cauta cablul deasupra piscinei.
    protectiile erau C25?

    • @oas5215
      @oas5215 18 днів тому

      MCB nu RCB/O.

  • @iulianmihai9367
    @iulianmihai9367 17 днів тому +1

    Varul meu si cumnatul meu au ditamai viloaiele cu ditamai tablourile electrice ..fix 2 circuite ,iluminat plus prize!!Cand le-am sugerat un upgrade cu separator,monitorizarea nulului,diferential s-au uitat la mine ca la alte alea Si varu-meu e patit ,s-a rupt nulul din postul de transformare si i-a facut praf tot aparatajul ,lui si multor altora Ceva masuri !?Ei as,de unde ...Din pacate ,improvizatiile si instalatiile vechi sunt norma nu exceptia ...Cu rezultatele aferente ..

  • @marincueru9615
    @marincueru9615 17 днів тому

    In momentul cand avem diferential iar conductorul se rupe, se taie nu ar trebui sa deconecteze siguranta?

    • @patkaskrisztian8486
      @patkaskrisztian8486 17 днів тому +3

      Pornesc de la baza electricitatii, e valabil si la electronica: totul se poate deduce la miscarea electronilor. Tema cand se deconecteaza si nu se deconecteaza protectia diferentiala e o tema complexa si uneori gasirea raspunsului de ce s-a deconectat necesita aruncarea in primul cos de gunoi a tuturor protocoalelor inventate pentru gasirea unei defectiuni.
      Si acum incep sa deduc ce s-ar fi intamplat in cazul concret cu presupusul ca exista in tablou o protectie diferentiala si functioneaza in parametri, la fel presupunem ca se rupe improvizatia si cade in piscina. Primul lucru aici e ca piscinele gonflabile au un material electroizolant si adesea mai gros ca izolatia conductoarelor. La fel, e foarte putin probabil sa nu existe un strat generos de apa care sa asigure continuitatea pana la pamant. Posibilitatile ce se intampla daca se impart in mai multe cazuri.
      Avem doar o faza si un nul, cablajul sub tensiune cade in piscina: apa desi conduce apa, adesea nu are o conductivitate suficient de buna sa creeze un scurt suficient de puternic sa deconecteze protectia magneto-termica. Diferentialul la randul lui nu deconecteaza deoarece amperajul care vine din faza se intoarce pe nul. Daca se afla o persoana in piscina atunci trece si prin el deoarece rezistenta pielii umede e relativ mica, astfel un soc electric poate fi usor fatal prin perturbarea sistemului nervos, care la randul lui functioneaza pe curent (curiosii pot tine in mana sondele unui multimetru setat pe masurarea tensiunii in DC)
      In schimb, daca avem tras impamantarea si cade improvizatia in apa se schimba situatia: in cazul unei retele executate conform amperajul care intra in apa prin faza se imparte aproximativ egal intre nul si impamantare, astfel protectia diferentiala sesizeaza imediat scurgerea la pamant si deconecteaza.
      Sper ca am putut explica in asa fel incat sa fie mai pe intelesul tau dar si al altora care citesc acest comentariu si dupa caz mai raspund la intrebarile venite pe parcurs.

  • @angellino1
    @angellino1 18 днів тому +1

    jale!

  • @scytale2394
    @scytale2394 15 днів тому

    Intrebare: care e situatia in cazul unei bai, de exemplu? In loc de piscina sa zicem ca avem o baie (de la bloc). Conducetele noi sunt din PPE, in principiu pline cu apa (de la retea). In aceasta situatie, bateria este conectata la pamant? Ce se intampla incazul unui defect de izolatie la un boiler, cu baia neimpamantata?

    • @gabymacovey
      @gabymacovey 13 днів тому

      Daca instalația este făcută cu teavă ppr ,teoretic nu poate conduce curentul deoarece este din plastic . Dar în cazul unui defe

    • @gabymacovey
      @gabymacovey 13 днів тому

      In cazul unui defect de izolație a boilerului este necesar sa ai un circuit dedicat pentru el cu protecție diferențială de 16 A cu sensibilitate de 10 mA RCBO

  • @sandeltomei4842
    @sandeltomei4842 18 днів тому +1

    Trist

  • @alexandrubondaret6143
    @alexandrubondaret6143 18 днів тому

    Salut Adrian! Să tragă la răspundere pe cei de la ELECTRICA FURNIZARE.

    • @luk5827
      @luk5827 18 днів тому +1

      Electrica Furnizare are raspundere doar pana la contor ( BMPM / BMPT ) . De la contor spre casa ii responsabilitatea proprietarului de a solocita un proiect tehnic si a-l respecta , sau mai ramane varianta “Dorel” , adica improvizatie .

    • @Sim_Tiby
      @Sim_Tiby 18 днів тому

      Ce treaba are Electrica aici?

    • @luk5827
      @luk5827 18 днів тому

      @@Sim_Tiby Asta ziceam si eu . Electrica n-are treaba decat pana la contor .

    • @ovidiudavid9715
      @ovidiudavid9715 16 днів тому +1

      De ce ei iau făcut instalația sau improvizația?

  • @kostelcioby1936
    @kostelcioby1936 17 днів тому

    Am si eu o instalatie facuta de mine recent acum 2 sapt...cu vreo 4 becuri pe o distanta de 80m.Nu am tras impamantare la becuri ... oricum am facut eu circuitele, si mi le am facut cat de sigur posibil cu cablu triplu izolat plastic cauciucat (cablu de alimentat motoare, ) si legat cu soricei la fiecare 1m dar unde pleaca pe distanta de 3 4m aer la fiecare zid/stalp i am pus sustinere... adica si daca te atarni de el nu are cum sa se smulga din conexiune... iar circuitul asta pleaca cu stecher de la priza cu intrerupator... adica nu am curent constant in ele si asta recomand tuturor... ai circuite improvizate de exterior, alimentatile de la o tripla cu intrerupator... nu lasati circuite exterioare cu intrerupatoare la destinatie... sau legate la instalatia de la casa direct pe tablou... nu am fost niciodata de acord... nu as face asta niciodata... vant furtuna copaci etc... nu exista circuite exterioare safe 100% si la electrica se mai rup fire de pe stalp...ps nu sunt electrician de meserie... asa ca daca gresesc imi cer scuze...

    • @gabymacovey
      @gabymacovey 13 днів тому

      Întrebare: Ce dimensiune au conductorii de alimentare a cablului de 80 m ?

    • @kostelcioby1936
      @kostelcioby1936 11 днів тому

      @gabymacovey e cablu plin 2.5 sau doi nuj exact e un cablu cu un conductor izolatie transparenta, iar celalalt izolatie neagra, ambele izolate in cauziuc ceva mebrana iar peste o alta izolatie de plastic cauciucat de exterior... ca si izolatie e foarte buna, ca sa le dezizolez doar la cutter, nu am reusit cu nici un cleste de dezizolat, oricum cele 4 becuri care le am pus sunt fiecare de 8 w... undeva la 32w

  • @florinvadan7876
    @florinvadan7876 18 днів тому

    Cred că nu exista de loc protecție diferențial - Nici cea din BMPM (300mA) care nu e pentru protecția directă a omului DAR DECÂT NIMIC..
    Se modernizează forțat mai ales pe rural până la contor dar e limitativă protecția din câte am văzut..
    Probabil o să aflăm - Ar fi spre binele multora !

  • @Sim_Tiby
    @Sim_Tiby 18 днів тому

    Salut.
    La explicatiile tale, mi se nasc doua intrebari:
    1 - de ce nu sare mcb-ul in protectie de scurt-circuit intre L si N la contactul cu apa?
    2 - daca piscina e izolata fata de pamant si diferentiala nu declanseaza, atunci in aceeasi idee si omul din piscina e izolat fata de pamant, atunci omul de ce se curenteaza? Un corp izolat de pamant care atinge faza, nu ar trebui sa se curenteze.

    • @nastasepuscarias
      @nastasepuscarias 18 днів тому +3

      1. Capetele cablurilor rămase libere în apă nu permit o densitate mare de curent astfel încît să se atingă curentul de declanșare (MCB de 10 sau 16 A).
      2. Omul se electrocutează deoarece se află în cîmpul electric dintre conductoare, acest cîmp fiind pe o suprafață mare în apă, nu o linie precum un fir de cupru.

    • @Sim_Tiby
      @Sim_Tiby 18 днів тому

      @@nastasepuscarias Da, plauzibil. Multumesc!

    • @johnjcb4690
      @johnjcb4690 16 днів тому

      Pai daca se ducea în pământ era bine așa zero gnd e apa e alt ground flotant. Deci curentul se închide Intr o masa în care e înglobată și persoana . Tensiunea fiind mare cât și curentul din rețea este suficient cat să îți oprească inima in volumul acel de apă . Tensiunea alternativa la 230 e periculoasă mai ales când suprafață de contact e mai mare .te atingi de un fir mai trăiești dar în cazul asta..

  • @mp4338
    @mp4338 11 днів тому

    Cu electricitatea nu este de joaca, este sneaky. Totusi este bizara situatia cu diferentialul din tablou care nu deconecteaza fara legatura la GND. Intre faza si nul, prin apa, se inchide circuitul electric deci este clar un scurtcircuit si diferentialul din tablou trebuie sa deconecteze instantaneu. Bineinteles ca legind la GND se va deconecta circuitul cu diferentialul din tablou. Poti sa salvezi daca salvatorul nu are contact 100% cu pamintul, el f. bine izolat. Cind iti instalezi o piscina te gindesti la toate cele prevazute si neprevazute. Pocinogul apare pe neasteptate, intr-o secunda. O inspectie se impune.

  • @dumitrustelian1855
    @dumitrustelian1855 18 днів тому +1

    Păcat, mare Jale😢

  • @luk5827
    @luk5827 18 днів тому +1

    Cine monteaza diferential pe sistemul de iluminat ? Nimeni ! Sau aproape nimeni . Stiu , se pune un diferential general , pe toata instalatia de 30mA . Poate era bun si ala . Dar in cazul asta particular cu apa si piscina , trebuia un diferential de 10mA asa cum se monteaza in bai sau zonele umede . Sau gresesc ? Protectie diferentiala pura RCBO 10A/0.01 cazi hidromasaj DS201L ABB , Cod produs: DS201L

    • @alarmelectricsistem
      @alarmelectricsistem  18 днів тому +3

      Studiază puțin normativul I7 și ai să observi ca este obligatoriu pe toate circuitele. Sunt câteva excepții însă acolo se discută de persoane calificate.

    • @luk5827
      @luk5827 18 днів тому +1

      @@alarmelectricsistem In cazul cel mai fericit se pune un diferential de 30mA pe general , si eventual 10mA in baie . Putini pun diferentiale pe fiecare circuit . Cu tester ( gen Gossen Metrawatt sau alte marci ) poti masura timpii de declansare a diferentialelor . E vorba de milisecunde !

    • @sorinpetre6141
      @sorinpetre6141 18 днів тому +2

      Mulțumim pentru video și sfaturi

    • @Sim_Tiby
      @Sim_Tiby 18 днів тому

      @luk5827 nu ai inteles stirea. Nu piscina era conectata la curent, ci a cazut un conductor de la iluminatul curtii in piscina, din greseala.

    • @luk5827
      @luk5827 18 днів тому +1

      @@Sim_Tiby Am inteles asta . Dar daca aveau un diferential general pe toata instalatia poate ii salva .

  • @cezarvancea
    @cezarvancea 18 днів тому +3

    Din filmari pare acel cablu avea impamantare.. poate nu a fost conectata :(

    • @alarmelectricsistem
      @alarmelectricsistem  18 днів тому +2

      Și asta este o problemă des întâlnită.

    • @Meno-Sebastiano-Argenti
      @Meno-Sebastiano-Argenti 18 днів тому +1

      ​@@alarmelectricsistem Dar dacă ai împământare și împământarea nu mai are valorile standard, ce se întâmplă? Mulțumesc

    • @patkaskrisztian8486
      @patkaskrisztian8486 17 днів тому +1

      @@Meno-Sebastiano-Argenti
      Scade probabilitatea sa se deconecteze protectia diferentiala. Multi au conceptia gresita despre calea curentului zicand ca merge spre cea mai mica rezistenta. Gresit! Curentul merge prin toate caile posibile si se imparte intre acestea in functie de rezistenta.

    • @valentin333
      @valentin333 17 днів тому +1

      @@Meno-Sebastiano-Argenti daca ai diferențial sigur va deconecta chiar și cu o împământare f proastă.Mi-aduc aminte de un video făcut cred de dn Ștefan in care in loc de împământare serioasă folosea un cui cu care atingea o pardosea de ciment ud și diferențialul de 30 mA deconecta.

    • @bujoradrian-cristian8235
      @bujoradrian-cristian8235 16 днів тому +1

      Diferențialul trebuie să "sară" indiferent dacă ai împământare sau nu. În acest caz, împământarea nu face altceva decât să determine diferențialul să "pice" înainte de a veni corpul uman și a juca rolul de conductor, apărând electrocutarea.

  • @mproject6594
    @mproject6594 13 днів тому

    Auzisem ca in alta tari impamantarea are valori mai mari fata de a le noastre,crezi ca aia nu functioneaza?Dupa parerea mea si cu o impamantare la valori mai mari declanseaza diferentialul,in acest caz tragic si una facuta prost le salva viata,asta daca aveau un RCCD.

  • @hermanoadelin6202
    @hermanoadelin6202 16 днів тому +1

    Din pacate lumea nu intelege si nu vrea sa inteleaga si e trist ca inconstienta lor voita duce la nenorociri. Sper ca oamenii ss ia aminte si sa intrleaga ca nici tu nici stefan nici dmil nu sunteti aici ca sa faceti rau ba mai mult sunteti aici mereu sa ajutati si sa puneti viata pe primul loc.

  • @raduovidiu2925
    @raduovidiu2925 16 днів тому

    Protectia magnetotermica nu intrerupe la scurtcircuit? Faza si nulul daca se ating printr-un material conductor ca si apa, nu e scurtcircuit? Intreb doar, nu sunt in domeniu. Se recomanda sa aduci specialist sa verifice instalatia... poi rosti sa vina dorel si n-ai facut nimic.

    • @Sim_Tiby
      @Sim_Tiby 16 днів тому +1

      Probabil prin apa nu trece o densitate de curent atat de mare incat sa produca declansarea magnetotermica, care ar avea nevoie de cel putin 160A la un mcb de C16 ca sa declanseze.

  • @electricus24
    @electricus24 18 днів тому +1

    Of Doamne ferește!

  • @sorinsabau1664
    @sorinsabau1664 17 днів тому

    Bine ca nu au fost 100 de oameni acolo. Am fi avut 100 de victime...

  • @1cent396
    @1cent396 17 днів тому

    Poate au fost ucisi si au facut sa para un accident

  • @simicidoru9525
    @simicidoru9525 18 днів тому +1

    👍👍👍