Sayın Kuzuloğlu.. seni iftar yemeği hazırlarken dinliyim dedim , uğultulu yemek seslerinden, tencere kapak aspiratör vs, derken kulak veremiyeceğimi fark edip erteledim. Sahurda yemek yerken dinliyim dedim , ağzımda yemek sesleri hart hurt yine erteledim. Şimdi dolma sarıyorum ve izleyip kulak veriyorum. Benim zihnime dokunan , hayal dünyamı genişleten, aklıma fikrime bilgi katan cümlelerinizden birini dahi kaçırmak istemiyorum. Sakaryadan sevgilerr.
"Küçük bir çocuğun karanlıktan korkmasını doğal karşılarız ama hayatın cilvesi yetişkin insanların ışıktan korkmasındadır." diye güzel bir söz de vardı buna benziyor.
Bu sabah uyandım ve "bu pazarların bir anlamı olmalı" adlı videonun sisteme yüklenmediğini fark ettim. Sonra inanılmaz bir hüzün sardı etrafı. Derken amirim; gariban, fakir, fukara, yol bekleyenleri sevindirecek o hamleyi yaptı ve yeni videosu ile gönüllerdeki yerini aldı. Siz muhteşem bir detaysınız Serdar Kuzuloğlu 🎉🌺
Serdar hocam şu anda malezyanın ipoh şehrinde kalan bir gezginim malum virüs dolayısıyla burada kaldım. En sevdiğim yürüyüşler sizi dinlerken yaptıklarım. Çooook teşekkürler. O kadar önemli ve temel bir ihtiyacı karşılıyorsunuz ki.
Bir mimar olarak böyle bir bölüm hazırladığınız için size yürekten teşekkür ediyorum. Bu kadar kısa bir sürede barınmanın tarihçesinden kültür mirasına, kent kültüründen koruma etiğine, yapılı çevreden mekanın ekonomi politiğine kadar mimarlık ve kentsel tasarıma dair oldukça geniş bir yelpazedeki pek çok mevzuyu bu kadar açık, herkes tarafından kolayca anlaşılır, kapsamlı ve derinlikli bir şekilde sunabilmiş olmanıza şapka çıkartıyorum. Sağolun var olun.
Mimarlıkla ilgili giriş cümleleriniz bile ne kadar donanımlı bir insan olduğunuzu gösteriyor. Bir mimar olarak dolu dolu bu konuşmayı dikkatle ve keyifle izledim, dinledim. Üstadım saygılarımla
sağlık sorunlarım sebebiyle geriden geldim ama her sabah inşaat gürültüsüne uyandığım bir bölgede yaşayan insan olarak "vatan olmama" "rant alanı" "kurnazlık-itiş kakış" kavramları... tüm videolarınız ufuk açıcı ancak bu video çok ders verici olmuş. uzun zamandır düşündüğüm her şeyin organize olmuş, sözlere dönüşmüş hali. çok teşekkürler.
Bize derslerde anlatırken kapasitesinin tamamını kullanmadığımız organlardan bahsettiklerinde akciğer ve böbrekleri söylerler. Düşünmeyen, düşünmesi istenmeyen insanlar için beynin de öyle olacağını sizi dinledikçe daha iyi anlıyorum. Teşekkürler.
Walden’i sizin sayenizde tanımıştım ve okumuştum. Ufuk açıcı bir kitaptı, insana farklı bakış açılarını aynılığını yaşadığı hayatına üleştirebiliyor, teşekkürler.
Amirim'in lafı üstüne laf olmaz ama benim de okumalarımda dikkatimi çeken konular için bir kaç ek açıklama yapmak isterim. 12:40 "Çit" konusundaki ünlü söz :“Tarihte ilk kez bir toprak parçasının etrafını çitle çevirip ‘Burası benimdir’ diyen ve buna inanacak kadar saf olan insanlar bulabilen ilk insan, uygar toplumun ilk kurucusu oldu” Jean-Jacques Rousseau 20:30 Barok mimari biraz da, kilisenin gücünü ve ihtişamını betimleyen Gothic mimariye tepki olarak ortaya çıktı. 40:00 Henry David Thoreau, aynı zamanda Ölü Ozanlar Derneği'ne de ilham kaynağı olmuştu. Filmde toplantı ön konuşması olarak geçen söz: "I went to the woods because I wanted to live deliberately. I wanted to live deep and suck out all the marrow of life. To put to rout all that was not life; and not, when I had come to die, discover that I had not lived." "İnadına yaşamak istediğim için gittim ormana, dibine kadar yaşamak ve iliğini emmek istedim hayatın. Bozguna uğramak değildi hayat. Ve ecelim geldiği zaman...yaşamadığımı keşfetmek de değildi." Bütün bunları, 45 metrekare, kutu gibi bir evde , 64 günlük kişisel karantina içindeyken yazmak, video'nun özünü dibine kadar hissettiğimi farkettirdi. Ve bu mimari ( aynı zamanda da sosyal) sıkışmışlıktan kaçış için kitaba ve sinemaya sarıldığımı. Hadi itiraf et... bütün o kitapları aslında bizim için, dört duvar arasında dünyayı keşfetmemiz için, uyanışımızı tetiklemek için okuyorsun sayın "Serdar KUZULUOĞLU" :)
Kitap okurken en beğendiğim satırların altını çizdiğim gibi, anlattıklarınızın en beğendiğim ve en çok hoşuma giden dakikalarının, saniyelerinin altını çizebilmek isterdim.
Kalbimi deldi...bu vatan bizim için arazi sözü...Ben gerçek vatanseverliğin kurdunu kuşunu, ağacını, suyunu sevmek olduğunu düşündüğüm için çok etkilendim. Yıllar önce Calendar Girls diye bir film izlemiş ve çarpıcı konusundan daha ilgimi çeken filmin geçtiği köyün 200 yıldır aynı kalmasıdır. Bu yayında bir de Calvino'nun Görünmez Kentlerini duysaydım...beynimizin kıvrımlarının aynı olduğunu düşünecektim. Harika program yapıyorsunuz. Saat 11-05 arası kendime ayırdığım zaman ve bir süre sizinle takılarak geçiriyorum. Sevgiler ve teşekkürler.
25 yılda onsekiz kez tasinmis, üç ayrı şehirde bir birinden farklı onlarca evde oturunca konutlar konusunda çok fazla şey öğrendim. İlgi duyduğum şeylerden bahsettiğiniz için teşekkür ederim.
Ya bu videolar gerçekten çok önemli toplum için! Bize bize anlatan kaliteli kaynak-içerik yok denecek kadar az. Lütfen bu içeriklere devam edin. Lütfen! Lütfen!
Sizi bu karantina döneminde tanıdım malesef. Çünkü çok geç kalmışım. Çalıştığım bankaya da gelmişsiniz onunla ilgili videoları da evden çalıştığım dönemde dinledim. Zihnimin Kıvrımları'nı her hafta iple çekiyorum. Şimdiyukadar da hep Spotify'dan dinledim. Küçüklüğümdeki radyodan dinleme duygularımı hatırlattığı için olmalı dinleme versiyonlarında görüntüyü kendi hayalimde oluşturuyorum ve çok seviyorum bunu yapmayı😊 Bu bölümde Hong Kong daki evlerden bahsederken görüntüye de atıfta bulununca siz, dinlemeye youtube'u açarak devam ettim. Ve ne kadar ciddi bir emek verilerek hazırlandığını görünce saygım çok fazla katı arttı. Hem de her hafta bu kadar özenli bir hazırlıkla, en anlaşılır ve merak edilir haliyle anlatıp ve üzerine bedelsiz bizlere dunmanız inanılmaz kıymetli. Hep ilgimi çeken, çoğu zaman kendi kendime düşündüğüm, arkadaş muhabbetlerinde heyecanla anlatıp çoğunda malesef anlamayan bakışlarla karşılaştığım konuları yeryüzünde düşünüp bu hal'de anlatan birinin var olduğunu bilmek nasıl mutluluk verici birşey anlatamam.. Bölümlerde önerdiğiniz kitapları alışveriş yaptığım kitap sitelerinde arayıp sepete eklemek, baskısı olmayanları sahaf sitelerinden bulmaya çalışmak ve onların elime geçmesine kadar geçen süredeki heyecan bile tarif edilemez. Okuma kısmındaki duyguya değinmeyeyim bile😊 Çok uzun yazdım biliyorum ama kısaca da anlatamazdım sanırım. Çok çok teşekkür ediyorum. Çok kıymetli benim için.
Giriş mükemmel. Hepsini bitirince tekrar editlerim Üst edit: Bilgi derin bir okyanusa dalmak gibi,ne kadar bildiğiniz ne kadar nefesinizi tuttugunuz ne kadar derine daldığınızla doğru orantılı. Derine dalan ender insanlardan birisin amirim.
Kendi yaşam alanımı oluşturma fikri bende doğduğum andan beridir vardı ve bunu hayata geçirmeye çabalıyorum. Pasif gelir oluşturmaya odaklanmış durumdayım. Ve kendi dünyamı oluşturup hayallerimi ilerde evleneceğim kız ve çocuklarımla gerçekleştirmek istiyorum. Kendimi geliştirme anlamında sizin videolarınız ve bir çok kaynak bana yol ışığı oluyor. Üniversite dahil şimdiye kadar aldığım eğitimi sorguladığımda onlar 1 birimse kendi kendimi geliştirmem en az 100 katı diyebilirim. Keşke eğitim sistemimiz daha dolu ve mesleki doğrultuda ilerleyebilseydi.
Kamu ve özel mülkiyet bahsi geçince okuduğum bir kitabı paylaşmak istedim. Yeni kurulmuş Türkiye’nin önemli girişimcilerinden Kazım Taşkent, Yaşadığım Günler kitabında şöyle der; “Kendi malını emanetinmiş gibi kullanmaya alışırsan, başkasının malını da kendi malınmış gibi kullanabilirsin.” Yine müthiş bir podcast olmuş. Teşekkür ederiz. Ufkumuz açılmaya devam ediyor.
Serdar Bey siz geleneksel kapilari anlattikca aklima geldi Antalya Kaş ilcesindeki Bezirgan Yaylasinda bir eve misafir olmustum Ankarada ömür boyu görmedigim bir kapı kilidi sistemi vardi icerden ve disardan acilabilen ama kilit sistemide olan bir sistemdi.Cok hoşuma gitmisti.Otantik bir ev ve otantik bir kilit sistemi en az 100 yıllıktı.
''kentsel dönüşüm'' kılıfı altında, ''çarpık kentleşme''nin evrim geçirdiği haller oluşmaya başladı.Verdiğiniz engin deneyim ve bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
Tam tezimde mekan ve yer bağlamında kalenin dönüşümünün sosyolojisini yazarken duvar üzerinden söyledikleriniz ilham oldu. Ve bu videoya atıfta bulunuyor olacağım. İlham verici videolar için teşekkürler 🤗
Normalde yorum atmam da "yorumlarınızı esirgemeyin"i duyunca yazmak istedim. Ülkemizdeki öğretmenler sizin gibi ilgiyle, merakla, hevesle ders anlatsalar acaba sağlıktan, hukuka; toplumdan, ekonomiye nasıl bir yerde olurduk merak ediyorum doğrusu. Salgın bitince bu video serilerinin bitmesinden korkanlardan biri de benim sanırım.
karantina bittiğinde olur da hayatın akışı, yoğunluğu der bu seriyi aksatırsanız üzerinize oluşturduğunuz podcast playlist'ini atarım... bahane kabul edilmiyor, her içeriğin en az 1 saat olduğu sezon finalleri ile de devam eden uzun soluklu bir iş olsun lütfen. emeğinize sağlık.
En cok mutfakta yemek yaparken dinliyorum sizi yemek yapmaktan zevk alirim herzaman ama sizi dinlerken olay farklı bir boyuta taşınıyor Serdar hoca.Kendimi mutkafta değilde bir anfi nin içinde yemek yapıyormuşum gibi hissediyorum.Iyiki varsınız evde oldugumuz bu günlerde başımıza gelen en güzel şey sizin videolarınız. Emeğinize sağlık...
Amirim, işlediğin konular o kadar değişik ve bunlarıda yakın tarih ve güncel hayatlarımız ile o güzel bir şekilde bağlıyorsun, bunu biraz efsane yazarların kitaplarına benzetiyorum, o kitapların üstünden yıllar geçmesine rağmen bugüne bir pencere aşmışlar o tarihlerden, işlediğin konularda öyle. Sevgiler, seni izlemek keyifli
1975 Soviet Yapımı olan Dersu Uzala filminde , doğa da yaşayan yaşlı bir şamana yüzbaşı evinde bir barınak verir. Şaman sıkılır ve sorar bu dört duvar arasında neden kendinizi hapsedersiniz. Oysa doğa bizim öz barinagimizdir . Der ve izin ister doğaya geri döner... çok ilginc ve o kadarda akici bir film. Senin bahsettiğin konuyu tam da bire bir örten bir film.
Sen kendine yazılmış en güzel hikâyeden habersiz başkalarının hikâyelerine girmek için çırpınıp giremediğinde kederlenenlerin de Rabbi'sin.. Hikâyem sana emanet NASİB'İN en güzelini iliştir hikâyeme... AMİN
severek takip ediyorum siyaset ve corona dan tiksiniyorum siz türkiyenin gerçek birikimisiniz bence yıllar önce sizi ofisinizde ziyaret ettim saygılar sevgiler
Kitaplarınız hiç deforme olmamış ne güzel muhafaza ediyorsunuz her bölümde dikkatimi çekiyor :) Ev alma düşüncesi yerine artık kendi yaşam alanımı yaratma fikri ile yola devam ediyorum teşekkürler. Elinize sağlık..
Geceden beri sabırsızlıkla beklenen ,gecikince hafif bir hüzün ve endişe veren ve uzadıkça daha çabuk biten bir video olmuş.Harika bir pazar klasiği.Kelimeler kifayetsiz memnuniyetimi izaha.Sonsuz teşekkürler Amirim seviliyorsun...
Üstad Zihnimin kıvrımları’nın 8 serisini izledim...Belki bizde konuda birazcık Bilgi Sahibi olduğumuz için kişisel yorumlarınızın bazılarına katılamıyorum. Ama Bilgi deneyim ve sunumuna saygı duyuyorum...👏
AAAbi Allah razı olsun senden rahmetli aytunç altindaldan sonra uyku öncesi terapi amaçlı zevkle dinlediğim tek kişisin videoların devamını heyecanla bekliyorum.. reklamsız yayın için ayrıca teşekkür ederim.hürmetler saygılar
Akşamları sizin konuk olduğunuz eski Gündem Özel programlarını izliyorum elimde kalem kağıt şimdi sabah kalkınca yeni postcast. Harika !!! Önce bir kez dinlenicek sonra ikincide notlar alınacak..Ve okunacak kitaplar listesine yenileri eklenecek....
Çok çok faydali aciklamalar yapiyosunuz hocam herkezin gerçekten kalbine duygusuna düşüncelerine dokunuyor ve bizlerin bas basa kalmamizi kendi benligimizi bulmamiza yardimci aciklamalardan bulundugun icin cok teşekkürler bunlari kitaplastirmaniz bile cok satilir basarilarin devamini diliyorum hocam hic bizlerden bu güzel bilgilerinizi bizden eksik tutmadiginiz icin saolun hep paylasinnn
Sevgii hocam, yaklaşık 3 yıldır sizi twitterdan, bloglarınızdan, youtube videolarınızdan izleyen bir seveniniz olarak hayatıma kattığınız değer için teşekkür ederim. Dünyadaki en kıymetli şeyin bilgi olduğunu düşünen birisi olarak siz benim için yaşam koçlarımdan en önemlisisiniz diyebilirim. Sizden benim ve eminim birçok kişinin de merak ettiğini düşündüğüm bir konuda -bir yerlerde paylaştıysanız ve bulamadıysam özür dilerim- kütüphanenizi bizimle paylaşmanızı isterim. Saygılar, hürmetler!
Zihnimin kıvrımları serisini izledikçe sosyal medya programını özlediğimi fark ettim, ne severek izlerdim, ülke ve TRT o kadar değişti ki üzerinden on yıllar geçmiş gibi.
Buram buram hayat tecrübesi ve emek kokan, anormal samimi, adeta covid e bu videoların yaratılma sebebi olarak minnettar olacağımız kaliteli videolar için gönül dolusu teşekkürler Serdar hocam, ellerinize yüreğinize sağlık 👏👏👏
Abicim, geçen videoda en üzüldüğüm an: "Burayı şimdilik uzatmayalım :(((((((( " Nooolluurrr uzat . Bizler, en azından bazılarımız bunları geri ala alaaaa, günlere böle böleeeee, seni izlemeyi hayal ederek bunun için özel zaman ayarlaya ayarlaya izliyoruz. Mesela benim fetişim; sabah 5.30 gibi , kahvemi çekip, demleyip cevizle birlikte içerken bahçede hafif üşüten serinliğin altında, insanlar uyanmadığı için rahatça (doğalca da denebilir) davranan kuşların arasında ve kendi ellerimle yaptığım canım şezolngumun üzerinde izlemek... Belki bu soruyu yanıtlayarak diğer fetişistlerin fetişlerini sorup öğren, bizim de ömemizi sağlayabilirsiniz.
Kesinlikle uzatın sayın Amirim şu an saat 11:26 ve kahvaltımızı hazırlarken büyük bir keyifle dinliyorum.Birazdan bir kez daha not alarak dinliycem...zira derslerimde kullanıyorum epey bir zamandır:)
Allahım havuztv’den zehirlenip beyni uyuşan kitle 8 kelimeden uzun cümleleri anlayamayarak yaşamına devam ediyor. Bir tür kısmi beyin felci yaşıyor toplum. Bence sadeleşmesi iyi olmuş, çok dağılıp gidiyordu. Kendi beyninde kayboluyordu
Serdar bey zihnimin kıvrımları serisi ve youtube kanalınız aracılığıyla çok kaliteli bir iş çıkardığınızı düşünüyorum. İlginizi çeken konularda oldukça derinlemesine araştırma yapmanız ve bunu bir zorunluluk olarak değil adeta bilgiye ulaşmanın yaşattığı bir haz olarak gördüğünüzü gözlemliyorum. Tabi ki bu durum seyircinizin de sizle beraber müthiş bir keyif yaşamasını sağlıyor. Üslubunuzdaki akıcılık da sizi youtube'da değerli bir maden haline getiriyor diye düşünüyorum. Sizin ve Stephen West'in Philosophize This! isimli kanalının videoları youtube bildirimlerinde gördüğümde dopamin seviyesinde yükselme ve doğal bir sevinç hissediyorum. Felsefeyle ilgisi olan ve ingilizce bilen takipçilerinize de Philosophize This! isimli kanalı da önermiş olayım. Serdar Kuzuloğlu'nun Seattle şubesi diyebiliriz kendisine. Esenlikler dilerim.
Nerde okumuştum hatırlamıyorum ama hiç bir araya gelemeyecek olan çevre ve şehircilik birleştirildi deniyordu. Çok doğru bir tespit. Bir ara sadece orman bakanlığı vardı mesela öyle hatırlıyorum. İlgiyle takip ediyorum bu arada sizi. Özellikle kitap alıntıları benim için en hoş kısımlar:)
Dinlerken özellikle yaşam alanları konusunda Ursula K. Le Guin'in Mülksüzler kitabından alıntılar bekledim. Düşüncelerim Shevek'in söylemlerine gitti geldi. Harika bir bölüm! Emeğinize sağlık!
Uzunca süredir üzerinde düşünüp plan yaptığım bir konuydu bu Serdar bey. Sizi dinlediğimde, hemfikir olduğum bir çok detay fark ettim. Bence asıl mesele şu; iletişimin bu kadar kolay olduğu bir çağda, neden hala bazı insanların dayatmalarına maruz kalıyoruz? Bunu sürekli düşünüyor ve mana bulamıyorum.
Başta da belirttiğiniz gibi; iyi bir “Eli belinde kepçe izleyen amca” paylaşımı olmuş 😉. Mekanın ve yapıların gelişmesi, insana yaraşır hale gelebilmesi için, kültürün, zevkin ve bilincin gelişmesi şarttır. Saygılar
Bana gore en dolu dolu gecen bolum buydu. Not alarak dinliyorum yayinlarini abi. Mesela bir onceki bölümde cok fazla faydali içerik bulamamıştım. Ama Bu bölümle yine zihinlerimizde alanlar actin. Sahsen Minnetarim...
Serdar bey, Rousseau Toplum Sözleşmesi eserinde yaşam alanlarından ve insanın bulunduğu yere sahip olma isteğinden bahsediyor. Okumanızı tavsiye ederim
Serdar abi merhaba, teşekkür ederim emeğin için. Ağzına sağlık. Artık gençlikten çıkıp yetişkinliğe geçiş yaptığım bugünlerde geleceğimi inşa ederken zihnimin kıvrımları serisi bana çok yararlı olacak diye düşünüyorum. Hayat kalitemi arttıracağına ve dünyaya daha güzel bir pencereden bakmamı sağlayacak yayınlar oluyor. Her şey için tekrardan teşekkürler.
Podcastlerinizi takip ediyorum çok ta beğeniyorum, umarım devamı gelir. Fakat bu podcastinizde yaşam alanlarından bahsedilmiş, ama onları nasıl yaşanamaz kıldığımızdan pek bahsetmemişsiniz. Gene çok beğenerek izliyorum, farklı bakış açısı kazandırıyorsunuz.
Ekümenopolis kadar ekllenmediysem de 'Agarofobia' ki yine İmre Azem'in belgeselidir, öneririm. Bu iki belgeselin ötesinde; David Harvey'in Asi Şehirler adlı kitabı ve Kevin Lycnch'in Kent İmgesi adlı kitabı lisans eğitimim esnasında okuduğum ve hoşuma giden kitaplardan.. Elinize sağlık Serdar Bey :)
Sayın Kuzuloğlu.. seni iftar yemeği hazırlarken dinliyim dedim , uğultulu yemek seslerinden, tencere kapak aspiratör vs, derken kulak veremiyeceğimi fark edip erteledim.
Sahurda yemek yerken dinliyim dedim , ağzımda yemek sesleri hart hurt yine erteledim.
Şimdi dolma sarıyorum ve izleyip kulak veriyorum.
Benim zihnime dokunan , hayal dünyamı genişleten, aklıma fikrime bilgi katan cümlelerinizden birini dahi kaçırmak istemiyorum.
Sakaryadan sevgilerr.
akşam yemekte ne var Hatice Hanım :D
Helen Keller'a sormuşlar: "Kör doğmaktan daha kötü ne olabilir? "O da: "Görme yetisiyle doğup etrafındakileri görememek çok daha kötü olurdu." demiş.
BlindLook bunu beğendi..
"Küçük bir çocuğun karanlıktan korkmasını doğal karşılarız ama hayatın cilvesi yetişkin insanların ışıktan korkmasındadır." diye güzel bir söz de vardı buna benziyor.
"Bir insan ne ise, eşyayı da öyle kullanır. "
Biricik ve Mülkiyeti | Max Stirner
👍
Bu sabah uyandım ve "bu pazarların bir anlamı olmalı" adlı videonun sisteme yüklenmediğini fark ettim. Sonra inanılmaz bir hüzün sardı etrafı. Derken amirim; gariban, fakir, fukara, yol bekleyenleri sevindirecek o hamleyi yaptı ve yeni videosu ile gönüllerdeki yerini aldı. Siz muhteşem bir detaysınız Serdar Kuzuloğlu 🎉🌺
Serdar hocam şu anda malezyanın ipoh şehrinde kalan bir gezginim malum virüs dolayısıyla burada kaldım. En sevdiğim yürüyüşler sizi dinlerken yaptıklarım.
Çooook teşekkürler.
O kadar önemli ve temel bir ihtiyacı karşılıyorsunuz ki.
Amirim, sayende şu salgın döneminde, pazarlarımızın diğer günlerden farklı bir anlamı oldu.
Bir mimar olarak böyle bir bölüm hazırladığınız için size yürekten teşekkür ediyorum. Bu kadar kısa bir sürede barınmanın tarihçesinden kültür mirasına, kent kültüründen koruma etiğine, yapılı çevreden mekanın ekonomi politiğine kadar mimarlık ve kentsel tasarıma dair oldukça geniş bir yelpazedeki pek çok mevzuyu bu kadar açık, herkes tarafından kolayca anlaşılır, kapsamlı ve derinlikli bir şekilde sunabilmiş olmanıza şapka çıkartıyorum. Sağolun var olun.
Çok teşekkür ederim.
Mimarlıkla ilgili giriş cümleleriniz bile ne kadar donanımlı bir insan olduğunuzu gösteriyor. Bir mimar olarak dolu dolu bu konuşmayı dikkatle ve keyifle izledim, dinledim. Üstadım saygılarımla
“Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil, imar ettiğiniz şehri tahrip eder...”
Serdar Bey hic kacirmadan paylasimlarinizi dinliyor ve cevreme tavsiye ediyorum. Tesekkur ediyorum Size.
sağlık sorunlarım sebebiyle geriden geldim ama her sabah inşaat gürültüsüne uyandığım bir bölgede yaşayan insan olarak "vatan olmama" "rant alanı" "kurnazlık-itiş kakış" kavramları... tüm videolarınız ufuk açıcı ancak bu video çok ders verici olmuş. uzun zamandır düşündüğüm her şeyin organize olmuş, sözlere dönüşmüş hali. çok teşekkürler.
Salgın bittikten sonra zihnimin kıvrımlarını bitireceksin diye korkuyorum.
Mustafa Dere salginin bittigini Serdara kimse soylemesin. Evden cikmayip podcast yapmaya devam etsin
@@EnesHardal ahahaha
Bende ☺
😄😄😄😄
EnesHardal süper😂😂😂
Bize derslerde anlatırken kapasitesinin tamamını kullanmadığımız organlardan bahsettiklerinde akciğer ve böbrekleri söylerler. Düşünmeyen, düşünmesi istenmeyen insanlar için beynin de öyle olacağını sizi dinledikçe daha iyi anlıyorum. Teşekkürler.
Walden’i sizin sayenizde tanımıştım ve okumuştum. Ufuk açıcı bir kitaptı, insana farklı bakış açılarını aynılığını yaşadığı hayatına üleştirebiliyor, teşekkürler.
Amirim'in lafı üstüne laf olmaz ama benim de okumalarımda dikkatimi çeken konular için bir kaç ek açıklama yapmak isterim.
12:40 "Çit" konusundaki ünlü söz :“Tarihte ilk kez bir toprak parçasının etrafını çitle çevirip ‘Burası benimdir’ diyen ve buna inanacak kadar saf olan insanlar bulabilen ilk insan, uygar toplumun ilk kurucusu oldu” Jean-Jacques Rousseau
20:30 Barok mimari biraz da, kilisenin gücünü ve ihtişamını betimleyen Gothic mimariye tepki olarak ortaya çıktı.
40:00 Henry David Thoreau, aynı zamanda Ölü Ozanlar Derneği'ne de ilham kaynağı olmuştu. Filmde toplantı ön konuşması olarak geçen söz:
"I went to the woods because I wanted to live deliberately. I wanted to live deep and suck out all the marrow of life. To put to rout all that was not life; and not, when I had come to die, discover that I had not lived."
"İnadına yaşamak istediğim
için gittim ormana, dibine kadar yaşamak ve iliğini emmek istedim hayatın. Bozguna uğramak değildi hayat. Ve ecelim geldiği zaman...yaşamadığımı keşfetmek de değildi."
Bütün bunları, 45 metrekare, kutu gibi bir evde , 64 günlük kişisel karantina içindeyken yazmak, video'nun özünü dibine kadar hissettiğimi farkettirdi. Ve bu mimari ( aynı zamanda da sosyal) sıkışmışlıktan kaçış için kitaba ve sinemaya sarıldığımı.
Hadi itiraf et... bütün o kitapları aslında bizim için, dört duvar arasında dünyayı keşfetmemiz için, uyanışımızı tetiklemek için okuyorsun sayın "Serdar KUZULUOĞLU" :)
Kitap okurken en beğendiğim satırların altını çizdiğim gibi, anlattıklarınızın en beğendiğim ve en çok hoşuma giden dakikalarının, saniyelerinin altını çizebilmek isterdim.
Kalbimi deldi...bu vatan bizim için arazi sözü...Ben gerçek vatanseverliğin kurdunu kuşunu, ağacını, suyunu sevmek olduğunu düşündüğüm için çok etkilendim. Yıllar önce Calendar Girls diye bir film izlemiş ve çarpıcı konusundan daha ilgimi çeken filmin geçtiği köyün 200 yıldır aynı kalmasıdır. Bu yayında bir de Calvino'nun Görünmez Kentlerini duysaydım...beynimizin kıvrımlarının aynı olduğunu düşünecektim. Harika program yapıyorsunuz. Saat 11-05 arası kendime ayırdığım zaman ve bir süre sizinle takılarak geçiriyorum. Sevgiler ve teşekkürler.
25 yılda onsekiz kez tasinmis, üç ayrı şehirde bir birinden farklı onlarca evde oturunca konutlar konusunda çok fazla şey öğrendim. İlgi duyduğum şeylerden bahsettiğiniz için teşekkür ederim.
Pazarları iple çekmeye başladım, büyük bir doyumla dinliyorum. teşekkürler, Kolombiya’dan selamlar, sevgiler⭐️
Serdar Bey gerçekleri yine tokat gibi çarpıyor: "Vatan değil; Arazi! Bizim tüm beklentimiz vatandan: Rant!"
"En görkemli saraylar her zaman en sefil ülkelerde olur!" Anlayana tabi...
Sen anlamamışsın emin ol
Ya bu videolar gerçekten çok önemli toplum için! Bize bize anlatan kaliteli kaynak-içerik yok denecek kadar az. Lütfen bu içeriklere devam edin. Lütfen! Lütfen!
Başkalarının bizim için tasarladığı yaşam alanları, çizgiler, sınırlar, çitler... Harikaydı. Çok teşekkürler.
Gündüz VASSAF Efsane . Beni tanıştırmış olmanız müthiş bir duygu. TEŞEKKÜRLER
Sizi bu karantina döneminde tanıdım malesef. Çünkü çok geç kalmışım. Çalıştığım bankaya da gelmişsiniz onunla ilgili videoları da evden çalıştığım dönemde dinledim. Zihnimin Kıvrımları'nı her hafta iple çekiyorum. Şimdiyukadar da hep Spotify'dan dinledim. Küçüklüğümdeki radyodan dinleme duygularımı hatırlattığı için olmalı dinleme versiyonlarında görüntüyü kendi hayalimde oluşturuyorum ve çok seviyorum bunu yapmayı😊 Bu bölümde Hong Kong daki evlerden bahsederken görüntüye de atıfta bulununca siz, dinlemeye youtube'u açarak devam ettim. Ve ne kadar ciddi bir emek verilerek hazırlandığını görünce saygım çok fazla katı arttı. Hem de her hafta bu kadar özenli bir hazırlıkla, en anlaşılır ve merak edilir haliyle anlatıp ve üzerine bedelsiz bizlere dunmanız inanılmaz kıymetli. Hep ilgimi çeken, çoğu zaman kendi kendime düşündüğüm, arkadaş muhabbetlerinde heyecanla anlatıp çoğunda malesef anlamayan bakışlarla karşılaştığım konuları yeryüzünde düşünüp bu hal'de anlatan birinin var olduğunu bilmek nasıl mutluluk verici birşey anlatamam.. Bölümlerde önerdiğiniz kitapları alışveriş yaptığım kitap sitelerinde arayıp sepete eklemek, baskısı olmayanları sahaf sitelerinden bulmaya çalışmak ve onların elime geçmesine kadar geçen süredeki heyecan bile tarif edilemez. Okuma kısmındaki duyguya değinmeyeyim bile😊 Çok uzun yazdım biliyorum ama kısaca da anlatamazdım sanırım. Çok çok teşekkür ediyorum. Çok kıymetli benim için.
Bu seri salt UA-cam içeriği değil, sosyal bilim dersleri!
Giriş mükemmel.
Hepsini bitirince tekrar editlerim
Üst edit:
Bilgi derin bir okyanusa dalmak gibi,ne kadar bildiğiniz ne kadar nefesinizi tuttugunuz ne kadar derine daldığınızla doğru orantılı.
Derine dalan ender insanlardan birisin amirim.
Üstad, emeğiniz çabanız ısrarınız icin teşekkürler, diliniz hep dönsün siz istedikçe.
Kendi yaşam alanımı oluşturma fikri bende doğduğum andan beridir vardı ve bunu hayata geçirmeye çabalıyorum.
Pasif gelir oluşturmaya odaklanmış durumdayım.
Ve kendi dünyamı oluşturup hayallerimi ilerde evleneceğim kız ve çocuklarımla gerçekleştirmek istiyorum.
Kendimi geliştirme anlamında sizin videolarınız ve bir çok kaynak bana yol ışığı oluyor. Üniversite dahil şimdiye kadar aldığım eğitimi sorguladığımda onlar 1 birimse kendi kendimi geliştirmem en az 100 katı diyebilirim. Keşke eğitim sistemimiz daha dolu ve mesleki doğrultuda ilerleyebilseydi.
Kamu ve özel mülkiyet bahsi geçince okuduğum bir kitabı paylaşmak istedim. Yeni kurulmuş Türkiye’nin önemli girişimcilerinden Kazım Taşkent, Yaşadığım Günler kitabında şöyle der; “Kendi malını emanetinmiş gibi kullanmaya alışırsan, başkasının malını da kendi malınmış gibi kullanabilirsin.” Yine müthiş bir podcast olmuş. Teşekkür ederiz. Ufkumuz açılmaya devam ediyor.
Bir inşaat teknikeri olarak can kulağıyla dinledim teşekkürler abi verdiğin bilgiler için ✌️
Hong Kong örneğini gördükten sonra halimize şükretmek gerektiğini anladım. Teşekkür ederiz hocam lütfen bizi bilginizle aydınlatmaya devam edin🙏🙏🙏
Serdar Bey siz geleneksel kapilari anlattikca aklima geldi Antalya Kaş ilcesindeki Bezirgan Yaylasinda bir eve misafir olmustum Ankarada ömür boyu görmedigim bir kapı kilidi sistemi vardi icerden ve disardan acilabilen ama kilit sistemide olan bir sistemdi.Cok hoşuma gitmisti.Otantik bir ev ve otantik bir kilit sistemi en az 100 yıllıktı.
Emeğinize sağlık. Bir mimar kadar detaylı ve felsefi yorumları dinlemek iyi geldi.
''kentsel dönüşüm'' kılıfı altında, ''çarpık kentleşme''nin evrim geçirdiği haller oluşmaya başladı.Verdiğiniz engin deneyim ve bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
Tam tezimde mekan ve yer bağlamında kalenin dönüşümünün sosyolojisini yazarken duvar üzerinden söyledikleriniz ilham oldu. Ve bu videoya atıfta bulunuyor olacağım. İlham verici videolar için teşekkürler 🤗
Duvar üzerine söyledikleri Ozan Sağsöz'ün kitabından alıntıdır. Daha fazlası metinde ;)
@@kulturtarihi teşekkürler evet kaynaklar kısmından da ilgili kitaba ulaşmıştım, bazen bir kelime ufuk açıcı olabiliyor :) 🤗
1 saat keyifle geçti, çok teşekkürler... Zaman, emek gibi en değerli kaynaklarınızı bize ücretsiz sunduğunuz için...
Normalde yorum atmam da "yorumlarınızı esirgemeyin"i duyunca yazmak istedim. Ülkemizdeki öğretmenler sizin gibi ilgiyle, merakla, hevesle ders anlatsalar acaba sağlıktan, hukuka; toplumdan, ekonomiye nasıl bir yerde olurduk merak ediyorum doğrusu. Salgın bitince bu video serilerinin bitmesinden korkanlardan biri de benim sanırım.
karantina bittiğinde olur da hayatın akışı, yoğunluğu der bu seriyi aksatırsanız üzerinize oluşturduğunuz podcast playlist'ini atarım... bahane kabul edilmiyor, her içeriğin en az 1 saat olduğu sezon finalleri ile de devam eden uzun soluklu bir iş olsun lütfen. emeğinize sağlık.
İyi ki varsınız... Yaşamıma hoş geliyorsunuz, emeğinize, yüreğinize sağlık diliyorum...
Zamanımı kaliteli geçirmeme vesile olduğunuz için teşekkūr ederim.
Sayın Serdar Kuzuloğlu çok çok teşekkurler...
Teşekkürler Serdar bey, çok aydınlatıcı, ufuk açıcı bir video daha izledik.
En cok mutfakta yemek yaparken dinliyorum sizi yemek yapmaktan zevk alirim herzaman ama sizi dinlerken olay farklı bir boyuta taşınıyor Serdar hoca.Kendimi mutkafta değilde bir anfi nin içinde yemek yapıyormuşum gibi hissediyorum.Iyiki varsınız evde oldugumuz bu günlerde başımıza gelen en güzel şey sizin videolarınız. Emeğinize sağlık...
Amirim, işlediğin konular o kadar değişik ve bunlarıda yakın tarih ve güncel hayatlarımız ile o güzel bir şekilde bağlıyorsun, bunu biraz efsane yazarların kitaplarına benzetiyorum, o kitapların üstünden yıllar geçmesine rağmen bugüne bir pencere aşmışlar o tarihlerden, işlediğin konularda öyle. Sevgiler, seni izlemek keyifli
Bir mimar olarak sevgilerimi saygılarımı iletiyorum. Serinin tamamı gibi bu da oldukça besleyici ve keyifliydi 👍🏻 teşekkürler @mkuzuloglu
Bu seride en beğendiğim bölüm oldu. Çalışırken arka fonda sizi dinlemek çok keyifli amirim, Saygılar...
Çok değerli Serdar Bey, bu seriyi ilgi, büyük bir beğeniyle izliyorum, emeklerinize sağlık, 🌺 👏
Tam aradığım format, tam aradığım video uzunluğu. Ömrünüze bereket.
1975 Soviet Yapımı olan Dersu Uzala filminde , doğa da yaşayan yaşlı bir şamana yüzbaşı evinde bir barınak verir. Şaman sıkılır ve sorar bu dört duvar arasında neden kendinizi hapsedersiniz. Oysa doğa bizim öz barinagimizdir . Der ve izin ister doğaya geri döner... çok ilginc ve o kadarda akici bir film. Senin bahsettiğin konuyu tam da bire bir örten bir film.
İzliyorum şimdi, öneri için teşekkürler.
Sen kendine yazılmış en güzel hikâyeden habersiz başkalarının hikâyelerine girmek için çırpınıp giremediğinde kederlenenlerin de Rabbi'sin.. Hikâyem sana emanet
NASİB'İN en güzelini iliştir hikâyeme... AMİN
severek takip ediyorum siyaset ve corona dan tiksiniyorum siz türkiyenin gerçek birikimisiniz bence yıllar önce sizi ofisinizde ziyaret ettim saygılar sevgiler
Kitaplarınız hiç deforme olmamış ne güzel muhafaza ediyorsunuz her bölümde dikkatimi çekiyor :) Ev alma düşüncesi yerine artık kendi yaşam alanımı yaratma fikri ile yola devam ediyorum teşekkürler. Elinize sağlık..
Serdar Bey çok sağolunuz. İlgiyle takip ediyoruz....
Teşekkürler, çok keyifliydi dinlemek herzaman ki gibi.
Aidiyet... Bekliyorum ve de emeklerinize sağlık. İyi ki varsınız.
Bir insanın zihninin kıvrımları bir başkasının zihninin dar kıvrımlarını açar mı? Evet açar. İzleyin, izletin.
Geceden beri sabırsızlıkla beklenen ,gecikince hafif bir hüzün ve endişe veren ve uzadıkça daha çabuk biten bir video olmuş.Harika bir pazar klasiği.Kelimeler kifayetsiz memnuniyetimi izaha.Sonsuz teşekkürler Amirim seviliyorsun...
Bu sıkıcı,bunaltıcı karantina günlerinde o kadar güzel kafa açıyorsun ki amirim. İyi ki varsın. Allah ömrüne bereket versin..
Üstad Zihnimin kıvrımları’nın 8 serisini izledim...Belki bizde konuda birazcık Bilgi Sahibi olduğumuz için kişisel yorumlarınızın bazılarına katılamıyorum. Ama Bilgi deneyim ve sunumuna saygı duyuyorum...👏
Harikasınız. Önerdiğiniz kitaplara yoğunlaşmış durumdayız şuanda. Biz de okudukça paylaşıyoruz. Teşekkür ederiz...
29:20 - 31:05 atarın kralı!
41:45 - 43:50 atarın kralı 2!
Yüreğine sağlık!
Özen göstererek hazırladığınız her bölümü hakkını verebilme çabasıyla takip ediyoruz, emeğinize sağlık.Selam ve hürmet ile
Bu tür videoların devamını heyecanla bekliyoruz , farklı bir açıdan bakmayı ve düşünmeyi sağlamakta bu yüzden çok teşekkür ederim
İzlediğim en keyifli kayıtlardan birisi oldu. Teşekürler.
çok saygı duyduğum bir yayın olmuş, ağzınıza sağlık.
Serdar Üstad you tube aleminde dinledigim videolari 1.75 oynatma hızında dinliyorum lakin sizde seyir normal hızda oluyor zamanin onemi yok.
AAAbi Allah razı olsun senden rahmetli aytunç altindaldan sonra uyku öncesi terapi amaçlı zevkle dinlediğim tek kişisin videoların devamını heyecanla bekliyorum.. reklamsız yayın için ayrıca teşekkür ederim.hürmetler saygılar
Serdar abi mühendislik ve mimarlık ayrı düşünülemez. Emeğinize sağlık ikinci kez seyrediyorum tüm zihnimin kıvrımları serisinini
Akşamları sizin konuk olduğunuz eski Gündem Özel programlarını izliyorum elimde kalem kağıt şimdi sabah kalkınca yeni postcast. Harika !!! Önce bir kez dinlenicek sonra ikincide notlar alınacak..Ve okunacak kitaplar listesine yenileri eklenecek....
Kaynaklarınız ve güzel hazırlanmış podcastiniz için teşekkürler
Çok çok faydali aciklamalar yapiyosunuz hocam herkezin gerçekten kalbine duygusuna düşüncelerine dokunuyor ve bizlerin bas basa kalmamizi kendi benligimizi bulmamiza yardimci aciklamalardan bulundugun icin cok teşekkürler bunlari kitaplastirmaniz bile cok satilir basarilarin devamini diliyorum hocam hic bizlerden bu güzel bilgilerinizi bizden eksik tutmadiginiz icin saolun hep paylasinnn
Sevgii hocam, yaklaşık 3 yıldır sizi twitterdan, bloglarınızdan, youtube videolarınızdan izleyen bir seveniniz olarak hayatıma kattığınız değer için teşekkür ederim. Dünyadaki en kıymetli şeyin bilgi olduğunu düşünen birisi olarak siz benim için yaşam koçlarımdan en önemlisisiniz diyebilirim. Sizden benim ve eminim birçok kişinin de merak ettiğini düşündüğüm bir konuda -bir yerlerde paylaştıysanız ve bulamadıysam özür dilerim- kütüphanenizi bizimle paylaşmanızı isterim. Saygılar, hürmetler!
Bu kadar güzel anlatılabilir 👍
Zihnimin kıvrımları serisini izledikçe sosyal medya programını özlediğimi fark ettim, ne severek izlerdim, ülke ve TRT o kadar değişti ki üzerinden on yıllar geçmiş gibi.
Yine muhteşem. Saygılar , sevgiler...
Buram buram hayat tecrübesi ve emek kokan, anormal samimi, adeta covid e bu videoların yaratılma sebebi olarak minnettar olacağımız kaliteli videolar için gönül dolusu teşekkürler Serdar hocam, ellerinize yüreğinize sağlık 👏👏👏
Abicim, geçen videoda en üzüldüğüm an: "Burayı şimdilik uzatmayalım :(((((((( " Nooolluurrr uzat . Bizler, en azından bazılarımız bunları geri ala alaaaa, günlere böle böleeeee, seni izlemeyi hayal ederek bunun için özel zaman ayarlaya ayarlaya izliyoruz. Mesela benim fetişim; sabah 5.30 gibi , kahvemi çekip, demleyip cevizle birlikte içerken bahçede hafif üşüten serinliğin altında, insanlar uyanmadığı için rahatça (doğalca da denebilir) davranan kuşların arasında ve kendi ellerimle yaptığım canım şezolngumun üzerinde izlemek... Belki bu soruyu yanıtlayarak diğer fetişistlerin fetişlerini sorup öğren, bizim de ömemizi sağlayabilirsiniz.
Kesinlikle uzatın sayın Amirim şu an saat 11:26 ve kahvaltımızı hazırlarken büyük bir keyifle dinliyorum.Birazdan bir kez daha not alarak dinliycem...zira derslerimde kullanıyorum epey bir zamandır:)
Furkan, fetiş muhabbetin başımıza dert olacak...
@@ilknurdoguer7719 Bu kanalın ilk videosu başa dert olmuyor da benim fetişi mi oluyor 😁
Allahım havuztv’den zehirlenip beyni uyuşan kitle 8 kelimeden uzun cümleleri anlayamayarak yaşamına devam ediyor. Bir tür kısmi beyin felci yaşıyor toplum. Bence sadeleşmesi iyi olmuş, çok dağılıp gidiyordu. Kendi beyninde kayboluyordu
@@furkanyilmaz_ bu konuya değinen ben değilim yalnız
Serdar bey zihnimin kıvrımları serisi ve youtube kanalınız aracılığıyla çok kaliteli bir iş çıkardığınızı düşünüyorum. İlginizi çeken konularda oldukça derinlemesine araştırma yapmanız ve bunu bir zorunluluk olarak değil adeta bilgiye ulaşmanın yaşattığı bir haz olarak gördüğünüzü gözlemliyorum. Tabi ki bu durum seyircinizin de sizle beraber müthiş bir keyif yaşamasını sağlıyor. Üslubunuzdaki akıcılık da sizi youtube'da değerli bir maden haline getiriyor diye düşünüyorum.
Sizin ve Stephen West'in Philosophize This! isimli kanalının videoları youtube bildirimlerinde gördüğümde dopamin seviyesinde yükselme ve doğal bir sevinç hissediyorum. Felsefeyle ilgisi olan ve ingilizce bilen takipçilerinize de Philosophize This! isimli kanalı da önermiş olayım. Serdar Kuzuloğlu'nun Seattle şubesi diyebiliriz kendisine.
Esenlikler dilerim.
Nerde okumuştum hatırlamıyorum ama hiç bir araya gelemeyecek olan çevre ve şehircilik birleştirildi deniyordu. Çok doğru bir tespit. Bir ara sadece orman bakanlığı vardı mesela öyle hatırlıyorum. İlgiyle takip ediyorum bu arada sizi. Özellikle kitap alıntıları benim için en hoş kısımlar:)
serdar abi sayende güzel alışkanlıklar edindik seni büyük bi merakla beklemek gibi mesela ...
Bu videoları her izlediğimde kendimi ödevini yapmamış bir öğrenci gibi hissediyorum. :)
Dinlerken özellikle yaşam alanları konusunda Ursula K. Le Guin'in Mülksüzler kitabından alıntılar bekledim. Düşüncelerim Shevek'in söylemlerine gitti geldi. Harika bir bölüm! Emeğinize sağlık!
Serdar bey konular degistikce kameranın açısının degismesi fikri güzelmiş. Cam sürahinizi de görmüs olduk bu sayede.
Uzunca süredir üzerinde düşünüp plan yaptığım bir konuydu bu Serdar bey. Sizi dinlediğimde, hemfikir olduğum bir çok detay fark ettim. Bence asıl mesele şu; iletişimin bu kadar kolay olduğu bir çağda, neden hala bazı insanların dayatmalarına maruz kalıyoruz? Bunu sürekli düşünüyor ve mana bulamıyorum.
Amirim podcastten indirdim dağın başına tatile gidiyorum internetsiz bir yer. Keyifle dinleyeceğim :)
Başta da belirttiğiniz gibi; iyi bir “Eli belinde kepçe izleyen amca” paylaşımı olmuş 😉. Mekanın ve yapıların gelişmesi, insana yaraşır hale gelebilmesi için, kültürün, zevkin ve bilincin gelişmesi şarttır. Saygılar
Tüm bölümleri büyük beğeniyle takip ediyorum ama nedense konu ev olunca daha da ilgim uyandı - ağzınıza emeğinize sağlık !
Çok keyifliydi. Hep yapın. Çok kıymetlisiniz. Samimiyetiniz hissediliyor
faydalı bilgi için tşkler Serdar Kuzuloğlu
30. dakika çok anlamlı.. o vurgular... teşekkürler amirim..
Bu adamı ne zaman dinlesem ne kadar cahil olduğumu tekrar tekrar hatırlıyorum. Çok okumam lazım çok
Katılıyorum
Bana gore en dolu dolu gecen bolum buydu. Not alarak dinliyorum yayinlarini abi. Mesela bir onceki bölümde cok fazla faydali içerik bulamamıştım. Ama Bu bölümle yine zihinlerimizde alanlar actin. Sahsen Minnetarim...
Serdar bey, Rousseau Toplum Sözleşmesi eserinde yaşam alanlarından ve insanın bulunduğu yere sahip olma isteğinden bahsediyor. Okumanızı tavsiye ederim
Serdar abi merhaba, teşekkür ederim emeğin için. Ağzına sağlık. Artık gençlikten çıkıp yetişkinliğe geçiş yaptığım bugünlerde geleceğimi inşa ederken zihnimin kıvrımları serisi bana çok yararlı olacak diye düşünüyorum. Hayat kalitemi arttıracağına ve dünyaya daha güzel bir pencereden bakmamı sağlayacak yayınlar oluyor. Her şey için tekrardan teşekkürler.
Podcastlerinizi takip ediyorum çok ta beğeniyorum, umarım devamı gelir. Fakat bu podcastinizde yaşam alanlarından bahsedilmiş, ama onları nasıl yaşanamaz kıldığımızdan pek bahsetmemişsiniz. Gene çok beğenerek izliyorum, farklı bakış açısı kazandırıyorsunuz.
Cok guzel bi bolumdu, yine cikar cikmaz izledik & dinledik
Sabah hatta gece gelmediğini görünce acaba ne oldu dedim bu paylaşımları dört gözle bekliyorum 😁😁😁
Güzel bilgilendirmeler ve yorumlarınız için 🙂Teşekkür ederiz😌
Teşekkür ederiz 😌
Ekümenopolis kadar ekllenmediysem de 'Agarofobia' ki yine İmre Azem'in belgeselidir, öneririm. Bu iki belgeselin ötesinde; David Harvey'in Asi Şehirler adlı kitabı ve Kevin Lycnch'in Kent İmgesi adlı kitabı lisans eğitimim esnasında okuduğum ve hoşuma giden kitaplardan.. Elinize sağlık Serdar Bey :)