Yine bir sürü alt başlık çıktı😊 *Korku duygudan mı , düşünceden mi kaynaklanır? *her korku bize mi aittir yoksa farkında olmadan bilinçaltımıza yerleşen başkalarının anlattıkları mı? * anadolu da cenazelerde göğüse vurmak , bilinçli ya da bilinçsiz o bölgeyi uyarıp mutluluk hormonlarını harekete geçirip acıyı hafiflet için olabilir mi? * zihin mi ,bilinç mi korkuyu etkinleştirir? Program daha da uzarmış aslında😊 Emeğinize sağlık her zaman ki gibi yine öğrendik Yalın hocam *belki Sinan Canan la da devamı gelir
Yalın hocam, özgür irade ve determinizm ile ilgili de bir program yapsanız çok faydalı olur bence, bir çok nörobilimci özgür irademiz olmadığı hakkında hemfikir, deterministik düşünme ile de bu sonuca ulaşmak mümkün, bu konuda araştırma yapmadan ben de akıl yürütme ile aynı sonuca varmıştım, sizin bu konudaki düşüncelerinizi çok merak ediyorum doğrusu.
Yalın Bey, kaygı ve endişe kavramlarını korku kavramına indirgemişsiniz gibi sanki. Keşke "korku, kaygı ve endişe" başlıklı bir konuşma gerçekleştirseydiniz. İndirgeme olmaksızın daha fazla açılım sağlayan bir konuşma olurdu.
Onu psikiatrlar yapıyor zaten videonun başında da vurgulamış...mesela Açık radyodaki "normalin sınırları" podcast inde sizin ifade ettiğiniz derinlikte ve kırılımlarla incelenmiş bknz Alper Hasanoğlu
Çok iyi konu seçilmiş. Derinleştirilmesini umuyorum. Aklıma şu takıldı: insanların şehirde ‘korkusuzca’ gittiği yerler/ yediği yemekler/ bindiği taksiler aslında bir kuruma duyulan güven nedeniyle var. Korunaklı sitedeki biri ne idüğü belirsiz bir lokantaya girmez. (Diğer örnekler de bu şekilde düşünülebilir.) Mutlaka güven veren bir referans vardır gibime geliyor. Yine de korku ve cesareti aynı anda barındırdığımıza itiraz edemem.
@@AybekMG çok abartma derim kültürlendikce bilgilendikce eskiden hayran oldugun kisiden daha iyisini gördükçe anlıyorsun.kotu demiyorum Türkiye'de şu an izlenebilecek okunması gereken 20-30 kişiden biri.birseyler alıyor insan ama filozof ilan etmeyin her gördüğünüzü hakikat beklemeyin derim.zaten çoğu konuştukları lacan, Heidegger,sartre,Freud'a ait arada kendi özgün düşüncelerini de sıkıştırıyor bu iyi ozgunlesmek isteyen biri.bu ülkedeki sosyal kimlik ile artistlik yapmaya çalışan çoğu doç. Prof. Tan da iyi ama zaten prof. Olmak bu ülkede sosyal kimlikten öteye gitmiyor ne günceller ne araştırıyorlar ne dil biliyorlar.
@@zizuhic1589 Doğrudur. Söylediklerinize itirazım yok. Yine de nüfusa oranlarsak ‘milyonda bir’den daha nadir bir beyin. Ayrıca marifet iltifata tabi olsun diye bu yorumları yazıyorum. Sosyal medya genelde yermek veya hakaret etmek için kullanılıyor. İyi şeyler söyleme çabam da bundan.
@@AybekMG yahu iyi bir beyin derken neyi kastediyorsunuz ben siz de onun kadar donanımlı olabilirsiniz demek istiyorum.tanrisallastirmayin diyorum.tamam adam entelektüel birikimli donanımlı ama çok çok iyi insanlar var Türkiye'de bile ondan arayınca buluyor insan.saffet Murat tura ya da Nevzat Kaya ya bakın isterseniz bu bakın anlayabilecek misiniz mesela.biri Türkiye'ye nörofelsefeyi getiren önemli bir psikiyatri uzmanı diğeri mitoloji-edebiyat-psikanaliz i biraraya getiren dünyadaki sayılı kişilerden Türkiye'de tek.yani yalın Alpay bunların önünde önlük ilikler gerçekten mesajımı okursa evet haklısın diyeceği den şüphem yok o da tanıyor zaten onları takip ettiği bilgi almak istediği insanlar bunlar.felsefe de üniversiteye gitmemiş ama sinirbilim uzmanı prof. Sinan canana 'sen bana hakaret edersen ben övgü sayarım dedirten Dücane cundioglu var mesela.cok var.yalin Alpay benim senin gibi daha çok emek vermiş biri işte o kadar.gercekten o kadar.reklam boyutu fazla heryere cagirtabiliyor kendini konuşuyor o yüzden Tanındı adam.turkiyede hakikati arayan yok ki ulkece okuyan bilgi bilim ilim merakı bir toplum değiliz böyle insanlar da bize tanrı gibi geliyor hâliyle.adami yermiyorum kotulemiyorum tabiki faydalı iyi güzel hoş ama zannettiginiz kadar değil tanrisallastirmayin o kadar diyorum ben
Yalın Bey, her seferinde konuyu çok iyi yerlerden tutuyorsunuz, hiç beklenmedik yerlerden bayılıyorum gerçekten. Birde bu korna sesleri nedir böyle :))
Tam aklıma acaba diye soru geliyor. İşte tam O sırada Yalın Alpay' ın hayran olduğum kelime seçimleriyle idrakıma yaptığı harikalık beni mest ediyor. Bu arada konu ile alakalı Feyyaz Yiğit' in Gibi 6. Bölüm "karanlık güçler" i izlemeyenlere tavsiye ederim.
Benim eşim kreş öğretmeni. 2-3 yaş grubu çocuklar kertenkele, örümcek gibi hayvanlara merakla uzanıp tutmaya çalışıyorlar diyor. Aynı yaş grubu, havlamayan veya hırlamayan iri hayvanlardan da korkmayıp dokunmaya yelteniyor. Pek biyolojik bir yanı yok gibi.
Kimin söylediğini hatırlamadığım için üzüldüğümü belirterek. " Şu an içinde bulunduğumuz durum, ülkemizdeki entellektüellerin kendini ayrıcalıklı görme arzusunun sonucudur " diyordu. Çok iyi üniversitelerimiz var, çok iyi hocalarımız var, çok iyi bireyler yetişmiş olmalı diye düşünüyorum hep. O zaman toplumun büyük bir kısmı neden hiçbir şeyi sorgulamıyor. İstihdam hesaplanırken 1 kişinin kazancı 4 kişiyi etkiliyor da eğitimin sonucu neden böyle bir etki yaratmıyor. Neden korkularımız ortak değil hâlâ
Hocam merhaba, sizinle birlikte bir kitap inceleme yorumlama serisi beklentim var. eminim her hafta sizle birlikte okuduğumuz kitaplar ve yazarlar daha da anlamlı ve farklı bir hal alacaktır. bunu düzenli yapmak bize çok şey katacağını düşünüyorum. umarım okursunuz. sevgiler.
Yalın hocam, madem bilmediklerimizden korkuyoruz, yani belirsizlik bizi korkutuyor, o zaman yaşayalım görelim :)) Zaten ölümlüyüz, son değişmiyor, bütün canlarımızı kullanalım gitsin, ne olsun istiyoruz ki, nedir yani 🙄
Teşekkürler yine izlemekten ve (anladığım kadar da olsa) anlamaktan keyif aldım. Kierkegaard' in Korku ve Titreme kitabının yorumunu sizden dinlemek isterim @yalınalpay hocam.
Apriori korkuya biyolog olarak yorumum: Minicik bir kedi bile bir salatalık görünce korkuyorsa ve biz korkmuyorsak o zaman apriori bilgiler sadece hayatta kalmamızla alakalıdır. Teşekkürler...
Sosyal medyada gördüğünü düşündüğüm videolar üzerinden yola çıkarak biyolog kimliğinle yorum yapma çaban çok yetersiz. Akademik, bilimsel ya da doktrin çalışmalar, makaleler, testler ya da deneylerden örnekler verebilir misin?
@benokanyaman Bu yaptığınız akademik dayatma safsatadır. Biyolog olduğumu söylemem otorite olduğum için değil konuyla alakalı herhangi birisinden daha fazla ön bilgiye sahip olduğumu vurgulamak içindi. Burada makale yazmadım, yorum yazdım. Ayrıca bilinen bir gerçek için yorum yapmak için bilimsel deney bulup söylemek bir youtube yorumu için çok mantıksız bir uğraş.
Daha önceki okuduklarıma dayanarak nacizane yorumum ; korku ile paniği birbirinden ayırmamız lazım. Bir yılan gördüğünüzde ortaya çıkan ani kaçma ya da saldırma refleksi farklı ve Yalın Alpay'ın dediği gibi " gelecekte başıma şunlar bunlar gelebilir" korkusu farklı bence. ilki daha çok panik duygusu ,sanırım amygdala burada devreye giriyor, ikincisi ise korku kaynaklı daha uzun süreli bir kaygı durumu. Aslında ikincisini tekrar eden irrasyonel düşüncelerimizle kendimiz yaratıyoruz. Yani kısacası korkacak bişey yok arkadaşlar!!:)
Yoldan çıkma korkusunu da unutmamak lazım. İkinci doğamızın içinde yaşarken ilk doğamızın bize "ben geldiiiim" demesi korkusu, Apollon Apollon dolanırken dionysosun çıkagelmesi korkusu.
Robert Sapolsky insan davranışının endokinolojik sebepleri olduğu kadar zihnin de endokrini etkilediğini Stanford derslerinde anlatıyor. ua-cam.com/video/NNnIGh9g6fA/v-deo.html Çok beğendiğimbir hoca, keşke buradaki tartışmalara dahil olması mümkün olsa
Kaygı aslında korkunun daha rasyonel ve baskılanmış halidir.Korku da kaygının kendisini daha radikal olarak sunduğu hem zihinsel hemde ruhsal süreçtir.Bütüncül olarak değerlendirmiş galiba Yalın Hocam
@@canozkan2104 Kendimde kaygı bozukluğundan muzdarip biri olarak kaygı ve korku ilişkini ben sizin söylediğinizin tam tersi olarak biliyorum. Korku kesin hatlara sahiptir ve kaynağı açık seçiktir, korku bizi harekete geçirir, duyularımızı keskinleştirir. Kaygı ise belirsiz ve rasyonellikten uzaktır, kaygılandığımızda mantıklı kararlar veremez, çözüm yollarını göremez ve hareketsiz kalırız.
@Yalin Alpay, asagiya linkini ekledigim "Do We Really See Reality As It Is" baslikli video hakkinda ne düsündügünüzü duymayi cok isterdim. ua-cam.com/video/oYp5XuGYqqY/v-deo.html
Yalın Alpay, konuşma ilerledikçe inanılmaz efsaneleşiyor
Kaygı üzerine konuştunuz, korkuda nesne belirgindir kaygıda ise nesne muğlaktır.
Zihinsel ziyafet başlıyor 😍💚
Yahu sen nasïl tane tane anlatan bir insansııın Yalın Alpay! 💘👏
Yine bir sürü alt başlık çıktı😊
*Korku duygudan mı , düşünceden mi kaynaklanır?
*her korku bize mi aittir yoksa farkında olmadan bilinçaltımıza yerleşen başkalarının anlattıkları mı?
* anadolu da cenazelerde göğüse vurmak , bilinçli ya da bilinçsiz o bölgeyi uyarıp mutluluk hormonlarını harekete geçirip acıyı hafiflet için olabilir mi?
* zihin mi ,bilinç mi korkuyu etkinleştirir?
Program daha da uzarmış aslında😊
Emeğinize sağlık her zaman ki gibi yine öğrendik Yalın hocam
*belki Sinan Canan la da devamı gelir
Yalın bey sizin anlatımınız ile reklam dinlemek bile çok keyifli 😆
Yalın hocam, özgür irade ve determinizm ile ilgili de bir program yapsanız çok faydalı olur bence, bir çok nörobilimci özgür irademiz olmadığı hakkında hemfikir, deterministik düşünme ile de bu sonuca ulaşmak mümkün, bu konuda araştırma yapmadan ben de akıl yürütme ile aynı sonuca varmıştım, sizin bu konudaki düşüncelerinizi çok merak ediyorum doğrusu.
Hoca büyük ihtimalle Sartre ın “insan özgürlüğe mahkum” düşüncesini benimsiyor ama bir programda bunu konuşmasını izlemek çok isterdim.
Immanuel Tolstoyevski ile gelse daha da güzel olur.
@@donlimmortale onunla Podcastleri vardı en azından
Yine harika bir anlatım. En sonda korku filmi sorusundan konuyu bağlama şekliniz mükemmeldi.
Yalın bey kanalınızı yeni keşfettim ve harikasınız gerçekten umarım takipçileriniz çoğalır ve insanlar sizin bilgilerinize daha kolay ulaşır
Yaşam belirsizliği yönetme sanatıdır.
Yalın ALPAY
Yalın Alpay sizi seviyoruz, takım olmadan olmaz, güzel takımlarla başarılı programlar diliyorum
Yalın Bey, kaygı ve endişe kavramlarını korku kavramına indirgemişsiniz gibi sanki. Keşke "korku, kaygı ve endişe" başlıklı bir konuşma gerçekleştirseydiniz. İndirgeme olmaksızın daha fazla açılım sağlayan bir konuşma olurdu.
Onu psikiatrlar yapıyor zaten videonun başında da vurgulamış...mesela Açık radyodaki "normalin sınırları" podcast inde sizin ifade ettiğiniz derinlikte ve kırılımlarla incelenmiş bknz Alper Hasanoğlu
Çok iyi konu seçilmiş. Derinleştirilmesini umuyorum.
Aklıma şu takıldı: insanların şehirde ‘korkusuzca’ gittiği yerler/ yediği yemekler/ bindiği taksiler aslında bir kuruma duyulan güven nedeniyle var. Korunaklı sitedeki biri ne idüğü belirsiz bir lokantaya girmez. (Diğer örnekler de bu şekilde düşünülebilir.) Mutlaka güven veren bir referans vardır gibime geliyor. Yine de korku ve cesareti aynı anda barındırdığımıza itiraz edemem.
Yalın i epey begeniyirsun galiba birkaç defa daha gördüm diger videolarda yorumunu:)
@@zizuhic1589 hastasıyız!
Şaka bir tarafa da şu an emsali yok gibi. Anlattıklarını geçiyorum sorduğu soruları dahi anlamak çok güç (benim için).
@@AybekMG çok abartma derim kültürlendikce bilgilendikce eskiden hayran oldugun kisiden daha iyisini gördükçe anlıyorsun.kotu demiyorum Türkiye'de şu an izlenebilecek okunması gereken 20-30 kişiden biri.birseyler alıyor insan ama filozof ilan etmeyin her gördüğünüzü hakikat beklemeyin derim.zaten çoğu konuştukları lacan, Heidegger,sartre,Freud'a ait arada kendi özgün düşüncelerini de sıkıştırıyor bu iyi ozgunlesmek isteyen biri.bu ülkedeki sosyal kimlik ile artistlik yapmaya çalışan çoğu doç. Prof. Tan da iyi ama zaten prof. Olmak bu ülkede sosyal kimlikten öteye gitmiyor ne günceller ne araştırıyorlar ne dil biliyorlar.
@@zizuhic1589 Doğrudur. Söylediklerinize itirazım yok. Yine de nüfusa oranlarsak ‘milyonda bir’den daha nadir bir beyin. Ayrıca marifet iltifata tabi olsun diye bu yorumları yazıyorum. Sosyal medya genelde yermek veya hakaret etmek için kullanılıyor. İyi şeyler söyleme çabam da bundan.
@@AybekMG yahu iyi bir beyin derken neyi kastediyorsunuz ben siz de onun kadar donanımlı olabilirsiniz demek istiyorum.tanrisallastirmayin diyorum.tamam adam entelektüel birikimli donanımlı ama çok çok iyi insanlar var Türkiye'de bile ondan arayınca buluyor insan.saffet Murat tura ya da Nevzat Kaya ya bakın isterseniz bu bakın anlayabilecek misiniz mesela.biri Türkiye'ye nörofelsefeyi getiren önemli bir psikiyatri uzmanı diğeri mitoloji-edebiyat-psikanaliz i biraraya getiren dünyadaki sayılı kişilerden Türkiye'de tek.yani yalın Alpay bunların önünde önlük ilikler gerçekten mesajımı okursa evet haklısın diyeceği den şüphem yok o da tanıyor zaten onları takip ettiği bilgi almak istediği insanlar bunlar.felsefe de üniversiteye gitmemiş ama sinirbilim uzmanı prof. Sinan canana 'sen bana hakaret edersen ben övgü sayarım dedirten Dücane cundioglu var mesela.cok var.yalin Alpay benim senin gibi daha çok emek vermiş biri işte o kadar.gercekten o kadar.reklam boyutu fazla heryere cagirtabiliyor kendini konuşuyor o yüzden Tanındı adam.turkiyede hakikati arayan yok ki ulkece okuyan bilgi bilim ilim merakı bir toplum değiliz böyle insanlar da bize tanrı gibi geliyor hâliyle.adami yermiyorum kotulemiyorum tabiki faydalı iyi güzel hoş ama zannettiginiz kadar değil tanrisallastirmayin o kadar diyorum ben
Yine şahane bir yayın teşekkürler
Hocam korka korka bir ömür geçti... Yok olsun muhafazakarlık demek istiyorum. Aynı zamanda korku imparatorlukları😔
Harikasınız
Yalın Bey, her seferinde konuyu çok iyi yerlerden tutuyorsunuz, hiç beklenmedik yerlerden bayılıyorum gerçekten. Birde bu korna sesleri nedir böyle :))
Çok teşekkür ederim, zihnimdeki birçok soru cevap buldu. Bazılarının, hak ve özgürlüklerini neden başkasına teslim ettiklerini anlamlandıramıyordum...
Tam aklıma acaba diye soru geliyor. İşte tam O sırada Yalın Alpay' ın hayran olduğum kelime seçimleriyle idrakıma yaptığı harikalık beni mest ediyor. Bu arada konu ile alakalı Feyyaz Yiğit' in Gibi 6. Bölüm "karanlık güçler" i izlemeyenlere tavsiye ederim.
Belki yapmistir hoca ve ben kacirmisimdir, ama sanki bundan sonra ‘anxiety’/‘angst’ kavramini varoluscu bir acidan isleyen bir bolum yakisirmis.
Benim eşim kreş öğretmeni. 2-3 yaş grubu çocuklar kertenkele, örümcek gibi hayvanlara merakla uzanıp tutmaya çalışıyorlar diyor. Aynı yaş grubu, havlamayan veya hırlamayan iri hayvanlardan da korkmayıp dokunmaya yelteniyor. Pek biyolojik bir yanı yok gibi.
Bilimkurgu edebiyatı hakkında ne düşünüyorsunuz? Çok merak ediyorum.
Bu konu ile ilgili bir bölüm çekmeyi düşünürmüsünüz?
Yalın hocam 14. dakikadayım henüz bana anlattığınız korku değil de kaygı gibi geldi.
Video için teşekkürler. 🙏🏻
Kimin söylediğini hatırlamadığım için üzüldüğümü belirterek.
" Şu an içinde bulunduğumuz durum, ülkemizdeki entellektüellerin kendini ayrıcalıklı görme arzusunun sonucudur " diyordu.
Çok iyi üniversitelerimiz var, çok iyi hocalarımız var, çok iyi bireyler yetişmiş olmalı diye düşünüyorum hep. O zaman toplumun büyük bir kısmı neden hiçbir şeyi sorgulamıyor. İstihdam hesaplanırken 1 kişinin kazancı 4 kişiyi etkiliyor da eğitimin sonucu neden böyle bir etki yaratmıyor.
Neden korkularımız ortak değil hâlâ
Yalın bey. Süpersiniz
Hocam ağzınıza aklınıza sağlık.Yine çok bilgilendirici ufuk açıcı ve dinlemesi çok keyifli bir proğram oldu.Işığınız hiç sönmeyin :)
Program* :)
Benim kız bebekken kolundan kalın ve upuzun bir yılanla sarmaş dolaş takıldı.
Hocam merhaba, sizinle birlikte bir kitap inceleme yorumlama serisi beklentim var. eminim her hafta sizle birlikte okuduğumuz kitaplar ve yazarlar daha da anlamlı ve farklı bir hal alacaktır. bunu düzenli yapmak bize çok şey katacağını düşünüyorum. umarım okursunuz. sevgiler.
bana da kaygı ve korkuyu karıştırmış gibi geldi.
yine mukemmel bir video
Çok güzeldi hocam
Yaşasın dört gözle bekler oldum videolarınızı iyi ki varsınız saygılar...🙂🙂🙂
Yalın bey: bu konu için vehim kavramınıa bakmanızı öneririm ibni Sina ve ibni Arabi de bu kavram bolca irdelenmis bakabilirsiniz👍
Varoluşsal korku nedir, buna bir örnek verebilir misiniz Yalın Bey?
amigdalası zarar görenlerle ilgili okuduğunuz o makaleyi paylaşabilir misiniz
umarim mutlu olmussundur ne diyim 😔
Yalın hocam, madem bilmediklerimizden korkuyoruz, yani belirsizlik bizi korkutuyor, o zaman yaşayalım görelim :))
Zaten ölümlüyüz, son değişmiyor, bütün canlarımızı kullanalım gitsin, ne olsun istiyoruz ki, nedir yani 🙄
Teşekkürler yine izlemekten ve (anladığım kadar da olsa) anlamaktan keyif aldım. Kierkegaard' in Korku ve Titreme kitabının yorumunu sizden dinlemek isterim @yalınalpay hocam.
Thanks
Hocam imza gününde videonun psikolojiyle alakalı olduğunu izlememi tavsiye etmiştiniz burdayım :)
şu odanın manzarası boğaz gibi geliyo bazen :D
Üniversite rüyasını ben de çok görüyorum ( 25 yıl oldu). Neden özellikle ve hala üniversite!
Hocam peki ne yapalım ? :D
Yalın Hocam bu konuşmaların podcasti var mı acaba
Apriori korkuya biyolog olarak yorumum: Minicik bir kedi bile bir salatalık görünce korkuyorsa ve biz korkmuyorsak o zaman apriori bilgiler sadece hayatta kalmamızla alakalıdır. Teşekkürler...
Sosyal medyada gördüğünü düşündüğüm videolar üzerinden yola çıkarak biyolog kimliğinle yorum yapma çaban çok yetersiz. Akademik, bilimsel ya da doktrin çalışmalar, makaleler, testler ya da deneylerden örnekler verebilir misin?
@benokanyaman Bu yaptığınız akademik dayatma safsatadır. Biyolog olduğumu söylemem otorite olduğum için değil konuyla alakalı herhangi birisinden daha fazla ön bilgiye sahip olduğumu vurgulamak içindi. Burada makale yazmadım, yorum yazdım. Ayrıca bilinen bir gerçek için yorum yapmak için bilimsel deney bulup söylemek bir youtube yorumu için çok mantıksız bir uğraş.
Hocam konuğu niçin konuşturmadınız ☺
2 senedir her yerden, her vesile ile herkes korkun! diye bağırıyor.
söyleşinin sonunda cevabımı aldım: yücelik :) zerre kadar kendilerine zarar vermeyeceklerini BİLDİKLERİ bişeyi köpürtüp durmanın nedeni buymuş :)
Daha önceki okuduklarıma dayanarak nacizane yorumum ; korku ile paniği birbirinden ayırmamız lazım. Bir yılan gördüğünüzde ortaya çıkan ani kaçma ya da saldırma refleksi farklı ve Yalın Alpay'ın dediği gibi " gelecekte başıma şunlar bunlar gelebilir" korkusu farklı bence. ilki daha çok panik duygusu ,sanırım amygdala burada devreye giriyor, ikincisi ise korku kaynaklı daha uzun süreli bir kaygı durumu. Aslında ikincisini tekrar eden irrasyonel düşüncelerimizle kendimiz yaratıyoruz. Yani kısacası korkacak bişey yok arkadaşlar!!:)
Müthiș
Sonda çalan parçanın ismini paylaşabilir misiniz?
Icerik muhteşem ama Ilker Canikligil olmayinca renksiz olmus..
Kötülük programı olur mu
İstiklal marşımız Korkma diye başlıyor
Amigdala ile mi başlasaydı? :)
Selamlar
Yalın Bey adlı karbon bazlı fonksiyonun çıktılarını çok beğeniyorum.
Hocam hafif sakal çok yakışıyormuş
peki hocam şimdi korkudan bahsettik, korkuyu anladık huyunu suyunu anladık, artık biraz daha mı korkusuzuz
Yoldan çıkma korkusunu da unutmamak lazım. İkinci doğamızın içinde yaşarken ilk doğamızın bize "ben geldiiiim" demesi korkusu, Apollon Apollon dolanırken dionysosun çıkagelmesi korkusu.
Nevzat Kaya hoca ile bir program yapsalar keşke…
@@paix4966 aynen yaaa
fearless :)
Yalın hocam Ya Da programına Dücane Cündioğlunu davet ederseniz çok minnettar olurum.
Korkuyorum
Sıfır beş yüz beş
Sekiz yüz yirmi iki
Sıfır dokuz
Sıfır sekiz
Robert Sapolsky insan davranışının endokinolojik sebepleri olduğu kadar zihnin de endokrini etkilediğini Stanford derslerinde anlatıyor. ua-cam.com/video/NNnIGh9g6fA/v-deo.html Çok beğendiğimbir hoca, keşke buradaki tartışmalara dahil olması mümkün olsa
Olmuyor artık ne demekse:/
16.37
Korna sesleri çok rahatsız edici
Geleceğe yönelik olarak anlattıklarınız “korkudan” çok “kaygıya” benziyor.
Korku daha çok anlık bir tehdit karşısında vücudun vermiş olduğu biyolojik tepkidir. Adrenalin salınımı ile başlar ve vazokonstriksiyon vs devam eder.
Kaygı aslında korkunun daha rasyonel ve baskılanmış halidir.Korku da kaygının kendisini daha radikal olarak sunduğu hem zihinsel hemde ruhsal süreçtir.Bütüncül olarak değerlendirmiş galiba Yalın Hocam
@@canozkan2104 Kendimde kaygı bozukluğundan muzdarip biri olarak kaygı ve korku ilişkini ben sizin söylediğinizin tam tersi olarak biliyorum. Korku kesin hatlara sahiptir ve kaynağı açık seçiktir, korku bizi harekete geçirir, duyularımızı keskinleştirir. Kaygı ise belirsiz ve rasyonellikten uzaktır, kaygılandığımızda mantıklı kararlar veremez, çözüm yollarını göremez ve hareketsiz kalırız.
@Yalin Alpay, asagiya linkini ekledigim "Do We Really See Reality As It Is" baslikli video hakkinda ne düsündügünüzü duymayi cok isterdim.
ua-cam.com/video/oYp5XuGYqqY/v-deo.html
bu konuları flu tv dee ilker beyin sorularıyla daha eğlenceli sunabilirsiniz. Yankees go home :))
Nefret ettiğim Avangard kelimesini bu kanalla sevmem
Nihilizme diss gelsin lütfen 😿
İlkerle daha komik oluyordu program... Bu şekilde de güzel ancak makara olmayınca bir zamandan sonra sıkıyor. Bilginize....
1984 adlı kitabı kesin okuyun
kendi kitlesini imha edecek kadar elit bir program