Zo wil Europa de macht van Apple, Google en Meta breken!

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 16 вер 2024

КОМЕНТАРІ • 118

  • @tweakers
    @tweakers  6 місяців тому +82

    We hebben niet eerder een video gemaakt over Europese wetten die impact hebben op tech, ook al zijn die heel belangrijk. Laat even weten in de comments wat je hiervan vindt 😎

    • @KarelSmout
      @KarelSmout 6 місяців тому

      Top! Belangrijk dat jullie dit doen. Ik zie in mijn omgeving een tweedeling tussen mensen die helemaal 'in het systeem' zitten (gebruiker van de grote platformen, geen add-blockers of anti-trackers, default instellingen OS en browser, enz...), en mensen die soms heel ver gaan om qua privacy en aankopen 'het systeem' te breken (jail-breaken van toestellen, privacy-browser, kopen van services buiten de platforms om, blacklisten van bepaalde servers, mijden social media, enz...). Dit type informatie kan de kloof helpen overbruggen tussen beide groepen. En die kan best diep zijn.
      En op een andere schaal: De invloed van Big Tech krijgt af en toe ook trekjes van regering / wetgever. Denk aan hoe Musk Starlink aan- of uit-zet in het Russisch-Oekraïense conflict. Of hoe Apple al dan niet meewerkt aan afluisteren of decrypten op verzoek van politie of geheime dienst.

    • @Shakazuloeman
      @Shakazuloeman 2 місяці тому

      ​@@KarelSmoutStarlink heeft hier echt niks maar dan ook totaal niks mee te maken.
      Jij sleept dat er met de haren bij terwijl je werkelijk ieder ander voorbeeld van Facebook, Instagram, UA-cam oplichting had kunnen noemen.

  • @kakoon87
    @kakoon87 6 місяців тому +31

    Super fijn om kort en krachtig op de hoogte gehouden te worden van deze nieuwe wetten! Niet al te veel speculatie over wat de gevolgen zouden kunnen zijn. Gewoon de feiten op een rijtje.

    • @JosPoortvliet
      @JosPoortvliet 6 місяців тому +1

      Helemaal mee eens. Dit soort dingen zijn belangrijk en hebben veel impact op tech dus je mag verwachten dat tweakers dat ook in video formaat covered!

  • @RARA-vz3tx
    @RARA-vz3tx 6 місяців тому +29

    Mooie korte samenvatting, leuk om eens dieper in te duiken. Thanks

  • @TerryVogelaar
    @TerryVogelaar 6 місяців тому +8

    Ik ben heel blij met deze wetten! De vrije markt stimuleert innovatie alleen als kleinere bedrijven de kans hebben om de marktleider van de troon te stoten. Maar de grote tech-bedrijven zijn monopolies met enorme slotgrachten eromheen. Dit maakt het vrijwel onmogelijk om te concurreren met hen. Betere repareerbaarheid is een enorme winst in kosten en milieuschade. Dus: groener, meer innovatie, scherpere prijzen, en vooral: consumenten krijgen hun keuze terug! Lovely!

    • @mrkitty777
      @mrkitty777 6 місяців тому

      Division was futile, we were approximated, we were a 1 or 0, our knowledge and intellectual property was added to them and they sold it as their own. Disclaimer, ik heb Bill G persoonlijk gekend.

    • @Shakazuloeman
      @Shakazuloeman 2 місяці тому

      Alleen heeft Apple geen monopolie.
      Nog nooit in de geschiedenis is een bedriif met een dergelijk klein marktaandeel een monopolie genoemd.
      Alleen in het geval van Apple verandert men de betekenis van de definitie.
      In het geval van Apple laat je Apple alle risico's door Apple nemen en laat je vervolgens de concurrentie hiervan profiteren, dat is gewoonweg onzin.
      Mocht er net als bij de Samsung Note7 een situatie komen dat Apple alle iPhone's moet terugroepen dan gaan concurrenten daar echt niet aan meebetalen.
      Dat is dus totaal oneerlijk.

    • @TerryVogelaar
      @TerryVogelaar 2 місяці тому

      @@Shakazuloeman Zelf ben ik ook fervent Apple-gebruiker, en ik ben het met je eens dat het niet echt een monopolie is. Maar ze hebben wel een slotgracht. Als ik ooit een ander merk telefoon koop, kan ik mijn Apple Watch niet langer gebruiken, en m'n software ook niet. Overstappen van Samsung naar bijvoorbeeld Fairphone gaat makkelijker. Computers idem dito. Als ik een HP zou hebben, zou mijn volgende een Dell of vrijwel elk ander merk kunnen zijn. Maar overstappen van Apple naar iets anders is veel lastiger. Dat is dus de "slotgracht" die klanten binnen houdt, en dat is anti-competitief.

    • @Shakazuloeman
      @Shakazuloeman 2 місяці тому

      @@TerryVogelaar Het heeft niks met pro of anti Apple te maken.
      Zo kan je ook zeggen dat Playstation een monopolie heeft omdat je niet je Playstation spellen op Xbox kan spelen.
      Het gaat erom dat Apple miljarden zo niet tientallen miljarden steekt en enorme risico's neemt door honderden miljoenen iPhone's te bestellen bij de hardware leveranciers en vervolgens niet de vruchten kunnen plukken van die risico's.
      Als er dus iets gebeurt in de trant van de ontploffende Samsung Note 7 dat Apple tientallen miljoenen iPhone's moet terugroepen en miljarden verlies moet nemen dan zal geen enkele bedrijf die gebruik maakt van de "open app store" Apple tegemoet komen.
      En dat terwijl Apple dus geen monopolie heeft, men heeft nu puur om Apple dwars te zitten de definitie van een monopolie veranderd.

    • @TerryVogelaar
      @TerryVogelaar 2 місяці тому

      @@Shakazuloeman Dat ben ik met je eens. Je hebt ook gelijk dat er meer bedrijven en platforms zijn met een slotgracht, zoals inderdaad de Playstation. Mijn punt is dat we als samenleving akkoord gegaan zijn met een kapitalistisch systeem omdat dat beter is voor ons als consument. Het zou ons meer innovatie en keuze geven door de onzichtbare hand van de markt. Nu blijkt dat een leugen. Monopolies en bedrijven met slotgrachten zorgen ervoor dat klanten sowieso niet naar de concurrent kunnen, en nemen daarmee de keuze weg. Ook de innovatie is er meer op gericht dat we zo snel mogelijk producten moeten vervangen. Alles gaat snel kapot en is niet repareerbaar. Dit is niet wat ons beloofd is, en ik ben blij als daar juridische stappen tegen gezet worden.

  • @stanbronstring_2001
    @stanbronstring_2001 6 місяців тому +4

    Allemaal leuk die wetgeving, maar ik ben zeker niet van plan om apps via zo'n alternatieve app store te downloaden, juist omdat ik zeker weet dat apps via de Apple App store gewoon 100% veilig zijn. Nu wel hopen dat ontwikkelaars hun apps niet massaal uit de App Store gaan halen. Voor de rest een zeer interessante video.

  • @prietjepruck
    @prietjepruck 6 місяців тому +12

    Dit soort onderwerpen zijn zeker waardevol. Keep 'm coming.

    • @mrkitty777
      @mrkitty777 6 місяців тому +1

      Dat is correct, wel komen deze wetten veel te laat. 😢

  • @Oboemasesetokoe
    @Oboemasesetokoe 6 місяців тому +10

    Heldere en snelle uitleg, top filmpje!

  • @SlowMovingSaddles
    @SlowMovingSaddles 6 місяців тому +1

    Absoluut van toegevoegde waarde! ❤ Graag mee doorgaan en liefst nog wat meer verdieping.

  • @Ter_ror
    @Ter_ror 6 місяців тому +8

    Ik wil al jaren Whatsapp van m’n telefoon af hebben. Maar haat het dat het sociaal niet kan en we cumulatief gezien zo afhankelijk zijn.

    • @classicallpvault8251
      @classicallpvault8251 6 місяців тому +1

      Het kan sociaal dus wél. Een kameraad van me, die 36 is, heeft geen smartphone, alleen een PC, en gebruikt zo'n bejaardentelefoon. We spreken gewoon telefonisch af of via de mail. Je doet je het toch écht zelf aan als je het niet wil gebruiken en toch gebruikt. Enige voorwaarde is dat je geen Whatsapp voor je werk nodig hebt. En da's natuurlijk voor talloze mensen het geval. Iemand die aan de lopende band staat of als magazijnkonijn in een pakhuis werkt heeft geen Whatsapp nodig.

    • @overdegrens7990
      @overdegrens7990 6 місяців тому

      Ik heb 6 jaar zonder whatsapp geleefd tussen mn 24 en 31e levensjaar. Ik was heel tevreden ermee. Alternatieven zoals rcs en signal waren voor mij werkbaar, maar niet voor mn sociale kring "doet toch hetzelfde". De echt goede vrienden zijn uiteindelijk ook overgestapt, voor mij maakte ze dan gebruik van meerdere platformen.
      Uiteindelijk moest ik er dit jaar toch weer aan geloven om 2/3 redenen, de eerste reden; ik ben gaan ondernemen en daarvoor was het eigenlijk noodzakelijk vanuit service perspectief,
      De tweede reden, sinds de covid periode, kijken mensen heel anders naar je als je zegt "ik heb geen whatsapp", waar ik vroeger eerder een vraag kreeg van "waarom?" , ze nu meer keken naar je alsof je een wappie bent.
      Maar de meest zwaarwegende reden, ik kwam rond de leeftijd dat een aantal vrienden hun dierbare verloren, en ik merkte dat deze informatie mij via via bereikte, wat ik niet eerlijk vond.
      Dus ik heb besloten om mijzelf weer uit mn "isolement" te halen. Ik hoop dat de regels dit soort monopolies helpt te doorbreken!

    • @aad6613
      @aad6613 6 місяців тому +1

      Ja je kiest er zelf voor maar indirect val je dan in veel sociale groepen of zelfs familie buiten de boot

    • @pdebie1982
      @pdebie1982 6 місяців тому

      @@aad6613misschien is de rest dan wel niet sociaal genoeg als ze jou daarmee overslaan bij bijvoorbeeld uitnodigingen voor feestjes. ;)

  • @familiecoch
    @familiecoch 6 місяців тому +4

    Ga zo door! Erg leerzaam en fijn om te weten 😮

  • @swdis00
    @swdis00 6 місяців тому

    Heel goed om dit ook bespreekbaar te maken. Eindelijk dat de gebruiker meer centraal komt in plaats van de hebzucht van die grote tech bedrijven.

  • @jackwoud
    @jackwoud 6 місяців тому

    Heel goed dat jullie ook een poging doen om mensen wakker te schudden maar gezien de ervaring van de laatste drie jaar hebben jullie een hele lange weg te gaan met de informatie voorziening.
    Succes!

  • @tomsimonis
    @tomsimonis 6 місяців тому +3

    Top dat jullie hier óók aandacht aan geven.

  • @marcvanpaemel
    @marcvanpaemel 6 місяців тому

    zeker herhaalbaar, eindelijk op een vrij eenvoudige wijze een complex onderwerp duidelijk gemaakt, proficiat

  • @Meijer22
    @Meijer22 6 місяців тому

    voor iemand met weinig kennis over Europese wetten is dit wel erg duidelijk uitgelegd, bedankt! :)

  •  6 місяців тому

    Dit soort video’s zijn een mooie toevoeging op UA-cam. Als kijker van o.a. Linus Tech Tips mis ik dit soort filmpjes. In mijn ogen een mooi gat wat jullie heel goed kunnen opvullen. Super!

  • @LevivandeWal
    @LevivandeWal 6 місяців тому

    Fijne duidelijke uitleg. Lijkt een beetje op de explainers van NOS op 3, maar de Tweakers filmpjes gaan dan over technieuws.
    Echter zou ik ook chat GPT kunnen vragen wat het verschil is tussen DMA en DSA en wat de (waarschijnlijke) impact is. Alsnog kijk ik liever een explainer van jullie :).

  • @Dario-NL
    @Dario-NL 6 місяців тому +4

    Hele leuke en leerzame video, top gemaakt.

  • @HighVoltageNL
    @HighVoltageNL 6 місяців тому

    Goed dat jullie er een video over maken! Ik vind het erg belangrijk, dat ook dit besproken wordt, hoewel de EU niet perfect is vindt ik dit meer dan logisch. De macht hoort bij de consument en niet bij zakkenvullende bedrijven

  • @Jorge_Pronto
    @Jorge_Pronto 6 місяців тому

    Heldere, beknopte uitleg! Arnout moet wel iets doen aan de lijm tussen zijn duim en wijsvinger van zijn linkerhand haha

  • @JanKleinSwormink
    @JanKleinSwormink 6 місяців тому +1

    Heel belangrijk en hoog tijd dat tech bedrijven gereguleerd gaan worden. NFC chip op de iphone ook toegankelijk voor andere bedrijven dan Apple. Onbestaanbaar dat de wetgever Apple zo lang zijn gang heeft laten gaan

  • @hermanstokbrood
    @hermanstokbrood 6 місяців тому +1

    Heerlijke video Arnoud, thanks.

  • @SnoopBok
    @SnoopBok 6 місяців тому

    Leuke korte samenvatting, prima concept dit 🙂

  • @arjanvaneersel
    @arjanvaneersel 6 місяців тому

    Top! Hele nuttige video met hele duidelijke uitleg over de kern van deze nieuwe wetgeving.

  • @Matty4K-YT
    @Matty4K-YT 6 місяців тому +1

    Goeie video zeg!!
    Lekker gewerkt Tweakers!

  • @vblaas246
    @vblaas246 6 місяців тому

    Dit mag ook wel eens, leuke video. Usb-c is heerlijk, ik maak me wel zorgen als je hoort over hitte-ontwikkeling bij bijvoorbeeld VR headsets? Strain schade? Ook nieuwe auto's krijgen usb-c poorten, maar hoe laad ik dan mijn micro-usb camera op onderweg? Toch weer een dongle dus.

  • @deezet9518
    @deezet9518 6 місяців тому +1

    Goede uitleg. Maar begreep ik nu goed dat de EU providers verplichtte om info te verwijderen? Over aanslagen? Want dat is een brug te ver. De lijn tussen de burger beschermen en de burger beperken is zeer dun!!

    • @Ozymandias1
      @Ozymandias1 6 місяців тому

      Het zal wel gaan over berichten waar die aanslagen aangemoedigd en goedgekeurd worden, maar inderdaad te scheidslijn tussen het weghalen van dergelijke berichten en censuur is klein. De EU is al een brug te ver gegaan mijn insziens door alle Russische media te verbieden, waardoor alleen eenzijdige pro-Westerse informatie beschikbaar is. Overigens kan je dat met een VPN omzeilen, maar die zal men op den duur ook willen verbieden, zoals dat nu al in China het geval is (wiens aanpak we natuurlijk niet al model moeten gaan hanteren).

  • @witteveenjeroen
    @witteveenjeroen 6 місяців тому

    Heel mooi, dit onderwerp. Ook iets als het risico van Chinese producten gebruiken voor de privacy wordt nooit genoemd, maar zou ook zijn waar ik best meer van zou willen weten. Dank!

  • @kgkertfcjhg
    @kgkertfcjhg 6 місяців тому

    Saaie materie HEEL goed gebracht. Complimenten. En het was leerzaam. Dus mijn mening is... ga zo door!

  • @JanStoeten
    @JanStoeten 6 місяців тому

    Interessant onderwerp, goed verwoord en duidelijk!

  • @Crptc
    @Crptc 6 місяців тому

    Topvideo. Laat maar komen, dit soort video's. Leren we nog eens wat van

  • @mds3697
    @mds3697 6 місяців тому

    Deels goed, deels bang dat dit gaat doorslaan en gaat leiden tot censuur. Dat je straks geen verkeerde grapjes meer mag maken op het internet of niet meer anoniem mag zijn

    • @abbofun9022
      @abbofun9022 6 місяців тому

      Wat is nou je punt? Moeten we dan maar alles overlaten aan engbekken zoals Musk?

  • @aad6613
    @aad6613 6 місяців тому

    Goede video, belangrijk om vaker te doen

  • @Andre_anderson
    @Andre_anderson 6 місяців тому

    Top uitleg, begrijpbaar!

  • @DonHrvato
    @DonHrvato 6 місяців тому

    Ja graag meer van dit soort belangrijke videos

  • @edwinschaap5532
    @edwinschaap5532 6 місяців тому +1

    Je mag blij zijn dat o.a. Apple die standaard oplader lang hebben tegengehouden. Het originele plan was om micro USB tot standaard uit te roepen. Hoe snel was dan de adoptie van USB-C gegaan? En hoe gaat de innovatie in de toekomst? Hoe gaat de EU in de toekomst over naar een nieuwe standaard?

  • @noknokwhothere
    @noknokwhothere 6 місяців тому

    Prima video dit hoor. Ietwat oppervlakkig misschien, het mag van mij best wat diepgaander.
    Anway, ik ben zelf wel blij met de nieuwe wetten, het voelt als een stap in de juiste richting. Nu hopen dat het ook echt zo uitkomt.

  • @djverhulst
    @djverhulst 6 місяців тому

    Als applicaties en diensten ook via derden kunnen kan men ook op prijs concurreren , en als men elders de voorwaarden beter vind zullen mensen vanzelf overstappen, voor een bedrijf als apple zal daar last van gaan krijgen, en het is een vooruitgang dat je apparaten kunt repareren

  • @gerhard123451
    @gerhard123451 6 місяців тому

    Bedankt voor de duidelijke en leuke uitleg ❤

  • @Daniel-ff9cf
    @Daniel-ff9cf 6 місяців тому

    Leuke video!
    Er lijkt alleen een probleem te zijn met de combinatie bril + greenscreen

  • @boerde6202
    @boerde6202 22 години тому

    Tsja, het mag niet, behalve als wij het doen?

  • @bramfluks
    @bramfluks 6 місяців тому

    Leuke video Arnoud! Erg interessant.

  • @joppleysier4714
    @joppleysier4714 6 місяців тому

    Wat zou dit voor een invloed hebben op de aandelen waarde van deze grote tech bedrijven?

  • @Copernicus22
    @Copernicus22 6 місяців тому +1

    Goed dat Europa genoeg macht heeft om dit af te dwingen

  • @Alexander-bl7ef
    @Alexander-bl7ef 6 місяців тому

    Je moet onderdelen bij de fabrikant kunnen bestellen maar daar zullen de prijzen zeer hoog zijn terwijl je op o.a aliexpress deze velen malen goedkoper zullen zijn.
    En daar juist onderdelen van uit China komen zal de over grote deel geen namaak zijn.

  • @diebrechthindrikx3313
    @diebrechthindrikx3313 6 місяців тому

    Geldt het ook voor samsung dat elke app moet kunnen worden verwijderd?

  • @mrmister3507
    @mrmister3507 6 місяців тому

    Duidelijk filmpje! Fijn om zo op de hoogte gebracht te worden van wat de eu wetten inhouden

  • @ronaldhofman1726
    @ronaldhofman1726 6 місяців тому

    dat van die cookies slaat nergens op , heb don't care about cookies in chrome gezet, want je kan anders niets met een site dus heb je veel keus dan?

  • @MrEXtAc3
    @MrEXtAc3 6 місяців тому

    Tja het ene kwaad inruil voor het ander.. Maar onderaan de streep vermoed ik dat hrt resultaat positief is.

  • @Interbert
    @Interbert 6 місяців тому

    Graag meer van dit soort videos.

  • @abbofun9022
    @abbofun9022 6 місяців тому

    Goed verhaal en duidelijk gebracht.

  • @terra_incognita683
    @terra_incognita683 6 місяців тому

    Interessante video! Zelf hoop ik straks Signal te kunnen gebruiken ipv WhatsApp, dat is wel iets waar ik naar uitkijk. Zit nu aan WA vast, omdat 'iedereen' dat gebruikt.

  • @GamingPIPI
    @GamingPIPI 6 місяців тому

    Zou ik met die nieuwe functie kunnen whatsappen via berichten/imessage? Waarschijnlijk niet 😅

  • @luxepaardje
    @luxepaardje 6 місяців тому

    Meer van dit

  • @arjankuijpers5087
    @arjankuijpers5087 6 місяців тому

    Toffe uitleg, goede video.

  • @brietman_
    @brietman_ 6 місяців тому

    Super informatief en interessant!

  • @xaveforum4all0
    @xaveforum4all0 6 місяців тому

    amazon doet dat totaal niet als er meldingen komen dat producten niet veilig zijn en dan de producten te verwijderen van hun store.

  • @Thumbface90
    @Thumbface90 6 місяців тому

    Waardevolle info, heel goed

  • @emiel333
    @emiel333 6 місяців тому

    Sinds de iOS 17.4 update heeft Apple de mogelijkheid toegevoegd om op verschillende manieren te betalen voor apps in de App Store.

  • @hekkie6082
    @hekkie6082 6 місяців тому

    Mooie video!

  • @AnnieKerkhove
    @AnnieKerkhove 6 місяців тому

    Microsoft wordt ongelooflijk gespaard in vergelijking met anderen. Hoe zij MS365 opdringen, de MicrosoftStore, Adobe,...

  • @alxndrassies
    @alxndrassies 6 місяців тому

    " Die diensten zijn ook zo machtig geworden omdat ze zo makkelijk werken en als een alternatief niet makkelijker werkt, ben ik bang dat het niet echt veel zal worden gebruikt. Dan breek je weliswaar op papier de monopolies, maar in de praktijk zal het dan niet leiden tot enorm veel concurrentie."
    Maar dat is toch precies wat concurrentie is? De mogelijkheid om zelf te kiezen!
    En er kan er maar een de beste zijn, als dat dan (in eerste instantie) de oorspronkelijke aanbieder is - lekker voor ze (... en logisch, want ze hebben jaren voorsprong?

  • @dutchuniverse
    @dutchuniverse 6 місяців тому

    Leuk voor sommige dingen maar kleine bedrijven buiten Europa worden hierdoor ook geraakt dat word weleens vergeten. Ik ga onder andere daarom ook niet voor het europees parlement stemmen, doe mij maar een NEXIT 😏

  • @PieterBreda
    @PieterBreda 6 місяців тому +2

    Apple denkt uitsluitend aan de winstmarge. Dat doen.meer bedrijven maar Apple sluit bij voorkeur alles af

    • @abbofun9022
      @abbofun9022 6 місяців тому +1

      En je punt is?

    • @Shakazuloeman
      @Shakazuloeman 2 місяці тому

      Onzin natuurlijk, ook grappig dat altijd Fandroids dat roepen.
      Alle bedrijven denken aan winstmarge, andere bedrijven zelfs wellicht meer dan Apple.

  • @JBNL1
    @JBNL1 6 місяців тому

    duidelijke video!

  • @Chiemens
    @Chiemens 6 місяців тому

    Goede video 💪

  • @Filthypagan
    @Filthypagan 6 місяців тому

    Top filmpje

  • @timmahsound
    @timmahsound 6 місяців тому

    Super vet!

  • @joesjoes1317
    @joesjoes1317 6 місяців тому

    Waar gaat het geld van een mogelijke boete heen?

  • @edwinschaap5532
    @edwinschaap5532 6 місяців тому

    Het wordt hoogtijd om wat aan de macht van de EU te doen. Over een monopolist gesproken.

  • @princetech5701
    @princetech5701 6 місяців тому

    Europa kan beter zich met andere zaken bezig houden!

  • @apothekers
    @apothekers 6 місяців тому +2

    Ik word moe van het "als je dit of dat weet, laat het even weten in de comments", terwijl niemand daar mee geholpen is behalve de view count van het kanaal. Het is bijna een belediging naar ons toe, alsof we te dom zijn om het door te hebben.

  • @Wafelwaffel
    @Wafelwaffel 6 місяців тому

    video van bright hierover is veel uitgebreider

  • @jimmysack8454
    @jimmysack8454 6 місяців тому

    Een beetje zoals "tweakers" die nu ook een monopolie in Belgie en Nederland heeft.

  • @RichardvdM
    @RichardvdM 6 місяців тому

    Breken of niet. De Europese Unie wil haar eigen macht.

  • @vpnconsult
    @vpnconsult 6 місяців тому +4

    De tijd waarin de overheid volledig voorschreef wat en hoe bedrijven moeten opereren en bepaalden wat de media wel en niet mocht publiceren was in het verleden niet zo goed.

    • @user-ec8zd8zp4x
      @user-ec8zd8zp4x 6 місяців тому +6

      De boel vrijlaten ook niet. In een vrije markt moet de macht verdeeld blijven onder alle deelnemers, anders werkt de vrije markt niet. Regels zijn nodig, om egoïstische asocialen in bedwang te houden en de markt in goede banen te leiden. Zijn er geen egoïstische asocialen, dan heb je ook geen regels nodig. Die regels worden opgesteld door de overheid. Dat is hun core business. Het is niet de fout de overheid dat big tech zich als egoïstische asocialen gedragen...

    • @tom.jacobs
      @tom.jacobs 6 місяців тому +5

      Is hier toch ook niet aan de orde? Bestrijden van monopolies en illegale content lijkt me goede stap in herstellen van een markt en handhaven rechtstaat.

    • @reesnordrhein7486
      @reesnordrhein7486 6 місяців тому

      Eens met deze mening maar past nog niet in dit tijdsgewricht. Nog even geduld hebben. in de tussentijd beslissen overheden wat waar is en wat goed voor ons is.

    • @Rem_NL
      @Rem_NL 6 місяців тому

      @@user-ec8zd8zp4xmoet je gewoon negeren, dikke kans dat het een bot is.

    • @Rem_NL
      @Rem_NL 6 місяців тому

      @@tom.jacobsBig tech word gewoon de vierde arm van de staat. Waar ze illegaal ongewenste meningen kunnen gaan censureren. Verdiep je eens in de twitter files, wellicht zie je dan waar het echte gevaar ligt (niet bij big tech).

  • @GGG-ev3pt
    @GGG-ev3pt 6 місяців тому

    Bedrijven vinden wel wat anders om al dit te kunnen omzeilen je gaat er toch niks mee opschieten

  • @anoniem9518
    @anoniem9518 6 місяців тому

    Nogal hypocriet van de EU politiek. De hoeveelheid privacy gevoelige data in handen van tech bedrijven is significant minder dan die in handen van de belastingdienst (= politiek).

    • @abbofun9022
      @abbofun9022 6 місяців тому

      En de belastingdienst verkoopt die info ook?
      Kortom een totaal zinloze vergelijking.

    • @anoniem9518
      @anoniem9518 6 місяців тому

      ​@@abbofun9022 Oneens. Tech bedrijven verlenen diensten waar burgers en bedrijven baat bij hebben en vrijwillig voor kiezen. Dit doen ze veelal gratis. Daarentegen verleent de belastingdienst (en de politiek) geen enkele dienst of product waar burgers en bedrijfsleven op zitten te wachten, maar onder dwang van hoge boetes pakt de belastingdienst het geld gewoon van burgers en berijfsleven af.
      Verder is er geen echte transparantie over wat er met al het belastinggeld gebeurd, terwijl de politiek wel volledige transparantie oplegt aan van techbedrijven. We moeten maar geloven op de blauwe ogen van onze zogenaamd volksvertegenwoordigers die onder het mom van een slap aftreksel van democratie ( de partijpolitiek) veel beloven maar nagenoeg niets waarmaken anders dan heel veel afjatten van de bevolking en vooral het bedrijfsleven. Er gloort een welvarende toekomst voor Europa, waar geen enkel bedrijf zich meer welkom voelt.

  • @jofert015
    @jofert015 6 місяців тому

    Zoals Netflix, pathe, videoland.
    Als ik op visite Ben en een popcorn movie vind helemaal aangenaamd. Zou egt top zijn dat gewoon op site die movie kan doneren met centjes.
    Inplaats via Netflix waar films soms verdwijnen. Pathe moet nog keer fixen. Maar heb liever dat weet dat de mensen van de film rechtstreeks de centjes bemachtigen

  • @rialtho_the_magnificent
    @rialtho_the_magnificent 6 місяців тому

    hoge boetes en dan zie je euromunten. Ik verwacht dan euro briefjes van 200 of 500

  • @fqras
    @fqras 6 місяців тому

    Ik denk niet dat we meer regels nodig hebben op deze planeet. De markt reguleert zichzelf op gegeven moment wel.
    USBC en je telefoon repareren vind ik leuk, maar 95% van de mensen intereseert dat niks.

  • @Marcel1984nl
    @Marcel1984nl 6 місяців тому +1

    Mooie video, goede uitleg!