Baz istasyonlarının ve egzoz gazının sağlığa zararlı olduğuna dair kesin veriler varken elektrikli araçlara yüklenilmesi bana 90`larda Ankara`ya doğalgaz gelirken ki koparılan yaygarayı anımsatıyor.
"Baz istasyon zararlı" deyince de yanlış anlaşılabiliyor. Baz istasyonun zarar vereceği bölgeler vardır, oraya girmek zaten yasaktır. Çoğu zaman o bölge kilit altındadır. Bunun dışında 100 metre ötede baz istasyon varsa bu aksine daha az radyasyon almamızı sağlar. Çünkü asıl bize zarar verecek olan elimizdeki telefondur ve baz iastasyon ne kadar uzak ise elimizdeki telefon sesini baz istasyona duyurmak için o kadar "bağırmak" zorundadır. Düşünün, 100 metre ötenizdeki ergimiş demir mi yoksa avucunuzun içindeki kaynar su mu daha tehlikeli?
iki çeşit radyasyon var. Birisi radyoaktif radyasyon, diğeri elektromanyetik radyasyon. Burada bahsedilen radyasyon radyoaktif , yani esas zarar veren radyasyon değil. Bu demek değil ki elektromanyetik radyasyon zararlı değil . Ama radyoaktif, nükleer radyasyonla asla kıyaslanamaz.
Radyasyon dediğinizde iyonize radyasyon anlaşılıyor. Röntgen çekerken kullanılan X ışınlarının etkisi ile oluşan gibi. Elektromanyetik radyasyon/dalga diye yazıp söylerseniz, sap ve saman ayırt edilmiş olur. İkisi çok farklı. Tomografi ve MR gibi farklı. Zira iyonize radyasyon daha tehlikelidir. Ek olarak tanıtım fotoğrafında kullandığınız sembol de iyonize radyasyon uyarı sembolüdür. İnsanlar gereksiz yere korkmasın.
İki uç var ki "ifrat" ve "tefrit" denir. Birisi korkulacak şeyden korkmamak, diğeri de korkulmayacak şeyden korkmak. Mikrodalgada ısıtılmış yiyeceği yerse radyasyondan öleceğini zanneden insan var. Hata dediğiniz gibi, her radyasyonu aynı zannetmemiz. Bu konularda elimizin erdiği yerlerde EM spektrumu, fizik bilgisi olmayan birini hedefleyerek anlatan makaleler, yazılar, mesajlar yazmalıyız. En son inceleriz adlı sitede mikrodalga bizi kanser yapar mı başlığı ile yazmıştım bir tane. Bu konuda bilgi sahibi olan herkesin elinin erdiği her yerde böyle şeyler yazması gerek.
Birkaç gün önce bu soruyu size tiviter dan sormuştum cevabı çok kısa sürede geldi ben birkaç ay sonra anca video çekersiniz diye düşünmüştüm teşekkür ederim emeğinize sağlık
Bu radyasyon ionizan olmadığı için sizin hücrelerinizde genetik değişikliğe yol açmaz yani kanser yapmaz.Radyasyon çok geniş bir kavram.Kalorifer peteğinizde radyasyon ile ısıtıyor.
Kesinlikle değinilmesi gereken bir konuydu teşekkürler. Burada daha çok kablosuz şarjda problem olma ihtimali var gibi. Bu konuda çok hassas kişiler var ve geleceğin hastalıklarından biri . Videoda da değinildiği gibi radyasyon zaten her tarafımızda telefonun verdiği kadar radyasyon veren bişi yoktur muhtemelen. Yine yararlı bir video ve süper bir anlatım 👍
İzleyici yorumlarinda da belirtilmis radyasyon ama hangi radyasyon? Ve yine Oppenheimer populerken ionize rad tehlikesi isaretini kullanmak da videonun izlenirligini artirmak icin olsa gerek . Cep telefonuna 70bin TL verip sinir sisteminizin merkezi olan beyninize 3cm mesafede tutup saatlerce konuşuyorsanız bu videoyu izlemeseniz de olur. Dolubatarya ekibine tesekkurler,farkindalik icin.
radyasyon değerlerinin sağlığa zarar verecek düzeyde olmamasını umut ediyorum. Yüksek çıkarsada bir çözümü mutlaka vardır.Birazdan öğreneceğiz bekliyorum..Oksijen gazetesine göre herhangi ibr tehlike yokmuş..iZLEDİKTEN SONRA RAHATLADIM EMEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER..
Kablosuz şarj dediğimiz, enerjinin elektromanyetik yolla bataryaya transferi işlemidir, şarj sırasında kablosuz şarj cihaz anteni ile araç üzerinde bulunan alıcı anten arasında çok güçlü bir elektromanyetik alan oluşmaktadır.
Elektrikli araçta batarya kabin altı değilde bagajda olsa ve araç arkadan itişli olsa motorda arkada olsa kabin içine etkisi mesafe ve kalkanlar nedeniyle pek etkisi olmaz, ama buna da aracın dengesi bozuluyor arka yerine ortada olması daha uygun derler
Baz istasyonları ile DC yada çok düşük frekanslı ( inverter çıkışı) elektromanyetik dalgaları birbiriyle kıyaslamak doğru değil, bunların hepsi düşük enerjili ve iyonlaştırıcı olmayan elektromanyetik radyasyon sınıfına girer, bu nedenle X ışını yada Gama ışınları gibi çok yüksek enerjili ve iyonlaştırıcı özelliğe sahip elektromanyetik ışınım kaynakları ile kıyaslanamaz.
Merhaba Hybrid aracım var, arka koltuklarda da çocuklar kalıyor, seyir halinde şehir içinde batarya sürekli kendi şarj olup boşalıyor, bu durum elektrikli araçların şarj olduğu zaman olduğu gibi daha fazla radyasyon yaydığı anlamına gelir mi
Videoyu arkaplanda açabilme özelliğini kapatmışsınız bu videoda galiba. Ekranı kapatınca duruyor. Premium kullanma amacımız bu zaten. Kontrol edip, sizin tarafta kısıt varsa kaldırmanızda fayda görüyorum.
Yok üstad bizim UA-cam Studio tarafında background playback özelliğini kapatma yetkimiz yok. Herhalde uygulamada bir problem oldu ya da üyelere özel iken izin vermiyor mu acaba bilemedim
Evet maalesef üyelere özel videoda arka planda çalma kapalı indirme seçeneği de yok. Başka bir program ile de indirilemiyor denedim. Olay UA-cam ile ilgili.
Amerikada tesla kullanıcılarının %90a yakını baş ağrsınıdan sağlık kuruluşlarına müracaat etmiş bu haberide görmüşsünüzdür peki bı baş ağrısı neden, ben direk kendi maruz kaldığım sorunu aktarayım, telefonumu uzun süre internette gezdiğinde yada başka proğramlarla kullanırken elimde ağrı hissediyorum hemen 4.5G interneti kapatınca el ağrım geçiyor, bu sorunu benim gibi yaşayan varsa denesin.
@@0001-j9l gerçekler incitir. Biliyorsanız üstünüze alınmanıza gerek yoktu hatta bilmemek ayıp değilde bilmeden "ona, buna sallayan" biri değilseniz hiç alınmanıza gerek yoktu..
Sağlığa zararları ile ilgili maalesef yeterli araştırma yok.Ben en az 4 yıl bekleyeceğim elektrikli araç almsk için.Daha Türkiyede 1 yıldır yaygınlaştı.Bakalım 4 yıl içinde elektrikli araç kullananlarda genel sağlık sorunları çıkma oranı ne olacak?Buna göre karar veririm.Zaten 4 yıl sonra 1.500 km menzilli elektrikli de çıkar,şimdi alanlar 2.el saracak birini bulabilir mi acaba o zaman,bir de bu var
65 yaşında zerre otomobil bilgisi olmayan bir ekonomistin meşhur olmak için uydurduğu bir yalan desem? Ramazan Kurtoğlu'nun bu iddiasını destekleyen bir tane araştırma yok
Bu forum sayfasından yakaladığım en büyük çıkarım ne oldu biliyor musunuz.-Bir elektirikli otomobili saatte 100 km nin üzerinde belli bir süre örneğin yarım saat seyrettikkten sonra yine o hızlarda giderken bu manyetik alan -ve radyasyon testini işte o zaman yapacaksınız. Ve çok büyük ihtimalle test sonuçları görülecektir ki değerler insan sağlığını tehdit eden seviyeyi aşacaktır. Bu testi yapın videosunu yayınlayın sonuçları herkes görsün@@dolubatarya
Bunun pilleri nerede üretiliyor?pil sarj esnasında patlama riski nedir?5.000 tl lik akü alamayanlar bu pile kaç para ödeyecek..bitmiş bir pil nerede muhafaza edilecek?Malum burası Türkiye kış ortamında trafik sıkışır,kaza olup yol tıkanabilir,pilli araç içinde klima açılıp beklenirse ,havanın soğuk olmasıda hesaba katılırsa daha çabuk bitip bunun gibi bir sürü aracın yolda kalması kötü olmazmı.
Anlamadığım şu...herşeyi biliyorsunuz....tabi yılların subarusu audisi bmw si, toyota-mercedes'i işi bilmiyor...ama 15 dk'lik yayında arkadaşlar bu işi çözmüş....Resmen cehalet izliyoruz..!!!
Videoyu hazırlarken faydalandığımız bazı kaynaklar açıklama kısmının sonuna eklenmiştir. İyi seyirler!
Baz istasyonlarının ve egzoz gazının sağlığa zararlı olduğuna dair kesin veriler varken elektrikli araçlara yüklenilmesi bana 90`larda Ankara`ya doğalgaz gelirken ki koparılan yaygarayı anımsatıyor.
"Baz istasyon zararlı" deyince de yanlış anlaşılabiliyor. Baz istasyonun zarar vereceği bölgeler vardır, oraya girmek zaten yasaktır. Çoğu zaman o bölge kilit altındadır. Bunun dışında 100 metre ötede baz istasyon varsa bu aksine daha az radyasyon almamızı sağlar. Çünkü asıl bize zarar verecek olan elimizdeki telefondur ve baz iastasyon ne kadar uzak ise elimizdeki telefon sesini baz istasyona duyurmak için o kadar "bağırmak" zorundadır.
Düşünün, 100 metre ötenizdeki ergimiş demir mi yoksa avucunuzun içindeki kaynar su mu daha tehlikeli?
Videonun en sağlam sözü DSÖ ye ne kadar güvenebilirsiniz. Tebrik ederim kardeşim.👍
iki çeşit radyasyon var. Birisi radyoaktif radyasyon, diğeri elektromanyetik radyasyon.
Burada bahsedilen radyasyon radyoaktif , yani esas zarar veren radyasyon değil.
Bu demek değil ki elektromanyetik radyasyon zararlı değil . Ama radyoaktif, nükleer radyasyonla asla kıyaslanamaz.
Radyasyon dediğinizde iyonize radyasyon anlaşılıyor. Röntgen çekerken kullanılan X ışınlarının etkisi ile oluşan gibi. Elektromanyetik radyasyon/dalga diye yazıp söylerseniz, sap ve saman ayırt edilmiş olur. İkisi çok farklı. Tomografi ve MR gibi farklı. Zira iyonize radyasyon daha tehlikelidir. Ek olarak tanıtım fotoğrafında kullandığınız sembol de iyonize radyasyon uyarı sembolüdür. İnsanlar gereksiz yere korkmasın.
İki uç var ki "ifrat" ve "tefrit" denir.
Birisi korkulacak şeyden korkmamak, diğeri de korkulmayacak şeyden korkmak.
Mikrodalgada ısıtılmış yiyeceği yerse radyasyondan öleceğini zanneden insan var.
Hata dediğiniz gibi, her radyasyonu aynı zannetmemiz.
Bu konularda elimizin erdiği yerlerde EM spektrumu, fizik bilgisi olmayan birini hedefleyerek anlatan makaleler, yazılar, mesajlar yazmalıyız. En son inceleriz adlı sitede mikrodalga bizi kanser yapar mı başlığı ile yazmıştım bir tane. Bu konuda bilgi sahibi olan herkesin elinin erdiği her yerde böyle şeyler yazması gerek.
Birkaç gün önce bu soruyu size tiviter dan sormuştum cevabı çok kısa sürede geldi ben birkaç ay sonra anca video çekersiniz diye düşünmüştüm teşekkür ederim emeğinize sağlık
Bu radyasyon ionizan olmadığı için sizin hücrelerinizde genetik değişikliğe yol açmaz yani kanser yapmaz.Radyasyon çok geniş bir kavram.Kalorifer peteğinizde radyasyon ile ısıtıyor.
Aman hocam ne ettin? Kaloriferleri sökecek insanlar :)
Ben "şömine" diyorum. Daha havalı duruyor. :p
Hakkı bey konuya hakim bir radyasyon çalışanı olarak katılıyorum
Elektromanyetik radyasyon lösemi yapar bu kanıtlanmış bilgi
Kesinlikle değinilmesi gereken bir konuydu teşekkürler. Burada daha çok kablosuz şarjda problem olma ihtimali var gibi. Bu konuda çok hassas kişiler var ve geleceğin hastalıklarından biri . Videoda da değinildiği gibi radyasyon zaten her tarafımızda telefonun verdiği kadar radyasyon veren bişi yoktur muhtemelen. Yine yararlı bir video ve süper bir anlatım 👍
Bilgilendirme için teşekkür ederiz. Hiç aklımıza gelmemişti böyle bir ölçüm yapılması gerektiği.
İzleyici yorumlarinda da belirtilmis radyasyon ama hangi radyasyon?
Ve yine Oppenheimer populerken ionize rad tehlikesi isaretini kullanmak da videonun izlenirligini artirmak icin olsa gerek .
Cep telefonuna 70bin TL verip sinir sisteminizin merkezi olan beyninize 3cm mesafede tutup saatlerce konuşuyorsanız bu videoyu izlemeseniz de olur.
Dolubatarya ekibine tesekkurler,farkindalik icin.
radyasyon değerlerinin sağlığa zarar verecek düzeyde olmamasını umut ediyorum. Yüksek çıkarsada bir çözümü mutlaka vardır.Birazdan öğreneceğiz bekliyorum..Oksijen gazetesine göre herhangi ibr tehlike yokmuş..iZLEDİKTEN SONRA RAHATLADIM EMEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER..
teşekkürler iyi çalışmalar
Kablosuz şarj dediğimiz, enerjinin elektromanyetik yolla bataryaya transferi işlemidir, şarj sırasında kablosuz şarj cihaz anteni ile araç üzerinde bulunan alıcı anten arasında çok güçlü bir elektromanyetik alan oluşmaktadır.
Elektrikli araçta batarya kabin altı değilde bagajda olsa ve araç arkadan itişli olsa motorda arkada olsa kabin içine etkisi mesafe ve kalkanlar nedeniyle pek etkisi olmaz, ama buna da aracın dengesi bozuluyor arka yerine ortada olması daha uygun derler
Mükemmel anlatım
Baz istasyonları ile DC yada çok düşük frekanslı ( inverter çıkışı) elektromanyetik dalgaları birbiriyle kıyaslamak doğru değil, bunların hepsi düşük enerjili ve iyonlaştırıcı olmayan elektromanyetik radyasyon sınıfına girer, bu nedenle X ışını yada Gama ışınları gibi çok yüksek enerjili ve iyonlaştırıcı özelliğe sahip elektromanyetik ışınım kaynakları ile kıyaslanamaz.
Güzel bir bilgilendirme oldu teşekkürler
Koltuk oturma yeri seviyesinde bol radyasyon testisleri etkiler ve kısırlık artar
teşekkürler
Gotion High-Tech LMFP batarya hakkında da bir yayın yapabilir misiniz
Merhaba Hybrid aracım var, arka koltuklarda da çocuklar kalıyor, seyir halinde şehir içinde batarya sürekli kendi şarj olup boşalıyor, bu durum elektrikli araçların şarj olduğu zaman olduğu gibi daha fazla radyasyon yaydığı anlamına gelir mi
Uçağın bindiğindeki radyasyonu ömür boyu araca binsen yakalayamazsın
Hayatımızda elektrikli olmayan bişey söyleyin en iyisi köyümüze dönelim kara şimşeğe binelim
Videoyu arkaplanda açabilme özelliğini kapatmışsınız bu videoda galiba. Ekranı kapatınca duruyor. Premium kullanma amacımız bu zaten. Kontrol edip, sizin tarafta kısıt varsa kaldırmanızda fayda görüyorum.
Yok üstad bizim UA-cam Studio tarafında background playback özelliğini kapatma yetkimiz yok. Herhalde uygulamada bir problem oldu ya da üyelere özel iken izin vermiyor mu acaba bilemedim
Evet maalesef üyelere özel videoda arka planda çalma kapalı indirme seçeneği de yok. Başka bir program ile de indirilemiyor denedim.
Olay UA-cam ile ilgili.
radyasyon değil manyetik alan
Bütün çocukluğu tüplü tv önünde geçip, çernobil çaylarını içtikten sonra elektrkli araç manyetik alanını sorun etmek de başka bir ironi.
Amerikada tesla kullanıcılarının %90a yakını baş ağrsınıdan sağlık kuruluşlarına müracaat etmiş bu haberide görmüşsünüzdür peki bı baş ağrısı neden, ben direk kendi maruz kaldığım sorunu aktarayım, telefonumu uzun süre internette gezdiğinde yada başka proğramlarla kullanırken elimde ağrı hissediyorum hemen 4.5G interneti kapatınca el ağrım geçiyor, bu sorunu benim gibi yaşayan varsa denesin.
Elektrikli araç alanlarda çocuk olmama durumu var miymiş
Bu elektrik işi öncelikle kamyonlarda yapılsın
Radyasyonun ne olduğunu bilmeyen bir kitleye radyasyondan bahsetmek bilemedim. 🤔
Sen öğrenebildiğine göre başkalarına biliyordur
@@0001-j9l gerçekler incitir. Biliyorsanız üstünüze alınmanıza gerek yoktu hatta bilmemek ayıp değilde bilmeden "ona, buna sallayan" biri değilseniz hiç alınmanıza gerek yoktu..
🎉
❤
👍🏻
Kablosuz şarjda filtre, yalıtım vs çözdük diyelim. Peki aracın altına kedi köpek vs girerse onların hali nasıl olacak.
Sağlığa zararları ile ilgili maalesef yeterli araştırma yok.Ben en az 4 yıl bekleyeceğim elektrikli araç almsk için.Daha Türkiyede 1 yıldır yaygınlaştı.Bakalım 4 yıl içinde elektrikli araç kullananlarda genel sağlık sorunları çıkma oranı ne olacak?Buna göre karar veririm.Zaten 4 yıl sonra 1.500 km menzilli elektrikli de çıkar,şimdi alanlar 2.el saracak birini bulabilir mi acaba o zaman,bir de bu var
Şu anda bile 1053km menzilli araç çıktı yarı katı hal batarya ile nio7 150kw
Konumu bulamadiniz.??
Tesla elektrikli otomobil kullananların çoğunluğunun şiddetli baş ağrısıyla hastaneye başvurduğu ne pekii?
65 yaşında zerre otomobil bilgisi olmayan bir ekonomistin meşhur olmak için uydurduğu bir yalan desem? Ramazan Kurtoğlu'nun bu iddiasını destekleyen bir tane araştırma yok
Bu forum sayfasından yakaladığım en büyük çıkarım ne oldu biliyor musunuz.-Bir elektirikli otomobili saatte 100 km nin üzerinde belli bir süre örneğin yarım saat seyrettikkten sonra yine o hızlarda giderken bu manyetik alan -ve radyasyon testini işte o zaman yapacaksınız. Ve çok büyük ihtimalle test sonuçları görülecektir ki değerler insan sağlığını tehdit eden seviyeyi aşacaktır. Bu testi yapın videosunu yayınlayın sonuçları herkes görsün@@dolubatarya
Bunun pilleri nerede üretiliyor?pil sarj esnasında patlama riski nedir?5.000 tl lik akü alamayanlar bu pile kaç para ödeyecek..bitmiş bir pil nerede muhafaza edilecek?Malum burası Türkiye kış ortamında trafik sıkışır,kaza olup yol tıkanabilir,pilli araç içinde klima açılıp beklenirse ,havanın soğuk olmasıda hesaba katılırsa daha çabuk bitip bunun gibi bir sürü aracın yolda kalması kötü olmazmı.
Devasa batarya üzerinde manyetik alanda oturacağıma benzinliyr binerim
VİDEO ÇEKMEDEN ÖNCE ARAŞTIRMA YAP.
Lityum da bir maden. Nereye kadar😊
Uzun yola çıkılmaz elektrikli ile. Ama şehirici küçük araba küçük batarya işimi görsün olabilir
Anlamadığım şu...herşeyi biliyorsunuz....tabi yılların subarusu audisi bmw si, toyota-mercedes'i işi bilmiyor...ama 15 dk'lik yayında arkadaşlar bu işi çözmüş....Resmen cehalet izliyoruz..!!!
neden bilmiyor? audi, subaru, mercedes, bmw milyon eletrikli araç satıyor
İzleme o zaman!!!!!!!!!!!!
Çok boş konuşma
kanser LOADING..........................
Çinde taksi şoförlerinin bacak tüyleri dökülüyor.
Benim mikro dalga nasıl zararlıysa ekektrikli araba 50kat daha fazla zararlıdır. Aracın içine binmekle tomografiye girmenin hiçbir farkı yok bence
sencesi mi var bilimsel veriniz olmadan bol keseden sallamayın adamın açıklamalarını nerenizden dinlediniz
bunu neye dayanarak söylüyorsun bir araştırman deney sonucun var mı?
🎉