Класний тракторець ,нажаль запчастин на нього мабуть мало . Це відео мене поринуло в ті роки коли сам працював. ,навіть запах землі ,солярки і його залізний запах відчув у пам'яті. Дякую Вам хліборобам!
вперше за важелі Т-74 я сів у 9 років! Сили витиснути зчеплення не вистачало, то тримався правою рукою за ручку в кабіні, а лівою швидко вмикав передачу...пізніше, коли школу закінчив і прийшов на роботу в колгосп, то також сів на такий тракторець. Мені було 17 років а йому близько 20-ти...машина гідна, проти ДТ-75 набагато кращий! саме слабке місце це кардан! ох і гатив під пол, як обривало!!! гарні спогади, дякую
Танк, класс. В детстве с отцом на ДТ -75 ночами огороды пахали, с этого и начиналось наше небольшое хозяйство, спасибо Вам за воспоминания... Лайк и подписка!!!👍
Был лучший в своё время. Время шло, а ничего нового в тракторостроении не изменилось. Сейчас вообще ничего не выпускается. Поддерживаем иностранные фирмы, страны. Такие трудяги как вы, влюблённые в землю, работают по сути дела отжившей технике. Честь и хвала вам и ей! Воронеж.
Красавец! В случае какой-нибудь бури на солнце все эти Джоники сразу встанут, а Т-74 будет вкалывать несмотря ни на что! Уважение хозяевам легенды! Долгих лет жизни старику родом с ХТЗ!
Раньше гусеничными тракторами огороды обрабатывали,так после них земля была мягкая как пух.А сейчас гусеничных нету, колесным осенью кое как перецарапает лишь бы чернело,а весной после его культивации лопату в землю не вгонишь.Приходится обрабатывать мотоблоком
Да в детстве было за счастье се ть в кабину этого трактора а прокатиться в нем это не забываемо хотя грохот в кабине но это приятные.воспоминания и снйчас с удовольствием пиокатилсябы в нем
Отличный аппарат,,,помню било мне лет 10,,,,с батей огороди пахали,ночью,одни Зуби,от гари солярки и пили,етот запах земли помню до сих пор,,,,потом в 94,,,сам сел с батей за руль,,но уже новенького Т-150 Гус,,,,, бульдозер,,,,тоже огороди,,, силос в яме ,, зимой дороги чистил,,,,моя молодость,,,,,как било всё прекрасно,,,,,,
привіт ігоре ,робота кіпить , 74 рулить , ну і мтз турбінка класно свистить )) мої вітання !! горох пора уже давно сіять , моя яра пшеничка уже накільчилась , і сьогодні закінчив ячмінь сіять ,, якось так )) ,
Аж дух перехватило!...вот это аппарат Во времена окупации(когда были колхозы) колесный трактор в поле на культивацию не выпустили бы никогда, а за огороды вообще не было разговора только - Т-74, ДТ -75, Т-70, КДП -35.
У храмой кабылы мотор тоже сравнительно простой...но она как электрическая пашет, без звука и без тряски, иногда правда посрать останавливается...и пожрать травки :D
Провисання гусениці між підтримуючими роликами повинно бути не більше 80мм,мінімально допустиме провисання 40 мм.Пружина натяжного механізму повинна бути стиснена гайками до величини 450-465мм.
Якщо не буде лап чим розрізняти землю,знищити бур'ян?Я не уявляю культиватора без лап.Після такої культивації зразу посів і коткування кзк,так що волога зберігається.
Да. Кто не сидел за рычагами, тот не поймёт. Т-74 с выхлопной бочкой и СМД-18 движком, хорошая машина на постсоветском пространстве. Д Т-75 хуже. Вес больше и летят тележки, не говоря уже за гусеничные пальы.
Был, такой хорошо им первую культивацию делать, но замучил шашечки менять., пока долезишь замучеешься! Проблема до поля перегнать, трассу нельзя проежать.
Якщо мотор смд він має запас сили і не на повному газу то норм я думаю різниця між МТЗ пару літр враховуючи те що зщепленя з грунтом хороше 👍👍👍а вам Ігор лайк 😉 ми також з Тернопільщини
@@stipashkakalika6891 Мої вітання землякам.Двигун СМД-14Н.Я працюю Т-74 вже рідко і уваги не звертаю скільки він там палить.Головне робить роботу так як я хочу!
Покойный отец всю свою трудовую деятельность проработал на дт 54 .затем на т 74.И когда уходил на пенсию совхоз тракор отдал в личное пользование.был на ходу,но списан.Хорошая техника,просто надо было улучшить кабину,усилить коробку,потому что когда стали двигатели с турбонадувом.,то есть мощнее .коробка не выдерживала.
Пробовал! Помню хорошо, вылазишь из него к вечеру черней негра только зубы белеют. Что за надежность- рама клепаная за один сезон дышать начинает. Трактор как живой становится сам себе газует. Тормозок сцепления еще одно горе. Про фрикционы и тормоза вообще молчу. Вообщем краса а не трактор! Бог в помощь!
@@ivanromashev6253 Иван, я работал на таком ище при ссср. Старые трактористы не хотели получать новые трактора, так как за работу на старом была доплата. И т-74 я имел в собственности, два года назад продал. Так что трактор и надежен и прост а експлуатации.
Нічого дивного, Харків мало чім відрізнявся, спочатку випускали танки згодом за цієюж технологією і трактор, гадаю деякі запчпстини навіть взаємозамінні, така була практика,
@@igormyts2061 Схоже технологія виробництва не відрізнялась від танкової, тим і пояснюєця довговічність Т-74, 50 і більше років, Уявіть себе директором заводу, коли треба освоїти нову продукцію завжди по максиму використовується ту що уже є у наявності, До прикладу, у 50-60 роки випускають у Харкові танки, згодом виникає потреба розширитись і на трактори, туди спрямовуєця усе що можна використати тобто усі напрацювання, та хоч би й не сортові деталі які не пройшли держ прийомку, як от лампочки, важелі, фільтри, р-регулятори, поршні, педалі, ремені, форсунки, маслонасоси, і т д навіть сталь з якої виробляюця гусениці, до слова всередині у Т-74 не міг позбутись відчуття що знаходжусь у танку,
@@OlegZastavny В мене є кілька таких карданів,але цей якась прижився і їздить стільки часу абсолютно не видає вібрації проте візуально видно що ним кидає.
Я ЩАС НА 7 НЕБИЯ Я КОЛИ ПАЦАНОМ РОБИВ 74 78Р КОЛИ ВИЗЖАВ У БРИГАДУ ВСИ ЯК МИШИ ПО КУТКАМ КАЗАЛИ КУДА ТОЙ ПАЦАН ЗАВЕРНЕ У КАЛЮЖИ КРУТИВ ТАК ШО ЧЕРЕЗ 5 МИН ТАМ БУЛА ПИЛЯКА
Это не трактор а трескатор...два часа когда то на нём пришлось пахать...потом два дня всё вокруг гудело трещало и руки тряслись...вот тогда я и решил что трактористом в жизни работать нистану ... Хоть права на трактор и сдал ...но так и лежат без надобности 32 года...такого барахла и мелалома в мире нессысчеш днём с огнём...
БЛЯДЬ ЗВЕРЬ ПЕРЕЖИВЕТ ЛЮБОГО джондира
👍
Да ясен пень,чистая механика!☝️👍✌️
@Mr BIGuin откуда там мост???🤔Кпп,фрикционы, ВСЁ!
@Mr BIGuin значет руки били из жопи
Класний тракторець ,нажаль запчастин на нього мабуть мало . Це відео мене поринуло в ті роки коли сам працював. ,навіть запах землі ,солярки і його залізний запах відчув у пам'яті.
Дякую Вам хліборобам!
вперше за важелі Т-74 я сів у 9 років! Сили витиснути зчеплення не вистачало, то тримався правою рукою за ручку в кабіні, а лівою швидко вмикав передачу...пізніше, коли школу закінчив і прийшов на роботу в колгосп, то також сів на такий тракторець. Мені було 17 років а йому близько 20-ти...машина гідна, проти ДТ-75 набагато кращий! саме слабке місце це кардан! ох і гатив під пол, як обривало!!! гарні спогади, дякую
Танк, класс. В детстве с отцом на ДТ -75 ночами огороды пахали, с этого и начиналось наше небольшое хозяйство, спасибо Вам за воспоминания...
Лайк и подписка!!!👍
Был лучший в своё время. Время шло, а ничего нового в тракторостроении не изменилось. Сейчас вообще ничего не выпускается. Поддерживаем иностранные фирмы, страны. Такие трудяги как вы, влюблённые в землю, работают по сути дела отжившей технике. Честь и хвала вам и ей! Воронеж.
Спасибо
Красавец! В случае какой-нибудь бури на солнце все эти Джоники сразу встанут, а Т-74 будет вкалывать несмотря ни на что! Уважение хозяевам легенды! Долгих лет жизни старику родом с ХТЗ!
Лайк не глядя.Настроение поднимается глядя на ваши весенние хлопоты.Удачи вам всем.
Дякую Вам!!! Як неначе перенісся в дитинство, коли всі грунтові дороги були наче прокомпасовані гусеницями цих тракторів.
Раньше гусеничными тракторами огороды обрабатывали,так после них земля была мягкая как пух.А сейчас гусеничных нету, колесным осенью кое как перецарапает лишь бы чернело,а весной после его культивации лопату в землю не вгонишь.Приходится обрабатывать мотоблоком
Значит вам такие трактористы попадались!
@@КонстантинКапустин-у1з как ни хоти - гусеничный трактор создаёт меньшее давление на почву...
@@СергейХоданёнок-х7й Все правильно.Т-74 створює тиск на грунт 0.45 кг на квадратний сантиметр
Урожаю Вам!!!
Дякую
Респект ветеранові і вам за те що його оживили!
Він в мене і не вмирав з 94 року.
@@igormyts2061 Тоді він в надійних руках. Ще раз респект!
Я помню в 1981 году у меня дядька работал на таком тракторе в селе Зозивка винницкой области, и меня учил в поле на нем ездить, как это было давно.
Гарно йде ветеран👍
В бой ідуть одні старіки👍
Класний трактор! На такому мій батько у 80-х навчав дітей водінню!!!!🤝🤝👍👍👍👍👍👍🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
Це той, що бив учнів?
Где учил, в каком училище?
@@ОлегМалинов-в6ъ в школі
Да в детстве было за счастье се ть в кабину этого трактора а прокатиться в нем это не забываемо хотя грохот в кабине но это приятные.воспоминания и снйчас с удовольствием пиокатилсябы в нем
T 74 класний трактор, а саме головне, безпроблемний
Ну не зря говорят, Харьков плохого не выпускает☝️👍
Да трактор чудовий. Но одна проблема у його використанні є, це відсутність великих площ землі. В минулому році продав свого ХТЗ.
Все гарно,Молодець.
Чугунка (т 74) зверь 💪👍🤝
Наши хлопци ставять кабину т 150 👍
Да трактор отличный , молодчага держится , работал на таком , с удовольствием бы и сейчас поработал бы молодцы ребята что не пустили в металолом .
Рад за Вас, что все получилось...
Лайк! Аппарат зверь))
Я в детстве солому стягивал им ,мой дядя на этом работал, особенно на силосные ямы.
лайк ветеранам праці)))) радянська міць))) і Ігор Миць)))
😀
Отличный аппарат,,,помню било мне лет 10,,,,с батей огороди пахали,ночью,одни Зуби,от гари солярки и пили,етот запах земли помню до сих пор,,,,потом в 94,,,сам сел с батей за руль,,но уже новенького Т-150 Гус,,,,, бульдозер,,,,тоже огороди,,, силос в яме ,, зимой дороги чистил,,,,моя молодость,,,,,как било всё прекрасно,,,,,,
Ностальгія
Ще раз вітаю з днем народження !!! Щоб робота приносила задоволення!!!
Щиро дякую за вітання.
привіт ігоре ,робота кіпить , 74 рулить , ну і мтз турбінка класно свистить )) мої вітання !! горох пора уже давно сіять , моя яра пшеничка уже накільчилась , і сьогодні закінчив ячмінь сіять ,, якось так ))
,
Та буду вже сіяти.Поле підготовлене,сівалка відремонтована
Турбированный движок на МТЗ и прямой глушитель не шумно?
Абсолютно.Турбіна гасить шум.
Вот так гонки по полям! Только у Игоря такой эксклюзив в UA-cam!
Оце трактор! Лайк
Проходив на такому навчання та практику.Класна техніка була.
Хай щастить
Дякую
Підкажіть будь ласка чи колесо кареткі підійде від дт 75 на т74
Так,підійде
Аж дух перехватило!...вот это аппарат Во времена окупации(когда были колхозы) колесный трактор в поле на культивацию не выпустили бы никогда, а за огороды вообще не было разговора только - Т-74, ДТ -75, Т-70, КДП -35.
Старичок добре гребе,мотор простий,коробка проста,аби гусінь була нормальна, трактор в оранці отлично
У храмой кабылы мотор тоже сравнительно простой...но она как электрическая пашет, без звука и без тряски, иногда правда посрать останавливается...и пожрать травки :D
Доброго дня,у Вас теж багато одноосібників,поля,кусочками?гарно виходить!
Класс первая моя практика на т-74
Огонь
Доброго ранку.
Відео переглянув.Лайк 👍
Техніка з музею! 😉 Класно!
Бажаю великих врожаїв!
Дякую.
@@igormyts2061 Молодцы хлопцы!!! Так держать! Время хлеб сеять. Ваше дело важное и нужное. Хорошего урожая и крепкого здоровья.
Доброго дня хто може підсказати як правильно натаягувати гусеницю в т74
Провисання гусениці між підтримуючими роликами повинно бути не більше 80мм,мінімально допустиме провисання 40 мм.Пружина натяжного механізму повинна бути стиснена гайками до величини 450-465мм.
🤝Зверь👍👍👍
Мої вітання з днем народження !🎂🎁🍷
Дякую за привітання.
Вечер добрый. Проблема на т 74 правая сторона буксует фрикцион что может быть причиной?
Може замащені диски.Можна спробувати промити бензином.Якщо не допоможе треба витягати міст і перевіряти товщину муфти повороту.
Как вы снимаете цапфы кареток на нем?
Отличным трактор ,ему бы новую кабину цены не было
Молодец. Своё поле? Но у нас фермера уже отказались от вспашки. Применяют систему нулевой обработки.
За ціпочок - лайк! Давно вже так само використовую.
P.S.Питання.
Як там грунт?
Вологи вистачає,чи ні ?
Мабуть треба буде цього року раніше все садити ?
Таке важко передбачити.На разі вологи достатньо.
@@igormyts2061 Зрозуміло.
Бажаю успіхів в аграрних справах! 🌾
А також в альтернативній енергетиці! 🌞
Влага была и её уже нет. Высушили хлопцы землю. Жаль если дождей не будет будет беда.
@@Иванкачубей Які ви всі мудрі сидячи на диванах,що просто....Посіяв горох у вологу землю,посіви закаткував,так нікуди волога не поділася.
@@igormyts2061 хорошо, а у нас засуха в Донецкой обл.
что за ветряк на крыше, расскажите где покупали?
Сам зробив.Є відео на цю тему на каналі.
на якій передачі проводили культивацію? дякую.
Третя
Привiт.Можливо я помиляюсь але менi здается що лапи зайвi,вони вивертають влагу,краще боронами i поставити катки.
Якщо не буде лап чим розрізняти землю,знищити бур'ян?Я не уявляю культиватора без лап.Після такої культивації зразу посів і коткування кзк,так що волога зберігається.
Вітаю! Чи можливо з вами поспілкуватися по МТЗ якимось чином?
Що саме цікавить?Вайбер 0972637787
все хорошо но гусли где на замену брать?....
Є запасна ще радянська
На базах МТС.
Чего лапы в воздухе??
чию турбіну поставили
Таку саму як була-білоруську
Самый первый трактор на котором в децтве дали посидеть за рычагами.
Да серый помниш ище в Переселенцах твой батя работал ето машына
Довелось на т 74 поработать после дня работы одни глаза видно🤣 и пыли полный рот😂
Тракторист має з'їсти стільки пилюки скільки важить сам😀
Да. Кто не сидел за рычагами, тот не поймёт. Т-74 с выхлопной бочкой и СМД-18 движком, хорошая машина на постсоветском пространстве. Д Т-75 хуже. Вес больше и летят тележки, не говоря уже за гусеничные пальы.
Смд 14…
@@СветСолнца-н4в СМД-14Н
привет. класс. лайк
оце трактор. моща невбиваєма.
Сделано в СССР, ИНЖЕНЕРАМИ!
Был, такой хорошо им первую культивацию делать, но замучил шашечки менять., пока долезишь замучеешься! Проблема до поля перегнать, трассу нельзя проежать.
А якщо на каву, то можливо і вдоль асфальту.
Скількиж воно жере соляри?
Чого жере?Використовує пальне на виконану роботу.
@@igormyts2061 ну по економності, він в топ 100 невходить
Який же трактор є економічним???
Якщо мотор смд він має запас сили і не на повному газу то норм я думаю різниця між МТЗ пару літр враховуючи те що зщепленя з грунтом хороше 👍👍👍а вам Ігор лайк 😉 ми також з Тернопільщини
@@stipashkakalika6891 Мої вітання землякам.Двигун СМД-14Н.Я працюю Т-74 вже рідко і уваги не звертаю скільки він там палить.Головне робить роботу так як я хочу!
Какой вес противовеса кто то знает?
70 кг кожний
👍💥🚜
чугунка живая , приятно смотреть ( трактор с "" проклятого "" СССР)
Добрий ще корч )
Ще переживе не одне мтз
Покойный отец всю свою трудовую деятельность проработал на дт 54 .затем на т 74.И когда уходил на пенсию совхоз тракор отдал в личное пользование.был на ходу,но списан.Хорошая техника,просто надо было улучшить кабину,усилить коробку,потому что когда стали двигатели с турбонадувом.,то есть мощнее .коробка не выдерживала.
а зачем ему турбина - он и так справляется ! три передачи + повышенная пониженная хватает с головой
Пробовал! Помню хорошо, вылазишь из него к вечеру черней негра только зубы белеют. Что за надежность- рама клепаная за один сезон дышать начинает. Трактор как живой становится сам себе газует. Тормозок сцепления еще одно горе. Про фрикционы и тормоза вообще молчу. Вообщем краса а не трактор! Бог в помощь!
Бред.
@@Ivan-pf1vx попробуй
@@ivanromashev6253 Иван, я работал на таком ище при ссср. Старые трактористы не хотели получать новые трактора, так как за работу на старом была доплата. И т-74 я имел в собственности, два года назад продал. Так что трактор и надежен и прост а експлуатации.
@@Ivan-pf1vx чтож продал то раз такой хороший?
Они свое отработали еще пои ссср
на века сделано...
Нічого дивного, Харків мало чім відрізнявся, спочатку випускали танки згодом за цієюж технологією і трактор, гадаю деякі запчпстини навіть взаємозамінні, така була практика,
Що там спільного з танком може бути?..
@@igormyts2061 Схоже технологія виробництва не відрізнялась від танкової, тим і пояснюєця довговічність Т-74, 50 і більше років, Уявіть себе директором заводу, коли треба освоїти нову продукцію завжди по максиму використовується ту що уже є у наявності, До прикладу, у 50-60 роки випускають у Харкові танки, згодом виникає потреба розширитись і на трактори, туди спрямовуєця усе що можна використати тобто усі напрацювання, та хоч би й не сортові деталі які не пройшли держ прийомку, як от лампочки, важелі, фільтри, р-регулятори, поршні, педалі, ремені, форсунки, маслонасоси, і т д навіть сталь з якої виробляюця гусениці, до слова всередині у Т-74 не міг позбутись відчуття що знаходжусь у танку,
74 з лемкеном колись попробуйте
Я вже писав,що це не реально.Т-74 оре по верху борозни.Як він буде з Лемкеном орати?
Ну тут відео цікаве не розкидачем а легендой 74 (старий конь борозди не порте ,но і спаше глибоко 100 пудов про цей трактор)
24....28 см це не глибоко?
@@Ivan-pf1vx а больше и не нада
@@Ivan-pf1vx зніміть одного корпуса в плугові і заглибіть побачите солярки більше брати буде но до 50 см виорати можно буде..
лайк
вот это для него культиватор а то сейчас мтз и юмз таскают их . издевательство только над тракторами.
Совершенно верно
Скоро народ под плинтус вообще загонит слуга народу...таким тракторищем надо переехать лимузин вашего слугу уроду, пардон народу...
Трактора шкода, краще коктель молотова.
Krawche tebe dyraka razok chumosj wob bawka zapracjyvala
У моего друга 2 таких и 2 т-150 тоже гусеничних
Яка ціна гусиничного 150 .?
@@МиколаКоцан-х5н незнаю він не продається
МЕТАЛОЛОМ!
Можливо і металом,але робочий апарат...
@@igormyts2061 соляри дофіга жере, а працювати на нім "одне задоволення"!
@@igormyts2061 я їхав у ЮМЗ старі, то ужас. В самого японець з 1983р.
@@Валентин-е2р5у Жере,бо робить роботу на відповідну глибину.
@@igormyts2061 та інші роблять, а споживають набагато менше!
Добрый день Народ, Унас Был Мужик Деданя Покупал такого фермерить но ума не Дал, Водка
Міндобрива краще в сівалку 100%
Селітра під бобові в рядок питання дуже спірне.
@@igormyts2061 селітра під бобові-це вже спірне питання
Краще інокуляцію провести
@@Ilonmasc1988 Таке ж спірне як інокуляція
@@igormyts2061 я проводив інокуляцію по сої
+5ц/га
Напочатку відео видно як кардан хоче розірвати зверніть увагу !!!!!!!!!
Він так крутиться з 1994 року.Так що все нормально.
@@igormyts2061 можливо це через демферні муфти?
@@OlegZastavny Дещо кривий вал.
@@igormyts2061 в мене на т-74 вал був перероблений з дт-75. Взагалі проблем не було з ним
@@OlegZastavny В мене є кілька таких карданів,але цей якась прижився і їздить стільки часу абсолютно не видає вібрації проте візуально видно що ним кидає.
На 74ку нада 2 кпс цыплять!!!
Я ЩАС НА 7 НЕБИЯ Я КОЛИ ПАЦАНОМ РОБИВ 74 78Р КОЛИ ВИЗЖАВ У БРИГАДУ ВСИ ЯК МИШИ ПО КУТКАМ КАЗАЛИ КУДА ТОЙ ПАЦАН ЗАВЕРНЕ У КАЛЮЖИ КРУТИВ ТАК ШО ЧЕРЕЗ 5 МИН ТАМ БУЛА ПИЛЯКА
Зачем так глубоко ?
Під горох
Фермера Забор от Народа, Что бы не Воровали
На т-74
Я на такому учился, загляните, комне
Условия-спартанские,но машина...
Т 74 трактор мечьта🤣
Это не трактор а трескатор...два часа когда то на нём пришлось пахать...потом два дня всё вокруг гудело трещало и руки тряслись...вот тогда я и решил что трактористом в жизни работать нистану ... Хоть права на трактор и сдал ...но так и лежат без надобности 32 года...такого барахла и мелалома в мире нессысчеш днём с огнём...
Хорошенько поинтересуйтесь, даже в ЕС они есть. И ДТ-54 ещё работают.) У самого Т-74 был 13 лет, жалею что продал.
Дт 75 для земли лучше нет
воставшие из ада ч 3!
ОДНИ ПОНТЫ, ОСТАВТЕ СТАРИКА В ПОКОЕ.
Судя по технике, в Украине щас полный пиздец
Почему один,сразу два піз....
Сюда глянь например. Техника разная.
Зеля продал вашу землю!
Да у вас вижу самая передовая техника всех времён...совка...соочюствие танкисту , пардон трактористу...вибробалезнь обеспечена в старости...
Всё верно,я танкист.
Не пугай...Мне 60 И никакой виброболезни..Зато простатита не будет..Буй стоять будет как у молодого.Будешь баб гонять до 70 лет...
@@jurizemljansk9080 может ранов радоватся :)
@@donatasjancauskas5995 Ну...подожду еще лет 15...Там посмотрим...Там уже без разницы то ли вибро толи Альцгеймер....😃
@@donatasjancauskas5995 Мой комент чтобы тебя развеселить...И ни в коем случае не огорчить.
Эй трактористы, а может это ДТ 54, по вас видать, что до хрена работали, ложкой за столом ДА, но только не на этом работяге....
Т-74