Boala Hashimoto sau hipotiroidism

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 13 вер 2024
  • Tiroidita Hashimoto este cea mai raspandita forma de tiroidita (inflamatie a glandei tiroide). Aceasta progreseaza lent, pe parcursul a mai multi ani si determina deteriorarea cronica a tiroidei, dezvoltarea gusei si insuficienta tiroidiana graduala. De aceea, recomandat este sa iei masuri din timp pentru a evita instalarea unei afectiuni tiroidiene cronice.

КОМЕНТАРІ • 11

  • @rahelacovaci5550
    @rahelacovaci5550 10 місяців тому

    Dumnezeu sate binecuvinteze!!

  • @mihaelavoichita3977
    @mihaelavoichita3977 7 місяців тому

    Multumesc fi binecuvantata 🙏🙏🙏🙋🏼‍♀️

  • @elenacraiova7149
    @elenacraiova7149 Рік тому

    Tu esti o enciclopedia ❤te ascult pe tik tok de cate ori faci live, oricine ma suna dau pe ocupat , stou ca stau cu ochii si urechile atenta la tot ce spui....nu postezi pe cat stii....doamne cate chestii se leaga in tot ce spui...ma bucur ca te am descoperit ❤astept podcast cu oamenii simpli .cred ca vei avea vizualizari multe.❤

  • @corinapop5273
    @corinapop5273 Місяць тому

    Din ce luăm natural toate vitaminele și mineralele enunțate? mulțumesc ❤

  • @costindoinamariana
    @costindoinamariana Рік тому

    Sunteti amabila sa i.mi spuneti LACTOFERINA CU COLOSTRU e buna in Tiroida autoimuna hashimoto? Multumesc anticipat! ❤

    • @cashewal
      @cashewal  Рік тому +2

      Pentru glanda tiroida aveti nevoie de iod, seleniu, de un regim alimentar cu hrana vie si superalimente, de zinc si fier, vitamina D3+K2, calciu, magneziu. Lactoferina ajuta mai degraba la fixarea fierului si sustine imunitatea, ajuta la refacerea microbiomului (insa acolo unde alimentatia este una corecta). Pentru tiroida nu este un adjuvant cheie.

    • @costindoinamariana
      @costindoinamariana Рік тому

      Nu mananc gluten,zahar,lactate,cafea,etc de 2 ani si totusi imunitatea e la pamant conjuctivite repetate,herpes,candida..etc incontinuu..iau toate suplimentele recomandate si totusi prea multe infectii ...de asta ma gandeam la Lactoferina,am si lipsa fier si nu se asimileaza ! Sa inteleg ca nu e contraindicata in Tiroida autoimuna? De ce starile acestea? Multumesc din suflet ! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

  • @miruna7400
    @miruna7400 Рік тому

    Bună ziua! Acum un an am aflat că am Hashimoto(Am leșinat la liceu, prima data an fost la cardiolog, iar ulterior, cardiologul ne-a trimis la endocrinolog). Doctorii mi-au dat sa iau Tiroid (Un medicament de contine Seleniu, Iod etc) și vitamina D3 (Am deficit de vitamina D3).
    De o lună am ameteli, oboseală zilnic (deși dorm cel putin 8h /noapte), greturi, stări de leșin. In ultima luna am fost si expusă foarte mult la stres.
    Am să fac si analize saptamanile ce urmează, însă pana atunci ce aș putea face? Nu îmi mai pot desfășura activitățile zilnice din cauza starilor pe care le am.
    Multumesc anticipat!

    • @cashewal
      @cashewal  Рік тому

      Cat timp nu va cunosc si nu am o evaluare nutritionala (macro si micro nutritienti), nu va pot ajuta prea mult. Vedeti sa nu se fi reactivat virusul Epstein-Barr, el da astfel de reactii.

  • @agnesagnes9955
    @agnesagnes9955 Рік тому

    Daca nu mai mananc de la 18:00 seara pana a doa zi la 9:00 e bine pentru a aduce organismul in autofagie?

    • @cashewal
      @cashewal  Рік тому +2

      Autofagia se produce de la 18 ore incolo. Pentru femeile cu dezechilibre hormonale, nu e recomandata pauza alimentara peste 14 ore la inceput. In luni de zile, pauza poate fi crescuta gradual, de la 12 ore la 18 - 20 ore, cu o masa pe zi. Totusi, recomandarea e sa faci pauze alimentare un scop terapeutic, adica pentru perioade limitate de timp, de la 3 zile la 30 de zile cu crestere de la 12 la 20 ore, apoi sa revii la mentinere cu 12 - 14 ore pauza alimentara pe termen lung, cu marirea intervalului la 3 - 6 luni, tot pentru cel mult 30 de zile.