domnule, esti absolut exceptional. am cumparat si eu de pe amazon toate jucariile pe care le-am vazut la tine si cred ca in weekend le instalez si dau drumul la treaba. si gata cu salamul de la Edeka sau Tegut, facem ceva sanatos si gustos acasa...multumesc frumos!!
Mă bucură faptul că vă pot urmări.,îmi place cum explicați tot ce faceți și produsele chiar ies foarte bine. Am realizat și eu câteva preparate urmând-uvă exemplu. Zile bune vă doresc.
Și eu mă bucur nespus că produsele mele au fost pe placul dumneavoastră. Au fost și câteva voci care au reproșat că filmele sunt prea lungi , prea multă vorbărie. Eu rămân în continuare consecvent în a explica pas cu pas și a dezvălui toate piedicile care pot apărea. Weekend minunat vă doresc. Cu stimă, Adrian !
Arata demential!! Intradevar ce face omul cu mana lui si pentru el si familia lui, nu se compara cu nimic din comert!! Felicitari!! Sunteti un om extraordinar de profesionisit si oferiti niste detalii geniale!!
@@filo8029 Bună seara. Să știți că nu. Era caldă când am început să pensulez carnea și până la sfârșit a fost tot lichidă. Nu se solidifică chiar atât de repede.
@@gabrielcostache3272 Ce surpriză plăcută ! Din păcate UA-cam nu permite adrese , numere de telefon. Doar dacă îmi scrieți o adresă de Facebook să putem comunica prin messenger în privat. Oricum , vă mulțumesc din toată inima.
Mulțumesc pentru ca împărtășiți ideile și experienta și as dori sa încercăm o varianta de înlocuire a polifosfatului în preparatele tocate ca la mine nu prea a dat rezultate cu amidon, dar mai încerc crescând un pic cantitatea de amidon deoarece am observat ca nu schimba gustul Zi frumoasa în continuare
Domnule, arată superb. Am făcut și eu ceva asemănător, doar că eu am amestecat toate ierburile, piper, usturoi boia iute, dulce și o pastă densă de ardei. După ce le-am uns cu pasta rezultată, care în prealabil a fost adusă la consistența dorită cu un pic de vin alb sec, le-am vidat și le-am congelat. Când am desfăcut un pachet, au rămas toți ca la dentist. Voi încerca și varianta asta, dar cred că tot cu pasta de ardei, nouă ne place mult. Vă mulțumesc pentru idee....
Felicitări și dumneavoastră. Mă bucur nespus că vă place rețeta și a fost pe gustul dumneavoastră. Vă doresc un sfârșit de săptămână minunat. Cu respect , Adrian !
Bai nene ma lasi ? Mi-ati facut o pofta ca ma duc sa ma cert cu frigiderul 😅 . Datorita dumneavoastra am cumparat si eu o afumatoare . Jos palaria , felicitari 👋
Era o rețetă tare grozavă pentru acoperire la cei de la Comtim pentru piept de porc fiert-afumat , însă nu o găsesc nicăieri. Chiar vorbeam cu un amic de acolo ,dar nu știe unde s-au dus arhiva de acolo.
Să trăiască domnul Adrian !! O rețetă excelentă cu un rezultat pe măsura așteptărilor. Calité !!! Am o serie de întrebari: dacă aceste ierburi și condimente le adăugați înainte de afumare?? Ar amarga , datorită procesului de afumare ?? Vă mulțumesc. Un salut și o săptămână plină de succese vă doresc !!
Trebuia să faceți o baie de gelatină 1:3, astfel încât să imersati fiecare piesă ,iar amestecul de acoperire în cantitate mai mare. Luați cu pumnul și pudrați masiv piesa. Iasă uniform și omogen. Materialul de acoperire se poate refolosi, recuperând -ul in pungă închisă pe urmă ermetic. La concentrația de lipire de mai sus nu curge . Chiar puteți trage și două straturi. Așa se face in fabrică. Sau puteți folosi mujdei de usturoi concentrat care elimină mucilagiu după vreo o oră de stat la maturat și este foarte lipicioasă. Asta daca doriți să fie și aroma de usturoi in condimentare. Eu așa fac când nu am gelatină la dispoziție.
Foarte interesant. Vă mulțumesc și vă invit pe Facebook pe grupul " Afumătoarea de weekend. " Acolo putem să discutăm , să ne sfătuim, să ne învățăm unii pe alții. Încă o dată, mii de mulțumiri !
Luați vreo 3 - 4 căței mari de usturoi, fiecare cățel mare cântărește circa 4.8 g , adăugați circa un gram de sare și îi pisați bine,după care adăugați 50 ml de apă și lăsați mujdeiul o oră la maturat. După aceea strecurați prin strecurătoare fină extrasul. O sa vedeți că va arăta destul de bălos. Luați o pensulă fină și întindeți pe piesa pe care va interesează să pudrați condimente și lăsați vreo 5 minute să tragă. Când veți pune degetul pe ea veți vedea că se lipește de deget... atunci aplicați amestec de condimente cu granulație fină...nu mai mult de un mm diametrul. Dacă vreți să folosiți pulpa de usturoi rămasă și stoarsă puteți să o amestecați cu amestecul de condimente dar în proporție ajustată pentru că e totuși prea multă.
Vă mulțumesc. Puțină răbdare , voință și pasiune. Omul poate orice...doar să vrea. Temperatura este de 90 - 100 chiar și puțin mai mult. Weekend plăcut vă doresc. Cu stimă și respect , Adrian !
@@afumatoareadeweekend7653 BUNA ZIUA,DAN ! DE EXEMPLU CEAFA DUPA CE O SCOT DE LA SARAMURA SE POATE COACE IN CUPTOR LA O TEMPERATURA NU F. RIDICATA SI DUPA AIA DATA LA FUM ?
@@ryvryv2882 Bună dimineața. Pregătiți un miel pentru Paște. Mă numesc Adrian. Dacă aveți posibilitatea să măsurați temperatura, băgați în cuptor iar când carnea are în interior 72 grade Celsius o puteți pune liniștit la fum. Altfel rămâne crudă. Succes !
Minunat! Am o intrebare. Daca nu avem afumatoare cu fum cald se poate separa procesul asfel incat sa coacem carnea in cuptor si apoi sa o afumam? Multumesc
Bună ziua. Este cam același lucru. Doar că după ce scoateți din cuptor o puneți la fum rece in s-ar putea să nu aibe același gust. Când carnea este fierbinte și fumul pătrunde atunci îi dă un gust deosebit. Dar liniștit puteți face și așa.
Poate ca par usor penibil prin ceea ce am sa va spun, dar tot spun: va multumesc ca existati si ca faceti astfel de video-uri! O intrebare totusi, cand puneti carnea in saramura, se poate pune usturoi pe langa sare, sau va fi prea pronuntat gustul si va iesi o stuto-camila cand adaug ierburile. Va multumesc.
Nici vorbă. Puneți ce condimente vă plac. Puteți face o infuzie. În saramură puneți piper boabe , enibahar , chimen , cuișoare , usturoi , dați un clocot și lăsați să se răcească. Va avea un gust deosebit de condimente. Vă mulțumesc pentru cuvintele minunate. Vă doresc un weekend minunat și toate cele bune. Cu respect , Adrian !
100 - 110 grade Celsius. Nu temperatura trebuie urmărită ci grăsimea care iese din carne. Când nu mai are apă , începe să apară grăsimea , dați drumul la fum. Căldura merge mai departe. Când în interiorul cărnii sunt 72 grade Celsius carnea este gata. Coaptă și afumată . Succes !
La carnea de porc 100-110. Important este ca în interiorul cărnii temperatura să ajungă la 72 grade Celsius, de aceea un termometru cu sondă ar fi ideal .
M-am delectat cu videoclipurile dvs si chiar am facut o reteta. Intrebare: am vazut ca afumati des cu rumegus de fag, ce marime folositi la afumatoarea in serpentina, eventual o denumire de produs, sa o studiez? Multumesc si tineti-o tot asa!
Va salut, Tocmai pregatesc o ceafa, sa o bag la saramura. Ceafa aceasta de ce nu ati bagat-o la fiert ~70 grade ? Mai pregatesc si niste sunculita/kaizer...am facut acum 3 saptamani dupa reteta dv, a iesit foarte buna. Va rog sa imi spuneti cum se numeste surubelnita/sula aceea cu care introduceti sfoata in carne.
Bună seara domnul Adrian! Vă mai deranjez cu o întrebare. E suficient dacă saramura acoperă carnea sau trebuie neapărat să punem un litru de saramură la fiecare kg de carne?
Bună seara. Am uitat să specific , într-adevăr. 90 - 100 grade Celsius. Și dacă este puțin mai sus nu este nimic. Este carne de porc , bucăți mari. Temperatura se menține de la început până la sfârșit. Dacă aveți un termometru cu sondă , când carnea ajunge la 72 grade Celsius în interior , este gata. Weekend plăcut vă doresc ! Cu respect , Adrian !
Bună seara! Foarte utile informațiile! Arata fantastic! Va mulțumesc anticipat pentru reteta de Turinger și va urmăresc cu mult drag. O seara frumoasa!
@@afumatoareadeweekend7653 Vă mulțumesc. Îmi plac rețetele dumneavoastră și mai ales felul în care explicați. Am pus în practică câteva dintre ele. Am reușit. Și eu sunt un împătimit și îmi place să fie gustoase dar să și arate bine. Eu pregătesc în fiecare iarnă așa numitul babic. Sunt din zona Buzăului.
Ce fel de sare folositi dvs? Cu nitriti sau fara? As vrea sa folosesc ceea ce folositi dvs. Si de unde o cumparati? Sara fara iod nua m gasit nicaieri.
Bună seara. La generatorul cu pompă ? Nici vorbă. Am oprit pompa de aer iar el se stinge singur. Dar de obicei , după atâta experiență, dozez rumegușul aproape exact. De multe ori este rumegușul deja gata când opresc afumătoarea.
Va mulțumesc mult pentru răspuns La kg de ceafă care tocmai ați prepart-o am văzut ca e 10% saramură si dacă vreau sa pun și sare cu nitriți câte grame pun în acea saramură?? Sau se face saramură doar cu sare cu nitriți? Aici sunt puțin nedumerit.. Vă mulțumesc din nou și sa aveți un sf de săptămâna cu pace și sănătate
@@drevossmoker1 Acum am înțeles. Faceți jumătate fără nitrit și jumătate cu nitrit. Puteți face și cu nitrit sută la sută dar faceți jumătate - jumătate.
A iesit senzational. Puteti va rog sa ne spuneti ce fel de rumegus folositi. Eu am incercat cires, alun, artar dar niciodata nu a iesit culoarea asa rosiatica ca la dumneavoastra. Eu tot o afumatoare electrica folosesc - bradley , 4 raks digital. Am setat temperatura 90 C, timp 4 ore - rezultatul departe de ce v-a iesti dumneavoastra. Multumesc.
Eu folosesc rumeguș de fag. Ridicați un pic temperatura.100 - 110. La carnea de porc nu este problemă. Dați fum intens până iese culoarea. Chiar săptămâna trecută în Italia, în vizită la un prieten , mi-a arătat costița care nu se făcea ca a mea. I-am sugerat să mai facă o noapte fum. A doua zi era perfectă ! Succes !
Bună dimineața. Carnea de porc cam la 90 - 100 grade Celsius. Cel mai bine , dacă aveți un termometru cu sondă , băgați sonda în interiorul cărnii și la 72 grade Celsius puteți opri.
Ce bun era lipiciul candva. Niciodata nu aveam lipici la ora de lucru manual, pentru ca il mancam. Luam si pe al colegilor. Si-l mancam. Incercati cu lipici data viitoare
Bună ziua, eu sunt Marian și v-aș ruga sa menționati și la ce temperatura se pregătesc produsele la cald și în special timpul și temperatura din interiorul preparatului ca să fim siguri ca este cum trebuie Am făcut salam și cred ca l am ținut prea mult ca sa "" stafidit "" 😂😂😂 Mulțumesc
În marea majoritate din filme spun toate detaliile. Îmi mai scapă și mie... Vă rog să mă scuzați pentru că este vina mea în exclusivitate. Temperatura în interiorul afumătorii să fie între 90 - 110 grade Celsius iar în interiorul cărnii , dacă aveți termometru cu sondă , temperatura să fie de 72 grade Celsius.
@@MarianPhilip-o4h Nu este nici o problemă. Eu întotdeauna îmi asum greșelile. Dumneavoastră ați procedat corect. Am să încerc pe viitor să fiu mai atent. Vă salut cu respect și vă doresc o săptămână frumoasă !
La un moment dat ați introdus în afumătoare cele 4 bucăți de ”ceafă” și afirmați că ”dați drumul la rezitență” pentru a usca și coace carnea, înainte de a da ”drumul” la fum. Se pune întrebarea: ce temperatură va fi în afumătoare când ați dat drumul la rezistență și cât timp ați programat până dați drumul la fum? (întrebare necesară deoarece din prezentarea dvs. nu rezultă acest element). Cu stimă, Dan A.
Într-adevăr am omis. Eu de atâta vreme fac la afumătoare încât nu mai am nevoie de termometru. Nu trebuie preîncălzită afumătoarea. Băgați carnea și dați drumul la căldură. La ceafă temperatura să fie de 90 - 100 grade Celsius. Și dacă mai urcă puțin nu este nimic. Urmăriți pașii și veți reuși. Vă doresc un sfârșit de săptămână minunat. Cu respect , Adrian !
@@ardeleansorin7476 Da. Pentru început carnea se usucă. Asta va permite fumului să dea o culoare portocalie cărnii. Dacă este umedă riscăm să capete o culoare neagră , gudronată. După uscarea din exterior incepe pe interior coacerea. Ca la cuptor. În paralel , având carnea pregătită pentru fum , dăm drumul la fum. Cel mai corect ar fi un termometru cu sondă. Când carnea are în interior 72 de grade Celsius, carnea este gata. Eu mă ghidez după culoarea cărnii. Când este portocalie , când grăsimea curge din abundență este gata. Deci , da ! Căldura merge de la început până la sfârșit. Succes și weekend minunat să aveți. Cu stimă , Adrian !
Doresc sa iau legatura cu dvs dar din pacate nu pot lasa nr de telefon in comentarii sau adresa email / facebook. UA-cam sterge aceste comentarii automat. Doresc sa cer cateva informatii suplimentare despre reteta de carnati crud uscati, am facut de doua ori si nu mi-au iesit. Vine iarna, vreau sa incerc din nou si eu dupa un an de zile nu pot sa dau de dvs.
Va salut, ati spus ca ati incercat mai multe variante pentru a lipi condimentele si v-ati oprit la gelatina. Cred ca ar fi mers si cu o zeama de oase, fiarta foarte bine. Poate incercati si aceasta varianta, sau o voi incerca eu si va voi spune. In rest... va multumesc pentru idei.
Bună dimineața. În definitiv zeama tot gelatină are, doar că mai adăugăm gustul cărnii fierte. Asta măcar nu are nici un gust plus că a lipit perfect. Încercați...sunt și eu curios.
Voi incerca, probabil inaintea sarbatorilor de iarna. Daca tot mergeti pe ideea de natural, pe care o respect, voi incerca pe post de "lipici", o zeama de oase, condimentata "pe gustul meu", nu cred ca e cazul sa discutam gusturile. Ma gandesc chiar, sa folosesc zeama de la piftie, facuta cu "adidasi afumati", sunt sigur ca stiti despre ce este vorba, nu am mai vazut in comert de multi ani... "Adidasii" ii voi pregati tot eu, la afumatoare. Va doresc succes si la cat mai multe postari, sunteti o sursa de inspiratie. 😀
Am crezut cal îmbrăcați complect fără sa se vadă carnea, ar fi arătat mult mai bine. Cel mai bine era dacă ați fi pes verdețurile într-o tava și după ce ați dat-o cugelatina pe o parte lati fi tăvălit inel
domnule, esti absolut exceptional. am cumparat si eu de pe amazon toate jucariile pe care le-am vazut la tine si cred ca in weekend le instalez si dau drumul la treaba. si gata cu salamul de la Edeka sau Tegut, facem ceva sanatos si gustos acasa...multumesc frumos!!
@@DorianMarsovina Vă doresc succes și vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase !
Doamne ajută om fain
Sunteți extraordinar ,vă doresc multă sănătate
Respect de la Dublin
Vă mulțumesc ! Și eu vă salut cu mult respect !
sunteti de exceptie; bun profesor; multumim ,multa sanatate .
Vă mulțumesc ! Duminică frumoasă în continuare. Cu respect , Adrian !
Domnul Adrian sunteți Genial ❤ V-am făcut aproape toate Rețetele ❤ Salutari din Finlanda
Și eu vă salut și vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase !
Mă bucură faptul că vă pot urmări.,îmi place cum explicați tot ce faceți și produsele chiar ies foarte bine. Am realizat și eu câteva preparate urmând-uvă exemplu.
Zile bune vă doresc.
Și eu mă bucur nespus că produsele mele au fost pe placul dumneavoastră. Au fost și câteva voci care au reproșat că filmele sunt prea lungi , prea multă vorbărie. Eu rămân în continuare consecvent în a explica pas cu pas și a dezvălui toate piedicile care pot apărea. Weekend minunat vă doresc. Cu stimă, Adrian !
Vă mulțumim pentru tot,sunteți minunat!
Și eu vă mulțumesc ! Numai bine și multă sănătate !
Arata demential!! Intradevar ce face omul cu mana lui si pentru el si familia lui, nu se compara cu nimic din comert!! Felicitari!! Sunteti un om extraordinar de profesionisit si oferiti niste detalii geniale!!
Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Vă doresc un sfârșit de săptămână minunat. Cu respect , Adrian !
Além o întrebare , gelatina nu se solidifica până ungeți toate bucățile ?
@@filo8029 Bună seara. Să știți că nu. Era caldă când am început să pensulez carnea și până la sfârșit a fost tot lichidă. Nu se solidifică chiar atât de repede.
Superb !Multumim si multa sanatate sa aveti! De câte ori mă uit la acest video îmi vine să bag mâna prin telefon să fur o bucățică !
Și eu vă mulțumesc pentru aprecieri. Duminică frumoasă vă doresc ! Cu stimă, Adrian !
@@gabrielcostache3272 Ce surpriză plăcută ! Din păcate UA-cam nu permite adrese , numere de telefon. Doar dacă îmi scrieți o adresă de Facebook să putem comunica prin messenger în privat. Oricum , vă mulțumesc din toată inima.
Mulțumesc pentru ca împărtășiți ideile și experienta și as dori sa încercăm o varianta de înlocuire a polifosfatului în preparatele tocate ca la mine nu prea a dat rezultate cu amidon, dar mai încerc crescând un pic cantitatea de amidon deoarece am observat ca nu schimba gustul
Zi frumoasa în continuare
Domnule, arată superb. Am făcut și eu ceva asemănător, doar că eu am amestecat toate ierburile, piper, usturoi boia iute, dulce și o pastă densă de ardei. După ce le-am uns cu pasta rezultată, care în prealabil a fost adusă la consistența dorită cu un pic de vin alb sec, le-am vidat și le-am congelat. Când am desfăcut un pachet, au rămas toți ca la dentist. Voi încerca și varianta asta, dar cred că tot cu pasta de ardei, nouă ne place mult.
Vă mulțumesc pentru idee....
Cu mare plăcere !
Frumos. Arata super.
Vă mulțumesc mult !
Super reteta eu astăzi am făcut pastrama de curcan ! Felicitări!!!
Felicitări și dumneavoastră. Mă bucur nespus că vă place rețeta și a fost pe gustul dumneavoastră. Vă doresc un sfârșit de săptămână minunat. Cu respect , Adrian !
Senzațional arata! Vă mulțumim d nu Adrian! Așteptăm următoarele preparate.
Vă mulțumesc ! Weekend plăcut !
Super tare!
Bai nene ma lasi ? Mi-ati facut o pofta ca ma duc sa ma cert cu frigiderul 😅 . Datorita dumneavoastra am cumparat si eu o afumatoare . Jos palaria , felicitari 👋
Bună dimineața ! Și eu vă felicit pentru alegerea făcută. Bine ați venit în clubul nostru ! Succes !
SUPER, TARE. MULȚUMIM. SĂNĂTATEEEE.
Și eu vă mulțumesc. Toate cele bune !
Arata foarte bine !! Pofta 👍
Vă mulțumesc !
Super tare.Multumim pentru retete.
Și eu vă mulțumesc pentru că urmăriți Afumătoarea de weekend. Toate cele bune și multă sănătate vă doresc
Cu respect , Adrian !
Era o rețetă tare grozavă pentru acoperire la cei de la Comtim pentru piept de porc fiert-afumat , însă nu o găsesc nicăieri. Chiar vorbeam cu un amic de acolo ,dar nu știe unde s-au dus arhiva de acolo.
Cauta un fost, lucrator care a lucrat pe la Comtim . Berecsau Recas,
Si prin imprejurimi !
SUCCES ! 👍
super.... tre sa incerc si eu ! sunt mare fan al canalului dvoastra!
Succes ! Vă mulțumesc pentru că urmăriți Afumătoarea de weekend. Vă doresc un sfârșit de săptămână minunat. Cu respect , Adrian !
Super! Mulțumim pentru rețetă.
Cu mare plăcere. Weekend plăcut vă doresc !
@@afumatoareadeweekend7653 mulțumim asemenea.
Să trăiască domnul Adrian !!
O rețetă excelentă cu un rezultat pe măsura așteptărilor.
Calité !!!
Am o serie de întrebari: dacă aceste ierburi și condimente le adăugați înainte de afumare??
Ar amarga , datorită procesului de afumare ??
Vă mulțumesc.
Un salut și o săptămână plină de succese vă doresc !!
Bună ziua. Dacă bagi la 100 - 110 grade Celsius cu gelatină pe carne mă gândesc că totul se scurge... Duminică frumoasă !
Felicitari!
Vă mulțumesc !
Superb!! Multumim pentru delicatesa! ❤
Cu mare plăcere. Weekend plăcut vă doresc ! Cu respect , Adrian !
Trebuia să faceți o baie de gelatină 1:3, astfel încât să imersati fiecare piesă ,iar amestecul de acoperire în cantitate mai mare. Luați cu pumnul și pudrați masiv piesa. Iasă uniform și omogen. Materialul de acoperire se poate refolosi, recuperând -ul in pungă închisă pe urmă ermetic. La concentrația de lipire de mai sus nu curge . Chiar puteți trage și două straturi. Așa se face in fabrică. Sau puteți folosi mujdei de usturoi concentrat care elimină mucilagiu după vreo o oră de stat la maturat și este foarte lipicioasă. Asta daca doriți să fie și aroma de usturoi in condimentare. Eu așa fac când nu am gelatină la dispoziție.
Foarte interesant. Vă mulțumesc și vă invit pe Facebook pe grupul " Afumătoarea de weekend. " Acolo putem să discutăm , să ne sfătuim, să ne învățăm unii pe alții. Încă o dată, mii de mulțumiri !
@@afumatoareadeweekend7653nu gasesc acest grup pe Facebook nu stiu de ce.
Buna seara! Cum se face acest mujdei de usturoi concentrat?
Luați vreo 3 - 4 căței mari de usturoi, fiecare cățel mare cântărește circa 4.8 g , adăugați circa un gram de sare și îi pisați bine,după care adăugați 50 ml de apă și lăsați mujdeiul o oră la maturat. După aceea strecurați prin strecurătoare fină extrasul. O sa vedeți că va arăta destul de bălos. Luați o pensulă fină și întindeți pe piesa pe care va interesează să pudrați condimente și lăsați vreo 5 minute să tragă. Când veți pune degetul pe ea veți vedea că se lipește de deget... atunci aplicați amestec de condimente cu granulație fină...nu mai mult de un mm diametrul. Dacă vreți să folosiți pulpa de usturoi rămasă și stoarsă puteți să o amestecați cu amestecul de condimente dar în proporție ajustată pentru că e totuși prea multă.
Felicitări ce frumos arata . 10 de 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍! Ce temperatura la uscat apoi la coacere ?
Vă mulțumesc. Puțină răbdare , voință și pasiune. Omul poate orice...doar să vrea. Temperatura este de 90 - 100 chiar și puțin mai mult. Weekend plăcut vă doresc. Cu stimă și respect , Adrian !
@@afumatoareadeweekend7653 MULȚUMESC.
Foarte frumos!
Cum achizitionam o astfel de afumatore???
Multumesc!
www.raucherofen.at/raucherofen/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAzc2tBhA6EiwArv-i6Srk-lL6APWIrCasCSt6MhuuNyF-HXqjLRDffHZnH2Ik8VWwjedVihoCvVcQAvD_BwE
BANATENE-I FAIN. ESTI BUN ! ☝️👍👌👏👏👏
Vă mulțumesc !
@@afumatoareadeweekend7653 BUNA ZIUA,DAN !
DE EXEMPLU CEAFA DUPA CE O SCOT DE LA SARAMURA SE POATE COACE IN CUPTOR LA O TEMPERATURA NU F. RIDICATA SI DUPA AIA DATA LA FUM ?
@@ryvryv2882 Bună dimineața. Pregătiți un miel pentru Paște. Mă numesc Adrian. Dacă aveți posibilitatea să măsurați temperatura, băgați în cuptor iar când carnea are în interior 72 grade Celsius o puteți pune liniștit la fum. Altfel rămâne crudă. Succes !
@@afumatoareadeweekend7653 BUNA DAN INCA O DATA. SCUZE, MA REFEREAM LA CEAFA .
INTREBAM DACA INAINTE DE AFUMARE,SE POATE COACE IN CUPTOR,LA ARAGAZ ?
Bună ziua domnul Adrian,de unde ați achiziționat aceasta minunata afumatoare,ma interesează și pe mine ,pentru casa.
Frumos. Observ ca nu ați mai facut injectarea cu saramură. Iese prea sărată dacă o injectam?
Nu. Dar fac diversificat. Sunt încă persoane care nu sunt de acord cu injectatul saramurii.
Minunat! Am o intrebare. Daca nu avem afumatoare cu fum cald se poate separa procesul asfel incat sa coacem carnea in cuptor si apoi sa o afumam? Multumesc
Bună ziua. Este cam același lucru. Doar că după ce scoateți din cuptor o puneți la fum rece in s-ar putea să nu aibe același gust. Când carnea este fierbinte și fumul pătrunde atunci îi dă un gust deosebit. Dar liniștit puteți face și așa.
Poate ca par usor penibil prin ceea ce am sa va spun, dar tot spun: va multumesc ca existati si ca faceti astfel de video-uri! O intrebare totusi, cand puneti carnea in saramura, se poate pune usturoi pe langa sare, sau va fi prea pronuntat gustul si va iesi o stuto-camila cand adaug ierburile. Va multumesc.
Nici vorbă. Puneți ce condimente vă plac. Puteți face o infuzie. În saramură puneți piper boabe , enibahar , chimen , cuișoare , usturoi , dați un clocot și lăsați să se răcească. Va avea un gust deosebit de condimente. Vă mulțumesc pentru cuvintele minunate. Vă doresc un weekend minunat și toate cele bune. Cu respect , Adrian !
La ce temperatură se coace ? Arată foarte bine , vreau să încerc și eu…
100 - 110 grade Celsius. Nu temperatura trebuie urmărită ci grăsimea care iese din carne. Când nu mai are apă , începe să apară grăsimea , dați drumul la fum. Căldura merge mai departe. Când în interiorul cărnii sunt 72 grade Celsius carnea este gata. Coaptă și afumată . Succes !
Eu am afumat mușchi cu fum rece, adica numai rumegus fumegand, a iesit tare ca piatra. La carne avem nevoie de căldură, șuncă iese super cu fum rece
Buna seara domnul Adrian .Maine o sa incerc reteta dv !Va multumesc
Succes și sper să fie pe gustul dumneavoastră. Weekend plăcut !
Ce temperatura e in afumatoare la coacere rara fum?
La carnea de porc 100-110. Important este ca în interiorul cărnii temperatura să ajungă la 72 grade Celsius, de aceea un termometru cu sondă ar fi ideal .
De unde pot sa achiziționez o afumatoare cu tot cu celula ca a dumneavoastra
M-am delectat cu videoclipurile dvs si chiar am facut o reteta. Intrebare: am vazut ca afumati des cu rumegus de fag, ce marime folositi la afumatoarea in serpentina, eventual o denumire de produs, sa o studiez? Multumesc si tineti-o tot asa!
Unde putem găsi afumătoare că și a dumneavoastră
Dacă puteți veni pe grupul Afumătoarea de weekend de pe Facebook veți vedea imediat. Dacă nu , vă scriu în câteva minute.
Va salut, Tocmai pregatesc o ceafa, sa o bag la saramura.
Ceafa aceasta de ce nu ati bagat-o la fiert ~70 grade ?
Mai pregatesc si niste sunculita/kaizer...am facut acum 3 saptamani dupa reteta dv, a iesit foarte buna.
Va rog sa imi spuneti cum se numeste surubelnita/sula aceea cu care introduceti sfoata in carne.
Bună seara domnul Adrian! Vă mai deranjez cu o întrebare. E suficient dacă saramura acoperă carnea sau trebuie neapărat să punem un litru de saramură la fiecare kg de carne?
La mine întotdeauna litrul de saramură a acoperit perfect carnea. Dar dacă dumneavoastră reușiți cu mai puțină nu este nici o problemă.
@@afumatoareadeweekend7653 Vă mulțumesc.
Bună, va rog sa specificați și temperatura pt afumare și coacerea la cald pt ca trebuie ajustata temperatura cu timpul, ms!
Bună seara. La ce temperatură ați uscat ceafa? Ce temperatură a fost în afumatoare?
Bună seara. Am uitat să specific , într-adevăr. 90 - 100 grade Celsius. Și dacă este puțin mai sus nu este nimic. Este carne de porc , bucăți mari. Temperatura se menține de la început până la sfârșit. Dacă aveți un termometru cu sondă , când carnea ajunge la 72 grade Celsius în interior , este gata. Weekend plăcut vă doresc ! Cu respect , Adrian !
Bună seara! Foarte utile informațiile! Arata fantastic! Va mulțumesc anticipat pentru reteta de Turinger și va urmăresc cu mult drag. O seara frumoasa!
@@marinzaharia5625 Vă mulțumesc și vă doresc un sfârșit de săptămână minunat. Thüringer... în curând !
@@afumatoareadeweekend7653 Vă mulțumesc. Îmi plac rețetele dumneavoastră și mai ales felul în care explicați. Am pus în practică câteva dintre ele. Am reușit. Și eu sunt un împătimit și îmi place să fie gustoase dar să și arate bine. Eu pregătesc în fiecare iarnă așa numitul babic. Sunt din zona Buzăului.
Domnul Adrian cind ne arati cum se face cabanosul. Si unde se poate gasi polifosfat?
Voi face cabanos. Promit. Eu cumpăr polifosfat din Austria. În România nu știu să vă îndrum. Căutați un prieten care vă poate trimite din străinătate.
O mare rugăminte. De unde gasim ac din acela?
Bună seara. Pe internet. Ac pentru inserat carnea . Îl veți primi acasă.
Ce fel de sare folositi dvs? Cu nitriti sau fara? As vrea sa folosesc ceea ce folositi dvs. Si de unde o cumparati? Sara fara iod nua m gasit nicaieri.
Adrian folosește sare cu nitriți.
Și eu, am aflat de la el.
Cum stingeti focul? puneti apa peste rumegus? Va multumesc!
Bună seara. La generatorul cu pompă ? Nici vorbă. Am oprit pompa de aer iar el se stinge singur. Dar de obicei , după atâta experiență, dozez rumegușul aproape exact. De multe ori este rumegușul deja gata când opresc afumătoarea.
La 10% saramură câtă sare cu nitriți se pune?
Câte grame?
Este bună sarea cu nitriți si la slănină?
Vă mulțumesc anticipat
Respect de la Dublin
Nemții pun și la slănină. Eu pun doar fără iod. 10% înseamnă 100 grame sare și 900 ml. apă.
Va mulțumesc mult pentru răspuns
La kg de ceafă care tocmai ați prepart-o am văzut ca e 10% saramură si dacă vreau sa pun și sare cu nitriți câte grame pun în acea saramură??
Sau se face saramură doar cu sare cu nitriți?
Aici sunt puțin nedumerit..
Vă mulțumesc din nou și sa aveți un sf de săptămâna cu pace și sănătate
@@drevossmoker1 Acum am înțeles. Faceți jumătate fără nitrit și jumătate cu nitrit. Puteți face și cu nitrit sută la sută dar faceți jumătate - jumătate.
Mulțumesc din nou
Doamne ajută
In aceste 3 zile ceafa a stat in sceiasi saramura sau ati schimbat-o?
Aceiași saramură.
A iesit senzational. Puteti va rog sa ne spuneti ce fel de rumegus folositi. Eu am incercat cires, alun, artar dar niciodata nu a iesit culoarea asa rosiatica ca la dumneavoastra. Eu tot o afumatoare electrica folosesc - bradley , 4 raks digital. Am setat temperatura 90 C, timp 4 ore - rezultatul departe de ce v-a iesti dumneavoastra. Multumesc.
Eu folosesc rumeguș de fag. Ridicați un pic temperatura.100 - 110. La carnea de porc nu este problemă. Dați fum intens până iese culoarea. Chiar săptămâna trecută în Italia, în vizită la un prieten , mi-a arătat costița care nu se făcea ca a mea. I-am sugerat să mai facă o noapte fum. A doua zi era perfectă ! Succes !
Ce tip de rumegus folosiți sau recomandați
www.amazon.de/Goldspan-R%C3%A4uchermehl-extra-fein-15kg-K%C3%B6rnung/dp/B01F8SWXLC/ref=asc_df_B01F8SWXLC/?tag=googshopde-21&linkCode=df0&hvadid=308692985893&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=6528033523493608770&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=m&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=20043&hvtargid=pla-620192931588&psc=1&mcid=0370ad39ee883877b5667cb465bfd1fe&th=1&psc=1&tag=&ref=&adgrpid=64112508360&hvpone=&hvptwo=&hvadid=308692985893&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=6528033523493608770&hvqmt=&hvdev=m&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=20043&hvtargid=pla-620192931588
Rumeguș de fag. Eu cumpăr un sac și am multă vreme. Duminică frumoasă vă doresc !
Cam ce temperatură este in afumatoare?
90 - 100 grade .
La ce temperatură afumați?
Bună dimineața. Carnea de porc cam la 90 - 100 grade Celsius. Cel mai bine , dacă aveți un termometru cu sondă , băgați sonda în interiorul cărnii și la 72 grade Celsius puteți opri.
Ce bun era lipiciul candva. Niciodata nu aveam lipici la ora de lucru manual, pentru ca il mancam. Luam si pe al colegilor. Si-l mancam. Incercati cu lipici data viitoare
Bună seara. Cutia aia cu lopățică... Doamne ce dulce era. Și eu cam gustam ! Oricum nu este rea ideea. Vă doresc un sfârșit de săptămână minunat.
@@afumatoareadeweekend7653 Multumesc asemenea. Sanate maxima
Bună ziua, eu sunt Marian și v-aș ruga sa menționati și la ce temperatura se pregătesc produsele la cald și în special timpul și temperatura din interiorul preparatului ca să fim siguri ca este cum trebuie
Am făcut salam și cred ca l am ținut prea mult ca sa "" stafidit "" 😂😂😂
Mulțumesc
În marea majoritate din filme spun toate detaliile. Îmi mai scapă și mie... Vă rog să mă scuzați pentru că este vina mea în exclusivitate. Temperatura în interiorul afumătorii să fie între 90 - 110 grade Celsius iar în interiorul cărnii , dacă aveți termometru cu sondă , temperatura să fie de 72 grade Celsius.
@@afumatoareadeweekend7653 a fost o rugăminte nu o observație și va mulțumesc frumos
@@MarianPhilip-o4h Nu este nici o problemă. Eu întotdeauna îmi asum greșelile. Dumneavoastră ați procedat corect. Am să încerc pe viitor să fiu mai atent. Vă salut cu respect și vă doresc o săptămână frumoasă !
Bună ziua. De unde pot da e rost de ustensila de inpuns carne pentru asta?
Bună seara. Instrumentul se numește Ac de inserat carnea. Puteți găsi pe internet. Vă doresc un sfârșit de săptămână minunat. Cu stimă , Adrian !
Ca idee ,am înghițit în sec
La câte grade să se încălzească?
Bună dimineața. 100 - 110 grade Celsius.
Multumesc!@@afumatoareadeweekend7653
La un moment dat ați introdus în afumătoare cele 4 bucăți de ”ceafă” și afirmați că ”dați drumul la rezitență” pentru a usca și coace carnea, înainte de a da ”drumul” la fum.
Se pune întrebarea: ce temperatură va fi în afumătoare când ați dat drumul la rezistență și cât timp ați programat până dați drumul la fum? (întrebare necesară deoarece din prezentarea dvs. nu rezultă acest element).
Cu stimă, Dan A.
Într-adevăr am omis. Eu de atâta vreme fac la afumătoare încât nu mai am nevoie de termometru. Nu trebuie preîncălzită afumătoarea. Băgați carnea și dați drumul la căldură. La ceafă temperatura să fie de 90 - 100 grade Celsius. Și dacă mai urcă puțin nu este nimic. Urmăriți pașii și veți reuși. Vă doresc un sfârșit de săptămână minunat. Cu respect , Adrian !
@@afumatoareadeweekend7653 deci pe toata perioada de 3,5 ore temperatura este 90-100 grade?
@@ardeleansorin7476 Da. Pentru început carnea se usucă. Asta va permite fumului să dea o culoare portocalie cărnii. Dacă este umedă riscăm să capete o culoare neagră , gudronată. După uscarea din exterior incepe pe interior coacerea. Ca la cuptor. În paralel , având carnea pregătită pentru fum , dăm drumul la fum. Cel mai corect ar fi un termometru cu sondă. Când carnea are în interior 72 de grade Celsius, carnea este gata. Eu mă ghidez după culoarea cărnii. Când este portocalie , când grăsimea curge din abundență este gata. Deci , da ! Căldura merge de la început până la sfârșit. Succes și weekend minunat să aveți. Cu stimă , Adrian !
@@afumatoareadeweekend7653 mulțumesc pentru raspuns, arata superb preparatele ca de obicei
😢@@ardeleansorin7476
Doresc sa iau legatura cu dvs dar din pacate nu pot lasa nr de telefon in comentarii sau adresa email / facebook. UA-cam sterge aceste comentarii automat. Doresc sa cer cateva informatii suplimentare despre reteta de carnati crud uscati, am facut de doua ori si nu mi-au iesit. Vine iarna, vreau sa incerc din nou si eu dupa un an de zile nu pot sa dau de dvs.
Va salut, ati spus ca ati incercat mai multe variante pentru a lipi condimentele si v-ati oprit la gelatina. Cred ca ar fi mers si cu o zeama de oase, fiarta foarte bine. Poate incercati si aceasta varianta, sau o voi incerca eu si va voi spune. In rest... va multumesc pentru idei.
Bună dimineața. În definitiv zeama tot gelatină are, doar că mai adăugăm gustul cărnii fierte. Asta măcar nu are nici un gust plus că a lipit perfect. Încercați...sunt și eu curios.
Voi incerca, probabil inaintea sarbatorilor de iarna. Daca tot mergeti pe ideea de natural, pe care o respect, voi incerca pe post de "lipici", o zeama de oase, condimentata "pe gustul meu", nu cred ca e cazul sa discutam gusturile. Ma gandesc chiar, sa folosesc zeama de la piftie, facuta cu "adidasi afumati", sunt sigur ca stiti despre ce este vorba, nu am mai vazut in comert de multi ani... "Adidasii" ii voi pregati tot eu, la afumatoare.
Va doresc succes si la cat mai multe postari, sunteti o sursa de inspiratie. 😀
@@georgeduduta9633 Felicitări ! Aveți idei și asta este un lucru bun. Tot ceea ce faceți trebuie să fie pe gustul dumneavoastră. Succes !
Vreau un numar telefon
UA-cam nu permite numere de telefon. Scrieți dumneavoastră eventual un cont de Facebook , eu vă dau accept , ca să putem lua legătura pe Messenger.
Am crezut cal îmbrăcați complect fără sa se vadă carnea, ar fi arătat mult mai bine. Cel mai bine era dacă ați fi pes verdețurile într-o tava și după ce ați dat-o cugelatina pe o parte lati fi tăvălit inel
Si dupa. Pijamale, ,sau PUFOAICA ?🙄
Sau putea sa-iI puna ZEGHE ,IN OPINIA TA.