Dank Harry! We doen ons best om zaken eenvoudig te maken en heel praktisch in te steken. Aan je reactie te lezen is dat voor jou in iedergeval gelukt. Mocht je overwegen zonne panelen aan te schaffen, schrijf je dan ook in voor ons Webinar "Alles over zonnepanelen" via de website: groene-woningen.nl/ Een leuk interactief Webinar iedere eerste maandag van de maand wat druk bezocht wordt en waar we veel positieve reacties op krijgen.
Mooi uitgelegd, maar kan je dan niet via de software dit realtime laten regelen? Want nu komt er een wolk over dan trek je weer uit het net, of je vrouw zet de droger aan dan trek je ook weer uit het net.
Hoi Liegebeest, exscuus voor de late reactie. Zie dat ik je bericht over het hoofd heb gezien. Natuurlijk is dit eenvoudig zelf met software te regelen. Het filmpje wilde alleen maar INZICHT geven in wat er "achter de meter" gebeurd. De oplossing kan eenvoudig met een slimme energie meter die je extra kunt plaatsen met je laadpaal (of hij is al ingebouwd). Ik heb net bij een andere reactie dezelfde info gegeven. Ik plak de reactie even in dit bericht. : .... de oplossing is heel simpel. Bij de meeste laadpalen kan je een Smart Energy Meter kopen die precies dat doet wat jij graag wil. Die meet eenvoudig of er stroom vanuit je panelen wordt teruggeleverd of dat alles wordt geconsumeerd. Wordt er voldoende teruggeleverd om de minimale opstart spanning te hebben dan gaat hij simpelweg starten met laden met de energie die beschikbaar is. Informeer even bij je laadpaal leverancier! Deze meter beschermt ook vaak je hoofdaansluiting omdat die aan de "vragende kant" mee kijkt dat er in je gehele systeem niet meer energie wordt gevraagd dan de hoofdaansluiting aan kan. Hij zal dan de laadpaal gaan "knijpen". Dynamic Load Balancing" zoals ze dat vaak noemen!
Ik zie dat u een Alfen lader heeft, een vrij moderne slimme lader. Kan deze dit niet zelf aansturen, zoals een Zappi lader? Leuk om te zien dat dit handmatig kan, maar in de praktijk zeer bewerkelijk en onpraktisch. Behalve een timer functie is dit bij veel auto's niet in te regelen.
Beste Wouter, dank voor je reactie. Natuurlijk is het veel slimmer te doen en zijn er mooie oplossingen. Zo hebben we met onze Fronius/SMA en SolarEdge Solar Omvormers ook slimme ingebouwde laadoplossingen waarbij we enkel met een surplus aan zonnestroom kunnen laden. Deze video had als doel heel praktisch te laten zien wanneer het laden uit sec zonnestroom plaats vindt en niet als doel om alle oplossingen te laten zien. We gaan daar in een volgende nieuwsbrief mee aan de slag.
je moet wel thuis zijn ;-) , niet zo evident voor de "werkende klasse in de maatschappij", voor de rest, mooie technische presentatie ! Je wordt als particulier getriggerd door de regels dus ... ipv een concept waarbij "collectief denken centraal staat". Dit is : wie produceert en wie verbruikt maakt niet echt uit, als het volume "geproduceerde groene energie maar toeneemt" ... denk ik dan ...
Stefan, mooie video. Ik krijg een MG-ZS-LR binnenkort en wil zonnepanelen plaatsen, kan niet solderen. Wil dus graag een toepassing waarbij ik het laden uit de zonnepanelen kan doen zonder netvoeding. Wat is het laagste vermogen waarbij de laad cyclus in stand blijft? Heb geen slimme meter, kan ik voldoende ( via app ) werken om dit te bereiken? Kom graag nader in ontact met jouw. Ad
Beste Ad.... de oplossing is heel simpel. Bij de meeste laadpalen kan je een Smart Energy Meter kopen die precies dat doet wat jij graag wil. Die meet eenvoudig of er stroom vanuit je panelen wordt teruggeleverd of dat alles wordt geconsumeerd. Wordt er voldoende teruggeleverd om de minimale opstart spanning te hebben dan gaat hij simpelweg starten met laden met de energie die beschikbaar is. Informeer even bij je laadpaal leverancier! Deze meter beschermt ook vaak je hoofdaansluiting omdat die aan de "vragende kant" mee kijkt dat er in je gehele systeem niet meer energie wordt gevraagd dan de hoofdaansluiting aan kan. Hij zal dan de laadpaal gaan "knijpen". Dynamic Load Balancing" zoals ze dat vaak noemen!
Ik heb een kastje gebouwd die in serie staat met de laadregelaar . Dan sluit ik mijn auto aan en start het laden. Maar er gebeurd niets. Pas als de zon gaat schijnen boven een ingestelde intensiteit gaat de auto laden. In mijn geval 10 kilowatt op drie fasen. Zodra er een wolk voor de zon komt stopt na een aantal sekonden het laden. Zodra de wolk weg is en de zon weer schijnt begint ook weer het laadproces. Hierbij kan ik dit overbruggen met een schakelaar op wifi. Ook de zonintensiteit is instelbaar. Werkt volautomatisch en kost weinig. Prettig is om een grote accucapaciteit te hebben want ik doe er soms wel drie a 4 dagen over voordat hij weer helemaal vol is om weer 500 km te kunnen rijden. Nu rij ik echt 100 procent op zonne energie aangepast op het nederlandse klimaat 8:148:14
Super leuk om te lezen Bert! Ben benieuwd, ook voor andere, hoe je het kastje 'eenvoudig' hebt gebouwd. Leuk voor de doe het zelf oplossing. weet dat er tegenwoordig natuurlijk ook fabrikanten zijn die dit standaard inbouwen in hun lader. Zeker als de EV-lader van dezelfde fabrikant komt als de omvormer. Bij de meeste laadpalen kan je een Smart energy meter krijgen die "terug levering" registreert. Indien de terug levering inderdaad voldoende is om aan het "minimum laadvermogen" te voldoen gaat de lader aan. eigenlijk precies zoals jij het hebt gebouwd. Het zelf laden van je auto op overtollige zonne-energie geeft een leuk gevoel als je rijdt! 100% zon maakt je rit nog leuker!
@@groene-woningen alles wat werkt is goed. Die evlader ken ik niet maar de nk dat het weer via een app .gaat. Dit werkt geheel onafhankelijk van alles. Mijn lader zit in een stopkntakt. Die haal ik er uit en daar komt mijn kastje in. De stekker van de lader komt in mijn kastje. In het kastje zitten 3 solid state relais uit aliexpress van zeg 5 euro per stuk. Dit zijn geweldige dingen en worden aangestuurd met een gelijkspanning tussen de 3 en 30 volt en zijn geheel gescheiden van het lichtnet dus super veilig. Dan heb ik er een klein voedingkje ingebouwd van 12 volt. Kost daar ook 5 euro. Voor het aansturen zijn er diverse mogelijkheden. Ik gebruik een heel klein zonnepaneeltje van 20x20 centimeter. Kost ook 5 euro Dit gaat naar een electronische regeling die zorgt als de zon voldoende capaciteit heeft een klein relais bedient voor aan of uit. Daar komt dan voor handbediening een overbruggingsschakelaar bij. Kost ook allemaal heel weinig. Dit kan ik met een regeling regelen maar nog simpeler ik plak gewoon een stuk van het zonnepaneel af dan loopt het vermogen terug. (Wel zorgen dat de zonnecel altijd met een weerstandje belast wordt). Die hele schakeling zit allemaal op de veilige 12 volt kant . Nu bouw ik het kastje aan de muur. Daar plug ik dan met een lang kabeltje (belsnoer) de cel in en richt deze op de zon en klaar is kees. Het kastje en de stekkers zijn eigenlijk het duurst. Alles bij elkaar kost nog zeker geen 100 euro aan materiaal. En nu heb ik een echte lader voor op zonneenergie en niets anders. Geheel onafhankelijk van alles en als je wilt kun je dit met je app gewoon uitlezen. Met een wifi schakelaar kun je dit ook overbruggen. De sky is de limit. Tsja als binnen de warmtepomp loopt kom je misschien energie tekort. Bouw je daarvoor net zon kastje en die koppel je aan elkaar . Dan kun je kiezen wat prioriteit heeft. In de winter de warmtepomp en in de zomer de auto. Voor elk wat wils.
@@bertschuldink6336 Leuk Bert! Mooie huisvlijt voor de handige doe-het-zelver. Succes met het doorbouwen van je eigen gemaakte energie management systeem!
Hoi Walter! Dank voor je constructieve en goed onderbouwde antwoord. In 9 woorden heb je denk ik duidelijk laten zien dat je weet waar je het over hebt?! Het lijkt er op dat je je blaas gevuld was met wat azijn en dat moest je er langzaam uit laten druppelen. Prima dat je ons kanaal daar voor gebruikt maar we zouden het fijn vinden dat ALS je constructieve feedback geeft dat ook te onderbouwen. De manier waarop je het nu doet is net als een zeemeeuw... "Volschijten en wegvliegen". Ik kan geen andere conclusie trekken uit je 9 woorden. In onze uitleg hebben we niets gedaan of gezegd om mensen ergens "in te laten trappen". We hebben enkel getracht wat zaken inzichtelijk te maken zodat mensen zelf er beter van worden en mee kunnen denken in hun eigen energie transitie. Dus heb je suggesties, breng het constructief en we kunnen er mee aan de gang om de informatie voorziening te verbeteren.
en jij betaald veel liever veel belasting over de door jou getankte brandstof, heerlijk voor de staats kas, de overheid is heel blij met figuren zo als jou, kassa voor de overheid
Hele mooie demo. Enige jammer nu nog is dat je van de ZP gelijkspanning omzet naar wisselspanning en dan vervolgens in je auto weer van wisselspanning naar gelijkstroom. Mooier zou zijn als je direct van de ZP naar de auto gaat. Dit moet volgens mij kunnen worden voorkomen met een Tesla Power wall. Maar ja das natuurlijk niet echt goedkoop
Eens Ronald. Er zijn nog weinig oplossingen die direct DC stroom in de auto stoppen. Te meer omdat de standaard aansluiting van een laadpaal van thuis over de laadregelaar van de auto loopt en die wordt dus vaak AC gevoed. Er zullen in de toekomst meer en meer DCoplossingen komen als de markt zich verder ontwikkelt. Ik werk thuis wel met een DC bus maar laad de auto nog steeds (helaas) op AC uit mijn Nilar accu. Dus daar eerst 2x conversie.... vanuit accu naar charger (DC--> AC) en in de auto zelf weer van AC naar DC. Het is op dit moment even niet anders, maar de oplossing gaat vast snel betaalbaar komen. Vraagt in veel huizen echter wel wat aanpassingen omdat er dan een DC net vanuit omvormer / accu naar laadpaal gelegd moet worden.
Complimenten voor uw enthousiasmerende en duidelijke uitleg. Ik denk dat ik het snap. Zo te zien, gebruikt u een Tesla Model 3. Ik heb een Polestar 2 besteld, naar verluidt een echte concurrent. Als het goed is, wordt mijn auto begin volgend jaar geleverd, als het niet langer duurt. Op dat moment heb ik dan ook 10 - 14 zonnepanelen in gebruik (zuid). Weet u toevallig of Polestar (of Kia of Skoda etc) ook zo'n heldere app aan boord heeft, die het laadproces faciliteert, zoals Tesla dat doet?
Hoi Theo, dank voor de complimenten. We gaan in de toekomst meer praktische filmpjes neer zetten omdat we zien dat er behoefte aan is. De Accu opslag wordt de volgende waar we mee aan de slag gaan. Ik heb geen idee hoe het laden wordt gefaciliteerd door de andere fabrikanten maar ik denk dat ook die een instelbaar vermogen hebben en een tijdsindeling. Ik zou het zeker niet in een gelijk detail doen zoals wij dat hier gedaan hebben, maar gewoon in je achterhoofd houden dat je, als het praktisch kan, vooral overdag gaat laden als je zonnepanelen hebt. Dat is bottom-line waar het om gaat om met name in de periode vanaf 2023 de saldering afbouw te compenseren.
@@groene-woningen Dank je voor je reactie. Ik hoop dat het nieuwe kabinet recht gaat doen aan de groter wordende noodzaak om klimaatverandering daadkrachtig aan te pakken. Salderen hoort daar bij, in die zin dat wij burgers dan niet 'gestraft' moeten worden als we zelf energie opwekken, maar het noodgedwongen deels terug moeten leveren aan de grid, zonder daarvoor netjes gecompenseerd te worden.
@@HisMellowness Ik deel die mening niet helemaal met je Theo. Ik denk dat het fair is dat wij aangespoord gaan worden de zelf opgewekte energie efficiënter te gaan gebruiken middels zelfconsumptie. Wasmachine, droger, vaatwasser.... niet meer 's nachts aan zetten maar overdag. Daar heb je een uitstel knop voor op de apparatuur zetten die je kan gebruiken. Wassen op zonnestroom geeft je dan écht STRALEND WITTE WAS :-) Opslag van energie in auto, accu, boiler etc is prima te doen. Het gaat verdere innovatie stimuleren en slimme en praktische oplossingen komen er meer en meer op de markt. Elektrische boiler die met simpele tijdschakelaar enkel verwarmt tussen 11 en 13 uur zorgt al voor verhogen van zelfconsumptie. Wil je het iets geavanceerder dan hebben veel omvormer fabrikanten al slimme sturingen die enkel een gebruiker aansturen als er een overschot aan energie is. De energie maatschappij produceert de energie natuurlijk veel goedkoper dan het bedrag dat ze ons moeten salderen. Beetje vreemd dat ze ons een veel hogere prijs moeten betalen. Daarnaast krijgen we dadelijk ook niet 'Niks' voor de teruglevering maar een "redelijke vergoeding". Het is één van de redenen waarom wij klanten dan ook niet altijd maar adviseren het dak van het huis zo vol mogelijk te gooien maar dat enigszins doordacht te doen samen met onze adviseurs. Wil je weten wat de salderingsregeling doet en hoe je er mee om moet gaan? Kijk eens naar ons uitgebreide Blog over de salderingsregeling: groene-woningen.nl/salderingsregeling-2023-2031-uitleg-en-impact/
@@groene-woningen Daar maak jij enkele goede punten. Ik denk wel dat niet iedere machine het toestaat dat je op een bepaald tijdstip het apparaat wilt gebruiken, omdat op dat moment de zelf opgewekte energie het best aangewend kan worden. Zo'n uitstelknop is niet standaard bij mijn weten. Ik moet hierbij zeggen dat mijn apparatuur hun origine hebben tussen 2006 en 2014. En ja ... soms is er echt teveel energie op de grid en mag je het gratis eraf pakken. De ANWB meldde dit laatst.
@@HisMellowness Het is en blijft innoveren met elkaar. Hou ons kanaal in de gaten, binnenkort ook een simpele film over de accu en het gebruik er van in de praktijk. Zakelijk helpen we ook veel klanten via ons moeder bedrijf YellowNRG.nl Daar hebben we inderdaad oplossingen voor bedrijven om gebruik te maken van de gratis/betaalde stroomafname. Helaas niet beschikbaar voor particulieren. Ik denk dat ook jouw apparatuur de uitgestelde start functie heeft. En als het uit 2006 is.... dan zou het zo maar kunnen dat er een enorme efficiëntie slag is geslagen in energielabel. Als het een apparaat is dat frequent gebruikt wordt is vervanging wellicht te overwegen. Succes!
Natuurlijk Luukie! Helemaal mee eens, en dat gaat het ook. Dit was meer informatief bedoeld om te laten zien hoe zaken in zijn werk gaan. Met meer en meer slimme laadpalen die we verkopen gaat dit volledig geautomatiseerd.
ik dacht iets moois te gaan zien maar dat viel weer tegen. u maakt van gelijkstroom zonnestroom 230 wisselspanning en gaat weer naar gelijkstroom. Ik dacht dat u het hele net ging omzeilen door gelijk van de zonnepanelen de auto accu zou gaan laden.
Beste Bert, dank voor je fijne en positieve reactie. Wat ik in je reactie lees is: "Goede heldere Video alleen sloot het niet aan bij wat ik zocht!" Ja, deze Video had simpelweg de intentie om heel visueel te maken wat er gebeurd als je overdag je auto gaat laden als er voldoende zon schijnt. Gewoon simpelweg omdat veel mensen niet vatten wat er achter de schermen gebeurt en het leuk vinden er iets meer van te begrijpen. Gelukkig dient het filmpje zijn doel en krijgen we ook veel enthousiaste reacties. Maar niet getreurd.... er wordt hard gewerkt aan een DC lader voor het door ons verkochte en gebruikte systeem waarmee we dadelijk direct vanuit onze hoog voltage DC-bus de auto kunnen gaan laden. Als die laadoplossing is goedgekeurd na de testen die op dit moment worden uitgevoerd gaan we daar zeker wat over posten. We zullen dan, speciaal voor jou, in de titel laten weten dat het een "DC laadoplossing" is zodat je niet weer je tijd verdoet aan voor jou nutteloze informatie. Dan hopen we natuurlijk op een nog enthousiastere reactie van jouw zijde. Maak er een mooie zonnige en positieve dag van!
@@groene-woningen haha ik klonk inderdaad wat negatief maar op zo'n antwoord had ik niet gerekend. Het zou inderdaad mooi zijn als je direct van de panelen kan laden. Voor mij zit electrisch rijden er helaas voorlopig nog niet in. Maar ik wil wel op de hoogte blijven van de mogelijkheden. Ik heb namelijk nu een hybride ketel en gebruik alleen nog maar gas voor het douchen. Mijn zonnepanelen wekken meer op dan ik gebruik. Als het salderen stopt zou het mooi zijn als je de stroom in je auto kan stoppen en er ook weer tot een ingestelde hoogte uit kan halen.
@@bertgr2184 Dank voor je sportieve reactie! Hij klonk inderdaad negatief, maar het gaat vaak om de eigen perceptie. We weten dat het altijd makkelijk 'mopperen' is op social Media waar veel mensen met de beste intenties kennis delen. DC laden komt er natuurlijk aan (en er zijn al aantal partijen die het hebben). Zo blijft techniek evolueren en dat maakt het juist zo leuk. Zoals beloofd zullen we wat gaan posten als we een solide oplossing hebben.
Heel interessant, zelf heb ik een tesla lader icm 8100wp op het dak. Kan veel thuis overdag laden, nu wil ik ook graag 100% op zonnestroom rijden. Welke app/Dashboard gebruiken jullie in de filmpje (op de laptop)?
Beste jeroen, excuus voor de late reactie. Het Dashboard dat ik gebruik op de PC is simpelweg de portal die hoort bij de door ons verkochte omvormertechniek. Die is dus niet los te gebruiken. Ik weet niet welk type omvormer je hebt gekocht of gekregen bij je Zonnepanelen, maar vraag bij je leverancier even na of die fabrikant een inline Smart energy meter heeft. Als je die installeert (laat installeren) krijg je een goed inzicht! Succes!
Goedendag, bedankt voor de heldere inkijk. Nu heb je in het voorbeeld een 3-fase. Ik heb in de meterkast nu een 1-fase die ik zal gaan laten aanpassen naar 3-fase i.v.m. aansluiting laadpaal. Mijn zonnepanelen 16 stuks Oost-West zijn als 1-Fase aangesloten. Is daar dan nog een verschil in berekening over/voor het opladen van de auto?
Hoi Jan, sorry.... beetje laat antwoord. Als jij op 1 fase voldoende capaciteit hebt om de auto op te laden gedurende de nacht is de 1-fase aansluiting prima. In de toekomst wil je wellicht naar een 3-fase aansluiting als auto's een steeds grotere accu capaciteit krijgen. Dan kan je simpelweg wat meer energie laden met 3 fase. Berekeningen blijven hetzelfde, maar je hoeft je aantal kW's die je op wekt enkel door 230V te delen en niet meer door 3 (voor de 3-fases). Hoop dat je met dit antwoord uit de voeten kunt.
Goedemorgen, het delen door de aantal fase snap ik niet helemaal. In je voorbeeld video deel je het door drie fase, waarom is dat? Je hebt toch de volledige kwu tot je beschikking. Ik lees graag.
Beste , ik heb 16 panelen liggen. 8 oost en 8 west. De productie ligt daarom laag. Ik vermoed onder de 4000. Die het dan ook nog mogelijk om de auto op te laden op zonne-energie alleen?op 3fase. Tot Hoelaag kan je de amp instellen? Of zal ik op mijn 3 fase net toch moeten overgaan op een 1f laadpaal?
Beste Filip, ik zou gewoon op 3 fase gaan laden en de zelfconsumptie zo hoog mogelijk maken. oost/West is een prima oplossing bij het zo hoog mogelijk opschroeven van de zelfconsumptie door een betere verdeling over de dag van de energie.
Klinkt leuk, maar zowel wat je opwekt als ook wat ne in je huis gebruikt is dynamisch. Als over tien minuten de boiler aanslaat, klopt je berekening niet meer. Je wilt in feite dat dit automatisch gebeurt.
Beste Lecram, dank voor je reactie. Natuurlijk heb je gelijk en dat hebben we ook al in andere reactie aangegeven. Veel mensen hebben geen idee hoe zaken in zijn werk gaan en daar was deze video gewoon simpelweg voor bedoeld. We hebben vele mooie oplossingen in huis die volledig aan je wens voldoen. Met de juiste omvormer / EV charger regelen we dat allemaal voor je in één simpele App op je mobiel. We sturen je boiler aan, je warmtepomp, je EV charger, je Accu, je verlichting. Dus vooral geen zorgen, we helpen je graag. We kunnen nooit alles in één film behandelen en willen simpelweg informatie verstrekken. Hoe goed onze intenties ook zijn, hoe goed we ons best ook doen om volledig te zijn, we zullen altijd informatie missen, niet hebben of niet medegedeeld hebben omdat het niet in de betreffende video past. Maak er een mooi nieuw jaar van vol Groene-Voornemens!
Tuurlijk. Daar zijn diverse mooie apps voor met name als je de laadpaal koppelt van dezelfde fabrikant als bijvoorbeeld je omvormer. Dan kan alles via een mooie app. Maar ook andere aanbieders hebben mooie mogelijkheden.
Dit is de overzichtspagina van de FerroAmp omvormer. Dit kan in principe met elke omvormer met monitoring zolang er een Smart Energy Meter is geïnstalleerd. Dit is een apparaat dat eigen verbruik, de opbrengst van de zonnepanelen en hoeveel stroom die je terug het net in stuurt analyseert. Zo zie je in deze FerroAmp App alles netjes terug.
Ik niet. Wanneer de saldering en op een is maakt het niet uit waar de stroom om te laden vandaan komt, de kosten/opbrengst blijven precies het zelfde. Ook snacht laden maakt dan geen enkel verschil. Dat compenseer je overdag weer.
Helemaal mee een 'ent ibus', deze video had dan ook slechts een informerend karakter om te laten zien wat er op de achtergrond gebeurd als je gaat rijden op zonnestroom. Leuk dat je de moeite hebt genomen om even te kijken naar de video.
Hoi Frank! De Zappi is zeker een mooie oplossing. Maar zo zijn er gelukkig legio... zappi, smappee, Alfen, Wallbox, SMA EV charger, Fronius Watt Pilot, Webasto en ga zo maar door. De Video had een informerend karakter of te kunnen laten zien wat er gebeurd omdat ook dat vaak al niet goed bekend is als basis. Leuk dat je hebt gekeken.
Dank Denys, we hebben het simpel maar doeltreffend geprobeerd uit te leggen. Natuurlijk zijn er allerhande slimme oplossingen hiervoor om het automatisch te doen. Zo kunnen we met onze 3 grote omvormer merken SMA, Fronius en SolarEdge mooie laadpaal oplossingen aanbieden die volledig programmeerbaar zijn om bijvoorbeeld alleen op zonnestroom te werken of de zonnestroom als EXTRA boost te gebruiken.
Beste fryske Tynster. Dank voor deze zeer constructieve opmerking. Positieve feedback, motiverend en inhoudelijk "Spot On" als ik nu naar buiten kijk. Het regent inderdaad weer. Ik zal verder niets met deze intelligente opmerking doen, ik zie de link naar de video niet. Misschien heb je wat aan het oude Hiollandse gezegde.... Na regen komt Zonneschijn! Geniet van een mooie dag en probeer het leven iets luchtiger te bekijken.
Wat een onzin. tegen 8amp gaat het heeeel lang duren voor je tesla volledig is opgeladen. En een gewone gezins woning heeft geen 7kw zonnepanelen en ook geen 3fase aansluiting. Mensen let goed op wat je doet.
Beste Kristof, dank voor je "fijne en constructieve" reactie. Het geeft duidelijk aan dat we in jouw situatie niet in staat zijn geweest om de essentie van de film/informatie aan je over te brengen, en dat vinden we jammer. We moeten die dus duidelijker maken in de volgende film. De bedoeling van deze film was enkel en alleen om inzicht te geven in hetgeen er op de achtergrond gebeurd als je gaat laden omdat voor veel mensen niet duidelijk is wat er gaande is met de stroom die ze uit hun panelen halen. Gezien de vele positieve reacties die er zijn geschreven zijn we in die informatie voorziening geslaagd voor de meeste mensen maar helaas niet voor iedereen getuige jouw reactie. 1 fase of 3 fase aansluitingen staan buiten informatie die we hier willen geven los van het feit of de auto bepaalde vermogens van palen die aangeboden worden uberhaupt vandaag wel aan kunnen. We hebben daarnaast ook nog een toekomst waar partijen zich op voor proberen te bereiden. Dat is allemaal maatwerk. We ervaren, net als veel andere mensen op social media, dat het altijd erg eenvoudig is voor mensen om snerend te reageren op zaken die met de beste intenties zijn bedoeld en ook jouw reactie is daar een mooi voorbeeld van. Als deze video aanleiding is voor personen om meer informatie bij ons in te winnen over het combineren van Solar en laadpalen krijgen ze een maatwerk advies afgestemd op hun situatie. Op geen enkele wijze is deze informatie bedoeld om te misleiden. We kunnen nu eenmaal niet in één video alle mogelijke combinaties bespreken.
Zolang je de dingen doet die bij je portemonnee passen gaat het goed. De overheid heeft een mooie regeling voor de aanschaf van zonnepanelen die enorm lucratief is voor de mensen die er gebruik van maken. Dus daarmee is Solar voor iedereen bereikbaar. www.svn.nl/duurzaamheidslening . Maar we weten dat er natuurlijk altijd een manier is om het leven negatief te benaderen. We hopen dat je voor jezelf ook af en toe de zon laat schijnen. Het leven ziet er zo veel gezelliger uit met een zonnige blik. Deze video is enkel bedoeld om inzicht te geven in hoe zaken werken. We hopen dat het op die manier ook voor jou heeft bijgedragen.
Ik ben ook zo'n "gewone man". Ik rijdt wel elektrisch: in een scootmobiel. Ik heb er zelfs 2. De een heeft 4 accu's in serie staan de ander 2. Ik laad ze beide op met mijn off-grid zonnesysteempje. Dat levert plm 600 Watt aan een set 12v semi-tractieaccu's (ook parallel) De scootmobielen worden geladen middels een paar step-up omvormers met hoog rendement. Dat werkt al jaren naar tevredenheid.
Frits, als je minder de schuld en problemen bij anderen zou leggen en zelfs je mouwen eens opstroopt dan zou je dit ook kunnen doen. Geld maakt niet gelukkig, geld is een middel en geen doel 😉
zeer goed deze inzicht, top gedaan
Dank Harry! We doen ons best om zaken eenvoudig te maken en heel praktisch in te steken. Aan je reactie te lezen is dat voor jou in iedergeval gelukt. Mocht je overwegen zonne panelen aan te schaffen, schrijf je dan ook in voor ons Webinar "Alles over zonnepanelen" via de website: groene-woningen.nl/
Een leuk interactief Webinar iedere eerste maandag van de maand wat druk bezocht wordt en waar we veel positieve reacties op krijgen.
Mooi uitgelegd, maar kan je dan niet via de software dit realtime laten regelen? Want nu komt er een wolk over dan trek je weer uit het net, of je vrouw zet de droger aan dan trek je ook weer uit het net.
Hoi Liegebeest, exscuus voor de late reactie. Zie dat ik je bericht over het hoofd heb gezien. Natuurlijk is dit eenvoudig zelf met software te regelen. Het filmpje wilde alleen maar INZICHT geven in wat er "achter de meter" gebeurd. De oplossing kan eenvoudig met een slimme energie meter die je extra kunt plaatsen met je laadpaal (of hij is al ingebouwd). Ik heb net bij een andere reactie dezelfde info gegeven. Ik plak de reactie even in dit bericht. :
.... de oplossing is heel simpel. Bij de meeste laadpalen kan je een Smart Energy Meter kopen die precies dat doet wat jij graag wil. Die meet eenvoudig of er stroom vanuit je panelen wordt teruggeleverd of dat alles wordt geconsumeerd. Wordt er voldoende teruggeleverd om de minimale opstart spanning te hebben dan gaat hij simpelweg starten met laden met de energie die beschikbaar is. Informeer even bij je laadpaal leverancier! Deze meter beschermt ook vaak je hoofdaansluiting omdat die aan de "vragende kant" mee kijkt dat er in je gehele systeem niet meer energie wordt gevraagd dan de hoofdaansluiting aan kan. Hij zal dan de laadpaal gaan "knijpen". Dynamic Load Balancing" zoals ze dat vaak noemen!
Ik zie dat u een Alfen lader heeft, een vrij moderne slimme lader. Kan deze dit niet zelf aansturen, zoals een Zappi lader? Leuk om te zien dat dit handmatig kan, maar in de praktijk zeer bewerkelijk en onpraktisch. Behalve een timer functie is dit bij veel auto's niet in te regelen.
Beste Wouter, dank voor je reactie. Natuurlijk is het veel slimmer te doen en zijn er mooie oplossingen. Zo hebben we met onze Fronius/SMA en SolarEdge Solar Omvormers ook slimme ingebouwde laadoplossingen waarbij we enkel met een surplus aan zonnestroom kunnen laden. Deze video had als doel heel praktisch te laten zien wanneer het laden uit sec zonnestroom plaats vindt en niet als doel om alle oplossingen te laten zien. We gaan daar in een volgende nieuwsbrief mee aan de slag.
je moet wel thuis zijn ;-) , niet zo evident voor de "werkende klasse in de maatschappij", voor de rest, mooie technische presentatie ! Je wordt als particulier getriggerd door de regels dus ... ipv een concept waarbij "collectief denken centraal staat". Dit is : wie produceert en wie verbruikt maakt niet echt uit, als het volume "geproduceerde groene energie maar toeneemt" ... denk ik dan ...
Stefan, mooie video. Ik krijg een MG-ZS-LR binnenkort en wil zonnepanelen plaatsen, kan niet solderen. Wil dus graag een toepassing waarbij ik het laden uit de zonnepanelen kan doen zonder netvoeding. Wat is het laagste vermogen waarbij de laad cyclus in stand blijft? Heb geen slimme meter, kan ik voldoende ( via app ) werken om dit te bereiken? Kom graag nader in ontact met jouw. Ad
Beste Ad.... de oplossing is heel simpel. Bij de meeste laadpalen kan je een Smart Energy Meter kopen die precies dat doet wat jij graag wil. Die meet eenvoudig of er stroom vanuit je panelen wordt teruggeleverd of dat alles wordt geconsumeerd. Wordt er voldoende teruggeleverd om de minimale opstart spanning te hebben dan gaat hij simpelweg starten met laden met de energie die beschikbaar is. Informeer even bij je laadpaal leverancier! Deze meter beschermt ook vaak je hoofdaansluiting omdat die aan de "vragende kant" mee kijkt dat er in je gehele systeem niet meer energie wordt gevraagd dan de hoofdaansluiting aan kan. Hij zal dan de laadpaal gaan "knijpen". Dynamic Load Balancing" zoals ze dat vaak noemen!
Ik heb een kastje gebouwd die in serie staat met de laadregelaar . Dan sluit ik mijn auto aan en start het laden. Maar er gebeurd niets. Pas als de zon gaat schijnen boven een ingestelde intensiteit gaat de auto laden. In mijn geval 10 kilowatt op drie fasen.
Zodra er een wolk voor de zon komt stopt na een aantal sekonden het laden. Zodra de wolk weg is en de zon weer schijnt begint ook weer het laadproces.
Hierbij kan ik dit overbruggen met een schakelaar op wifi. Ook de zonintensiteit is instelbaar. Werkt volautomatisch en kost weinig. Prettig is om een grote accucapaciteit te hebben want ik doe er soms wel drie a 4 dagen over voordat hij weer helemaal vol is om weer 500 km te kunnen rijden.
Nu rij ik echt 100 procent op zonne energie aangepast op het nederlandse klimaat 8:14 8:14
Super leuk om te lezen Bert! Ben benieuwd, ook voor andere, hoe je het kastje 'eenvoudig' hebt gebouwd. Leuk voor de doe het zelf oplossing. weet dat er tegenwoordig natuurlijk ook fabrikanten zijn die dit standaard inbouwen in hun lader. Zeker als de EV-lader van dezelfde fabrikant komt als de omvormer. Bij de meeste laadpalen kan je een Smart energy meter krijgen die "terug levering" registreert. Indien de terug levering inderdaad voldoende is om aan het "minimum laadvermogen" te voldoen gaat de lader aan. eigenlijk precies zoals jij het hebt gebouwd. Het zelf laden van je auto op overtollige zonne-energie geeft een leuk gevoel als je rijdt! 100% zon maakt je rit nog leuker!
@@groene-woningen alles wat werkt is goed. Die evlader ken ik niet maar de nk dat het weer via een app .gaat. Dit werkt geheel onafhankelijk van alles.
Mijn lader zit in een stopkntakt. Die haal ik er uit en daar komt mijn kastje in. De stekker van de lader komt in mijn kastje.
In het kastje zitten 3 solid state relais uit aliexpress van zeg 5 euro per stuk.
Dit zijn geweldige dingen en worden aangestuurd met een gelijkspanning tussen de 3 en 30 volt en zijn geheel gescheiden van het lichtnet dus super veilig.
Dan heb ik er een klein voedingkje ingebouwd van 12 volt. Kost daar ook 5 euro.
Voor het aansturen zijn er diverse mogelijkheden. Ik gebruik een heel klein zonnepaneeltje van 20x20 centimeter. Kost ook 5 euro
Dit gaat naar een electronische regeling die zorgt als de zon voldoende capaciteit heeft een klein relais bedient voor aan of uit.
Daar komt dan voor handbediening een overbruggingsschakelaar bij. Kost ook allemaal heel weinig.
Dit kan ik met een regeling regelen maar nog simpeler ik plak gewoon een stuk van het zonnepaneel af dan loopt het vermogen terug.
(Wel zorgen dat de zonnecel altijd met een weerstandje belast wordt). Die hele schakeling zit allemaal op de veilige 12 volt kant .
Nu bouw ik het kastje aan de muur.
Daar plug ik dan met een lang kabeltje (belsnoer) de cel in en richt deze op de zon en klaar is kees.
Het kastje en de stekkers zijn eigenlijk het duurst. Alles bij elkaar kost nog zeker geen 100 euro aan materiaal.
En nu heb ik een echte lader voor op zonneenergie en niets anders.
Geheel onafhankelijk van alles en als je wilt kun je dit met je app gewoon uitlezen.
Met een wifi schakelaar kun je dit ook overbruggen. De sky is de limit.
Tsja als binnen de warmtepomp loopt kom je misschien energie tekort.
Bouw je daarvoor net zon kastje en die koppel je aan elkaar . Dan kun je kiezen wat prioriteit heeft.
In de winter de warmtepomp en in de zomer de auto. Voor elk wat wils.
@@bertschuldink6336 Leuk Bert! Mooie huisvlijt voor de handige doe-het-zelver. Succes met het doorbouwen van je eigen gemaakte energie management systeem!
En er trappen heel veel mensen in, zo leuk.
Hoi Walter! Dank voor je constructieve en goed onderbouwde antwoord. In 9 woorden heb je denk ik duidelijk laten zien dat je weet waar je het over hebt?! Het lijkt er op dat je je blaas gevuld was met wat azijn en dat moest je er langzaam uit laten druppelen. Prima dat je ons kanaal daar voor gebruikt maar we zouden het fijn vinden dat ALS je constructieve feedback geeft dat ook te onderbouwen. De manier waarop je het nu doet is net als een zeemeeuw... "Volschijten en wegvliegen". Ik kan geen andere conclusie trekken uit je 9 woorden. In onze uitleg hebben we niets gedaan of gezegd om mensen ergens "in te laten trappen". We hebben enkel getracht wat zaken inzichtelijk te maken zodat mensen zelf er beter van worden en mee kunnen denken in hun eigen energie transitie. Dus heb je suggesties, breng het constructief en we kunnen er mee aan de gang om de informatie voorziening te verbeteren.
en jij betaald veel liever veel belasting over de door jou getankte brandstof, heerlijk voor de staats kas, de overheid is heel blij met figuren zo als jou, kassa voor de overheid
Hele mooie demo. Enige jammer nu nog is dat je van de ZP gelijkspanning omzet naar wisselspanning en dan vervolgens in je auto weer van wisselspanning naar gelijkstroom. Mooier zou zijn als je direct van de ZP naar de auto gaat. Dit moet volgens mij kunnen worden voorkomen met een Tesla Power wall. Maar ja das natuurlijk niet echt goedkoop
Eens Ronald. Er zijn nog weinig oplossingen die direct DC stroom in de auto stoppen. Te meer omdat de standaard aansluiting van een laadpaal van thuis over de laadregelaar van de auto loopt en die wordt dus vaak AC gevoed. Er zullen in de toekomst meer en meer DCoplossingen komen als de markt zich verder ontwikkelt. Ik werk thuis wel met een DC bus maar laad de auto nog steeds (helaas) op AC uit mijn Nilar accu. Dus daar eerst 2x conversie.... vanuit accu naar charger (DC--> AC) en in de auto zelf weer van AC naar DC. Het is op dit moment even niet anders, maar de oplossing gaat vast snel betaalbaar komen. Vraagt in veel huizen echter wel wat aanpassingen omdat er dan een DC net vanuit omvormer / accu naar laadpaal gelegd moet worden.
Complimenten voor uw enthousiasmerende en duidelijke uitleg. Ik denk dat ik het snap.
Zo te zien, gebruikt u een Tesla Model 3. Ik heb een Polestar 2 besteld, naar verluidt een echte concurrent. Als het goed is, wordt mijn auto begin volgend jaar geleverd, als het niet langer duurt. Op dat moment heb ik dan ook 10 - 14 zonnepanelen in gebruik (zuid). Weet u toevallig of Polestar (of Kia of Skoda etc) ook zo'n heldere app aan boord heeft, die het laadproces faciliteert, zoals Tesla dat doet?
Hoi Theo, dank voor de complimenten. We gaan in de toekomst meer praktische filmpjes neer zetten omdat we zien dat er behoefte aan is. De Accu opslag wordt de volgende waar we mee aan de slag gaan. Ik heb geen idee hoe het laden wordt gefaciliteerd door de andere fabrikanten maar ik denk dat ook die een instelbaar vermogen hebben en een tijdsindeling. Ik zou het zeker niet in een gelijk detail doen zoals wij dat hier gedaan hebben, maar gewoon in je achterhoofd houden dat je, als het praktisch kan, vooral overdag gaat laden als je zonnepanelen hebt. Dat is bottom-line waar het om gaat om met name in de periode vanaf 2023 de saldering afbouw te compenseren.
@@groene-woningen Dank je voor je reactie.
Ik hoop dat het nieuwe kabinet recht gaat doen aan de groter wordende noodzaak om klimaatverandering daadkrachtig aan te pakken. Salderen hoort daar bij, in die zin dat wij burgers dan niet 'gestraft' moeten worden als we zelf energie opwekken, maar het noodgedwongen deels terug moeten leveren aan de grid, zonder daarvoor netjes gecompenseerd te worden.
@@HisMellowness Ik deel die mening niet helemaal met je Theo. Ik denk dat het fair is dat wij aangespoord gaan worden de zelf opgewekte energie efficiënter te gaan gebruiken middels zelfconsumptie. Wasmachine, droger, vaatwasser.... niet meer 's nachts aan zetten maar overdag. Daar heb je een uitstel knop voor op de apparatuur zetten die je kan gebruiken. Wassen op zonnestroom geeft je dan écht STRALEND WITTE WAS :-) Opslag van energie in auto, accu, boiler etc is prima te doen. Het gaat verdere innovatie stimuleren en slimme en praktische oplossingen komen er meer en meer op de markt. Elektrische boiler die met simpele tijdschakelaar enkel verwarmt tussen 11 en 13 uur zorgt al voor verhogen van zelfconsumptie. Wil je het iets geavanceerder dan hebben veel omvormer fabrikanten al slimme sturingen die enkel een gebruiker aansturen als er een overschot aan energie is.
De energie maatschappij produceert de energie natuurlijk veel goedkoper dan het bedrag dat ze ons moeten salderen. Beetje vreemd dat ze ons een veel hogere prijs moeten betalen. Daarnaast krijgen we dadelijk ook niet 'Niks' voor de teruglevering maar een "redelijke vergoeding". Het is één van de redenen waarom wij klanten dan ook niet altijd maar adviseren het dak van het huis zo vol mogelijk te gooien maar dat enigszins doordacht te doen samen met onze adviseurs. Wil je weten wat de salderingsregeling doet en hoe je er mee om moet gaan? Kijk eens naar ons uitgebreide Blog over de salderingsregeling: groene-woningen.nl/salderingsregeling-2023-2031-uitleg-en-impact/
@@groene-woningen Daar maak jij enkele goede punten. Ik denk wel dat niet iedere machine het toestaat dat je op een bepaald tijdstip het apparaat wilt gebruiken, omdat op dat moment de zelf opgewekte energie het best aangewend kan worden. Zo'n uitstelknop is niet standaard bij mijn weten. Ik moet hierbij zeggen dat mijn apparatuur hun origine hebben tussen 2006 en 2014. En ja ... soms is er echt teveel energie op de grid en mag je het gratis eraf pakken. De ANWB meldde dit laatst.
@@HisMellowness Het is en blijft innoveren met elkaar. Hou ons kanaal in de gaten, binnenkort ook een simpele film over de accu en het gebruik er van in de praktijk.
Zakelijk helpen we ook veel klanten via ons moeder bedrijf YellowNRG.nl Daar hebben we inderdaad oplossingen voor bedrijven om gebruik te maken van de gratis/betaalde stroomafname. Helaas niet beschikbaar voor particulieren.
Ik denk dat ook jouw apparatuur de uitgestelde start functie heeft. En als het uit 2006 is.... dan zou het zo maar kunnen dat er een enorme efficiëntie slag is geslagen in energielabel. Als het een apparaat is dat frequent gebruikt wordt is vervanging wellicht te overwegen. Succes!
Interessant, Maar dit moet natuurlijk geautomatiseerd zijn. Als de zon nu ondergaat laad je alsnog met netwerk stroom....
Natuurlijk Luukie! Helemaal mee eens, en dat gaat het ook. Dit was meer informatief bedoeld om te laten zien hoe zaken in zijn werk gaan. Met meer en meer slimme laadpalen die we verkopen gaat dit volledig geautomatiseerd.
ik dacht iets moois te gaan zien maar dat viel weer tegen.
u maakt van gelijkstroom zonnestroom 230 wisselspanning en gaat weer naar gelijkstroom.
Ik dacht dat u het hele net ging omzeilen door gelijk van de zonnepanelen de auto accu zou gaan laden.
Beste Bert, dank voor je fijne en positieve reactie. Wat ik in je reactie lees is: "Goede heldere Video alleen sloot het niet aan bij wat ik zocht!" Ja, deze Video had simpelweg de intentie om heel visueel te maken wat er gebeurd als je overdag je auto gaat laden als er voldoende zon schijnt. Gewoon simpelweg omdat veel mensen niet vatten wat er achter de schermen gebeurt en het leuk vinden er iets meer van te begrijpen. Gelukkig dient het filmpje zijn doel en krijgen we ook veel enthousiaste reacties. Maar niet getreurd.... er wordt hard gewerkt aan een DC lader voor het door ons verkochte en gebruikte systeem waarmee we dadelijk direct vanuit onze hoog voltage DC-bus de auto kunnen gaan laden. Als die laadoplossing is goedgekeurd na de testen die op dit moment worden uitgevoerd gaan we daar zeker wat over posten. We zullen dan, speciaal voor jou, in de titel laten weten dat het een "DC laadoplossing" is zodat je niet weer je tijd verdoet aan voor jou nutteloze informatie. Dan hopen we natuurlijk op een nog enthousiastere reactie van jouw zijde. Maak er een mooie zonnige en positieve dag van!
@@groene-woningen haha ik klonk inderdaad wat negatief maar op zo'n antwoord had ik niet gerekend.
Het zou inderdaad mooi zijn als je direct van de panelen kan laden.
Voor mij zit electrisch rijden er helaas voorlopig nog niet in.
Maar ik wil wel op de hoogte blijven van de mogelijkheden.
Ik heb namelijk nu een hybride ketel en gebruik alleen nog maar gas voor het douchen.
Mijn zonnepanelen wekken meer op dan ik gebruik.
Als het salderen stopt zou het mooi zijn als je de stroom in je auto kan stoppen en er ook weer tot een ingestelde hoogte uit kan halen.
@@bertgr2184 Dank voor je sportieve reactie! Hij klonk inderdaad negatief, maar het gaat vaak om de eigen perceptie. We weten dat het altijd makkelijk 'mopperen' is op social Media waar veel mensen met de beste intenties kennis delen. DC laden komt er natuurlijk aan (en er zijn al aantal partijen die het hebben). Zo blijft techniek evolueren en dat maakt het juist zo leuk. Zoals beloofd zullen we wat gaan posten als we een solide oplossing hebben.
Heel interessant, zelf heb ik een tesla lader icm 8100wp op het dak. Kan veel thuis overdag laden, nu wil ik ook graag 100% op zonnestroom rijden. Welke app/Dashboard gebruiken jullie in de filmpje (op de laptop)?
Beste jeroen, excuus voor de late reactie. Het Dashboard dat ik gebruik op de PC is simpelweg de portal die hoort bij de door ons verkochte omvormertechniek. Die is dus niet los te gebruiken. Ik weet niet welk type omvormer je hebt gekocht of gekregen bij je Zonnepanelen, maar vraag bij je leverancier even na of die fabrikant een inline Smart energy meter heeft. Als je die installeert (laat installeren) krijg je een goed inzicht! Succes!
Goedendag, bedankt voor de heldere inkijk. Nu heb je in het voorbeeld een 3-fase. Ik heb in de meterkast nu een 1-fase die ik zal gaan laten aanpassen naar 3-fase i.v.m. aansluiting laadpaal. Mijn zonnepanelen 16 stuks Oost-West zijn als 1-Fase aangesloten. Is daar dan nog een verschil in berekening over/voor het opladen van de auto?
Hoi Jan, sorry.... beetje laat antwoord. Als jij op 1 fase voldoende capaciteit hebt om de auto op te laden gedurende de nacht is de 1-fase aansluiting prima. In de toekomst wil je wellicht naar een 3-fase aansluiting als auto's een steeds grotere accu capaciteit krijgen. Dan kan je simpelweg wat meer energie laden met 3 fase. Berekeningen blijven hetzelfde, maar je hoeft je aantal kW's die je op wekt enkel door 230V te delen en niet meer door 3 (voor de 3-fases). Hoop dat je met dit antwoord uit de voeten kunt.
Goedemorgen, het delen door de aantal fase snap ik niet helemaal. In je voorbeeld video deel je het door drie fase, waarom is dat? Je hebt toch de volledige kwu tot je beschikking. Ik lees graag.
Beste , ik heb 16 panelen liggen.
8 oost en 8 west.
De productie ligt daarom laag.
Ik vermoed onder de 4000.
Die het dan ook nog mogelijk om de auto op te laden op zonne-energie alleen?op 3fase.
Tot Hoelaag kan je de amp instellen?
Of zal ik op mijn 3 fase net toch moeten overgaan op een 1f laadpaal?
Beste Filip, ik zou gewoon op 3 fase gaan laden en de zelfconsumptie zo hoog mogelijk maken. oost/West is een prima oplossing bij het zo hoog mogelijk opschroeven van de zelfconsumptie door een betere verdeling over de dag van de energie.
Klinkt leuk, maar zowel wat je opwekt als ook wat ne in je huis gebruikt is dynamisch. Als over tien minuten de boiler aanslaat, klopt je berekening niet meer. Je wilt in feite dat dit automatisch gebeurt.
Beste Lecram, dank voor je reactie. Natuurlijk heb je gelijk en dat hebben we ook al in andere reactie aangegeven. Veel mensen hebben geen idee hoe zaken in zijn werk gaan en daar was deze video gewoon simpelweg voor bedoeld. We hebben vele mooie oplossingen in huis die volledig aan je wens voldoen. Met de juiste omvormer / EV charger regelen we dat allemaal voor je in één simpele App op je mobiel. We sturen je boiler aan, je warmtepomp, je EV charger, je Accu, je verlichting. Dus vooral geen zorgen, we helpen je graag. We kunnen nooit alles in één film behandelen en willen simpelweg informatie verstrekken. Hoe goed onze intenties ook zijn, hoe goed we ons best ook doen om volledig te zijn, we zullen altijd informatie missen, niet hebben of niet medegedeeld hebben omdat het niet in de betreffende video past. Maak er een mooi nieuw jaar van vol Groene-Voornemens!
Kan dit ook geautomatiseerd,,? Als er een wolk komt, zou je met minder stroom willen laden.
Tuurlijk. Daar zijn diverse mooie apps voor met name als je de laadpaal koppelt van dezelfde fabrikant als bijvoorbeeld je omvormer. Dan kan alles via een mooie app. Maar ook andere aanbieders hebben mooie mogelijkheden.
Welk programma gebruik je voor dit inzicht op de computer.?
Dit is de overzichtspagina van de FerroAmp omvormer. Dit kan in principe met elke omvormer met monitoring zolang er een Smart Energy Meter is geïnstalleerd. Dit is een apparaat dat eigen verbruik, de opbrengst van de zonnepanelen en hoeveel stroom die je terug het net in stuurt analyseert. Zo zie je in deze FerroAmp App alles netjes terug.
Welke laadpaal?
In deze video is de Alfen laadpaal in gebruik!
Ik niet. Wanneer de saldering en op een is maakt het niet uit waar de stroom om te laden vandaan komt, de kosten/opbrengst blijven precies het zelfde. Ook snacht laden maakt dan geen enkel verschil. Dat compenseer je overdag weer.
Helemaal mee een 'ent ibus', deze video had dan ook slechts een informerend karakter om te laten zien wat er op de achtergrond gebeurd als je gaat rijden op zonnestroom. Leuk dat je de moeite hebt genomen om even te kijken naar de video.
Deze eerst is bekijken
ua-cam.com/video/Zk11vI-7czE/v-deo.html
Je auto laden met een Zappi wallbox. Deze regelt het allemaal zelf.
Hoi Frank! De Zappi is zeker een mooie oplossing. Maar zo zijn er gelukkig legio... zappi, smappee, Alfen, Wallbox, SMA EV charger, Fronius Watt Pilot, Webasto en ga zo maar door. De Video had een informerend karakter of te kunnen laten zien wat er gebeurd omdat ook dat vaak al niet goed bekend is als basis. Leuk dat je hebt gekeken.
@@groene-woningen Bedankt voor uw reactie. Welke wallbox raad u aan om 100% zonnestroom te laden?
Schitterend
Dank Denys, we hebben het simpel maar doeltreffend geprobeerd uit te leggen. Natuurlijk zijn er allerhande slimme oplossingen hiervoor om het automatisch te doen. Zo kunnen we met onze 3 grote omvormer merken SMA, Fronius en SolarEdge mooie laadpaal oplossingen aanbieden die volledig programmeerbaar zijn om bijvoorbeeld alleen op zonnestroom te werken of de zonnestroom als EXTRA boost te gebruiken.
Het regent al een half jaar wat een gelul weer
Beste fryske Tynster. Dank voor deze zeer constructieve opmerking. Positieve feedback, motiverend en inhoudelijk "Spot On" als ik nu naar buiten kijk. Het regent inderdaad weer. Ik zal verder niets met deze intelligente opmerking doen, ik zie de link naar de video niet. Misschien heb je wat aan het oude Hiollandse gezegde.... Na regen komt Zonneschijn!
Geniet van een mooie dag en probeer het leven iets luchtiger te bekijken.
Wat een onzin. tegen 8amp gaat het heeeel lang duren voor je tesla volledig is opgeladen.
En een gewone gezins woning heeft geen 7kw zonnepanelen en ook geen 3fase aansluiting.
Mensen let goed op wat je doet.
Beste Kristof, dank voor je "fijne en constructieve" reactie. Het geeft duidelijk aan dat we in jouw situatie niet in staat zijn geweest om de essentie van de film/informatie aan je over te brengen, en dat vinden we jammer. We moeten die dus duidelijker maken in de volgende film. De bedoeling van deze film was enkel en alleen om inzicht te geven in hetgeen er op de achtergrond gebeurd als je gaat laden omdat voor veel mensen niet duidelijk is wat er gaande is met de stroom die ze uit hun panelen halen. Gezien de vele positieve reacties die er zijn geschreven zijn we in die informatie voorziening geslaagd voor de meeste mensen maar helaas niet voor iedereen getuige jouw reactie. 1 fase of 3 fase aansluitingen staan buiten informatie die we hier willen geven los van het feit of de auto bepaalde vermogens van palen die aangeboden worden uberhaupt vandaag wel aan kunnen. We hebben daarnaast ook nog een toekomst waar partijen zich op voor proberen te bereiden. Dat is allemaal maatwerk.
We ervaren, net als veel andere mensen op social media, dat het altijd erg eenvoudig is voor mensen om snerend te reageren op zaken die met de beste intenties zijn bedoeld en ook jouw reactie is daar een mooi voorbeeld van. Als deze video aanleiding is voor personen om meer informatie bij ons in te winnen over het combineren van Solar en laadpalen krijgen ze een maatwerk advies afgestemd op hun situatie. Op geen enkele wijze is deze informatie bedoeld om te misleiden. We kunnen nu eenmaal niet in één video alle mogelijke combinaties bespreken.
Jammer dat het voor de gewone man weer allemaal te duur is Ach ja geld maakt niet gelukkig toch
Zolang je de dingen doet die bij je portemonnee passen gaat het goed. De overheid heeft een mooie regeling voor de aanschaf van zonnepanelen die enorm lucratief is voor de mensen die er gebruik van maken. Dus daarmee is Solar voor iedereen bereikbaar. www.svn.nl/duurzaamheidslening . Maar we weten dat er natuurlijk altijd een manier is om het leven negatief te benaderen. We hopen dat je voor jezelf ook af en toe de zon laat schijnen. Het leven ziet er zo veel gezelliger uit met een zonnige blik. Deze video is enkel bedoeld om inzicht te geven in hoe zaken werken. We hopen dat het op die manier ook voor jou heeft bijgedragen.
Ik ben ook zo'n "gewone man". Ik rijdt wel elektrisch: in een scootmobiel. Ik heb er zelfs 2. De een heeft 4 accu's in serie staan de ander 2. Ik laad ze beide op met mijn off-grid zonnesysteempje. Dat levert plm 600 Watt aan een set 12v semi-tractieaccu's (ook parallel) De scootmobielen worden geladen middels een paar step-up omvormers met hoog rendement. Dat werkt al jaren naar tevredenheid.
Frits, als je minder de schuld en problemen bij anderen zou leggen en zelfs je mouwen eens opstroopt dan zou je dit ook kunnen doen. Geld maakt niet gelukkig, geld is een middel en geen doel 😉
@@nielsvandenkieboom5034 🙂
@@maxq1951 Super Max! en zo simpel kan het soms zijn. Je rijdt met een dikke glimlach rond als je weet dat je scootmobiel op echte zonnestroom rijdt!