Якщо ретранслятор близько, то можна зробити ще простішу антену - півхвильовий диполь. Закріпити на кусочку пластмаси 2 порожні баночки з під пива))) І приєднати до них телевізійний кабель. Перевірено, працює.
Ця антена працює явно краще, ніж диполь. Її не треба налаштовувати. Відносно проста у виготовленні. У нас теж така, тільки з відбивачем, решіточка така.
Спробував для експерименту. Зробив з 0.75 провода, 14см довжина сторони квадрата і працює, я не вірив до останнього. Житомир, центр, 5 поверх і воно теліпаючись з вікна на тв кабелі зловило 23 канали. Мабуть куплю товстого дроту і зроблю нормальну, дякую за відео!
За формулою, яка є у відео. Довжину диполя множимо на 2 - маємо довжину хвилі. Частота = швидкість світла поділити на довжину хвилі. В інтернеті також є калькулятори переведення.
ну, це якщо телецентр близько, чи вишка ретранслятора. так, треба взяти кусок кабелю і на кінці зняти обплетення на сантиметрів 20. а ця антена на 30-40 км бере, в мене 35 км до вишки ретранслятора.
@@veteor так вони неподалік телевишки. трохи по іншій темі бачив старі антени як біквадрат,але квадратів там більше, здається 4. І в мене сусіди замінили дах на металевий і виходить на тій висоті вже немає сигналу на моїй антені, отакий прикол буває...
На декілька каналів треба робити антену широкополосною. Для цього треба брати товстий матеріал (трубки) або смужки. Зовнішній периметр буде працювати на нижчих каналах, а внутрішній на вищих.
Цікаво ! ,Для тих , кому на етажі в шпаківні не має чим зайнятись і нудно то може помучитись і зробити . В мене польська антена купляна ще з часів появи Т-2 і працює до сих пір чудово .
@@veteor Авто акум тож і є постійний струм . 12 вольт . Я не зрозумів Вас трохи . Телефонував до свого провайдера по цій темі і підказали , що можна просто купити зарядку до телевона від прикурювача в машині він перетворює 12 на 5 вольт . В мене ж є авто і чого я лунь педальний , раніше не додумався !!?!
Якщо ретранслятор близько, то можна зробити ще простішу антену - півхвильовий диполь. Закріпити на кусочку пластмаси 2 порожні баночки з під пива)))
І приєднати до них телевізійний кабель. Перевірено, працює.
Хороша ідея, зніму відео про те, як розрахувати диполь)))
Ця антена працює явно краще, ніж диполь. Її не треба налаштовувати. Відносно проста у виготовленні. У нас теж така, тільки з відбивачем, решіточка така.
Да, хвильовий канал - чуть не така трубка чи не та частота, і вже робити нормально не буде. А ця робить.
З рефлектором така антена дає коефіцієнт підсилення до 8 Дб, реально!
Вітаю. 👍 Я колись також багато виготовляв антени.
Значить справжній радіолюбитель.
Спробував для експерименту. Зробив з 0.75 провода, 14см довжина сторони квадрата і працює, я не вірив до останнього. Житомир, центр, 5 поверх і воно теліпаючись з вікна на тв кабелі зловило 23 канали. Мабуть куплю товстого дроту і зроблю нормальну, дякую за відео!
Тут ще грає роль місце та орієнтація антени. В мене наприклад хвиля приходить в сусідський балкон, а від нього в мою антену, що на відео)))
Питання, а якщо потрібно знайти частоту роботи напівхвильвого діполя. Знаєм довжину половинки антени, і довжину цілої?
За формулою, яка є у відео.
Довжину диполя множимо на 2 - маємо довжину хвилі.
Частота = швидкість світла поділити на довжину хвилі. В інтернеті також є калькулятори переведення.
найкраща антена була у знайомих, простий відрізок коаксіального кабелю десь до метра довжини)
ну, це якщо телецентр близько, чи вишка ретранслятора. так, треба взяти кусок кабелю і на кінці зняти обплетення на сантиметрів 20. а ця антена на 30-40 км бере, в мене 35 км до вишки ретранслятора.
@@veteor так вони неподалік телевишки. трохи по іншій темі бачив старі антени як біквадрат,але квадратів там більше, здається 4. І в мене сусіди замінили дах на металевий і виходить на тій висоті вже немає сигналу на моїй антені, отакий прикол буває...
Чудове пізнавельне відео! Підписалося майже 3 тис чол а лайків 52 Гарні люди
Дякую. Одна з моїх цілей - поширення української термінології у повсякденне життя. Друга - підтримка духу творчості.
Для підсилення WiFi також чудово працює.
Дякую. Я читав, що добре працює на вайфай, але сам не пробував, не було потреби, роутери в кожній кімнаті вдома і на роботі...
а як цією антеною підсили віфі? де розмістити чим/як/куди підключити?
На декілька каналів треба робити антену широкополосною. Для цього треба брати товстий матеріал (трубки) або смужки. Зовнішній периметр буде працювати на нижчих каналах, а внутрішній на вищих.
Так оця, що я роблю має вийти широкосмуговою
Так, це хороша проста антена. Але є і кращі, наприклад подвійний квадрат.
Так, подвійний квадрат має кращу спрямованість, але і трохи складніший..
Не така вже вона й забута, бачив їх використання на відео військових РЕР, і в селах стоять на мачтах
Дякую. Так, люди її використовують. Але я зайшов у магазин на Покровській, там майже 10 видів антен, але такої нема...
Цікаво ! ,Для тих , кому на етажі в шпаківні не має чим зайнятись і нудно то може помучитись і зробити . В мене польська антена купляна ще з часів появи Т-2 і працює до сих пір чудово .
У мене в селі теж. Але вона зовнішня дуже велика.
@@veteor Яка у Вас є ідея , щоб подати 5 вольт на роутер для інтернет і вайфай під час відключення електрики . Є автоакумулятор 12 вольт .
@@СергійВ я можу сказати як я зробив. Поставив біля роутера недорогий павербанк, і все.
@@СергійВ другий варіант, до акумулятора додати dc DC перетворювач
@@veteor Авто акум тож і є постійний струм . 12 вольт . Я не зрозумів Вас трохи . Телефонував до свого провайдера по цій темі і підказали , що можна просто купити зарядку до телевона від прикурювача в машині він перетворює 12 на 5 вольт . В мене ж є авто і чого я лунь педальний , раніше не додумався !!?!
надо брать баночки 330 мл литра не 05 литра
Дякую за уточнення