Найкраща антена для Т2

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 29 січ 2025

КОМЕНТАРІ • 34

• @youtuber.veteor
    @youtuber.veteor 4 місяці тому +5

Якщо ретранслятор близько, то можна зробити ще простішу антену - півхвильовий диполь. Закріпити на кусочку пластмаси 2 порожні баночки з під пива)))
    І приєднати до них телевізійний кабель. Перевірено, працює.

• @veteor
      @veteor  4 місяці тому +1

Хороша ідея, зніму відео про те, як розрахувати диполь)))

• @COMP-b9n
    @COMP-b9n 4 місяці тому +4

Ця антена працює явно краще, ніж диполь. Її не треба налаштовувати. Відносно проста у виготовленні. У нас теж така, тільки з відбивачем, решіточка така.

• @veteor
      @veteor  4 місяці тому

Да, хвильовий канал - чуть не така трубка чи не та частота, і вже робити нормально не буде. А ця робить.

• @Victor-n4c3q
      @Victor-n4c3q 2 місяці тому

З рефлектором така антена дає коефіцієнт підсилення до 8 Дб, реально!

• @igorkvachun3572
    @igorkvachun3572 3 місяці тому

Вітаю. 👍 Я колись також багато виготовляв антени.

• @veteor
      @veteor  3 місяці тому

Значить справжній радіолюбитель.

• @Horozor
    @Horozor 2 місяці тому

Спробував для експерименту. Зробив з 0.75 провода, 14см довжина сторони квадрата і працює, я не вірив до останнього. Житомир, центр, 5 поверх і воно теліпаючись з вікна на тв кабелі зловило 23 канали. Мабуть куплю товстого дроту і зроблю нормальну, дякую за відео!

• @veteor
      @veteor  2 місяці тому

Тут ще грає роль місце та орієнтація антени. В мене наприклад хвиля приходить в сусідський балкон, а від нього в мою антену, що на відео)))

• @Saykes1994
    @Saykes1994 4 місяці тому +3

Питання, а якщо потрібно знайти частоту роботи напівхвильвого діполя. Знаєм довжину половинки антени, і довжину цілої?

• @veteor
      @veteor  4 місяці тому +4

За формулою, яка є у відео.
      Довжину диполя множимо на 2 - маємо довжину хвилі.
      Частота = швидкість світла поділити на довжину хвилі. В інтернеті також є калькулятори переведення.

• @bodyanone5156
    @bodyanone5156 17 днів тому

найкраща антена була у знайомих, простий відрізок коаксіального кабелю десь до метра довжини)

• @veteor
      @veteor  17 днів тому

ну, це якщо телецентр близько, чи вишка ретранслятора. так, треба взяти кусок кабелю і на кінці зняти обплетення на сантиметрів 20. а ця антена на 30-40 км бере, в мене 35 км до вишки ретранслятора.

• @bodyanone5156
      @bodyanone5156 17 днів тому +1

@@veteor так вони неподалік телевишки. трохи по іншій темі бачив старі антени як біквадрат,але квадратів там більше, здається 4. І в мене сусіди замінили дах на металевий і виходить на тій висоті вже немає сигналу на моїй антені, отакий прикол буває...

• @ihordoroshenko1466
    @ihordoroshenko1466 4 місяці тому

Чудове пізнавельне відео! Підписалося майже 3 тис чол а лайків 52 Гарні люди

• @veteor
      @veteor  4 місяці тому

Дякую. Одна з моїх цілей - поширення української термінології у повсякденне життя. Друга - підтримка духу творчості.

• @Miha-580
    @Miha-580 3 місяці тому +1

Для підсилення WiFi також чудово працює.

• @veteor
      @veteor  3 місяці тому

Дякую. Я читав, що добре працює на вайфай, але сам не пробував, не було потреби, роутери в кожній кімнаті вдома і на роботі...

• @devooddevood
      @devooddevood 18 днів тому

а як цією антеною підсили віфі? де розмістити чим/як/куди підключити?

• @SoliaTym
    @SoliaTym 4 місяці тому

На декілька каналів треба робити антену широкополосною. Для цього треба брати товстий матеріал (трубки) або смужки. Зовнішній периметр буде працювати на нижчих каналах, а внутрішній на вищих.

• @veteor
      @veteor  4 місяці тому

Так оця, що я роблю має вийти широкосмуговою

• @MykolaSubtelny
    @MykolaSubtelny 20 годин тому

Так, це хороша проста антена. Але є і кращі, наприклад подвійний квадрат.

• @veteor
      @veteor  18 годин тому

Так, подвійний квадрат має кращу спрямованість, але і трохи складніший..

• @mykolamelnychuk1523
    @mykolamelnychuk1523 4 місяці тому +1

Не така вже вона й забута, бачив їх використання на відео військових РЕР, і в селах стоять на мачтах

• @veteor
      @veteor  4 місяці тому

Дякую. Так, люди її використовують. Але я зайшов у магазин на Покровській, там майже 10 видів антен, але такої нема...

• @СергійВ
    @СергійВ 4 місяці тому

Цікаво ! ,Для тих , кому на етажі в шпаківні не має чим зайнятись і нудно то може помучитись і зробити . В мене польська антена купляна ще з часів появи Т-2 і працює до сих пір чудово .

• @veteor
      @veteor  4 місяці тому +1

У мене в селі теж. Але вона зовнішня дуже велика.

• @СергійВ
      @СергійВ 4 місяці тому

@@veteor Яка у Вас є ідея , щоб подати 5 вольт на роутер для інтернет і вайфай під час відключення електрики . Є автоакумулятор 12 вольт .

• @veteor
      @veteor  4 місяці тому

@@СергійВ я можу сказати як я зробив. Поставив біля роутера недорогий павербанк, і все.

• @veteor
      @veteor  4 місяці тому

@@СергійВ другий варіант, до акумулятора додати dc DC перетворювач

• @СергійВ
      @СергійВ 4 місяці тому

@@veteor Авто акум тож і є постійний струм . 12 вольт . Я не зрозумів Вас трохи . Телефонував до свого провайдера по цій темі і підказали , що можна просто купити зарядку до телевона від прикурювача в машині він перетворює 12 на 5 вольт . В мене ж є авто і чого я лунь педальний , раніше не додумався !!?!

• @ВикторБойко-ы4ь
    @ВикторБойко-ы4ь 4 місяці тому +1

надо брать баночки 330 мл литра не 05 литра

• @veteor
      @veteor  4 місяці тому

Дякую за уточнення