Scurtă viață a puiului acvilei de munte nr. 2 / Short life of the baby golden eagle no. 2

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 20 гру 2024

КОМЕНТАРІ • 19

  • @stelianbodnari
    @stelianbodnari  7 місяців тому +10

    Urmărește live aici / Watch live here: ua-cam.com/users/liveYqHiwVSGuCw?si=PUaM81dcNqpRL2ID

  • @ptnickb
    @ptnickb 7 місяців тому +14

    A brand new day, new beginnings. I will never forget Chick #2, strong personality and will. Made a Mighty mark and was born a golden eagle . Godspeed warrior ❤🙏

  • @Guarneri-ep6hg
    @Guarneri-ep6hg 7 місяців тому +12

    Dear Stelian Bodnari, this video shows each and every aspect of the little one's short life. Thank you. We won't forget this little fighter.

  • @stelianbodnari
    @stelianbodnari  7 місяців тому +10

    Primul pui al Acvilei de munte 2024 / The first baby of the golden eagle 2024 ua-cam.com/video/1L_zysOXcTM/v-deo.htmlsi=ZAE_BQfsE4pW1B8j

  • @dodoritza
    @dodoritza 7 місяців тому +12

    Romania Salbatica

  • @SilvanaSouza-wy5rv
    @SilvanaSouza-wy5rv 7 місяців тому +5

    😓💔RIP majestic little one!!🌈🐣💔 Fly high and free on your little wings to a better place over the rainbow!! ❤️🌈🐥❤️ No pain and suffering. 😓😓💔💔

  • @thaily1977
    @thaily1977 5 місяців тому +1

    Helo tuyệt vời quá ❤❤❤

  • @broscutarosie2697
    @broscutarosie2697 7 місяців тому +11

    O întrebare strict ipotetică. Dacă s-ar pune problema unei repopulări (într-o altă zonă) - strict ipotetic bineânțeles - experiența dumneavoastă ce zice: Ar putea fi luat puiul înainte de a se pierde sau nu se pune problema apropierii de cuib în condiții reale?! Ar fi prea mari riscurile de a tulbura cuibărirea ... de a genera accidente sau orice alt eveniment nedorit și neașteptat.

    • @stelianbodnari
      @stelianbodnari  7 місяців тому

      Daca ar fi posibil acest lucru asta ar insemna in primul rand avize favorabil de la institutile statului la un proiect de de repopulare. Trebuie aleasa cea mai buna metoda si mai putin riscanta pentru familia de acvile. Este mult de discutat despre acest lucru dar detalii concrete pot spune doar cei care au mai facut acest lucru.

    • @broscutarosie2697
      @broscutarosie2697 7 місяців тому +1

      @@stelianbodnari Multumesc. Din pacate institutiile statului au retineri in Romania si fata de reintroducerea speciilor de vulturi disparute din fauna Romaniei (pentru ca nu controleaza vanatoarea decat scriptic si nu vor sa-si asume responsabilitatea) ... Bulgaria insa nu - precum arata proiectul tocmai inceput in tara vecina. S-ar putea ca exemplare eliberate in Bulgaria sa ajunga si in Romnaia in viitor. Probabil ca aceste proiecte pornesc de la oua incubate tocmai pentru a evita tulburarea la cuiburi si asa f. f. greu accesibile.

  • @dafinfeel7942
    @dafinfeel7942 7 місяців тому +13

    of... așa a fost si anul trecut..nu se poate extrage al doilea puiuț? și dus la o gradină zoologică.. sau de exemplu si adus in Apuseni?

    • @stelianbodnari
      @stelianbodnari  7 місяців тому +2

      Exclus prima varianta. Captivitatea intr-o gradina zoologica este cea mai rea varianta posibila. Relocarea este doar in cazuri exceptionale , anume de repopularea unei zone, insa acest lucru nu este simplu de facut.

  • @k.678
    @k.678 7 місяців тому +1

    너무 끔찍하도록 잔인하다😢
    맹금류인 매는 저렇게 안하던데
    독수리가 아기때부터 저리잔인하단걸..,

  • @spizaetus
    @spizaetus 7 місяців тому +5

    Puiul trebuia extras din cuib și crescut fără imprintare umană, apoi trebuia integrat in natură prin tehnici de hacking. Așa se face de regulă cu păsările răpitoare rare, în care fiecare exemplar este important.

    • @stelianbodnari
      @stelianbodnari  7 місяців тому +2

      Asociatia Wild Bucovina nu se ocupa si nu are ca obiectiv acest lucru. Sunt alte asociatii sau institutii specializate pentru asa ceva. Un alt lucru este ca acum Acvila de munte nu este o specie pe cale de disparitie in Romania sau amenintata. Asta spun unele statistici care au evaluat populatia acestei specii. Poate ca habitatul ei suporta un numar mai mare. Este inca rara pentru ca foarte greu isi revine dupa campania de exterminare din vremurile trecute dar si astazi este deranjata in zonele de cuibarit si chiar braconata. In unele zone hrana ei a scazut considerabil datorita prezentei omului cu tot felu de actiuni...