Ik heb geen hce80 maar een bdr91en was dit ook van plan in plaats van een pompschakelaar, maar kreeg later bedenkingen: een pompschakelaar kan beveiligen tegen vorst en laat de pomp in de zomer ook af en toe draaien. Is dat niet veiliger?
Mooi, maar ik heb de pomp (zelfde als in het filmpje) aangesloten op een pompschakelaar die schakelt bij 28gr toevoer temp. Dus de pomp schakelt 1xuitven 1x aan perdag ongeveer. Kan daar de pomp niet tegen? En waarom kunnen deze pompen daar niet tegen eigenlijk? Staat ook.niks over in de beschrijving.....
Hoi John, Ik kom deze mogelijkheid nu voor de eerste keer tegen. Mijn pomp draait ook gewoon constant op 230v. Is het altijd aan te raden om deze via de hce80 te laten schakelen of heeft dit ook nadelen of redenen om het juist niet te doen?
Pompsnelheid afhankelijk van aantal groepen.. 5 graden verschil tussen de aanvoer en retour van de slangen. Zonder zoneregeling op constante druk. Met zoneregeling op proportionele druk..
Mooi duidelijk instructie filmpje John, dankjewel. Heb je ook ervaring met meerdere Moehlenhoff Alpha2 plc, en net zo veel verdelers met draadloze thermostaten? probeer dit namelijk zo energie zuinig mogenlijk te maken maar overleggen met de fabrikant in het Duits gaat wat moeizaam :)
Geen ervaring mee.. zal allemaal wel hetzelfde werken.. weet niet of ze een pompschakelaar ingebouwd hebben.. Misschien weet 1 van de kijker iets meer..😉
hi John, hoeveel pompen mag je parallel aansluiten op de HCE80? Ik heb 3 verdelers/pompen, 2 daarvan direct onder de HCE80. Zou mooi zijn als ik ze beide kan aansluiten.
Volgens mij 6Ah.. dat staat op de print waar je hem op aansluit. Daar kan je de 2 pompen op aansluiten. Sluit 1 snoer aan op de HCE80 en sluit de pompen onder de HCE80 in een verdeel doosje aan..
Hoi John, Wat is jouw ervaring van de Honeywell evohome icm de HCE80? Ik heb een evohome met 3 zones op de hce80 en 4 zones middels thermostaatkranen. Thermostaat kranen gaan perfect, maar ik ben niet tevreden met de hce80. Probleem wat ik zie is: evohome stuurt ketel aan en de hce80, echter voor mijn gevoel vaak niet gelijktijdig… M.a.w., soms staat de ketel aan op warmtevraag maar de hce80 zet geen zone open en pomp aan of andersom. Ik weet zeker dat de ketel op dat moment aanstaat ivm warmtevraag door een vloerverwarming groep, maar hce80 stuurt dan niet perse een zone open en pomp aan. Vloerverwarming is geen “snelle” verwarming, maar op deze manier wordt het hel traag (en haalt hij soms zelf zijn ingestelde temperatuur niet).
Ik heb de vloerverwarming pomp al 14 jaar aangesloten rechtstreeks op de Intergas cv ketel. Dus zowel de pomp van de ketel als de vloerverwarming gaan tegelijk aan. Gaat al 14 jaar goed.
Vraag mij af hoe handig dit is wanneer je een HoneyWell Evohome display hebt waarmee je de HCE80 + HR91/92 radiatorafsluiters bedient waarbij de CV ketel met een BDR91 aan/uit wordt aangestuurd. Ten eerste als de HCE80 vindt dat er geen warmtevraag is dan gaat de zone uit en de pomp ook. De thermische sluiter blijft echter nog 3 minuten . Dus als de HCE80 bedacht heeft een korte run te maken (minder dan 3 minuten) dan zit er amper warm water in het systeem, terwijl er in de aanvoer tot aan de verdeler nog zat warmte aanwezig is. Heb het idee dat het dan beter is om gewoon de pomp altijd te laten draaien qua warmte gezien. Verder is het regelgedrag van HoneyWell (Display, HCE80, BDR91, HR91/92) verre van logisch. Vaak springt de ketel tegelijk aan met de HCE80, dat terwijl de thermische sluiters 3 minuten nodig hebben om te openen, de pomp zit vervolgens tegen een dichte klep aan te duwen, de ketel gaat over zijn nek van de hitte en vervolgens gaat de hce80 uit (minimale aantijd luistert honeywell niet naar) tegelijk met de vvw pomp en er zit nauwelijks warmte in de vloer. Ik zie ook diverse fora's waar mensen veel problemen ondervinden wbt het regelgedrag van HoneyWell Evohome + ketelaansturing (bdr91, bdr91t of de opentherm variant) + hce80 icm HR91/HR92. Wanneer alleen de hce80 gebruikt wordt zijn er minder problemen.
Klopt... Honeywell is ook niet mijn merk.. is een systeem wat je niet kunt aanpassen.. ik wil de ketel pas aan hebben als de klep open is en de pomp aan en andersom eerst de ketel uit.. dan de klep dicht en dan de pomp uit. Maar dit kun je bij meerdere merken niet aanpassen.
Met een warmtepomp, absoluut geen honeywell. Te veel pendelen doordat honeywell de temperatuur te strak wil houden..nu zeggen ze ja we hebben een update 1 schakelmoment per uur.. dat is dus totaal niet zo, drama met die dingen.. cv ketel geen probleem die kan daar wel tegen, maar honeywell gaat bij mij de kliko in.. Je kan veel beter een besturing installeren met een deadzone er in van bijv 0.3 graden.. 20 instellen en 19.7 aan 20 of sommige type 20.3 uit. Ook stuurt deze hre80 zomaar een groep open om te kijken wat de temperatuur doet in deze ruimte terwijl er geen vraag is. Bellen met honeywell heeft geen zin en zeggen ze wij willen geen overshoot hebben..20 graden is 20 graden..voor een warmtepomp no go!
Mooie stroombesparing!
Zeker... en hoeveel mensen hebben er vloerverwarming waarvan de pompen continu draaien..😳 reken maar uit..
Ik heb geen hce80 maar een bdr91en was dit ook van plan in plaats van een pompschakelaar, maar kreeg later bedenkingen: een pompschakelaar kan beveiligen tegen vorst en laat de pomp in de zomer ook af en toe draaien. Is dat niet veiliger?
Een BDR91 stuurt niet eens in de 24 uur de pomp aan.. dan is een pompschakelaar noodzakelijk..
En is de afgifte en verbruik niet gelijk bij stand 1 op de pomp? Of op auto?
Meest gemaakt fout is de pomp te laag zetten..
Stand 1 is iets anders dan op auto.. bij auto zoekt hij zelf het beste werkpunt..
Mooi, maar ik heb de pomp (zelfde als in het filmpje) aangesloten op een pompschakelaar die schakelt bij 28gr toevoer temp. Dus de pomp schakelt 1xuitven 1x aan perdag ongeveer. Kan daar de pomp niet tegen?
En waarom kunnen deze pompen daar niet tegen eigenlijk?
Staat ook.niks over in de beschrijving.....
Da fabrikant zegt dat hij daar niet tegen kan.. ik ben er nog geen één tegengekomen die daardoor defect is gegaan..
Hoi John,
Ik kom deze mogelijkheid nu voor de eerste keer tegen.
Mijn pomp draait ook gewoon constant op 230v. Is het altijd aan te raden om deze via de hce80 te laten schakelen of heeft dit ook nadelen of redenen om het juist niet te doen?
Wordt in het filmpje uitgelegd..
Ha John,
Wederom een leuke video.
Hoe kies je nou de juiste stand op zo'n pomp?
Pompsnelheid afhankelijk van aantal groepen.. 5 graden verschil tussen de aanvoer en retour van de slangen.
Zonder zoneregeling op constante druk.
Met zoneregeling op proportionele druk..
Mooi duidelijk instructie filmpje John, dankjewel. Heb je ook ervaring met meerdere Moehlenhoff Alpha2 plc, en net zo veel verdelers met draadloze thermostaten?
probeer dit namelijk zo energie zuinig mogenlijk te maken maar overleggen met de fabrikant in het Duits gaat wat moeizaam :)
Geen ervaring mee.. zal allemaal wel hetzelfde werken.. weet niet of ze een pompschakelaar ingebouwd hebben..
Misschien weet 1 van de kijker iets meer..😉
hi John, hoeveel pompen mag je parallel aansluiten op de HCE80? Ik heb 3 verdelers/pompen, 2 daarvan direct onder de HCE80. Zou mooi zijn als ik ze beide kan aansluiten.
Volgens mij 6Ah.. dat staat op de print waar je hem op aansluit.
Daar kan je de 2 pompen op aansluiten.
Sluit 1 snoer aan op de HCE80 en sluit de pompen onder de HCE80 in een verdeel doosje aan..
Hoi John,
Wat is jouw ervaring van de Honeywell evohome icm de HCE80?
Ik heb een evohome met 3 zones op de hce80 en 4 zones middels thermostaatkranen.
Thermostaat kranen gaan perfect, maar ik ben niet tevreden met de hce80.
Probleem wat ik zie is: evohome stuurt ketel aan en de hce80, echter voor mijn gevoel vaak niet gelijktijdig…
M.a.w., soms staat de ketel aan op warmtevraag maar de hce80 zet geen zone open en pomp aan of andersom.
Ik weet zeker dat de ketel op dat moment aanstaat ivm warmtevraag door een vloerverwarming groep, maar hce80 stuurt dan niet perse een zone open en pomp aan.
Vloerverwarming is geen “snelle” verwarming, maar op deze manier wordt het hel traag (en haalt hij soms zelf zijn ingestelde temperatuur niet).
Heb je al gekeken of de verbinding wel goed is tussen alle apparaten..?
Ik heb de vloerverwarming pomp al 14 jaar aangesloten rechtstreeks op de Intergas cv ketel. Dus zowel de pomp van de ketel als de vloerverwarming gaan tegelijk aan. Gaat al 14 jaar goed.
Dit gaat over label a pompen.. die mogen niet te vaak schakelen..
Wel slim om de vloerverwarmingspomp met de ketel te schakelen..👌🏻
Vraag mij af hoe handig dit is wanneer je een HoneyWell Evohome display hebt waarmee je de HCE80 + HR91/92 radiatorafsluiters bedient waarbij de CV ketel met een BDR91 aan/uit wordt aangestuurd.
Ten eerste als de HCE80 vindt dat er geen warmtevraag is dan gaat de zone uit en de pomp ook. De thermische sluiter blijft echter nog 3 minuten . Dus als de HCE80 bedacht heeft een korte run te maken (minder dan 3 minuten) dan zit er amper warm water in het systeem, terwijl er in de aanvoer tot aan de verdeler nog zat warmte aanwezig is.
Heb het idee dat het dan beter is om gewoon de pomp altijd te laten draaien qua warmte gezien.
Verder is het regelgedrag van HoneyWell (Display, HCE80, BDR91, HR91/92) verre van logisch. Vaak springt de ketel tegelijk aan met de HCE80, dat terwijl de thermische sluiters 3 minuten nodig hebben om te openen, de pomp zit vervolgens tegen een dichte klep aan te duwen, de ketel gaat over zijn nek van de hitte en vervolgens gaat de hce80 uit (minimale aantijd luistert honeywell niet naar) tegelijk met de vvw pomp en er zit nauwelijks warmte in de vloer.
Ik zie ook diverse fora's waar mensen veel problemen ondervinden wbt het regelgedrag van HoneyWell Evohome + ketelaansturing (bdr91, bdr91t of de opentherm variant) + hce80 icm HR91/HR92. Wanneer alleen de hce80 gebruikt wordt zijn er minder problemen.
Klopt... Honeywell is ook niet mijn merk.. is een systeem wat je niet kunt aanpassen.. ik wil de ketel pas aan hebben als de klep open is en de pomp aan en andersom eerst de ketel uit.. dan de klep dicht en dan de pomp uit.
Maar dit kun je bij meerdere merken niet aanpassen.
Met een warmtepomp, absoluut geen honeywell. Te veel pendelen doordat honeywell de temperatuur te strak wil houden..nu zeggen ze ja we hebben een update 1 schakelmoment per uur.. dat is dus totaal niet zo, drama met die dingen.. cv ketel geen probleem die kan daar wel tegen, maar honeywell gaat bij mij de kliko in.. Je kan veel beter een besturing installeren met een deadzone er in van bijv 0.3 graden.. 20 instellen en 19.7 aan 20 of sommige type 20.3 uit. Ook stuurt deze hre80 zomaar een groep open om te kijken wat de temperatuur doet in deze ruimte terwijl er geen vraag is. Bellen met honeywell heeft geen zin en zeggen ze wij willen geen overshoot hebben..20 graden is 20 graden..voor een warmtepomp no go!
Als je geen problemen wilt met een warmtepomp en naregeling dan moet je een hydraulisch neutraal buffervat plaatsen..