Effecten van afschaffing salderingsregeling - StroomVanDeZon

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 15 вер 2024
  • Maak jij je zorgen over het afschaffen van de salderingsregeling? Ik leg je uit waarom dat niet nodig is.
    Geef de video een duimpje omhoog als dit zinvol voor jou is geweest en laat een leuke reactie achter.
    Wil jij nou ook zonnepanelen van StroomVanDeZon? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan via stroomvandezon.agilecrm.com/forms/5187590709903360

КОМЕНТАРІ • 8

  • @DOMPELTJE
    @DOMPELTJE Рік тому

    Dank je wel voor je duidelijke uitleg en mooie video! Hier zullen onze klanten erg blij mee zijn.

  • @henkjager7287
    @henkjager7287 11 місяців тому

    Na de afschaffing van de saldering ,ben ik ondernemer voor de wet inkomstenbelasting ,ik moet dan over de opgewekte stroom zelfs bij de huidige belastingwetgeving inkomstenbelasting betalen ,ik heb de opgelegde zonnepanelen allang terug verdiend .ik heb dan nl een bron van inkomsten en ben energie leverancier ik verkoop n.l stroom via het netwerk aan de energie maatschappij .Ik moet dit bij de aangifte inkomsten belasting box 3 opgeven resultaat overige werkzaamheden .Uiteraard mag ik hiervan de netwerk kosten aftrekken .belasting technisch gezien betaal ik dan milieu toeslag ,btw, en inkomstenbelasting over het verkochte product ,de enige manier om dit op te lossen is belasting wijziging wetgeving een andere mogelijkheid zie ik niet ,

  • @aquafan1491
    @aquafan1491 Рік тому +1

    Als je overdag meer opwekt dan je gebruikt en dan stroom levert aan het net.
    "Is dat verspeelde stroom of kunnen we dat alsnog gebruiken? "
    Die stroom gaat in fracties van een seconde het net op en dan naar de eerste vrager van stroom en dat zijn vaak je buren in je straat. Natuurlijk is dat dus geen verspeelde stroom... je buren hoeven geen stroom van een kolencentrale of een windmolen op zee. "Als je terug bent van vakantie, verbruik je deze 500 kWh. " Wat een onzin van deze meneer, de buren hebben het dan allang verbruikt. Omdat jij die 500 kWh niet hebt gebruikt en de buren het gebruiken betalen zij die 500 kWh en door salderen krijg jij dan ongeveer hetzelfde als hun hebben betaald. Die 500 KWh worden niet ergens opgeslagen in een accu, zodat jij het later krijgt. Gewoon lariekoek.

  • @H1007G
    @H1007G 8 місяців тому

    Aha. Dus het effect is dat de terugverdientijd van 2 naar 3 jaar gaat (als voorbeeld). Dat is de essentie van de hele video.

  • @aquafan1491
    @aquafan1491 Рік тому +1

    "Stel je enegieleverancier levert 3600 kWh aan jouw huishouden in een jaar, jij hebt zonnepanelen en je levert terug 1.000 kWh,
    dat betekend dat als je dat van elkaar aftrekt dat je nog 2600 kWh moet betalen aan je energieleverancier. Je bruto verbruik is dus 3600 kWh namelijk wat je in een jaar eigenlijk nodig hebt en je netto verbruik is slechts 2600 kWh. "
    Je kunt niet 3600 krijgen en dan 1000 kWh terugleveren, dat is niet mogelijk. De stoppen zouden ook doorslaan bij je leverancier. Ook is er geen kabel tussen jou en je leverancier en de stroom weet niet waar het dan heen moet en hoe het terug moet. Terugleveren bestaat niet.
    Je energiemeter geeft weer hoeveel stroom je krijgt en hoeveel je levert aan het net.
    De ene meter zal in dit voorbeeld op 3600 kWh staan en de andere teller op 1000 kWh.
    Die 1000 kWh wordt NIET terug geleverd, maar wordt gewoon geleverd aan het net en op het net gaat het naar de eerste de beste vraag naar stroom en dat zijn meestal je buren.
    Je buren in de straat betalen die 1000 kWh die jij hebt geleverd aan hen aan hun leverancier bv. Vandebron en ze betalen daarvoor de afgesproken prijs 50 cent. Al is de stroomprijs negatief, Vandebron krijgt 50 cent.
    De buren betalen dus de 1000 kWh die jij leverde aan het net en om te voorkomen dat die 1000 kWh dubbel betaald wordt is er salderen. Jij betaald gewoon het netto gebruik 2600 kWh en jouw leverancier trekt 2600 kWh af van zijn boekhoudkundige voorraad die hij ooit kocht om aan klanten te leveren. Hij hoeft niet meer dan dat!
    De 50 cent per kWh die de buren betalen is ongeveer hetzelfde als wat jij krijgt voor salderen. Je buren betalen dus salderen en hun leverancier krijgt 50 cent al is de stroomprijs negatief en hij maakt flink winst.
    Jouw leverancier trekt 2600 kWh van zijn voorraad af en rekent 2600 kWh met jou af.
    De volle 3600 kWh wordt betaald aan jouw leverancier en aan de leverancier van de buren.
    Salderen is geen subsidie, het is gewoon wat de buren voor jouw stroom betalen en dat krijg jij dan.
    "Als jij op een bepaald moment in de zomer bijvoorbeeld 1000 kWh meer energie opwekt dan dat je gebruikt... dan wordt die 1000 kWh teruggeleverd aan het net. Die teruggeleverde energie wordt door jouw energieleverancier aan het einde van het jaar verrekend met jouw energierekening waardoor je minder kWh afrekent met je energiebedrijf. Over een jaar gerekend kijkt de energielverancier hoeveel je hebt afgenomen en hoeveel je hebt teruggeleverd en trekt dat van elkaar af. Je betaalt dan alleen nog het restant, dat heet salderen."
    Terugleveren bestaat niet. Dan moet je eerst iets krijgen en dan terugleveren. Dat kan niet.
    Als je stroom levert aan het net, dan gaat dat NIET naar een accu van je energieleverancier. Het gaat helemaal NIET naar je energieleverancier. Ze hebben geen accu's! Je kunt ook geen stroom ontvangen en dan terugleveren.
    Terugleveren is net zo onmogelijk als baby's die uit de boerenkool komen.
    Als je stroom opwekt en niet gebruikt, gaat dat het stroomnetwerk op en dan naar de eerste vraag naar stroom op het net.
    In een woonwijk zijn dat vrijwel altijd buren in je straat. Je buren in de straat krijgen jouw groene stroom van dichtbij en betalen daarvoor evenveel als voor al hun stroom bv. 50 cent per kWh aan bv. Vandebron. Als is de stroomprijs dan negatief, ze betalen 50 cent aan Vandebron.

    • @stroomvandezon3172
      @stroomvandezon3172  Рік тому

      @Aquafan1491 dank voor je reactie. Ben alleen bang dat je het iets te letterlijk neemt. Natuurlijk gaat het niet om DEZELFDE 500kWh die je later weer afneemt (zonder kosten).Je hebt gelijk die is allang verbruikt door anderen ( meestal de buren zoals jij schrijft). Het gaat erom dat je als woning met zonnepanelen, op het moment dat je je opgewekte stroom niet zelf gebruikt, deze teruglevert (ja zo heet dat echt) en deze hoeveelheid op een later tijdstip weer mag gebruiken zonder daarvoor te betalen. Binnen de salderingsregeling, en tot je salderingsgrens ontvang je voor een terug geleverde kWh hetzelfde bedrag als wat je betaalt voor een kWh die je afneemt. Het is dus boekhoudkundig!.

    • @aquafan1491
      @aquafan1491 Рік тому

      Nee hoor, [precies zoals je zegt en JIJ verteld dus onzin. Zo heet dat echt, maar het is onzin. Bedacht om te doen alsof je goedkope stroom later terugkrijgt als het duur is. Uit die leugen is 'terugleveren' ontstaan. Die leugen moet ophouden. En dan doe je nu weer alsof je die hoeveelheiod later gt
      atis mag gebruiken. Wat een onzin! De buren krijgen die 500 kWh en betalen die 500 kWh.Waarom zou Jij dan nog een keer betalen voor 500 kWh. Puur bedrog. Sprookje, net als de baby's die uit de boerenkool komen Nee, geen sprookje... een leugen tot oplichting. @@stroomvandezon3172