Ik snap dat de kachel ook moet roken bij jullie, maar denk wel dat het handig is om jullie zelf eens af te vragen of dit nu wel de meeste gewenste manier is.
Sinds ze weg zijn bij rtl is het niveau wel flink gedaald ja. Meer reclame dan journalistiek. En ja de schoorsteen moet roken, maar dit is echt too much.
@@maarten3684 Erwin is sowieso niet van het meest neutrale soort. Grappig is wel dat hij met trots zijn voor zijn rijtjeshuis geparkeerde tesla laat zien die bijna tegen zijn gevel met laadpaal aanstaat.
Ik heb ook zonnepanelen van Zonneplan en daar was ik tot voor kort best tevreden over. Wat deze video niet vermeld is dat je bij Zonneplan niet zelf de controle over je panelen kunt krijgen. Wil je accu laten samenwerken of zelf of via een andere dienst je panelen laten afschakelen, helaas daar werkt Zonneplan niet aan mee. Ik overweeg nu om de originele software van de omvormer, wat een Huawei is, terug te laten zetten. De “aardige” dame van de Zonneplan helpdesk gaf aan dat de garantie dan komt te vervallen. Mijn advies never nooit aan beginnen als je keuze vrijheid wilt.
De originele software staat gewoon nog in jouw omvormer, je kan zelfs verbinding maken met de omvormer via de fusion app van Huawei. Hier heeft Zonneplan geen invloed op en doet niks met je garantie. Overigens heb je gewoon nog fabrieksgarantie
@@guussprokkereef8967 via je telefoon verbinding maken met de wifi van de omvormer, dan de fusion app openen en daarna kan je hem bijvoorbeeld koppelen aan je thuis wifi.
Ik doe liever terugleveren ook wanneer het geld kost. Ik mag die kWh’s natuurlijk salderen. Oftewel een kWh in de winter kost je dan €0.10. Dynamisch is echt pas leuk zodra salderen klaar is. Tot die tijd voor de meeste mensen met panelen niet echt lucratief.
Kan je met een laadpaal van Zonneplan deze uitlenen aan anderen zodat je zelf elektriciteit kan (door)verkopen. Dus dat je klanten een pasje kunnen ontvangen?
Is het mogelijk om regionaal de teveel opgewekte zonnestroom om te zetten in waterstof, deze opslaan, en bij een tekort aan stroom omzetten naar stroom. Die module kan direct nabij het elektradistributienetwerk geplaatst worden. De problematiek over terug leveren van stroom uit particuliere zonnepanelen wordt daarmee mogelijk geheel opgelost.
Waterstofgas heeft een zeer slecht rendement, het is moeilijk op te slaan en extreem brandbaar en explosief. Het is nog steeds een nutteloos product als je het vergelijkt met batterij-opslag dat aldoor goedkoper en schoner is geworden. Google maar eens op "kosten accu per kwh grafiek"! Daarbij komt het totale rendement van waterstofgas uit op 30 - 37% terwijl batterijen 85-90% halen waardoor je je af kunt vragen waarom je het überhaupt zou willen? Je kunt ook energie opslaan als warmte in water, zout of zelfs zand. Je kunt daarna de warmte gebruiken of weer omzetten in stroom! Water en zand.. dat is overal, schoon en vrijwel gratis! Het is niet héél raar wat je zegt hoor.. waterstofgas hoort bij alle mogelijkheden die we moeten onderzoeken en gebruiken om de energietransitie succesvol te doorlopen. Op dit moment behoren waterstofgasgebruikers echter tot de allergrootste vervuilers omdat nog altijd nagenoeg niets daarvan geproduceerd wordt met schone energie want elektrolyse uit schone bronnen, dat is slechts 5% van het totaal. 75-80% wordt wereldwijd opgewekt met aardgas en 15% met kolen. Om 1 kilowattuur aan energie te produceren in de vorm van waterstofgas kost dit in het geval van aardgas 35 tot 45 keer meer CO2 en in het geval van kolen maar liefst 70 keer meer CO2, wat neerkomt op 20 - 25 kg CO2 per kilowattuur tegenover 0,36 kg bij de productie van stroom in een energiecentrale. 🤔Bij nader inzien zou ik zeggen: laten we er maar gewoon gelijk mee stoppen met waterstofgas en al dat geld uitgeven voor meer onderzoek naar Thoriumcentrales en kernfusie😉
Dus je geeft ze gratis stroom en daar moet je voor betalen en dan verkopen ze de stroom die jij opwekt aan andere mensen dus ze maken 2x de prijs per KW....puur geldklopperij, dat zou wettelijke verboden moetten zijn 😒
Nee zo zwart-wit is het zeker niet. Zie het zo: wanneer er een overschot aan stroom is doordat er geen bewolking is en heel veel opwek van zonne-energie in de zomer of er is heel veel windenergie omdat er toevallig overal wind is dan kan het zijn dat er teveel stroom op het net komt en die stroom moeten ze dan tegen lagere tarieven, soms zelfs tegen een negatief zien te verkopen omdat er nog niet genoeg verbruik is en niet genoeg opslagcapaciteit is in de vorm van accu's, boiler's etc.. Ieder uur veranderen de energieprijzen op de dynamische energiemarkt waardoor de energiebedrijven dan stroom moeten verkopen die over is. Er is dus niets misdadigs aan. Dat slechtere rendement moet ook ergens van betaald worden natuurlijk. Dat er soms een overschot is in het grote plaatje helemaal niet erg maar juist nodig. Het zorgt ervoor dat er gratis geld als je slim met dit soort dingen omgaat want je kunt ook softwarematig bijvoorbeeld de stroom voor je elektrische auto inkopen op momenten dat de prijs negatief is waardoor jij er zelf geld op toe krijgt! Je kunt ook een grote warmwaterboiler kopen en de al het water dat je die dag of komende dagen nodig hebt alvast gratis opwarmen. Dit kun je zelf doen of je het nog slimmer: je laat een computer het voor jou doen. Dit zijn immers ontzettend eenvoudige taken voor een computer want zelf ieder uur dat bijhouden.. nou.. ik zou er geen zin in hebben! Ook zorgt het overschot aan energie ervoor dat er geld valt te verdienen met opslag waardoor de energietransitie verder versneld en voor bedrijven en consumenten steeds interessanter word. Overigens is er nóg iets aan de hand om bijvoorbeeld wél zonnepanelen te nemen en wel zoveel mogelijk: de winst per jaar is veel hoger dan dit verlies en de zon is lang niet altijd uitbundig aanwezig. Je koopt zoveel mogelijk panelen om zoveel mogelijk opwek te hebben wanneer er overdag heel weinig zonlicht is zoals in de wintermaanden. Dan wek je tóch nog redelijk wat op in verhouding en op die momenten is de stroomprijs, in ieder geval op de dynamische energiemarkt meestal relatief hoog dus spaar je extra uit. "Ik wil geen dakpan meer zien" is het credo.
Ik kan me voorstellen dat er ook momenten zijn waarop de beste/voordeligste keuze is om je zonnenpanelen 'zelfvoorzienend' te laten draaien. Dus voeding naar de woning en afgekoppeld van het net (en het net bijschakelen als er een wolk passeert) Misschien is dan wel een (kleine) thuisaccu nodig om pendelen te voorkomen. Waarom kom ik deze oplossing nergens tegen?
omdat het niet de bedoeling is, men mag niet zijn eigen dingen beheren..net als het fiat geld, gezondheid etc etc, alles moet gecentraliseerd worden, is het je nog niet opgevallen?
Als je een dynamisch contract hebt, heb je nooit terugleveringen, omdat je simpelweg een belachelijk laag tarief of negatieve prijs hebt. Dan zijn terugleverkosten opeens interessant. Is het jullie overigens weleens opgevallen dat de dynamische prijzen kunstmatig gehouden worden en alleen in lijn zijn met huishoudverbruik en niet stroken met industrieel verbruik. We worden eenbeetje voor de gek gehouden. Over een paar jaar zijn de dynamische tarieven genivileerd en betaal je gewoon weer 23 cent per kWh zoals de afgelopen 25 jaar ook het geval was.
Jij hebt je duidelijk niet goed ingelezen. Ik zit bij Tibber en zelfs op zonnige dagen zijn er genoeg momenten (spits uur) waar je gewoon 30ct per kWh krijgt voor je teruglevering. De negatieve momenten zijn schaars en meestal erg kort (lees een uurtje) en dan nog krijg je belasting terug en is je tarief niet negatief. Gemiddeld gezien zal het niet veel uitmaken, het voordeel is dat ik wel gebruik kan maken van de lage tarieven om de auto te laden op gunstige momenten (ook in de nacht). Mijn gemiddelde kWh prijs zit dit jaar op 19ct netto, gemiddelde terugleververgoeding 19ct en €0 terugleverkosten…
@@roepieroepie5333 iedereen maakt zijn eigen berekeningen en keuzes. En blijf dat ook vooral doen, goed rekenen. Mijn zonnepanelen leveren meer terug dan ik verbruik, genoeg om de kosten van het kleine beetje gas dat ik nog gebruik te betalen. Betaal dus alleen nog leveringskosten en de aansluiting. Als mijn vaste contract afloopt ga ik weer op zoek naar de beste deal voor mij.
Ik woon in Brazilië en de zonnepanelen zijn hier nu zo goedkoop, en de zon zo fel, dat je je geïnvesteerde bedrag al binnen 3 jaar terugverdient. Met zo'n snelle terugverdientijd kun je gemakkelijk een 'zero grid' kastje installeren, zodat je kunt voorkomen dat je stroom teruglevert aan het net. Bestaat dit ook in Nederland?
Hoe meer mensen zonnepanelen nemen, des te sneller is de bovengrens op het net bereikt. (kwa maximum voltage). Dan schakelen die omvormers van je panelen nóg sneller uit hier en liggen ze voor de sier op je dak!
@@jandudl74 Dit klopt niet wat je zegt. Tegen de tijd dat dat nodig is met beëindigen saldering kun je met kleine veranderingen die pieken opvangen met slimme aansturing via bijvoorbeeld home-Wizard om bij een bepaalde opwek apparaten automatisch aan te zetten of energie op te slaan in thuisaccu, warmwaterboiler, warmtepompboiler, luchtwater warmtepomp of airco (lucht/lucht warmtepomp). Kortom: is er teveel zon dan kun je naar hartenlust je huis koelen en zelfs een zwembad verwarmen en daar een lekkere duik in nemen. Oh ja en je auto opladen. Wat mensen altijd vergeten erbij te zeggen: de energiemarkt is in beweging. Hoe meer overschot er is, hoe lucratiever het voor ondernemers word t om hierop in te spelen. De energiemarkt is net als de aarde en het leven zelf: het staat nooit stil, is altijd in beweging en aan het veranderen. Het enige dat telt in de evolutie is: wie zich snel aanpast wint! (iets vaker dan de rest althans). Kijk voor de grap maar eens naar het youtube-kanaal van Ketelklets. Als je het vol kan houden om naar niet-populistische maar goed onderbouwde oplossingen en antwoorden te luisteren zal je zien hoeveel onzin er verkocht word. Doe er je voordeel mee!
@@jandudl74Dan moet je het niet doen. Hoewel dat HomeWizard systeem echt maar heel klein is hoor. Zij komen nu ook op de markt met een hele kleine supersimpel thuisbatterij die je gewoon zelf in je stopcontact stopt. Niets aansluiten of instellen. Misschien is dat de oplossing voor jou?
Ik zit nu zelf ook bij zonneplan sinds kort voor mijn energie en gas. Echter zit ik wel te kijken naar zonnepanelen of een thuisbatterij, echter zit ik na te denken wat slim is om als eerste te laten plaatsten als stap 1. Iemand een idee?
Hou je hand nog maar even op de knip zou ik zeggen. Het afschaffen van de salderingsregeling is killing. Je produceert 67-83% in de beste helft van het jaar. Dat betekent dus dat je 67-83% van je stroom in de slechtste helft van het jaar zelf moet betalen. Nog erger wordt het wanneer je je stroom grotendeels in de donkere uren consumeert. Dan ben je helemaal de Sjaak.
Auto opladen en geld toe krijgen bij negatieve stroomprijs?! Bright vergeet in deze reclame boodschap even dat er 13,2 ct/kWh aan belastingen betaald moet worden + 2 ct/kWh aan inkoopvergoeding aan Zonneplan. In heel 2023 zijn er dus slechts 15 uur geweest met een negatieve consumenten stroomprijs inclusief belastingen. Bright gaarne even deze video corrigeren!
Soms is de prijs zo ver negatief dat je ook geen belasting betaald. Daar zelf ook van kunnen profiteren met alleen een dynamisch contract ZONDER zonnepanelen.
En met zonnepanelen saldeer je nog steeds de belastingen ook…. Dus de negatieve stroomprijs is een bonus, alleen leveren je zonnepanelen niets op qua stroomprijs, wel qua belastingen
Zolang je mag salderen en zelf voldoende stroom opwekt op jaarbasis dan is het natuurlijk bij elke energieleverancier gratis ongeacht de prijs van de stroom inclusief belastingen. Zodra je meer verbruikt dan je opwekt dan kost het, op 15 uur in 2023 na, altijd geld om stroom te gebruiken omdat je altijd belasting en inkoopvergoeding betaald.
Geen terugleverkosten betalen? Stop de automatische incasso en trek de terugleverkosten per maand af van je volgende maandtermijn en betaal alleen handmatig het bedrag dat overblijft. Als we dit met z'n allen doen kunnen de elektriciteitsmaatschappijen geen kant op. Afsluiten van iedereen kan niet, want dan explodeert het net.
Ik zou graag ook informatie van bijvoorbeeld de ANWB willen weten. Die hebben ook dynamische prijzen. En hoe zit het met jouw thuisaccu? Die zou je toch wel mogen volladen op het moment dat zonnepanelen eigenlijk je panelen uit wil zetten? Wil daar graag meer info over
@@jandudl74 thuisaccu's zijn een stuk ontbrabdbaarder dan de accu in auto's. Omdat auto accu van andere materialen is gemaakt om lichter te zijn, is deze brandbaarder
Hallo jongens van Bright. Nu jullie hier zo reclame maken voor Zonneplan, willen jullie dat ook voor ons Lokaalstroom gaan doen? Wij doen het zelfde, maar dan beter en eerlijker dan Zonneplan doet. Dan kunnen jullie ook het volledige verhaal aan jullie achterban vertellen i.p.v. dat bepaalde cruciale info niet verteld wordt...
Ik heb al moeten betalen de afgelopen maand. 3 heb ik er al uitgeschakeld. Andere mensen zonder überhaupt zonnepanelen hebben lagere kosten die zij moeten betalen. Begin volgend jaar haal ik ze van het dak en gaan ze de container is. Als we dat nu al doen en overstappen gaan we 30 per maand minder betalen. Met zonnepanelen betaal je meer dan zonder. Nl naait je weer kei hard.
Heb met een vast contract en lever net iets meer terug (of in 23-24 door slechter weer net iets te weinig terug) waardoor ik meestal niets hoeft te betalen op jaarbasis voor mijn stroom. Hierdoor is een dynamisch contract zolang er gesaldeerd kan worden en mijn vaste contract loopt geen keuze. Contract loopt af in sept 2026 en saldering stopt op 1 jan 2027. In de 2de helft van 2026 ga ik nadenken over vast of dynamisch.
Ik zou er iets eerder over nadenken. De terugleverboete gaat namelijk over de absolute teruglevering! Dus los van saldering wordt elke terug geleverde kWh 'beboet'. Het niets hoeven te betalen zoals jij stelt gaat dus alleen over jouw gesaldeerde verbruik en staat los van de terugleverboete die maakt dat je toch duurder uit bent.
Kunnen jullie ook een review maken over de Home wizard, want die lijkt erg aantrekkelijk voor de mensen met een huur huis wat volgens de woningbouw niet veel in de meterkast mag worden verbouwd, zo home wizard dat je alleen in een stopcontact doet en zo los apperaadje bij koopt voor je digitale meter kast klinkt muziek in de oren.
Heb contract voor 3 jaar bij vattenfall afgesloten in februari zit komende 3 jaar goed en krijg nog geld voor mijn teveel geleverde stroom na saldering. Heb geen gasaansluiting meer.
Hoezo is Bright een neutrale partij?! Raar dat jullie blijkbaar met Zonneplan in bed liggen. Dit is één brok reclame voor Zonneplan! Hoe zit het dan met de neutraliteit en objectiviteit van jullie andere reviews? Heel jammer want verder ben ik wel fan van Bright.
Ze hebben dat toch vet van te voren zeker drie keer aangegeven. Dus dit is geen verkooppraatje. En als je dat wel zo opvat, dan skip je deze vid toch? Ik vind het gewoon schandalig hoe de grote jongens gewoon even vragen om 300€ vaste kosten te betalen zonder dat deze jongen: Vattenfall aangeeft wat die “kosten” dan zijn. Gaat nergens over.
Als je dit advies overweegt, informeer je dan goed vooraf. Dit omdat Tennet de onbalans accu's van o.a. Zonneplan gaat aanpakken. Deze reclame is helaas een verkeerd advies.
Beste Erwin / Bright Ik mis in dit hele verhaal het zgn. modelcontract. Bij dit contract zijn terugleverkosten niet toegestaan door de ACM. Verder is een dynamisch contract bij alleen zonnepanelen (zonder batterij) nog niet interessant vanwege het salderen. Plus: thuisbatterijen zijn (nog) veel te duur! Overigens gaan er al stemmen op bij diverse dynamische aanbieders (w.o. Frank) om OOK terugleverkosten te gaan invoeren bij een dynamisch contract. Spannende tijden... Ik heb panelen en zal vlak voor de afschaffingsdatum van de saldering een DC-thuisbatterij laten plaatsen, die ik ook zelf kan beheren of dat uit handen geef. Niet, zoals nu bij Zonneplan, dat je dit niet kan doen. Dat is toch echt wel een No Go voor deze Zonneplan actie.
Ik bepaal liever zelf wanneer ik de boel aan- en uitzet. Zeker in combinatie met een elektrische auto. En dat kan niet met Powerplay. Geld verdienen is voor ons geen doel (dit is het hoofddoel van Powerplay, althans daar wordt men mee gelokt). Voor mensen die maar liefst (minimaal) € 6000,- uitgeven aan een Zonneplan thuisaccu ligt dat natuurlijk anders; die willen hun investering terughalen.
hmmmm... niet doen jongens! Is niet objectief genoeg en riekt naar te veel "sponser-moment". ALS je dit doet, vergelijk eerlijk met andere vergelijkbare aanbieders!
Maar hoe maakt zonneplan dan winst. Als iedereen zonnepanelen, een thuisbatterij heeft en nog eens powerplay. Dan zouden de consumenten toch alleen maar geld toe krijgen?
Energieleveranciers betalen anders voor de onbalans welke zij door verkeerde inschatting zouden veroorzaken. Een deel van de winst voor Zonneplan is het besparen van kosten.
Home Assistant is een mooie tool om jouw energie verbruik efficiënt in te gaan richten en te gebruiken. Denk aan een forecast maken van de zonuren voor het komend uur en daar apparaten op te laten schakelen zoals een vaatwasser.
Ik snap het probleem niet helemaal van de negatieve reacties. Er wordt toch gewoon netjes aangegeven dat deze video gesponsord is? Verder gewoon inhoudelijk correcte video met serieuze bespaartips die je niet vind bij andere energiebedrijven. Als je het niet interessant vindt klik je toch gewoon niet op de video😒
De video is inhoudelijk NIET correct, gratis auto opladen of een wasje doen klopt niet. Bright vergeet 13,2 ct/kWh aan belasting en 2 ct/kWh aan inkoopvergoeding voor Zonneplan.
@@GerritDreise zelf zit ik ook bij zonneplan en rij ik elektrisch. Het is heel simpel. Je doet nu net alsof je elke dag een factuur krijgt. Altijd in de app kijken wat je vergoedingen zijn aan het einde van de maand. Dat is relevant. In de zomer kan ik uit ervaring spreken… Je krijgt doorgaans geld toe of je rijdt nagenoeg gratis en in de winter niet. In combinatie met de thuis batterij/zonnepanelen en powerplay heb ik echter sinds mei helemaal geen energie kosten meer.👍
Klopt, heel simpel via de app aan te geven bij welke uurprijs die moet uitschakelen. Maar je krijgt er dan geen vergoeding voor. Alleen voordeel dat je dan niet betaalt voor terugleveren.
Mooie analyse, zelf heb ik geen zonnepanelen alhoewel tegenwoordig tot 800 Watt kan op balkons van ruime flats kan. De grens ligt hier bij wat nog aan ampères over de elektriciteit kabels in je huis of flat kan worden getransporteerd zonder dat ze smelten of extreem warm worden. Die 800 Watt aan zonnepanelen kosten nu nog maar 400 euro als je slim inkoopt. Wel heb je dus die geschikte omvormer nodig die het op het net aansluit. Verdien je dat terug in een paar jaar? Wel als je de investering vergelijkt met het zonneplan initiatief. Helaas is de woningcorporatie tegen de plaatsing van ontsierende panelen en dien je te houden aan voorschriften. Helaas.
Nope, ik ga het uitzetten van mijn zonnepanelen niet uit handen geven 😂. En op het moment dat mijn batterij vol is gaat tegenwoordig de auto aan de stekker, gratis stroom van de batterij en de panelen samen!
Huishoudens gaan weinig bijdragen aan de energietransitie, want dat doet wind (en enorme zonneweides). Maar goed, alle beetjes helpen en je kunt besparen/verdienen door je verbruik te sturen (of met een geschikte omvormer) je auto soms gratis te laten laden door Zonneplan. Neem voor je auto dan vooral Tibber en koppel je auto i.p.v. je thuislader.
De miljoenen huishoudens met zonnepanelen dragen juist fors bij aan de energietransitie. De leveranciers zijn daar juist niet blij mee omdat zij daardoor minder winst kunnen maken waardoor zij meer en meer met boetes komen.
Of de bende vat vlam. Zag net nog een warmtepomp hangen bij iemand. Helemaal bruin verroest. Die rommel gaat bij lange na niet zo lang mee als een fijne hr cv ketel! Maar daar komt men nog wel achter! Bovendien vliegen hier weer die zaadjes van de berkenboom. Die zooi gaat ook lekker in die warmtewisselaar zitten! Mij niet gezien met die door de overheid aangepraatte zooi! Timmermans is in ieder geval wel zo slim om er ook niet aan te beginnen in zijn Energieklasse G huis!
Zonneplan komt nooit en nooit in mijn huis. Ik heb vaker een offerte aangevraagd en de agressie bij het aanvragen van de offerte of meer informatie aanvragen bij zonneplan is vreselijk. Dit bedrijf is bezig met groter worden over de rug van consumenten. Ik heb alles van Enphase en een vast contract nu maar wil misschien over na dynamisch. Alles van Homewizard hier en straks misschien de accu wat nog even afwachten is maar mijn besparing is vele malen groter dan wat Erwin schept hier met zonneplan. Ondanks die stomme terugleveringen/kosten etc hoe ze het ook noemen. Nee goed hoor dat jullie salaris betaald wordt met reclame van Zonneplan maar ik blijf liever kritisch. 😊.
Het is een commercieel bedrijf. Dus ze proberen je iets te verkopen. Wij hebben uiteindelijk ook zonnepanelen bij Zonneplan afgenomen, maar van agressieve verkoop is nooit sprake geweest. En alles is netjes en zonder gedoe opgeleverd.
En nog ben ik blij met mijn 12 panelen op het dak. Juli 2024 regelmatig 20.000 watt per dag Voorlopig geen investeringen en wat ik terug krijg €. is mooi meegenomen. In de toekomst lijkt mij de Home Wizard betaalbare thuisbatterij een oplossing.
Zolang er nog gascentrales aan staan, zie ik geen goede reden om een omvormer uit te zetten. Daarnaast geloof ik ook niet dat je met zonneplan goedkoper uit bent met zonnepanelen op het zuiden of als je overdag gewoon naar werk moet. Leuk dat het er is, maar ik weer niet of ik dit moet zien als handelen op de beurs of als een spelletje in een casino.
Ik woon in de omgeving van de Maasvlakte waar de kolentreinen minstens verdubbeld zijn richting de kolencentrale daar en die staat vaker aan dan ooit. Of ze zetten daar heel veel thee en komt er daardoor veel stoom uit dat pijpje maar dat geloof ik niet zo.
@@F1WilliamsJeff Transport van kolen stopt niet noodzakelijk als de verbranding stopt. Er liggen enorme reserves die men graag aankoopt als de prijs laag is, bijvoorbeeld in de zomer bij weinig vraag. Zou het kunnen zijn dat je iets anders hebt zien roken zoals het stoken van biomassa of misschien is het wel een aardgas centrale (die vangen het tekort op). Je kan het beste even op google maps kijken wat er precies staat. De statistiek laat zien dat er sinds 8 juni geen kolen meer worden gestookt voor elektriciteit, al zegt dit natuurlijk niks over bedrijven die kolen stoken voor eigen verbruik.
De spelregels blijven veranderen…. Voordat je die 8000 investering van de accu terug hebt is alles weer anders. Gratis stroom bestaat niet mensen. Stel je toch voor dat de kleine man geld zou gaan verdienen aan stroom handel
Zonneplan handelt (en ontvangt daarvoor een vergoeding), terwijl de kleine man minimaal € 6000,- heeft geïnvesteerd en het de komende jaren terug moet zien te verdienen...want dat is wat hier aan het handje is. Nul risico voor Zonneplan, 100% risico voor de klant.
Precies. Teveel mensen nemen beslissingen zonder goed over de langere termijn na te denken. Als een accu het ei van Columbus zou zijn dan werd het op wijk niveau wel uitgerold. Er ligt voor miljarden aan kabels in de grond. Wie gaat dit betalen, onderhouden, uitbreiden enz.?
Jullie hebben het nooit over dat je ze ook huren kan van de woningbouw voor 20 euro per maand voor 8 panelen. Dan heb je dus geen last van terug verdien kosten en geen onderhoud kosten, wel blijf je al die tijd 20 euro per maand betalen !!
20€ per maand betalen. En hoelang woon en blijf je daar wonen? Uiteindelijk betaal jij voor de Woningbouw de panelen. Strijken zij de winst op. En jij eigenlijk niets.
Ik huur voor 15 euro voor 9 panelen. Opbrengst gemiddeld 66 euro per maand. Die winst is voor mij, niet voor de woningbouw. Gebruik 6000KW/h Opbrengst 2000 kw/h
Deze man van Bright is redelijk negatief op alles wat anders is dan zijn mening en inzicht. Lijkt mij niet handig als je een eerlijk vergelijk en een eerlijke review wilt hebben. 32kW opwekken voor een woonhuis? Er moet gewoon een richtlijn komen hoeveel panelen een woning/verbruiker maximaal op het dak mag leggen. Verbruik je met je gezin 5000kWh per jaar hoe je er geen 10000kWh op te wekken dan ben jij dus het probleem dat andere niet kunnen terug leveren en dan ben jij dus als eerste aan de beurt om te betalen. Zie het als een extra brede auto op een parkeer plaats dan neem je twee plekken in beslag moet je er ook twee betalen.
Inderdaad. Je zet toch het overschot van je moestuin toch ook niet bij de groente winkel op de stoep om verkocht te worden. Dat deden ze vroeger in weckflessen om in de winter te gebruiken.
Dan zal je wel je omvormer uit moeten zetten. En neem je dan dus ook stroom áf. Bovendien heb je dan ook minder kWh's om in de winter mee te salderen. Dan heb je dus in de zomer 11 cent per kWh betaalt en ga je in de winter er 30 cent voor betalen. Dus 'tel uit je winst'.
Oude meter met schijf houden of opnieuw laten installeren. Dan panelen aanschaffen en deze nooit aanmelden. Je schijf draait terug als de panelen energie opleveren en houd jij dus een lage rekening. Niets van terugleverkosten, bijbetalen, of ellende. Gewoon harde cijfers.
Belasting per paneel. Dat kun je verwachten binnenkort! Want er moet geld in het laatje komen van de regering. Ze maken je eerst lekker en dan kun je betalen! Is al vaker gebeurd met dingen! Electrische auto's tanken niet bij de pomp dus dat levert geen accijns op. Ze verzinnen dus iets anders. Belasting per paneel. Reclacme voor zonneplan hier?
Beetje vreemd, Je kan gewoon een huis kopen met panelen, en dan de omvormer gewoon uit zetten. Dus mensen laten in deze tijd een woning van 400k schieten omdat er een paar zonnepanelen van 5k op liggen.. raar verhaal
@@rolling-1991het is geen raar verhaal, dat is uw invulling . Je door een verkopende partij in een keurslijf laten drukken, door zijn of haar ideologie uit een grijs verleden , waar langzamerhand anders over gedacht word is het probleem. Zeker nu in een tijd dat dat soort installaties van alle kanten negatief benaderd wordt. En vaak ook kosten bij komen kijken....Komt bij dat het ook vreselijk lelijk staat op vooral woningen met schuine daken. Zet 2 identieke woningen naast elkaar. Dan weet ik zeker dat die zonder die schitterende panelen meer hits krijgt. 😊
Bron? "Trust me bro"? Bij de meeste huizen is het aantal zonnepanelen afgestemd op het "normale" verbruik. En als ze er al liggen, dan hoef je zelf niets meer te investeren.
Ik snap dat de kachel ook moet roken bij jullie, maar denk wel dat het handig is om jullie zelf eens af te vragen of dit nu wel de meeste gewenste manier is.
Eens. Eenmaal groot genoeg ontkom je niet meer aan de invloed van grote bedrijven. Jammer!
Sinds ze weg zijn bij rtl is het niveau wel flink gedaald ja. Meer reclame dan journalistiek. En ja de schoorsteen moet roken, maar dit is echt too much.
@@maarten3684 Erwin is sowieso niet van het meest neutrale soort. Grappig is wel dat hij met trots zijn voor zijn rijtjeshuis geparkeerde tesla laat zien die bijna tegen zijn gevel met laadpaal aanstaat.
@@hermanstokbrood nu praat je gewoon onzin en dat heeft niets met mijn comment te maken.
Zie het probleem niet. Is gewoon een voorlichtingsfilmpje over Zonneplan. Of worden er onwaarheden verteld?
Ik heb ook zonnepanelen van Zonneplan en daar was ik tot voor kort best tevreden over. Wat deze video niet vermeld is dat je bij Zonneplan niet zelf de controle over je panelen kunt krijgen. Wil je accu laten samenwerken of zelf of via een andere dienst je panelen laten afschakelen, helaas daar werkt Zonneplan niet aan mee. Ik overweeg nu om de originele software van de omvormer, wat een Huawei is, terug te laten zetten. De “aardige” dame van de Zonneplan helpdesk gaf aan dat de garantie dan komt te vervallen. Mijn advies never nooit aan beginnen als je keuze vrijheid wilt.
Super, bedankt dat je dat met ons deelt.
De originele software staat gewoon nog in jouw omvormer, je kan zelfs verbinding maken met de omvormer via de fusion app van Huawei.
Hier heeft Zonneplan geen invloed op en doet niks met je garantie.
Overigens heb je gewoon nog fabrieksgarantie
@@evertvanurk14bedankt voor je bericht. Ik ga het nog een keer proberen, want ik kreeg een of andere foutmelding.
@@guussprokkereef8967 via je telefoon verbinding maken met de wifi van de omvormer, dan de fusion app openen en daarna kan je hem bijvoorbeeld koppelen aan je thuis wifi.
@@evertvanurk14helaas lukt niet. Je hebt een installateurs account nodig om dat te kunnen doen. En die installateur weigert mee te werken…
Ik doe liever terugleveren ook wanneer het geld kost. Ik mag die kWh’s natuurlijk salderen. Oftewel een kWh in de winter kost je dan €0.10.
Dynamisch is echt pas leuk zodra salderen klaar is. Tot die tijd voor de meeste mensen met panelen niet echt lucratief.
Kan je met een laadpaal van Zonneplan deze uitlenen aan anderen zodat je zelf elektriciteit kan (door)verkopen. Dus dat je klanten een pasje kunnen ontvangen?
Is het mogelijk om regionaal de teveel opgewekte zonnestroom om te zetten in waterstof, deze opslaan, en bij een tekort aan stroom omzetten naar stroom. Die module kan direct nabij het elektradistributienetwerk geplaatst worden. De problematiek over terug leveren van stroom uit particuliere zonnepanelen wordt daarmee mogelijk geheel opgelost.
hee doe eens normaal..dat is voordelig voor de "burger" das niet de bedoeling he..
Waterstofgas heeft een zeer slecht rendement, het is moeilijk op te slaan en extreem brandbaar en explosief. Het is nog steeds een nutteloos product als je het vergelijkt met batterij-opslag dat aldoor goedkoper en schoner is geworden. Google maar eens op "kosten accu per kwh grafiek"!
Daarbij komt het totale rendement van waterstofgas uit op 30 - 37% terwijl batterijen 85-90% halen waardoor je je af kunt vragen waarom je het überhaupt zou willen? Je kunt ook energie opslaan als warmte in water, zout of zelfs zand. Je kunt daarna de warmte gebruiken of weer omzetten in stroom! Water en zand.. dat is overal, schoon en vrijwel gratis!
Het is niet héél raar wat je zegt hoor.. waterstofgas hoort bij alle mogelijkheden die we moeten onderzoeken en gebruiken om de energietransitie succesvol te doorlopen.
Op dit moment behoren waterstofgasgebruikers echter tot de allergrootste vervuilers omdat nog altijd nagenoeg niets daarvan geproduceerd wordt met schone energie want elektrolyse uit schone bronnen, dat is slechts 5% van het totaal. 75-80% wordt wereldwijd opgewekt met aardgas en 15% met kolen. Om 1 kilowattuur aan energie te produceren in de vorm van waterstofgas kost dit in het geval van aardgas 35 tot 45 keer meer CO2 en in het geval van kolen maar liefst 70 keer meer CO2, wat neerkomt op 20 - 25 kg CO2 per kilowattuur tegenover 0,36 kg bij de productie van stroom in een energiecentrale.
🤔Bij nader inzien zou ik zeggen: laten we er maar gewoon gelijk mee stoppen met waterstofgas en al dat geld uitgeven voor meer onderzoek naar Thoriumcentrales en kernfusie😉
Dus je geeft ze gratis stroom en daar moet je voor betalen en dan verkopen ze de stroom die jij opwekt aan andere mensen dus ze maken 2x de prijs per KW....puur geldklopperij, dat zou wettelijke verboden moetten zijn 😒
Jij bent met jouw onverbloemdheid veel te duidelijk. Dat snappen de mensen niet.
Nee zo zwart-wit is het zeker niet. Zie het zo: wanneer er een overschot aan stroom is doordat er geen bewolking is en heel veel opwek van zonne-energie in de zomer of er is heel veel windenergie omdat er toevallig overal wind is dan kan het zijn dat er teveel stroom op het net komt en die stroom moeten ze dan tegen lagere tarieven, soms zelfs tegen een negatief zien te verkopen omdat er nog niet genoeg verbruik is en niet genoeg opslagcapaciteit is in de vorm van accu's, boiler's etc.. Ieder uur veranderen de energieprijzen op de dynamische energiemarkt waardoor de energiebedrijven dan stroom moeten verkopen die over is. Er is dus niets misdadigs aan. Dat slechtere rendement moet ook ergens van betaald worden natuurlijk. Dat er soms een overschot is in het grote plaatje helemaal niet erg maar juist nodig. Het zorgt ervoor dat er gratis geld als je slim met dit soort dingen omgaat want je kunt ook softwarematig bijvoorbeeld de stroom voor je elektrische auto inkopen op momenten dat de prijs negatief is waardoor jij er zelf geld op toe krijgt! Je kunt ook een grote warmwaterboiler kopen en de al het water dat je die dag of komende dagen nodig hebt alvast gratis opwarmen. Dit kun je zelf doen of je het nog slimmer: je laat een computer het voor jou doen. Dit zijn immers ontzettend eenvoudige taken voor een computer want zelf ieder uur dat bijhouden.. nou.. ik zou er geen zin in hebben!
Ook zorgt het overschot aan energie ervoor dat er geld valt te verdienen met opslag waardoor de energietransitie verder versneld en voor bedrijven en consumenten steeds interessanter word.
Overigens is er nóg iets aan de hand om bijvoorbeeld wél zonnepanelen te nemen en wel zoveel mogelijk: de winst per jaar is veel hoger dan dit verlies en de zon is lang niet altijd uitbundig aanwezig. Je koopt zoveel mogelijk panelen om zoveel mogelijk opwek te hebben wanneer er overdag heel weinig zonlicht is zoals in de wintermaanden. Dan wek je tóch nog redelijk wat op in verhouding en op die momenten is de stroomprijs, in ieder geval op de dynamische energiemarkt meestal relatief hoog dus spaar je extra uit.
"Ik wil geen dakpan meer zien" is het credo.
Ik kan me voorstellen dat er ook momenten zijn waarop de beste/voordeligste keuze is om je zonnenpanelen 'zelfvoorzienend' te laten draaien. Dus voeding naar de woning en afgekoppeld van het net (en het net bijschakelen als er een wolk passeert) Misschien is dan wel een (kleine) thuisaccu nodig om pendelen te voorkomen. Waarom kom ik deze oplossing nergens tegen?
omdat het niet de bedoeling is, men mag niet zijn eigen dingen beheren..net als het fiat geld, gezondheid etc etc, alles moet gecentraliseerd worden, is het je nog niet opgevallen?
Als je een dynamisch contract hebt, heb je nooit terugleveringen, omdat je simpelweg een belachelijk laag tarief of negatieve prijs hebt. Dan zijn terugleverkosten opeens interessant. Is het jullie overigens weleens opgevallen dat de dynamische prijzen kunstmatig gehouden worden en alleen in lijn zijn met huishoudverbruik en niet stroken met industrieel verbruik. We worden eenbeetje voor de gek gehouden. Over een paar jaar zijn de dynamische tarieven genivileerd en betaal je gewoon weer 23 cent per kWh zoals de afgelopen 25 jaar ook het geval was.
Ik zit nu op de 30cent
Jij hebt je duidelijk niet goed ingelezen. Ik zit bij Tibber en zelfs op zonnige dagen zijn er genoeg momenten (spits uur) waar je gewoon 30ct per kWh krijgt voor je teruglevering.
De negatieve momenten zijn schaars en meestal erg kort (lees een uurtje) en dan nog krijg je belasting terug en is je tarief niet negatief. Gemiddeld gezien zal het niet veel uitmaken, het voordeel is dat ik wel gebruik kan maken van de lage tarieven om de auto te laden op gunstige momenten (ook in de nacht).
Mijn gemiddelde kWh prijs zit dit jaar op 19ct netto, gemiddelde terugleververgoeding 19ct en €0 terugleverkosten…
Ik heb gelukkig geen zonnepanelen. En betaal al jaren 28 cent per kWh. Met zonnepanelen zou ik op de (jaarafrekening) veel duurder uit zijn.
@@roepieroepie5333 iedereen maakt zijn eigen berekeningen en keuzes. En blijf dat ook vooral doen, goed rekenen. Mijn zonnepanelen leveren meer terug dan ik verbruik, genoeg om de kosten van het kleine beetje gas dat ik nog gebruik te betalen. Betaal dus alleen nog leveringskosten en de aansluiting. Als mijn vaste contract afloopt ga ik weer op zoek naar de beste deal voor mij.
@@szn2241 30 cent dan heb je wel hoge tarieven zeg. Dan kan je beter vast gaan met teruglevekosten betaal je netto veel minder en geen onzekerheden.
Ik woon in Brazilië en de zonnepanelen zijn hier nu zo goedkoop, en de zon zo fel, dat je je geïnvesteerde bedrag al binnen 3 jaar terugverdient.
Met zo'n snelle terugverdientijd kun je gemakkelijk een 'zero grid' kastje installeren, zodat je kunt voorkomen dat je stroom teruglevert aan het net.
Bestaat dit ook in Nederland?
Hoe meer mensen zonnepanelen nemen, des te sneller is de bovengrens op het net bereikt. (kwa maximum voltage). Dan schakelen die omvormers van je panelen nóg sneller uit hier en liggen ze voor de sier op je dak!
@@jandudl74 Dit klopt niet wat je zegt. Tegen de tijd dat dat nodig is met beëindigen saldering kun je met kleine veranderingen die pieken opvangen met slimme aansturing via bijvoorbeeld home-Wizard om bij een bepaalde opwek apparaten automatisch aan te zetten of energie op te slaan in thuisaccu, warmwaterboiler, warmtepompboiler, luchtwater warmtepomp of airco (lucht/lucht warmtepomp). Kortom: is er teveel zon dan kun je naar hartenlust je huis koelen en zelfs een zwembad verwarmen en daar een lekkere duik in nemen. Oh ja en je auto opladen. Wat mensen altijd vergeten erbij te zeggen: de energiemarkt is in beweging. Hoe meer overschot er is, hoe lucratiever het voor ondernemers word t om hierop in te spelen.
De energiemarkt is net als de aarde en het leven zelf: het staat nooit stil, is altijd in beweging en aan het veranderen. Het enige dat telt in de evolutie is: wie zich snel aanpast wint! (iets vaker dan de rest althans).
Kijk voor de grap maar eens naar het youtube-kanaal van Ketelklets.
Als je het vol kan houden om naar niet-populistische maar goed onderbouwde oplossingen en antwoorden te luisteren zal je zien hoeveel onzin er verkocht word. Doe er je voordeel mee!
@@SuperMaartenR Ja, dat kan inderdaad allemaal. Maar mijn klein huisje moet geen fabriek worden.
@@jandudl74Dan moet je het niet doen. Hoewel dat HomeWizard systeem echt maar heel klein is hoor. Zij komen nu ook op de markt met een hele kleine supersimpel thuisbatterij die je gewoon zelf in je stopcontact stopt. Niets aansluiten of instellen. Misschien is dat de oplossing voor jou?
@@SuperMaartenR Bedankt SuperMaartenR. Ik zal hier eens naar gaan kijken. Misschien is dat iets!
Ik zit nu zelf ook bij zonneplan sinds kort voor mijn energie en gas. Echter zit ik wel te kijken naar zonnepanelen of een thuisbatterij, echter zit ik na te denken wat slim is om als eerste te laten plaatsten als stap 1. Iemand een idee?
Zonnepanelen eerst (nu extreem goedkoop). Accu's worden straks nog veel goedkoper en slimmer.
Hou je hand nog maar even op de knip zou ik zeggen. Het afschaffen van de salderingsregeling is killing. Je produceert 67-83% in de beste helft van het jaar. Dat betekent dus dat je 67-83% van je stroom in de slechtste helft van het jaar zelf moet betalen. Nog erger wordt het wanneer je je stroom grotendeels in de donkere uren consumeert. Dan ben je helemaal de Sjaak.
@@clemens74
Eens!
En uiteraard goed isoleren want wat je niet verliest hoef je ook niet op te wekken
Auto opladen en geld toe krijgen bij negatieve stroomprijs?! Bright vergeet in deze reclame boodschap even dat er 13,2 ct/kWh aan belastingen betaald moet worden + 2 ct/kWh aan inkoopvergoeding aan Zonneplan. In heel 2023 zijn er dus slechts 15 uur geweest met een negatieve consumenten stroomprijs inclusief belastingen. Bright gaarne even deze video corrigeren!
Incorrect. Ik heb ook alles van zonneplan. En met negatieve prijzen krijg je net zoveel als dat je zou moeten betalen.
Soms is de prijs zo ver negatief dat je ook geen belasting betaald. Daar zelf ook van kunnen profiteren met alleen een dynamisch contract ZONDER zonnepanelen.
En met zonnepanelen saldeer je nog steeds de belastingen ook…. Dus de negatieve stroomprijs is een bonus, alleen leveren je zonnepanelen niets op qua stroomprijs, wel qua belastingen
Zolang je mag salderen en zelf voldoende stroom opwekt op jaarbasis dan is het natuurlijk bij elke energieleverancier gratis ongeacht de prijs van de stroom inclusief belastingen. Zodra je meer verbruikt dan je opwekt dan kost het, op 15 uur in 2023 na, altijd geld om stroom te gebruiken omdat je altijd belasting en inkoopvergoeding betaald.
@@Theo-de-Koningen dat was in 2023 dus maar 15 uur totaal...
Geen terugleverkosten betalen? Stop de automatische incasso en trek de terugleverkosten per maand af van je volgende maandtermijn en betaal alleen handmatig het bedrag dat overblijft. Als we dit met z'n allen doen kunnen de elektriciteitsmaatschappijen geen kant op. Afsluiten van iedereen kan niet, want dan explodeert het net.
Is dit reclame voor Zonneplan?
Ik zou graag ook informatie van bijvoorbeeld de ANWB willen weten. Die hebben ook dynamische prijzen. En hoe zit het met jouw thuisaccu? Die zou je toch wel mogen volladen op het moment dat zonnepanelen eigenlijk je panelen uit wil zetten? Wil daar graag meer info over
Zou zon thuisaccu nog beter willen branden dan een electrische auto?
@@jandudl74 thuisaccu's zijn een stuk ontbrabdbaarder dan de accu in auto's. Omdat auto accu van andere materialen is gemaakt om lichter te zijn, is deze brandbaarder
Hallo jongens van Bright. Nu jullie hier zo reclame maken voor Zonneplan, willen jullie dat ook voor ons Lokaalstroom gaan doen? Wij doen het zelfde, maar dan beter en eerlijker dan Zonneplan doet.
Dan kunnen jullie ook het volledige verhaal aan jullie achterban vertellen i.p.v. dat bepaalde cruciale info niet verteld wordt...
Laat ons weten op redactie@bright.nl
Ik heb al moeten betalen de afgelopen maand.
3 heb ik er al uitgeschakeld.
Andere mensen zonder überhaupt zonnepanelen hebben lagere kosten die zij moeten betalen.
Begin volgend jaar haal ik ze van het dak en gaan ze de container is.
Als we dat nu al doen en overstappen gaan we 30 per maand minder betalen.
Met zonnepanelen betaal je meer dan zonder.
Nl naait je weer kei hard.
Heb met een vast contract en lever net iets meer terug (of in 23-24 door slechter weer net iets te weinig terug) waardoor ik meestal niets hoeft te betalen op jaarbasis voor mijn stroom. Hierdoor is een dynamisch contract zolang er gesaldeerd kan worden en mijn vaste contract loopt geen keuze. Contract loopt af in sept 2026 en saldering stopt op 1 jan 2027. In de 2de helft van 2026 ga ik nadenken over vast of dynamisch.
Ik zou er iets eerder over nadenken. De terugleverboete gaat namelijk over de absolute teruglevering! Dus los van saldering wordt elke terug geleverde kWh 'beboet'. Het niets hoeven te betalen zoals jij stelt gaat dus alleen over jouw gesaldeerde verbruik en staat los van de terugleverboete die maakt dat je toch duurder uit bent.
Kunnen jullie ook een review maken over de Home wizard, want die lijkt erg aantrekkelijk voor de mensen met een huur huis wat volgens de woningbouw niet veel in de meterkast mag worden verbouwd, zo home wizard dat je alleen in een stopcontact doet en zo los apperaadje bij koopt voor je digitale meter kast klinkt muziek in de oren.
Jij bedoelt de plug-in batterij. Dat werkt alleen icm met (eigen) zonnepanelen.
Zonneplan doet alles eraan om te zorgen voor een vendor-lock. Zeker met hun accupakket en de manier waarop die werkt
Heb contract voor 3 jaar bij vattenfall afgesloten in februari zit komende 3 jaar goed en krijg nog geld voor mijn teveel geleverde stroom na saldering. Heb geen gasaansluiting meer.
De meeste energieleveranciers geven na saldering voor het jaarlijks overschot nog geld toe. Tussen de 1 cent en 5 cent per kWh netto teruglevering.
Vattenfaal is per 1 juli 2024 terugleverboete gaan heffen.
Hoezo is Bright een neutrale partij?! Raar dat jullie blijkbaar met Zonneplan in bed liggen. Dit is één brok reclame voor Zonneplan! Hoe zit het dan met de neutraliteit en objectiviteit van jullie andere reviews? Heel jammer want verder ben ik wel fan van Bright.
Ze hebben dat toch vet van te voren zeker drie keer aangegeven. Dus dit is geen verkooppraatje. En als je dat wel zo opvat, dan skip je deze vid toch? Ik vind het gewoon schandalig hoe de grote jongens gewoon even vragen om 300€ vaste kosten te betalen zonder dat deze jongen: Vattenfall aangeeft wat die “kosten” dan zijn. Gaat nergens over.
Als je dit advies overweegt, informeer je dan goed vooraf. Dit omdat Tennet de onbalans accu's van o.a. Zonneplan gaat aanpakken. Deze reclame is helaas een verkeerd advies.
Beste Erwin / Bright
Ik mis in dit hele verhaal het zgn. modelcontract. Bij dit contract zijn terugleverkosten niet toegestaan door de ACM. Verder is een dynamisch contract bij alleen zonnepanelen (zonder batterij) nog niet interessant vanwege het salderen. Plus: thuisbatterijen zijn (nog) veel te duur!
Overigens gaan er al stemmen op bij diverse dynamische aanbieders (w.o. Frank) om OOK terugleverkosten te gaan invoeren bij een dynamisch contract. Spannende tijden...
Ik heb panelen en zal vlak voor de afschaffingsdatum van de saldering een DC-thuisbatterij laten plaatsen, die ik ook zelf kan beheren of dat uit handen geef. Niet, zoals nu bij Zonneplan, dat je dit niet kan doen. Dat is toch echt wel een No Go voor deze Zonneplan actie.
Ik bepaal liever zelf wanneer ik de boel aan- en uitzet. Zeker in combinatie met een elektrische auto. En dat kan niet met Powerplay. Geld verdienen is voor ons geen doel (dit is het hoofddoel van Powerplay, althans daar wordt men mee gelokt). Voor mensen die maar liefst (minimaal) € 6000,- uitgeven aan een Zonneplan thuisaccu ligt dat natuurlijk anders; die willen hun investering terughalen.
hmmmm... niet doen jongens! Is niet objectief genoeg en riekt naar te veel "sponser-moment". ALS je dit doet, vergelijk eerlijk met andere vergelijkbare aanbieders!
Reclame voor zonneplan! Hij krijgt zelfs geld toe! Ja, als je deze naam zoooo vaak noemt. Bright is voor mij nu afgedaan! Niet serieus.
Wat levert dat nou op zo'n reclamefilmpje?
z'n panelen en z'n batterij
Maar hoe maakt zonneplan dan winst. Als iedereen zonnepanelen, een thuisbatterij heeft en nog eens powerplay. Dan zouden de consumenten toch alleen maar geld toe krijgen?
Energieleveranciers betalen anders voor de onbalans welke zij door verkeerde inschatting zouden veroorzaken. Een deel van de winst voor Zonneplan is het besparen van kosten.
Ze (Zonneplan) hoeven zelf niets te investeren, maar ontvangen wel een klein deel provisie over de verhandelde stroom.
Het is crimineel wat er gebeurt. Je wekt energie op en moet betalen voor je eigen energie.. Echt geweldig en laat zien hoe politiek nederland faalt.
Home Assistant is een mooie tool om jouw energie verbruik efficiënt in te gaan richten en te gebruiken. Denk aan een forecast maken van de zonuren voor het komend uur en daar apparaten op te laten schakelen zoals een vaatwasser.
En laat zondag 12 mei nou net de enige dag zijn geweest dat Home Assistant automatisering de mijne ook heeft uitgeschakeld.Van 13-15 uur. ;)
Ik snap het probleem niet helemaal van de negatieve reacties. Er wordt toch gewoon netjes aangegeven dat deze video gesponsord is? Verder gewoon inhoudelijk correcte video met serieuze bespaartips die je niet vind bij andere energiebedrijven. Als je het niet interessant vindt klik je toch gewoon niet op de video😒
De video is inhoudelijk NIET correct, gratis auto opladen of een wasje doen klopt niet. Bright vergeet 13,2 ct/kWh aan belasting en 2 ct/kWh aan inkoopvergoeding voor Zonneplan.
@@GerritDreise zelf zit ik ook bij zonneplan en rij ik elektrisch. Het is heel simpel. Je doet nu net alsof je elke dag een factuur krijgt. Altijd in de app kijken wat je vergoedingen zijn aan het einde van de maand. Dat is relevant. In de zomer kan ik uit ervaring spreken… Je krijgt doorgaans geld toe of je rijdt nagenoeg gratis en in de winter niet. In combinatie met de thuis batterij/zonnepanelen en powerplay heb ik echter sinds mei helemaal geen energie kosten meer.👍
ik kreeg laatst ook een mail van Eneco of ze mijn omvormer op afstand mogen uitzetten
@@hirukaru4835 Dan maar heel het net afschakelen en iedereen zonder koeling
Niet aan beginnen! Baas blijven over je eigen spullen.
Zonneplan omvormers zijn niet de enige die automatisch uitschakelen, SolarEdge omvormers kunnen dit ook
Klopt, heel simpel via de app aan te geven bij welke uurprijs die moet uitschakelen. Maar je krijgt er dan geen vergoeding voor. Alleen voordeel dat je dan niet betaalt voor terugleveren.
En Enphase ook...
@@najaragosinds wanneer schakelt Enphase zich uit dan? Alleen bij overbelasting, maar dat is zga nergens nog zo. En niemand kan erbij, van buitenaf 😂
Mooie analyse, zelf heb ik geen zonnepanelen alhoewel tegenwoordig tot 800 Watt kan op balkons van ruime flats kan. De grens ligt hier bij wat nog aan ampères over de elektriciteit kabels in je huis of flat kan worden getransporteerd zonder dat ze smelten of extreem warm worden. Die 800 Watt aan zonnepanelen kosten nu nog maar 400 euro als je slim inkoopt. Wel heb je dus die geschikte omvormer nodig die het op het net aansluit. Verdien je dat terug in een paar jaar? Wel als je de investering vergelijkt met het zonneplan initiatief. Helaas is de woningcorporatie tegen de plaatsing van ontsierende panelen en dien je te houden aan voorschriften. Helaas.
Net terug uit Spanje van vakantie. Panelen bekende merken 550Wp. €. 75,00 per stuk.
Nope, ik ga het uitzetten van mijn zonnepanelen niet uit handen geven 😂. En op het moment dat mijn batterij vol is gaat tegenwoordig de auto aan de stekker, gratis stroom van de batterij en de panelen samen!
Huishoudens gaan weinig bijdragen aan de energietransitie, want dat doet wind (en enorme zonneweides). Maar goed, alle beetjes helpen en je kunt besparen/verdienen door je verbruik te sturen (of met een geschikte omvormer) je auto soms gratis te laten laden door Zonneplan. Neem voor je auto dan vooral Tibber en koppel je auto i.p.v. je thuislader.
De miljoenen huishoudens met zonnepanelen dragen juist fors bij aan de energietransitie. De leveranciers zijn daar juist niet blij mee omdat zij daardoor minder winst kunnen maken waardoor zij meer en meer met boetes komen.
Je zonnepanelen liggen niet conform de eisen van de fabrikant en waaien er met garantie af bij de eerste beste storm.
Of de bende vat vlam. Zag net nog een warmtepomp hangen bij iemand. Helemaal bruin verroest. Die rommel gaat bij lange na niet zo lang mee als een fijne hr cv ketel! Maar daar komt men nog wel achter! Bovendien vliegen hier weer die zaadjes van de berkenboom. Die zooi gaat ook lekker in die warmtewisselaar zitten! Mij niet gezien met die door de overheid aangepraatte zooi! Timmermans is in ieder geval wel zo slim om er ook niet aan te beginnen in zijn Energieklasse G huis!
Zonneplan komt nooit en nooit in mijn huis. Ik heb vaker een offerte aangevraagd en de agressie bij het aanvragen van de offerte of meer informatie aanvragen bij zonneplan is vreselijk. Dit bedrijf is bezig met groter worden over de rug van consumenten. Ik heb alles van Enphase en een vast contract nu maar wil misschien over na dynamisch. Alles van Homewizard hier en straks misschien de accu wat nog even afwachten is maar mijn besparing is vele malen groter dan wat Erwin schept hier met zonneplan. Ondanks die stomme terugleveringen/kosten etc hoe ze het ook noemen. Nee goed hoor dat jullie salaris betaald wordt met reclame van Zonneplan maar ik blijf liever kritisch. 😊.
Heel slim van je… want in je huis zullen ze niet veel opleveren. Misschien een idee op het dak van je huis 😂
Het is een commercieel bedrijf. Dus ze proberen je iets te verkopen. Wij hebben uiteindelijk ook zonnepanelen bij Zonneplan afgenomen, maar van agressieve verkoop is nooit sprake geweest. En alles is netjes en zonder gedoe opgeleverd.
Zonneplan heeft me nooit agressief behandeld, de panelen zijn ook heel netjes geïnstalleerd.
Alle items van Bright zijn schaamteloze reclames voor het betreffende product. 0,0% onafhankelijk.
En nog ben ik blij met mijn 12 panelen op het dak. Juli 2024 regelmatig 20.000 watt per dag
Voorlopig geen investeringen en wat ik terug krijg €. is mooi meegenomen.
In de toekomst lijkt mij de Home Wizard betaalbare thuisbatterij een oplossing.
Goed zo! En als iedereen een thuisbatterij heeft, dan gaan ze daar belasting op heffen! Misschien valt het mee als je weer begint met roken!
Zolang er nog gascentrales aan staan, zie ik geen goede reden om een omvormer uit te zetten.
Daarnaast geloof ik ook niet dat je met zonneplan goedkoper uit bent met zonnepanelen op het zuiden of als je overdag gewoon naar werk moet.
Leuk dat het er is, maar ik weer niet of ik dit moet zien als handelen op de beurs of als een spelletje in een casino.
Ik woon in de omgeving van de Maasvlakte waar de kolentreinen minstens verdubbeld zijn richting de kolencentrale daar en die staat vaker aan dan ooit. Of ze zetten daar heel veel thee en komt er daardoor veel stoom uit dat pijpje maar dat geloof ik niet zo.
@@F1WilliamsJeff Transport van kolen stopt niet noodzakelijk als de verbranding stopt. Er liggen enorme reserves die men graag aankoopt als de prijs laag is, bijvoorbeeld in de zomer bij weinig vraag.
Zou het kunnen zijn dat je iets anders hebt zien roken zoals het stoken van biomassa of misschien is het wel een aardgas centrale (die vangen het tekort op).
Je kan het beste even op google maps kijken wat er precies staat. De statistiek laat zien dat er sinds 8 juni geen kolen meer worden gestookt voor elektriciteit, al zegt dit natuurlijk niks over bedrijven die kolen stoken voor eigen verbruik.
In Polen wordt 75% van de stroom opgewekt met kolen.
De spelregels blijven veranderen…. Voordat je die 8000 investering van de accu terug hebt is alles weer anders. Gratis stroom bestaat niet mensen. Stel je toch voor dat de kleine man geld zou gaan verdienen aan stroom handel
Zonneplan handelt (en ontvangt daarvoor een vergoeding), terwijl de kleine man minimaal € 6000,- heeft geïnvesteerd en het de komende jaren terug moet zien te verdienen...want dat is wat hier aan het handje is. Nul risico voor Zonneplan, 100% risico voor de klant.
Precies. Teveel mensen nemen beslissingen zonder goed over de langere termijn na te denken.
Als een accu het ei van Columbus zou zijn dan werd het op wijk niveau wel uitgerold. Er ligt voor miljarden aan kabels in de grond. Wie gaat dit betalen, onderhouden, uitbreiden enz.?
Deze regeling is in 2027 interessant. Nu totaal niet
Jullie hebben het nooit over dat je ze ook huren kan van de woningbouw voor 20 euro per maand voor 8 panelen. Dan heb je dus geen last van terug verdien kosten en geen onderhoud kosten, wel blijf je al die tijd 20 euro per maand betalen !!
20€ per maand betalen. En hoelang woon en blijf je daar wonen? Uiteindelijk betaal jij voor de Woningbouw de panelen. Strijken zij de winst op. En jij eigenlijk niets.
Ik huur voor 15 euro voor 9 panelen.
Opbrengst gemiddeld 66 euro per maand.
Die winst is voor mij, niet voor de woningbouw.
Gebruik 6000KW/h
Opbrengst 2000 kw/h
Deze man van Bright is redelijk negatief op alles wat anders is dan zijn mening en inzicht. Lijkt mij niet handig als je een eerlijk vergelijk en een eerlijke review wilt hebben. 32kW opwekken voor een woonhuis? Er moet gewoon een richtlijn komen hoeveel panelen een woning/verbruiker maximaal op het dak mag leggen. Verbruik je met je gezin 5000kWh per jaar hoe je er geen 10000kWh op te wekken dan ben jij dus het probleem dat andere niet kunnen terug leveren en dan ben jij dus als eerste aan de beurt om te betalen. Zie het als een extra brede auto op een parkeer plaats dan neem je twee plekken in beslag moet je er ook twee betalen.
Alweer sponsor? Nou ik kijk noet meer bright geldwolven zijn jullie bah! Sucxes zonder kijkers ik kijk niet meer
Niemand kan je verplichten om terug te leveren toch?
Inderdaad.
Je zet toch het overschot van je moestuin toch ook niet bij de groente winkel op de stoep om verkocht te worden.
Dat deden ze vroeger in weckflessen om in de winter te gebruiken.
Precies, met het overschot pomp je gewoon je waterreservoir vol voor waterkracht-energie in de winter, jou zullen ze niet hebben!
Dan zal je wel je omvormer uit moeten zetten. En neem je dan dus ook stroom áf. Bovendien heb je dan ook minder kWh's om in de winter mee te salderen. Dan heb je dus in de zomer 11 cent per kWh betaalt en ga je in de winter er 30 cent voor betalen. Dus 'tel uit je winst'.
Tibber heb ik en kreeg deze maand ook weer geld gestort
Tibber schiet de energiebelasting voor. Dat is een gevolg van de salderingsregeling.
Garanties zijn er niet in het leven.
Ik heb gelukkig 1 gevonden die geen terug leverkosten Rekent krijg gewoon 6 cent per kwh terug niks terugbetalen 🎉
Lekker alles van zonneplan nemen, ben je lekker afhankelijk van hun.
dus je betaald meer, krijgt minder terug en betaald ook nog. Ik blijf wel zitten waar ik zit ;)
Huh?!
@@evdz Hmm, er is iets misgegaan zie ik nu, dit was een reply op een thread hieronder...😅
Oude meter met schijf houden of opnieuw laten installeren. Dan panelen aanschaffen en deze nooit aanmelden. Je schijf draait terug als de panelen energie opleveren en houd jij dus een lage rekening. Niets van terugleverkosten, bijbetalen, of ellende. Gewoon harde cijfers.
🤚 Erwin van Bright!
Belasting per paneel. Dat kun je verwachten binnenkort! Want er moet geld in het laatje komen van de regering. Ze maken je eerst lekker en dan kun je betalen! Is al vaker gebeurd met dingen! Electrische auto's tanken niet bij de pomp dus dat levert geen accijns op. Ze verzinnen dus iets anders. Belasting per paneel. Reclacme voor zonneplan hier?
Mij veel te veel gedoe allemaal , gebruik stroom wanneer ik het nodig
Wat een reclame video 😢
Jammer dit.... 😢
Zonnepanelen nooit aan beginnen. Potentiële huiseigenaren kiezen steeds vaker voor een woning waar het liefst geen zonnepanelen op liggen.
Wat een bewering. Heb je bronnen?
Ik zit al 40 jaar in de makelaardij
Beetje vreemd, Je kan gewoon een huis kopen met panelen, en dan de omvormer gewoon uit zetten.
Dus mensen laten in deze tijd een woning van 400k schieten omdat er een paar zonnepanelen van 5k op liggen.. raar verhaal
@@rolling-1991het is geen raar verhaal, dat is uw invulling . Je door een verkopende partij in een keurslijf laten drukken, door zijn of haar ideologie uit een grijs verleden , waar langzamerhand anders over gedacht word is het probleem. Zeker nu in een tijd dat dat soort installaties van alle kanten negatief benaderd wordt. En vaak ook kosten bij komen kijken....Komt bij dat het ook vreselijk lelijk staat op vooral woningen met schuine daken. Zet 2 identieke woningen naast elkaar. Dan weet ik zeker dat die zonder die schitterende panelen meer hits krijgt. 😊
Bron? "Trust me bro"? Bij de meeste huizen is het aantal zonnepanelen afgestemd op het "normale" verbruik. En als ze er al liggen, dan hoef je zelf niets meer te investeren.