Rocket stove central construction 7

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 27 вер 2020
  • Mounting the frame on the contour of the bell for the hob.

КОМЕНТАРІ • 28

  • @mihneacrin5518
    @mihneacrin5518 3 роки тому

    Salut..! Cam ce temperatura se atinge la capătul de sus al raizerului...???

    • @ExpertDYI
      @ExpertDYI  3 роки тому +3

      Începând de la aproximativ 200 grade Celsius la un foc mai mic până la 260 și peste odată cu mărirea (alimentarea cu mai mult lemn) focului temperatură măsurată pe plită. Se pot atinge temperaturi mai mari cu un foc la maxim, însă aceasta nu se va folosi așa după intrarea în randament a agregatului, ci cu un foc mic și intens. Pe capătul direct al riserului temperaturile sunt mai mari decât cele măsurate pe plită, însă nu le-am măsurat niciodată. Deși agregatul efectiv în arzător poate atinge temperaturi foarte mari el va fi exploatat doar până în 800 grade la baza de jos pentru exploatarea monoxidului de carbon. Diferența va fi în temperatura preluată de serpentină și pierderile exterioare ale riserului.

  • @ionvarlan2189
    @ionvarlan2189 3 роки тому

    Salut Virgil nu cred că serpentina poate sa și facă treabă.Cate calorifere are?

    • @ExpertDYI
      @ExpertDYI  3 роки тому +3

      Probabil 4 calorifere cu tot cu cel din baie. Camerele sunt mai multe. Nu știu ce decizie va lua vecinul, anul acesta oricum nu le va echipa pe toate. Serpentina va face față mai ales că boilerul interior va avea rolul în circuit de micropuffer. Deci ambele vor avea rol de preluarea căldurii după aprinderea focului.

  • @mihneacrin5518
    @mihneacrin5518 3 роки тому

    Salutari..! Rezista adezivul super flexibil la temperatura asa mare?

    • @ExpertDYI
      @ExpertDYI  3 роки тому +4

      Rezistă dacă îi respectați timpii de uscare. Însă întotdeauna elementele din metal trebuie prinse nu doar cu adeziv pe cărămidă. Va trebui să aveți și cleme metalice care să se prindă de cărămidă, am arătat mai în detaliu acest aspect în filmările despre soba rachetă cu încălzire în pardoseală. Însă aici s-a îmbunătățit mult metoda ca rapiditate în metoda de lucru dar și calitativ. Într-un final adezivul va ține doar cărămizile lipite între ele. De așa natură trebuie realizate îmbinările. Altminteri eu am făcut o sobă rachetă unde am îmbinat cărămizile doar cu argilă în amestec cu nisip (lut îi spune la noi), ele stând fixate în această situație doar din propria greutate. Soba se comportă excelent și astăzi fără nici o problemă.

  • @ecaterinabercu9193
    @ecaterinabercu9193 2 роки тому

    Bună seara! În primul rând, doresc să vă mulțumesc pentru materialele informative/educative realizate și pentru bunăvoința și dedicarea cu care răspundeți la întrebările punctuale. Am descoperit această serie cu vreun an în urmă, și oricât m-a atras această soluție de sobă de gătit și încălzit tip rachetă, care are rol și de centrală, am fost nevoită să o las deoparte pentru o vreme, căci mi s-a părut complicat de pus în operă fără meșterul specialist (respectiv, dvs.) la fața locului. Până acum nu pot spune că am găsit altă soluție practică pentru căsuța de la țară pe care vreau să o reabilitez și să o locuiesc. Așa că m-am hotărât să vă scriu pentru a vă întreba dacă, printre toți oamenii care v-au contactat până acum pentru clarificări, sfaturi, etc., știți să fie cineva dispus să construiască soba pentru o terță persoană (respectiv, pt mine)? Menționez că locația ar fi în zona Huedin, jud. CJ. Vă mulțumesc!

    • @ExpertDYI
      @ExpertDYI  2 роки тому

      Nu am căutat să colaborez cu nimeni din cei care mai fac sobe rachetă sau alte variante de sobe. Nu trăiesc din asta și nici nu intenționez. Doar am prezentat îmbunătățirile pe care eu le-am adus versiunilor existente pe internet. După ce am obținut rezultate satisfăcătoare am vrut doar să prezint în pași (cât mai simpli am reușit eu fără să pregătesc vreun speach pentru asta) astfel încât cine are ceva abilități să-și facă. Atât.

    • @ecaterinabercu9193
      @ecaterinabercu9193 2 роки тому

      @@ExpertDYI vă mulțumesc pentru răspuns, doar că nu prea e un răspuns direct și la obiect :) Ceea ce mi-ați explicat aflasem deja din răspunsurile la comentarii anterioare, acum voiam doar să știu nu dacă ați căutat să colaborați cu cineva, ci dacă cineva dintre cei care v-au contactat pt mai multe informații legate de construirea acestei sobe a ținut legătura în mod mai constant cu dvs. și știți că ar fi capabil să o construiască, pentru a îl putea pune în contact cu oameni (ca mine) care nu ar putea să se aventureze să construiască o astfel de sobă singuri. Vă mulțumesc :)

    • @ExpertDYI
      @ExpertDYI  2 роки тому +1

      Sunt care m-au contactat, care au și construit, aici repet, nu am ținut legătura cu ei, sunt mai mulți și efectiv nu m-a interesat cine sunt astfel încât acum să știu măcar cum îi chiamă sau de unde să îi iau. Dar sunt din cei care și-au făcut tot pentru ei, nu care practică așa ceva.

    • @ecaterinabercu9193
      @ecaterinabercu9193 2 роки тому

      @@ExpertDYI înțeleg, mulțumesc !

  • @zenochiritescu194
    @zenochiritescu194 2 роки тому

    Salut,se poate face boiler dintr-un butoi de bere de inox?.

    • @ExpertDYI
      @ExpertDYI  2 роки тому +3

      Se poate face. Trebuie avut în vedere puterea agregatului. În general boilerele mici vor clocoti înainte de a încălzi agregatul în felul în care le-am montat eu. Astfel că eu recomand boilerele de minim 160 litri.

    • @zenochiritescu194
      @zenochiritescu194 2 роки тому

      @@ExpertDYI Multumesc pt. raspuns.

  • @viorelviorel5981
    @viorelviorel5981 2 роки тому

    Câți centimetri sânt de la nivelul șapei până la baza clopotului

    • @ExpertDYI
      @ExpertDYI  2 роки тому

      Nu i-a măsurat nimeni. Însă avem așa: 40 cm sub boiler, boilerul de 1 metru înălțime, 10 centimetri între boiler și cuptor, cuptorul între 21 și 24 cm înălțime, deasupra cuptorului până la plită între 7 și 10 cm, înălțimea clopotului suprateran între 84 și 92 cm.

  • @gabimoldovan7811
    @gabimoldovan7811 3 роки тому

    Rama si plita sunt din fonta si cumparate din comert !? Sau facute di otel si asamblate prin sudura aferenta !? In rest felicitari pentru ambitiosul si originalul proiect !!!!

    • @ExpertDYI
      @ExpertDYI  3 роки тому +4

      Rama este confecționată din tablă de 5 mm grosime (OLC 50), sudată. Din experiența anterioară nu recomand fonta deoarece crapă la acest tip de agregat. Plita din tablă de 2, 5 mm, aceeași compoziție în carbon, nu banala tablă din comerț.

    • @valentinmirelionascu4505
      @valentinmirelionascu4505 2 роки тому

      @@ExpertDYI ma gandesc ca este mai accesibila aceasta tabla OLC 50 decat inox ul refractar . Totusi, unde a ti gasit o? Am tot cautat sa intreb de pret, dar nu gasesc pe net nimic

    • @valentinmirelionascu4505
      @valentinmirelionascu4505 2 роки тому

      @@ExpertDYI cuptorul nu are treaba dar plita se face la mijloc ca si cozonacul .

    • @valentinmirelionascu4505
      @valentinmirelionascu4505 2 роки тому

      Trebuia sa fi comandat din prima refractar, ajungea o coala si de cuptor si de plita ....

    • @ExpertDYI
      @ExpertDYI  2 роки тому

      Fii te rog mai explicit.

  • @levilevente5899
    @levilevente5899 3 роки тому

    Spuneti-mi cât costă toată lucrarea de la A la Z va rog frumos și un număr de telefon dacă se poate

    • @ExpertDYI
      @ExpertDYI  3 роки тому +1

      Dorm profund spre dimineață, nu vreau să fiu deranjat la telefon de vreun binevoitor. Nu fac pentru nimeni comercial astfel de lucrări. Costul se rezumă în materialele folosite și câteva zile de muncă. Dacă vă pot ajuta cu vreo informație exactă puneți întrebarea bine punctată aici.

    • @levilevente5899
      @levilevente5899 3 роки тому

      @@ExpertDYI Un număr de telefon îmi trebuie să iau contact cu ci e face astfel de sobe. Doar atât vreau

    • @ExpertDYI
      @ExpertDYI  3 роки тому +2

      Eu le-am construit pe cele de pe canalul meu. Aceasta care este și centrală și-a făcut-o vecinul meu, cu puțin ajutor din partea mea. Nu face la nimeni, și-a făcut pentru el. Nici eu nu fac nimănui. Filmările au fost postate pentru ca alții să prindă curaj și să-și facă, atât.