PROTEIINISYNTEESI & AMINOHAPPOMYYTIT

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 22 жов 2024

КОМЕНТАРІ • 35

  • @Aslakki100
    @Aslakki100 7 років тому +3

    Olipas jälleen kerran hyvä video! Nämä videot on kyllä tosi hyvin tehtyjä ja videoissa käsitellyt asiat sekä aiheet selitetty tarpeeksi yksinkertaisesti ja maanläheisesti niin että tämmöinen tavallinenkin aloitteleva punttipate ne ymmärtää.

  • @wyldechild87
    @wyldechild87 7 років тому +1

    Just oli aiheesta keskustelua... Tää teidän video tuli just eikä melkein oikeaan aikaan. Mahtavaa settiä taas ja niinku aina propsit noista linkeistä ettei oo pelkkää mielipiteiden pullauttelua.

  • @tasoicrew5493
    @tasoicrew5493 7 років тому +1

    Teitä olikin jo ikävä. Itse olen pitkään käyttänyt intrana Trec Nutritionin Max Carb-tuotetta jossa on maltoa ja elektrolyyttejä. Ei aminohappoja siis ollenkaan. Makuvaihtoehtoina Lemon, Peach ja Blackurrant. Kilohinta 7.90e, ei paha verrattuna BCAA/EAA tuotteisiin.

    • @tjuho
      @tjuho  7 років тому +1

      Tuo kuulostaa itseasiassa aika pätevälle vaihtoehdolle!

  • @kapeey5473
    @kapeey5473 7 років тому +1

    Vihdoin mun toive toteutui 😍 Kiitos!

  • @mattopiiska7973
    @mattopiiska7973 7 років тому +1

    Hyvä video taas. John Meadowsilta tuli tunti teidän videon jälkeen video samasta aiheesta (taisi viitata samaan tutkimukseenkin?). Meadows käänsi asian niin että kannattaa ottaa EAA:ta. Mielipide tähän, siis EAA toimiiko vai kallis mehu? Meadows toki kauppaa itse kyseistä pulveria.

    • @tjuho
      @tjuho  7 років тому +1

      Kiitos :) Joo Meadows viittasi samaan tutkimukseen ja ehdottomasti olemme samoilla linjoilla, joissain tapauksissa EAA:sta voi olla hyötyä (niinkuin tutkimuksessakin mainittiin). Tämän hetken datan mukaan EAA on "neutraali" lisäravinne, eli esimerkiksi paastotilassa treenatessa siitä on varmasti hyötyä. Mutta ihan oikeaa dataa sen hyödyllisyydesta ei ole, varsinkin jos kaloreiden ja proteiinin saanti on muuten päivän mittaan kohdallaan. Painottaisimme kumminkin nimenomaan intrahiilarin toimivuutta. Itse en käytä EAA:ta, enkä valmennettavillenikaan suosittele, muutamaa tapausta lukuunottamatta.

  • @joneslaakso
    @joneslaakso 7 років тому +1

    Miksi sotkea utti tähän? Utti, mainio heppu, kiva kalakaveri, kaveri. Kyllä saisitte tarkistaa toimintamallejanne, mielipaha tuli, ei kiva jos jotkut alkaa pelleilemään toisten kustannuksella. Laine teki eilen 1+0.

  • @pallikainen1
    @pallikainen1 7 років тому +1

    Hei vaan!
    Monessa artikkelissa lukee bcaa-juomien käytön vähentävän "henkistä uupumista" ja blokkaavan serotoniinin vaikutusta.. Onko noi ihan huuhaata, vai auttaako bcaa treenaamaan kovempaa pidempään?

    • @tjuho
      @tjuho  7 років тому

      Moi!
      Meille ei ole tullut tutkimusta vastaan jossa todettaisiin näin. Olisiko sinulla näitä artikkeleita tallessa tai oletko tsekannut mihin näiden artikkeleiden väitteet perustuu?

    • @pallikainen1
      @pallikainen1 7 років тому +1

      Joo nämä mun "artikkelit" on lähinnä bodaajien blogikirjoituksia ja muuta markkinointiroskaa, eikä niinkään neutraaleja tutkimuksia. Mutta itse esim. olen käyttänyt supermass intrazonea ja huomannut siinä piristäviä vaikutuksia reenin loppupuolella, vaikka en odottanut sellasia joten tuskin lumevaikutusta(?).
      Tässä sen tavaran sisältö, onko wörtti? :D
      Ravintosisältö per annos (40 g):
      Advanced Lactic Acid Buffer Matrix™
      L-sitrulliini-DL-malaatti/L-sitrullin-DL-malat 5 000 mg, beeta-alaniini/beta-alanin 3 000 mg.
      Complete EAA Mix
      L-leusiini/L-leusin 7 000 mg, L-valiini/L-valin 4 000 mg, L-isoleusiini/L-isoleusin 4 000 mg, L-lysiini/L-lysin 1 500 mg, L-metioniini/L-metionin 600 mg, L-treoniini/L-treoniini 300 mg, L-fenyylialaniini/L-fenylalanin 300 mg.
      Ultra-High-Leucine BCAA Complex™
      L-leusiini/L-leusin 4 000 mg, L-isoleusiini/L-isoleusiini 500 mg, L-valiini/L-valin 500 mg.
      Ultimate Anti-Catabolic Complex™
      L-glutamiini/L-glutamin 5 000 mg, L-glysiini/L-glysin 1 000 mg, vapaa/fri HMB 500 mg, L-alaniini/L-alanin 500 mg, fosfatidyyliseriini/fosfatidylserin 200 mg.
      Mineral & Electrolyte Mix
      Natrium 98 mg (kloridi/klorid), kalium 131 mg (kloridi/klorid, 6,5%*), magnesium 40 mg (sitraatti/citrate, 10,6%*), kalsium 105 mg (sitraatti/citrate, 13,1%*).
      Cell Volumizer Matrix™
      Kalsiumglyserofosfaatti/kalciumglycerofosfate 25 mg, kaliumglyserofosfaatti/kalium-glycerofosfate 25 mg, natriumglyserofosfaatti/natriumglycerofosfat 25 mg.
      Ammoclear™
      L-ornitiini L-aspartaatti/L-ornitin L-aspartate 500 mg

    • @tjuho
      @tjuho  7 років тому +2

      Hyvin mahdollista. Oletko kokeillut hiilihydraattipitoista urheilujuomaa treenin aikana? Jos haluat käyttää aminohappoja treenin aikana, EAA on huomattavasti parempi vaihtoehto!

  • @tasoicrew5493
    @tasoicrew5493 7 років тому +1

    Niin vielä sen haluaisin sanoa, että Day With J-tyyppisiä videoita katsois enemmän ku mielellään.

  • @xTimzqu
    @xTimzqu 7 років тому

    Kun BCAA tai EAA ei ole kannattavaa ottaa aterioiden välissä, niin mitenkäs aterioiden kanssa? Jos esimerkiksi aamupalalla joisi EAA:ta turvaamaan leusiinin saantia? Onko tässä tarkoituksessa vain "kallista mehua" vai olisiko siitä jopa jotain hyötyä?

    • @tjuho
      @tjuho  7 років тому

      Aterioiden yhtyedessä turvaamaan riittävä aminohappojen saanti on ihan hyvä peruste. Tosin miksi et söisi vain ruokaa vähän enemmän kun se ajaa saman asian?

  • @maurihamalainen9155
    @maurihamalainen9155 5 років тому +1

    Treenatkaa. Syökää normaalia monipuolista ruokaa. Ja se on siinä. Sit kun haluatte möykyiksi möykkyjen joukkoon tutustukaa erilaisiin hormonivalmisteisiin jotka kasvattavat lihaksia supernopeasti mutta tuhoavat sisäelimet ja ennenkaikkea sydämen, maksan ja munuaiset. Oma valinta haluaako olla kovakuntoinen ja kiinteä, nopea vai möykky ja kankea ja hidas. Itse aina mietin, että mitä super isoilla lihaksilla tekee? Ei jaksa leukoja vedellä, ei pelata mitään kun kunto loppuu ja kun kysytään naisilta niin möykyt ällöttää mutta tiukat vaijerilihakset vetää puoleensa. Pekka Niskan nosturit nostavat sitten ne yliraskaat kuormat. ;)

  • @Moh1Z
    @Moh1Z 7 років тому +1

    Mitäs sit jos päivän kalorit ovat niin korkealla, että ruokaa pitää syödä usein ihan käytännössä sen vuoksi, että saa sen kaiken ylipäätään syötyä?

    • @tjuho
      @tjuho  7 років тому +2

      Hyvä kysymys! Päivittäinen kalorimäärä on silloin tärkeämpi kuin ruokien ajoitus!
      Kokemukseni perusteella on kumminkin helpompi syödä vähän harvemmin isompia aterioita. Tällöin ei tarvitse koko ajan olla ruokakipon äärellä ja välissä saattaa jopa ehtiä tulla nälkä. Esimerkiksi omalla kohdallani syön 3-4 ateriaa, jolloin kalorimäärät on 1000-2000 per ateria. Kannattaa myös tarkastella käyttämiäsi ruoka-aineita :)

  • @ville240
    @ville240 Рік тому

    Saisko lisää näitä?

  • @tuomaz
    @tuomaz 7 років тому

    Tehkää seuraavaksi video missä toteatte kreatiinin ja vitargon huuhaaksi.

    • @tjuho
      @tjuho  7 років тому +1

      Meillä ei valitettavasti ole todisteita kreatiinin toimimattomuudesta, päin vastoin! Vitargosta sen sijaan voidaan kyllä keskustella. Hyvin kallista se ainakin on, verrattuna esimerkiksi maltoon.

  • @joni.sirvio8867
    @joni.sirvio8867 7 років тому

    Onko katabolia aina sama kuin lihaksen purkaminen aminohapoiksi? Eikös kropalla oli jokin aminohappo varasto eli ns aminohappo pooli?

    • @juhosuomi2551
      @juhosuomi2551 7 років тому +2

      Ei ole. Katabolia tarkoittaa yleisesti hajottavaa aineenvaihduntaa eli esimerkiksi glykogeenin purku kehossa energiaksi on kataboliaa näin yhtenä esimerkkinä. Usein puhutaan "aminohappopoolista", mutta tämä ei ole mikään yksi tietty varasto, jonka voi paikantaa,. Se käsittää yleisesti kaikki kehossa olevat vapaat aminohapot (pääosin solujen sisässä), jotka ovat jatkuvasti dynaamisessa tilassa eli niitä tulee jatkuvasti lisää katabolisissa reaktioissa ja niitä vähenee jatkuvasti käytettäessä rakennuspalikoiksi anabolisissa reaktiossa.

  • @uberlutnant
    @uberlutnant 7 років тому

    Eikö esim. bcaa:lla ole kuitenkin ole osoitettu olevan hyötyä lihasmassan säilyttämisessä pikäkestoisissa aerobisissa suoritteissa, kestävyyslajeissa?

    • @tjuho
      @tjuho  7 років тому

      Pitkäkestoisissa suorituksissa "ehditään" jo käyttämään aminohappoja energiaksi. Tällöin puhutaan jo lähemmäs maratonin mittaisista tai pidemmistä suorituksista. Eli olet täysin oikeassa!

    • @Mylada
      @Mylada 7 років тому

      Toisaalta miksi säilyttää lihasmassa kestävyyslajeissa, jos se on lähinnä haittana?

    • @uberlutnant
      @uberlutnant 7 років тому

      Siksi että tällainen peruspunttaajakin viihtyy paitsi salilla myös ladulla. Pelkästään kestävyyslajeja treenaavalle liiasta lihasta on vain haittaa.