PARIZERU’ la control! Am testat nouă produse: unul CURĂȚEL, restul pârnaie | Starea Nesănătății #27

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 25 жов 2024

КОМЕНТАРІ • 742

  • @StareaSanatatii
    @StareaSanatatii  2 місяці тому +122

    “Acidul ascorbic este un aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, regăsit în mod natural în majoritatea fructelor şi legumelor şi cunoscut sub denumirea de Vitamina C. Fiind un component natural al alimentelor, acidul ascorbic are un rol de neînlocuit în buna desfăşurare a tuturor proceselor biochimice care au loc la nivelul organismului uman, rol pe care, din păcate, aditivul E300 nu îl poate înlocui. Acesta este un produs industrial sintetizat prin fermentaţia glucozei, urmată de o oxidare chimică, ce nu poate fi utilizat drept supliment vitaminic.Cantitate max zilnică permisă/corp: Doza zilnică admisă nu este limitată. Doza de încorporare în alimente: Nespecificat. Efecte secundare: NU. Descriere efecte secundare: Nu produce efecte secundare la cantităţile utilizate în alimente. Contraindicatii:Nespecificat. Utilizabil pentru copii: NU. Descriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.
    Acid citric este un aditiv alimentar din categoria regulatorilor de aciditate, fiind utilizat şi ca aromatizant. Potenţează efectul antioxidanţilor şi gelificanţilor şi contribuie la formarea emulsiilor. În mod natural, acidul citric se găseşte în fiecare celulă vie. Pentru uz industrial se obţine prin fermentarea melasei sau zahărului în prezenţa mucegaiului Aspergillus niger. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în produse pe bază de fructe, legume, lapte, în uleiuri şi grăsimi neemulsionate şi emulsionate, produse de panificaţie, patiserie, cofetărie etc., cât şi în produse destinate sugarilor şi copiilor mici sănătoşi, în cantităţi prevăzute de reţete. Cantitate max zilnică permisă/corp: Doza zilnică admisă nu este limitată.
    Alginatul de sodiu este un aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, agent de îngroşare şi de aglomerare. Este sarea de sodiu a acidului alginic. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în toate produsele lactate, în dulciuri, creme, grăsimi emulsionate tartinabile cu sau fără arome, sosuri, îngheţate, fructe şi legume prelucrate, conservate, produse din carne, suplimente alimentare etc. Cantitate max zilnică permisă/corp: Nespecificat. Descriere: cantitate max zilnică permisă: Nu s-a stabilit o doză zilnică maximă admisă. Doza de încorporare în alimente: 500 mg/kg Descriere: doza de încorporare în alimente: Doza de incorporare în alimente: 500 mg/kg. Efecte secundare: NU. Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitățile încorporate în alimente. Contraindicatii:DA. Descriere contraindicații: Cantităţile prea mari pot duce la anemie, prin eliminarea masivă a fierului din organism. Utilizabil pentru copii: DA. Descriere utilizare copii: Acest aditiv este admis în alimentele pentru copii în limitele impuse.
    Caragenan. Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, agent de îngroşare, de umplere şi de aglomerare. Este un produs natural, obţinut din anumite specii de alge. Se utilizează şi ca substanţă - suport pentru alţi aditivi alimentari. Doza de încorporare în alimente: 300 mg/l. Contraindicații: DA. Descriere contraindicații: În doze mari, poate produce balonare şi flatulenţă.
    Eritorbat de sodiu. Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, reprezentând sarea de sodiu a acidului ascorbic. Cantitate max zilnică permisă/corp: Nespecificat. Descriere cantitate max zilnică permisă: Nu s-a stabilit o doză maximă admisă. Doza de încorporare în alimente: 500-1500 mg/kg. Efecte secundare: NU. Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare. Contraindicații: Nespecificat. Utilizabil pentru copii: NU. Descriere utilizare copii: Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.
    Nitrititul de sodiu este un aditiv alimentar din categoria conservanţilor, produs prin procedee chimice din azotatul de sodiu sau extras din zăcăminte naturale, deoarece se prezintă şi ca mineral natural. Este o pulbere de culoare albă, eficientă împotriva bacteriei Clostridium botulinum. În stomac, în prezenţa proteinelor, nitriţii formează nitrozamine, substanţe cu potenţial cancerigen. De asemeni, ei reacţionează cu hemoglobina, distrugând-o. Hemoglobina copiilor, în comparaţie cu hemoglobina adulţilor este mult mai sensibilă faţă de nitriţi, motiv pentru care copiii nu ar trebui să consume produse conţinând acest aditiv. Se recomandă citirea cu atenţie a etichetelor de pe alimente. Cantitate max zilnică permisă/corp: 0,06 mg/kg. Descriere cantitate max zilnică permisă: Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 0,06mg/kg corp, adică 1,2 mg pentru o persoană care cântăreşte 20 kg. Cantitatea de 1,2 mg nitrit de potasiu se poate regăsi în 6 - 12 grame de preparat din carne. Doza de încorporare în alimente: 100-180 mg/kg. Descriere doză de încorporare în alimente: Se foloseşte în cantitate cuprinsă între 100 mg/kg şi 180 mg/kg la produsele din carne conservate prin sterilizare, sărare, uscare sau afumare. Efecte secundare: Nespecificat. Contraindicații: DA. Descriere contraindicații: Substanţe cu potenţial cancerigen. Utilizabil pentru copii: NU. Descriere utilizare copii: Nu este permis în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.”
    Sursa: infocons.ro

    • @mioeconomist9749
      @mioeconomist9749 2 місяці тому +8

      Vă mulțumesc din suflet pentru munca depusă și pentru informațiile prețioase.
      Succes în efortul pentru o Românie educată!❤

    • @elLuKa
      @elLuKa 2 місяці тому +5

      Foarte bune explicațiile detaliate de aici în raport cu videoul! Așa se poate observa mai bine care sunt "ingredientele" periculoase. ❤

    • @marovicischian5086
      @marovicischian5086 2 місяці тому

      Ghinion pentru mâncătorii de mezeluri 🤦

    • @f.dan95
      @f.dan95 2 місяці тому +6

      Nenea da dc nu le spui toate lucrurile astea in video că astea din ziua de azi nu știe să citește ai făcut un video sa lei citit eticheta in loc sa explici ce sunt acele ingrediente și cum sunt produse și ce efecte devastatoare și asupra sănătății

    • @Ygr3ku
      @Ygr3ku 2 місяці тому

      Da, mezelurile contin "aditivi" si "E-uri", dar daca nu le mananci crude ci le tragi putin la tigaie (ma refer la feliile de mezeluri), o sa fie mult mai bune si mai gustoase decat mancate crude, pe o felie de paine cu mustar.
      Caldura distruge bacteriile si alte chestii.
      Concluzie: Prajiti mezelurile. Vor fi mult mai gustoase.
      Ps: Nu adugati sare, contin ele destula deja...
      PS2: Sper ca e clar ca acest comentariu nu trebuie luat in serios. (Mai putin partea din Ps)
      PS3: Daca nu intelegi acest comentariu, nu te deranja sa raspunzi la el.

  • @floringhinea8075
    @floringhinea8075 2 місяці тому +108

    Anul ăsta fac doi ani de zile de când nu mai mănânc mezeluri. Felicitări, domnule Dragoș Pătraru, pentru educația alimentară!

    • @florinnyc6371
      @florinnyc6371 2 місяці тому +4

      @@floringhinea8075 sunt și mezeluri ok dar sunt msi scumpe și de obicei nu se găsesc ka supermarket

    • @XTREAMER5423
      @XTREAMER5423 2 місяці тому +5

      @@florinnyc6371 Sunt. Dar chiar și așa, încerc să limitez pe cât posibil. Dacă am niște carne de porc sau ceva de friptură, prefer să o pun pe ea în sandwich

    • @mariaan7398
      @mariaan7398 Місяць тому +2

      Să citești etichete este educație alimentară ? 😂😂😂

    • @XTREAMER5423
      @XTREAMER5423 Місяць тому

      @@mariaan7398 Într-un fel sau altul, da, este, pentru că poți căuta pe internet toate substanțele de pe etichete.

    • @sarademartino5408
      @sarademartino5408 Місяць тому +1

      ​@@mariaan7398da.mai ales dacă și înțelegi ceea ce scrie

  • @stefanpatrichi2608
    @stefanpatrichi2608 2 місяці тому +30

    Această emisiune mi-a ușurat procesul de educare a fetiței mele. Felicitări!

    • @adrianbuzdugan4298
      @adrianbuzdugan4298 2 місяці тому +3

      daca va educati copiii dupa gandirea omului asta e foarte rau

  • @dragosbulancea5273
    @dragosbulancea5273 Місяць тому +6

    Foarte educativa emisiunea. Acest episod este despre chimicale.

  • @catalyn33-d9z
    @catalyn33-d9z 2 місяці тому +102

    Cu povestea asta din 1984,am inchis toti nostalgicii. "Pe vremea aia era bine,mancam sanatos."

    • @Shadowboro2
      @Shadowboro2 2 місяці тому

      Vezi ca regimul comunist in Romania nu a existat doar in acei 10 ani de lipsuri si deficiente majore (anii '80) despre care tot turuie necontenit mass-media. Intreaba-ti bunicii sau parintii (daca e cazul) cum era mancarea romanilor in anii '60 - '70 si vei afla ca erau de toate si se manca absolut sanatos in comparatie cu porcariile din supermarketurile de acum (diverse, variate, dar pline ochi de zahar si aditivi / conservanti / coloranti cancerigeni).
      Nu zic sa nu critici ce merita criticat din perioada comunista (si sunt destule lucruri de criticat), dar nici sa inghiti propaganda mass-media fara sa o digeri sau sa o treci prin filtrul propriei ratiuni si a vorbelor unor oameni care chiar au trait in comunism, nu care vorbesc despre el din auzite sau din ce au vazut pe UA-cam.
      Eu l-am prins doar la final (ca am 38 de ani, fiind nascut in 1985) dar pe mine parintii m-au invatat nu doar despre partile rele ale comunismului in Romania (despre care sunt de acord ca trebuie sa se vorbeasca si sa nu fie uitate de noile generatii), ci si despre partile bune ale acelui regim. Iar pe cei care cred ca au fost doar parti rele nu pot decat sa ii compatimesc si sa ma intreb cum de sunt dispusi sa se lase atat de usor manipulati de mass media si de cei care au tot interesul sa denigreze complet anumite perioade din istoria tarii noastre (la fel cum ne denigreaza si personalitatile istorice si pe cei care au luptat pentru neamul asta).
      Nu pot decat sa sper ca - data viitoare cand vei mai posta vreun comentariu referitor la subiectul comunismului si asa-zisei "nostalgii" pentru el - te vei documenta mai bine si vei folosi propria ratiune inainte de a "inchide toti nostalgicii" care spre deosebire de tine au trait in perioada aia sau au avut rude si apropiati care le-au oferit perspectiva unor persoane care chiar au trait comunismul, nu doar l-au vazut terfelit la televizor dupa 1989.
      P.S. : Nu sunt nici fiu de securist, nici de UTC-ist nici de altceva, ci al unor medici generalisti neafiliati in vreun fel regimului; dar sunt un om cu capul pe umeri care trage propriile concluzii doar dupa ce analizeaza rational atat experientele personale cat si pe cele ale celor din generatiile precedente. Si comparand comunismul romanesc cu democratia romaneasca (mai ales cea de dupa 2000) sunt destule capitole la care democratia se claseaza mult sub comunism (inclusiv justitia, oridinea publica, etica si conduita morala a populatiei, lacomia).
      De exemplu daca ar fi sa te iei dupa mass-media noastra de acum, ai zice ca inchisorile in comunism erau pline doar de dizidenti anti-comunisti si rebeli / protestatari contra regimului, cand de fapt pe langa cei enumerati mai sus erau si o sumedenie de infractori, borfasi si golani care acum in democratie misuna liber si fac legea pe strazi dupa bunul plac, fara pic de respect pentru ceilalti cetateni sau pentru lege).

    • @NotMeNow848
      @NotMeNow848 2 місяці тому +20

      Chiar mereu mi-am pus întrebarea, de ce lumea își dorește sa se întoarcă în comunism: era dezastru de greu sa găsești alimente, darămite sănătoase. Nu s-a specificat aici, dar margarina a fost mereu la moda când eram eu copil. Lumea mai cumpara parizer și din sărăcie, asa tind sa cred. M-am speriat, când la profi, am văzut parizer cu 3.18 lei un baton. Cum sa fie atât de ieftin?

    • @Maria-e1q7c
      @Maria-e1q7c 2 місяці тому

      Dar creșteau un porc o găină acum ne îndop cu carne trei d sintetica nu conpari atunci și acum multa fals cancerigen adausuri oameni își făceau propria băutură sănătoasă dar unde e mult e și nociv carnea roșie erau controle acum nimic

    • @gheorghe6620
      @gheorghe6620 2 місяці тому +4

      Mult mănînci băiete ... Și cu gura plină ...

    • @Ceausescu_Nicolae
      @Ceausescu_Nicolae 2 місяці тому +11

      Da,pe vremea aia era bine si mancam sanatos! Mediul rural reprezenta cel putin 50% din populatie,iar la tara,toti mancam din propriile gradini si curti..... Mai faceam troc cu vecinii.... Eu personal,nu mancam salam sau parizer ori alte preparate din comert,decat foarte foarte rar.... Acum chiar daca ai animale si gradina,animalele le hranesti cu produse modificate genetic iar legumele fara chimicale nu mai cresc......

  • @Numorfutinca
    @Numorfutinca 2 місяці тому +220

    Cristim e aşa curat.... nici carne nu au pus

    • @zizinnnn
      @zizinnnn 2 місяці тому +9

      Proteina din mazare is king

    • @cristinagheorghe2953
      @cristinagheorghe2953 2 місяці тому +1

      Ha-ha-ha

    • @XTREAMER5423
      @XTREAMER5423 2 місяці тому +3

      Acolo, să fie, gen 😂😂😂
      Oricum, prefer să limitez și să consum carne de porc românească. :))

    • @IleanaVasilescu-b3q
      @IleanaVasilescu-b3q 2 місяці тому

      ​@@XTREAMER5423🎉❤🎉💫👩‍❤️‍👨🥇♥️💎🎩

    • @IleanaVasilescu-b3q
      @IleanaVasilescu-b3q 2 місяці тому +1

      🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉♥️

  • @Laur-MCH95
    @Laur-MCH95 2 місяці тому +19

    Respect tinutul secuiesc pt produsul curat, toata stima!😊

  • @gligormariana3276
    @gligormariana3276 2 місяці тому +27

    Felicitări, Dragoș Pătraru! Sunt profesor în învățământul preuniversitar, de peste 36 ani ! Admir oamenii OAMENI. Fii binecuvântat!

    • @iuliandragomir1
      @iuliandragomir1 2 місяці тому +1

      oamenii! DOM PROFERSOR!

    • @ficsongeorge
      @ficsongeorge 2 місяці тому +7

      ​@@iuliandragomir1 ești cu diploma Iuliane, să mor de nu a trecut pe lângă tine

    • @iuliandragomir1
      @iuliandragomir1 2 місяці тому +1

      @@ficsongeorge Cine? Dragos Patraru? Nu e o problema el oricum e o salcie. Se unduieste dupa cum bate vantul!

    • @ficsongeorge
      @ficsongeorge 2 місяці тому

      @@iuliandragomir1 varule ești bâtă, adu un argument valid!

    • @emanuelmocanu9229
      @emanuelmocanu9229 2 місяці тому +1

      na cum era să te lauzi că ești tu profesor de 36 de ani în învățământul preuniversitar...😂

  • @alexp8050
    @alexp8050 2 місяці тому +6

    Aur curat, emisiunea asta❤

  • @lazanualex9224
    @lazanualex9224 2 місяці тому +8

    Bravo faci o treabă extraordinară, informații extrem de utile, content foarte calitativ și cantitativ ❤❤❤

    • @IleanaVasilescu-b3q
      @IleanaVasilescu-b3q 2 місяці тому

      😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊🎩

  • @paul226
    @paul226 2 місяці тому +28

    Respect! Ce ar fi bine sa faceti si emisiune despre cum si din ce sunt facute sosurile de tomate tip Ketchup din comert? Si alea contin zaharuri si aditivi, conservanti.

    • @suveranitatesuveranitate1675
      @suveranitatesuveranitate1675 2 місяці тому +2

      cam tot contine citeste eticheta

    • @dragos9134
      @dragos9134 2 місяці тому +2

      Vrei ketchup ? Dar sos de rosii ce are ? Roșii pasate cu sare, piper si condimente la alegere cu putin ulei de masline e mortal!

    • @matacaafrodita7841
      @matacaafrodita7841 2 місяці тому +1

      Cu intrebarea ta m-ai dus cu multi ani in urma.Eram copil de tarani..si la sfarsit de septembrie ,inceput de ocombrie cand parintii nostrii aveau conservele de iarna pregatite,cu ajutorul celor mici😢 care.nu stiau de munte sau mare..vax concedii, vacante..revin..ne scoteau de la ore sa adunam ulimele recole inainte de a pica bruma..in timp ce orasenii erau la ore..imi amintesc cu cata ura...si satisfactie..eu si colegii aruncam rosii stricate in ladite 😂😂😂 si uram de bine celor care mancau conserve.

    • @IleanaVasilescu-b3q
      @IleanaVasilescu-b3q 2 місяці тому

      ​@@suveranitatesuveranitate1675🎉❤🎉💫👩‍❤️‍👨🥇♥️💎🎩

    • @IleanaVasilescu-b3q
      @IleanaVasilescu-b3q 2 місяці тому

      ​@@dragos9134👍🎉❤🎉👍💫👩‍❤️‍👨♥️👩‍❤️‍👨🥇💎🎩

  • @LadyAnn8
    @LadyAnn8 Місяць тому +3

    Sustin, multumim!🎉

  • @zoeleonesse5719
    @zoeleonesse5719 2 місяці тому +29

    Avea dreptatea mama. Nu cumpara NICIODATA , mezeluri. Deloc! Noi , copiii eram nemultumiti , dar aveam sanatatea asigurata.

    • @IleanaVasilescu-b3q
      @IleanaVasilescu-b3q 2 місяці тому +2

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🎩

    • @IleanaVasilescu-b3q
      @IleanaVasilescu-b3q 2 місяці тому +1

      👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍🇧🇪

    • @IleanaVasilescu-b3q
      @IleanaVasilescu-b3q 2 місяці тому +1

      😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊🎩

    • @IleanaVasilescu-b3q
      @IleanaVasilescu-b3q 2 місяці тому

      👩‍❤️‍👨👩‍❤️‍👨👩‍❤️‍👨👩‍❤️‍👨👩‍❤️‍👨👩‍❤️‍👨👩‍❤️‍👨👩‍❤️‍👨👩‍❤️‍👨👩‍❤️‍👨👩‍❤️‍👨👩‍❤️‍👨👩‍❤️‍👨👩‍❤️‍👨👩‍❤️‍👨🇧🇪

    • @lilicagarneata3283
      @lilicagarneata3283 17 днів тому

      Subscriu.Și in familia mea la fel 😊

  • @lesagabi3246
    @lesagabi3246 2 місяці тому +46

    Am lucrat în fabrica de mezeluri între 1988 și 1993...am văzut ce se punea în mezeluri și mi- a fost de- ajuns.Treptat am renunțat la mezeluri,în prezent consum peste,rar pastrama de curcan sau de vita.Vreau să ajung să renunț definitiv la carne și sa consum doar peste.Foarte bună emisiunea,fapt pentru care îți mulțumesc mult,Dragoș ❤.

    • @anubaral
      @anubaral 2 місяці тому +14

      bine gabi, renunti definitiv la carne dar pestele este leguma?

    • @lesagabi3246
      @lesagabi3246 2 місяці тому +2

      @@anubaral ma refeream la carnea roșie ( porc,vita)

    • @electrodacus
      @electrodacus 2 місяці тому +6

      @@lesagabi3246 De unde este pestele si cat mercur contine ?

    • @f.dan95
      @f.dan95 2 місяці тому

      Pestele e foarte toxic deoarece este hrănit cu tot felul de granule pline de toate alea otavă curată singuru care e bun e cel care îl prinzi de pe ape curgătoare râuri pâraie

    • @lidiarusu6675
      @lidiarusu6675 2 місяці тому +3

      Sanatate si multumiri I Pentru emisiunile extraordinaire Sper sa nu aveti probleme pentru adevarurile spuse si faptul ca ne informati sa putem consuma putin dar de foarte buna calitate

  • @ancaroman2691
    @ancaroman2691 2 місяці тому +4

    va multumesc pentru ca v-ati documentat, de acum stiu ce voi cumpara, in situatia in care voi avea vreo pofta. e foarte buna seria asta, ne ajuta sa luam decizii mai intelepte

  • @silviudumitru3968
    @silviudumitru3968 2 місяці тому +6

    Sa fiti sanatos Domnule Dragos!

  • @MrGabyGaming
    @MrGabyGaming 2 місяці тому +38

    Am incercat si eu parizerul de casa si este foarte bun, cu foarte putine incrediete si usor de facut reteta fiind printre cele mai curate:
    700 gr pulpa de pui fara os (sau curcan)
    300 gr piept de pui
    1,5 lingurita de sare (probati dupa gust)
    1 lingurita de piper (+ -)
    1 lingurita praf de usturoi (+ -)
    1 lingurita boia de ardei dulce
    si acoperit in folie 1/2 de bucatarie in functie de grosime.

    • @sweetycamy
      @sweetycamy 2 місяці тому +1

      + gelatina

    • @MrGabyGaming
      @MrGabyGaming 2 місяці тому +1

      @@sweetycamy Nu, este facut fara gelatina.

    • @MrGabyGaming
      @MrGabyGaming 2 місяці тому +3

      Daca eu am facut reteta fara gelatina si a fost super ok, cum sa spui ca nu e facuta fara? Daca nu crezi inceraca pe canalul Sebi Acasa> parizer si ai sa vezi. Si daca nici asa nu crezi testeaza reteta si vb dupa.

    • @f.dan95
      @f.dan95 2 місяці тому +1

      Ce caută praful de usturoi în rețeta asta e un produs sintetic nu conține usturoi

    • @Integroabysal
      @Integroabysal 2 місяці тому

      @@sweetycamy gelatina nu trebuie ca pielea de pui contine colagen bun , nu trebuie sa adaugi ceva chimic doar putina piele 50g la 1kg de carne +-

  • @danitcu7406
    @danitcu7406 2 місяці тому +8

    Ce ai spus la minutul 18:15,ai perfecta dreptate, am lucrat în abator și se făcea exact ce ai descris tu.
    Sper sa se trezească cât mai mulți și sa nu mai consume asemenea mizerii.
    Numai bine.

  • @stefanteodorescu1966
    @stefanteodorescu1966 2 місяці тому +3

    Felicitări maghiarilor ne dau lecții

  • @auricapopa8174
    @auricapopa8174 2 місяці тому +2

    Multumim!

  • @StefanComsa
    @StefanComsa Місяць тому +1

    Bravo Omule ! te urmaresc cu drag.

  • @anilenabratu9236
    @anilenabratu9236 2 місяці тому +11

    Am trăit tot ce expui în postarea ta. Toate sunt adevărate. Să-ți dea Dumnezeu multă sănătate!

  • @IleanaVasilescu-b3q
    @IleanaVasilescu-b3q 2 місяці тому +3

    Foarte bună, deosebit de interesantă emisiunea , cu informații foarte utile și prețioase ! Vă mulțumesc ! Felicitări și mult succes în continuare !👍🎉♥️🎉👍💫👩‍❤️‍👨♥️👩‍❤️‍👨🥇💎🎩

  • @dora2880
    @dora2880 Місяць тому

    Multumesc!!!!!!!!!

  • @elenabuligan
    @elenabuligan Місяць тому +1

    Va multumim.

  • @marovicischian5086
    @marovicischian5086 2 місяці тому +3

    Excelente sfaturi!

  • @fragmentsofknowledge2142
    @fragmentsofknowledge2142 2 місяці тому +71

    Un prieten de-al lui tata, are un câine de talie mică... în urmă cu câțiva ani era vai de el, îi cădea părul, era apatic și l-a dus la veterinar... cum l-a văzut i-a zis ... " Nu mai da parizer la câine că omori bietul animal... " a rămas șocat chiar îi dădea parizer și boabe...

  • @virginiagrigore7840
    @virginiagrigore7840 2 місяці тому +1

    Mulțumesc mult pentru informații!

  • @paulh5175
    @paulh5175 Місяць тому

    Super bune informatiile , multumesc , pacat ca esti great de urmarit , obositor😢

  • @loredanavaida7098
    @loredanavaida7098 Місяць тому +1

    Va,salut.doamne ajuta

  • @mihaivaduva4824
    @mihaivaduva4824 Місяць тому

    Bravo pentru expunere..

  • @sebymesteru
    @sebymesteru 2 місяці тому +11

    Cei de la Szekely Falat (sper ca am scris bine) fac o gramada de produse gen mezel si altele, fara E-uri,foarte bune calitativ insa din pacate destul de scumpe fata de "concurenta". Si eu urmaresc etichetele produselor pe care le cumpar si caut mereu sa aleg raul cel mai mic daca altfel nu se poate. Problema este puterea de cumparare mica a omului de rand,care nu-si prea permite mereu sa dea 70-80 lei/kg sau de multe ori peste - pe un baton de salam sau de parizer...

  • @victorstroe821
    @victorstroe821 2 місяці тому

    Mulțumim!

  • @flaviancarp7949
    @flaviancarp7949 2 місяці тому

    Mulțumim mult echipei 🙏

  • @eduardflutar8564
    @eduardflutar8564 2 місяці тому +1

    Foarte interesant episodul, felicitari!

  • @mimiiorga609
    @mimiiorga609 2 місяці тому +7

    Felicitări pentru curaj, pentru subiecte,poate vă aude cine trebuie să protejeze consumatorii, mulțumim 🙏🙏🙏

    • @IleanaVasilescu-b3q
      @IleanaVasilescu-b3q 2 місяці тому

      🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏♥️

    • @IleanaVasilescu-b3q
      @IleanaVasilescu-b3q 2 місяці тому

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🇧🇪

    • @costind6826
      @costind6826 2 місяці тому +1

      Pai, consumatorul trebuie sa se protejeze singur...

  • @marietarostas6788
    @marietarostas6788 Місяць тому

    Bade..ca bine zâci…asa o fost..m-ai teleportat in copilarie👍🏾

  • @pacopaco1307
    @pacopaco1307 2 місяці тому +1

    Ești tare 👍

  • @petruSarac
    @petruSarac 2 місяці тому +5

    Dupa ce am vazut emisiunea cu pate vegetal nu am mai mancat pate vegetal. Dupa emisiunea cu vegeta, nu am mai cumparat "baza pentru mancare", chiar daca cumparam fara MGS, natur si de aia buna, dar nu mai dau bani sa mananc zahar. Acum nu e cazul ca nu mai mananc carne de ani de zile. Va multumesc pentru tot ce faceti!

  • @angelasimion6274
    @angelasimion6274 2 місяці тому

    Multumim❤❤

  • @gheatza
    @gheatza 2 місяці тому +7

    imi place cand includeti si produse ok, e bine de stiut dupa ce sa ne uitam, ar fi cool daca le-ati putea pune numele in descriptie, daca vi se pare ok.
    la un moment dat ma pocnise o pofta de inghetata (in zilele alea de canicula acerba), m-am dus la cateva magazine - unde lumea se uita la mine de parca eram nebun pentru ca scoteam inghetata, citeam eticheta, next, si tot asa cu toata lada, apoi plecam 😂- pana mi-am adus aminte de video-ul vostru cu inghetata, am cautat unde se gaseste Cremola pe aici, tadaaa!

  • @_kratos_888
    @_kratos_888 21 день тому +1

    *Sunt din Galați, acum mulți ani ne-am dus pentru prima oară în vacanță în județul Harghita la o pensiune superbă la munte deținută de o familie de secui. Ne-au tratat regește, ne-am împrietenit, domnul vorbea perfect românește, o română curată, frumoasă, literară, așa cum mulți români naționaliști nu știu! Acolo am gustat produsele locale, extrem de delicioase și naturale. De atunci periodic cumpărăm de la ei cârnați, slănină, etc. De curând au apărut pe piață produsele secuiești din zonă, având calitate net superioară altor produse din România. Pentru că ei sunt niște oameni cinstiți din fire și foarte serioși. Cât despre dvs. , până acum v-am urmărit cu drag și v-am respectat, însă cu acest miștou de mahala față de limba maghiară și etnicii noștri secui mi-ați provocat silă, chiar dacă ați fost nevoit să recunoașteți că ei fac cel mai curat parizer, tot trebuia să faceți un 'ștou că na' , așa e firea românului.*

    • @-ZenBreeze-
      @-ZenBreeze- 17 днів тому

      Cam așa mă gândeam și eu ...

  • @Beatrice210
    @Beatrice210 2 місяці тому +3

    Starea Sănătății, când te afli în simbioză cu naturalețea,simplitatea și cutuma, savurând cu nesaț niște clătite cu Nutella și fructe de pădure, îngăduind că, precum Starea Nesănătății formează o relație de sinergie alături de Starea Sănătății, nici endorfinele(plăcerea) nu se pot dezice de dopamină(motivația) în acest iureș incandescent al substanței vii.

  • @lilicapussine6031
    @lilicapussine6031 Місяць тому +1

    Eram doriti si de asta era bun.

  • @misterc3835
    @misterc3835 2 місяці тому +7

    Ma bucur ca nu mai esti rotund, la propriu, si apreciez alegerea si efortul depus.

  • @sarademartino5408
    @sarademartino5408 Місяць тому +1

    Dureri de astea la rinichi am si eu cateodata.si nu am nimic😅. Vai ce mancam,si astazi nostalgiciinplang dupa mancarea de atunci

  • @hardworker645
    @hardworker645 2 місяці тому +6

    Parnaie este exact ceea ce merita toti cei care au influentat lumea sa se intepe

  • @MihaelaSfintescu-d3l
    @MihaelaSfintescu-d3l 2 місяці тому +2

    Pe mine ma insotea un catel de langa bloc cand mergeam sa cumpar parizer,drept recompensa îi dadeam si lui o felie sau două,il luam sa fac sandviciuri lui fetita mea pt la școală!❤

    • @nouaranouara9939
      @nouaranouara9939 2 місяці тому +2

      Am observat asta și eu. Sunt produse ,,din carne " la care nici nu se uită animăluțele mele. Le miros și pleacă. Așa am înțeles că ceva e în neregulă cu mezelurile și chiar micii.

  • @ionutdd1
    @ionutdd1 2 місяці тому +1

    Mulțumim

    • @marindaniela8250
      @marindaniela8250 2 місяці тому

      Mie îmi place pielea de pui şi de porc.E din belşug probabil în pateurile de ficat(20-40 % ficat?).Orice mezeluri şi pateuri le testez servind cățelul şi pisicile la o masă.Economic.Produsele rămân neatinse pe vasul lor.Deci...Poftă bună...

  • @elenalobont103
    @elenalobont103 2 місяці тому +3

    Vai de capul nostru

  • @deear1085
    @deear1085 2 місяці тому +5

    Foarte util clipul, ca de fiecare data❤
    ✅️ Am o sugestie: cum ar fii daca in timpul prezentarii cand scrieti ingredientele sa le scrieti cumva in culori (gen lucrurile sanatoase cu verde, lucrurile mai putin sanatoase/medii cu portocaliu care sunt ok de mancat in cantitati moderate, iar cele care sunt periculoase, cancerigene direct cu rosu) 😃

  • @MisterOlyX
    @MisterOlyX 2 місяці тому +5

    Frumos si de apreciat ca s-a mentionat si produsus "curat" dintre cele prezentate. Dovada ca se poate si fara tot tabloul lui Mendeleev in prosdus

  • @costearobert2216
    @costearobert2216 2 місяці тому +33

    Sunt din zona Transilvaniei si consumam produse sekely. Sunt cat de cat naturale si gustoase. De multe ori se simte usturoiul din produs(ceea ce e un lucru bun). Cu toate astea, cat mai rar cu mezelurile 😊

    • @plakala244
      @plakala244 2 місяці тому +2

      Cred și eu... La peste 100 lei un kg de orice la ei mă gândesc că trebuie să fie cât de cat mai naturale.

    • @dragos8117
      @dragos8117 2 місяці тому +3

      Am descoperit de curand produsele Sekely in Bucuresti, sunt total altceva!!!

    • @seaman-vy7mz
      @seaman-vy7mz 2 місяці тому +2

      Usturoiul e chinezesc ?

    • @TheRandrewb
      @TheRandrewb Місяць тому

      procesul de afumare, natural, produce nitriti. “fara nitriti adaugati” e doar marketing, ei fiind prezenti acolo neadaugati, aparuti in urma afumarii

    • @adrianradu6861
      @adrianradu6861 Місяць тому

      Szekely au toate produsele ok.Consum cu moderatie,bineinteles,de aproximativ 10 ani.Se gasesc mai rar prin hypermarketuri.

  • @Daniel_vDs
    @Daniel_vDs 2 місяці тому +1

    Wow, chiar a fost un produs natural, nu ma asteptam.

    • @TheRandrewb
      @TheRandrewb Місяць тому

      “fara nitriti adaugati” e doar marketing, ei fiind prezenti acolo neadaugati, aparuti in urma afumarii

  • @bulanhu
    @bulanhu 2 місяці тому +2

    Foarte bun video!

  • @luciagaspar7667
    @luciagaspar7667 2 місяці тому +1

    Mulțumesc 👍👍👍❤❤❤

  • @silviudumitru3968
    @silviudumitru3968 2 місяці тому +11

    Parizerul din ziua de astazi este cel mai prost lucru pe care il poate manca cineva!

    • @StareaSanatatii
      @StareaSanatatii  2 місяці тому +4

      Se bate de la egal la egal cu multe produse din supermarketuri. Sănătate!

    • @theturbomedia1
      @theturbomedia1 Місяць тому

      te-ai ajuns..

  • @Dragos-zv9xz
    @Dragos-zv9xz 2 місяці тому +8

    Felicitari pentru emisiuni !

    • @IleanaVasilescu-b3q
      @IleanaVasilescu-b3q 2 місяці тому

      😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊🎩

    • @IleanaVasilescu-b3q
      @IleanaVasilescu-b3q 2 місяці тому

      🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉♥️

    • @IleanaVasilescu-b3q
      @IleanaVasilescu-b3q 2 місяці тому

      ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤🇧🇪

  • @plakala244
    @plakala244 2 місяці тому +1

    Azi dimineata la Radio ZU faceau intrecere cat de repede ajinge una din prezentatoare la Mega sa cumpere parizer de porc cu paine si mustar. Bravos educatie, excelent post de radio.

    • @StareaSanatatii
      @StareaSanatatii  2 місяці тому

      Am făcut materiale despre pâine și parizer, curând o să vedem și din ce e făcut muștarul.

  • @stefaniamuresan1392
    @stefaniamuresan1392 2 місяці тому +2

    Felicitari pentru emisiune

  • @davidp5452
    @davidp5452 2 місяці тому +41

    Șoferii de camioane au povești interesante din transportul pentru firmele de mezeluri. Transportă doar prafuri, saci și camioane întregi. După o astfel de cursă, toți spun că renunță la mezeluri.

  • @iontica4216
    @iontica4216 2 місяці тому +4

    Respect!

    • @IleanaVasilescu-b3q
      @IleanaVasilescu-b3q 2 місяці тому

      🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉❤

    • @IleanaVasilescu-b3q
      @IleanaVasilescu-b3q 2 місяці тому

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🇧🇪

  • @lavinianutu7804
    @lavinianutu7804 2 місяці тому

    Mulțumesc

  • @bleortuolimpia5953
    @bleortuolimpia5953 Місяць тому +1

    Starea nesanatati Dragoș petreanu mulțumim

  • @mariam.2122
    @mariam.2122 2 місяці тому +9

    In timp ce mă uit la voi mănânc o salată mare de legume din gradina mea: varză kale, ardei , castraveți, roșii, ceapă roșie cu două ouă de la găinile mele. Faceți o treabă foarte bună as vrea ca mesajul vostru să ajungă la cât mai mulți români

  • @cosblinyanos9273
    @cosblinyanos9273 2 місяці тому +5

    Ce bine că m am lăsat de prostiile astea și mult altele care îmi puneau viața în pericol,am căutat și eu despre unele pe Google dar o parte am aflat și de la această emisiune.. mulțumesc din suflet 👍💪

    • @cianeck6993
      @cianeck6993 2 місяці тому

      Se găsesc și altele pe YT în limba engleză (sau dacă nu e engleză ..aprinzi opțiunea de translate / butonul cu CC de la video). Poți afla informații prețioase și de la alți medici de prin lume. E suficient să-i cauți pe YT. Unii au deja milionul sau milioane de abonați.

  • @oananicolae7979
    @oananicolae7979 2 місяці тому +10

    Și eu care credeam că sunt alergică la mezeluri 😂. Cred că alergia era la adeziv. Acum nu mai am, dar tot nu îmi place să le mănânc.

  • @MihaelaSfintescu-d3l
    @MihaelaSfintescu-d3l 2 місяці тому

    Mor de ras!!!sa va de Dumnezeu sanatate! mulțumim!😂

  • @jazzburgerman
    @jazzburgerman 2 місяці тому +7

    Plumbul ii ok.😅 trage la cântar 😂 💪

  • @laurentiuciuca5922
    @laurentiuciuca5922 2 місяці тому

    Super Dragoș,
    Super CCR ✨️

  • @georgenitu2343
    @georgenitu2343 Місяць тому +2

    Este foarte importantă diferența dintre,,cu piept de pui " și,, din piept de pui".
    Producătorii semnalizează diferența în factura.

  • @SPONGE_BOB_2022
    @SPONGE_BOB_2022 Місяць тому +2

    Lasă ca vine ăla cu carne ne gândac 100 %..😂

  • @catalinivancu640
    @catalinivancu640 2 місяці тому

    Am văzut cu ochii mei .Doamne fereste

  • @georgegazdoiu6957
    @georgegazdoiu6957 2 місяці тому +2

    😮😮😮???comic și distractiv... în rest nu știu ce să zic ???😮😮😮

  • @adriandinca113
    @adriandinca113 2 місяці тому +4

    Pe plita faceau ai mei de la paine prajita pt ceaiul de dim indulcit si servit cu branza, pana la vinete coapte pt salata exceptionala, sau turtele pt craciun. Era nelipsita

  • @marktison6007
    @marktison6007 Місяць тому +1

    Ah, parizerul, acest deliciu nostalgic! Cine ar fi crezut că o felie simplă poate să ne ducă pe toți înapoi în copilărie, unde totul era mai simplu, dar și mai gustos? 🥖✨ Și ce dacă nu știm exact *din ce* e făcut? Important e că ne face să zâmbim la fiecare mușcătură. Parizerul nu e doar mâncare, e poezie presată în formă rotundă, cu gust de amintiri și ironii culinare! 🍴

  • @Iulya8800
    @Iulya8800 2 місяці тому +3

    Mai ales de cand ati inceput dumneavoastră sa ne educați, sa ne indrumati sa citim si noi etichetele , nu am mai consumat mezeluri .Doar foarte rar , vreo 20 g la un mic sandvis , de pofta etc.Dar , de curând am avut asa o pofta de parizer de nu vă zic 😂 Si fiind in marketul Penny am luat de -acolo , marca lor (parzizer de porc si pui ,cel cu ambalaj rosu ) si spre surprinderea mea a fost foarte gustos . A mancat cu pofta si cățelul (rasa bichon ) si uite -asa mi -am adus aminte de gustul din copilărie.Dar nu mai cumpăr, decât peste vreo doi ani 😊

  • @thelosttraveller4725
    @thelosttraveller4725 2 місяці тому +1

    Excelent, Dragos....Am urmarit doar pana ai inceput sa faci prezentarea la otrava de pe masa ,pentru ca doar citind titlul ,,Parizer...Pui....Parnaie....”mi-am dat seama de continut .In schimb , citesc cu atentie si placere comentariile urmaritorilor tai. De multa vreme nu mai consum carne de pui sau porc, sunt de parere ca ambele sunt otrava pentru corp si pentru sanatate. Citind comentariile, imi place sa vad ca munca ta cu acest proiect ,,Starea Sanatatii”da roade si din ce in ce mai multi romani se trezesc la realitate, datorita tie. Mult succes in continuare.

  • @Uni955
    @Uni955 2 місяці тому +3

    Respect

  • @boqdan1
    @boqdan1 2 місяці тому

    Salut felicitări pentru episod.... mezelurile le fac in casă 🏡 fie de pasare porc vita ... Cel mai apreciat salamul de nutrie.... 99%nutrie 1%grasime porc +condimente

  • @polish200
    @polish200 2 місяці тому +2

    Interesant. Cand am inceput sa slabesc, primul lucru pe care l-am taiat a fost consumul de mezeluri si a functionat.

  • @diana.CD11
    @diana.CD11 23 дні тому

    Cred că am mâncat așa ceva de 6 ori în viață 😮😂 mă bucur. Mezeluri nu mai mănânc de 5 ani

  • @nicolasstan1959
    @nicolasstan1959 2 місяці тому +4

    Bună
    La același lucru mă gândesc și eu stiu oameni ce cumpără sau nu,eu cred că nu ii interesează ,vb și de propria familie care zice că sunt exagerat (puțin plecat)când le zic ca corpul nu este un tomberon pt toate mizeriile am aproape un an de când sufăr sper să nu pierd lupta 🤗🤗🤗

  • @bogdanc105
    @bogdanc105 2 місяці тому +5

    Like, văzut și distribuit 😊❤

    • @IleanaVasilescu-b3q
      @IleanaVasilescu-b3q 2 місяці тому

      😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊🎩

  • @florinnyc6371
    @florinnyc6371 2 місяці тому +9

    Cristuru Secuiesc , Bertis, Benedek , LeFruMarin Brasov și mai sunt câteva curatele. Ăla de la profi cu 5 lei cred ca e BOMBA

    • @cribut400
      @cribut400 2 місяці тому +1

      Cel de la Profi la 5 lei , e cel mai bun parizer mancat vreodata, se pijă pe toate măcelăriile eco si bio... dar ce contine nu conteaza😅

  • @cristianolteanu2544
    @cristianolteanu2544 2 місяці тому +4

    Prin 80- 81 era la Ploiești, in centru, o prăvălie cu lapte bătut la halbă. Aveau și cornuri calde...

  • @teochelmus3484
    @teochelmus3484 2 місяці тому

    Foarte fain. Ar fi util să adăugați prețul fiecărui produs, nu doar totalul la final.

  • @dorelpureca
    @dorelpureca 2 місяці тому +6

    Nea' Patraru, te rog să nu-mi fie cu supărare, dar încearcă, spre exemplu, să reasculți videoul ăsta pe 1.25x și vezi ce părere ai. Întreabă-l și pe Marote ce zice. Eu, de ceva vreme, numai așa te mai pot "suporta" :) Am observat că fac asta cu mai multe podcasturi-timp mai puțin, informație mai multă. Mult spor și felicitări pentru ceea ce faceți! Sper din suflet să ajungem și noi la Cafeneaua Nației, și hai o dată cu Teatrul Nației ăla!

    • @onepustiu
      @onepustiu 2 місяці тому

      Chiar e greu de ascultat. Credeam ca doar eu am aceasta problema, dar omul si un gest daca vrea sa faca, il face cu escala..

    • @ghicestema
      @ghicestema Місяць тому

      Eu mă uit pe 1.5, mi se pare mai "natural" așa 😊

  • @MariaTita-f2m
    @MariaTita-f2m 14 днів тому

    Sunt surprinsă cat de needucați și ignoranți suntem!

  • @ioanaraluca5482
    @ioanaraluca5482 2 місяці тому +1

    Super emisiunea!!! Bravo!!! ❤

  • @mariocarpi1945
    @mariocarpi1945 2 місяці тому

    Domnul Patraru felicitări pentru buna informare,Poate invitați la Dumneavoastră pe Călin Georgescu ar ieși o emisiune splendidă

    • @StareaSanatatii
      @StareaSanatatii  2 місяці тому +1

      Pentru acest canal am vrea să avem invitați doar oameni din zona sănătății, a sportului, a nutriției. Mulțumim!

    • @mariocarpi1945
      @mariocarpi1945 2 місяці тому

      @@StareaSanatatii despre asta vorbesc ,domnul Georgescu este doctor spiritual,doctor al solului.Pai ce facem prin neimplicarea noastră acceptăm ca poporul nostru să ajungă la dispariție?Eu vă urmăresc din diaspora văd un potențial in dumneavoastră implicandu-vă să ne protejăm tara. Nu am făcut politică și nu am votat decât o dată Vadim Tudor. Haideți să lăsăm ceva in urma noastră!Este momentul ca toți ce i care își iubesc țara să se implice și să scăpăm de toți trădătorii de la 89 încoace. Cu Stimă și respect!

  • @remussatala
    @remussatala 2 місяці тому +8

    Cumpărăturile pe care le facem sunt de fapt și o formă de vot democratic, iar piața este și ea de fapt o organizare de alegeri democratice în care oamenii votează plătind pentru ca să aleagă ceea ce cred ei că le reprezintă cel mai bine interesele. Reclamele sunt de fapt o propagandă electorală a acestor alegeri.

  • @Trimondius
    @Trimondius 2 місяці тому +3

    Parizer radioactiv ala cernobil,mmm delicios.

  • @bpt55
    @bpt55 2 місяці тому +4

    Pe vremea dinainte de 80 (adică în anii 60-70), despre parizer se spunea că este „un cal, un pui” (adică mai mult carne de cal decât carne de pui - după mecanizarea agriculturii, caii ajunseseră, se spunea, salam). Din fericire, în anii 80 nu am mai ”prins” parizer, o singură dată am cumpărat salam din carne de nurcă(!) - una din ideile pre(ten)țioase ale cizmarului. L-am aruncat și n-am mai cumpărat. În ultimii ani, la Tulcea se deschisese o fabrică de mezeluri (de import) care mi-a amintit de o butadă care circula în secolul XIX la Chicago (renumit pe-atunci pentru abatoarele sale) care spunea că „de la animalele sacrificate nu se aruncă nimic. Totul se folosește, inclusiv gemetele pe care le scot când sunt tăiate”.

  • @snowpixxie6673
    @snowpixxie6673 2 місяці тому +20

    Eu iau doar de la Szekely Falat! Incercati salamul de mangalitza, e fenomenal! SI crenvurstii sunt foarte buni!

    • @BeatriceT-h2x
      @BeatriceT-h2x 2 місяці тому +2

      Ny vreau mistret sa mananc

    • @sindy27ro
      @sindy27ro 2 місяці тому +5

      si ce parere aveti despre eticheta cu "Fara nitrit de sodiu adaugat"? De ce nu scriu simplu, "Fara nitrit de sodiu" punct.? I-am intrebat direct si nu au vrut sa explice, sau sa raspunda ceva. In rest, salamul ala de managalita e bun, dar sigur are nitrit
      Exista sare cu nitrit de sodiu deja in compozitie, ceea ce s-ar califica in situatia cu "Fara nitrit ADAUGAT". In rest, o analiza de laborator ar fi super utila.

    • @TheRandrewb
      @TheRandrewb Місяць тому

      ⁠​⁠@@sindy27roprocesul natural de afumare produce nitriti, deci produsul tot nu este sanatos.

    • @kisspeteristvan
      @kisspeteristvan Місяць тому +1

      Am incercat ....e mai mult scump decat foarte bun . Pot sa dai linistit 100lei pe kilu de salam , chiar si 120-140 si ingredientele si procentele de anumite ingrediente sunt aproximativ acelasi , doar ca e condimentat si vopsit intrun fel sa fie mai apetisant .

    • @ooltimu
      @ooltimu Місяць тому

      Nu cred ca ai urmarit ce zice omul aici

  • @Laurentiu-du9kq
    @Laurentiu-du9kq 2 місяці тому +24

    Szekeli Falat au si niste salamuri cu carne de cerb,mistret,Mangalita,la fel de curate,belea si la preturi rezonabile.Merg mai ales la un plateau de fonfle.

    • @MercedPDF
      @MercedPDF 2 місяці тому +4

      Da, iar daca vorbim de parizer, ăla de porc este superior. Și mai sunt mici producători care fac un parizer bun de tot, îmi vine in minte Casa Turcanu, cu următoarea compoziție: carne porc, slanină, sare, nucșoară, piper alb, coriandru și fulgi de gheță pentru frământarea compoziției.
      Pe asta îl iau din mici băcănii, nu tine mai mult de 2 zile până nu mai e ce trebuie, câteodată se vede din galantar că nu mai e proaspăt. Dar și când e... Da, o plăcere vinovată.

    • @alinbejinaru1755
      @alinbejinaru1755 2 місяці тому +4

      Chiar așteptam să văd ce zice Dragoș despre produsele celor de la Szekeli Falat și despre care știam că sunt ok și bune dar când am văzut fața lui când a citit ingredientele a meritat să mă uit la emisiune😂😂😂

  • @Ciumpalacu
    @Ciumpalacu Місяць тому

    14:09 felicitari ✌️

  • @MrVasilicus
    @MrVasilicus Місяць тому

    17:13 - Și acest lucru este adevărat. În ultimele 15 minute pe tura de după-masă până seara, dacă nu eram la casă, să fac închiderea de casă, sau să spăl pe jos, vitrinele sau mașinile de tocat, trebuia să fac returul - să iau toate colțurile, resturile sau bucățile nevândute din kaizer, șuncă, salamuri, etc., să le sortez pe categorii și să le cântăresc, pentru a le stabili valoarea care iese din inventar, apoi le puneam intr-o ladă mare, pe care o lua șoferul de dubă dimineața când aducea produsele "proaspete", pe care o ducea, ghiciți unde, la fabrică, în maglavais-ul din care se făceau crenvurștii, parizerul, etc. La fel și cu resturile de brânzeturi, ajungeau în brânza topită, pe care o credeți atât de delicioasă și sănătoasă. 😅🤦👎 Așa e industria producătoare de mezeluri și brânzeturi procesate, indiferent de firmă, din păcate. 😢

  • @adintalasman2480
    @adintalasman2480 2 місяці тому +1

    Excelent

  • @ignatioan6320
    @ignatioan6320 2 місяці тому

    ❤❤❤