Her evde ücretsiz enerji var, doğalgaz dönemi bitecek | Enerji bağımsızlığında yeni devrim CANOVATE

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 14 бер 2024
  • #bigsmall #girişimcilik #enerji
    Burada gördüğünüz cihaz bir apartmanı havadan ve topraktan aldığı enerji ile hem ısıtabiliyor hem de soğutabiliyor. Sıcak ve soğuk su ihtiyacınızı karşılıyor. Bunu sadece 1 ampul enerjisi kullanarak yapıyor. Hayatının neredeyse 50 yılını enerji sektöründe geçiren Canovate Group kurucusu Can Gür ile hayata geçirdiği Türkiye'nin en büyük yeni nesil ısı pompası fabrikasını gezdik.
    👉Bigsmall ekibi olarak İzlenimlerimiz şu oldu:
    Binaları ısıtmak ve soğutmak için binlerce kilometre öteden doğalgaz getirip milyarlarca dolar para ödüyoruz. Oysa aradığımız enerji evlerimizin altında ve havada var.
    Avrupa ülkeleri kombileri yasaklarken biz adeta köylere kadar doğalgaz götürdük. Enerjide milli bağımsızlık için bu alana yatırım şart.
    Isı Pompaları, ihtiyaç duyulan enerjinin %75 kadarını, yenilenebilir enerji kaynağı olan toprak, su veya havadaki enerjiden "bedava" olarak alıyor.
    Yatırım maliyetini 2 yılda tamamen çıkartıyor. Oteller ve fabrikalarda verim daha yüksek.
    Canovate grup Doğu'daki yüzlerce köy okulunu ve karakolu bu teknolojiyle ısıtıyor.
    Doğaya zarar vermiyor.
    👉We bring natural gas from thousands of kilometers away and transfer billions of dollars to heat and cool buildings. However, the energy we are looking for is under our homes and in the air.
    While combi boilers were banned in European countries, we were literally brought to the villages with natural gas. Investment in this field is a requirement for national ranges in energy.
    Heat Pumps provide up to 75% of the required energy as "free" from the separable energy source of soil, water or air.
    The investment cost is fully paid off in 2 years. Efficiency is higher in hotels and factories.
    Canovate group heats individual village schools and police stations in the East with this technology.
    Damage to nature.
    👉Bigsmall UA-cam Kanalı'nın konuğu Canovate Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür oldu. Kastamonu'nun küçük bir köyünden çıkan Can Gür, bugün alanında dünyanın en büyük 10'uncu teknoloji şirketi olan Canovate'in sahibi. O aynı zamanda köy enstitülerinde yetişen idealist bir öğretmenin oğlu. 1970'lerde ambargo nedeniyle çalışmayan 60'dan fazla gemimizi ayağa kaldırmayı başaran gizli kahramanlardan.
    Türkiye’nin en iyi girişim hikayelerini, yeni nesil üretim teknolojilerini artık BigSmall/youtube kanalı üzerinden takip edebilirsiniz. Abone olun iş dünyasındaki yeni nesil fırsatları kaçırmayın!
    #BigSmall #Canovate #BaşarıHikayesi #SıradışıHikayeler #ticaret #datacenters #ihracat #dışticaret #enerji #maliyet #enerjiverimliliği #dogalgaz #doğalyaşam #doğalgaz #elektrik
  • Наука та технологія

КОМЕНТАРІ • 297

  • @BigSmallSuccess
    @BigSmallSuccess  3 місяці тому +12

    Can Gür'un hayat hikayesi ve konuyla ilgili diğer merak edilen detaylar için ikinci videomuzu izleyebilirsiniz 👉 ua-cam.com/video/gpRFRRyj4NE/v-deo.htmlsi=fzShfzNKsFnwP12W 👀👀👀Tartışmalara not: Canovate firmasının geliştirdiği yeni nesil ısı pompasında bahse konu olan 1 ampul enerjisi yeni ve genellikle sıfırdan yapılacak projeler için geçerlidir!

    • @ercanzekioruc8910
      @ercanzekioruc8910 3 місяці тому

      ALLAHım Can. Gür gibi faydalı insanlarımıza sağlıklı,huzurlu hayat nasip etsin inşALLAH.

  • @haticegurcan7901
    @haticegurcan7901 3 місяці тому +98

    Muzik cok fazla beynimi yordu
    Lutfen muzigi biaz kisin

    • @ilhamecbur4911
      @ilhamecbur4911 2 місяці тому

      zaten ne anlattı anlamadım ki, lak lak la geçti

  • @ademaykutkoksal5874
    @ademaykutkoksal5874 2 місяці тому +6

    Anlamayan arkadaşlara işin mantığını anlatayım kışın 0 derece soğuk varken toprağın altı ortalama 15 derece olur evinizin yanından dere geçiyorsa suyun derecesi de bu seviyelerde olur.Radyatör düşünün o dereye radyatör koyuyorsunuz radyatörün içinden geçen su 15 derece oluyor ve bu boru ile evinize giriyor bu isınmış su tekrar başka bir radyöterden geçiyor ve radyötöre bağlı fan ısıyı eve bırakıyor eviniz bir pompa ile sudaki veya toprak altındaki bu ısıyı evinize getirmiş oluyor.ben radyatör dedim ama toprak altına borularla geniş bir alana ısıyı almak için tesisat döşeniyor.Bu alınan ısı evinizi pompa ile 15 derecelere getirdikten sonra 26 derecelere çıkması için elektrik kullanılıyor yani gerisi normal bir sistem.Bu sistemin en verimli ve tasarrufu evin soğuğunu kırması üst derecelerde verimliliği düşüyor ve yok oluyor.

  • @serkansarkaya4110
    @serkansarkaya4110 3 місяці тому +57

    1960 yılından beri Almanya da kullanılan bir sistemden bahsediyorsunuz Toprak kaynaklı ısı pompası olarak Türkiye de ilk İstanbul Beykoz Riva konaklarında 2001 yılında uygulayıp sistemi çalıştırdık . ısı pompası sisteminin yaygınlaşabilmesi için yatırım maliyetlerinin düşürülmesi ve cihazların ve aksesuarlarının tamamı olmasa da % 70 yerli olması gerekiyor ki sistem cazibe haline gelmeli konuşacak aslında çok şey var ., çalışmalarınız için teşekkür ederiz. inşallah kısa zamanda rakip firma markalarınız da oluşur .

    • @ElTurco-49
      @ElTurco-49 3 місяці тому +1

      1960 yılında Almanya’da kullanıldığı yalanını kim söyledi?

    • @recepbilgin458
      @recepbilgin458 3 місяці тому +1

      Almanya deyil isvecdir rivada bildigim kadar wiessmann kullanildi ondan oncede turkiyede bi cok yerde toprak kaynakli kurulmustur

    • @_hendese_
      @_hendese_ 3 місяці тому

      %100 yerli yapayım, hemen yapayım... aga sen imar rantçıları, ve mütait leri aşamazsın.. kimse seni dinlemez.. milleti parayı yakmadan ısınacağına inandıramazsın. ve soğutacağına .... önce cahil millet seni tiye alır karşına dikilir...

    • @orxannebiyen1988
      @orxannebiyen1988 2 місяці тому

      2035ci yilda amerka ve avropada dogalgaz calisdirmayacaklar

    • @ercanguven2345
      @ercanguven2345 2 місяці тому +1

      Tamamiyle palavra

  • @veyselsensoy2758
    @veyselsensoy2758 3 місяці тому +40

    Isı pompası iyi hoşta ilk kurulum maliyeti uçuk. Fiyatları Kombi fiyatına yakın hale getirin halka ulaşsın yoksa bu fiyatlarla patinaj yapar durur bu sistem. Kombi ile ısınmanın 10 yıllık maliyetine ısı pompası kurmak orta gelir düzeyi olanlar için akıllıca yatırım değil. Hem öyle az da tüketmiyor. 12 kw Nibe hava kaynaklı ısı pompasının aylık tüketimi 2024 şubat için 6 bin tl. civarı. kombinin 2 bin civarı tasarruf nerde acaba?

    • @KK-vb2gg
      @KK-vb2gg 3 місяці тому +5

      Küçük bir daireyi 10..12 kw bir ısı pompası ısıtıyor diyor. Sonra bunun için 75 Watt yeter dio. En iyi verimle 2kw enerji cekmez mi. 75w nedir

    • @niyazifirat
      @niyazifirat 3 місяці тому +1

      Arkadaşlar ısı pompası takanların çoğu çatıya ges takıp elektriğide buradan sağlayıp kazancı katlıyorlar, sadece ilk kurulum maliyeti çok yüksek...

    • @nevzat1717
      @nevzat1717 2 місяці тому +3

      Otomatik yakıt almalı kalorifer makinasi 70binlira, Isı pompası 130bin lira. Elektriğin yarı fiyatı kadar diğer yakıta para veriyorsun, ucuzluk nerede? Kurulum maliyeti yüksek, elektrik gideri katı yakıttan fazla. Kurulum maliyeti düşmeli, güneş enerjisi kullanılmalıdır. Belki o zaman herkese hitap edebilir. Bu durumda sadece zenginler için konfor aracı..

    • @ercanguven2345
      @ercanguven2345 2 місяці тому

      Tebrikler.
      Hesap yapınca herşey ortaya çıkıyor.
      Bunlar milleti kerizleme peşindeler.

    • @bulent3865
      @bulent3865 2 місяці тому

      Bence bir yanlışınız veya yapısal sorun var sisteminizde. Ben de 15 kw lık Nibe hava kaynaklı kullanıyorum. Evim 350 m2 triplex ve bu sene en fazla 2700 TL fatura ödedim ki bunun hepsi ısıtma değil 600 TL si evin normal gideri. Ben çok memnunum. Kombi olan benzer evler 4-5 bin TL ödedi…

  • @anteparts
    @anteparts 3 місяці тому +12

    Çok mükemmel bir fikir. Kesinlikle Türkiyenin bir an önce bu yönde tasarrufa geçmesi gerekiyor.

    • @onderdundar606
      @onderdundar606 3 місяці тому +2

      Tc den hiç bi yol olmaz. İnsanımız malesef hep aşağı çeker herkesi ve herseyi

    • @anteparts
      @anteparts 3 місяці тому

      @@onderdundar606 yok, o kadar umutsuz olmayın. Zaman alıyor, ama olumluya yavaş ta olsa gidiş var.

    • @oylebiri4354
      @oylebiri4354 Місяць тому

      sonuçta elektriği de dısardan alıyoruz. elektriği üretmek için kullandığımız doğalgazı da. tasarruf neresinde anlamadım????

  • @gokberkozyuva1603
    @gokberkozyuva1603 3 місяці тому +13

    Ben çanakkalede ısı pompası kullanmaktayım (viessmann) Fiyatlar uçuk montaj ve makineler. Elektrikte 2 aylık 4300 tl geliyor. Isınma derseniz evet gercekten ısıtıyor ve cok cok ıyı. Yerden ısıtma mevcut. Size de helal olsun inş başarılı olursunuz. Suan için çok pahalı sistem

    • @fotonot
      @fotonot 3 місяці тому +2

      Elektrik en müsrif ısınma kaynağı. Kim girdi aklınıza öyle ? Geniş alanlar için ısının direk aynı ortamda açığa çıkarılması gerek. Yani ateş ortada yanacak. Araya ne kadar ilave eleman eklenirse o kadar verimsiz. Elektrik bunun en dibinde.
      20-25 m2 karelik odaları klima ile ısıtabilirsin ama onu da sürekli çalıştırmak gerek, gürültülü o da.

    • @halilibrahimsonmez9680
      @halilibrahimsonmez9680 3 місяці тому +1

      Yani aylik 2000 bin tl mi geliyor Fatura. Isi pompasinin ücreti nedir

    • @ismailyenilmez8579
      @ismailyenilmez8579 3 місяці тому

      Burada gerçek şekilde işi kaynağından bahs edilmiyor. Konuşulan sadece ürettikleri için piyasa oluşturma çabası. Dere kenarında bahçemde su pompam var yazın 3 metreden aldığım su yazın elimi üşütüyor kışın nispeten ılık su geliyor. Derinlik daha fazla olsa idi farkı biraz daha yüksek olacak. Fakat bu imkan heryerde olmaz o şu yer altı merkezdeki korkunç ısı merkezine ne kadar yakın olursa o kadar işi yüksek olur mesele ilk yatırımın bilinçli ve sürdürülebilir olmasıdir.

    • @ercanguven2345
      @ercanguven2345 2 місяці тому

      @@ismailyenilmez8579 Yani tamamen hayal

  • @ElTurco-49
    @ElTurco-49 3 місяці тому +12

    Teorik olarak ısı pompası tasarruflu görünse de uygulamada pek fazla tasarruf söz konusu değil. Yalıtımı olmayan ve hava şartlarının daha soğuk olduğu yerlerde yüksek enerji sarfiyatı var. Ayrıca ısı pompalarının ilk kurulum maliyeti 40.000 Euro civarında astronomik bir rakama mal olmakta.
    Almanya’da kombi satılmıyor bilgisi yanlış. Ukrayna Rusya savaşı sonrası yaşanan olaylardan dolayı Almanya 2023 yılında çıkardığı kanun ile, enerjide dışa bağımlılığı ve karbon salınımını azaltmak amacıyla yeni kurulacak sistemlerde ısı pompası ve yenilenebilir enerji kaynaklarını şart koydu. Fakat bu uygulamanın doğru olduğu anlamına gelmez. Alman hükümeti yenilenebilir enerji kaynaklarına ve ısı pompasına dönüşümde teşvikler versede direk olarak mülk sahibine, dolaylı olarakta kiracıların sırtına büyük bir maliyet bindi ve kiraların yükselmesine sebep oldu. Uzaktan her şey tozpembe görünebilir fakat götürülerini de hesaplamak gerekiyor.

  • @FEHAN23
    @FEHAN23 3 місяці тому +2

    Allah razı olsun, inşallah Rabbim işinizi kolaylastirsin🇹🇷

  • @loverreputation329
    @loverreputation329 3 місяці тому +3

    Lütfen devletim Ve ülkemin zenginleri ön ayak olun elinizi taşın altına koyun❤

  • @oktay-tp4sb
    @oktay-tp4sb 3 місяці тому +11

    Bu konuyu cok araştırdım dogalgazin gelme ihtimali olmayan yerler icin uygun ikincisi mesela mersinde marasta istanbulda bu sistem kurulabilir ama bir kars erzurumda olmaz dogru durust isinamazsin verimli olmaz ayrıca şu anda elektrik cok pahali bunun icin en ekonomik olan malesef doğalgaz

    • @ahmetderici3009
      @ahmetderici3009 3 місяці тому +1

      Kars ve Erzurumda ısı pompası verimli olur.Siz sadece hava kaynaklı ısı pompasını düşünmüşsünüz.Toprak kaynaklı ısı pompası karla kaplı zeminde 80-100 cm derinlikte yatay serme ile Mersin kadar verimli olur.En önemli koşul çok iyi bina izolasyonu ve yerden ısıtma es geçilemez.

  • @Ahmet.4268
    @Ahmet.4268 3 місяці тому +18

    ısı pompası kullanın diyor ama internet de fiyatlara baktım. Kombinin 6-10 katı arasında fiyat aralığı var. kombi kadar niye ucuz değil. ucuz olsa taktırırız.

    • @izmirtolga2625
      @izmirtolga2625 3 місяці тому +2

      piyasada çok daha ucuzlarını bulabilrsiniz...

    • @aliihsankahraman1103
      @aliihsankahraman1103 3 місяці тому

      20-30 yil doalgaz kömür odun almiyacaksin istersen bir daha hesapla.

    • @veyseladguzel7993
      @veyseladguzel7993 3 місяці тому +1

      Birde kendi markalarını bir türlü göremedim ben yanlış mı baktım canovate değil mi firmaları.

  • @nurturkoglu6161
    @nurturkoglu6161 3 місяці тому +2

    Her apartman veya ev kendi enerjisi ni ūretmeli,yenilenebilir enerji, sanayide, tarımda, ūretimde,teknolojide,ulaşımda, yani hayatın her alanında olmalı.Kaldırımda giden motokurye bizi nefessiz bırakmamalı,komşunun kombi kokusu olmadan evleri havalandırmalıyız,en önemlisi şehirlerimiz temiz hava kokmalı,ve artık geleceğimiz çocuklarımız huzur içinde olmalı temiz toprak ve su temiz toplumla būtūnleşmeli.İşte o zaman.?😇

  • @user-dc3jw9xw8o
    @user-dc3jw9xw8o 3 місяці тому

    Sizler gibi ilim bilim üzerinden yapan insanlara yardımcı destek olunmalı başarılarin devam dilerim

  • @MustafaDegirmenci-dj1qf
    @MustafaDegirmenci-dj1qf 3 місяці тому +11

    Bir devrim devletin en kısa sürede ön ayak olup tüm ülke sathına yayılacak şekilde dizayn etmesi lazım

  • @kalenderkilic38
    @kalenderkilic38 2 місяці тому

    Emeklerinizi kutsuyorum. Bilimsel çalışmalar yapan bir arkadaşınız olarak doğru bir yolda verimliliği ve sürdürülebilir olmanızı anliyabiliyorum. İlk kurulum fiyatı sadece şirketlerin değil o ülkenin ekonomik gücü, bilinci, cehalet seviyesini endeks alır. Bu üretimi yaşatmak bile ciddi bir sorun ve sorumluluk. Başarılar diliyorum 💐🌿,💯🙏

  • @hakkican3285
    @hakkican3285 3 місяці тому

    Bravo. İyi iş çıkardınız.

  • @serdarcifcili
    @serdarcifcili 3 місяці тому +26

    Teşekkür ederiz ama bir de ısı pompası nedir, nasıl çalışır açıklasaydınız, hep aynı şeyi tekrarlıyor beyefendi.

    • @arabaa100
      @arabaa100 3 місяці тому +3

      evinizin altını üstünü. önünü arkasını sağını solunu kalın izolasyonla izole et kapı pencere çok açma birazda elektrik kullan demek ...eğer evinin toprağı seninse derin kazıp toprak içinde boruları dolaştır su toprağın ısısını alsın bu suyu kalorifere bas sadece su pompası elektriğini öde üşümeyecek kadar ısıtır donmazssın

    • @Teri_Berk
      @Teri_Berk 3 місяці тому

      @@arabaa100 evi daireyi yıkıp yeniden yapalım isterseniz

    • @_hendese_
      @_hendese_ 3 місяці тому +1

      nedir yabancı dilde, bire bir tercüme edince işte böyle saçma sapan bir durum oluşuyor. konuya ne kadar hakim olduklarının göstergesi. sistem iş görür ben de şahsi olarak 6 yıldır konuyla ilgiliyim. ancak millet parasını yakmadıkça ısınacağını düşünmez... bu millet derken, sıradan vatandaş ve en üst düzey yöneticiler dahil..

    • @mehparekarakus6533
      @mehparekarakus6533 3 місяці тому

      Kuzenim Bodrumda evine yaptırdı, ama elektrik sarfiyatı nedeniyle biraz dikkatli kullanıyor, üstelik orada hava fazla soğuk değil.

  • @user-ds2tc1sr2k
    @user-ds2tc1sr2k 3 місяці тому +2

    Hayat hikayesini dinledim gerçekten taktir ettim

  • @omercan9829
    @omercan9829 3 місяці тому +1

    Isı pompalarıyla evi ısıtmak için mükemmel bir ısı izalasyonu yapmak gerekiyor, üstelik ılıman iklimlerde daha verimli oluyor. Eski evlere takılması kesinlikle verimsiz. Üstelik biz halen elektrik üretiminde hatırı sayılır bie miktarını fosil yakıtlarından sağlıyoruz, üstelik ithalatla bu iş yapılamaz. Isı pompaları Türkiyede üretilmeden, elektrik üretmek için yakıt ithalatı bağımlılığı bitmeden bu ülkemiz insanları için çok büyük külfettir. Hele hele ülkemizdeki ekonomik durum ve gelir adaletsizliği varken ikansız. Türkiye şartları göz önünde bulundurmadan, avrupa şartlarında düşünerek bunu ülkemize pazarlamak çok yanlış! Bunu ülkemizde geliri yüksek olan %20 lik bir kesim uygulayabilir. Satış yapmak için güzel bir edebiyat yapmışsınız.

  • @bulentyuksel
    @bulentyuksel 3 місяці тому +2

    Doğalgaz ile elektrik üretiyoruz... Belki ısı pompası ile doğalgaza gerek olmadığı gibi az elektrik sarfiyatı ile yerel kaynaklarda yeterli olur. Müthiş döviz tasarrufu sağlar...

  • @huseyinsaglam5425
    @huseyinsaglam5425 3 місяці тому +1

    Şahane

  • @Fatih-rr4qs
    @Fatih-rr4qs 2 місяці тому +2

    Bu adamı hemen enerji bakanı yapsınlar, MAŞALLAH

  • @halepveanglonubiankecisitr1930
    @halepveanglonubiankecisitr1930 3 місяці тому

    Vay Allah razı olsun

  • @testet79
    @testet79 3 місяці тому +1

    VERİMLİLİK. 👍

  • @Muhterem-Aksu61
    @Muhterem-Aksu61 3 місяці тому +5

    Karadeniz bölgesinde yaşıyorum sıcaklık kışın -8 kadar düşebiliyor denize karşı rüzgar alan tam yalıtımlı 250m2 dublex evimde mitsubishi hiper inverter klima kullanıyorum 21.000 btu x 2 adet, alt ve üst kata konumlandırdım, klimaların ısıtması (30,800x 2 btu) kadar çıkıyor 7/24 hiç durmadan 6-7 ay çalışıyor, kışın en fazla gelen toplam elektrik faturası 1,360₺ oldu bu ay 960₺ geldi ayrıca evimde trifaze elektirkli şofben 2 katta ve mutfakta ani sıcak su temin ediyorum ve tüm elektirkli ev aletlerini full aktif olarak kullanıyorum ben çok memnunum, tek bir şikayetim var oda fan hızını en yüksek ayarda çalıştırınca gürültüsü biraz rahatsız ediyor, bende bir alt kademede çalıştırıyorum gayet sessiz ve konforlu oluyor herkese tavsiye ederim.( kullandığım klima modeli mitsubishi heavy srk63zr-w(s) 21000 btu/h )

    • @CengizDgm
      @CengizDgm 3 місяці тому

      Nerden aldığınızı yazarmısınız

    • @Muhterem-Aksu61
      @Muhterem-Aksu61 3 місяці тому

      @@CengizDgm
      Ben hepsiburada'dan satın aldım siz bayilerden ve diğer sitelerden fiyat alarak karşılaştırma yapabilirsiniz.

    • @vielleichtmaybe6945
      @vielleichtmaybe6945 3 місяці тому

      Hadi lan ordan üçkağıtçı,, taş çatlasın 1360 ödüyormuş. Isı pompası hariç sen evdeki cihazlara sadece o parayı ödersin.

    • @mustafaalan9257
      @mustafaalan9257 3 місяці тому

      İki klimayla odalar kapalıyken nasıl ısıtıyorsunuz

    • @oylebiri4354
      @oylebiri4354 Місяць тому

      ısı pompası bundan çok fazlasını harcıyor söylenen yorumlara bakınca. ben tasarrufu neresinde onu anlamadım. düpedüz klima mantığı bu anladığım.

  • @christ.6678
    @christ.6678 3 місяці тому

    thanks a lot

  • @blackwideblackwide4635
    @blackwideblackwide4635 2 місяці тому +1

    alt fon müziği çok fazla konuşma zor duyuluyor

  • @dilekseker866
    @dilekseker866 3 місяці тому +6

    Canovate firması ile çalıştık ampul örneği aslında doğru çünkü son geliştirdikleri teknolojiler buna imkan veriyor. Ancak buradaki en kritik konu aslında yeni bir bina inşa ederken en başından bu altyapıya göre dizayn edilmesi.

    • @VideoKaset
      @VideoKaset 3 місяці тому

      Bir ampül örneği doğru olamaz.sattıkları ürün ısı pompası.videodalarda görülen ısı pompasının 1 kompresör en az 3000w.
      Enerji verimlilikleri elbette tasarruflu bu konuda hemfikirim ama 1 ampül muhabbeti değil bu iş.
      Ayrıca bu tür ürünlere de az yakar çok kaçar muhabbeti edilmemeli.son kullanıcılar olarak bir arıza durumunda maliyet diğer ısı kaynaklarına göre hesap edilmedi.

    • @oylebiri4354
      @oylebiri4354 Місяць тому

      ben hala konuyu anlamadım. birisi diyor 75 w bir lamba diğeri diyor faturam 2000 3000 . ya biri beni aydınlatsın. 75 w bir ampül kadar tüketimle nasıl bu faturalar gelir

  • @Serkan-ge1pi
    @Serkan-ge1pi 3 місяці тому +29

    20 yıllık araclar piyasada geziyor . Sanayide hala yag yakıp ısınan tipler var. Kanalizasyona yag döken tipler , hurdacilar kablo yakıyor, o yüzden belli bir neslin yok olup yeni ve sizin gibi ileri görüşlü ; Z kuşaklari gelmeden birsey olmaz . Sizi tebrik eder ve vatanı için bu şekilde uğraşan bor insanin önünde saygıyla eğiliyorum.

    • @fkbey5756
      @fkbey5756 3 місяці тому

      bilimadami gibi tespit

    • @alahandiahdi7758
      @alahandiahdi7758 3 місяці тому +7

      Yalnız bu Z kuşağı değil emek kuşağı

    • @hacabi4151
      @hacabi4151 3 місяці тому +4

      Z kuşağı ne alaka

    • @AA-du4yr
      @AA-du4yr 3 місяці тому +5

      Z kuşağı dünya tarihinin en boş kuşağı. Hiçbir cacık olmaz. Z'den sonraki kuşak gelecekte belki. Yönetici olarak ise x ve y kuşaklarının son şansı artık. Ama Z kuşağı çok fena.

    • @huseyin.canpolat
      @huseyin.canpolat 3 місяці тому +6

      Z kuşağı başını telefondan kaldırıp aç karnını doyurmak üzere mutfağa yönelmesini öğrensin. Yemek uygulaması olmasa karnını dıyuranayan kuşaktan kimseye fayda gelmez.

  • @03isaakar
    @03isaakar 3 місяці тому +3

    Genel gecer doğrular tamam okeyde, keşke biraz teknik anlatıma da sahip olsaydı

  • @slmkrt
    @slmkrt 3 місяці тому

    maşallah

  • @Bakbakalim067
    @Bakbakalim067 Місяць тому

    Bu ortak kullanım olarak mantıklı olabilir Merkezi sistemlerde olur.

  • @mustafacirak21
    @mustafacirak21 2 місяці тому

    Avrupada yıllardır kullanılan, bizede yeni gelen pahalı bir sistem, malesef alınamayacak kadar pahalı...

  • @Tekincesur
    @Tekincesur Місяць тому

    İngiltere'de taktırdım.ben devlet teşvik verdi çok memnunum İngiliz markası taktılar çok basit biraz sesli çalışıyor ama en azından dışarda çalışıyor kombi gibi.icerde değil

  • @afiyetahiret7067
    @afiyetahiret7067 3 місяці тому

    Yerden ısıtmalı düzenek kullanıyorsanız ısı pompası kullanmak zorundasınız. Çünkü kullanılan materyeller yani hortumlar en fazla 45⁰ ye dayanabilirmiş. Katı yakıtlı ısıtıcılarda ısı kontrolü zor riske atmayın dediler.Ancak ısı pompasındaki 130.000,00 TL lik bir fiyata karşılık LPG'li kombi 30.000,00 TL ye mal oldu. Eğer taşrada yaşıyorsanız yerden ısıtmalı sistem yerine petekle ısının.

  • @Tekincesur
    @Tekincesur Місяць тому

    Işi pompasının avantajı eve bir tane de güneş enerji paneli koyucaksin 10 numara olur o zaman

    • @oylebiri4354
      @oylebiri4354 Місяць тому

      panelle birlikte yatırım maliyetini hesapladınız mı hiç. ben tasarruf göremedim . dediği ile gerçek tüketim arasında dağlar var. ha belki doğalgaz olmayan yerler için olabilir oda belki. çok pahalı bir sistem

  • @_OSMANERKAN_
    @_OSMANERKAN_ 3 місяці тому

    Isi pompası şu anki ülke sartlari icin uygun görünmüyor ama gelistirilirse herkesin alabilecegi bir fiyata satilirsa daha önemlisi parçaları milli olarak uretiirse olabilir

  • @burakozcetin3484
    @burakozcetin3484 3 місяці тому +8

    Belki iyi birşey dir ama eski kafayla kurgulanmış, bir adam 1 saat konuşuyor , görsel yok sunum yok veri yok, şimdi cevap olarak siteye gir bak diyeceksin ama ürünler arasında ısı pompası diye birşey yok. Bence sen gir siteye bak.

    • @degistir-
      @degistir- 3 місяці тому

      Güzel cevaptı😂😂😂😂

    • @seraysakinc2247
      @seraysakinc2247 3 місяці тому

      Ben de sizin gibi düşündüm, know-how vereceklerini sandılar ki sadece patronu gösterdiler... sistemi basit bir şema ile "nasıl çalışıyor" açıklayabilirlerdi...

  • @traderanaliz5623
    @traderanaliz5623 2 місяці тому +1

    muzik videoya odaklanılmasını zorlaştırıyor

  • @turhandelceoglu4524
    @turhandelceoglu4524 Місяць тому

    Atlanan tek şey elektrik ihtiyacı köy evi villa gibi yerlerde Güneş paneli ile karşılanır.Ama büyük tesisler için enerji ihtiyacı Elektrik le karşılanacak Türkiye Elektrik üretmek içinde Çevrim santralleri kullanıyor yani tasarruflu olabilir ama mucize değil bizim Nükleer teknolojimiz yok Rus yapacak parasıyla elektrik satacak Avrupa da nükleer teknoloji var

  • @MrLouanderson
    @MrLouanderson 3 місяці тому +10

    Hocam 14 derece dışarıdan 21 derece içeriyi getirmek tabi ki mümkün.İzolasyonun olduktan sonra kombi de o kadar tüketim yapmaz. Sıkıysa dışarı -5 ken evi 21 derece yap yanma yapmadan.

    • @_hendese_
      @_hendese_ 3 місяці тому

      14 derece her zaman var... dışarının -5 olmasının önemi yok.. konuyu bilmiyorsun.. bence fazla yorum yapma..

    • @mehmetmumtaz
      @mehmetmumtaz 3 місяці тому

      14 derece toprağın derinliğindeki sıcaklık, değişmez.yaz kış

    • @_hendese_
      @_hendese_ 3 місяці тому +2

      @@mehmetmumtaz izah edebilirdim... ancak gerek görmedim... hem bilgisiz, hem beyinsiz, hem görgüsüzlere laf anlatılmaz. "ısı pompası" ile her şeyi halledirim diyenler de boş konuşuyor... termodinamik kapasiteyi de bilmiyorlar.. bu sebeple dengeyi sağlayabilmek için yerin üstüne dört kat yapıyorsan yerin altına da 8 kat yapmalısın... uygun inşaat malzemesi ile ek enerjisiz,sirkülasyon pompası gerekmeksizin doğal ısı transferi gerçekleşir... yazları müthiş bir serinlik, kışın 14+ >> 21 (7) derece takviye ile çalışırsınız.. böyle bir yapılanmaya imar,inşaat rantı engeldir...bu ranta kimse direnemez, herkesin ağzının suyu akıyor... bu adam konuşuyor işte kendince bir şeyler yapar marjinal kalır. bazı yöresel uygulamalar olar. hepsi o kadar... sadece o biliyor.. başka bilen yok sanki... sanayi/ticaret ve idare sadece kâr ve rantı bilir başka bir bok bilmez...

    • @MrLouanderson
      @MrLouanderson 3 місяці тому

      Ne gaz yaptın arkadaş. Git seçime gir gazın boşa kaçmasın.

    • @_hendese_
      @_hendese_ 3 місяці тому

      beyin yok ağız var... sen git gir seçime şansın çoktur...farklı üç mühendislik disiplini bilgisi ve deneyimiyle konuşunca ağır geldi kaldıramadın değil mi? her şeye maydonoz olursan... biri gelir façanı çizer.. yine anlamazsan başka birileri gelir belinden 90Derece rukû poziyonunda eyerler... küçük aklıyla itibar katilliğine çıkmış.

  • @SevmiyenTikky
    @SevmiyenTikky 3 місяці тому

    Umarım Devlet Değerlendirir.

  • @DoganYasar-yh4lh
    @DoganYasar-yh4lh 3 місяці тому +2

    Kusura bakmayın ama bayağı güldüm..Bir ampul kadar mışş..evet bu ampül 3000 watlık falan galiba..

  • @sukruyaren
    @sukruyaren Місяць тому +1

    neden bukadar yüksek müzik sesi var ki ? böyle bi kanalın böyle hatalar yapmaması lazım..

  • @h.hayriduyar2176
    @h.hayriduyar2176 3 місяці тому

    Kurulumu çok pahalı, işyerleri, fabrikalar için olabilir ama kışın evleri yeterince ısıtamıyor! Güçlü kompresörlü modeller daha iyi ısı veriyor ama bu seferde elektrik faturası kol gibi geliyor.

  • @saadetsahinkaya7036
    @saadetsahinkaya7036 3 місяці тому +8

    Nasıl çalıştığı anlatılmamış? Bu video niye yapılmış? Hiç bir şey anlamadım.

    • @BigSmallSuccess
      @BigSmallSuccess  3 місяці тому

      www.canovate.com/ daha fazla bilgiyi firmadan edinebilirsiniz

    • @ferditaner-dt2hr
      @ferditaner-dt2hr 3 місяці тому +1

      ​@@BigSmallSuccessBir evin maliyeti ne kadar,75 metrekare

    • @oylebiri4354
      @oylebiri4354 Місяць тому

      @@BigSmallSuccess verdiğin linkte ısı pompası bile yok

  • @erdalduran507
    @erdalduran507 3 місяці тому +1

    Isı pompası faturası sanırım hiç ödememiş, inverter 10 kw aylık 5.500 / 6200 arası bu mu uygun olan ?

  • @ulasergi7475
    @ulasergi7475 2 місяці тому

    Yahu maddi durumu iyi olan herkes solar sistem yada rüzgar gülü kullansa doğalgaz da elektrik te baya bi azalır

  • @Susceptive35
    @Susceptive35 2 місяці тому

    Güzelim videoyu arkaplan müziği ile mahfetmişsiniz müziksiz halini de atar mısınız?

  • @aliylmazozsirin7739
    @aliylmazozsirin7739 2 місяці тому

    Fon müziğinin sesini bu kadar açmanız rahatsızlık veriyor.

  • @ahmetyasar751
    @ahmetyasar751 3 місяці тому

    Bitaz daha teknik detay iyi olurdu

  • @dilekseker866
    @dilekseker866 3 місяці тому

    Burada yeni çıkardığı üründen bahsediyor arkadaşlar. Biz bunu kullandik dediği doğru. Ama büyük hacimli Otel apartman sera ve ciftlik gibi yerlerde daha verimli

  • @eneskoksal5719
    @eneskoksal5719 3 місяці тому

    Suanki üretilen ısı pompalari cok büyük nerden baksan minimum 6-7 kw motor var onda bir ev icin mantiksi.

  • @muratylmaz5058
    @muratylmaz5058 3 місяці тому

    👏👏👍🙏

  • @Hsv953
    @Hsv953 3 місяці тому

    ılık bölgelerde iyi sonuç veriyor. ama ilk kurulumu pahalı. kart yanarsa maliyeti yüksek. bir de mantolama yoksa çok yakıyor. ben mahalleye doğalgaz gelince şirkete satıp doğalgaza geçtim.

  • @user-sn2lp6uq1w
    @user-sn2lp6uq1w 3 місяці тому

    Bunun için bir holding spoonsorluğunda 3 ay çalişma yaptık,netice alamadık.

  • @keskinhan.
    @keskinhan. 3 місяці тому

    Takibimimdesin

  • @faikaykac
    @faikaykac 3 місяці тому

    Başlık çok iddialı olmuş, Isı pompası dediğimiz şey halen kullandığımız klimalarla aynı teknoloji..

  • @Tulparyelesi
    @Tulparyelesi 3 місяці тому +1

    Samsunda 290 m2 iki katlı evim var. Bu evi odunla ve kat kaloriferiyle ısıtmakta zorlanıyorum. Evde yalıtım oldugu halde. Biri bana bu cihazın alternatif olup olamayacağını anlayacağımız şekilde izah edebilir mi? Bu adamın anlattıklarından hiçbir şey anlamadım.

  • @gg-ij8xb
    @gg-ij8xb 3 місяці тому

    Termodinamik diye bişey var. Bir de teorideki sonuçlar dikkat çeker ama pratik satılır. Allah kolaylık versin ama maalesef az enerji ile çok enerji üretmek imkansız

  • @ahmetgenc5284
    @ahmetgenc5284 2 місяці тому

    Öyle birsey olsa bütün ülkeler alır vatandaşlarına dağıtır.
    Enerji bolu isi isi çarpı enerji ne kadsr köfte o kadar ekmek
    Ne kadsr odun kömür o kadar sıcak kis ....

  • @miroslawlubin1335
    @miroslawlubin1335 3 місяці тому +2

    şahsen ben firma tanıtımından başka birşey anlamadım yani burada sadece canovate reklamı yapılmış

  • @aliozturk-zk6rj
    @aliozturk-zk6rj 3 місяці тому +1

    Hocam 40 dereceye gelen suyu surekli aynı derecede tutan bir formül bulundu mu

  • @Rmznak
    @Rmznak Місяць тому

    Atık su kanalizasyon gazıyla mümkün bio gaz yoluyla yani geriye sadece su kalır

  • @tr9036
    @tr9036 Місяць тому

    Dünyanın 30 yıldır kullandığı sistemi, biz yeni bulmuşuz.
    Harika haber 😅😅😅
    Bu arada, abimizin ısı pompası fiyatlarından haberi yok sanırım.
    Kombi 15-30k fiyatı var.
    Isı pompasını 150k ya yaptırırsan, çok iyi.
    30k ya ısı pompası kursun benim eve, bir tane de yedek alırım.

  • @onurarigato
    @onurarigato 3 місяці тому

    Arkadaki müziğin sesi çok yüksek rahatsız ediyor.

  • @lotusx5242
    @lotusx5242 2 місяці тому

    ısı pompası dediği , ısı jeneratörü mü acaba..Rusya 1950 lerde kullanılıyomuş.

  • @ErdemOzgurbuz
    @ErdemOzgurbuz 2 місяці тому

    İngiltere de yeni yapılan evlerin zorunlulukları arasında devletin kendi evleri var hepsi ısı pompalı şaşırdım anlamadım şimdi daha iyi oturuyor bu videodan sonra

  • @kralcik
    @kralcik 2 місяці тому

    Bu iş ampul malpül degil esski ampuller 100watt 75 waat kullanılıyordu bir odada şimdi lel ampuller cıktı 9/15 waat burda anlımı biraz celişkili ampul güçü bir komporosör okadar düşük vat mümkün degil invertör dc motor olsa şayet elektirikbpahalı elektirik kw saat düşük olursa olur elektirige göre dogalgaz metre küp ucuz daha mantıklı geliyor bu günümüzde erzincan bölgesi aşırırı soguk oluyor dogal gaz ısıtma şuan daha az geliyor keşke elektirik ucuz olsa bu tür cıhaz kullanılabilir akrabalarımdan bundan 5 yıl önce hidrojenli kombi aldı bir ayda gelen fatura 1500 gelince iade etti kullanmadı kombiye gecti bu tür içatlar güzel ama vatandaşa karı yok görüyorum

  • @swippw
    @swippw 3 місяці тому +9

    maalesef bir ampul enerjisi değil :(

    • @fthgok01
      @fthgok01 3 місяці тому +1

      Ne kadar mesela örnek verseydiniz kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla?

    • @swippw
      @swippw 3 місяці тому +2

      @@fthgok01 hayır kullanmıyorum fakat sistemi biraz da olsa biliyorum. apartman ısıtmak için kurulacak cihaz en az 35 kw. ampulden kasıt stadyum projektörü ise evet ampul enerjisi :)

  • @anlfrat8411
    @anlfrat8411 3 місяці тому +1

    Gelecek burada, tebrik ediyorum.

  • @a1otomasyonbarkodsistemler211
    @a1otomasyonbarkodsistemler211 2 місяці тому

    başarılarınız daim olsun...fakat neden ampul kadar diyorsunuz...gerçekçi olalım...şuan ort 5500 6000 fatura geliyor...nasıl ampul bu.. yanlış anlaşılmasın sistem güzel..kömüre göre tasarruflu... doğalgaza göre hayır...ama ampul değil..ona takıldım

  • @erkinegemenler9563
    @erkinegemenler9563 3 місяці тому

    Isı pompasının nasıl çalıştığını göstermiyorsunuz, birçok şeyden söz ediyorsunuz. Bire ürünün nasıl çalışıp verim elde edildiğini gösterseydiniz olmaz mıydı?

  • @alinaciavsar5728
    @alinaciavsar5728 3 місяці тому

    keşke şu müziği koymasaydın

  • @acemilezzet1633
    @acemilezzet1633 3 місяці тому

    Isı pompası kullanacak kişilerin birde güneş veya rüzgardan elektrik enerji üreten bir sisteme sahip olmalıki elektrik parasında fazla ödemesin. Bir kişi ısı pompası yaptırabiliyorsa parası vardır demektir. Bunun yanınada birtane Güneş ve rüzgardan elektrik enerjisinide üreten sistem yaptırır herhalde elektriğinde güneşten ısınmasında ısı pompası ile topraktan yaptımı herşey tamam nerdeyse bütün ısınma bedavaya geliyor.

  • @LifeTime_WinnerS777
    @LifeTime_WinnerS777 2 місяці тому

    Yeni çıkan her teknolojinin illaki karşıtları olacaktır ...

  • @mustafakoltukoglu5923
    @mustafakoltukoglu5923 Місяць тому

    150 m2 bir müstakil evin, toplam tesis maliyeti nedir?
    Nakliye, montaj, kurulum, işletime alma.
    Yeterli bilgi vermiyorsunuz.
    Garanti süresi, verimli kullanım yılı.
    Memnuniyetsizlik hallerinde, sözleşme ile paralel koşullar nelerdir?
    Bilginiz rica olunur.

  • @ilhamecbur4911
    @ilhamecbur4911 2 місяці тому

    arkadaş konu ne ürün ne maliyeti ne... müzik de tam faz coşkuyu verince: keller şampuan kullanır mıyı anlatıyor her halde dedim

  • @recepbilgin458
    @recepbilgin458 3 місяці тому

    Turkiyenin iklimin %50 si toprak kaynakli % 50 de hava kaynakli olabilir

  • @mehmetsarbas398
    @mehmetsarbas398 3 місяці тому +2

    Kaç watt lık bu ampül?

  • @alparslantugrul1071
    @alparslantugrul1071 3 місяці тому

    Evet ısı pompası 14Kw lık 200 bin tl felan

  • @KZL987
    @KZL987 3 місяці тому

    enerji bakanligi bu ise acil agirlikli el atmali

  • @yahyabilen9252
    @yahyabilen9252 3 місяці тому

    Hem Bir ampulü 70 başvur 75 Watt olduğunu söylüyor hem de 1 ayda 12 kilovat olduğunu söylüyor bu birbirini tutmuyor Bu bir daire için çok büyük bir maliyet ne olacak şimdi bu

  • @metinciftci973
    @metinciftci973 3 місяці тому

    İki daire faturası 3 bin

  • @muhammetturkmen4998
    @muhammetturkmen4998 3 місяці тому

    En büyük vatanseverlik, kendi kaynaklarınla,kendi gücünle yükselecek adımlar atmaktır.

  • @selamikaya
    @selamikaya 3 місяці тому +1

    Akdenizde kullanılmayan güneş enerjisiyle Ülkemiz 5 e 10 katlanır. Biz sadece her odaya klima takmakla meşgulüz. Bildiğiniz günah bildiğiniz haram bildiğiniz ilkellik. 😢

  • @hakanisbilir7415
    @hakanisbilir7415 3 місяці тому

    Bu vatanın kendi petro denizleri var,doğalgaz kaynakları var bunlar tesbit edilince batı bu enerji kelepçesini kaldırmamak için sözm ona sürdürülebilirlik üretterek prangalamaya devam etmek istiyor

  • @tarkisbilir8293
    @tarkisbilir8293 3 місяці тому

    Lütfen beni dikkat alın ben ve arkadaşım kendi halinde küçük bütçelerle hep yeni bir ısınma yöntemi keşfettik. Bu yöntemle eksi 50 derecede bile tam performansla çalışan gücünü elektrik ten alan aynı zamanda en verimli ısı pompasın dan daha verimli bir sistem üretmeyi başardık. Bizdeki sistem ortalama bir kombi üyüklüğünde ve herhangi bir üniteye de gerek duymuyor. Kulağa saçma sapan bir şey gibi gelebilir fakat bu sistemi başardık. Ortalama 7-8 kW arası ir kurulu göçle dakikada 10litre suyu 24 dereceye çıkarmayı başardık ve bu sistemin emülsiyonu bacası yok son derece sessiz ve zararsız. Yatak odasında bile çalışsa hiçbir zararı yok ortama. 8000 saat çalışma dayanımı var.

    • @a.caglar
      @a.caglar 3 місяці тому

      Dahiyane ve inanılmaz bile olsa günümüzde şahsi çalışmalar kaybolup gidiyor. Bir firma ile anlaşıp tanıtıma büyük paralar harcanması gerekiyor. Vizyonsuz bir firma ise proje kısa süre içinde başka firmaların elinde geçecektir..

  • @bekiroksuz1712
    @bekiroksuz1712 3 місяці тому

    Müzik çok rahatsız edici. Videoyu izleyemedim

  • @isimAnalizci
    @isimAnalizci 2 місяці тому

    Bol bol reklam yapmaları gerekiyor.

  • @muhteremceylan4411
    @muhteremceylan4411 3 місяці тому

    Fon müziğine gerek var mı? Müzik sebebiyle sonpna kadar izleyemedim.

  • @KarpuzTv16
    @KarpuzTv16 3 місяці тому

    İyi de, anlamadım. Nasıl çalışıyor bu sistem? Çalışma prensibi ney...?

  • @ahmetnadirtopograf1279
    @ahmetnadirtopograf1279 3 місяці тому +3

    Lamba nın harcadığı energi 150watt buda kaynaktan elde edilmiş ısının, sistemdeki suya aktarılmış ve sistemin içinde sirküle etmek için harcana su pompasının gücü.
    Mantık bu kadar düz değil.
    Konfor ısısı 22 derecedir.
    Toprak altında 17 derece yaz kış ısı nerede ise sabittir.
    17 derecelik ısıyı 30 dereceye cıkarmak için 10 bin watt ilâ 20 bin watt arasında bir. Pompa motoru ile ısıyı yükseltmek gerekirki. Yaşam alanını 22 derecelere getirebilin.
    Yani suyun sirkülesi için 75 ilâ 150 watt bir motor çalışacak
    Ama suyun ısınması için 10bin 20bin watt..
    Evet doğalgaz kullanmamış olacaksın..
    Ama elektrik kullanacaksın.
    Elektrik de doğalgaz çevirim santrallarından geleceği için, yine dolaylı olarak, bide, İŞLENMİŞ DOĞALGAZ. Kullanmış olacaksın.
    Ama her halükarda elektrikten kaçış yok.

    • @BigSmallSuccess
      @BigSmallSuccess  3 місяці тому

      Detaylı bilgilendirme için teşekkür ederiz

  • @user-lc7ho1ru1n
    @user-lc7ho1ru1n 2 місяці тому

    Benim görüṣüme göre bu yapılmıṣ video gerçekleri yansıtmıyor.Yeni iki ailelik ev yaptırdım üç sene önce 180m² yerden ısıtmalı duvarların kalınlığı 40cm, kapı pencere duvar yalıtımı en son teknoloji.Ev ısı pompasıyla havadan hava sıcaklıgı ile çalıṣıyor 1 senede 5000KW elektrik kullanıyorum sadece ısı pompası için.Bir iki senedede kendini amörtize etmesine imkan yok.selamlar

  • @Zeki78
    @Zeki78 3 місяці тому

    Tamam da amca .iş başında olanlar doğalgaz satışı için a ülkesi ile 30 sene önce anlaşma yapmış ise sen bunu bu ülkede satamazsin sattirmazlar 30 senedir yaptıkları gibi .çünkü çok güzel karları var petrolden doğalgazdan..

  • @mehmetozdemir-ey9kb
    @mehmetozdemir-ey9kb 3 місяці тому

    Elektriği fosil yakıtlarından elde ettiğin sürece dediğiniz mantık elverişli değil. Ben ısı pompası üzerine araştırmalar yapan akademisyenim bir ampül kadar enerji harcamıyor.

  • @t-sage
    @t-sage 3 місяці тому

    Türk yatırımcı olması güzel fakat bu yeni bir şey değil arkadaşlar.

  • @osmanerdemkoc6969
    @osmanerdemkoc6969 3 місяці тому

    Her evde ücretsiz enerji var derken? Isı pompası evin içindeki değil dışındaki enerjiyi kullanarak evin içini ısıtır bu 1. Bu beyefendi ne ısı pompasının mucidi hatta belki ilk yerli üretici de olmayabilir baymak vb. firmalar bu cihazı çok daha erken yapmışlardır bu 2. Isı pompasının maliyeti 100bin TL lerin üzerinde kurulum vb. dahil değil. Ben kendi evime Buderus'tan bir ürün konfigüratör kullandığımda 14kw lık modeli öneriyor. LG teknik datalarında ise 12kwlık ZHBW126A0 modeli için yıllık enerji tüketimi tahmini 7795 kW. Bu kadar elektrik için ne öderim diye baktığımızda ise 17bin TL elektrik faturası demek. Ben doğalgaza belki 10bin bile ödemezken. Evet ısı pompası daha çevreci ama ısı pompası daha ekonomik değil. İnsanların ay sonunu zor getirdiği şu zamanlarda daha çok tıklanma almak için böyle başlıklar atmayın. Reklam aldıysanız da ücretli sponsorluk filan diye belirtin.

  • @solakibrahim
    @solakibrahim 3 місяці тому

    Çok güzel de hiç enerji verimliliğinden bahsetmiyorsunuz.lütfen ısı pompasının cop değerinden bahsetseniz yeterdi.