Arkadaşlar 3 tip ısı pompası vardır.Hava kaynaklı,su kaynaklı,toprak kaynaklı.Isı pompaları verimli çalışması için kaynağın gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı en az olmalıdır.Ankara'da kışın gündüz diyelim 10 derece gece -10 derece olduğu gün fark 20 derecedir ki ısı pompası verimsiz çalışacaktır.Isı kazanç katsayısı 2-3 katta kalır.Bu ciddi elektrik sarfiyatı demektir.Bu nedenle Ankara'da toprak kaynaklı ısı pompası kullanılmalıdır.En az 250 m2 bahçede yaklaşık 3-4m.derinlikte siyah boru içinde dolaştırılan su gece ve gündüz ısı farkı minumum olduğu için kazanç 4-5 kat olacaktır.Yani 1 birim elektrik harca 5 kat kazanç ile ısıt.Diğer anlatılanlar aynen uygulamalıdır.Küçük bahçede dikine yapılan uygulamalar da vardır.Hava kaynaklı ısı pompaları(klimalar) Antalya,İzmir gibi yerlerde uygulanmalıdır.
Kerem bey seni dinlemekten aralara girmenden diğer adamın anlatması gerekeni anlatamadığını görüyorum az sussaydın da adam projesini fiyatını anlatsaydı
Isı pompalarının en verimli çalışma ısısı 45 derecedir.Isıtma amaçlı suyun daha yüksek ısıda çalıştırılması verimi düşürür.O halde bazı koşullar gerekli.Çok iyi yalıtım,yerden ısıtma,güneş enerjisi desteği,İç Anadoluda yatay serme için bahçe gereklidir.Isı pompaları çift yönlü çalışabildiği için kışın ısıtma,yazın serinletme en az harcama ile gerçekleşir.Sorun ilk yatırım maliyeti yüksektir.Bankalar devlet destekli olarak 0 faizli ısı pompası kredisi vermelidir.Uzun vadede ülke kazanır.
Yerden ısıtma sisteminden soğutma yaptığınızda borularda terleme oluşuyor. Ayrıca zeminin sıcak bölümü ile alttan soğuk alanın çalıştığı yerde nem ve küflenme oluşur. Hersey çok güzel anlatılıyor fakat dezavantajlarından bahsedilmiyor. Ayrıca teorik olarak 1 kW elektrik enerjisi 3kW ısı enerjine çevrilip enerjisi sağlanmada uygulamada tam anlamıyla tasarruf sağlanmıyor. Bu sistemin kurulacağı evlerde çok iyi bir ısı izolasyonu yapılmış olması gerekiyor.
Fazla elektrigi depolamak eskidi... Almanya'da fazla elektriginizi buluta (Cloud) yükleyebiliyorsunuz. Elektrikli arabanizi herhangi bir yerde sarj ettiginizde buluttaki elektriginizi kullanabiliyorsunuz. Türkiye bu konuda daha hizli ve pratik cözümler üretebilir. Almanya'daki bu uygulama eminim ki Türkiye'de cok daha iyi ve cesitli uygulanabilir.
Önemli bir konu, hedefimde toprak kaynaklı sistem var, ancak detaylı teknik bilgileri de zaman içinde toplamak ona göre değerlendirme yapmak istiyorum. yatay olarak yapıldığındaki mühendislik bilgileri nasıl. Toprak kaynaklıda, hava kaynaklıya göre elektrik enerjisi harcayan farklı pompa, kompresör varmı, güç değerleri nasıl, bu tür detaylar da merak ettiklerim arasında. Bilgileri geliiştirmek, farkındalığı arttırıp, iyiyi yakalamak önemli
Yakın zamanda ısı pompası taktırdım bunu güneş paneli ve rüzgar türbini ile desteklemek istiyorum bu konuda hizmet veren tanıdok güvenilir bir yer var mıdır? Güneş enerjisinde epey alternatif var ama rüzgar türbini deyince kimsede bilgi ve tecrübe yok maalesef. Yaşadığım yer sadece güneş veya sadece rüzgarla olmayacak iklim ve coğrafi koşullara sahip. Böyle hibrit bir sistem konusunda bilgi ve tecrübe paylaşmanızı rica ediyor işlerinizde kolaylıklar diliyorum
Selamlar. Kullanım suyu 45 derecede kullanmak çok yanlış. Lejonel bakterilerin önleme için minimum 55-60 derece bir sıcaklık gerekir. Lejonel bakteriler sağlığa son derece tehlikeli.
@@erdalerdogan5659 Erdal bey merhaba istersek 55° tutabiliriz doğru fakat insan vücudu su sıcaklığı ve duş aldığımızda 55° haşlanma tehlikesi olduğu için boylar çıkışını bir tane karıştırıcı koyup su sıcaklığı set edebiliriz arz ettiğimiz daha düşük sıcaklıklara ama biz burada yükseltme sebebimiz sizdebiliyorsunuzdur lejyonerle için aslında bu daha yüksek sıcaklıklar olması tavsiye ediliyor 60 beş’le 70° arası amma da hatırlatma için ve bilgi için teşekkürler
Kerem bey radyatör çıkış ve girişlerin hepsini alttan giriş ve çıkış olarak yaptırın çok daha fazla ısınacaksınız ben yaptım ve evimin gerçekten ısındığını bu yıl yaşadım ki doğalgaz faturaları geçen yıldan daha az geliyor şahane ısınıyorum.
Bir elektronik mühendis olarak ısı pompasının o kadar da abartılı verime sahip olmadığı ısıttığı suyu dış petekteki buzu çözmede kullanmasından anlayabiliyorum. Ancak ülkemizin batı ve güney bölgeleri için biçilmiş kaftan tabii ki fiyatı hariç... Sizlere elektrikli kombiyi önermeden edemem... Bunu da düşünün derim. Tabii ki güneş enerjisi ile birlikte. Yıl boyuncaki elektrik üretiminizi satın kışın ise şebekeden gönlünüzce ısının derim. Bu kadar teferruata da gerek yok. Kalın sağlıcakla...
Elektrikli kombi de tavsiye edeceğiniz bir marka var mı. Benim ev yapmak istediğim yerde doğalgaz yok ama bir kaç yıl içinde gelebilir. Doğalgaz gelince de gerek uiyok dermiyiz, yani ısınmak için kullanmaya gerek yok mu yoksa doğalgaz daha mı uygun olur. Çatıya full elektrik panel düşünüyorum. 200m² bir ev için. Acaba elektrikli kombiyi direk çalıştırırmı bu kadar metrekareye kurulan sistem.
@@trueagle Direk çalıştıracak sistem de kurulur mesele o değil, gece ne yapacaksın? Güneş yokken yani. Sistemi elektrik mahsuplaşması üzerine kurmalısın. Doğalgaz daha ekonomik elbette ama elektrik bağımsız bir sistem olur güneş enerjisi ile birlikte.
Veli Bey'e selamlar. Ankara'da da hava kaynaklı ısı pompaları verimli olarak kullanılabilir. Avrupa'da soğuk bölgelerde çok yaygın daha da yaygınlaşacak. İnşallah biz de geçebiliriz hızlıca.
Merhaba, büyük harflerle yazmanıza gerek yok.. biz böyle içerikler oluşturuyoruz robotik soru cevap sevmiyoruz , kusura bakmayın size fayda sağlayamadık..
COP değerini kullanımlar sonrasında soracaktım. Bu kadar sistem aldıktan sonra 18:30 da bahsedilen advance özellikleri ve COP gibi değerleri görememe, ayrıca ücretlendirilmesi hiç hoş değil, bunların da kullanıcıya ücretsiz verilmesi doğru. Markaların bu tür işletme maliyetlerinden yarar sağlamaya çalışmaları da yakışmıyor.
@@mimimi9170 Enerji bağımsızlığı deniyor, ancak firmaya da bağımlı olmamak lazım. open source yazılımlar olup verileri de istediğimiz gibi alma ve değerlendirme imkanı olmalı.
15 yıl önce şekerbank 0 faizli yalıtım kredisi veriyordu.Gittik sorduk.Banka krediyi verirken dosya parası adıyla bir kesinti yapıyordu.Ve bu kesinti başka bankaların faizi kadardı.Ülke böyle bir dalga-dubara ile bir yere varamazdı.Ve de varamadı.
Sistemleri bende tasarlayıp uygulama yapıyorum. Ama maliyetler çok çok yüksek. Tabi paraaı olana sorun yok. Konfor için harcıyor para olan. Ama şu güneş paneli elektrik üretimi halen rantabıl değil. 10 yılda bile geri dönüşü yok. Isı pompası kışın gerekli bir sistem. Kışın ise güneş panelleri den elektrik üretimi çok düşük.
Tamam bu kadar ürünleri koyduk ettik BUNLARI almanın 2 nedenden birisi Tasarruf daaaaaaa BU ısı pompasını 100 m2 Bi yere kurarsak doğalğazla Arasındaki tüketim fiat farkı nedir (malum doğalğazla ısınmak inanamaz pahalı bizi bundan kurtarıp cüzdanımız ne kadar özgürleşir) kombi sistemi ve bu karşılaştırmayı analatik Bi sunum yapsanız bekleriz TEŞEKKÜRLER.
Hocam neden hava kaynalı dış ünite yerine toprak kaynaklı kullanmadınız? Bu kararda; ürün seçeneği mi, maliyet mi, yararlılığı mı etkili oldu? Çok soğuk bir coğrafyada yaşıyor olsaydınız toprak kaynaklı ısı pompası daha mantıklı değil mi?
hemşerim maliyetler çok pahalı sahse konu paralar bireysel evlerde amortisi imkansız 250 bin tl aylık ne kadar faiz getirir ? Aylık ortalama 13 bin tl pekala 25 bine iyi bi elektrikli kombi alınıp o faizle fatura ödenebilir. 3 _4 aylık kış döneminde kalan 8 aylık faizde senin olur.
Merhaba, konu çok kazandıran yatırım araçları değil , enerji bağımsızlığı.. bizim anlatmaya çalıştığımız; evin tüm ihtiyaçlarını kendi üretimimiz ile karşılayabilmek.. bu yaşam tarzının değişimi.daha geniş bir açıdan bakarsanız mantıklı olur. Yoksa sizin dediğiniz gibi bankaya para koy yatarak para kazan vs .
Merhaba, Antalyada Dublex 2*140 m2 villa için (alan mevcut) toprak kaynaklı bir sistem düşünsek; hem ısıtma hem soğutma aynı yoldan mı olur yoksa ısıtma yerden, soğutma duvardan gibi farklı tesisatlar mı döşenir?. Ya da siz ne önerirsiniz?. İnşaat sırasında mı tesisatınızı kuruyorsunuz yoksa sonradan da yapılabilir mi (evde yeni ve büyük bir inşaat alanı oluşturmadan) Elektrik kaynağı olarak da güneş paneli kurarsak Total maliyet ne olur?. Yıllık bakım servis masrafları ne tutar?. Teşekkür ederim
Merhaba Kerem bey bireysel kullanicılarının ges sisteminden pasif gelir edemeyecegi hakkında videonuz vardı. Videonuzu bulamayorum . Videoyu kaldırdınız mı ?
Yüksek maliyetli olmasının ana nedeni nedir işçilik mi malzememi sizin belirttiğiniz maliyetlerin düşüğüne bu sistemi kurarım diyenler var. Ne gibi kazıklanmalar olur bu işte acaba
Panel ve ısı pompası kurulumuna ilave doğalgaz yapılması mantıklı mı sizce? Panelin yeterli gelmediği yerde devreye girse ya da beraber çalışsa ? Yer: Niğde
Isı pompası Saat'te 3-4 kw elektrik tüketimi biraz çok değil mi hocam? Bir ev günlük ortalama 6 kw elektrik harcıyor ve ayda 400 tl tutuyor. Ben mi anlamadım acaba?
Güzel mantıklı bir sistem ama 200.000 ₺ ile 300.000₺ arası bir fiyat Türkiye şartlarında zor. Uzun vadede kendini amorti ederbilir fakat ilk kurulum maliyeti bence çok yüksek
merhaba ,konuya amortisman açısından yaklaşanlar için bu sistemlere daha var diyebilirim. lcd tv lerde ilk cıktığında çok pahalıydı ve az evde vardı ve artık alınabilir seviyelerde. benzer durum ısı pompaları için olacaktır
Merhaba, güneş paneli ile elektrik üretiyoruz evet onunla su isitiyoruz ama klasik bir resistansli ısıtmadan çok daha verimli olarak. Ayrıca elektrikli araç şarj ediyoruz enerji fazlasını depoluyoruz daha da fazla ise şehir şebekesine gönderiyoruz ( aylık mahsuplaşma yapıyoruz) hatta mutfakta indüksiyonlu Ocak ile yemek yapıyor tamamen doğalgaza ihtiyaç olmadan yasayabiliyoruz
Kerem bey istanbulda 450m2 3 katli villam var. 10kw panelli ısı pompasımı kurayım yoksa ısı pompası pas gecip elektrikli buyuk kombiyle mi isinayim? Elektrikli kombi dogal gazli kombiye gore kac kat fazla harcar?
Merhaba, ısıtma soğutma sistemleri benim uzmanlik alanım değil o yüzden elektrikli kombi tüketimi konusunu tüketim olarak bilmiyorum.. ısı pompası ve güneş enerjisi tüketim değerleri videolarımız fikir verecektir. Destek@technicall.com.tr adresimize iletişim bilgilerinizi yazarsanız sizi konuyla ilgili arkadaşımla görüştüreyim
Selamlar soğutma konusuna değinmemeniz talihsizlik olmuş ,soğutma mantığı nedir .fan tarzı bir ünitemi ekstra takılıyor , yazın güneş enerjisi yeterli olurmu ? teşekkürler
Merhaba, yorum kısmı tüm videolarımizda açık, her videoda herşeyden bahsedemiyoruz maalesef.. yerden ısıtma aynı zamanda yerden serinletme olarak kullanılabilecek ( cihazımız serinletme özelliğine sahip olduğundan ) ayrıca fan coil bağlanıp serinletme için kullanılabiliyor ( bu yaz için böyle bir aksiyon düşünüyoruz
Katı yakıt sistemi satıp kullanmak istiyorum ama bir türlü karar veremedim. Elektrikli kombi mi ısı pompası mı. Doğal Gaz olamayan köylere kombi takıp tüple kullanıyorlar omu daha iyi
Acaba bu sistemin çok daha büyüğü ile 50-60 dairelik bir bina ısıtılabilir mi? Dairelere teker teker bu sistemden koymaktan bahsetmiyorum. Dev bir sistem tüm binayı iklimlendirecek.
Merhaba. Zonguldak çayuma köyde ısı pompası kurulu yaptırmak istiyorum. 15*10 M olan 4 oda 1 solon 1 mutfak bir ev altı altı atolye ustu ev seklinde en ustu kremit çatı. Üst evi ısıtmak için kurulum maliyet ne olur. Bilgi verebilirmisiniz. Nasıl size ulaşabilirim
@deniztumer bizim oda 4,2 metrekare ve olabildiğince dip dibe X2 olsa daha iyi olurdu 8-10 metrekare mesela, içeride belki inverter batarya grubu pano eklerseniz 15 metrekare ve üstü sanki daha iyi olur
@@TechnicallTR Teşekkür ederim... bayağı alana ihtiyaç olduğunu anladım... neredeyse normal bir oda büyüklüğüne ulaşıyor... Yaklaşık 200 m2'lik tek kat bir alan ısıtılacak... Benim gördüğüm salon tipi klima gibi olan modeller de vardı... Metrekare büyük olunca acaba bu yaptığınız tipte kapsamlı bir sisteme mi ihtiyaç olur? Batarya sistemi düşünmüyoruz... Batarya sistemi maliyetleri daha da artırıyor. Elektrik şirketinin sistemine aktarıp mahsuplaşma yoluna gidebiliriz... Bize ne getirir ne götürür bilemiyorum... Yer Urla'da olacak... Soğutma ile ilgili de şüphelerim oluştu... Bir de salon zemin döşemesi sorunu oluştu... Ahşap zemin ısıtmayı ne kadar zorlaştıracak onu bilemedik...
Dakika 14 sürkülasyon pompa montajı hatalı. Bu pompalar ıslak rotorlu pompalar. O şekilde dik çalışır ise yatakları bozulur kısa sürede. Montaj kitapçığında gösterir montaj şeklini ve yanlış montajları
@@Kosova1905 bende her ev için güneş enerjisi zorunlu olmalı , hatta güneş enerjisi iskan alabilmenin sartlarindan olmalı diye her fırsatta dile getiriyorum ..
Selamunaleyküm bu sistemi henüz yeni farkettim. Aydın Germencikte yaşıyorum. Bu sistemi evime kurmak istiyorum . 2 katlı toplam 200 metre kare bana kaça patlar sobali bir evdir. Herşey yeni yapılması lazım. Bana burdan dönüş yaparsanız sevinirim. Mail atabilirsiniz.
Merhaba Fatih bey, 15_20 bin dolar civarında teklifler olabilir, güneş enerjisi ile desteklerseniz kendi ekosisteminizi oluşturabilirsiniz.. biz profesyonel danışmanlık hizmetleri sunuyoruz destek@technicall.com.tr adresinize iletişim bilgilerinizi yazarsanız, arayalım sizi
Merhaba, güneş enerjisi ile ürettiğimiz enerjiyi ısı pompası enerjisinin bir kısmını karşılamak için kullanıyoruz.. nedir burada dikkat edin demenizin sebebi ?
250 bin 300 bin verecemde evi isitacamda ben o parayı 20 senede doğalgaza elektriğe versem yinede bitmez bence tamamamen boş iş maliyeti çok yüksek ömrü okadar olmaz birde bölgeye göre sakıncalı e birde evde mutfak için mecburen kombi alıp doğalgaz kullanacaksın
merhaba doğalgazı biz üretemiyoruz ama ? burada bir enerji bağımsızlığı bir enerji ekosistemi kurmak açısından bakıldığında yorumunuza katılmıyorum. ama klasik yaklaşımda sizinle aynı fikirde olabilirim
nibe cihazları güzel, fakat viessmannın 200 s ve 250 a serisi 350 a serisi cihazları çok daha üstün ülkemizde vitocal 100 s 100 a ve 150 a cihazları var nibe de iyi fakat viessmann daha iyidir efendim @@turk_soy1418
Nine için söylenecek tek bir gerçek var ona da şuanda içinde rezizstan olmayan ve performansı -25 dış hava sıcaklığında 72 C çıkabilmektedir. Burda kıyas yaptığınız cihaz ve gerçek değerler üzerinden konuşabiliriz.
Merhaba, bu konu ve genel olarak bu ekosistem ile ilgili bizim gibi danışmanlık firmalarından hizmet alabilir, içiniz rahat şekilde tercih yapabilirsiniz
Merhaba, birşeyleri sizin anlayacağınız şekilde anlayamadığımız için üzgünüz. Ama amaç öğrenmekse buradan yazabilirsiniz bizde bildiğimiz kadarıyla cevap yazarız..
Arkadaşlar 3 tip ısı pompası vardır.Hava kaynaklı,su kaynaklı,toprak kaynaklı.Isı pompaları verimli çalışması için kaynağın gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı en az olmalıdır.Ankara'da kışın gündüz diyelim 10 derece gece -10 derece olduğu gün fark 20 derecedir ki ısı pompası verimsiz çalışacaktır.Isı kazanç katsayısı 2-3 katta kalır.Bu ciddi elektrik sarfiyatı demektir.Bu nedenle Ankara'da toprak kaynaklı ısı pompası kullanılmalıdır.En az 250 m2 bahçede yaklaşık 3-4m.derinlikte siyah boru içinde dolaştırılan su gece ve gündüz ısı farkı minumum olduğu için kazanç 4-5 kat olacaktır.Yani 1 birim elektrik harca 5 kat kazanç ile ısıt.Diğer anlatılanlar aynen uygulamalıdır.Küçük bahçede dikine yapılan uygulamalar da vardır.Hava kaynaklı ısı pompaları(klimalar) Antalya,İzmir gibi yerlerde uygulanmalıdır.
Bu açıklama, konuyu anlayabilmek için kısaca söylenmesi gereken limitleri tanımlayan değerli teknik bir bilgi, teşekkürler Ahmet bey.👍
katkı için teşekkürler Ahmet Bey
teşekkürler, elektrikli kombi veya ısı pomposı tercihini nasıl yapmalıyız acaba, bilginiz varsa paylaşabilirseniz sevinirim.
videodan daha iyi anladım senin anlattığını kardeşim. teşekürler..
@@fikriyesakncsavas2137 ben de onu merak ediyorum. arada 100 bin tl kurulum maliyeti farkı var.
Kerem bey seni dinlemekten aralara girmenden diğer adamın anlatması gerekeni anlatamadığını görüyorum az sussaydın da adam projesini fiyatını anlatsaydı
😂😂😂 sorun bendeki diye düşündüm ama senin yorumu görünce güldüm, konuşmayı seviyor 😂😂😂
cok tesekkur ederim , tesadufen gordum , dinleyip anlamak istedim , sinir oldum , en onemli yerinde adamin sozunu kesip anlattirmiyor saka gibi ya ,
Hay agzına saglık reis be 20 dk çöp izledik 😂sanırsın kendi yapmış
Bu videoyuyu en önde tutmalısınız.Sizden beklediğim video içeriğiydi.benim gibi konudan uzak insanlara en net şekilde anlatmışsınız👏👏👏
Merhaba, faydalı olmasına sevindim.. fatura konusunda da içerik yaptık ve devam edeceğiz, takipte kalın. Saygılarımla
Nasil çalıştığını anlamak icin izliyordum ama Abi hicbirsey anlamadim, biraksanda adam anlatsa.
Isı pompalarının en verimli çalışma ısısı 45 derecedir.Isıtma amaçlı suyun daha yüksek ısıda çalıştırılması verimi düşürür.O halde bazı koşullar gerekli.Çok iyi yalıtım,yerden ısıtma,güneş enerjisi desteği,İç Anadoluda yatay serme için bahçe gereklidir.Isı pompaları çift yönlü çalışabildiği için kışın ısıtma,yazın serinletme en az harcama ile gerçekleşir.Sorun ilk yatırım maliyeti yüksektir.Bankalar devlet destekli olarak 0 faizli ısı pompası kredisi vermelidir.Uzun vadede ülke kazanır.
Sen kime lobi yapıyorsun?
Yerden ısıtma sisteminden soğutma yaptığınızda borularda terleme oluşuyor. Ayrıca zeminin sıcak bölümü ile alttan soğuk alanın çalıştığı yerde nem ve küflenme oluşur. Hersey çok güzel anlatılıyor fakat dezavantajlarından bahsedilmiyor. Ayrıca teorik olarak 1 kW elektrik enerjisi 3kW ısı enerjine çevrilip enerjisi sağlanmada uygulamada tam anlamıyla tasarruf sağlanmıyor. Bu sistemin kurulacağı evlerde çok iyi bir ısı izolasyonu yapılmış olması gerekiyor.
Fazla elektrigi depolamak eskidi... Almanya'da fazla elektriginizi buluta (Cloud) yükleyebiliyorsunuz. Elektrikli arabanizi herhangi bir yerde sarj ettiginizde buluttaki elektriginizi kullanabiliyorsunuz. Türkiye bu konuda daha hizli ve pratik cözümler üretebilir. Almanya'daki bu uygulama eminim ki Türkiye'de cok daha iyi ve cesitli uygulanabilir.
Merhaba, teşekkürler Almanya bilgisi için.. olması gereken güzel bir uygulama, umarım bize de gelir
ilk defa duydum sistem nasıl işliyor
Toprak kaynaklı ısı pompaları konusunda bir video çekerseniz veya yaptıran varsa verimlliliği konusunda bilgi verirseniz çok iyi olur...teşekkürler
Merhaba, toprak kaynaklı evsel sistemler çok daha az , fırsat olursa bizde yapmak istiyoruz
@@TechnicallTR hocam mutlaka bekliyoruz.
Önemli bir konu, hedefimde toprak kaynaklı sistem var, ancak detaylı teknik bilgileri de zaman içinde toplamak ona göre değerlendirme yapmak istiyorum. yatay olarak yapıldığındaki mühendislik bilgileri nasıl. Toprak kaynaklıda, hava kaynaklıya göre elektrik enerjisi harcayan farklı pompa, kompresör varmı, güç değerleri nasıl, bu tür detaylar da merak ettiklerim arasında. Bilgileri geliiştirmek, farkındalığı arttırıp, iyiyi yakalamak önemli
Toprak kaynaklıların verimi daha yüksektir
Yakın zamanda ısı pompası taktırdım bunu güneş paneli ve rüzgar türbini ile desteklemek istiyorum bu konuda hizmet veren tanıdok güvenilir bir yer var mıdır? Güneş enerjisinde epey alternatif var ama rüzgar türbini deyince kimsede bilgi ve tecrübe yok maalesef. Yaşadığım yer sadece güneş veya sadece rüzgarla olmayacak iklim ve coğrafi koşullara sahip. Böyle hibrit bir sistem konusunda bilgi ve tecrübe paylaşmanızı rica ediyor işlerinizde kolaylıklar diliyorum
Selamlar. Kullanım suyu 45 derecede kullanmak çok yanlış. Lejonel bakterilerin önleme için minimum 55-60 derece bir sıcaklık gerekir. Lejonel bakteriler sağlığa son derece tehlikeli.
Merhaba, belli zamanlarda 60 dereceye çıkarıyoruz suyu , katkı için teşekkür ederim
Keremin dediği gibi sistemde programlandı haftanın belli günlerinde sıcaklık yükseltiliyor.
Herzaman 55 derece olsa iyi olur.
@@erdalerdogan5659 Erdal bey merhaba istersek 55° tutabiliriz doğru fakat insan vücudu su sıcaklığı ve duş aldığımızda 55° haşlanma tehlikesi olduğu için boylar çıkışını bir tane karıştırıcı koyup su sıcaklığı set edebiliriz arz ettiğimiz daha düşük sıcaklıklara ama biz burada yükseltme sebebimiz sizdebiliyorsunuzdur lejyonerle için aslında bu daha yüksek sıcaklıklar olması tavsiye ediliyor 60 beş’le 70° arası amma da hatırlatma için ve bilgi için teşekkürler
Biz genelde vaillant kuruyoruz video mevcut bakabilirsiniz.yanilmiyorsam 4 tane daha kuracagiz videolari youtube yuklerim
2008 yılında izmirde 2. olarak kullanmaya başladım, hala aynı cihazı kullanıyorum, 16.yıldayım,çok memnunum.
Tecrübe paylaşımınız için teşekkür ederim Recep Bey
Elektrik tüketimi nedir
Hangi marka acaba
Mükemmel bir anlatım gayet güzel anlaşılıyor ağzınıza sağlık
güzel yorumunuz için teşekkürler
Kerem bey radyatör çıkış ve girişlerin hepsini alttan giriş ve çıkış olarak yaptırın çok daha fazla ısınacaksınız ben yaptım ve evimin gerçekten ısındığını bu yıl yaşadım ki doğalgaz faturaları geçen yıldan daha az geliyor şahane ısınıyorum.
Mükemmel bir anlatım merakımı giderdiniz teşşekkür ederim
merhaba faydalı olmasına sevindim
Şuan ićin pahalı bir sistem.ileride fiyatı daha makul bir seviyeye gelirse kullanılır
insanlar tercih ettikçe ucuzlayacaktır bencede
Sistemden uzak kalmak kopmak bu olsa gerek, Maşallah
enerji bağımsız evler yapmak önemli
Bir elektronik mühendis olarak ısı pompasının o kadar da abartılı verime sahip olmadığı ısıttığı suyu dış petekteki buzu çözmede kullanmasından anlayabiliyorum. Ancak ülkemizin batı ve güney bölgeleri için biçilmiş kaftan tabii ki fiyatı hariç... Sizlere elektrikli kombiyi önermeden edemem... Bunu da düşünün derim. Tabii ki güneş enerjisi ile birlikte. Yıl boyuncaki elektrik üretiminizi satın kışın ise şebekeden gönlünüzce ısının derim. Bu kadar teferruata da gerek yok. Kalın sağlıcakla...
Elektrikli kombi de tavsiye edeceğiniz bir marka var mı. Benim ev yapmak istediğim yerde doğalgaz yok ama bir kaç yıl içinde gelebilir.
Doğalgaz gelince de gerek uiyok dermiyiz, yani ısınmak için kullanmaya gerek yok mu yoksa doğalgaz daha mı uygun olur.
Çatıya full elektrik panel düşünüyorum. 200m² bir ev için.
Acaba elektrikli kombiyi direk çalıştırırmı bu kadar metrekareye kurulan sistem.
Elektrikli kombi ile nasıl peki yine petek araya devir daim pompası gibimi
@@trueagle Direk çalıştıracak sistem de kurulur mesele o değil, gece ne yapacaksın? Güneş yokken yani. Sistemi elektrik mahsuplaşması üzerine kurmalısın. Doğalgaz daha ekonomik elbette ama elektrik bağımsız bir sistem olur güneş enerjisi ile birlikte.
@@Busra_hali Petek yada yerden ısıtma boruları vs. sistem aynı.
Emeğinize sağlık teknoloji heliştikçe ve kurulum maliyetleri düştükçe yeni videolar bekliyoruz.
Merhaba, teşekkürler yorumunuz için, yeni videolar gelecek
Veli Bey'e selamlar. Ankara'da da hava kaynaklı ısı pompaları verimli olarak kullanılabilir. Avrupa'da soğuk bölgelerde çok yaygın daha da yaygınlaşacak. İnşallah biz de geçebiliriz hızlıca.
yorumunuz için teşekkürler
Syn teknik personeller sizler gibi ilim bilim ve teknik personele ihtiyaç vardr
teşekkürler
SORU SORMAK VE BİLGİLİ OLANI KONUŞTURMAK YERİNE ÇOK BİLMİŞLİK TASLAYIP SAĞLIKLI BİLGİLENDİRMENİN ÖNÜNÜ SLIYOR. EĞER CİHAZDA BÖYLEYDE HİÇ BİR İŞE BENZEMEZ.
Merhaba, büyük harflerle yazmanıza gerek yok.. biz böyle içerikler oluşturuyoruz robotik soru cevap sevmiyoruz , kusura bakmayın size fayda sağlayamadık..
COP değerini kullanımlar sonrasında soracaktım. Bu kadar sistem aldıktan sonra 18:30 da bahsedilen advance özellikleri ve COP gibi değerleri görememe, ayrıca ücretlendirilmesi hiç hoş değil, bunların da kullanıcıya ücretsiz verilmesi doğru. Markaların bu tür işletme maliyetlerinden yarar sağlamaya çalışmaları da yakışmıyor.
Benim de canımı sıkıyor ancak sürdürülebilir açısından makul görüyorum. Yarın birden sunucuyu kapamamaları için kendi kendine bir fon oluşturuyor.
@@mimimi9170 Enerji bağımsızlığı deniyor, ancak firmaya da bağımlı olmamak lazım. open source yazılımlar olup verileri de istediğimiz gibi alma ve değerlendirme imkanı olmalı.
@acmedia63 birçok marka register tablolarını paylaşıyor ve rs4845 protokolü ile kendi programınızı yapabilirsiniz
@@acmedia63 bu dediğine katılıyorum ancak ülkemizde sayısal ortamda kitle fonlama gelişmeden sunucu masraflarının karşılanması pek mümkün olmayabilir.
videoyu çok güzel dinliyordum, fiyatı duyunca güncel kur ile baktım ve videoyu kapatıyorum. amorti süresi çok uzun olacak bir sistem
merhaba, sadece fiyat olarak bakıldığında birçoğumuz için pahalı olabilir. Bu konuya hayat biçimi değiştirmek olarakta bakılmalı bence
Çok güzel bir çekim olmuş, Lakin ısı pompaları hala çok pahalı, belki yerli üretim başlarsa kolaylaşır.
merhaba, kullanım yaygınlaşınca ucuzlayacaktır
Teşekkürler harika olmuş
Güzel yorumunuz için teşekkürler
Tesadüfen videoyu izledim .Siz bu videoyu yayınlamadan önce izlediniz mi acaba merak ediyorum ? Mevzuyu anlamaya çalıştık ama nafile !
merhaba , mevuzuyu anlamadığınız yerleri sorabilmeniz için yorum kısmını açık bıraktık. Videodaki arkadaşım cevap veriyor hemen hemen tüm yorumlara..
15 yıl önce şekerbank 0 faizli yalıtım kredisi veriyordu.Gittik sorduk.Banka krediyi verirken dosya parası adıyla bir kesinti yapıyordu.Ve bu kesinti başka bankaların faizi kadardı.Ülke böyle bir dalga-dubara ile bir yere varamazdı.Ve de varamadı.
Sistemleri bende tasarlayıp uygulama yapıyorum. Ama maliyetler çok çok yüksek. Tabi paraaı olana sorun yok. Konfor için harcıyor para olan. Ama şu güneş paneli elektrik üretimi halen rantabıl değil. 10 yılda bile geri dönüşü yok. Isı pompası kışın gerekli bir sistem. Kışın ise güneş panelleri den elektrik üretimi çok düşük.
Tamam bu kadar ürünleri koyduk ettik BUNLARI almanın 2 nedenden birisi
Tasarruf daaaaaaa
BU ısı pompasını 100 m2 Bi yere kurarsak doğalğazla Arasındaki tüketim fiat farkı nedir (malum doğalğazla ısınmak inanamaz pahalı bizi bundan kurtarıp cüzdanımız ne kadar özgürleşir)
kombi sistemi ve bu karşılaştırmayı analatik Bi sunum yapsanız bekleriz TEŞEKKÜRLER.
Merhaba ua-cam.com/video/ykVLbaq4cRU/v-deo.html izleyebilirsiniz.. konuya sadece hangisi daha ucuz şeklinde bakanlar için bu sistemler biraz erken
Hocam neden hava kaynalı dış ünite yerine toprak kaynaklı kullanmadınız? Bu kararda; ürün seçeneği mi, maliyet mi, yararlılığı mı etkili oldu? Çok soğuk bir coğrafyada yaşıyor olsaydınız toprak kaynaklı ısı pompası daha mantıklı değil mi?
Harika bir sistem
Teşekkürler
Aylik fatura ne kadar geliyomuş onub hesaplaması yapmamışsınız
merhaba , aylık faturalarımızı paylaşıyoruz ua-cam.com/video/pIT9KzGQttc/v-deo.htmlsi=5P19jqZ9Lrsx77Tx ocak faturası yakında yayınlanacak,
hemşerim maliyetler çok pahalı sahse konu paralar bireysel evlerde amortisi imkansız 250 bin tl aylık ne kadar faiz getirir ? Aylık ortalama 13 bin tl pekala 25 bine iyi bi elektrikli kombi alınıp o faizle fatura ödenebilir. 3 _4 aylık kış döneminde kalan 8 aylık faizde senin olur.
Merhaba, konu çok kazandıran yatırım araçları değil , enerji bağımsızlığı.. bizim anlatmaya çalıştığımız; evin tüm ihtiyaçlarını kendi üretimimiz ile karşılayabilmek.. bu yaşam tarzının değişimi.daha geniş bir açıdan bakarsanız mantıklı olur. Yoksa sizin dediğiniz gibi bankaya para koy yatarak para kazan vs .
Teşekkür ederim
Rica ederiz Mustafa Bey
ısı pompasından tek anladığım klima gibi elektirkle çalışan klima.. acık daha gelişmiş versiyonu. bayada pahalıymışş Oha diyorum.
Merhaba,
Antalyada Dublex 2*140 m2 villa için (alan mevcut) toprak kaynaklı bir sistem düşünsek; hem ısıtma hem soğutma aynı yoldan mı olur yoksa ısıtma yerden, soğutma duvardan gibi farklı tesisatlar mı döşenir?. Ya da siz ne önerirsiniz?.
İnşaat sırasında mı tesisatınızı kuruyorsunuz yoksa sonradan da yapılabilir mi (evde yeni ve büyük bir inşaat alanı oluşturmadan)
Elektrik kaynağı olarak da güneş paneli kurarsak Total maliyet ne olur?.
Yıllık bakım servis masrafları ne tutar?.
Teşekkür ederim
Merhaba,uygulama yapan firmanın web sitesi ozbek.com.tr/ kendileri yardımcı olacaktır, saygılarımla
Merhaba Kerem bey bireysel kullanicılarının ges sisteminden pasif gelir edemeyecegi hakkında videonuz vardı. Videonuzu bulamayorum . Videoyu kaldırdınız mı ?
Merhaba, hiçbir videomuzu kaldirmadik. Shorts lar içinde olan kısa videomuzu mu diyorsunuz acaba?
@@TechnicallTR olabilir bir de oraya bakayım oraya bakmadım tesekkurler
Yüksek maliyetli olmasının ana nedeni nedir işçilik mi malzememi sizin belirttiğiniz maliyetlerin düşüğüne bu sistemi kurarım diyenler var. Ne gibi kazıklanmalar olur bu işte acaba
merhaba, bakın bu videoda Veli Bey ucuza yapılmış bir yeri, toparlamaya gidiyor ua-cam.com/video/CWdxWWBleMI/v-deo.html
Ellerinize saglik iyi calisma.
faydalı olmasına sevindim
Merhaba, güneş enerjisine bağlı çalışan bir sistem görmüştüm 2010 yılında tüyap ta bunun hakkında da bilgi verebilirmisiniz
Güneş enerjisi derken su ısıtma sistemini kastettim
evet bu tarz eklentilerle kurulan sistemler duydum. video için araştırmalarımız devam ediyor
Panel ve ısı pompası kurulumuna ilave doğalgaz yapılması mantıklı mı sizce? Panelin yeterli gelmediği yerde devreye girse ya da beraber çalışsa ? Yer: Niğde
Merhaba, genelde ısı pompası kurulan yerde doğalgaza ihtiyaç kalmıyor
Isı pompası Saat'te 3-4 kw elektrik tüketimi biraz çok değil mi hocam? Bir ev günlük ortalama 6 kw elektrik harcıyor ve ayda 400 tl tutuyor. Ben mi anlamadım acaba?
Merhaba, faturamiz ne kadar geldi , doğalgaz ne geldi bu videomuzda bulabilirsiniz ua-cam.com/video/ykVLbaq4cRU/v-deo.html
@@TechnicallTR Teşekkürler..
Güzel mantıklı bir sistem ama 200.000 ₺ ile 300.000₺ arası bir fiyat Türkiye şartlarında zor. Uzun vadede kendini amorti ederbilir fakat ilk kurulum maliyeti bence çok yüksek
merhaba ,konuya amortisman açısından yaklaşanlar için bu sistemlere daha var diyebilirim. lcd tv lerde ilk cıktığında çok pahalıydı ve az evde vardı ve artık alınabilir seviyelerde. benzer durum ısı pompaları için olacaktır
Daha ucuzları var vaillant alırsan 200binden aşağı ödemezsin
Dogru mu anladim? Once gunes paneli(fotovoltaik paneller) ile elektrik uretiliyor, sonra onun ile su isitiliyor.
Merhaba, güneş paneli ile elektrik üretiyoruz evet onunla su isitiyoruz ama klasik bir resistansli ısıtmadan çok daha verimli olarak. Ayrıca elektrikli araç şarj ediyoruz enerji fazlasını depoluyoruz daha da fazla ise şehir şebekesine gönderiyoruz ( aylık mahsuplaşma yapıyoruz) hatta mutfakta indüksiyonlu Ocak ile yemek yapıyor tamamen doğalgaza ihtiyaç olmadan yasayabiliyoruz
Sistemin handikaplari nelerdir derseniz cok fazla elektronik cihaz var hepsi uzun vadede bakima parca maliyetlere ve isciliğe muhtac araba gibi
merhaba, aslında sistem kur unut tarzı bir sistem biz neredeyse bir sene oldu maşallah hiç hata almadık
yerden isi olmasi mecburmudur petek sistemi ile de ayni performan alinabilirmi?
Merhaba, bizdeki sistem hem yerden ısıtma hem de petekli sistem
büyük klima işte :D ürünün diagramına baktım klima ile aynı presip ile çalışıyor. Çevreye faydalı vs diye farklı satış stratejisiyle satıyorlar.
Kerem bey istanbulda 450m2 3 katli villam var. 10kw panelli ısı pompasımı kurayım yoksa ısı pompası pas gecip elektrikli buyuk kombiyle mi isinayim? Elektrikli kombi dogal gazli kombiye gore kac kat fazla harcar?
Merhaba, ısıtma soğutma sistemleri benim uzmanlik alanım değil o yüzden elektrikli kombi tüketimi konusunu tüketim olarak bilmiyorum.. ısı pompası ve güneş enerjisi tüketim değerleri videolarımız fikir verecektir. Destek@technicall.com.tr adresimize iletişim bilgilerinizi yazarsanız sizi konuyla ilgili arkadaşımla görüştüreyim
gunes paneli ile entegre edilse. daha az enerji sarfiyatı olur.
Merhaba,evet kesinlikle katılıyoruz,
Selamlar soğutma konusuna değinmemeniz talihsizlik olmuş ,soğutma mantığı nedir .fan tarzı bir ünitemi ekstra takılıyor , yazın güneş enerjisi yeterli olurmu ? teşekkürler
Merhaba, yorum kısmı tüm videolarımizda açık, her videoda herşeyden bahsedemiyoruz maalesef.. yerden ısıtma aynı zamanda yerden serinletme olarak kullanılabilecek ( cihazımız serinletme özelliğine sahip olduğundan ) ayrıca fan coil bağlanıp serinletme için kullanılabiliyor ( bu yaz için böyle bir aksiyon düşünüyoruz
@@TechnicallTR teşekkür ediyorum
bir sonraki videonuz kalsin veli bey in anlatmasina musade etmediniz ki , ...
Katı yakıt sistemi satıp kullanmak istiyorum ama bir türlü karar veremedim. Elektrikli kombi mi ısı pompası mı. Doğal Gaz olamayan köylere kombi takıp tüple kullanıyorlar omu daha iyi
Dentema ısı pompasını inceler misiniz? Güvenilir bir marka mı?
merhaba, öyle bir kurulum olursa veya firma yetkililerinden talep gelirse, yapabiliriz
basit bir soru elektrik tuketimi nedir?
Merhaba, elektrik tüketim, doğalgaz tüketimi ile karşılaştırma hepsi farklı videolarımızda, kanalımızda keşfedebilirsiniz
Acaba bu sistemin çok daha büyüğü ile 50-60 dairelik bir bina ısıtılabilir mi? Dairelere teker teker bu sistemden koymaktan bahsetmiyorum. Dev bir sistem tüm binayı iklimlendirecek.
Merhaba, bildiğim kadarıyla endüstriyel olanları var
130 metrekare ev için kurulum maliyeti nedir. Evde şu an kombi ve panel radyatör sistemi mevcut.
Merhaba, detaylı bilgi için açıklama kısmında bulunan Özbek mühendislik ile görüşebilirsiniz
Geliştirilmiş termosifon sistem, vitoconnect, genleşme tankı, bu 25 sene önceki teknolojiler,
Merhaba, yorumunuz için teşekkürler, ne kadar üzücü ki 25 yıl önceki sistemler (sizin deyiminizle) ülkemizde halen bilinmiyor
Merhaba. Zonguldak çayuma köyde ısı pompası kurulu yaptırmak istiyorum. 15*10 M olan 4 oda 1 solon 1 mutfak bir ev altı altı atolye ustu ev seklinde en ustu kremit çatı. Üst evi ısıtmak için kurulum maliyet ne olur. Bilgi verebilirmisiniz. Nasıl size ulaşabilirim
Merhaba, destek@technicall.com.tr adresimize iletişim bilgilerinizi yazarsanız size ulaşalım
Aylık elektrik gideri nedir?
Merhaba, her ay paylaşıyoruz, geçmişe dönük bakabilirsiniz. Şubat 2024 bu linkte ua-cam.com/video/ykVLbaq4cRU/v-deo.html
Bu sistemin bulunduğu alan kaç m2 olmalı? Burdan bakımca sanki içerisi sıkışık görünüyor.
merhaba, biz arsa alanımız dar olduğu için geniş bir oda yapmadık. gerek var mı tartışılır, zira istediğimiz her noktaya ulaşabiliyoruz
@@TechnicallTR Rahat bir kurulum için acaba kaç metrekare alan gerekir?
@deniztumer bizim oda 4,2 metrekare ve olabildiğince dip dibe X2 olsa daha iyi olurdu 8-10 metrekare mesela, içeride belki inverter batarya grubu pano eklerseniz 15 metrekare ve üstü sanki daha iyi olur
@@TechnicallTR Teşekkür ederim... bayağı alana ihtiyaç olduğunu anladım... neredeyse normal bir oda büyüklüğüne ulaşıyor... Yaklaşık 200 m2'lik tek kat bir alan ısıtılacak... Benim gördüğüm salon tipi klima gibi olan modeller de vardı... Metrekare büyük olunca acaba bu yaptığınız tipte kapsamlı bir sisteme mi ihtiyaç olur? Batarya sistemi düşünmüyoruz... Batarya sistemi maliyetleri daha da artırıyor. Elektrik şirketinin sistemine aktarıp mahsuplaşma yoluna gidebiliriz... Bize ne getirir ne götürür bilemiyorum... Yer Urla'da olacak... Soğutma ile ilgili de şüphelerim oluştu... Bir de salon zemin döşemesi sorunu oluştu... Ahşap zemin ısıtmayı ne kadar zorlaştıracak onu bilemedik...
@deniztumer ua-cam.com/video/lgl3rImSHbI/v-deo.html
Dakika 14 sürkülasyon pompa montajı hatalı. Bu pompalar ıslak rotorlu pompalar. O şekilde dik çalışır ise yatakları bozulur kısa sürede. Montaj kitapçığında gösterir montaj şeklini ve yanlış montajları
merhaba yorumları silmişsiniz diye yazıyorsunuz hangi yorum silinmiş ?
Öncelikle lütfen bilgilerinizi yenileyin konu ile ilgili bir çok uygulama var sizinle paylaşabilirsiniz
@@ozbekenerji rotorlu dik takılan sürkülasyon pompası mı çıktı, biz mi kendimizi yenileyemedik acaba
Selamın aleyküm ben tokattan yazıyorum iki dairede ben kat kalorifer kullanıyorum elektrik aylık maliyeti ne kadar olur acaba
Aleykümselam, ua-cam.com/video/pIT9KzGQttc/v-deo.html videomuzu izlemenizi öneririm, fikir verecektir
Cooook karmaşık saraylar için uygundur. Bir arızada öttürürler bizi
Güneş paneli ile çalışma imkanı varmı bu sistemin
Merhaba evet , catimizdaki güneş panelleri s fatura düşürmeye yönelik çalışıyor ua-cam.com/video/ykVLbaq4cRU/v-deo.html
Aferin
teşekkürler
veli abinin urla videosu linki var mı
merhaba urla videosu ve diğer videolar hepsi kanalımızda ua-cam.com/video/pOccR18z1N0/v-deo.htmlsi=zh-8AWVyIx98oUF3
pompa pompa pompa, heryer servis heryer bakim kokuyor. ömür kisa eski usule devam
herkesin bir fikri var
Sadece ısı için lazım abi petekle ev ısıtmazmı
Merhaba, ısıtabilir
Duvarın üzerinden petek borusu çekmiş, teknoloji mi bu şimdi?
Merhaba Hakan Bey , elimizdeki imkanlarla maksimum fayda oluşturmaya çalışıyoruz insanlar için , yorum yapmak çok kolay tabiki
Veli beye nasil ulasiriz?
Merhaba,video açıklama kısmında iletişim bilgilerini bulabilirsiniz
Abi allah askima bir ara verseydinde adam cevap verseydi soruyu sorup cevabida kendin vereceksen o adama ne gerek vardi
👏👏👏
teşekkürler
Veli beyin irtibat bilgilerini alabilir miyim
Merhaba, Özbek mühendislik olarak bulabilirsiniz açıklama kısmında link eklemiştik
Isı pompası hangi marka
Merhaba, ısı pompası #viessmann markadır
Aslında doğalgaz fakiri ülkeyiz yeni yapılan binalarda ısı pompası ve güneş enerjisi zorunlu olmalı
Aslında yapı inşaat alanı 5000 m2 üzeri yenilenebilir enerji kullanma zorunluluğu %5 olarak yazıyor. 19 Şubat 2022 resmi gazete
@@TechnicallTR bunu biliyorum ben her ev için demek istedim
@@Kosova1905 bende her ev için güneş enerjisi zorunlu olmalı , hatta güneş enerjisi iskan alabilmenin sartlarindan olmalı diye her fırsatta dile getiriyorum ..
Selamunaleyküm bu sistemi henüz yeni farkettim. Aydın Germencikte yaşıyorum. Bu sistemi evime kurmak istiyorum . 2 katlı toplam 200 metre kare bana kaça patlar sobali bir evdir. Herşey yeni yapılması lazım. Bana burdan dönüş yaparsanız sevinirim. Mail atabilirsiniz.
Merhaba Fatih bey, 15_20 bin dolar civarında teklifler olabilir, güneş enerjisi ile desteklerseniz kendi ekosisteminizi oluşturabilirsiniz.. biz profesyonel danışmanlık hizmetleri sunuyoruz destek@technicall.com.tr adresinize iletişim bilgilerinizi yazarsanız, arayalım sizi
👍
Teşekkürler
abi madem sen konuşacaktın adamı niye çağırdın..
o yanımdayken daha iyi konuşuyorum
7000 avro büyük fiyat herkese uymaz. Zengin işi...
merhaba , her yeni teknoloji ilk zamanlar pahalı olabiliyor. zamanla ve kullanım arttıkça ucuzlayacaktır
Beyler isi pompasinin günesle ilgisi yok
Anlatilanlar burda eksik anlatiliyor dikkat ein lutfen
Merhaba, güneş enerjisi ile ürettiğimiz enerjiyi ısı pompası enerjisinin bir kısmını karşılamak için kullanıyoruz.. nedir burada dikkat edin demenizin sebebi ?
Orada koca koca depolar var evlerde nerelere koyacağız.
Merhaba, yer sorunu olan evler içinde çözüm var ua-cam.com/video/lgl3rImSHbI/v-deo.html
Miras yiyen için çok uygun. Alınteriyle para kazanlar için devlet desteği olmadan anlamsız derecede pahalı.
yorumunuz için teşekkürler
250 bin 300 bin verecemde evi isitacamda ben o parayı 20 senede doğalgaza elektriğe versem yinede bitmez bence tamamamen boş iş maliyeti çok yüksek ömrü okadar olmaz birde bölgeye göre sakıncalı e birde evde mutfak için mecburen kombi alıp doğalgaz kullanacaksın
Kendi evime yaptırmak istiyorum. Benimle iletişime geçebilirsiniz çok sevinirim.
Merhaba iletişim bilgilerinizi destek@technicall.com.tr adresimize yazarsanız size ulaşabiliriz
Adama soru sorup doğrusunu anlatmasını beklemek yerine siz kendi bildiklerinizi anlatıp onu onaylamaya zorlamışsınız.
Abicim adamı konuşturmamışsın ki sistem neymiş açıklasın!..
350 bin lira :) hayırlı işler.
şimdi ne kadar olmuştur kim bilir @özbek mühendislik ?
Kombi daha iyi ve pratik
merhaba doğalgazı biz üretemiyoruz ama ? burada bir enerji bağımsızlığı bir enerji ekosistemi kurmak açısından bakıldığında yorumunuza katılmıyorum. ama klasik yaklaşımda sizinle aynı fikirde olabilirim
viessmann bu işin mercedesidir.
Nibe marka en üst segment. Diğerleri malesef daha sonra gelir.
nibe cihazları güzel, fakat viessmannın 200 s ve 250 a serisi 350 a serisi cihazları çok daha üstün ülkemizde vitocal 100 s 100 a ve 150 a cihazları var nibe de iyi fakat viessmann daha iyidir efendim
@@turk_soy1418
Nine için söylenecek tek bir gerçek var ona da şuanda içinde rezizstan olmayan ve performansı -25 dış hava sıcaklığında 72 C çıkabilmektedir. Burda kıyas yaptığınız cihaz ve gerçek değerler üzerinden konuşabiliriz.
Ayrıca hiç bir bayi bu konuda bilgi vermiyor nasıl güvenip alacaksınız
Merhaba, bu konu ve genel olarak bu ekosistem ile ilgili bizim gibi danışmanlık firmalarından hizmet alabilir, içiniz rahat şekilde tercih yapabilirsiniz
Re sirkülasyon pompası hatalı montajı yapılmış
🧿☀️💯✔️
teşekkürler
Fiyat çok pahali değil mi
merhaba, daha uygun fiyatlı olacağı zamanlar gelecektir sizin için
Bir kaç seneye bu aletler ulaşılabilir hale gelecek
merhaba, benzer düşünceler içindeyiz
Sana hatırlatırım kardeşim Türkiyedeyiz Almanyada değil Türk lirası ile konuş.
merhaba maalesef teknoloji ile ilgili iş yapan kimse TL ile konuşamıyor.
Hocam ustayi konusturmamissin surekli konusup lafini kesiyorsun olmamis
330 bin tl buna verebilecek insan türkiyede yüzde 0.1 çok pahalli yapilacak tasarrufu peşin aliyorlar senden
her ürünün bir alıcısı mutlaka oluyor, pahalı ucuz konusu kişiden kişiye değişiyor maalesef
7bin yavru +kdv...
merhaba, evet yeni teknoloji yeni fiyatlar
Biraz konuşmasan ölürmüş be adam
kendimi yakarım daha ekonomik
bence sevgiliye söylenecek romantik bir yorum sadece , sen üşüme diye kendimi yakarım..
Bişey anlamadım karman corman çorba gibi anlatım olmuş 7dk da kapattım
Merhaba, birşeyleri sizin anlayacağınız şekilde anlayamadığımız için üzgünüz. Ama amaç öğrenmekse buradan yazabilirsiniz bizde bildiğimiz kadarıyla cevap yazarız..