ISI BOYASI GERÇEKTEN ISITIYOR MU? - DUVARLARI ISITICIYA ÇEVİREN BOYAYI TEST ETTİM

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 7 жов 2024
  • Bu videoda piyasada karbon ısı boyası, kızılötesi ısı boyası gibi çeşitli isimlerle bulabileceğiniz grafit boyaların gerçekten ısıtıcı olarak kullanılıp kullanılamayacağını test ettim. ısı boyası diye bir ürünü inceledim. Karbon ısı boyasını test etmek için bir seramik plaka aldım. Sonra bunun arkasını ısı boyasıyla kapladım. Ardından da bir transformatör kullanarak boyaya 24 volt ve 20 amper elektrik verdim. Isı boyası hakkında merak ettiğiniz ısı boyası nedir, ısı boyası nasıl uygulanır, ısı boyası ne kadar elektrik tüketir gibi soruların yanıtlarının videomda tüm ayrıntılarıyla bulabilirsiniz. İyi izlemeler
    -----------------
    Burada bir sürü süper deney yapıyorum, bilim anlatıyorum ve harika şeyler inşa ediyorum.
    İyi seyirler
    Instagram:
    / sserdaraksu

КОМЕНТАРІ • 555

  • @HomoDarwinus
    @HomoDarwinus 9 місяців тому +56

    İşine hem maddi kaynak veriyorsun, hem de el işçiliğini veriyorsun. Umarım kanalın daha da büyür gerçekten hak ediyorsun başkan.

  • @UfkErn
    @UfkErn 9 місяців тому +21

    Adam iş yaparken eğleniyor o yüzden bu kanalı izlemek çok zevkli. Bir de yaparken öğreniyor ve öğretiyor. Helal olsun hemşeri

  • @Furkanozan07
    @Furkanozan07 9 місяців тому +23

    Başkan ortalarina 3. Bir bant cekip +yı ona kalan 2 banta da - yi baglarsan mesafe kisalacagi icin daha düşük voltaj degerleriyle daha güzel ısı alabilirsin diye düşünüyorum.

  • @ahmetmanis
    @ahmetmanis 8 місяців тому +38

    Başkan, alüminyum folyolara ince bakır motor tellerinden eklemen lazım. O teller biliyorsun saç teli gibi ince. Her iki taraftan 20'şer teli S şeklinde panelin içine doğru konumlandırıp üzerinden boya geçsen, homojen bir ısı dağılımı yakalarsın ve iletkenlik artıp seri bağlantıdan dolayı güç kaybı olmayacağı için ısıyı arttırabilirsin. Ayrıca adaptörden aldığın elektriği'de aynı ince tel ile boyasız alandan levhanın iki en uç bölgesine taşırsan, alacağın verim en az %30-35 artar. Senin yaptığın şekilde boya direnci o kadar yüksek ki, levhanın ortalarında güç kaybı %80'lere çıkmış. Bu kaybı azaltmak az önce söylediğim şekilde mümkün.

    • @leymurbulentokur1151
      @leymurbulentokur1151 7 місяців тому +2

      Bir kağıda çizip paylaşmanız mümkünmü..

    • @mustafamehmetzade
      @mustafamehmetzade 7 місяців тому +3

      Proje yap paylaş Reis

    • @grknn
      @grknn 7 місяців тому +1

      Telleri neyle yapıştıracak?

    • @melikeserseri5974
      @melikeserseri5974 7 місяців тому +2

      Usdat öyle olmaz fayas kır un şekline getir sonra su kat yani un la şu katınca hamur olur ya sonra bir kalıp yap örnek dikdörtgen yasa hap şeklinde 10 matkap ucu ile 2 mm del yani ağrı kesici hap gibi bir kalp yap sonra hamuru ve hap şeklinde getirdigin porseleni veya fayas 4 000 derece isit kuruduktan sonra aldığın boyani hap şeklinde olan kalipi boya bitmedi iki alüminyum çubuğun arasına koy 220 v ver tabi teflonla ( şu borularına kullandığımız teflon değil) eski sobalarda alt kapağında ateşi gördüğümüz cama benzeyen teflon vardır sonra bunları yapınca 150 dere ısı belde edersin

    • @melikeserseri5974
      @melikeserseri5974 7 місяців тому

      En iyi örnek silikon taban al içindeki ısıtıcı aynı mantık 😊 kolay gelsin ben bunu Türkiye'de yapan ilk kişiyim çok fazla deneyimliyim😊

  • @fratcangunalan1583
    @fratcangunalan1583 9 місяців тому +17

    Abi iyi ki varsın. İçeriklerinin kıymetini bilen sayısı çok az. Umarım hak ettiğin değeri görürsün. Seni gönülden tebrik ederim.

  • @muhammetmustafaozkurt4818
    @muhammetmustafaozkurt4818 9 місяців тому +26

    Ulan adam ne kadar emek veriyo ya 2 gün bekliyo 750+750 para harcıyo vallaha helal olsun

  • @MrHighbrow
    @MrHighbrow 9 місяців тому +12

    Devamında Isı boyası yapıyoruz ve ısı boyasının iletkenliğini arttırıyoruz demir tozu gibi deneysel içerikler gelirse hem faydalı hem izlemesi keyifli olur başkan.

  • @emin5880
    @emin5880 9 місяців тому +19

    Valla başkan 33 yaşındayım. Şu UA-cam'da nadir içerik üreticilerinden birisin. Her videonu izlyorum. Aynen böyle devam et. Üstelik çok dürüst bir adamsın. Yani bu işlerle ilgilenen bir firmam olsa kesinlikle sana sponsorluk verirdim. Çünkü sen güvenilir adamsın.

    • @eminecorekcioglu8710
      @eminecorekcioglu8710 9 місяців тому

      Elektrikli küçük arabaların için akü bitince yolda kalmamanın için bir çare üretebilir misiniz

    • @eminecorekcioglu8710
      @eminecorekcioglu8710 9 місяців тому

      Küçük mini elektrikli arabam var bazen şarj bitiyor yolda kalıyor yapabilecek herhangi bir şeyler var mı

    • @eminecorekcioglu8710
      @eminecorekcioglu8710 9 місяців тому

      Şayet buna bir çare bulursanız çok sevinirim

  • @dogan1405
    @dogan1405 9 місяців тому +75

    Alüminyum bant yerine bakır bant kullanın daha iyi. Flir kamera ile baksaydınız bu kadar kasmak zorunda kalmazsınız. Belki panelin önüne 5-6 tane PC fan uygun bir şekilde monte edilirse, panelde üretilen ısı ortama daha hızlı transfer ettirilebilir.

    • @mmurat61
      @mmurat61 9 місяців тому +2

      Ben bakır kullanıyorum

    • @mehmedkadzade7235
      @mehmedkadzade7235 9 місяців тому

      @@mmurat61 nasıl verimli mi usta

    • @mmurat61
      @mmurat61 9 місяців тому

      Oldukça iyi, verimliliğini en ideal şekle getirdik diyebilirim. Yarım metrekare alana uygulandığında iki plaka halinde 250cm2 ve 250cm2 olarak, bir odayı çok güzel ısıtıyor

    • @mmurat61
      @mmurat61 9 місяців тому +2

      @@mehmedkadzade7235 eğer düşünüyorsan uygula. Ben 250cm2 iki plakayla bir odayı çok güzel ısıttım. 500watt tüketiyor. 55 derecede bırakıyorum, bir de termostat tak kullan.

    • @cactus7385
      @cactus7385 8 місяців тому

      ​@@mmurat61slmlar
      kac metre kare odayı hangi diş hava soguklugunda evi kac dereceye kac saatte çıkarıyor ve gunde o derecede kac saat çalışıyor..yazarsaniz bir fikir oluşuyor

  • @bulutsuzgecem
    @bulutsuzgecem 9 місяців тому +9

    Yine takipçilerin için maddi manevi emek verdiğin güzel bir video olmuş başkan. Eline koluna sağlık. Kullandığın boya çok pahalı olmasa güzel bir ısınma alternatifi olabilir aslında.

  • @bulentongun5674
    @bulentongun5674 9 місяців тому +5

    Voltajı her iki tarafın ters köşelerinden Çapraz bağlarsanız (Bir ucu sağ alttan diğer ucu karşı sol üstten deneyin) ortadan ısınmaya başlayacaktır böyle deneyin diyeceğim ama termostat da bağlanabilir buna

  • @ArslanHan
    @ArslanHan 9 місяців тому +45

    serdar hocam eline sağlık bilgilendirme videosu için,çok verimli bir sistem gibi durmuyor,evet elektrikli ısıtıcıya göre çok az tüketimi var ama 2 katta dahi onun verdiği ısının yarısını anca veriyor,boyayı 3 kat çekeyim desen şöyle düşün ilk katta 70 watt civarı ve 2.katta 300 watt civarı tüketim oldu,muhtemelen 3 kat çeksen 600 watt civarı tüketim olur,aldığın trafo 24v 20a yani 480wattlık ve muhtemelen yetersiz gelecek o zaman,daha güçlü alayım desen muhtemelen 7-8 bin lira tutacak,küçük alan yada odalarda işe yarayabilir belki ama örneğin salona 3 tane bundan yapsan 1800w elektrik çekecek ayrıca 3 tane 600watt civarı trafo,3 er kat için 9 adet ısı boyası ve ona görede diğer malzemeler derken yüzü astarından pahalıya gelecek,yer ayarlaması ve koruması yapmak gerekecek çoluk çocuk dokunmasın diye,kısacası bir salonu ısıtmak için aşağı yukarı 30 bin lira civarı masraf etmek gerekecek,sizce değer mi? Çift kademe kumtel 900-1800w lık karbon ısıtıcının 1.kademesi yani 900watt ile 25m2 bir salonu tek başına çok rahat ısıtıyor,tabi erzurum yada kars gibi bir yerde nasıl olur bilemem ama istanbulda yeterli oluyor,hatta salon sıcaklığı 22-23 derecelere geldiğinde kapatmak zorunda dahi kalıyorum,fiyatıda bugünün satış rakamlarıyla 1330 lira,her kış bana 5 bin lira elektrik faturası artış maliyeti olsa dahi ısı boyasının maliyetine 6 yıl karbon ısıtıcı kullanırım,üstelik yarı yarıya daha az elektrik harcayarak,yer kaplamayarak ve yeni sistemlerde termostatta var,ısı boyasında öyle bir şansında yok,otomatik açılsın kapansın diye extra dijital termostat olayınada girip birde ona masraf,çok uzattım ama ince ince açıklama yapayım dedim,emeğin için teşekkürler.

    • @MustafaDemir-br8tx
      @MustafaDemir-br8tx 9 місяців тому +3

      Harika açıklama için teşekkürler, bende hesap yapmaya çalışıyordum bu yazınızı görene kadar.

    • @omerarkan9587
      @omerarkan9587 9 місяців тому +2

      Hesaplamalar yanlış 3 taneye gerek yok ve de daha ucuz yoldan yapanlar alvar direk duvara ya da petege uygulayanlar var..

    • @ArslanHan
      @ArslanHan 8 місяців тому +3

      @@omerarkan9587 yanlış olan kısım neresi hocam,katlar kalınlaştıkca çekeceği akım miktarıda doğru orantılı olarak artıyor,yani watt miktarı artmış oluyor,daha ucuz yoldan yapanlar vardır birşey diyemem,kullandıkları malzeme ve dayanım süresinide bilemem ancak ben serdar hocanın videodaki maliyetlerine göre kabaca hesap çıkardım,hiçbir şartta daha verimli olmuyor,daha ucuza çıksa dahi yinede daha verimli olacağını sanmam,ayrıca ev taşırken duvarı söküp boyayı taşımaz kimse,o yüzden bana göre hala daha taşınabilir ısıtıcılar en iyi seçenek.

    • @user-oz8dt2bi2o
      @user-oz8dt2bi2o 7 місяців тому +2

      okumadım ama bence haklısın

    • @omerhayyam5702
      @omerhayyam5702 5 місяців тому

      Yarısını okudum anlamadım ama bence de haklısın

  • @Ton_baligi_yuzebilir
    @Ton_baligi_yuzebilir 9 місяців тому +9

    Elektriği bir türlü ısıya çeviriyoruz… Nasıl en az bütçe ile elektrik üretebileceğimizle ilgili video yapabilirseniz sevinirim. Bu video için emeğinize sağlık.

  • @yineneolducan
    @yineneolducan 9 місяців тому +9

    Başkan yanlara her kat boya sürdüğünde birer aliminyum şerit bant çeksen daha çok ısıtırdı, ıyıce arttırmak istersen ısıyı , tecrübelerime dayanarak bakır bir ince plaka çekip iletkenliği arttırıp deniyebilirsin çünkü bakır alüminyumdan daha iyi bir iletken olduğundan dolayı, bu videonun 2. Si gelmeli eğerki bakır deneyip verim alabilirsen..

    • @selcukdelikan2044
      @selcukdelikan2044 9 місяців тому +1

      evet dediğiniz doğru bakırda iletkenlik artar fakat amper önemli bu sistem için onemli boya kalınlığı arttıkça amper yükselecek ve ölçü cihazı ile iletkenlik ölçülmesi gerekiyor iletkenlik 80 in altına düştüğü zaman trafo ile bağlantı sağlansa boya yanmaya başlıyor boyada çatlamalar meydana geldiği zaman zaten çöp oluyor

    • @selmansever2042
      @selmansever2042 8 місяців тому

      Merhaba abi boya çatlaması neden olur

  • @FaTiHSmH
    @FaTiHSmH 7 місяців тому +2

    Gayet faydalı bi video olmuş şüphelerimiz vardı artık almayız 😅

  • @amerikayasami
    @amerikayasami 9 місяців тому +6

    btu diye bişey var bir odayı ısıtmak için gereken enerji az yakıp dokunduğun yer sıcak diye evi ısıtmaz 1200w dediğin ısıtıcınında resiztansı 100 derece uzeri öyle düşünürsek.bu sistem belki banyoda duvarları ıslak bırakmamak için yapılabilir yada yüzeyler soğuk durmasın diye çalışabilir ama gerisi hikaye.

  • @KeremYklmaz-ll9kq
    @KeremYklmaz-ll9kq 9 місяців тому +1

    Başkanım her video için fazlasıyla para ve emek harcıyorsun inşallah bu emeğinin ve paranın karşılığını katiyla kazanırsın bu UA-cam çöplüğünde gerçekten altın gibisin herşey gönlünce olsun inşallah

  • @Memo._.37
    @Memo._.37 9 місяців тому +3

    Başkan bunla uğramak yerine soba borusundan ısıtıcı yapmak çok daha kolay ve az maliyetli arka plana dikkat ölüm tehlikesi önce iş güvenliği gibi plakalar assan çok Güzel durur eline emeğine sağlık

  • @eerrttaann6655
    @eerrttaann6655 7 місяців тому +20

    ben 3 tane petek uygulaması yaptım 24 volt ile çalışan ayrıca dijital termostat ile bağladım 42 derece ile 55 derece arasında çalıştı 1 ayda 1200 tl elektrik yaktı. petek başı aylık 400 tl yakıyor Doğalgaza göre hesaplı değil. Tecrübe ile sabit.

    • @eneskazc8672
      @eneskazc8672 5 місяців тому +2

      Peki ısındımı kullandığınıza değdimi

    • @nyn3132
      @nyn3132 5 місяців тому

      Butun ev icin mi 1200 tl yakti

    • @nyn3132
      @nyn3132 5 місяців тому

      İsitti mi peki

    • @nyn3132
      @nyn3132 5 місяців тому

      Butun ev icin mi yakti 1200 tl

    • @shoparali
      @shoparali 5 місяців тому

      Bence 1 oda için 1200tldir

  • @vildanciloglu7980
    @vildanciloglu7980 9 місяців тому +4

    Bütün videolarınızdaki emekleriniz için sizi tebrik ediyorum 👏🏻 Başarılarınız daim olsun inşallah

  • @umitakderewer
    @umitakderewer 9 місяців тому +2

    Çaydanlığı koyup su kaynarken göstersen müthiş olurdu başkan ve daha iyi bi termometre şart oldu

  • @dishanedental
    @dishanedental 9 місяців тому +2

    hocam senin artık bir termal kamera alma vaktin geldi. hem termal kamera ile yeni videolar çekersin hem de buradaki gibi ısı dağılımını görürsün. depremde bile çok işe yaradı termal kameralar.

  • @BlackFish2113
    @BlackFish2113 9 місяців тому +3

    Ellerinize sağol 🙏🏻 bir işi olmadı diye atmak yerine çözüm bulmanız çok hoş

  • @gulsenarslantas7615
    @gulsenarslantas7615 9 місяців тому +7

    Serdar başkan bey, sizde tıpkı eşim gibi becerikli ve aletlere meraklı insansınız.
    Üç garaj avluda ,üç oda dolusu da bodrum katta aletleri var eşimin. Ben olsam ne nerde hatırlamaz unuturdum o ise bir kaç yıl önce biryere koyduğu küçücük gereci bile gerekli olduğunda bulur kullanır. Çevresindeki tanıdıkları ödünç alet almak istediklerinde küçük Bauhaus burası diye takılıyorlar😂😂
    Keşke başkan bey eşim ve siz birbirinizi tanımış olsaydınız iyi anlaşır, çekim için gerekli olan her ıvır zıvırı satın almak zorunda kalmazdınız.

  • @PubgHellf
    @PubgHellf 9 місяців тому +3

    Videolarına ilk defa denk geldim ve harika bir öğretmensiniz aynı zamanda ellerinden öperim abicim saygılar sevgiler

  • @fthyrdmc1453
    @fthyrdmc1453 9 місяців тому +3

    Eline emeğine sağlık çok bilgilendirici bir proje oldu ilerki zamanlarda bunun çerçevelenmiş halinide göstere bilirsin

  • @muhammetaydin193
    @muhammetaydin193 9 місяців тому +2

    Başkan sağolasın işe yarar içerikler yapıyorsun

  • @ahmetozturk70
    @ahmetozturk70 9 місяців тому +3

    Merhaba, güneş paneli kullanarak doğada konteynır ev ısıtmasında çok işe yarar diye düşünüyorum. elinize emeğinize sağlık.

  • @mert_durgun
    @mert_durgun 7 місяців тому +3

    abi iyide sen onu masaya yapışık koydun hem fayansı ısıtıyo hem masayı ısıtıyo ısı kaybı çok fazla hemde fayansın arta kalan kısımlarını da kes ısı kaybın çok falza var onu dik bir şekilde boş bi yere koy en az 20 derece daha artacakdır .

  • @aytuncbayram1003
    @aytuncbayram1003 8 місяців тому +2

    Faydalı bir içerik olmuş, emeğinize sağlık. 80x40 cm ölçülerine sahip 0.32m^2 alanın 263 W güç harcayarak 60 derecelere ulaştığını göstermiş oldunuz. Bu da demeke oluyor ki 1 m^2 alan için 822 W/h enerji harcamalıyız. 12 saat çalıştırdığımızı varsayarsak 9862 W yapar. 100 m^2 lik bir evin 60 m^2 si için bu sistemi uyguladığımızı düşünürsek günlük 591,750 kW yapar. Bu tüketim normal bir evin 2 aylık tüketim değerine denktir. Sonuç olarak şu durumda ve bu koşullarda oldukça verimsiz bir sistem olduğu söyleyebiliriz. Bizleri bu boya hakkında bilinçlendirdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Böyle faydalı içeriklerin devamının gelmesi dileğiyle.

    • @IronMan-ew7ps
      @IronMan-ew7ps 8 місяців тому +1

      dostum 60 m^2 yi boyamana gerek yok kalorifer peteği gibi düşün 20 m^2 bir odaya nasıl 2 petek yetiyorsa aynı oda için 2 adet 80x40 cm boya yeter o da 526 w eder 12 saate 6312 w 1 ayda 189360 w eder yaklaşık 278 tl ile 1 o da ısınır sobalı evler için mantıklı olabilir

    • @aytuncbayram1003
      @aytuncbayram1003 8 місяців тому

      @@IronMan-ew7ps Aynı ebatlardaki kaloriferin sahip olduğu ısı yoğunluğuyla 0.2mm kalınlığındaki boyanın ısı yoğunluğunu bir tutamazsın. Dolayısıyla hesabın tamamen yanlış.

    • @omerturkmen1
      @omerturkmen1 6 місяців тому

      en güzel yorumu siz yaptınız teşekkürler bende onu soracaktım ayda ne kadar elektrik maliyeti olur diye@@IronMan-ew7ps

  • @lutfuyasar7278
    @lutfuyasar7278 9 місяців тому +1

    Aliminyumu uyguladıktan sonra iletkenliği ölçmeniz gerekirdi. Karbondan gerekli akımı geçiremediniz. Bakır kullanıp zımparalamanız gerekirdi. 25 30 amper akım geçmesi gerekirdi. İki levha yerine Paralel bağlı 4-5 levha bağlamak daha doğru olabilirdi.

  • @SAPYOSEKSÜEI
    @SAPYOSEKSÜEI 9 місяців тому +2

    Eline sağlık müthiş bir kanal oldun başkan, ayrıca bence çok daha mantıklı böylesi sonuçta evet boya vs pahalı ama 1 kereye mahsus alınıyor sonra elektirikten sonsuz tasarruf

  • @sadkgulbas9787
    @sadkgulbas9787 4 місяці тому

    Çok güzel bir vetere tebrikler cihazı ters çevirdiğiniz ısı daha çok olacak ısı yukarı yüzeye çıkıyor örnek ısınan hava üste soğuk hava aşagıya cöker

  • @serdarantep1048
    @serdarantep1048 9 місяців тому +1

    Peltier kullanarak da bir proje oluşturursanız çok iyi olur. Ellerinize ve emeğinize sağlık.

    • @OnurBozkurt06
      @OnurBozkurt06 9 місяців тому +1

      Peltier çok verimli bir ürün değil. Çok aşırı ısı veren bir üründe değil. Ayrıca peltierlerin çok daha verimli olması için çok daha yüksek akım çekmeleri gerekir. Bu durumda da ömürleri oldukça kısalır. Peltier bir tarafı sıcak bir soğuk olarak çalıştığı için ömürleri oldukça kısalır. Peltierden yapılan bir araç tipi mini buzdolabının ortalama ömrü 1 sene. 1 sene sonunda ilk gün ki gibi çalışmıyor. Git gide düşüyor verimlilik. Boyada ise böyle bir durum söz konusu değil. Siz oradan kazımadıkça oradan çıkmasına imkan yok.

  • @emirhnclk
    @emirhnclk 9 місяців тому +2

    Bende bunu yaptım çok güzel gerçekten ısı boyasını NanoTeknoMax tan almıştım👍🏼

  • @incilaydicle
    @incilaydicle 9 місяців тому +1

    başkanım harika bir video olmuş kolay gelsin

  • @tayfunefetokat6594
    @tayfunefetokat6594 9 місяців тому +3

    Keyifli içerikler için teşekkür ederiz abi 🎉🎉🎉

  • @Efe_CD
    @Efe_CD 8 місяців тому +1

    Bizim ofiste var bunlardan. Bakır kablo ile yapmışlardı ama bağlantıları. 60 derece yine az aslında. Bizde mermer altından ayaklarımızı ısıtıyor. Fakat maksimum gördüğümüz 64 metrekare alanda 3540w çekiyor. Hamam gibi yapıyor o yüzden 15 dakika çalışıyor zaman ayarlı.

  • @jackdawson5218
    @jackdawson5218 9 місяців тому

    Uzun zamandır böyle bir video bekliyordum teşekkürler.

  • @mucit123
    @mucit123 9 місяців тому +2

    Cerceveye koyup arkasına izocam koyup ısıyı daha yoğun alabirsın diye düşünüyorum ısınan bölge hava etkenlerin korunacagı için on yüzey 65bulabıiır 👍

  • @seyfullahzorlu2870
    @seyfullahzorlu2870 9 місяців тому

    Hakkın ödenmez başkan çok emek vermişsin videoya

  • @kozmikrehber5271
    @kozmikrehber5271 9 місяців тому +3

    Başkan yorunmu okuyup ısı boyasını aldığın ve denediğni için teşekkürler

  • @sevimlidostlareniyidostlar8735
    @sevimlidostlareniyidostlar8735 8 місяців тому

    Hocam sizin elde ettiğiniz veriler standart kullanımını gösterdi bize,teşekkürler.ancak bu işten anlayanlar bunu daha verimli hale getirebilir diye düşünüyorum,saygılar

  • @durmuserenaroglu1782
    @durmuserenaroglu1782 7 місяців тому

    abi normal bir boyayı demir tozuyla karıştırıp aynı deneyi bir daha yapabilir misin, boya elektriği iletiyor ve bu esnada ısı açığa çıkıyor, demir tozları da elektriği ileticektir ve doğal olarak bi ısı açığa çıkcaktır, hem maliyet hem de verimlilik açısından karşılaştırmış oluruz, ayrıca fayansın bir de üst yüzeyinden (arkasından) sıcaklık ölçümü yapabilir misin, evde kullanırsak boyalı kısım altta kalacak çünkü.

  • @ahmetsar8147
    @ahmetsar8147 8 місяців тому

    Başkan hakkını helal et baya masraflı video oldu emeğine sağlık

  • @EmineKarakusGedik-jl7pm
    @EmineKarakusGedik-jl7pm 9 місяців тому +1

    Başkan sen adamsın inan şu UA-cam da en yararlılardan ilk 10 a girersin 🎉🎉🎉🎉

  • @dreamhouse2436
    @dreamhouse2436 9 місяців тому

    Yorum, begeni hemen. Arkandayiz baskan👌🏻

  • @mmurat61
    @mmurat61 9 місяців тому

    Bence en güzel bilgilendirme ve tanıtım kanallarından biridir. Herkes buradan esinlenip farklı versiyonlar deneyebilir. Benim de zamanım olsa yapacağım böyle öğretim videoları ama vakit olmuyor.

  • @irfanersu913
    @irfanersu913 7 місяців тому

    abi her şey tamam termal kamera kullansaydın keşke birde alüminyum bantların enerji girişlerini bir kaç yerden verirseniz daha iyi olacaktır.birde alüminyum bantıda 2 kat yaparsanız verimin farkına daha çok varacaksınız video için emeğine sağlık

  • @egemaralfalfa7295
    @egemaralfalfa7295 9 місяців тому

    🎉tebrikler gerçekten belirttiğiniz sayılar ev ısıtması için yeterli

  • @muratsert612
    @muratsert612 9 місяців тому

    Kafana takılıyor dogrusu nasıl çalışıyor dıye deneyeçekdim şimdi gönül rahatlığıyla kullanabirim teşekkür ederim efendim emeğine sağlık

  • @CAgatayfuculr
    @CAgatayfuculr 8 місяців тому +1

    Boyanın içine konulan kurşun ne kadar yoğun olursa o kadar verim alırısnız,ilentkenliği sağlayan bildiğiniz kurşun kalen içi aslında......

  • @Electrical-ElectronicAASTextil
    @Electrical-ElectronicAASTextil 6 місяців тому

    Elinize sağlık deneyiniz ve sonuçları için. Şimdi burda kullandığınız boya aslında iletken olduğu için rezistans görevi görüyor. Aslında boyanın kimyasal bir özelliğinden dolayı ısı yayılmıyor. Bence boyanın geliştirilmesi gerekir. Ğüç kayanağını sürekli kullanamamk 2. bir dezavantaj. İyi çalışmalar.

  • @TufanSavaşYÜCEL
    @TufanSavaşYÜCEL 5 місяців тому

    Bravo Serdar Hocam.. Çok teşekkür ederim..

  • @ahmetyardimci1624
    @ahmetyardimci1624 9 місяців тому

    Harikaydı. Çok merak ediyordum bir boyacı olarak....

  • @bsuat
    @bsuat 9 місяців тому +1

    Daha uzun ve ince olacak şekilde yapsaydın daha iyi olabilirdi belki. Harika video eline sağlık.

  • @wert95
    @wert95 9 місяців тому +3

    bağlantı kablolarını kalınlaştırmak ve mümkünse bakır bant kullanmak da kaybı azaltıp verimini arttıracaktır

  • @Emre.18
    @Emre.18 9 місяців тому +2

    Onu ters çevirip petek gibi duvara sabitle çok güzel olur

  • @Z4QWERSY
    @Z4QWERSY 9 місяців тому +1

    Başkan El yapımı Elektrikli scooter yapmanı bekliyoruz 😎

  • @umitsayman
    @umitsayman 9 місяців тому

    Bu arada, deneylerinizi beğeni ve takdirle izliyorum. Eğer bahsettiğim malzeme ile ilgili yaptığınız ve benim pas geçtiğim bir çekiminiz varsa,, affola!!!

  • @bachbet
    @bachbet 9 місяців тому

    Video için teşekkürler, bilgilendim. Sıcaklık "alan" içinde noktasal ölçülür, ama "Voltaj" noktasal ölçülmez, terminal noktalar arasında yani en uç noktalar arasında ölçülür. Düzeltmenizi öneririm. Teşekkürler.

  • @Youtubehello000
    @Youtubehello000 9 місяців тому

    Isı görülmez hissedilir başkan ❤

  • @muratuyganli
    @muratuyganli 9 місяців тому

    Uzun zamandır merak ettiğim bir konuydu sayenizde öğrenmiş olduk çok teşekkür ederim.

  • @hallowen20
    @hallowen20 9 місяців тому

    Emeğine sağlık başkan, çok keyifliydi.

  • @ekremyldz8152
    @ekremyldz8152 9 місяців тому

    KIRALSIN BAŞKAN.ELINE EMEĞINE SAĞLIK.😢😮❤

  • @ilyaskayaelektronik
    @ilyaskayaelektronik 9 місяців тому +2

    Abi eline sağlık güzel olmuş. Malzeme isindikca direnç düşer. Bu nedenle çekilen akim artar ve harcanan güç de ayni oranda artar. ❤

    •  9 місяців тому +4

      Sağ ol İlyas Abi valla. Çok makbule geçti trafo 🙌

    • @safaköz-y1d
      @safaköz-y1d 7 місяців тому

      ​​@ serdar bey merhaba, bir boyanın içine demir tozu karıştırarak aynı şeyi dener misiniz? Elinizde varsa güneş panelini direkt bağlayıp bağlantıyı da öyle sağlayın bakalım nasıl olacak?🎉

  • @ibrahimyasar8271
    @ibrahimyasar8271 9 місяців тому +1

    Abi bide arabada ısınma yöntemleri bulsana sana zahmet. Vebasto. Veya araç kaloriferi kliması hariç. Mesela 2 gündür hastanede refakatçiyim böyle birşey harika olurdu. Bekliyoruz 😉☺🖐

  • @ertekindalkilic479
    @ertekindalkilic479 9 місяців тому +1

    Bilgilendirme için teşekkürler... Emeğinize sağlık. Saygılar...

  • @cakal7812
    @cakal7812 9 місяців тому

    İnsanların ekonomik ısınma sistemleri görmesi açısından güzel olmuş ck78 karbon ısı boyası üreticisi olarak yapılam uygulama 24 voltluk sanırım ama bant mesafeleri fazla bant mesafelerini azaltırsanız ısı artar

  • @muratulgentr
    @muratulgentr 9 місяців тому +1

    Bu yararlı ve güzel içerik için size çok teşekkür ediyorum🙏😊👏

  • @mehmetfurkankaraklc4313
    @mehmetfurkankaraklc4313 9 місяців тому +1

    çok yararlı bi video olmuş emeğinize sağlık

  • @bensahin
    @bensahin 9 місяців тому

    Kanalinizi birkac gun once buldum ve abone olsum. o gunden beri bircok eski videonuzu izledim. Emeginize saglik

  • @timuciiin
    @timuciiin 9 місяців тому +1

    Çok iyi bir çalışma başkan ellerine emeğine sağlık

  • @hayatiulusay5202
    @hayatiulusay5202 9 місяців тому +2

    Merhaba sizi ilk defa izledim. Derli toplu bir video olmuş. Elinize sağlık. Bu ısıtma yöntemi yerden ısıtma olarak değerlendirildiğinde, dik konumdaki verimliliği yine alabilir miyiz sizce? Teşekkürler

  • @abadestliveled
    @abadestliveled 8 місяців тому

    reis "Kendin de Yapabilirsin" kanalını takip etmelisin bence, adam zorunda kalmadıkça herşeyini sırf hurdalardan yapıyor, dediğin trafonun hemen hemen aynısını 200 liranın altına buluyor, bence sende takip etmelisin. Ayrıca gerçekten çok güzel olmuş, eline emeğine sağlık :)

  • @smtozkn06
    @smtozkn06 7 місяців тому

    Bu sistemi gunes panellerine baglayip surekli isi yapilabilir aslinda guzel bir sistem maliyeti cok olur ama gunun sonunda elektrik ısı vs kaarlı olabiliriz

  • @yargic9109
    @yargic9109 9 місяців тому

    Bir ara asla kazanamayacağınız oyunlar diye video çekmiştin onun gibi bir tane daha video gelsin çok güzeldi

  • @hakanoz9047
    @hakanoz9047 9 місяців тому

    Başkanım ısıtma bujileri ile de altarnatif bir ısıtma projesi bekliyoruz...saygılarımla

  • @cactus7385
    @cactus7385 8 місяців тому

    Selamlar
    Mademki o kadar masraf edip zaman harcadiniz faydali olabilmesi icin sunu yapsanız olay netleşir.
    -ilkonce dis weather ayni oldugu farkli iki günde
    12 saat o masa altindaki ısıtıcı ile birde bu isi boyası ile yaptigiiz sey ile denerseeniz ve tüketimi paylasirsaniz bir hizmet yapmış olursunuz.
    Cunku bu işi merak eden cok kisi var..
    Teşekkürler iyi çalışmalar dil

  • @furkanaytekin2944
    @furkanaytekin2944 9 місяців тому +1

    bir elektronikçi olarak soylemek istiyorum bir kaç eksiklik var verim açisindan bobin yanliş bu iş için ayrica bakir bant çekilmeli ve guc tuketimi açisindan dc değil ac akim verilmeli o yuzden guc kaynaği yerine çift sarim bobinler kullanilmali yalniz bunun boyaya gore hesaplamasi yapilmali ve ona gore bobin yapilmali w artişi için sarilan bobinnin mm kalinliği onemli yani gorurseniz ve kafanizi çok şişirmek istemediğimden bir profesyonelle yada işi bilen bir adamla bunu tekrardan yaparsaniz 130 150 dereceleri çok rahat bulacağiniza eminim

    • @KeremCe
      @KeremCe 5 місяців тому

      AC de voltaj yükselecek, bahsettiğin değerlerde çekeceği güç de dramatik olarak artacaktır. Maliyetinden dolayı akılcı olmaz diye düşünüyorum.

  • @muzaffercakmak8523
    @muzaffercakmak8523 8 місяців тому

    Ellerine sağlık çok güzel bir çalışma olmuş..yanlız o karbon boyanın sprey tüplüsü olsa veya bir sprey şişeye koyup yüzeye boyayı atsanız daha net bir iletkenlik alınırdı diye düşündüm.😂😂😂😂😂 teşekkürler genede

  • @MehmetŞirin-o3c
    @MehmetŞirin-o3c 8 місяців тому +1

    Bizde 2 metrelik petek uzerinde direk 220 ile bağlı üzerinde termostat var 46 dereceye kadar çıkıyor

  • @zdr56
    @zdr56 7 місяців тому

    Ev için bu zahmete girmeye gerek yok. Uzun ömürlü olacak bir şey de değil. Grafit zaman içinde yüzeyden kopar, havadaki oksijenle reaksiyona girerek daha da zayıflar. Bunun yerine herhangi bir elektrikli ısıtıcı aynı verimle kullanılabilir. Elektrik ister karbon yüzeyi ısıtsın ister klasik ısıtıcılardaki gibi krom-nikel teli ısıtsın enerji verimi çok değişmez. Bunun belki başka uygulama alanları olabilir ama ev için sadece fantazi.

  • @yucelb
    @yucelb 9 місяців тому +4

    Serdar ellerine sağlık merak ettiğim konu bu panelden 1 odaya 1 tane koymak yeterli mi yoksa 2 3 tane 1 odaya koymalı mı metrekareye göre ısı dağılımı nasıldır ?

  • @zeynepkaravan33667
    @zeynepkaravan33667 9 місяців тому

    Seviliyorsun gerçekten serdar başkan

  • @mi1enyum
    @mi1enyum 9 місяців тому

    Keşke sonunda ne kadar harcar doğal gaza göre verimli mi onu da hesaplasaydiniz mükemmel olurdu

  • @ilobasic1
    @ilobasic1 9 місяців тому +2

    Kullandığınız güç kaynağının marka ve modelini paylaşır mısınız?

  • @erkulyldz4760
    @erkulyldz4760 9 місяців тому

    Merhaba boyanın içersine 15 adet kurşun kalem karbonunu un haline getirip ekleyin farkı görün birde termostat uygulayın saygılarımla

  • @mahiycerirmuhammedalifaruk6511
    @mahiycerirmuhammedalifaruk6511 9 місяців тому +1

    Maşallah çok güzel bir video olmuş lakin yangına karşı veya aşırı ısınmaya karşı bir önlemi varmı bu sistemin hep onu merak ettim herşeyin fazlası zarar, sürekli erektirik alıp 10000 derecelere kadar çıkıyorumu acaba? 🤔🙂🙂
    Nede olsa ısı ölçer 60 tan sonra ölçmüyor 🤔🤔

  • @Sercionando
    @Sercionando 8 місяців тому

    Başkan araya termostat koymalıydın 60 derece üstünü ölçemiyorsun. Seramik çatlayabilir..
    Güncel fiyatlarla 24 saatte 12 saat çalıştığı varsayılarak. Günlük tl sarfiyatı 20 tl gibi.
    Dış ortam 5 derece ortalamalarında 25 m2 (ortalama ısı kaybı olan odayı) yeri 2 saatte 20-22 derecelere getirebilir.

  • @jahandarjabarov
    @jahandarjabarov 8 місяців тому

    Çok emek harcamışsın.

  • @qnedim3200
    @qnedim3200 9 місяців тому

    O boya etrafa toz sacmiyor ki toz maskesi kullaniyorsunuz. Eger su bazli degil de solvent bazli bir boya ise ancak aktif karbon filtreli maske kullanilabilir.

  • @leventocak5756
    @leventocak5756 9 місяців тому +1

    Serdar bey güzel bir uygulama olmuş
    Siz trafo kullanmışsınız bazıları trafosuz direk 220 v kullanarak uygulama yapıyor günlük 5 kw yakar diyorlar sizce hangisi daha uygun

  • @muammerayberkkara8238
    @muammerayberkkara8238 7 місяців тому

    Başkan, böyle videolar için termal kamera çok kullanışlı olabilir. Flir C5 öneririm

  • @ekaknife
    @ekaknife 9 місяців тому +1

    kedisi olupta başka yere yatmasın diyenler için güzel seçenek

  • @metegkdg9069
    @metegkdg9069 9 місяців тому

    Gerçekten çok kaliteli içerikler ellerine sağlık

  • @sprocow
    @sprocow 9 місяців тому

    fayansın arkası boyayı emmiştir, ondan sorun yaşamışsındır. Birde o enerjiyi metal bandın ortasından bağlarsan daha iyi olur.

  • @HERGELE52
    @HERGELE52 9 місяців тому +1

    Bilmiyorum mantıklı mı ama alttan ısıtma fikri için ideal geldi bana, çünkü bazen böyle yere basarım ve anlamsız sıcak gelir, acayip güzel oluyor hissiyatı. Elektrik tüketimi de az ise çok katman olmayacak şekilde koridora falan alttan ısıtma diye döşenir he

    • @AE06355
      @AE06355 9 місяців тому

      Aynen alttan ısıtma için ideal kendi evimde yerden ısıtma var yerden ısıtmada gelen suyun sıcaklığı 38-40 derece parke yada laminatin üstüne geçen isi 25 derece falan oluyor ve evin her bölgesi eşit isiniyor banyo fayans olduğu için daha iyi isi geciriyor

  • @fatihmehmetakn9358
    @fatihmehmetakn9358 9 місяців тому +1

    Evi ısıtacak büyüklüğe eriştirdiğin bir video bekliyoruz başkan. Selamlar

    • @ekizilaslan
      @ekizilaslan 9 місяців тому

      üç tane yapıp aynı trafoya bağlasan olur sanki

  • @aptull
    @aptull 8 місяців тому

    Sürdüğünüz seramiğin arka yüzünde yüzey düz değil ; Boya homojen dagılmadıgı için direnç değişken ona baglı ısıda değişken olabilir .