Mersin de yaşıyorum ben de ısı pompası kullaniyorum ,evim dubleks villa 220 metrekare alanim var, 16 lik taktirdim güneş enerjisini desteği de var yerden isitma ve dış yalıtım da yaptirdim Aralık ayi 40 derece ile sabit yaktim hic kapatmadim,1800 tl geldi ev elektrik te dahil,Alt yapisini bastan yaparsaniz cok ekonomik diyebilirim.
avrupa da halk doğalgaz lı cihazlarını söküp ısı pompasına geçiyor ısı pompaları daha verimli ve güvenli sistemler tüm halkımıza anlatılıp kullanımı teşvik edilmesi gerekiyor
@@organiklezzetler Avrupanin en ucuz elektrigi Turkiye'de, lutfen ezbere konusmayalim, ha alim gucu de dusuk (en dusuk degil) ama euro bazinda Turkiye'den ucuza elektrik Kosova var sadece. Electricity price statistics EU diye googlelayin linklerden ABnin sayfasinda olana bakin.
Birçok soruyu cevaplamanız takdiri hakediyor … benimde uzun zamandır kafamı kurcalayan bir sistem 160 mt2 ev yapmayı düşünüyorum ve bu sistemin yazın soğuk , kışın sıcak ve sıcak su sistemlisinin kurdurmak istiyorum … yorumlardan sizin sayenizde birçok bilgiye ulaştım … hayırlı olsun 👍
Teşekkür ederim. Üç tavsiyem var. Mutlaka yerden ısıtma yaptırın, mutlaka blutoothlu termostat taktırın.Bölgenizde servisi olan verimliliği yüksek ısı pompası seçin. Güneş paneli ve rüzgar gülü olan hibrit sistemleri araştırıyorum şimdi. Terasta yerim müsait. Fiyatları yüksek. Belki ileride yaptırırım. O zaman bedava ısınma ve soğutma. Hemde dış sisteme bağlı kalmadan mükemmel olur.
Isı pompası model aslında farketmiyor. Sadece evinize tesisatı ya peteğe göre yada yerden ısıtmaya göre çektirmeniz lazım. İş zorlaşıyor ama sonuçta daha az enerji, daha yüksek konfor oluyor.
Isı pompasını peteklerle kullanırsanız,yerden ısıtmaya oranla bayağı çok yakar.30 -35 derecede çalıştırmanız gereken pompayı Radyotörlere verirseniz en az 50-55 derecede pompayı kullanmanız gerekirki evde aynı ısıyı yakalayabilesiniz. Buda makinanın çok daha fazla çalışmasına neden olduğundan fazla elektrik yakmasına sebep olur.Eğer eviniz inşa halinde ise mutlaka önceden boruları döşetmek ve yerden ısıtma sistemini ısı pompası ile kullanmak çok daha az elektrik ücreti ödemenizi sağlar.Ancak her şartta Isı pompası güzel bir sistemdir.
Ben petek sistemi yaptırdım. Ama petekleri taktırmadım. Evin henüz içi yapılmadı. Ama şap atıldı. Yerden ısıtmaya geçilebilir mi acaba? Ne düşünüyorsunuz bu konuda.
hava kaynaklı ısı pompaları yılda 1-2 aylık kullanım için çok avantajlıdır aksi söz konusu ise kesinlikle fosil yakıtlar tercih edilmelidir. 10kW lık bir güç asla az bir güç tüketimi değildir. günde aktif olarak ortalama 50 kw kullansa şu anki piyasa da günlük 100 liradan fazla yapıyor. kullanılan iklim bölgeleri ılıman iklimlerse gerçekten faydalı olacaktır.
Fiyat söylemek yerine şu kadar metrekareye şu kadar watt elektrik tüketildi dense daha uygun olur. Sonuç ta hangi zaman olursa olsun tüketilen elektrik o günün fiyatlarıyla öğrenilebilir
Meriç Bey ben de Antalya’da evime taktıracağım. Dubleks ev. Çatıya takalım dedim usta hava yapar dedi. Zemine takmamız lazımmış. Var mı bunun Aslı acaba. Yoksa ustanın mı kolayına geliyor.
Ben çatıya taktırdım ve 3 cephesini ve üstümü ytong ile kapattım. Güney tarafını açık bıraktım. Bu şekilde hem kuzey soğuk havasını almıyorum makinayı, hemde yağmurdan etkilenmiyorum. Yalnız makinanın arkası ve yanlarının min. açıklığını servisten öğrenmeniz gerekir.
Isı pompası henüz teknolojide en iyi duruma gelmedi. Bu sistemin performansı kompresör pistonlarına bağlı. Pistonların ömrü 5 yıl. Bu süre içinde giderek randıman düşüşü oluyor. Sonunda değişim gerekli. Bu da çok maliyetli. Elektrik ülkemizde pahalı olduğunu unutmamak gerekir.
Eğer doğalgazın bulunduğunuz bölgeye gelme durumu uzun bir süreç yada gelmeyecekse kesinlikle tavsiye ederim. Çok rahat, konforlu ve diğer sistemlere göre ekonomik.
Saolun. Fancoil takıldığında soğuk yada sıcak hava üfletiyor. Fancoiller petek gibi, duvar tipi klima gibi, yada tavan tipi oluyor. İstediğinizi seçebilirsiniz.
@@mericyaylali5765 yerden ısıtma borusunu soğutarak kullanabiliyor muyuz benim evimde şuan yerden ısıtma var fancoil takılcak borular yok yüzeyde nasıl yapılır
Merhabalar ailem niğdenin kasabasında yaşıyor dogalgaz önümüzdeki sene gelecek simdi bu sistemi taktirmak mı daha mantikli bir sene dogalgazı beklemek mi, dogalgazla kisayalaninca nasil bir sistem bizim kasaba kışın ortalama eksi 25 derecelerde oluyor ve don olayıda çok fazla oluyor
Bence doğalgazı bekleyin. Çok soğuk yerlerde çok enerji harcayacağını düşünüyorum. Hava kaynaklı olduğu için - 25 derece havalar için çok uygun olmayabilir. Toprak kaynaklı yapılabilir verimi daha iyi olur. Ama doğalgaz gelecek dediğiniz için hiç gerek yok.
Evet elektrik harcıyor. Ancak %75 havadan %25 elektrik harcıyor. Elektriği kompresör ve pompa için harcıyor. Su ısıtma için rezistans kullanmadığı için elektrikli ısıtıcı sistemlere göre daha az elektrik harcıyor.
@@egemenyuca Erdek-Narlı ile hemen hemen aynı hava yani - 1 derece minimum oluyor. Ev 75 m2. 10 kwa çok rahat yeter. Hesabı bandırma özdemir mühendislik yaptı. Bu kış görecez bakalım.
bu ülkede ısı pompası için gerekli meteryaller olmasına rağmen neden kullanılmıyor anlıyamıyorum bu ürün için verilen paramım 10 da 1 kadar daha bedel ödeseniz hem daha iyi ısınma hem yüzde 20 gibi az elk ödersiniz cihazlar iyi fakat montajlar biraz daha dikkatli ve bilinçli yapılmalı bence
25 binlik otomatik duo kazan 8 metre petek 80 litre boyler 10 metre baca 100 bin TL kurulum dahil kazana vereceğim para ile bunu alırım kömürün pisliği ile uğraşmam bir ikincisi kömür kadar yaksa yine avantajlı doğal gaz yoksa sanırım en uygunu bu elektrikler kombi de çok yakıyor diyorlar @@dexon777
Isı pompasına fancoil eklendiğinde istenirse kışın sıcak hava üfler, yazında soğuk hava. Ayrıca klima dış ünitesine gerek kalmıyor. Termosifon takarsanız sıcak suyuda bu ısı pompası hallediyor.
Yazın ve kışın çalışma sıcaklıkları nelerdir? Birde kışın çok düşük derecelerde defrost ihtiyacı için duruyormu mu ve duruyorsa ne kadar bir süreden bahsediyoruz?
Yaz kış çalisir, sadece sistem suyunu antifiriz karisimiyla doldurmak gerekir. Performansta fazla degisiklik olmaz. Ancak toprak veya su kaynakli isi pompasi kullanilirsa isi kaynagi sabit oldugu için verimlilik ve istikrar daha dengeli olur. Toprak kaynakli isi pompasi kurulumu tabiki daha pahaliya gelir. Su kaynakli için evin yakininda gölet, nehir vs olmasi gerekir.
5 ton kömür Balıkesir köylerinde yakılıyor öyle mi? Abi Antarktika mı orasi😂 Biz Ağrı'da 2-3 ton arası yakıyoruz. Malesef bu hesapla 5 yılda falan kendini amorti edemez. Zaten o kadar tasarruflu olsa millet ısı pompasını yıkardı😂
Motoru inverter mi bunların? Tam güçte kaç Kw tüketiyor? Yada aylık kaç kw tüketiyor ocak ve şubat aylarında faturadaki kw cinsinden tüketimi paylaşırsanız her zaman için geçerli tüketim verisi vermiş olursunuz.
Meriç Bey Merhaba; Baymak ısı pompasında cihazın güç tüketimi değerlerine ulaşabiliyor musunuz acaba, yani ne kadar kw elektrik tükettiği bilgisine, cihaz bunların dökümünü uygulama yada panel aracılığıyla verebiliyor mu? Bende cihazı bağlattım yalnız devreye alınmadı daha. Sizden edineceğim bilgiye göre eğer yoksa bir sayaç bağlamayı düşünüyorum tüketim öğrenmek adına.
Öncelikle hayırlı olsun. Kataloğunda yazıyordur. Ama katalog yanımda değil. Ben başka bir şehirdeyim. Devreye alacak servis en dığru bilgiyi verecektir. Ben ayrıca servisin tavsiyesiyle voltaj regülatörü taktırdım. Eğer bu olmazsa arıza durumunda garanti dışı kalıyormuş. Bildiğim kadarıyla cihaz döküm veemiyor. Ayrıca saat taktırmak merak gidermek için iyi olabilir. Ben taktırmadım.
Voltaj regülatörünüde servis taktı. Dışarıdan kendim alırsamda garanti kabul olmaz dedi. Markasını bilmiyorum. Ama 11 bin tl verdim. Mutlaka servisle görüşün sonrasında şu bu sebeple garanti dışı kalmasın alet. Onlar ne dediyse onu yapıyorum.
Baymak kontrol panelinde çalsma parametresi 7 bölüm toplam yakıtı verir ayrıca comfort home uygulamasını yüklerseniz cep telefonu ile kontrol edilip yakıt tüketimini anlık olarak görebilirsiniz
Kışı. Yerden ısıtma şeklinde kullanıyorum Yazın da Soğuk modda yerler soğuk oluyor sadece cihaz 10 dereceden düşüğe ayarlı ise bazı yerlerde buhu terleme ve kayma riski oluyor soğutma için fan coil daha avantajlı olur 10 derece ye kadar ayarda soğutmada sıkıntı buhu terleme yok Ama bence en önemli hususlar Makina dış ünite iç ünite arası mesafe kısa olmalı Evin yalıtımı çok iyi olmalı petek değil Yerden ısıtma yada fancoil şeklinde olmalı Montajı yapan iç ünite var ise vakumunu çok iyi yapmalı
50 derece su sıcaklığında ve oda termostatı 21 dereceye ayarlıyken bizim için yeterliydi. Daha sıcak ev isteyenler için termostatı açmaları yeterli. En soğuk 2024 ocak ve şubat aylarında evin tüm elektriği dahil 1000'er tl geldi. Köy yerinde konfor arayanlar için ideal.
Güneş paneli eklenebiliyor. Hatta hibrit yapılsa daha iyi. Yani güneşli günler için güneş paneli, rüzgarlı günler için rüzgar tirbünü olsa süper bir çözüm olur.
Iyiki taktırmışım. Bu konforu doğalgaz olmayan bir yerde başka türlü yakalayamadım. Elektrik faturası belki doğalgaz göre biraz fazla olabilir ama konfor konusuna önem verenler için bu küçük fark hiç önemli değil.
Merhaba. Ben Mersin'in Gözne yaylasında kendinden boylerli, alttan bacalı kat kaloriferi kullanıyorum. Senelik 2,5 ton rahat kömür yanıyor. Kışın en soğuk ayları Ocak-Şubat orada da -1 ile -4 arası oluyor genelde hava. Kaloriferi terk edip bu sisteme geçsem gözle görülür bir kar olur mu acaba kafam karıştı.
Doğrusu sadece bazı haftasonları gidebiliyorum. Bu ay gidemeddim. Gittiğim haftasonu 24 saat içindeki evin harcadığı enerjiyi hesaplayan bir çalışma yapmak istiyorum. Buradan videoyu paylaşırım.
Bizim burdada kullanıyoruz içeride duramazsın yalıtımsız süper ısıtıyor sıcak suyuda cabası yaylada kullanıyoruz demir döküm marka çok tavsiye ederim 2024 elektrik evle birlikte 4000 bu gün 1 ton kömür 18000 bin sadece 1 ayda 1 ton kömür gidiyor ben kömüre vereceğim parayı 4 ayda ısı pompasına veririm tek oda ısınıyor bunda het yer sıcak su cabası
Merhaba ben de taktırmayı düşünüyorum. Isı pompası haricinde ne takıldı? Akümülasyon tankı vs. Sıcak su için ekstra bir ihtiyaç var mı? Maliyeti ne kadar oldu?
Merhaba, ısı pompasını şimdilik sadece ısınma için gerekenleri taktırdım. Eğer sıcak suyuda istersem banyoya termosifon taktırmam gerekir. Soğutma istersem fancoil takmam gerekir. Bunlar yok. Burası köy yeri olduğundan elektrik dalgalanmasına karşı voltaj regülatörü taktırdım. Birde ev içine bluetooth termostat taktırdım. Fiyat markaya ve tarihe bağlı göre değişken olduğundan veremiycem.
Hayırlı olsun Bu tür cihazınızda Sıfırın altında ki Sıcaklıklarda Gaz dolaşımından aktarılan enerji azalacağı için Takviye rezistans oluyor Her ne kadar elekrik tüketimi ilave rezistansta çok arttıracak olsada -eksi derecelerde Verim düşeceğinden bence gerekli Birde donmaya karşı petek dolaşım suyuna uygun antifiriz koyuldu mu - derecelerde uzun süre Elektrik kesilmesi Olur ise sistem dona bağlı zarar görebilir ? Koyuldı ise Ne çeşit bir antifiriz kullanıldı Ben demirdöküm 8kw modelini adım İç ünitesi olan modelden montaj henüz yapılmadı şu an köydeki eve alttan ısıtma yapılıyor Şapı atılacak Benim cihaz monoblok olmamasına rağmen yani İç ünite içeride olmasına rağmen her zaman köyde olmadığımdan Donmasından çekiniyorum Sizde antifiriz kullanıldı ise Ne tür bir antifiriz kullanıldı bu cihazların su ile ilgili eşanjörleri bakır pirinç Aleminyum gibi metallerden yapılıyor Bu bağlamda ne tür bir antifiriz koyulmalı sizin bilginiz var mı ?
Doğrusu rezistansta, antifirizde konmadı. Ama araştırıcam. Servisede sorucam. Bulunduğumuz bölge eksiye çok az, gece saati düşüyor. O yüzden sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Meriç bey selamlar. Çanakkale'de beldeye yerleşme kararı aldık. Baymak monoblok 10 kw ısı pompası taktıracağız. Binamız yeni bitti ve kalorifer petekleri hazır kurulu. Dış ünite haricinde evin içine herhangi bir iç ünite-kombi koydurmamız gerekiyor mu yoksa hali hazırda dış ünitede mevcut mu geliyor? Ayrıca, sıcak su ihtiyacımızı da termosifon ile gidermeyi düşünüyoruz. Fikriniz nedir? Sorularıma cevap vermenizi rica edeceğim.
Ahmet bey merhaba. Hayırlı olsun. Monoblok olduğu için evin içine kombi gerekmiyor. Sadece sıcaklık gösteren küçük bir kontrol cihazı koyuyorlar. Birde mutlaka blutoothlu termostat taktırın. Ben taktırdım. 21 dereceye ayarladım. Bu sayede evin içinin sıcaklığı 21 dereceye düşmeden devreye girmiyor. Boşuna çalışıp elektrik faturasını şişirmiyor. Şu ana kadar sabaha karşı 2-3 kere kendisi devreye girdi ev ısındı. Onun haricinde ben hiç dokunmuyorum sisteme.
Sıcak su için eğer evde mevcutta termosifon yoksa mutlaka baymak ısı pompasıyla baymak boiler taktırın. Aynı makina hem soğutma hem sıcak su hemde fancoil taktırırsanız soğutma yapıyor.
4 senedir Baymak ısı pompası kullanıyorum, canıma tak dedi. Bana zamanında hem duvar fanlarıyla beraber sattılar. Ne ısıtması adam gibi nede soğutması. Ödediğim elektriğin Hatti hesabı yok. Isı pompası çalıştığı zaman 5000 tl den aşağı gelmiyor, ısı pompası çalışmazsa 1500 lira elektrik geliyor. Adam gibi ne servisi var nede anlayan adam var. Gelen adamlar hep para tuzağı. Her sene bakımda yaptırdığım halde hiç verimli çalıştığını görmedim. Bence Baymaktan uzak durun. Varsa anlayanı gelsin benim aletimi tamir etsin.
Dış ünite ile içeri giriş arası mesafeniz kaç metre ? Cihaz mono blok mu Yıksa kombi gibi İç ünite var mı Montaj esnasında 15-30 dk arası ünitenin vakumu yapıldı mı ? ? Evin dış yalıtımı iyi mi ? Bunlar verimi çok etkiliyor Ben demir döküm ile baymak arasında kalmıştım 8 lik Demirdöküm aldım yerden ısıtma - soğutma şeklinde memnunuz kışın günlük24 saate 60 -80 tl arası tüketimi oluyor . Kışın havalar 4 ila -12 derelerde oluyor Dış ünite ile iç ünite arası mesafe 2 buçuk metre Ev 100mtre kare
Merhaba. Bende evimi yeni yaptırıyorum. Isı pompası ile yerden ısıtma yaptırıyorum. Antalya’da yaşıyorum. Yerden soğutma dediğiniz nasıl oluyor. Suyu soğutup yerden ısıtma borularına verip zemini mi soğutuyor. Verimli oluyor mu? Monoblok benim sistem olacak. @@senolbalkan9246 Merhaba.
Bunun yerine elektrikli kombi çok daha mantıklı 120 metrekare eve 3000₺ geliyor fatura. Elektrikli kombi VAILLANT marka 20000₺. Aynı marka aynı güçteki ısı pompası ise 160000₺. Kendisini 15 senede belki amorti edecek bir sisteme günümüzde bu kadar para vermek bana mantıklı gelmiyor. Bize soran her müşteriye elektrikli kombi takıyoruz herkes çok memnun. Isı pompası soğutma da yapıyor diyenler olacaktır ama onun için de fancoil takmanız gerek o da 10000₺’den başlıyor üstelik ona da ayrı tesisat çekmelisiniz bu masrafları yapana kadar klima takılır daha uyguna mal edilir. Isı pompaları gelecekte 60-70 bin liralara düştüğünde mantıklı olacaktır ancak günümüz şartlarında mantıksız kalıyor.
Bilgi için teşekkürler. Bizim bulunduğumuz bölgede ısı pompası servisi en güçlü olan baymak olduğu için bu markayı seçtim. 10 kwa makinayıda 2023 te 75000 tlye aldığım için dediğiniz fiyata gelmiş oldu. 6 aydır kullanıyoruz çok memnunuz. Ama yeni taktıracak kişiler tabiiki öncelikli olarak bulunduğu yerin servis ağından emin olsun. Ona göre karar versin. Vaillant tabiiki çok iyi marka ama dediğiniz gibi çok pahalı. Bütçe meselesi.
Merhaba, Elektrikli kombi hangi markayı önerirsiniz? Birde elektrikli kombi monofaze elektrik değil trifaze ile daha uygun olacağını söyleyenler var ben dairede oturuyorum monofaze elektriğim var uygun olurmu ? Birde ana sigorta elektrikli kombi arası kaçlık kombi kullanmalıyım bilgilerinizi rica ederim. Teşekkürler.
@@yalcinozturk4189 biz hep monofaze üeün takıyoruz kimse bilmiyor ama vaillantın 9kw elovblock cihazını servis köprü atarak monofazeye çevirebiliyor o cihazla 9 metre petek ısıtabilirsiniz biz onu villalara takıyoruz aylık fatura yoğun kış döneminde 3500-4500 arası gidip gelir sürekli elektrikli kombi takıyoruz yok olmaz yok çok yakar diyenleri umursamayın siz
@@yalcinozturk4189bu söylediğim cihazlar 3x6 normal ev elektriği ile çalışan cihazlar hiçbir sorun yaşamazsınız oda termostatı da bağlarsanız tadından yenmez vaillanta sadece vrt50 modülasyonlu termostat takabilirsiniz. Daxom’a ise bosch’un tr20 oda termostatını takabililirsiniz
Isı pompası yağmurdan etkilenmez. Ancak ben voltaj regülatörü koydum. Ev içinde yer olmadığından ısı pompasının yanına koydum. Bu sebeple 3 taraftan duvar örüp üstünü kapattım. Duvarı örerken arka ve yanlardaki boşluklar önemli, üstünüde voltaj regülatörü için kapattım.
Peteklerle kışın çok güzel ısındık. Tabiiki yerden ısıtma olsaydı %10 civarı daha ekonomik olurdu ve alt katımız boş olduğu için ayaklar sıcacık olurdu. Ama yinede çok başarılı bir kış geçirdi.
Elektriğin kademeli zam yapılan ortamda ısı pompası mantıklı değil ayrıca yerden ısıtma yada alüminyum peteklerde mantıklı bu sene aylık faturada görürüm sizi ben 😂
Merhaba,ben de evime ısı pompası düşünüyorum,acaba ilk kurulum maliyeti ne olur,ev 80 m2,iki oda açık mutfak.Dört küçük petek ve banyodaki havluluk var.Dogalgazdan daha ekonomik olur mu? Şimdi ilçemize doğalgaz geliyor ve tesisat döşenecek, çok işçilik yani.Hem de doğalgaz, diğer yakıtlara göre avantajlı ama ucuz da değil yani.Daire içi tesisata 20 bin diyorlar,kombisi de ayrı daha.Acaba böyle bir çözüm daha avantajlı olur mu,ileriye yönelik.
Şu an dışarıda sıcaklık 1 derece Cihaz demirdöküm 8 kw (88 bine aldım montaj dahil) Evde 2 gündür yoktuk ve ısıtıcı çalışmıyordu o yüzden En yüksek sıcaklık olan 55 dereceye ayarladım Saatte 2 kw ya yakın tüketimi var 3 oda 1 salon 60 m2 alan altan ısıtma İle gayet güzel ısınıyor Size Doğalgaz yakın zamanda gelecek ise Bence taktırmayın ayrıca eviniz Petekli sistem olduğundan Aylık 100 de 50 fazla ödersiniz çünkü yerden ısıtma peteğe göre de avantajlı Doğalgazda elektriğe göre avantajlı. ( devlet 25 m3 te bedava veriyor yani 4 günlük yakacak oluyor bu ) Ayrıca ısı pompasından banyoya sıcaksu almak isterseniz 20-40 bin civarı bir boyler ve ek malzeme için harcamak gerekiyor . Bizim belde belediyesinin mahallesi olan köye doğalgazın ne zaman geleceği belli değil di O yüzden ben mecburen taktırdım Ve yerden ısıtma şeklinde yaptırdım Şu an hesabıma göre doğalgazdan 100 de 40 daha maliyetlide olsa da (yerden ısıtma değilde petekli olsa idi 100 de 50 idi ) ben şuan için memnunum. Ayrıca Isınma olayında dış cephede mantolamada çok çok önemli ve faydası çok büyük. Isı pompası doğalgaz olmayan yer için iyi bir seçenek akarı kokarı yok Yazın tersine çalıştırıp evi soğutma imkanı da var Ama doğal gaz olsa idide taktırmazdım
Dogalgaz gelecekse hiç başka fantazi aramayın farkında değilsiniz ama velinimet doğalgaz köyde kalanlar bilir şehirdekiler bin veriyor ben 2 bin vermeye razıyım aylık fatura
Kömüre oranla elbette ucuz fakat doğalgaz bile İstanbul gibi yerde geçen sene en yüksek 750 TL verdim tabii bu fiyat herkese göre geçerli değil yani doğalgaza vereceğiniz parayı elektriğe veriyorsunuz bence ısı pompası çok maliyetli bir olay Bu ancak doğalgaz olmayan yerlerde geçerli olabilir Bir torba kömür 400 lira 500 lira ısı pompası bu oranda daha kârlı
Merhaba iyi günler Ben de Marmara Adası'nda oturuyorum arkadaşın telefon numarasını alabilir miyim Sizinki kadar bir evim var yaptırmak istiyorum bilgi alacaktım kendisinden
Meriç Bey iyi akşamlar ben de sizinle görüştükten sonra Bandırma'dan arkadaşları çağırdım montaj yaptı Burak Bey Fakat çok sık E8 su akış arızası hatası alıyorum sizde böyle bir sorunla karşılaştınız mı bilgi edinmek istedim
Selöuk bey hayırlı olsun. Bende herhangi bir hata vermedi. Gayet iyi çalışıyor. Su akış arızası veriyorsa bir yerde tıkanıklık vardır yada boru kaynaklarında hata sebebiyle daralan kezit olabilir. Burak beyleri bilgilendirin bence gelip ilgilenirler.
Zeki bey selam. Doğalgaz var ise bu sisteme gerek yok tabii ki. Bizim köye doğalgaz ne zaman gelir belli değil. Belkide gelmez. 😊 Beklemeye gerek olmadığını düşündüm. Konfor için bu sistemi kurdum.
Mersin de yaşıyorum ben de ısı pompası kullaniyorum ,evim dubleks villa 220 metrekare alanim var, 16 lik taktirdim güneş enerjisini desteği de var yerden isitma ve dış yalıtım da yaptirdim Aralık ayi 40 derece ile sabit yaktim hic kapatmadim,1800 tl geldi ev elektrik te dahil,Alt yapisini bastan yaparsaniz cok ekonomik diyebilirim.
Merhabalar hayırlı olsun toplam maliyeti ne kadar tuttu bilgi verebilir misiniz teşekkürler
2022 Kasım ayında taktırdım ısı pompası 2.el aldım 75000 TL ye mâl oldu.Piyasa malum şu an ne tutar bilemem.
Ahmet bey elektrikli kombi neden düşünmediniz? Elektrikli kombi daha mı çok yakıyor?
Hem de çok fazla geliyor normal bile değil.
Hangi marka kullanıyorsun
Ve her yer ısınıyor süper sıcak su elini vuramssın içeriden ayar yapıyorsun burda hep demir döküm kullanılıyor ve her kes memnun 😊
Emeklerinize sağlık ve hayırlı olsun
avrupa da halk doğalgaz lı cihazlarını söküp ısı pompasına geçiyor ısı pompaları daha verimli ve güvenli sistemler tüm halkımıza anlatılıp kullanımı teşvik edilmesi gerekiyor
Çünkü Avrupa'da elektrik ucuz
@@organiklezzetler Avrupanin en ucuz elektrigi Turkiye'de, lutfen ezbere konusmayalim, ha alim gucu de dusuk (en dusuk degil) ama euro bazinda Turkiye'den ucuza elektrik Kosova var sadece. Electricity price statistics EU diye googlelayin linklerden ABnin sayfasinda olana bakin.
Ve Almanya ruhlara doğalgazda bağımlı olmak istemiyor.
@@organiklezzetler ucuz değil. Kw 0,38 euro. Türkiyede sanırım 0,05 euro.
@@canerrenac3263 ona bakarsan almanyada asgari ücret 70.000 tl
Emeğinize sağlık, çok aydınlatıcı bir video olmuş. Merak ettiğim konuların çoğuna cevap edinmiş oldum.
Hayırlı olsun
Birçok soruyu cevaplamanız takdiri hakediyor … benimde uzun zamandır kafamı kurcalayan bir sistem 160 mt2 ev yapmayı düşünüyorum ve bu sistemin yazın soğuk , kışın sıcak ve sıcak su sistemlisinin kurdurmak istiyorum … yorumlardan sizin sayenizde birçok bilgiye ulaştım … hayırlı olsun 👍
Teşekkür ederim. Üç tavsiyem var. Mutlaka yerden ısıtma yaptırın, mutlaka blutoothlu termostat taktırın.Bölgenizde servisi olan verimliliği yüksek ısı pompası seçin. Güneş paneli ve rüzgar gülü olan hibrit sistemleri araştırıyorum şimdi. Terasta yerim müsait. Fiyatları yüksek. Belki ileride yaptırırım. O zaman bedava ısınma ve soğutma. Hemde dış sisteme bağlı kalmadan mükemmel olur.
Merhaba ısı pompanızdan memnunmusunuz acaba 3 tavsiyede bulunmuşsunuz yerden ısıtmada modelleri dahamı iyi petekli olanlar bakımı daha kolay olmazmı ?
Birde yerden ısıtmada yazın nasıl soğuk olacak ? :)
Yerden ısıtma için ayrıca fancoil almanız ve yeni bir tesisat daha çektirmeniz lazım .
Isı pompası model aslında farketmiyor. Sadece evinize tesisatı ya peteğe göre yada yerden ısıtmaya göre çektirmeniz lazım. İş zorlaşıyor ama sonuçta daha az enerji, daha yüksek konfor oluyor.
Isı pompasını peteklerle kullanırsanız,yerden ısıtmaya oranla bayağı çok yakar.30 -35 derecede çalıştırmanız gereken pompayı Radyotörlere verirseniz en az 50-55 derecede pompayı kullanmanız gerekirki evde aynı ısıyı yakalayabilesiniz. Buda makinanın çok daha fazla çalışmasına neden olduğundan fazla elektrik yakmasına sebep olur.Eğer eviniz inşa halinde ise mutlaka önceden boruları döşetmek ve yerden ısıtma sistemini ısı pompası ile kullanmak çok daha az elektrik ücreti ödemenizi sağlar.Ancak her şartta Isı pompası güzel bir sistemdir.
Dediğiniz %100 doğru. Maalesef evimiz inşaat halinde değildi. Bu yüzden petek yaptık. Yerden ısıtmaya göre %20 daha fazla yakacağı kesin.
Borular izole edilse ve peteklerin arkası dıştan gelen savuga karşı izole edilse enerji tuektimi dusermi peki
Bu söylediğiniz bölgeden bölgeye değişiyor bence. Muğla bölgesindeyim Radyatörlü sistem müşterilerim genellikle 36 37 derece üzerine çıkartmıyor.
Ben petek sistemi yaptırdım. Ama petekleri taktırmadım. Evin henüz içi yapılmadı. Ama şap atıldı. Yerden ısıtmaya geçilebilir mi acaba? Ne düşünüyorsunuz bu konuda.
@@rzatasdemir7456 geç değil sapi kesip içine monte yapabilirsiniz.
hava kaynaklı ısı pompaları yılda 1-2 aylık kullanım için çok avantajlıdır aksi söz konusu ise kesinlikle fosil yakıtlar tercih edilmelidir. 10kW lık bir güç asla az bir güç tüketimi değildir. günde aktif olarak ortalama 50 kw kullansa şu anki piyasa da günlük 100 liradan fazla yapıyor. kullanılan iklim bölgeleri ılıman iklimlerse gerçekten faydalı olacaktır.
Fiyat söylemek yerine şu kadar metrekareye şu kadar watt elektrik tüketildi dense daha uygun olur. Sonuç ta hangi zaman olursa olsun tüketilen elektrik o günün fiyatlarıyla öğrenilebilir
Trifaze mi? Monofazemi ? En çok yakan 380 mi
220 v ile çalışıyor. Monofaze.
Meriç Bey ben de Antalya’da evime taktıracağım. Dubleks ev. Çatıya takalım dedim usta hava yapar dedi. Zemine takmamız lazımmış. Var mı bunun Aslı acaba. Yoksa ustanın mı kolayına geliyor.
Ben çatıya taktırdım ve 3 cephesini ve üstümü ytong ile kapattım. Güney tarafını açık bıraktım. Bu şekilde hem kuzey soğuk havasını almıyorum makinayı, hemde yağmurdan etkilenmiyorum. Yalnız makinanın arkası ve yanlarının min. açıklığını servisten öğrenmeniz gerekir.
Kurulum yaptirdiginiz servisin iletisim bilgileri nedir? Ben de Balikesir’deki evim icin dusunuyorum
Burak bey, Özdemir mühendislik, +90 506 478 12 85, bandırma
Isı pompası henüz teknolojide en iyi duruma gelmedi. Bu sistemin performansı kompresör pistonlarına bağlı. Pistonların ömrü 5 yıl. Bu süre içinde giderek randıman düşüşü oluyor. Sonunda değişim gerekli. Bu da çok maliyetli. Elektrik ülkemizde pahalı olduğunu unutmamak gerekir.
Merhabalar isi pompasi geceler ses yapiyormu
@@sukrutan1869 ısı pompalarında rotary pistonsuz kompresör kullanılır
Yapar ama abartili değil kışın zaten kimse kapiya pencereye çıkmaz ama yazin komsunun caminin dibine konmaması lazım @@nadifindik8992
Hayırlı olsun inşaallah... Bende düşünüyorum şu ara havalar biraz soğudu tavsiye edermisiniz
Eğer doğalgazın bulunduğunuz bölgeye gelme durumu uzun bir süreç yada gelmeyecekse kesinlikle tavsiye ederim. Çok rahat, konforlu ve diğer sistemlere göre ekonomik.
@@mericyaylali5765elektrik ne kadar yakıyor aylık ortalama
Hayırlı olsun. Soğutma nasıl oluyor bu ürünle? Ayrı klima iç ünitesi gibi bir şey mi takılıyor?
Saolun. Fancoil takıldığında soğuk yada sıcak hava üfletiyor. Fancoiller petek gibi, duvar tipi klima gibi, yada tavan tipi oluyor. İstediğinizi seçebilirsiniz.
@@mericyaylali5765 yerden ısıtma borusunu soğutarak kullanabiliyor muyuz benim evimde şuan yerden ısıtma var fancoil takılcak borular yok yüzeyde nasıl yapılır
Devamı gelecek mi abi ?
Memnun olduğun yönler neler
Veya memun kalmadigin yerler.
Alttan ısıtma olsa daha mı iyi olur du sence
Hocam sistem güzel elinize sağlık. Musluklara ve banyo duşa ısı pompası ile sıcak su sağlanabilir mi?
Paletin üzerine koymasalar keşke cihazı
Yorumunuz doğru. Altına çelik ayak yaptırcam. O top bende. 😊
Merhabalar ailem niğdenin kasabasında yaşıyor dogalgaz önümüzdeki sene gelecek simdi bu sistemi taktirmak mı daha mantikli bir sene dogalgazı beklemek mi, dogalgazla kisayalaninca nasil bir sistem bizim kasaba kışın ortalama eksi 25 derecelerde oluyor ve don olayıda çok fazla oluyor
Bence doğalgazı bekleyin. Çok soğuk yerlerde çok enerji harcayacağını düşünüyorum. Hava kaynaklı olduğu için - 25 derece havalar için çok uygun olmayabilir. Toprak kaynaklı yapılabilir verimi daha iyi olur. Ama doğalgaz gelecek dediğiniz için hiç gerek yok.
Merhaba. 2024 yılı için elektrik faturanız ne kadar geldi?
Meriç bey yanındaki kırmızı tüp nedir?
Bunun kontrol paneli yokmu ısıtma ve soğutma ve derece için?
@@ercanozkan1 teşekkürler
Kırmızı tüp basınçlandırma için. Kontrol paneli ve termostatı sonraki videoda detaylı gösterdim.
@@mericyaylali5765 teşekkürler 🙏
Bizde doğalgaz kombi de var ama bunlara geçmeyi düşünüyoruz doğalgaz almis basini gitcek gibi
Buda elektrik harcamiyor mu
@@merttr1742 tabiki harcıyor ama doğalgaza 1000 veriyon zor ısınıyon onu geçtim bunlarda 1 senede parasını amorti edersin
Evet elektrik harcıyor. Ancak %75 havadan %25 elektrik harcıyor. Elektriği kompresör ve pompa için harcıyor. Su ısıtma için rezistans kullanmadığı için elektrikli ısıtıcı sistemlere göre daha az elektrik harcıyor.
@@mericyaylali5765 hocam bursadayız kışları minimum -1 görüyor oda 5 6 gün yalıtım var 100mt kare daire 10kw cihaz yetermi ne kadar yakar
@@egemenyuca Erdek-Narlı ile hemen hemen aynı hava yani - 1 derece minimum oluyor. Ev 75 m2. 10 kwa çok rahat yeter. Hesabı bandırma özdemir mühendislik yaptı. Bu kış görecez bakalım.
bu ülkede ısı pompası için gerekli meteryaller olmasına rağmen neden kullanılmıyor anlıyamıyorum bu ürün için verilen paramım 10 da 1 kadar daha bedel ödeseniz hem daha iyi ısınma hem yüzde 20 gibi az elk ödersiniz cihazlar iyi fakat montajlar biraz daha dikkatli ve bilinçli yapılmalı bence
100 bin TL gibi fiyatlardan başlıyor.
@@dexon777doğaz gaz olmayan yerler için makul bence heryerde doğal gaz yok
25 binlik otomatik duo kazan 8 metre petek 80 litre boyler 10 metre baca 100 bin TL kurulum dahil kazana vereceğim para ile bunu alırım kömürün pisliği ile uğraşmam bir ikincisi kömür kadar yaksa yine avantajlı doğal gaz yoksa sanırım en uygunu bu elektrikler kombi de çok yakıyor diyorlar @@dexon777
Üstad kaç kw elektirik çekiyor anlık
Merhaba sogutma dediginiz sistem nasıl oluyor bu ısı pompası mı soğutuyor
Isı pompasına fancoil eklendiğinde istenirse kışın sıcak hava üfler, yazında soğuk hava. Ayrıca klima dış ünitesine gerek kalmıyor. Termosifon takarsanız sıcak suyuda bu ısı pompası hallediyor.
Yazın ve kışın çalışma sıcaklıkları nelerdir? Birde kışın çok düşük derecelerde defrost ihtiyacı için duruyormu mu ve duruyorsa ne kadar bir süreden bahsediyoruz?
cevap gelmemiş. bende bu sorunun cevabını bekliyorum.
Yaz kış çalisir, sadece sistem suyunu antifiriz karisimiyla doldurmak gerekir. Performansta fazla degisiklik olmaz. Ancak toprak veya su kaynakli isi pompasi kullanilirsa isi kaynagi sabit oldugu için verimlilik ve istikrar daha dengeli olur. Toprak kaynakli isi pompasi kurulumu tabiki daha pahaliya gelir. Su kaynakli için evin yakininda gölet, nehir vs olmasi gerekir.
5 ton kömür Balıkesir köylerinde yakılıyor öyle mi? Abi Antarktika mı orasi😂 Biz Ağrı'da 2-3 ton arası yakıyoruz. Malesef bu hesapla 5 yılda falan kendini amorti edemez. Zaten o kadar tasarruflu olsa millet ısı pompasını yıkardı😂
Ustam bir aylık elektrik tüketimi çekim yaparsanız memnun olurum, ama Ocak ayı için
Bu kış pek fazla kalmıycaz, ama eğer kalırsak tabiiki👍
Motoru inverter mi bunların? Tam güçte kaç Kw tüketiyor? Yada aylık kaç kw tüketiyor ocak ve şubat aylarında faturadaki kw cinsinden tüketimi paylaşırsanız her zaman için geçerli tüketim verisi vermiş olursunuz.
Merhabalar hayirli olsun sizden ricam isi pompasi geceleri ses yapiyormu yapmadan once sizlerin fikirlerini almak istiyorum
Soğutmayı nasil yapıyor reis klimaya mi bagli
Merhaba Kırşehir kamanin bir koyunde 3+1 evimiz var 120 metre kare ısı pompası yeterli gelirmi maliyeti ne kadar. Olur
Bende yaptıracam Demirdökümmü Baymakmı missibuşşimi öneriniz hangisi
Bölgenizde en iyi servisi veren firma hangisi ise o firma iyi. Servis yok ise arıza durumunda çok eziyet çekersiniz.
Meriç Bey Merhaba; Baymak ısı pompasında cihazın güç tüketimi değerlerine ulaşabiliyor musunuz acaba, yani ne kadar kw elektrik tükettiği bilgisine, cihaz bunların dökümünü uygulama yada panel aracılığıyla verebiliyor mu? Bende cihazı bağlattım yalnız devreye alınmadı daha. Sizden edineceğim bilgiye göre eğer yoksa bir sayaç bağlamayı düşünüyorum tüketim öğrenmek adına.
Öncelikle hayırlı olsun. Kataloğunda yazıyordur. Ama katalog yanımda değil. Ben başka bir şehirdeyim. Devreye alacak servis en dığru bilgiyi verecektir. Ben ayrıca servisin tavsiyesiyle voltaj regülatörü taktırdım. Eğer bu olmazsa arıza durumunda garanti dışı kalıyormuş. Bildiğim kadarıyla cihaz döküm veemiyor. Ayrıca saat taktırmak merak gidermek için iyi olabilir. Ben taktırmadım.
@@mericyaylali5765 Teşekkür ederim yanıtınız için. Voltaj regülatörü marka model bilgisi verebilir misiniz, servisin önerdiği regülatör nedir acaba?
Voltaj regülatörünüde servis taktı. Dışarıdan kendim alırsamda garanti kabul olmaz dedi. Markasını bilmiyorum. Ama 11 bin tl verdim. Mutlaka servisle görüşün sonrasında şu bu sebeple garanti dışı kalmasın alet. Onlar ne dediyse onu yapıyorum.
Baymak kontrol panelinde çalsma parametresi 7 bölüm toplam yakıtı verir ayrıca comfort home uygulamasını yüklerseniz cep telefonu ile kontrol edilip yakıt tüketimini anlık olarak görebilirsiniz
ısıtmayı peteklerden yapıyorsunuz sogutmayı nasıl yapıyorsun ek bir cahaz takılıyormu nası l oluyor acaba
Soğutma için fancoil taktırmam lazım. Lu an soğutma yapmıyor. Yaza doğru taktırmayı düşünüyorum. Taktırırsam bilgi paylaşımı yapacağım.
Kışı. Yerden ısıtma şeklinde kullanıyorum
Yazın da
Soğuk modda yerler soğuk oluyor sadece cihaz 10 dereceden düşüğe ayarlı ise
bazı yerlerde buhu terleme ve kayma riski oluyor soğutma için fan coil daha avantajlı olur
10 derece ye kadar ayarda soğutmada sıkıntı buhu terleme yok
Ama bence en önemli hususlar
Makina dış ünite iç ünite arası mesafe kısa olmalı
Evin yalıtımı çok iyi olmalı petek değil
Yerden ısıtma yada fancoil şeklinde olmalı
Montajı yapan iç ünite var ise vakumunu çok iyi yapmalı
Isi pompası 35 c için uygun daha yüksek isi verimi düsüyor
50 derece su sıcaklığında ve oda termostatı 21 dereceye ayarlıyken bizim için yeterliydi. Daha sıcak ev isteyenler için termostatı açmaları yeterli. En soğuk 2024 ocak ve şubat aylarında evin tüm elektriği dahil 1000'er tl geldi. Köy yerinde konfor arayanlar için ideal.
Odun sobasından nasıl vazgeçilir.
bu ısı pompalarına solar güneş paneli eklenebiliyor mu ? amacım tek seferde yatırımı yapıp elektrik faturası ödememek.
Güneş paneli eklenebiliyor. Hatta hibrit yapılsa daha iyi. Yani güneşli günler için güneş paneli, rüzgarlı günler için rüzgar tirbünü olsa süper bir çözüm olur.
Elektrikle çalıştığı için etkiler bedavaya bile getirme şansınız var herşey paraya bakıyor zaten
memnun musunuz?
Özdemir Mühendislik Bandırma teşekkürler
Peteklere kaç derece su basıyor
marka ne önerirsiniz
İlk sene sonunda sonuçlar nasıldır ?
Iyiki taktırmışım. Bu konforu doğalgaz olmayan bir yerde başka türlü yakalayamadım. Elektrik faturası belki doğalgaz göre biraz fazla olabilir ama konfor konusuna önem verenler için bu küçük fark hiç önemli değil.
Ustam meraba iki katli daireye tek cihazla isitma dusunu yoruz arti malzeme negerekiyor
Merhaba. Ben Mersin'in Gözne yaylasında kendinden boylerli, alttan bacalı kat kaloriferi kullanıyorum. Senelik 2,5 ton rahat kömür yanıyor. Kışın en soğuk ayları Ocak-Şubat orada da -1 ile -4 arası oluyor genelde hava.
Kaloriferi terk edip bu sisteme geçsem gözle görülür bir kar olur mu acaba kafam karıştı.
Hocam ısı pompası ile birlikte evin genel faturası ne kadardı bu ay ful kullandınız mı
Doğrusu sadece bazı haftasonları gidebiliyorum. Bu ay gidemeddim. Gittiğim haftasonu 24 saat içindeki evin harcadığı enerjiyi hesaplayan bir çalışma yapmak istiyorum. Buradan videoyu paylaşırım.
Bizim burdada kullanıyoruz içeride duramazsın yalıtımsız süper ısıtıyor sıcak suyuda cabası yaylada kullanıyoruz demir döküm marka çok tavsiye ederim 2024 elektrik evle birlikte 4000 bu gün 1 ton kömür 18000 bin sadece 1 ayda 1 ton kömür gidiyor ben kömüre vereceğim parayı 4 ayda ısı pompasına veririm tek oda ısınıyor bunda het yer sıcak su cabası
Kac m2 ev
100 m2 civarı brüt. Net 75 m2 civarı.
Merhaba ben de taktırmayı düşünüyorum. Isı pompası haricinde ne takıldı? Akümülasyon tankı vs. Sıcak su için ekstra bir ihtiyaç var mı?
Maliyeti ne kadar oldu?
Merhaba, ısı pompasını şimdilik sadece ısınma için gerekenleri taktırdım. Eğer sıcak suyuda istersem banyoya termosifon taktırmam gerekir. Soğutma istersem fancoil takmam gerekir. Bunlar yok. Burası köy yeri olduğundan elektrik dalgalanmasına karşı voltaj regülatörü taktırdım. Birde ev içine bluetooth termostat taktırdım. Fiyat markaya ve tarihe bağlı göre değişken olduğundan veremiycem.
Hayırlı olsun Bu tür cihazınızda Sıfırın altında ki
Sıcaklıklarda
Gaz dolaşımından aktarılan enerji azalacağı için
Takviye rezistans oluyor
Her ne kadar elekrik tüketimi ilave rezistansta çok arttıracak olsada -eksi derecelerde
Verim düşeceğinden bence gerekli
Birde donmaya karşı petek dolaşım suyuna uygun antifiriz koyuldu mu
- derecelerde uzun süre
Elektrik kesilmesi
Olur ise sistem dona bağlı zarar görebilir ?
Koyuldı ise Ne çeşit bir antifiriz kullanıldı
Ben demirdöküm
8kw modelini adım
İç ünitesi olan modelden montaj henüz yapılmadı
şu an köydeki eve alttan ısıtma yapılıyor
Şapı atılacak
Benim cihaz monoblok olmamasına rağmen yani
İç ünite içeride olmasına rağmen her zaman köyde olmadığımdan
Donmasından çekiniyorum
Sizde antifiriz kullanıldı ise Ne tür bir antifiriz kullanıldı bu cihazların su ile ilgili eşanjörleri bakır pirinç Aleminyum gibi metallerden yapılıyor
Bu bağlamda ne tür bir antifiriz koyulmalı sizin bilginiz var mı ?
Doğrusu rezistansta, antifirizde konmadı. Ama araştırıcam. Servisede sorucam. Bulunduğumuz bölge eksiye çok az, gece saati düşüyor. O yüzden sıkıntı olacağını sanmıyorum.
@@senolbalkan9246 alüminyum ve demir döküm malzzemelr var ise mavi antifriz kullan. Yüzde 50 karışım kullan.
Akumulasyon tankı ve boyler takılıyor artı 3 yollu vana genleşme tankı
Muşlu hasanada lazım
Meriç bey selamlar. Çanakkale'de beldeye yerleşme kararı aldık. Baymak monoblok 10 kw ısı pompası taktıracağız. Binamız yeni bitti ve kalorifer petekleri hazır kurulu. Dış ünite haricinde evin içine herhangi bir iç ünite-kombi koydurmamız gerekiyor mu yoksa hali hazırda dış ünitede mevcut mu geliyor? Ayrıca, sıcak su ihtiyacımızı da termosifon ile gidermeyi düşünüyoruz. Fikriniz nedir? Sorularıma cevap vermenizi rica edeceğim.
Ahmet bey merhaba. Hayırlı olsun. Monoblok olduğu için evin içine kombi gerekmiyor. Sadece sıcaklık gösteren küçük bir kontrol cihazı koyuyorlar. Birde mutlaka blutoothlu termostat taktırın. Ben taktırdım. 21 dereceye ayarladım. Bu sayede evin içinin sıcaklığı 21 dereceye düşmeden devreye girmiyor. Boşuna çalışıp elektrik faturasını şişirmiyor. Şu ana kadar sabaha karşı 2-3 kere kendisi devreye girdi ev ısındı. Onun haricinde ben hiç dokunmuyorum sisteme.
Sıcak su için eğer evde mevcutta termosifon yoksa mutlaka baymak ısı pompasıyla baymak boiler taktırın. Aynı makina hem soğutma hem sıcak su hemde fancoil taktırırsanız soğutma yapıyor.
4 senedir Baymak ısı pompası kullanıyorum, canıma tak dedi. Bana zamanında hem duvar fanlarıyla beraber sattılar. Ne ısıtması adam gibi nede soğutması. Ödediğim elektriğin Hatti hesabı yok. Isı pompası çalıştığı zaman 5000 tl den aşağı gelmiyor, ısı pompası çalışmazsa 1500 lira elektrik geliyor. Adam gibi ne servisi var nede anlayan adam var. Gelen adamlar hep para tuzağı. Her sene bakımda yaptırdığım halde hiç verimli çalıştığını görmedim. Bence Baymaktan uzak durun. Varsa anlayanı gelsin benim aletimi tamir etsin.
Dış ünite ile içeri giriş arası mesafeniz kaç metre ?
Cihaz mono blok mu
Yıksa kombi gibi İç ünite var mı
Montaj esnasında 15-30 dk arası ünitenin vakumu yapıldı mı ? ?
Evin dış yalıtımı iyi mi ?
Bunlar verimi çok etkiliyor
Ben demir döküm ile baymak arasında kalmıştım 8 lik
Demirdöküm aldım yerden ısıtma - soğutma şeklinde memnunuz
kışın günlük24 saate 60 -80 tl arası tüketimi oluyor .
Kışın havalar 4 ila
-12 derelerde oluyor
Dış ünite ile iç ünite arası mesafe 2 buçuk metre
Ev 100mtre kare
Merhabalar geceleri ses yapiyormu
Memnunmsun@@senolbalkan9246
Isıtma yetersizse ve sistem sağlamsa küçük geldiği içindir. Aynı şekilde eve küçük kombi takarsanız hem ev ısınmaz hem de fatura aşırı gelir
Merhaba. Bende evimi yeni yaptırıyorum. Isı pompası ile yerden ısıtma yaptırıyorum. Antalya’da yaşıyorum. Yerden soğutma dediğiniz nasıl oluyor. Suyu soğutup yerden ısıtma borularına verip zemini mi soğutuyor. Verimli oluyor mu? Monoblok benim sistem olacak. @@senolbalkan9246 Merhaba.
Bunun yerine elektrikli kombi çok daha mantıklı 120 metrekare eve 3000₺ geliyor fatura. Elektrikli kombi VAILLANT marka 20000₺. Aynı marka aynı güçteki ısı pompası ise 160000₺. Kendisini 15 senede belki amorti edecek bir sisteme günümüzde bu kadar para vermek bana mantıklı gelmiyor. Bize soran her müşteriye elektrikli kombi takıyoruz herkes çok memnun. Isı pompası soğutma da yapıyor diyenler olacaktır ama onun için de fancoil takmanız gerek o da 10000₺’den başlıyor üstelik ona da ayrı tesisat çekmelisiniz bu masrafları yapana kadar klima takılır daha uyguna mal edilir. Isı pompaları gelecekte 60-70 bin liralara düştüğünde mantıklı olacaktır ancak günümüz şartlarında mantıksız kalıyor.
Bilgi için teşekkürler. Bizim bulunduğumuz bölgede ısı pompası servisi en güçlü olan baymak olduğu için bu markayı seçtim. 10 kwa makinayıda 2023 te 75000 tlye aldığım için dediğiniz fiyata gelmiş oldu. 6 aydır kullanıyoruz çok memnunuz. Ama yeni taktıracak kişiler tabiiki öncelikli olarak bulunduğu yerin servis ağından emin olsun. Ona göre karar versin. Vaillant tabiiki çok iyi marka ama dediğiniz gibi çok pahalı. Bütçe meselesi.
Merhaba,
Elektrikli kombi hangi markayı önerirsiniz? Birde elektrikli kombi monofaze elektrik değil trifaze ile daha uygun olacağını söyleyenler var ben dairede oturuyorum monofaze elektriğim var uygun olurmu ? Birde ana sigorta elektrikli kombi arası kaçlık kombi kullanmalıyım bilgilerinizi rica ederim.
Teşekkürler.
@@yalcinozturk4189 biz hep monofaze üeün takıyoruz kimse bilmiyor ama vaillantın 9kw elovblock cihazını servis köprü atarak monofazeye çevirebiliyor o cihazla 9 metre petek ısıtabilirsiniz biz onu villalara takıyoruz aylık fatura yoğun kış döneminde 3500-4500 arası gidip gelir sürekli elektrikli kombi takıyoruz yok olmaz yok çok yakar diyenleri umursamayın siz
@@yalcinozturk4189 daxom 10kw elektrikli kombi de alabilirsiniz onunla sıcak su da kullanabilirsiniz ancak vaillant ile sıcak su kullanamazsınız
@@yalcinozturk4189bu söylediğim cihazlar 3x6 normal ev elektriği ile çalışan cihazlar hiçbir sorun yaşamazsınız oda termostatı da bağlarsanız tadından yenmez vaillanta sadece vrt50 modülasyonlu termostat takabilirsiniz. Daxom’a ise bosch’un tr20 oda termostatını takabililirsiniz
Isı pompası yapmur görse sıkıntı olur mu üstünü kapatmaya gerek var mı
Isı pompası yağmurdan etkilenmez. Ancak ben voltaj regülatörü koydum. Ev içinde yer olmadığından ısı pompasının yanına koydum. Bu sebeple 3 taraftan duvar örüp üstünü kapattım. Duvarı örerken arka ve yanlardaki boşluklar önemli, üstünüde voltaj regülatörü için kapattım.
Yerden isitma sistemi için uygun, petek için deyil
Peteklerle kışın çok güzel ısındık. Tabiiki yerden ısıtma olsaydı %10 civarı daha ekonomik olurdu ve alt katımız boş olduğu için ayaklar sıcacık olurdu. Ama yinede çok başarılı bir kış geçirdi.
Elektriğin kademeli zam yapılan ortamda ısı pompası mantıklı değil ayrıca yerden ısıtma yada alüminyum peteklerde mantıklı bu sene aylık faturada görürüm sizi ben 😂
SES DUYULMUYOR
Ben çok araştırdım bu cihazların çok elektrik harcadığını duydum vazgeçtim benim evim fethiyede bir köyde 250 m2 bana nasıl bir ürün önerirsiniz .
Kullanmaya başlayınca gerekli verileri paylaşırım. Bende şu anda bilemiyorum ne harcayacak. Aralık ayında görücez bakalım. Bilgileri paylaşırım.
Merhaba,ben de evime ısı pompası düşünüyorum,acaba ilk kurulum maliyeti ne olur,ev 80 m2,iki oda açık mutfak.Dört küçük petek ve banyodaki havluluk var.Dogalgazdan daha ekonomik olur mu? Şimdi ilçemize doğalgaz geliyor ve tesisat döşenecek, çok işçilik yani.Hem de doğalgaz, diğer yakıtlara göre avantajlı ama ucuz da değil yani.Daire içi tesisata 20 bin diyorlar,kombisi de ayrı daha.Acaba böyle bir çözüm daha avantajlı olur mu,ileriye yönelik.
Şu an dışarıda sıcaklık 1 derece
Cihaz demirdöküm
8 kw
(88 bine aldım montaj dahil)
Evde 2 gündür yoktuk ve ısıtıcı çalışmıyordu o yüzden
En yüksek sıcaklık olan 55 dereceye ayarladım
Saatte 2 kw ya yakın tüketimi var
3 oda 1 salon 60 m2 alan altan ısıtma
İle gayet güzel ısınıyor
Size Doğalgaz yakın zamanda gelecek ise
Bence taktırmayın ayrıca eviniz
Petekli sistem olduğundan
Aylık 100 de 50 fazla ödersiniz çünkü yerden ısıtma peteğe göre de avantajlı
Doğalgazda elektriğe göre avantajlı.
( devlet 25 m3 te bedava veriyor yani 4 günlük yakacak oluyor bu )
Ayrıca ısı pompasından banyoya sıcaksu almak isterseniz 20-40 bin civarı bir boyler ve ek malzeme için harcamak gerekiyor .
Bizim belde belediyesinin mahallesi olan köye doğalgazın ne zaman geleceği belli değil di
O yüzden ben mecburen taktırdım
Ve yerden ısıtma şeklinde yaptırdım
Şu an hesabıma göre doğalgazdan 100 de 40 daha maliyetlide olsa da (yerden ısıtma değilde petekli olsa idi 100 de 50 idi )
ben
şuan için memnunum.
Ayrıca
Isınma olayında dış cephede mantolamada çok çok önemli ve faydası çok büyük.
Isı pompası doğalgaz olmayan yer için iyi bir seçenek akarı kokarı yok
Yazın tersine çalıştırıp evi soğutma imkanı da var
Ama doğal gaz olsa idide taktırmazdım
Dogalgaz gelecekse hiç başka fantazi aramayın farkında değilsiniz ama velinimet doğalgaz köyde kalanlar bilir şehirdekiler bin veriyor ben 2 bin vermeye razıyım aylık fatura
Kömüre oranla elbette ucuz fakat doğalgaz bile İstanbul gibi yerde geçen sene en yüksek 750 TL verdim tabii bu fiyat herkese göre geçerli değil yani doğalgaza vereceğiniz parayı elektriğe veriyorsunuz bence ısı pompası çok maliyetli bir olay Bu ancak doğalgaz olmayan yerlerde geçerli olabilir Bir torba kömür 400 lira 500 lira ısı pompası bu oranda daha kârlı
Merhaba iyi günler Ben de Marmara Adası'nda oturuyorum arkadaşın telefon numarasını alabilir miyim Sizinki kadar bir evim var yaptırmak istiyorum bilgi alacaktım kendisinden
Merhaba, Bandırmadan Özdemir mühendisliğe yaptırdım. Burak beyin numarasını veriyorum. +90 506 478 12 85
Teşekkür ederim
Meriç Bey iyi akşamlar ben de sizinle görüştükten sonra Bandırma'dan arkadaşları çağırdım montaj yaptı Burak Bey Fakat çok sık E8 su akış arızası hatası alıyorum sizde böyle bir sorunla karşılaştınız mı bilgi edinmek istedim
Selöuk bey hayırlı olsun. Bende herhangi bir hata vermedi. Gayet iyi çalışıyor. Su akış arızası veriyorsa bir yerde tıkanıklık vardır yada boru kaynaklarında hata sebebiyle daralan kezit olabilir. Burak beyleri bilgilendirin bence gelip ilgilenirler.
Değerli Meriç abim Selçuk abimin arızasını giderdik artık o da çok memnun kısmetse cumartesi de senin peteği takıyoruz 😀
güneş panelide kurdunmu bedava
Henüz kurmadım.
Ben zaten doğalgaza1500 TL oduyorum e ne anlamı kaldı bu isin
Zeki bey selam. Doğalgaz var ise bu sisteme gerek yok tabii ki. Bizim köye doğalgaz ne zaman gelir belli değil. Belkide gelmez. 😊 Beklemeye gerek olmadığını düşündüm. Konfor için bu sistemi kurdum.
Baymak kimse tavsiye etmiyor. Daha çok yaktığı söyleniyor, teknoloji olarak çok geriymiş.
Umarım dediğiniz gibi değildir. Kış aylarında hesaplayıp buradan bilgi paylaşacağım.
@@mericyaylali5765 iyi olur. Ben de karar aşamasındayım.
Buderus, Samsung ve Mitsubishi arasındayım.
10 binlik klima dış ünitesi ısı pompası olarak kullanılabilir bildiğin klima bu yaa
Yanlış duymadım simi 70 bin tl civarı mı dedin. Delii paraa
Biraz konfor, biraz ihtiyaç için bazı bedeller ödenebiliyor maalesef. Tabii imkan dahilinde.
Telf.no.verirmisin teşetkürler
5307324178
Baymak la o iş biraz zor