Eğer bütün diş doktorları senin gibi ise Allaha şükürler olsun Guvendeyiz.Demektir.Verdigin bilgiler tatlı bir sohbet gibi.Tesekkurler.Allah yardımcın olsun.
Hiç alakam olmasa bile ilgimi çekti, izledim. Şuan daha mutluyum))) Çok teşekkür ederim, böyle güleryüzlü ve tatlı anlatımınız için. Tabi bilgiler de yanımıza kar kaldı)) Teşekkürler!
@@Deniz_polat-s1t Bak öncelikle hemen üstündeki yorumda cerrahi yi cerro diye kısaltan bir meslektaşın olacak bunu başta söyleyeyim dedim. Onun dışında alımı az özel sektör dolmuş durumda şu an yeni mezun özel sektörde bir işe girse 30 k ücretle başlıyor şu an asgari ücret 22k beş yıl sonra daha kötü olur herhalde.
@@tarkylmaz1718Cerro nun ne olduğunu sayenizde anladım. Hassasiyetinize tamamen katılıyorum. Bir de 22k derken maaşın 22000 (yirmi iki bin) lira olduğunu kastediyorsunuz anlıyorum fakat 'k' nin açılımı nedir acaba?
Amalgam dolgunun yan etkilerinin olabileceğini, bu videoyu izleyene kadar hiç düşünmemiştim. 1994 yılında, arka dişlerime 3 sağ taraf ve 3 sol taraf olmak üzere toplam 6 adet amalgam dolgu yaptırmıştım. 9-10 sene sonra ilk olarak bir dişim amalgam çatlamasından dolayı yarıldı, ve çok acılị bir kanal tedavisi olmak zorunda kalmıştım. Ilerleyen yıllarda amalgam dolguları yenilettim. Olanlar ondan sonra oldu. Dolguların olduğu bölgelerde, diş eti çekilmesi ve kemik erimesi gibi problemlerle karşılaştım. hâli hazırda hâlâ ve hâla bu sorunlarla mücadele ediyorum. Tecrübelerimi sizlerle Paylaşmak istedem. Herkese ağrısız dişler ve sağlıklı gülüşler dilerim
Abi ben metal işinde çalışıyorum.Tamam dişçilik apayrı bir meslekte. Gümüş vs bu tarz şeylerin ısıya göre değiştiği çok esi zamanlardan beri bilinen bir şey bunu bilipte amalgam nasıl yapabiliyorlar anlamıyorum. Her madde genleşebilir. Lakin metallerin genleşmesi bence çok daha güçlü ve aykırıdır.
Hocam biraz eksik olmus. 3D tasarimi kim yapmali ya da yapiyor. Dis teknikerine birakilmamasi gerejtigini dusunuyorum. Ayrica bu modelin diger dise tam uyumunu saglayan ara madde ya da yapistirici nasil birsey. Nasil cozuluyor. Kolay gelsin
Güzel kardeşim benim 16 yaşındaki oğluma 2017 yılında Ankara Keçiörende camiinin yanında bulunan 4 katlı dış sağlığı merkezinde amalgam zehirli dolgu ile doldurdular. Bayat iğnelerle ağrıyı zor kestiler. Beyaz renkli dolgu yok mu dediğimizde dayak yemekten zor kurtulduk. Diş tabiplerinin biraz gurur ve karekterleri varsa vatandaşlarımıza takmazlar.
Olur mu. Kalp krizinden kansere kadar her türlü hastalığı tetikleyen ve zaman içinde ve de kendi vücudun içinde sinsi bir katil gibi yavaş yavaş öldürüyor. Doğru direkt amalgam sonucu öldü diye bir ölüm raporu yoktur. Ancak insanı öldüren hastalıkları fonlayıp finanse eden cıvalı amalgamdir.
@ Abartımı ne abartısı be hayatım zehir oldu amalgamdan yaşamayan yaptırmayan konuşmasın, ben çocukken yapılan 7-8 amalgam yüzünden hayatım karardı yaşamadığım hastalık kalmadı sen yapılan her hastayı tanıyor musun ki zehirlenen yok diyorsun bu ne cüret ve bilmeden konuşmaktır, Amalgamı savunan yaptırsın 5-10 yıla konuşalım bi daha, bunu yapanlara Allahın laneti üzerlerine olsun hayatımı çaldılar..
Emeklerinize sağlık,yıllardır sorguladığımız bir problem...Okullarda bile civaları toplattıkları bir dönemde diş tedavilerinde ülkemizde kullanılan amalgam hiç gündem olmadı maalesef.
Sizin anlatım tarzınızı sevmesem de verdiğiniz bilgiler ve emeğiniz için videoyu beğendim, kanala zaten üyeyim. 5-6 yaşlarımdan bu yana dolgu yaptıran bir insanım şimdi yaşım 40. Ağzımda amalgam dolgu da var kompozit dolgu da. Hatta bir dişimde sıkıntı çıkmıştı doktor o dişimin bir kısmının amalgam bir kısmının kompozit dolgu olduğunu söyledi. Kompozit dolgu kırılmıştı. Amalgam tarafında çürük yoktu ki orayı açıp kanal tedavisi uygulamadı. Bu videoyu o tedaviyi yaptırmadan izlemiş olsaydım hepsini değiştirin derdim çünkü sadece kırılan kısmı değiştirildi. Amalgam dolgunun bir zararını görmedim ağzımda da var çok eski amalgam dolgular. Kompozit dolgu çıktığından beri hiç amalgam yaptırmadım. Yeni nesil dolguyu da bu videodan öğrendim. Sağolun. İnşaallah ihtiyaç olmaz ama olursa da o dolgu da aklımda👍
Amalgam dolgulu dişlerimin çoğu şuan kırık 😞😣 anlattığınız gibi büyük ihtimal çatlattığı için kırıldılar, anlatımınız çok net açık anlaşılırdı, bilgilendirme için teşekkür ederiz🙏
@@fikretkizilokjkbanada yeni yapıldı doktorum sormadı bile beyaz dolgu tutmaz artık ondan yaptım dedi mercimek tanesinden biraz daha büyük şimdi tedirgin oldum
Böyle güzel bir paylaşım yaptığınız için çok teşekkür ediyorum. Bende yaklaşık 25 yıl önce yaptırdığım büyük bir amalgam dolgu var. Bu güne kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Hâlâ sapa sağlam duruyor. Ama ağız içinde sürekli aft diye adlandırılan bir çeşit yara çıkıyor. (Şuan 42 yaşındayım) Eskiden çok nadir çıkan bu yara son yıllarda çok sık çıkmaya başladı. Nerdeyse her ay 1 yara çıkıyor ve yaklaşık 1 hafta acı çektirerek kayboluyor. Bunun için bir kaç kez doktora gidip, kan tahlilleri, behçet hastalığı tesi felan yaptırdım. Olumsuz hiç bir şey çıkmadı. Şimdilerde bu amalgam dolguların zamanla deforme olmaya başlaması ve aft yarasına sebep olabileceği şeklinde duyumlar almaya başladım. Zaten bunu araştırırken sizin bu videonuzu izlemiş oldum. Sizin de fikrinizi alabilirsem memnun olurum. Aft yarasından kurtulmak için bu amalgam dolguyu değiştirmelimiyim?
Hocam ben agzimdaki bütün amalgam dolgularimi degistirmeme ragmen bende de sürekli olur, annemin sadece takma disleri var onda da cikiyor. Yurtdisinda iki doktora sordum bunu, sebebini onlar da bilmiyorlar, hatta birisi üc yasindaki cocugunda da ciktigini söyledi. Ben son zamanlarda bagirsak sagligina dikkat ediyorum, ciddi oranda azaldigini söyleyebilirim, bir de B vitamini eksikliginin bunda önemli oldugu ifade ediliyor, ki bagirsaklar o konuda da etkili.
Emeğinize sağlık. Bazı açıklamalar biraz eksik kalmış. Bunlardan bazıları: - Dişteki madde kaybı çok fazla ise her türlü dolgu restorasyonunda diş kırılabir. - Kompozit dolgulardaki toksik artık monomer hala minimal oranlara çekilmeğe çalışılıyor. - Porselen inley dolgular kompozit veya cam iyonomer yapıştırıcı simanlarla, kimyasal yapıştırıcılar desteğiyle yapıştırılıyor. Bunlardaki sorun orta vadede mikro sızıntıya bağlı ikincil çürüklerdir. Olması gerektiği gibi iyi uygulanmış amalgam bir dolguda eğer kenar kırığı yoksa mikro sızıntı daha azdır . Diş duvarına adaptasyonu iyidir. - Amalgam dolgu sökümünde prosedüre uyulursa zaten bir sorun olmaz. - Literatürde varsa amalgam dolgulardan cıva zehirlenmesini ve bunun normal şartlardan sapma oranını belirtirseniz sevinirim. Uygun oranlarda hazırlanmış amalgam dolgudan cıva salınımı gözardı edilecek seviyededir. Var olan iyi durumdaki amalgam dolguların sökülmesini kompozit lobisinin malzeme satışı ve diş hekimlerinin daha çok kazanması için planlandığını düşünüyorum - Kompozit malzemenin teorik ömrünün kimyasallardan dolayı yaklaşık 5-7 yıl olduğu ve yeni çalışmalarla bunun bir kaç yıl daha uzatılabilmiş olabilmesine rağmen iyi uygulanmış amalgam bir dolgunun kenar kırıkları yoksa uzun ömürlü olduğu deneyimlenmiş bir gerçektir. - Kompozit dolgu derin çürüklerde toksik etki oluşturabilir. Sunumunuz ve hazırlığınız etkileyici . Mesleki yaşantınızda başarılarınız temennim.
Merhaba, güzel düşünceleriniz için teşekkürler. Belirli açılardan faydalı ve isabetli bir yorum olmuş. Bir iki düzeltme ve ek yapmak isterim :) - Videoda amalgamın civa toksisetiyle ilgili büyük bir kaygı güdülmemesi gerektiğini belirrtim :) Bu yüzden oklüzal dolgu gibi minik dolgularda literatüre göre de hiçbir sakınca yok. Bunun üzerinde özellikle duruyorum. - Videoda sadece amalgamı konuştum. Tabii ki kompozitlerin de kusursuz olmamasına sebep olan belirli zorlu tarafları var. Ancak şu bir gerçek ki kusursuz materyal diye bir şey henüz yok :) Günümüz restoratif diş hekimliğinde bahsettiğim senaryolarda en iyi opsiyonumuz kompozitler. Daha iyisi gelene kadar devam :) - Kompozitlerin teorik ömrünün 5-7 yıl olduğuna dair bir literatür paylaşımı yapmanız harika olur. Hiç böyle bir şey duymadım ve açıkçası pek olduğunu da zannetmiyorum. Merakla bekliyorum :) - Posterior kompozitlere dair 29 yıllık takipler içeren bir literatürü de ekliyorum. ttps://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30067429/ Güzel düşünceleriniz ve katkılarınız için teşekkürler, sevgiler :) !
Emekli bir akademisyen olarak bu “literatür” topuna girmenizi hiç önermem. Eminim Süleyman bey de size kompozitlerin ömrünün 5-7 yıl olduğunu söyleyen literatürler gösterebilir; zira pub-med te her nabza şerbet literatür bulmak mümkün Posterior kompozitlerin ömrü bu kadar uzunsa, büyük Ag dolgulara alternatif olarak videonuzda niçin indirekt kompozit inley restorasyonlardan hiç bahsetmediniz
@@denturla.clinic29 yıl gidiyorsa neden kompozit yapmiyorsunuz da indirekt restorasyonla ugrasiyorsunuz? Bu videonun sadece ticari amacla yapildigini her dis hekimi gibi ben de biliyorum. O koltuktan kalkmalarini önerene kadar bu duruma saygim da vardi... Yazık ki bunca insan sizi hakkaniyetli biri olarak görüyor.
Ben hemen hemen 1 sene önce diş doldurdum ve yeni işlemi uyguladılar çok memnunum dişlerimle aynı renkte sadece diş filmi çekilince belli oluyor🥰 akıcı anlatım için teşekkürler 🩵
2 Dişimde çocukken yaptırmak durumda kaldığım amalgam dolgular vardı.Gerçektende iki dişimde uçlarından dediğiniz gibi kırıldı.Birinin içeride kalan kısmı tamamen kırıldı ve doktoruma başvurdum.Düşmeden daha kötü sorunlara yol açmadan bi kontrol ettirmenin iyi olacağını düşünmüştüm.Gittiğimde bir hamleyle kolayca çıktı dişimden,kırık o kadar büyüktü.İyi ki gitmişim diyorum bu yorumu yazarken.Şuanda biri hala duruyor ama en yakın zamanda değiştirmem gerektiğini öğrendim sayenizde.Videonuza iyi ki denk geldim dişlerimin kırılma nedenini hep merak etmiştim.Durup dururken kırılmaları ve özellikle dolgu olan dişlerimin kırılmaları bana çok tuhaf geliyordu.Sayenizde bilinçlendim teşekkür ederim.Mesleğinize ve işinize gösterdiğiniz özen gerçekten takdir edilesi.
Acilen diş hekiminize gidin çıkartın. Azar azar ağır metal yuttunuz. Beyaz dolgu yaptırın sonrası bentonit kil ile detoks yapın ki vücuttan ağır metaller atılsın. Tabi siz hiç birini yapmayacaksınız da ben yine yazayım
@@sentilyon çoktan yaptırdım. Dişimin kırıldığını gördüğüm an çıldırmıştım zaten ama birazcık gitmekte geciktim ne yazık ki ve ben dişçiye gidene kadar dolgum sallanmaya da başlamıştı ben de dolgumu kendi ellerimle çıkardım KDNDKDMDL sonra da zaten dişim fazlasıyla kırıldığı için çektirmek zorunda kaldım ( diş teli tedavisi için bir tane çektirmem gerekiyordu zaten ondan dolayı sıkıntı da olmadı) diğer kırılmaya başlayan dişimi de beyaz dolguyla düzelttirdim. Teşekkürler bu arada öneriniz için♥️
Benim diş doktorum isterse 50 sene dursun hiç bozulmaz demişti, kendi disindede vardı gösterdi. O beyaz olanlar ikide bir kırılır sağlam değil dedi,insanlar bunu yaptirmasin sürekli beyazi yaptırsın altı ayda bir kırılsın sürekli para odesinler diye karalama yapıyor lar,
@@zenciataturk2611 sen biraz kitap falan oku beyinciğini geliştir. hep aklımı kurcalayan konu demişim tek aklımı kurcalayan konu demedim kelime dağarcığını anlama beyin kapasiteni geliştir millete salça olma zekanla ilgili hakaret ettirmek istemiyorsan kendine
Woww baya bilgilendirici bir video olmuş küçükken benimde sağ azı dişimde amalgam dolgu vardı ama sonradan düşmüştü iyiki de düşmüş bunu öğrendikten sonra çok rahatladım böyle videolar daha çok gelsinnn❤❤🎉🎉 yine mükemmelsiniizzz🎉🎉❤❤
Teşekkürler bizleri çok iyi bilgilendiriyorsunuz şunuda belirtmem gerekiyor herkesin bütçesi uygun değil porselen çok pahalı ben yeni kanal tedavisi yaptırdım porselen kullandılar benim sigortam maalesef ödemedi bayağı pahalı oldu
Her şey açıklayıcı olmuş video süper devamı gelmeli günümüz iplantlar ilgili yeni video olabilir kaplamaların ömrü ve bakımındaki gereksinimleri vb. Çok iyi olur
Bundan 8 sene önce bana Amalgam dolgu yapyılar. 6 ay sonra dayanılmaz ağrılarla hastaneye gittim ve sinir hücrelerimin iltihaplandığını ve bağışıklık sistemimim sinir sistemime saldırdığını söylediler. 2 sene boyunca İsveçte hastanede yattım ve doktorlar neden olduğunu çözemiyorlardı. 3 sene sonrasında bir Nörolog arkadaşım bunun civa zehirlenmesi olabileceğini söyledi. Amalgamı çıkarmak zor oldu çünkü doktorlar çıkarmaya yanaşmıyorlardı çünkü zehirlidir diyorlardı. Şimdi 8 senedir dayanılmaz sinir ağrıları çekiyorum. Ağrımı kesmek için Morfin, Oxycodon, Tramadol gibi ağrı kesiciler kullanıyorum ve bunun bir tedavisi de yok. Amalgam sahipleri biran önce ondan kurtulun. Civa oda sıcaklığında buharlaşır ve metal olan bu moleküller nefesle akciğerlerinize oradan da vücudunuza yerleşir ve vücuttan atılma süresi yaklaşık 40 yıldır. Yani 32 sene daha bu eziyeti çekecem ve her gün ağır ağrı kesiciler kullanmak zorundayım. Yapmayın!!!
şimdi aklıma geldi 15 sene filan önce kanal tedavisi oldum ve dolgu yaptırdın 5 sene önce çürük olmamasına karşın diş etlerim çekildi ismini unuttuğum bir tedavi oldum diş diplerinden iltihap temizlediler uzun sürmeden çare bulamadım ve dişlerimi çektirtim 5 tane dişim kaldı 3 sene önce birden bire hastalandım şiddetli gögüs ağrılarım olmaya başladı 1 sene doktor doktor hastane hastane gezdim öyleki haftanın 2 günü ambulansla hastaneye götürüyorlardı hem ağrı hemde bir sarhoş halim oluyordu defalarca kalp grafisi koşu testi ve anjiyo oldum hiç birşey çıkmadı geceleri dahi koltukta sadece uyukluyabildim uyku bile yoktu her doktor farklı ilaçlar verdiler poşet poşet ilaçlar fayda etmedi tesadüfen bir prof nöroloğ bir bayana gittim ben anlatırken otur bakalım dedi senin halin perişan dedi hemen rapor çıkardı norontin ve yanınada uyutan ilaç yazdı şuan 2 senedir norontin kullanıyorum vucudumun sol tarafı çok zayıf mesela sol tarafım terlemiyor serin havalarda ağrılarım başlıyor kısmi felçli gibiyim saçlarım döküldü yani hayatım mahfoldu sizin yorumunuzu okuyunca çok benzer bir durum bende bu dolgunun zararını çekiyorum galiba.
Amalgam dolgum resmen ağzımda bir yük oluşturuyordu. Sonunda düştü. Van ağız ve diş sağlığı merkezinde sayın Abdurrahman Ulutaş kompozit diş dolgusu yaptı. Ağzımdaki ağırlık gitti. Abdurrahman bey öyle bir ustalıkla yapmış ki dolguyu bu videoyu izleyince kendisine dua ettim. Allah böyle hekimlerden razı olsun. İşini dört dörtlük yapanlara selam olsun.
Kompozit ve fissur örtücülerde bulunan Bisfenol A'nın da östrojenik ve kanserojenik etkileriyle ilgili bir video da gelir inşallah.Bu arada civalı bileşiklerden olan Thiomersal aşı ve ilaçlarda koruyucu madde olarak kullanılmaktadir.Tüm hastalarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum
@@MutluBirAdamodun vererek yaptırabilecegin sey degil. Büyük ihtimalle çalışmıyorsun ev gecindirmiyorsun basit geliyor. Saglik takintisi olan evhanlk panim atak birisin sanırım. Sonsuza kadar yaşayacağını sanir senin gibiler. Ve senin gibiler uzerinden cok para kazanirlar. Nenem 105 yasinda oldu sadece yasliliktan. Copten beslenmis kadin savaş sirasinda. Muhtemelen senin korktugun her seyi yasamis yemis icmis kullanmis bir kadin. Eminim ne yaparsan yap sen nenem kadar yasamayacaksin. O yuzden cok takma. Sakinan goze cop batar. En cok takintili insanların basina bir seyler gelir. Bunca zaman insanlar da bu dolgular vardi hic bir sey de olmamisti. Enayi silkme isleri. Hipokonriakt soguslemesi bunlar.
Benimde 2 dişimde amalgam dolgu var ve maalesef bir dişimin geri döndürülemez biçimde kırılmasına sebep oldu. Kırılmanın nedeninin amalgam olduğunu da bilmiyordum, siz anlatınca ve biraz da kendim araştırınca öğrendim. Kendisini çektirmek zorundayım. Kompozit dolgu konusunda da katılıyorum, pek sağlam olmadıkları için sıkıntı çıkarabiliyorlar (3 kök 1 azı olmak üzere total 4 dişimde bulunuyor, ön dişlerimde de var fakat onu az sonra belirteceğim). Ön dişlerim için de sonlara doğru bahsettiğiniz bir çeşit teknik önerildi, protez diye geçiyormuş anlattığınızla aynı değil galiba ama benzeri sanırsam. Porselen kaplama önerildi hatta direkt, yarın da muayeneye gideceğim zaten. Amalgam dolgunun gerçekte ne olduğunu sayenizde öğrenmiş oldum teşekkürler :)
Sanırım kanal tedavisi görmüş bir dişinizdi ki kırılmanın sebebi amalgamın genleşmesi değil sadece dişin ölü olmasının sonucudur.Amalgamın genleşip canlı bir dişi kırmasına hiç şahit olmadım. Yaş bir dalı kıramazsınız ama kuru dal kolayca kırılır öyle açıklayayım.Kanal tedavisi görmüş bir diş mutlaka kaplanmalıdır.
@@ufukeralp2063 Amalgam ile dolgu yapılmış dişim yaklaşık 20 sene sonra (birkaç ay önce) kırıldı. Yarısı yerinde kaldı. Cerrahi müdahale ile çıkarılması önerildi doktor tarafından. Sanırım çekemedi. Sanırım yarım bir dişi tutup çekebileceği bir alan bulamadı. Şu anda ağrım sızım yok. Bu durumu ciddiye almalı mıyım yoksa hayatıma bu şekilde devam edebilir miyim? Şu anda ön göremeyeceğim problemler yaşama ihtimalim var mı ileride? Diş azı dişi ve konuşurken görünmüyor. Estetik kaygım yok. Doktor olduğunuzu düşündüğüm için yazdım. Teşekkürler.
bu arada hocamızın dediği çok doğru diş ipi uygulaması yaparken bir anda amalgam dolgu ve beraberinde dişim kırılmıştı doktora gitiğimde asistanına tekrar amalgam çıkarır mısın demişti.... anlam verememiştim ama anladığım kadarıyla artık çoğu şey maddi gelir kapısı olarak görüldüğü için bizler de ellerinde birer oyuncağız... sizin gibi kıymetli hocalarımız çok nadir maalesef değeli bilgileri bizlerle paylaşıp bilinç kazanmamızı sağladığınız için çom teşekkür ederim
@@denturla.clinic dediniz ya,bunu ilk benden duydunuz,işte orda umudum kırıldı,yani bu en son anlattığınız teknolojiyi kimse bilmiyorsa,nasıl olulucak,size nasıl nerden ulaşabileceğiz.😔
Hocam ağzınıza sağlık çok teşekkür ederiz.Diş hekimleri olarak sizden ricamız Diş Hekimlerine ve Diş Hekimliği öğrencileri için böyle vakalar üzerinden pratik eğitim videoları da paylaşırsanız çok seviniriz 🤗
Kahramanmaraşta ACADEMYDENT diye bir klinik var. Orada amalgam dolgumu söktürüp beyaz dolgu yaptırdım çok memnunum. Depremden bir hafta önce yaptırdım.
Merhaba ben de amasyada öğrenciyim özel karanfil diş hastanesinde amalgam dolgum kırıldığı için söktürüp kompozit dolgu yaptı doktorum.Şu an için bir problem yok mayısta yaptırmıştım.
hocam benim anlamadığım nokta cıva oda sıcaklığında sıvı halde bulunmakta ki ağız içerisi daha sıcak olmakta demir tozları ile alaşım yapmak cıvaya bu özelliğini kayıp mı ettiriyor?
Muhteşem bir soru tebrik ediyorum :) Amalgam içerisindeki civa, metalik diğer elementlerle reaksiyon göstererek farklı bir yapı oluşturarak oda sıcaklığında katı halde bulunur :) Özetle tahmininiz doğru !
Bütün metaller aşka metaller ile alaşım haline getirildiğinde fiziksel yapısında ve kimyasal etkilerinde değişiklikler olur. Demir ile oksijen kimyasal tepkimeye girince pas denilen madde olur ve ne demir ne de oksijen özelliği gösterir.
20 yıl amalgam dolgulu büyük azılarla yaşadım, aynı dediğiniz gibi 20 yıl sonra iki azı da kırıldı ve çekilmekten başka çözüm kalmadı. Asıl olay ne biliyor musunuz? 20 yıllık !!aknerozasea !!hastalığından kurtuldum 😅 gençliğim gitti tabi. Kolaylıklar dilerim.
@@bluepapatyaaaa0 dolguyla başladı dolguyla bitti. Tetikledi diye düşünüyorum. Çünkü ayni zamanda haşimato hastasıydım o hâlâ devam ediyor. Dişim çekildikten sonra yeri 2 ay iyileşmedi. Çukur kaldı, 3 farklı antibiyotik kullandım yine geçmedi. Doğal bakım,doğal gargara, adaçayı, kekik çayı kullandım. Çok zor bir süreçti.
Benim de eşimde kronik psoriatik romatoid artrit var, zamanlama olarak amalgam sonrasına denk geliyor, tabi sebep budur diyemiyoruz ama sorgulamadığımız hiçbirşey kalmadı ne oldu da tetiklendi bilemiyoruz, en son amalgamlı dolguyu da çıkarttıracağız bakalım.
@@engingokkaya3204 eşinize acil kalıcı şifalar dilerim. Bana da geçtiğimiz yıllarda öyle bir teşhis konuldu. Verilen ilaçları yanetkileri sebebiyle kullanmadım. Bol bol dinlendim ve limonu kabuğuyla yedim. Üzerine Himalaya tuzu serperek. Kontrol için gittiğimde birşeyimin olmadığı, yanlış teşhis konulduğunu söylediler. Hâlâ etli kabuğu olan temiz ve kaliteli limon olduğu zaman tuzlayıp yerim. Çok şükür şikayetim yok. Market tuzu ASLA değil. Kaya tuzu veya himaleya tuzu olacak. Tekrar geçmiş olsun.
Amalgam dolgusu olup kanser vb hastalıkla ölenlerin sayısı? Yediğiniz balıklarda o dolgudakinden katlarca fazla civa var. Afiyet olsun :) (15 yıldır 4 Amalgam dolgu kullanıcısıyım. Arada beğenin de kanser olursam haber vereyim)
Hangi kanser vakasının geriye dönük sebebi ispatlanabilmiş ki? Veya var mı öyle bir araştırma? Adam kanser, acaba sigaradan mı, amalgamdan mı? Belki de aşırı portakal yemekten.
@@mustafaakn8365 hmm teşekkürler bilgi verdiğin için bende geçen gün yirmilik diş ameliyatı oldum doktora sordum dolgu gayet iyi durumda sorun yok dedi
09:05, porselen kelimesi geçiyor ama ben hala ham maddesi nedir anlamadım? Saf porselenmi? Kalıp halinde sert haliyle nasıl boşluğu tamamen dolduruyorki?
Ne Mutlu sizin gibi karakterli, dobra hekimlerimize. Ayrıca, diksiyonunuz ve anlatımınız da çok mükemmel. Hemen takibe başladım. Yeni videolarınızı da sabırsızlıkla bekliyoruz. 🙏🏻🙏🏻👏👏
Çok teşekkürler. Bende amalgam mi bilmiyorum ama gri dolgu var. Yani siyaha yakın. Bana hekim gümüş dolgu demişti. Çok sağlam olacağı için yapmıştı bu dolguyu . 1995 yılında. Şimdiye kadar bir çatlama kırılma aşınma gibi problem olmadı. Azı dişinde olduğu için pek görünmüyor. Ama ben döngünün koyu olduğunu bildiğim için huzursuz oluyorum. Amalgam olup olmadığını bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım hocam. Yani 30 yıllık dolgu
Hocam öncelikle video harika olmuş emeğinize sağlık yine bilgilendik. Benim alt kesici dişlerim 4 değil 3 tane ama sonradan çekilme vs değil doğuştan sanırım hiç 32 dişim olmayacak :) bu durum sık yaşanan bir şey mi?
Kesinlikle evet. Bilimsel literatüre göre alt keser diş eksikleri en sık görülen 4. diş eksikliği. Bazı hastalar ömür boyunca bunun farkına bile varmayabiliyor. Hatta doktorlar bile hastalarda atlıyor :) Eksik olmak için güzel bir diş, bazen biz ortodontik tedavilerde alt keser diş bile çekebiliyoruz :) İçiniz rahat olsun, sevgiler ! :)
@@denturla.clinic yanıt için teşekkürler hocam evet eksikliği pek hissedilmiyor ama insan kendi kendine normalde 4 ken niye bende 3 diye sormuyor değil :)
Hocam 3. sınıf öğrencisi olarak alanımıza yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ederim. Bu bilgileri fakültede bile kolay kolay öğrenemiyoruz. Ben de amalgam dolgusu dişini kırmış birisi olarak size katılıyorum.
Bu kanalın en sevdiği izleyiciler diş hekimliği öğrencileri ❤ Sizlerle daha çok beraber olmayı istiyoruz. Öğrencilere yönelik çok doyurucu içerik planlarımız var. Bol şans ! :)
Sizi tanıdığım üçün çox məmnun oldum. Çox gözəl danışıq və izah qabiliyyətiniz var. Mənim həkimim olmağınız gözəl olardı. Büdcəm ölkəmdən çıxmağa imkan vermədiyi üçün bu iş alınmaz çox təəsüf ki 🥲
Güzel video olmuş fakat biraz eksik bilgi ve manuplasyona açık. Porselen inley -onley tâbi ki güzel fakat tedaviye ulaşım maliyeti hakkında pek bilgi vermemişsiniz. Ayrıca 200 yıldır yapılan akademik çalışmalar amalgamın zararlı olduğunu ispatlayamıyoirken hastaları daha pahalı cad cam dolgulara yönlendirmek konservatif yaklaşıma ters gibi geliyor. Siz hatirlamazsınız zamanında kompozit dolgular yeni çıktığında çok pahalıydı ve amalgam yine hedef tahtasına konmuştu.zamanla komp.dolgular ucuzlayinca amalgam dolgu yapma ısrarı ortadan kalktı. Şimdi ben amalgam dolgu şu anda önermem çünkü hastaya maliyeti kompozit dolgu ile aynı,inley onley de önermem şuan çok pahalı
Çok haklısınız hocam, ben de kendim yeni amalgam dolgular yapmıyorum ama hastaları galeyana getirip zararlı derseniz hastanın korkudan çıkarttırmak istemesi de kaçınılmaz oluyor, ayrıca bu ülkede herkesin Cad cam sistemlerinde restorasyon yaptıracak durumu yok ve ADSM randevuları 15 dk içinde maalesef ki amalgam yapmaya hekimlerimizi zorunlu bırakıyor, halkımız da sisteme tepki göstermek yerine doktora tepki gösteriyor maalesef.
Bir ilave olarak; kompozit dolgular ilk çıktıklarında amalgam ile kıyaslandıklarında koruyuculukları çok çok azdı. Kenar sızıntısı nedeniyle ikincil çürükler oluşuyordu. Amalgam sertleşirken genleştiği için diş dokusu ile daha sıkı bir bağlantı oluşturuyor ve kenar sızıntısı riskini azaltıyordu.
Amalgam dolgulu dişin yıllar sonra kırılmasının ana nedeni, kanal tedavisi yapılması. Kanal tedavisi yapılan diş, ölü diştir. Kalsiyum desteği almaz. Zamanla kararır ve çürük tahta gibi çıtır çıtır kırılır. Ama kanal tedavisi olmayan amalgam dolgulu diş, beslendigi için sağlam kalır.
Öğrenciyken dolgumu gördüğünde söylediklerinin hepsi gerçekleşti. Açıklayıcı ve güzel olmuş başarılarının devamını dilerim.
Bu platformda bir diş hekimi bulduğum için mutluyum. Gerçekten çok sorularımız ve ayınlatıcı bilgilere ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Teşekkürler
fr
Devlet hastanesi bunu beğenmedi bence😂😂😂
Sizin gibi haysiyetli insanlara ihtiyacı var dünyanın
asla diş ile ilgili bir videoyu bukadar akıcı bir şekilde izleyeceğimi tahmin etmezdim başarılar ben beğendim
Bu ülkenin sizin gibi insanlara çok ihtiyacı var iyi ki varsınız
hangi özelliği bu insana ihtiyacımız olduğunu size düşündürttü? videodan bir insanları tanıyabileceğinizi zannediyorsanız bir daha düşünün
Eğer bütün diş doktorları senin gibi ise Allaha şükürler olsun Guvendeyiz.Demektir.Verdigin bilgiler tatlı bir sohbet gibi.Tesekkurler.Allah yardımcın olsun.
Anlaşılır ve enerjik bir anlatim teşekkürler
Hiç alakam olmasa bile ilgimi çekti, izledim. Şuan daha mutluyum))) Çok teşekkür ederim, böyle güleryüzlü ve tatlı anlatımınız için. Tabi bilgiler de yanımıza kar kaldı)) Teşekkürler!
Çok kıymetli bilgiler paylaştığınız için size ve emeği geçen diğer herkese bol sağlık diler, teşekkür ederim.
Cok sempatik ve güven vericisin güzel kardeşim. Tüm Türkiye senin gibi genclerle dolsun.
Adam ya adam,diş hekimliği birinci sınıf öğrencisi olarak dişe daha çok bağlanmamı sağlıyosunuz,emeğiniz için teşekkürler
keşke ben de 1. sınıf olsaydım 5 saat sonra cerro sözlüm var
3 yıllık diş hekimiyim aklın varsa en yakın çıkıştan kaç.Meslek bitti hele beş yıl sonra nasıl olur tahmin bile edemiyorum.
@@tarkylmaz1718 nedenini öğrenebilir miyim acaba
diş hekimliği okumak istiyorum da
@@Deniz_polat-s1t Bak öncelikle hemen üstündeki yorumda cerrahi yi cerro diye kısaltan bir meslektaşın olacak bunu başta söyleyeyim dedim. Onun dışında alımı az özel sektör dolmuş durumda şu an yeni mezun özel sektörde bir işe girse 30 k ücretle başlıyor şu an asgari ücret 22k beş yıl sonra daha kötü olur herhalde.
@@tarkylmaz1718Cerro nun ne olduğunu sayenizde anladım. Hassasiyetinize tamamen katılıyorum. Bir de 22k derken maaşın 22000 (yirmi iki bin) lira olduğunu kastediyorsunuz anlıyorum fakat 'k' nin açılımı nedir acaba?
Amalgam dolgunun yan etkilerinin olabileceğini, bu videoyu izleyene kadar hiç düşünmemiştim. 1994 yılında, arka dişlerime 3 sağ taraf ve 3 sol taraf olmak üzere toplam 6 adet amalgam dolgu yaptırmıştım. 9-10 sene sonra ilk olarak bir dişim amalgam çatlamasından dolayı yarıldı, ve çok acılị bir kanal tedavisi olmak zorunda kalmıştım. Ilerleyen yıllarda amalgam dolguları yenilettim. Olanlar ondan sonra oldu. Dolguların olduğu bölgelerde, diş eti çekilmesi ve kemik erimesi gibi problemlerle karşılaştım. hâli hazırda hâlâ ve hâla bu sorunlarla mücadele ediyorum. Tecrübelerimi sizlerle Paylaşmak istedem. Herkese ağrısız dişler ve sağlıklı gülüşler dilerim
Abi ben metal işinde çalışıyorum.Tamam dişçilik apayrı bir meslekte. Gümüş vs bu tarz şeylerin ısıya göre değiştiği çok esi zamanlardan beri bilinen bir şey bunu bilipte amalgam nasıl yapabiliyorlar anlamıyorum. Her madde genleşebilir. Lakin metallerin genleşmesi bence çok daha güçlü ve aykırıdır.
Bayburttaki diş doktoru amalgom dolgunun yarısını delip yarısını kompozit dolgu yaptı.
Kasapmış o @@limitlessneo5930
İstanbul'da bir doktor protkol uygulayarak son derece güvenli şekilde amalgam dolgumu çıkardı tavsiye ederim tuğba duymaz
hiç bilmediğim bir konuda daha bilgi edinmiş oldum teşekkürler bro oldukça yararlı
Hocam biraz eksik olmus. 3D tasarimi kim yapmali ya da yapiyor. Dis teknikerine birakilmamasi gerejtigini dusunuyorum. Ayrica bu modelin diger dise tam uyumunu saglayan ara madde ya da yapistirici nasil birsey. Nasil cozuluyor. Kolay gelsin
bir diş teknikeri olarak bu düsüncenize çok üzüldüm ve garipsedim
Teşekkürler çok bilgilendirici bir video olmuş
Güzel kardeşim benim 16 yaşındaki oğluma 2017 yılında Ankara Keçiörende camiinin yanında bulunan 4 katlı dış sağlığı merkezinde amalgam zehirli dolgu ile doldurdular. Bayat iğnelerle ağrıyı zor kestiler. Beyaz renkli dolgu yok mu dediğimizde dayak yemekten zor kurtulduk. Diş tabiplerinin biraz gurur ve karekterleri varsa vatandaşlarımıza takmazlar.
TEPEninBaşında duran bir klinikte sanırım aynı olayı biz de yaşadık hocam ......
Abi öyle bir yazmışsın ki zehir dolgu felan. Yani bu biraz abartı olmuş. Ben hiç amalgamdan dolayı ölen hasta duymadım zehirlenende duymadım.
Olur mu. Kalp krizinden kansere kadar her türlü hastalığı tetikleyen ve zaman içinde ve de kendi vücudun içinde sinsi bir katil gibi yavaş yavaş öldürüyor. Doğru direkt amalgam sonucu öldü diye bir ölüm raporu yoktur. Ancak insanı öldüren hastalıkları fonlayıp finanse eden cıvalı amalgamdir.
@@pix4240 sanırım. Geçmiş olsun
@ Abartımı ne abartısı be hayatım zehir oldu amalgamdan yaşamayan yaptırmayan konuşmasın, ben çocukken yapılan 7-8 amalgam yüzünden hayatım karardı yaşamadığım hastalık kalmadı sen yapılan her hastayı tanıyor musun ki zehirlenen yok diyorsun bu ne cüret ve bilmeden konuşmaktır, Amalgamı savunan yaptırsın 5-10 yıla konuşalım bi daha, bunu yapanlara Allahın laneti üzerlerine olsun hayatımı çaldılar..
Emeklerinize sağlık,yıllardır sorguladığımız bir problem...Okullarda bile civaları toplattıkları bir dönemde diş tedavilerinde ülkemizde kullanılan amalgam hiç gündem olmadı maalesef.
Sizin anlatım tarzınızı sevmesem de verdiğiniz bilgiler ve emeğiniz için videoyu beğendim, kanala zaten üyeyim. 5-6 yaşlarımdan bu yana dolgu yaptıran bir insanım şimdi yaşım 40. Ağzımda amalgam dolgu da var kompozit dolgu da. Hatta bir dişimde sıkıntı çıkmıştı doktor o dişimin bir kısmının amalgam bir kısmının kompozit dolgu olduğunu söyledi. Kompozit dolgu kırılmıştı. Amalgam tarafında çürük yoktu ki orayı açıp kanal tedavisi uygulamadı. Bu videoyu o tedaviyi yaptırmadan izlemiş olsaydım hepsini değiştirin derdim çünkü sadece kırılan kısmı değiştirildi. Amalgam dolgunun bir zararını görmedim ağzımda da var çok eski amalgam dolgular. Kompozit dolgu çıktığından beri hiç amalgam yaptırmadım. Yeni nesil dolguyu da bu videodan öğrendim. Sağolun. İnşaallah ihtiyaç olmaz ama olursa da o dolgu da aklımda👍
Sevmemenize rağmen emeği karşılıksız bırakmamanız ne hoş
@@fatihesen1293 Teşekkür ederim.
Amalgam dolgu içindeki civa sağlık için ciddi bir sorun. Bknz amalgam civa sağlık
Harika bir video olmuş ❤
Bilgilendirmeleriniz için teşekkürler 🙏
Guler yuzunuz, duzgun ve anlasilir anlatiminiz ile konuyu uzatmadan anlatiminiz cok hos. Kaliteli videolarinizin devamini dilerim.
Yalaka
Amalgam dolgulu dişlerimin çoğu şuan kırık 😞😣 anlattığınız gibi büyük ihtimal çatlattığı için kırıldılar, anlatımınız çok net açık anlaşılırdı, bilgilendirme için teşekkür ederiz🙏
Benim uzun süre gitti sonradan değiştirttim.
@@romayikimyakti2764 daha uzun süre dayanıyor evet, 15-20 yıl dayanan var bende :) diş kırılmadığı sürece dolguya birşey olmuyor
Yaş. İlerledikçe kırılıyo... Ve hiç bir dolgu analgam dolgu kadar sağlam olamaz... Zehirli ama sağlam
@@fikretkizilokjkbanada yeni yapıldı doktorum sormadı bile beyaz dolgu tutmaz artık ondan yaptım dedi mercimek tanesinden biraz daha büyük şimdi tedirgin oldum
@@gamzesonseshayaller5552
iyi geceler, dolgunu değiştirttin mi acaba?
Böyle güzel bir paylaşım yaptığınız için çok teşekkür ediyorum.
Bende yaklaşık 25 yıl önce yaptırdığım büyük bir amalgam dolgu var. Bu güne kadar herhangi bir sorun yaşamadım.
Hâlâ sapa sağlam duruyor.
Ama ağız içinde sürekli aft diye adlandırılan bir çeşit yara çıkıyor. (Şuan 42 yaşındayım) Eskiden çok nadir çıkan bu yara son yıllarda çok sık çıkmaya başladı. Nerdeyse her ay 1 yara çıkıyor ve yaklaşık 1 hafta acı çektirerek kayboluyor.
Bunun için bir kaç kez doktora gidip, kan tahlilleri, behçet hastalığı tesi felan yaptırdım. Olumsuz hiç bir şey çıkmadı.
Şimdilerde bu amalgam dolguların zamanla deforme olmaya başlaması ve aft yarasına sebep olabileceği şeklinde duyumlar almaya başladım. Zaten bunu araştırırken sizin bu videonuzu izlemiş oldum.
Sizin de fikrinizi alabilirsem memnun olurum. Aft yarasından kurtulmak için bu amalgam dolguyu değiştirmelimiyim?
Hocam ben agzimdaki bütün amalgam dolgularimi degistirmeme ragmen bende de sürekli olur, annemin sadece takma disleri var onda da cikiyor. Yurtdisinda iki doktora sordum bunu, sebebini onlar da bilmiyorlar, hatta birisi üc yasindaki cocugunda da ciktigini söyledi. Ben son zamanlarda bagirsak sagligina dikkat ediyorum, ciddi oranda azaldigini söyleyebilirim, bir de B vitamini eksikliginin bunda önemli oldugu ifade ediliyor, ki bagirsaklar o konuda da etkili.
Allah razı olsun. Faydalı bir paylaşım.
Hocam zirkonyum kaplama hakkında ki görüşlerinizi de merak ettim. Teşekkür ederim
Emeğinize sağlık. Bazı açıklamalar biraz eksik kalmış. Bunlardan bazıları:
- Dişteki madde kaybı çok fazla ise her türlü dolgu restorasyonunda diş kırılabir.
- Kompozit dolgulardaki toksik artık monomer hala minimal oranlara çekilmeğe çalışılıyor.
- Porselen inley dolgular kompozit veya cam iyonomer yapıştırıcı simanlarla, kimyasal yapıştırıcılar desteğiyle yapıştırılıyor. Bunlardaki sorun orta vadede mikro sızıntıya bağlı ikincil çürüklerdir. Olması gerektiği gibi iyi uygulanmış amalgam bir dolguda eğer kenar kırığı yoksa mikro sızıntı daha azdır . Diş duvarına adaptasyonu iyidir.
- Amalgam dolgu sökümünde prosedüre uyulursa zaten bir sorun olmaz.
- Literatürde varsa amalgam dolgulardan cıva zehirlenmesini ve bunun normal şartlardan sapma oranını belirtirseniz sevinirim. Uygun oranlarda hazırlanmış amalgam dolgudan cıva salınımı gözardı edilecek seviyededir. Var olan iyi durumdaki amalgam dolguların sökülmesini kompozit lobisinin malzeme satışı ve diş hekimlerinin daha çok kazanması için planlandığını düşünüyorum
- Kompozit malzemenin teorik ömrünün kimyasallardan dolayı yaklaşık 5-7 yıl olduğu ve yeni çalışmalarla bunun bir kaç yıl daha uzatılabilmiş olabilmesine rağmen iyi uygulanmış amalgam bir dolgunun kenar kırıkları yoksa uzun ömürlü olduğu deneyimlenmiş bir gerçektir.
- Kompozit dolgu derin çürüklerde toksik etki oluşturabilir.
Sunumunuz ve hazırlığınız etkileyici . Mesleki yaşantınızda başarılarınız temennim.
Merhaba, güzel düşünceleriniz için teşekkürler. Belirli açılardan faydalı ve isabetli bir yorum olmuş. Bir iki düzeltme ve ek yapmak isterim :)
- Videoda amalgamın civa toksisetiyle ilgili büyük bir kaygı güdülmemesi gerektiğini belirrtim :) Bu yüzden oklüzal dolgu gibi minik dolgularda literatüre göre de hiçbir sakınca yok. Bunun üzerinde özellikle duruyorum.
- Videoda sadece amalgamı konuştum. Tabii ki kompozitlerin de kusursuz olmamasına sebep olan belirli zorlu tarafları var. Ancak şu bir gerçek ki kusursuz materyal diye bir şey henüz yok :) Günümüz restoratif diş hekimliğinde bahsettiğim senaryolarda en iyi opsiyonumuz kompozitler. Daha iyisi gelene kadar devam :)
- Kompozitlerin teorik ömrünün 5-7 yıl olduğuna dair bir literatür paylaşımı yapmanız harika olur. Hiç böyle bir şey duymadım ve açıkçası pek olduğunu da zannetmiyorum. Merakla bekliyorum :)
- Posterior kompozitlere dair 29 yıllık takipler içeren bir literatürü de ekliyorum.
ttps://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30067429/
Güzel düşünceleriniz ve katkılarınız için teşekkürler, sevgiler :) !
Emekli bir akademisyen olarak bu “literatür” topuna girmenizi hiç önermem. Eminim Süleyman bey de size kompozitlerin ömrünün 5-7 yıl olduğunu söyleyen literatürler gösterebilir; zira pub-med te her nabza şerbet literatür bulmak mümkün
Posterior kompozitlerin ömrü bu kadar uzunsa, büyük Ag dolgulara alternatif olarak videonuzda niçin indirekt kompozit inley restorasyonlardan hiç bahsetmediniz
8 yıllık kompozit dolgum var,hiçbir problem yaşamıyorum. 5 _7 yıl limiti bende asılmış durumda,literatüre girsin
@@denturla.clinic29 yıl gidiyorsa neden kompozit yapmiyorsunuz da indirekt restorasyonla ugrasiyorsunuz? Bu videonun sadece ticari amacla yapildigini her dis hekimi gibi ben de biliyorum. O koltuktan kalkmalarini önerene kadar bu duruma saygim da vardi... Yazık ki bunca insan sizi hakkaniyetli biri olarak görüyor.
@@aslozgul7749bende 27 senedir duruyor kanal tedavisi 😅 çok ciddiyim
Kesinlikle çok bilgilendirici bir video olmus, emeginiz için çok teşekkürler 🥰
Aydınlatıcı bilgileriniz ve açıklamalarınız için çok teşekkürler.
Ben hemen hemen 1 sene önce diş doldurdum ve yeni işlemi uyguladılar çok memnunum dişlerimle aynı renkte sadece diş filmi çekilince belli oluyor🥰 akıcı anlatım için teşekkürler 🩵
Bu tür genel kültür videolarının devamının gelmesini istiyorum birdaki videoda tarihteki ilk diş tedavi yöntemleri gibi bir video cekseniz iyi olur
Bence de güzel olabilir
Umarım gelir @@elifbast1126
*bir dahaki
Emeğinize sağlık. Videoların devamını bekliyorum.
Desteğiniz için çok teşekkürler :) !
2 Dişimde çocukken yaptırmak durumda kaldığım amalgam dolgular vardı.Gerçektende iki dişimde uçlarından dediğiniz gibi kırıldı.Birinin içeride kalan kısmı tamamen kırıldı ve doktoruma başvurdum.Düşmeden daha kötü sorunlara yol açmadan bi kontrol ettirmenin iyi olacağını düşünmüştüm.Gittiğimde bir hamleyle kolayca çıktı dişimden,kırık o kadar büyüktü.İyi ki gitmişim diyorum bu yorumu yazarken.Şuanda biri hala duruyor ama en yakın zamanda değiştirmem gerektiğini öğrendim sayenizde.Videonuza iyi ki denk geldim dişlerimin kırılma nedenini hep merak etmiştim.Durup dururken kırılmaları ve özellikle dolgu olan dişlerimin kırılmaları bana çok tuhaf geliyordu.Sayenizde bilinçlendim teşekkür ederim.Mesleğinize ve işinize gösterdiğiniz özen gerçekten takdir edilesi.
Çocukluğunuzda yaptırdığınız dolgu sadece amalgam ise dayanır.
16 yasınddan berı 6 amalgam var zararlımı @@suleymanbilgin6667
Amalgam en çok sökülürken zarar veriyor,
Benim azı dişime 25 yıl kadar önce amalgam dolgu yapıldı. O gün bu gün herhangi bir sıkıntı yaşamadım çok şükür.
nasıl oldu da oksitlenmedi dişinizi kırmadı?
ben bi 10 yıl önce çocukken yaptırmştım ve bu sene dişile beraber kendi de kırıldı. yetmezmiş gibi arkasındaki dişimi de kırdı...
Acilen diş hekiminize gidin çıkartın. Azar azar ağır metal yuttunuz. Beyaz dolgu yaptırın sonrası bentonit kil ile detoks yapın ki vücuttan ağır metaller atılsın. Tabi siz hiç birini yapmayacaksınız da ben yine yazayım
@@sentilyon çoktan yaptırdım. Dişimin kırıldığını gördüğüm an çıldırmıştım zaten ama birazcık gitmekte geciktim ne yazık ki ve ben dişçiye gidene kadar dolgum sallanmaya da başlamıştı ben de dolgumu kendi ellerimle çıkardım KDNDKDMDL sonra da zaten dişim fazlasıyla kırıldığı için çektirmek zorunda kaldım ( diş teli tedavisi için bir tane çektirmem gerekiyordu zaten ondan dolayı sıkıntı da olmadı) diğer kırılmaya başlayan dişimi de beyaz dolguyla düzelttirdim. Teşekkürler bu arada öneriniz için♥️
@@onlyelf7604 kaç ysindasiniz?
Cok sagolun bilgilendirdiniz😊😊😊
10 yıldan fazladır dişlerimde amalgam diş dolgusu var ve halen çok kaliteli ve çok sağlam
@@Mapltioam'a mı zararlı diş'emi ?
@@kanal2832 çok komik amk
@@kanal2832 böyle bir toplulukta böyle seviyesiz bir yorum. Utanç verici.
@@kanal2832amk senin ahahaha gece gece kahkaha attım😂😂😂
Benim diş doktorum isterse 50 sene dursun hiç bozulmaz demişti, kendi disindede vardı gösterdi.
O beyaz olanlar ikide bir kırılır sağlam değil dedi,insanlar bunu yaptirmasin sürekli beyazi yaptırsın altı ayda bir kırılsın sürekli para odesinler diye karalama yapıyor lar,
Gerçekten hep aklımı kurcalayan bir konuydu tam anlamıyla çok faydalı bir içerik olmuş teşekkürler.
Hep aklını kurcalayan bumuydu doğdun 6 aylıksın acaba amalgam nasıl bulundu diyemi düşünmeye başladın bu yaşına kadar
@@zenciataturk2611 sen biraz kitap falan oku beyinciğini geliştir. hep aklımı kurcalayan konu demişim tek aklımı kurcalayan konu demedim kelime dağarcığını anlama beyin kapasiteni geliştir millete salça olma zekanla ilgili hakaret ettirmek istemiyorsan kendine
Woww baya bilgilendirici bir video olmuş küçükken benimde sağ azı dişimde amalgam dolgu vardı ama sonradan düşmüştü iyiki de düşmüş bunu öğrendikten sonra çok rahatladım böyle videolar daha çok gelsinnn❤❤🎉🎉 yine mükemmelsiniizzz🎉🎉❤❤
Sen de mükemmelsin İlkay :) !
@@denturla.clinic bir yorumunuz bile beni o kadar mutlu ediyor ki iyiki varsınız💓✨
@@ilkay_akbal dişinden düşmesi kadar doğal bir şey yok. Çünkü vücut o zararlı şeyi kabul etmiyor, bunun göstergesi bu.
Teşekkürler bizleri çok iyi bilgilendiriyorsunuz şunuda belirtmem gerekiyor herkesin bütçesi uygun değil porselen çok pahalı ben yeni kanal tedavisi yaptırdım porselen kullandılar benim sigortam maalesef ödemedi bayağı pahalı oldu
Güzel yayındı , peki nasıl ve nereden ulaşıcaz bu işleme
Her şey açıklayıcı olmuş video süper devamı gelmeli günümüz iplantlar ilgili yeni video olabilir kaplamaların ömrü ve bakımındaki gereksinimleri vb. Çok iyi olur
Bundan 8 sene önce bana Amalgam dolgu yapyılar. 6 ay sonra dayanılmaz ağrılarla hastaneye gittim ve sinir hücrelerimin iltihaplandığını ve bağışıklık sistemimim sinir sistemime saldırdığını söylediler. 2 sene boyunca İsveçte hastanede yattım ve doktorlar neden olduğunu çözemiyorlardı. 3 sene sonrasında bir Nörolog arkadaşım bunun civa zehirlenmesi olabileceğini söyledi. Amalgamı çıkarmak zor oldu çünkü doktorlar çıkarmaya yanaşmıyorlardı çünkü zehirlidir diyorlardı. Şimdi 8 senedir dayanılmaz sinir ağrıları çekiyorum. Ağrımı kesmek için Morfin, Oxycodon, Tramadol gibi ağrı kesiciler kullanıyorum ve bunun bir tedavisi de yok. Amalgam sahipleri biran önce ondan kurtulun. Civa oda sıcaklığında buharlaşır ve metal olan bu moleküller nefesle akciğerlerinize oradan da vücudunuza yerleşir ve vücuttan atılma süresi yaklaşık 40 yıldır. Yani 32 sene daha bu eziyeti çekecem ve her gün ağır ağrı kesiciler kullanmak zorundayım. Yapmayın!!!
dişi çektirip vidalı yapılmaması sorunu kökten çözülememesi sizdenmi yoksa doktordanmı kaynaklı
Çok çürümüş dişlerde derin amalgam dolgu yapılmışsa onu çıkarmak daha tehlikeli derinde o yüzden çıkarmaya yanaşmamış olabilirler
şimdi aklıma geldi 15 sene filan önce kanal tedavisi oldum ve dolgu yaptırdın 5 sene önce çürük olmamasına karşın diş etlerim çekildi ismini unuttuğum bir tedavi oldum diş diplerinden iltihap temizlediler uzun sürmeden çare bulamadım ve dişlerimi çektirtim 5 tane dişim kaldı 3 sene önce birden bire hastalandım şiddetli gögüs ağrılarım olmaya başladı 1 sene doktor doktor hastane hastane gezdim öyleki haftanın 2 günü ambulansla hastaneye götürüyorlardı hem ağrı hemde bir sarhoş halim oluyordu defalarca kalp grafisi koşu testi ve anjiyo oldum hiç birşey çıkmadı geceleri dahi koltukta sadece uyukluyabildim uyku bile yoktu her doktor farklı ilaçlar verdiler poşet poşet ilaçlar fayda etmedi tesadüfen bir prof nöroloğ bir bayana gittim ben anlatırken otur bakalım dedi senin halin perişan dedi hemen rapor çıkardı norontin ve yanınada uyutan ilaç yazdı şuan 2 senedir norontin kullanıyorum vucudumun sol tarafı çok zayıf mesela sol tarafım terlemiyor serin havalarda ağrılarım başlıyor kısmi felçli gibiyim saçlarım döküldü yani hayatım mahfoldu sizin yorumunuzu okuyunca çok benzer bir durum bende bu dolgunun zararını çekiyorum galiba.
Çok üzücü çok çektim dişlerim den sizin için çok dua ediyorum
Ah be kardeşim senin için çok üzüldüm
Cidden çok yararlı bir bilgilendirme olmuş emeğinize sağlık bize de beğenmek düşer 😊
Amalgam dolgum resmen ağzımda bir yük oluşturuyordu. Sonunda düştü. Van ağız ve diş sağlığı merkezinde sayın Abdurrahman Ulutaş kompozit diş dolgusu yaptı. Ağzımdaki ağırlık gitti. Abdurrahman bey öyle bir ustalıkla yapmış ki dolguyu bu videoyu izleyince kendisine dua ettim. Allah böyle hekimlerden razı olsun. İşini dört dörtlük yapanlara selam olsun.
Abartma len
Yıllar önce amalgamlarımı çıkarttım elhamdulillah
Mesleğini severek yapan kıymetli bir hekim izledim. Bilgilendim. Emeğiniz için çok teşekkür ederim. Tebrikler...
Bende de amalgam dolgu var 😢
Lise öğrencisiyim, doktor bana sormaksızın amalgam dolgu yaptı. Umarım gelecekte değiştirebilirim
Git hemen sokerler
Şu an ağzımda diş teli var ve çıkmasına 1 yıl kaldı.. Anca tel çıkınca olur gibi görünüyo
Doktorlar yapacağı işlem hakkında hastayı bilgilendirmek zorunda olmalılar dürüst bir şekilde yalansız...
@@nedenmatematikBirşey olmaz merak etmeyin. Boşuna söktürüp daha fazla madde kaybına sebep olmayın.
Kompozit ve fissur örtücülerde bulunan Bisfenol A'nın da östrojenik ve kanserojenik etkileriyle ilgili bir video da gelir inşallah.Bu arada civalı bileşiklerden olan Thiomersal aşı ve ilaçlarda koruyucu madde olarak kullanılmaktadir.Tüm hastalarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3010024/
Günümüzde amalgamdan daha faydalı tedavi dururken tabiki de yapılmasın sizinle aynı fikirdeyim 👌🏻👌🏻
Cihazın fiyatının ne kadar olduğunu biliyor musun? Yeteri kadar paran varsa yaptırabilirsin tabi
@@Khaganate1919 bilmiyorum ama ihtiyacım olursa başka şeylerden ödün verilip sağlık ön plana alınabilir
@@MutluBirAdamodun vererek yaptırabilecegin sey degil. Büyük ihtimalle çalışmıyorsun ev gecindirmiyorsun basit geliyor. Saglik takintisi olan evhanlk panim atak birisin sanırım. Sonsuza kadar yaşayacağını sanir senin gibiler. Ve senin gibiler uzerinden cok para kazanirlar. Nenem 105 yasinda oldu sadece yasliliktan. Copten beslenmis kadin savaş sirasinda. Muhtemelen senin korktugun her seyi yasamis yemis icmis kullanmis bir kadin. Eminim ne yaparsan yap sen nenem kadar yasamayacaksin. O yuzden cok takma. Sakinan goze cop batar. En cok takintili insanların basina bir seyler gelir. Bunca zaman insanlar da bu dolgular vardi hic bir sey de olmamisti. Enayi silkme isleri. Hipokonriakt soguslemesi bunlar.
Valla işi gücü bırakıp bu tarz vidolara zaman ayırdığınız için şaşkınım, işleriniz rast gitsin inşallah.
anlatım sunum güzelliği süper. bilgi süper . teşekkür ederim
Benimde 2 dişimde amalgam dolgu var ve maalesef bir dişimin geri döndürülemez biçimde kırılmasına sebep oldu. Kırılmanın nedeninin amalgam olduğunu da bilmiyordum, siz anlatınca ve biraz da kendim araştırınca öğrendim. Kendisini çektirmek zorundayım. Kompozit dolgu konusunda da katılıyorum, pek sağlam olmadıkları için sıkıntı çıkarabiliyorlar (3 kök 1 azı olmak üzere total 4 dişimde bulunuyor, ön dişlerimde de var fakat onu az sonra belirteceğim). Ön dişlerim için de sonlara doğru bahsettiğiniz bir çeşit teknik önerildi, protez diye geçiyormuş anlattığınızla aynı değil galiba ama benzeri sanırsam. Porselen kaplama önerildi hatta direkt, yarın da muayeneye gideceğim zaten. Amalgam dolgunun gerçekte ne olduğunu sayenizde öğrenmiş oldum teşekkürler :)
Sanırım kanal tedavisi görmüş bir dişinizdi ki kırılmanın sebebi amalgamın genleşmesi değil sadece dişin ölü olmasının sonucudur.Amalgamın genleşip canlı bir dişi kırmasına hiç şahit olmadım. Yaş bir dalı kıramazsınız ama kuru dal kolayca kırılır öyle açıklayayım.Kanal tedavisi görmüş bir diş mutlaka kaplanmalıdır.
@@ufukeralp2063 hayır kanal tedavisi görmüş bir dişim değildi
@@ufukeralp2063 Amalgam ile dolgu yapılmış dişim yaklaşık 20 sene sonra (birkaç ay önce) kırıldı. Yarısı yerinde kaldı. Cerrahi müdahale ile çıkarılması önerildi doktor tarafından. Sanırım çekemedi. Sanırım yarım bir dişi tutup çekebileceği bir alan bulamadı. Şu anda ağrım sızım yok. Bu durumu ciddiye almalı mıyım yoksa hayatıma bu şekilde devam edebilir miyim? Şu anda ön göremeyeceğim problemler yaşama ihtimalim var mı ileride? Diş azı dişi ve konuşurken görünmüyor. Estetik kaygım yok. Doktor olduğunuzu düşündüğüm için yazdım. Teşekkürler.
Hocam bence diş taşı ve detertaj ile ilgili bir video gelirse iyi olur.
Bu konuda inanılmaz kapsamlı ve anlaşılır bir içerik yapacağım. Kesinlikle aklımda, merak etmeyin :) !
+1
Aynen kesinlikle böyle bir video gelmeli!
+1
Ben bekleyeyim köşede😁
bu arada hocamızın dediği çok doğru diş ipi uygulaması yaparken bir anda amalgam dolgu ve beraberinde dişim kırılmıştı doktora gitiğimde asistanına tekrar amalgam çıkarır mısın demişti.... anlam verememiştim ama anladığım kadarıyla artık çoğu şey maddi gelir kapısı olarak görüldüğü için bizler de ellerinde birer oyuncağız... sizin gibi kıymetli hocalarımız çok nadir maalesef değeli bilgileri bizlerle paylaşıp bilinç kazanmamızı sağladığınız için çom teşekkür ederim
Çok güzel bi video olmuş bilgiler ve emeği geçen herkese teşekkürler
Gayet net bir anlatım olmuş, teşekkür ederim 😊💐
Anlatım ve bilgilendirme için teşekkürler.
Bu tarz videoları bekliyoruz Deniz Hocam! Ağzınıza sağlık
Desteğiniz için çok teşekkürler :) !
@@denturla.clinic dediniz ya,bunu ilk benden duydunuz,işte orda umudum kırıldı,yani bu en son anlattığınız teknolojiyi kimse bilmiyorsa,nasıl olulucak,size nasıl nerden ulaşabileceğiz.😔
@@fatoskurt5674 klinikleri İzmir de bulunuyor. Açık adresi internette bulabilirsiniz
@denturla.clinic👍Süpersiniz
Hocam ağzınıza sağlık çok teşekkür ederiz.Diş hekimleri olarak sizden ricamız Diş Hekimlerine ve Diş Hekimliği öğrencileri için böyle vakalar üzerinden pratik eğitim videoları da paylaşırsanız çok seviniriz 🤗
Kesinlikle katılıyorum 👏
Merak etmeyin çok güzel planlarımız var. Sadece klinik temposundan çok zor vakit buluyoruz. Aylardır 5-6 saat uyuyabiliyorum :')
Gerçekten çok güzel bir hizmet verdin insanlığa, romatizma ve beyin hastalıklarının en önemli sebeplerinden biridir bu dolgular
İyi ki izledim çok değerli bilgiler edindim çok teşekkür ederim
Hocaam diş teli günlük bakım rutin videosu gelebilir mi lütfeeenn❤😊
Bu hafta :)
Hocam Amasyada yaşıyorum burda önerebileceğiniz bir doktor var mı Amalgamlardan kurtulmak istiyorum depremzedeyim
Kahramanmaraşta ACADEMYDENT diye bir klinik var. Orada amalgam dolgumu söktürüp beyaz dolgu yaptırdım çok memnunum. Depremden bir hafta önce yaptırdım.
Merhaba ben de amasyada öğrenciyim özel karanfil diş hastanesinde amalgam dolgum kırıldığı için söktürüp kompozit dolgu yaptı doktorum.Şu an için bir problem yok mayısta yaptırmıştım.
Seramik İnley Dolgu (Üç Yüzlü) 9.509,09₺ 10.460,00₺ Bayağı ucuzmuş :)
2500 değil 3000 değil, 10bin, zengnlr yaptrsın
Yurt dışında bildiğin kompozit dolgu 35 bin TL 😂
@@sevimms3046 1000 £ Euro civarı . Orada da pahalıymış .Gelir durumu ve maaş a göre buradaki gibi oluyor hemen hemen.
Icerik cok guzel hazirlanmis, sunuşta cok samimi. Tesekkurler😊
Salam Diş rentqenində işləyirəm .Və çox bəyəndim bu paylaşımı🎉əməyə sağlıq
Çok faydalı bir anlatım olmuş. Teşekkürler.😊
Videolarınız çok kaliteli devam
Desteğiniz için çok teşekkürler :) !
anlatim cok iyi
Desteğiniz için çok teşekkürler !
bu harika bilgiler için teşekkür ederim.
çok bilgilendirici olmuş, tebrikler.
hocam benim anlamadığım nokta cıva oda sıcaklığında sıvı halde bulunmakta ki ağız içerisi daha sıcak olmakta demir tozları ile alaşım yapmak cıvaya bu özelliğini kayıp mı ettiriyor?
Muhteşem bir soru tebrik ediyorum :)
Amalgam içerisindeki civa, metalik diğer elementlerle reaksiyon göstererek farklı bir yapı oluşturarak oda sıcaklığında katı halde bulunur :) Özetle tahmininiz doğru !
Bütün metaller aşka metaller ile alaşım haline getirildiğinde fiziksel yapısında ve kimyasal etkilerinde değişiklikler olur. Demir ile oksijen kimyasal tepkimeye girince pas denilen madde olur ve ne demir ne de oksijen özelliği gösterir.
Harika bir video olmuş çok iyi anlatmışsınız
Desteğiniz için çok teşekkürler :) !
20 yıl amalgam dolgulu büyük azılarla yaşadım, aynı dediğiniz gibi 20 yıl sonra iki azı da kırıldı ve çekilmekten başka çözüm kalmadı. Asıl olay ne biliyor musunuz? 20 yıllık !!aknerozasea !!hastalığından kurtuldum 😅 gençliğim gitti tabi. Kolaylıklar dilerim.
Nasıl yani anlamadım dolgu mu hasta etti sizi
@@bluepapatyaaaa0 dolguyla başladı dolguyla bitti. Tetikledi diye düşünüyorum. Çünkü ayni zamanda haşimato hastasıydım o hâlâ devam ediyor. Dişim çekildikten sonra yeri 2 ay iyileşmedi. Çukur kaldı, 3 farklı antibiyotik kullandım yine geçmedi. Doğal bakım,doğal gargara, adaçayı, kekik çayı kullandım. Çok zor bir süreçti.
Benim de eşimde kronik psoriatik romatoid artrit var, zamanlama olarak amalgam sonrasına denk geliyor, tabi sebep budur diyemiyoruz ama sorgulamadığımız hiçbirşey kalmadı ne oldu da tetiklendi bilemiyoruz, en son amalgamlı dolguyu da çıkarttıracağız bakalım.
@@engingokkaya3204 eşinize acil kalıcı şifalar dilerim. Bana da geçtiğimiz yıllarda öyle bir teşhis konuldu. Verilen ilaçları yanetkileri sebebiyle kullanmadım. Bol bol dinlendim ve limonu kabuğuyla yedim. Üzerine Himalaya tuzu serperek. Kontrol için gittiğimde birşeyimin olmadığı, yanlış teşhis konulduğunu söylediler. Hâlâ etli kabuğu olan temiz ve kaliteli limon olduğu zaman tuzlayıp yerim. Çok şükür şikayetim yok. Market tuzu ASLA değil. Kaya tuzu veya himaleya tuzu olacak. Tekrar geçmiş olsun.
@@rukiyeafzcme88limonu kabuğuyla yemenin ne gibi faydaları var?
AĞZINIZA SAĞLIK
Seni zevkle dinledim, tebrikler 🌹🌹🌹❤️❤️❤️
sağol doktor.
Amalgam dolgusu olup kanser vb hastalıkla ölenlerin sayısı?
Yediğiniz balıklarda o dolgudakinden katlarca fazla civa var. Afiyet olsun :)
(15 yıldır 4 Amalgam dolgu kullanıcısıyım. Arada beğenin de kanser olursam haber vereyim)
degistrdnmi hocm
Hangi kanser vakasının geriye dönük sebebi ispatlanabilmiş ki? Veya var mı öyle bir araştırma? Adam kanser, acaba sigaradan mı, amalgamdan mı? Belki de aşırı portakal yemekten.
Bende de 4 tane gri dolgudan var değiştirmem gerekiyor mu ağrımıyo sorun yok ama
@@songul3704 Bende 8 tane dolgu var. Doktorum bir sorun olmaz dedi. 10 taneyi falan geçerse sorun olabiliyor. Aşırı oluyor yani.
@@mustafaakn8365 hmm teşekkürler bilgi verdiğin için bende geçen gün yirmilik diş ameliyatı oldum doktora sordum dolgu gayet iyi durumda sorun yok dedi
Selamlar. Diş dolgusu için yapılan yapıştırıcı için düşünceleriniz nedir?
Teşekkürler. Acaba dolgulu dişimin kırlıp çekilme sebebi bumuydu diye düşündürüyor.
09:05, porselen kelimesi geçiyor ama ben hala ham maddesi nedir anlamadım? Saf porselenmi? Kalıp halinde sert haliyle nasıl boşluğu tamamen dolduruyorki?
dis teli bakimi ile ilgili detaylica bir video cekebilir misiniz? tel ve agiz bakimini yapiyorum ama yeterince iyi mi emin olamiyorum hic.
Sıradaki 3-4 videodan biri kesinlikle bu olacak merak etmeyin :)
Harika bir kanal!!!🎉 İyi ki karşımıza çıktınız!!🙏 Çok faydalı bilgiler!! Çok teşekkür ediyoruz!🙏Artık takipteyiz!😊
Parası olana harika, rüyalarda geziyor bu dişçi.
Ne Mutlu sizin gibi karakterli, dobra hekimlerimize. Ayrıca, diksiyonunuz ve anlatımınız da çok mükemmel. Hemen takibe başladım. Yeni videolarınızı da sabırsızlıkla bekliyoruz. 🙏🏻🙏🏻👏👏
Yalaka
Bakuden selamlar.Yillarca anlatilmayanlari siz chok guzel anlattiniz.Dis sagligi hayati derecede onemlidir.❤😊
Bilgi kadar anlatımda güzeldi. Teşekkürler
Çok teşekkürler. Bende amalgam mi bilmiyorum ama gri dolgu var. Yani siyaha yakın. Bana hekim gümüş dolgu demişti. Çok sağlam olacağı için yapmıştı bu dolguyu . 1995 yılında. Şimdiye kadar bir çatlama kırılma aşınma gibi problem olmadı. Azı dişinde olduğu için pek görünmüyor. Ama ben döngünün koyu olduğunu bildiğim için huzursuz oluyorum. Amalgam olup olmadığını bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım hocam. Yani 30 yıllık dolgu
Hocam öncelikle video harika olmuş emeğinize sağlık yine bilgilendik. Benim alt kesici dişlerim 4 değil 3 tane ama sonradan çekilme vs değil doğuştan sanırım hiç 32 dişim olmayacak :) bu durum sık yaşanan bir şey mi?
Kesinlikle evet. Bilimsel literatüre göre alt keser diş eksikleri en sık görülen 4. diş eksikliği. Bazı hastalar ömür boyunca bunun farkına bile varmayabiliyor. Hatta doktorlar bile hastalarda atlıyor :) Eksik olmak için güzel bir diş, bazen biz ortodontik tedavilerde alt keser diş bile çekebiliyoruz :) İçiniz rahat olsun, sevgiler ! :)
@@denturla.clinic yanıt için teşekkürler hocam evet eksikliği pek hissedilmiyor ama insan kendi kendine normalde 4 ken niye bende 3 diye sormuyor değil :)
Hocam 3. sınıf öğrencisi olarak alanımıza yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ederim. Bu bilgileri fakültede bile kolay kolay öğrenemiyoruz. Ben de amalgam dolgusu dişini kırmış birisi olarak size katılıyorum.
Merhaba dişiniz kırılınca ne yaptınız yenilettiniz mi acaba benim de kırıldı da biraz tedirginim söktürmek konusunda
Bu kanalın en sevdiği izleyiciler diş hekimliği öğrencileri ❤ Sizlerle daha çok beraber olmayı istiyoruz. Öğrencilere yönelik çok doyurucu içerik planlarımız var. Bol şans ! :)
@@denturla.clinic merhaba amalgam dolgum kırıldı bir parça ve ağzıma acı bir tat geliyor birkaç gündür ama çok etkiler mi sağlığımı söktürene kadar?
Sizi tanıdığım üçün çox məmnun oldum. Çox gözəl danışıq və izah qabiliyyətiniz var. Mənim həkimim olmağınız gözəl olardı. Büdcəm ölkəmdən çıxmağa imkan vermədiyi üçün bu iş alınmaz çox təəsüf ki 🥲
bir diş hekimliği öğrencisi olarak keyifle izledim teşekkürler
lütfen daha çok bu tarz video gelsin bayıldımmm❤
MERHABA CANIM KARDEŞİM BENİM ALLÂH DÂİM RAZI OLSUN SİZDEN İNŞALLÂH AÇIKLAYINIZ VE PAYLAŞIM YAPTINIZ İÇİN İLKEZ DUYDUM BENDEN YOK AMA OLANLARA ALLÂH YARDIM ETSİN İNŞALLÂH YOLUNUZ DÂİM AÇIK OLSUN İNŞALLÂH RÂBBİME EMANET OLUN İNŞALLÂH ÂMİN👏👏👏👏👏😘🤎🩵🤎😘🌹🌹🌹🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤗🤗🤗👋🙋♀️
Güzel video olmuş fakat biraz eksik bilgi ve manuplasyona açık.
Porselen inley -onley tâbi ki güzel fakat tedaviye ulaşım maliyeti hakkında pek bilgi vermemişsiniz.
Ayrıca 200 yıldır yapılan akademik çalışmalar amalgamın zararlı olduğunu ispatlayamıyoirken hastaları daha pahalı cad cam dolgulara yönlendirmek konservatif yaklaşıma ters gibi geliyor.
Siz hatirlamazsınız zamanında kompozit dolgular yeni çıktığında çok pahalıydı ve amalgam yine hedef tahtasına konmuştu.zamanla komp.dolgular ucuzlayinca amalgam dolgu yapma ısrarı ortadan kalktı.
Şimdi ben amalgam dolgu şu anda önermem çünkü hastaya maliyeti kompozit dolgu ile aynı,inley onley de önermem şuan çok pahalı
Çok haklısınız hocam, ben de kendim yeni amalgam dolgular yapmıyorum ama hastaları galeyana getirip zararlı derseniz hastanın korkudan çıkarttırmak istemesi de kaçınılmaz oluyor, ayrıca bu ülkede herkesin Cad cam sistemlerinde restorasyon yaptıracak durumu yok ve ADSM randevuları 15 dk içinde maalesef ki amalgam yapmaya hekimlerimizi zorunlu bırakıyor, halkımız da sisteme tepki göstermek yerine doktora tepki gösteriyor maalesef.
Bir ilave olarak; kompozit dolgular ilk çıktıklarında amalgam ile kıyaslandıklarında koruyuculukları çok çok azdı. Kenar sızıntısı nedeniyle ikincil çürükler oluşuyordu. Amalgam sertleşirken genleştiği için diş dokusu ile daha sıkı bir bağlantı oluşturuyor ve kenar sızıntısı riskini azaltıyordu.
Ya videodan çıkmak istiyorum ama çıkamıyorum.Çok heyecanlı izlemesi❤🤩
Güzel ve bilgilendirici bir video olmuş emeğinize teşekkürler. Umarım o bahsettiğiniz 3D dolgular da yaygınlaşır ve fiyatı halkımız karşılayabilir.
Evet hocam amalgamlı diş kırıldı...
:')
AŞIRI KALİTELİİİ
Amalgam dolgulu dişin yıllar sonra kırılmasının ana nedeni, kanal tedavisi yapılması. Kanal tedavisi yapılan diş, ölü diştir. Kalsiyum desteği almaz. Zamanla kararır ve çürük tahta gibi çıtır çıtır kırılır. Ama kanal tedavisi olmayan amalgam dolgulu diş, beslendigi için sağlam kalır.
Benim tecrubem de buna paralel. Kanal tedavili dişim 8 sene dayandı, normal amalgam dolgulu dişlerim 20-30 senelik
Güzel bilgi verici önemli bir video olmuş
Verdiginiz bu cok degerli bilgiler icin cok tsk ediyor, size saglikli günler diliyorum.
Ağzınıza sağlık Dr. bey ❤