Obsesif Kompulsif Kişilik Bozukluğu Nedir? | KİŞİLİK BOZUKLUKLARI - 10

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 5 жов 2024
  • Kanalımıza katılmak için bu linkten üye olabilirsiniz:
    / @napsikolojibilim
    🔔 ➤Kanalımıza abone olmayı unutmayın: tiny.cc/a7zqpz
    Kanalıma destek olmak için eğitimlerimi satın alabilirsiniz:
    www.udemy.com/...
    Diğer oynatma listelerine de göz atın:
    KİŞİLİK BOZUKLUKLARI: • Paranoid Kişilik Bozuk...
    ÜCRETSİZ TESTLER: • ÜCRETSİZ TESTLER
    HASTALIKLAR: • Yabancı El Sendromu - ...
    Ben Psikolog Nurullah Alınak. ODTÜ Psikoloji mezunuyum.
    Kanalımın ilk odağı Psikoloji üzerine paylaşımlar yapmak, temel konuları daha rahat anlayabilmemiz için kolay okunabilen, anlaşılabilen ve her kesime hitab eden üslubuyla yazılar paylaşmak, videolar derlemek ve başka dillerdeki paylaşımları Türkçe'ye çevirerek sizlere sunmaktır. İkinci planda ise, bilimi takip etmek, güncel bilimsel keşifleri sizlere sunmak ve kişisel gelişimi desteklemek adına içerik üretmektir.
    Instagram: / napsikoloji_
    Twitter hesabım: / nurullahalinak
    Telegram grubumuz: t.me/joinchat/...
    #okb #okkb
    Sayfa adına asla yapmayacağımız şeyler ise; siyasete girmek, isim vererek insanları eleştirmek, tarafgirlik göstermek, bilimsellikten uzak paylaşımlar yapmak.
    Konularımız: Psikoloji, psikoloji haberleri, psikiyatri, sosyoloji, sosyal psikoloji, çocuk psikolojisi, pedagog ve psikolog bakışı, gelişim psikolojisi, evrimsel psikoloji, evrim, biyoloji, mantık, sohbet, muhabbet, podcast, soru-cevap, bilim insanlarının görüşleri, apolitik yaklaşım, genelde Türkiye'yi ilgilendiren konular, istatistikler, deneysel veriler, referanslı deliller, güncel bilgiler ve daha fazlası.
    Her hafta bir veya daha fazla videoyla sizlere en iyi şekilde sunum yapmaya çalışıyoruz.
    Görüşleriniz ve yorumlarınız bizler için çok önemlidir. Videoları desteklemek adına beğenmeyi, paylaşmayı ve yorum yapmayı ihmal etmeyiniz.
    Not: Bu kanalda yer alan hiçbir bilgi tek başına teşhis ve tanı koymak için yeterli değildir, ve bu amaçla da yapılmamıştır. Videolarda bahsi geçen belirtilere sahip olduğunuzu düşünüyorsanız bir uzmana danışmanız gerekmektedir.
    #obsesifkompulsifkişilikbozukluğu #okkb #okb

КОМЕНТАРІ • 99

  • @EczaciErdinc
    @EczaciErdinc 3 роки тому +51

    Tebrik ederim.Harika bir video olmuş. Ben 17-20 yaşlarında OKB nin zirvesini yakalamışım. 20 yıl sonra farkettim. İşin garibi o sıra TIP fakültesi öğrencisiyim.( yıl : 1986-89 ) Yatılı okuyorum . Yani etrafım doktor dolu. Ne ben farkındayım ,ne de başkaları.Videoda anlatılan tüm semptomları yaşadım. Bu hastalık benim tıp fakültesinden ayrılmama, yani derslerimde başarısız olmama sebep oldu. Şimdi bu tür rahatsızlığı olan gençlere mentörlük yapıyorum. Yardımcı oluyorum.

    • @tugrulkuzgun9968
      @tugrulkuzgun9968 2 роки тому +3

      Bende okb mdb hastasıyım üniversiteyi zar zor ite kaka bitirdim meslek hayatımda ise perişan haldeyim siz tıpı bitirebildiniz mi

    • @seyiralemi
      @seyiralemi 2 роки тому

      İyilestiniz mı?

    • @aysu-s4r
      @aysu-s4r Рік тому +1

      15 yaşındayım belkide 2 yıldan çok OKB yaşıyorum ve bunu 4 5 ay oldu anlayalı Aileme söyleyemem söylesem bile inanmazlar yardıma ihtiyacım var, kendimi bu tür videolar izleyerek düzeltmeye çalışıyorum ama galiba tek başıma başaramicam rica etsem bana yardım ede bilirmisiniz lütfen

    • @ByCINAR
      @ByCINAR День тому

      ​@@aysu-s4rhastaneye neden gitmiyorsun? videolarla düzeltemediysen bence pskiyatr ve pskolog desteği aşabilirsin kardeşim.

  • @ahmetakbey2701
    @ahmetakbey2701 3 роки тому +8

    zorlu bir süreç,Allah tüm bu rahatsızlıktan mustarip olanlara acil şifalar versin.zorlantı,nötrleştirme,düşünce kontrol stratejisi veya kaçınma gibi davranışlarda bulunuyorsanız,ilk bunları terketmeli insan.tabi kolay olmuyor,haplar işe yaramıyorsa bilişsel davranışçı terapi çok etkili.buna paranız yoksa prof.hakan türkçapar'ın bilişsel davranışçı terapi temel ilkeler ve uygulama adlı kitabını öneririm.kesinlikle geçen tedavisi olan bir sorun,korkmayın.beyin okadar da akıllı bir organ değil,zihne gelen düşünceye gerçekmiş tepki veriyor.ama uyanık kalınan 16 saatlik bir zaman diliminde zihninize 70.000 adet düşünce geliyor,zihni kontrol etmeye çalışmamalı,eğer düşünceleri durdurmaya,zihne müdahale etmeye kalkarsanız bunun hediyesi psikolojik rahatsızlıklar olur.yapılabilecek en iyi strateji hiçbirşey yapmamaktır.bırakın gelsinler gitsinler.zihin susmaz durmaz,uykuda bile aktiftir.görevi düşünce üretmek.

  • @ilkeraltun525
    @ilkeraltun525 3 роки тому +11

    Bu Hastalık yüzündeN Maddî ve manevi Çökmüş durumdayım... DışardaN Basit gibi gözüküyor ancak çok Zor ve Tehlikeli karışık bir Hastalık __

  • @fasisizmdusmaniagid749
    @fasisizmdusmaniagid749 2 роки тому +4

    Aylarca psikolojik bilgiler edindim, kitaplar okudum, her zaman sevdim bu bilimi.
    Ama ne yaparsam yapayım, bir türlü yenemwdim bu hastalığı, keşke iki kolum ya da iki ayağım kesik olsaydı da bu halde olmasaydım.
    Psikoloji ile ilgili hayallerimi de, hayat planlarımi da geride bıraktım. Bir gün normal insanlar gibi evlenebilme fikirlerini de terk ettim. Hayatın anlamını aramayı da bıraktım, yanlizca dün, tam da dün kabul ettim yenilgiyi.
    Malesef bir gün bir gerçek gördüm, sonra o gerçekte o kadar ilerledim ki
    Artık olmayan gerçeği de gorur oldum bu da acının kendisi olup kalıyor zaten.
    Her zaman kendimi kandırdım sanırım; mesela hiç bir zaman psikolojim tam olarak duzelmiyecek, psikolog olamiyacagim, buluş dediğim fikirlerim hep zırva, acı çekmekten başka bir şey yok.
    Çekici gelmiyor hayatin hiç bir parçası.
    Ne sevmek ne sevilmek mümkün, ne de saygı görmek.
    Ama bazen diyorum"keşke normal bir isnan olsaydım", gerçeği ve dahi artık, olmayan gerçeği görmeseydim. Bunun yanı sıra hastalığın dışında da hayat, dünya görüşüm itibari ile çok boş geliyor bana. İntihar gibi bir seye de cesaretim yok sanırım.
    Bildiğim, bulduğum, zirvaliklarim da öylece kalacaklar hep.
    Hiç bir zaman KEndim gibi garip çocuklar yetiştiremiyecegim, kimseyi sevmeyecek, beni seveni kagredecegim.

    • @natasha7025
      @natasha7025 2 роки тому

      Aynen öyle lütfen pes etme geçecek bunlar:)

    • @natasha7025
      @natasha7025 2 роки тому

      Emin ol bu dönem banada tanıdık geldi, vazgeçmemeye çalış, güçlü kalabilirsin,ben sana inanıyorum ❤️

    • @haticefidan2485
      @haticefidan2485 2 роки тому +1

      ALLAH yar ve yardımcımız olsun . Bende aynı hastalık

  • @furkanay1611
    @furkanay1611 2 роки тому +3

    Sanırım 3 yıl önce kendimi kötü hissettiğim için belli sebeplerden. Devlete psikiyatri desteği almak için gitmiştim. Kadın dinledi ve depresyon belirtirisi gösterdiğim için bana "Selectra" yazmıştı. Bende doktor bana ilaç yazınca en yakın özel psikiyatri kurumundan destek almak için cesaretlenip gittim. Çok sağolsunlar ucuz bir seans miktarıyla anlaştım. İlacımı 2 ay kullandım ve seanslarıma düzenli gittim. Sonra öğrendim ki OKB'yim. Bununla baş etmeyi öğrendim ve yaklaşık bir buçuk yılda kurtuldum. Açıkcası tam kurtuldum değilde fark ettim. Öfke krizleri geçiriyordum sebepsiz insanların dediklerine takıyordum. Her şeyi şahsi algılıyordum ve belli bir ritüelle mastürbasyon yapıyordum. Çok şükür şuan daha iyiyim en azından daha farkındayım her şeyin. Yine arada gereksiz çıkışlarım oluyor ama eskisine göre yine iyiyim. Destek aldığım yer OKB'nin sebebinin Oral dönem eksikliği var demişti. Bana tedavide şeker alıp dilimde döndürmemi ve çekirdek alıp kırıp ağzımda biriktirmemi ve çikolata alıp ağzımda ezmeden emmem gerektiğini söylemişti. Video da daha ileri kişilik bozukluğu olanlar varmış gerçekten dedirtti. Ben bu kadarda değildim. Çok iyi video teşekkürler.

    • @yasyorsakeger1810
      @yasyorsakeger1810 2 роки тому +1

      Oral dönem 0-.1.5yas arası bebeklerde giderilmesi gereken anneyi emme ihtiyacı.Yeteri kadar karsilanmazsa yada (fazlası)1.5 yaşını geçerse ileride o döneme takılı kalınıyor.(saplanti)Yeme bozuklukları (obezite),tirnak yeme,çok konuşma,alkol,sigara bağımlılıkları ortaya çıkabilir .Duygusal olarak sevgide aşırıya kaçabilir/ bencillesebilir/aşırı romantik olabilir.Sevgil ile her türlü zorluğu aşabilir düşüncesinde de olabilir.Daha da aşırıya kaçıp sadist/ mazoşist gibi durumlara da sebep olabilir.

    • @yasyorsakeger1810
      @yasyorsakeger1810 2 роки тому

      Freud/psikoseksüel gelişim kuramı/ 1.dönem/ oral dönem

    • @furkanay1611
      @furkanay1611 2 роки тому

      @@yasyorsakeger1810 Çok şükür alkol ve sigara bağımlılığım olmadı. Nargile bağımlılığı olabilir onu görmezden gelemem. Duygusal olarak dediklerinizin hepsi doğru ve Ortaokula kadar yatağa kaçırma sürekli oluyordu. Teşekkürler ✌🏻

    • @roselover7438
      @roselover7438 Рік тому +1

      Vay bee
      Benimde bazı takıntılarım var ama sebebi neki??? Size tanı koymuşlar oral dönem eksikliği diye bana bunları sebep olan nedir ki

    • @furkanay1611
      @furkanay1611 Рік тому

      @@roselover7438 yani şöyle normal bir insanında takıntıları olabilir bu sorun değil asıl sorun hayatını etkilemesi ve artık seni depresyona sürüklemesi olayı var en azından bende böyle oldu ama bazı Okb olanlar kendilerini böyle kabul etmiş ve tedaviye açık değiller. Ben kendi isteğimle gittim ve tedavi oldum ama tamamen geçmesede farkında oluyorsun en azından.

  • @beyzademir4836
    @beyzademir4836 3 роки тому +5

    Kişilik bozukluklarına sebep olan travmalar hakkında videolar yapar mısınız?

  • @ozgedmr1929
    @ozgedmr1929 2 роки тому +2

    Verdiğiniz örnekler okb nin birsuru çeşidinden 1-2 tanedir. Ve ben de bir okb rahatsizi olarak şunu soyleyebilirim ki iyi ki sizin videonuzu izlememisim ilk başlarda yoksa sadece kaygım artardı. 1-2 örneği detaylıca anlatıp diğer insanların "ama ben böyle değilim ben de diğerlerinden daha büyük bir sorun var" demesine yol acabilirsiniz. Bu yüzden yaptığınız videoyu hasta insanlarin izleyeceğini unutmadan daha iyi bir şekilde yapabilirsiniz.

  • @Simurghh
    @Simurghh 2 роки тому +3

    OKB nin cok alt cesitleri var..sadece hijyen ya da sayi takintisi ya da simetri degil..cok daha zor alt okb cesitleri var onlarida ele alirsaniz cok iyi olur..

  • @georgestance1364
    @georgestance1364 3 роки тому +13

    Kanal hakkında ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama ben bırakmamanızı dilerim içerikleriniz çok hoşuma gidiyor ama genelde takip ettiğim kanallarda bi ben içerik yapıyorum izlenmiyor o zaman bırakayım oluyor böyle düşünmemeniz dileğiyle iyi günler

  • @aynenaynen6149
    @aynenaynen6149 3 роки тому +6

    ben hissetmiyorum düşünemiyorum hayal kuramıyorum sanrılar halisinasyonlar görüyorum

    • @nurcanylmaz4957
      @nurcanylmaz4957 3 роки тому +2

      Destek almalısınız, geçecek merak etmeyin. Bazen aklımız bize oyun oynar ancak geçecek. Tavsiye edilen filmi izleyin, yıllar önce kaldırım sayarken bu filmi izlemiştim küçüktüm farkındalığımı sağladı, başkaları da böyle olabiliyor demek ki demiştim. Konfor alanından çıkış çözümü. Meşgul edin kendinizi yürüyüş yapın beden çalışsın düşünce azalır. Bu video çok faydalı çocuk ve gençler için umarım farkındalık sağlar. Teşekkürler

  • @henrykrinkle9404
    @henrykrinkle9404 3 роки тому +4

    Tek çözümü ölmek gibi geliyor özellikle bu obsesyon ilişkilerde oluyorsa keşke sağlıklı güçlü bir mentaliteye sahip olsaydım

  • @nurgulkoc4964
    @nurgulkoc4964 11 місяців тому

    benim etrafımda gözlemlediğim bir şey var; takıntılı davranışlar işi gücü az ve yalnız yaşayan insanlarda daha fazla oluyor. kesinlikle okkb'li değiller ama daha fazla uğraşları varken temizlik takıntısı olmayan kişiler uğraşları azaldıkça temizlik yapmaya başlıyor sonra buna takıntılı hale geliyorlar. Örneğin çocukları büyümüş kendisi işinden emekli olmuş bir insan bu tür ufak tefek takıntılar geliştiriyor.

  • @hhevethaklsn8810
    @hhevethaklsn8810 3 роки тому +5

    Gerçekten harika bir seri oldu 👏👏😊

  • @mustafaersoy6063
    @mustafaersoy6063 3 роки тому +6

    Gösterdiğiniz film görüntüleri okb ye sahip olan insanların yapacağı şeylerdir, okkb ye sahip olan kişilerin değil. Bir çaya şeker koyarken üç kaşık kullanmak okb ye girer mesela ama siz okkb gibi anlatmışsınız, bence yanlış.

  • @Нони16
    @Нони16 3 роки тому +6

    Abi korku nasıl yenilir diye bi video yapsana. Ben çok korkuyorum her şeyden. Evde yalnızken bi ses geliyor televizyonu falan kapatıyorum nerden geliyor diye dinlemek için, evin her yerine bi sopa bir bıçak var. Hiç bir şeye güvenim yok insanlarada, birde mesela bir nesneyi bir yaratıka benzetirim korkmamak için onu bozarım, ve ya üstünü fln kapatırım ama sonra korku gelir bana, "ben onu kapattım diye bana zarar verirse" diye korkuyorum, oyuncakar falanda ola bilir bu

    • @NAPsikolojiBilim
      @NAPsikolojiBilim  3 роки тому

      Bu videoyla değil de, imkanın varsa bir uzmana danış derim :)

    • @Нони16
      @Нони16 3 роки тому

      @@NAPsikolojiBilim 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️malesef. Ama teşekkür ederim✌

    • @EczaciErdinc
      @EczaciErdinc 3 роки тому +1

      Bende de ivedi olarak pisikiyatrise gidin.

    • @Нони16
      @Нони16 3 роки тому +1

      @@EczaciErdinc teşekkür ederim ama o imkan yok. Birinci kendi ülkemden farklı bir yerdeyim, ve dil falan bilmiyorum ikincisi ise hem para hem yaşayış. Umarım anlamışsınızdır yine de teşekkürler

    • @EczaciErdinc
      @EczaciErdinc 3 роки тому +1

      @@Нони16 benim anlamam önemli değil. Senin tedavi olman önemli kardeşim. Rabbim şifa versin.

  • @slascolakoglu5633
    @slascolakoglu5633 11 місяців тому +1

    Abi selam. Nasılsın? Ben Sıla. 18 yaşında üni 1.sııf öğrencesiyim. Seni daha yeni keşfettim. Bende OKB var. Pandemide yani 2-3 yıl önce fark ettim ama ortaokul zamanalarımdan beri varmış meğersem. Aynı zamanda ben de dermatofaji var. 6-7sınıftn beri. Parmaklarımdaki eklem yerlerimde var. Bunu bi yandan durdurmak istiyorum çünkü annem çok üzülüyor ve bazen görünüşü dolayasıyla üzülüyorum ama aynı zamanda beni çok rahatlıyor. Günlük hayatımda çevremde insan olmadığı zaman full elim ağzımda. Sürekli. Ders çalışırken, bir şeyler izlerken hatta bazen ellerim temizse banyoda bile. Az önce de dediğim gibi beni rahatlıyor. Günlük hayatımda da sık sık yaptığım için fark etmiyorum bile elimi. Ama bazı zamanaalr oluyor ki saatlerce hiç bir şey yapmadan sadece öylece elimi yiyomuşum. Resmen dalıyorum. Fark edince de bir bakıyorum ellerim kanıyor. Ve gece yatmadan önce mutlaka ellerimi yerim. O KIRIŞIKLIĞI HEP DZELMEK İSTERİM. Ama sabah kalkınca ellerim acı içinde uyanabiliyorum eğer yatmadan önce çok yersem. Normal ve az yersem bazı parmaklarım acıyor. Neyse. İşte böyle. Ve evet annem hayatımda sadece 1 kere beni psikoloğa götürdü o kadar. Bu OKB ve dermatofoji için hiç doktora gitmedim diyebilirim. İnternetten araştırdığıma göre tedavi ilaç falan da yok. ilaç olarak genel şeyler . Özel bir şey yoktu. En son 1-1.5 yıl önce tekrardan bakmıştım nete. Sonra bi daha da bakmadım. YKS da gelmişti ve daha fazla psikolojim bozulsun istememiştim .Ama şimdi yine böyle şeyleri araştırmaya başladım. Bununla ilgili bilgilendirici video da yapabilir misin?

  • @sagejudith
    @sagejudith Рік тому +1

    Okkb'de baştaki film klibindeki yaşananların yaşanmadığını söyleyebilirim sadece ne gerekse onu yapmak istedim, bir kurala uymak değil, biraz göz kararı gibi, kendi çarpık mantık sistemim gibi
    Hiç sayarak bir şey yapmadım mesela, sadece "ne yetiyorsa ona sahip ol" gibi düşünürüm çoğu zaman

  • @fatimaalaskarova7625
    @fatimaalaskarova7625 2 роки тому

    Ve bele yasamaq heqiqeten cetindi bezen çin isgencesi kimi gelir .Etrafdakilar bunu hecvaxd basa dusmurler . Video maraqli idi sagolun 👌

  • @mevludecelik9749
    @mevludecelik9749 3 роки тому +3

    Çok güzel olmuş ellerinize sağlık devami gelsin lütfen dört gözle bekliyorumm yeni videoları 🤗

  • @life_story8060
    @life_story8060 3 роки тому +2

    Çok güzel bir anlatım 👍👋👋

  • @klarjaq
    @klarjaq 3 роки тому +8

    Nikola Tesla'da da varmış, daha ilgimi çekti.

    • @ahmetakbey2701
      @ahmetakbey2701 3 роки тому +3

      birçok düşünür ve bilim insanlarında da var doğrudur.bundan 2.000 yıl önce yaşamış(m.s 50-m.s 130)yunan stoacı filozof epiktetos dayı'mın da dediği gibi:olağanüstü olan tüm insanlar melankoliktir.yani nevrotik olmak herzaman kötü demek değildir.örneğin insanı mucit yapar,çok büyük müzisyen,felsefeci veyahut ressam yapar.ressam van gogh'un kulağını kesmesi de ilginç bir hikaye barındırır.ilgilenenler google amcamdan bakabilirler.

    • @klarjaq
      @klarjaq 3 роки тому +4

      @@ahmetakbey2701 evet kulağını kestiğini duymuştum. Zekanın da yan etkileri var. Nikola Tesla'yı çok sevdiğim için ayrı ilgimi çekmişti.

    • @ahmetakbey2701
      @ahmetakbey2701 3 роки тому +3

      @@klarjaqzekanın yan etkileri evet,avantaj gibi görünen herşeyin sanırım bir de dezavantajı var👍

    • @klarjaq
      @klarjaq 3 роки тому +3

      @@ahmetakbey2701 Kesinlikle. Herkes zeki olmak ister ama onun getirisi olan dezavantajların üstesinden gelemez ya da onu bile düşünemez.

    • @EczaciErdinc
      @EczaciErdinc 3 роки тому +4

      OKB başarılı bir çok insanın ortak özelliği.Başarıdan ne anladığınızda önemli tabi.

  • @mehmetylmaz_TR
    @mehmetylmaz_TR 10 місяців тому

    Emeğinize sağlık. Benim kardeşim namazda iken çok takılıyor. Sürekli duruyor. Tekbir getirip Namaza başlayamıyor. Abdest alırken de suya dokunuyor defalarca. Veya bekliyor.

  • @elmarismayilzade4995
    @elmarismayilzade4995 3 роки тому +2

    Muhteşem seri oldu👍

  • @tolgahaznedar5577
    @tolgahaznedar5577 3 роки тому +1

    Sabah kalkınca; hergün evi sürüyorum bunu yapmayınca huzursuz oluyorum.

  • @mihriban7237
    @mihriban7237 3 роки тому +3

    Bu hastalık masumlar apartmanı dizisini aklıma getirdi

  • @erhanyildirimm
    @erhanyildirimm 3 роки тому +1

    Aslında düşündüm de bu hastalığı şikayet etmek yerine fırsata çevirebiliriz

  • @sevnur1477
    @sevnur1477 2 роки тому +4

    Okkb bu değil ki mükemmelliyetçilik. Neden okb yi okkb nin altında gösterdiniz ya böyle bişey olamaz

  • @Wolf17-jk5oh
    @Wolf17-jk5oh 5 місяців тому

    İzzet güllü nün videolarını izleyin tek çare İzzet güllü siz hasta değilsiniz

  • @gonulalinak4534
    @gonulalinak4534 3 роки тому +3

    Tebrikler 👍🤗

  • @NAPsikolojiBilim
    @NAPsikolojiBilim  3 роки тому +1

    11:37'deki gibi yapan var mı :)

    • @ahmetakbey2701
      @ahmetakbey2701 3 роки тому

      tekrarlayıcı davranışlar yani zorlantıya şu an sahip değilim ama 5 yıl önce vardı hoca.patoloji sayılabilecek durumlar.şimdi dsm deki tanı kriterlerine göre 8 de 0(sıfır)

    • @gayegaliba
      @gayegaliba 3 роки тому

      Yok çok şükür

  • @rohollahahmadi413
    @rohollahahmadi413 2 роки тому

    Galiba bende bu grupta yer alıyorum ama rahatsız değilim. Bu şekilde devam edebilirim . Bir noktaya kadar iyi bence

  • @farizakberov5536
    @farizakberov5536 3 роки тому +1

    Super bir seri olduu

  • @serkurdo9591
    @serkurdo9591 3 роки тому

    tu l'as dit très bien frère❤️

  • @fuatsimav7846
    @fuatsimav7846 3 роки тому +3

    Hocam gece yatarken kapıları ve modemi kontrol ediyorum neredeyse tanıdık yerlere gidince hep aynı yere oturuyorum önem verdiğim değer yargıları konusunda aykırı davranış fark ettiğim zaman öyle bir kızıyorum ki tutana aşk olsun kendime totem olarak seçtiğim yapmadan duramadigim davranışlarım var acaba bir öneriniz olur mu?

    • @humanistkedi6412
      @humanistkedi6412 2 роки тому

      Aynilari bir ablamda var.okb teshisi konuldu.bir uzmana gidin bence

  • @dbccl2082
    @dbccl2082 2 роки тому +1

    Bende defterimi yazdığım şeyleri begenmeyip tekrar tekrar yazıyorım. Akşamları uyandığımda kesinlikle her zaman saate bakıyorum..Akşamları dışarı bakma isteğim oluyor. Bir şeyi yaptığımda içimden ailem ölecek gibi şeyler düşünüp tekrar yapıyorum. Bunlar da okb mi?

  • @RedRock104
    @RedRock104 3 роки тому +1

    Ben buradayım.

  • @deepseababyyyy
    @deepseababyyyy 2 роки тому

    okb ile okkb aynı değil ki ikisini de karıştırıp çorba etmişsiniz

  • @gokhankacar3696
    @gokhankacar3696 3 роки тому +1

    Tebrikler

  • @mine-gw2xt
    @mine-gw2xt 2 роки тому

    Anskiyete benziyor mu peki? Bende kontrol etme ihtiyacım oluyor

  • @rafetmelihozulker8313
    @rafetmelihozulker8313 9 місяців тому

    Hocam anksiyete ve panik bozukluğunu güzel bi şekilde işlemiş film önerin var mı

  • @sudenaztufan4667
    @sudenaztufan4667 3 роки тому +2

    Merak ediyorum da psikolog mu yoksa psikiyatrist misiniz ?
    Bu arada kanalı yeni keşfettim çok beğenerek takip ediyorum oldukça başarılısınız tebrikler 😍

    • @NAPsikolojiBilim
      @NAPsikolojiBilim  3 роки тому +2

      Psikolog :)

    • @mehmetcaloglu9409
      @mehmetcaloglu9409 2 роки тому

      @@NAPsikolojiBilim pskiyatri doktorum, obk tedavisi için favrern ilacı verdi,yinede ek olarak psikolog dan terapi görmemin faydası olur mu ?

  • @roselover7438
    @roselover7438 Рік тому

    Benim burdaki gibi çok takıntım yok ama ellerimi sürekli yıkamak istiyorum yıkayınca rahatlıyorum yük kalkmış gibi
    Mesela kapılar açık olunca kaygılanıyorum kendimi güvende hissetmiyorum
    Kafede otururken şekerlikler masanın ortasında değil de kenarda en uçta olması gerek benim için
    Sizce sebebi nedir?? Video daki gibi sürekli musluğu kontrol etmiyırum ama geçmişteki erkek arkadaşıma tkaıntı yapmıştım neden ben neden neden diyerek

  • @gayegaliba
    @gayegaliba 3 роки тому +3

    Ben rutinlerimi çok kontrol ediyorum bu da takıntı mı planlarımı falan çok rahatsız oluyorum zaten orda yazanları biliyorum 1 kere baksam gün içinde yeter

    • @ahmetakbey2701
      @ahmetakbey2701 3 роки тому

      takıntı olabilmesi için önemli bir zamanını işgal etmeli gaye,gün içi işlevselliğini bozmalı,çok zamanını almıyordur umarım kontrollerin.

    • @gayegaliba
      @gayegaliba 3 роки тому +2

      @@ahmetakbey2701 yok aslında çok zaman almıyor sadece sürekli aklımdalar sınav stresinden olsa gerek

    • @ahmetakbey2701
      @ahmetakbey2701 3 роки тому +1

      @@gayegaliba anladım.dediğine göre ozaman dönemsel bir durum sadece.bir miktar stres de iyidir ve gereklidir de zaten,seni hayatta tutar🙂patolojik düzeyde olmadığını düşünüyorum.sınavların bitmesine de az kaldı zaten,mutlu sonu düşün🤚

    • @gayegaliba
      @gayegaliba 3 роки тому +1

      @@ahmetakbey2701 teşekkürler

    • @ahmetakbey2701
      @ahmetakbey2701 3 роки тому +1

      @@gayegaliba rica ederim sınavlarda başarılar👍

  • @m1temai532
    @m1temai532 2 роки тому

    bu okb ama okkb degil ikisi farkli seyler?

  • @tarikkaya3821
    @tarikkaya3821 3 роки тому +1

    Boş yapmayın yeter ya hepsini yazdım içindeler mesela kkişilik bozukluğu olsa ben şuan şuana kadar hala rahatım çünkü varlar sen anlattığın kişi eğitim almamış kişiler

  • @volkanozkoc6339
    @volkanozkoc6339 2 роки тому

    Muthis Gercekten kismen beni tarif ettiniz

  • @nurayemiraslanova8780
    @nurayemiraslanova8780 2 роки тому

    Çok güzel bir video olmuş🤍 ,bir şey bilmek isterim ,bu dizideki takıntılı davranışlar OKB ni daha çok anlatmıyormu ?

    • @NAPsikolojiBilim
      @NAPsikolojiBilim  2 роки тому

      Evet :) ama örnek film vs bulamadım.

    • @nurayemiraslanova8780
      @nurayemiraslanova8780 2 роки тому

      @@NAPsikolojiBilim anladım hocam ,soruma cevap verdiyiniz için teşekkür ederim

  • @berkangirit
    @berkangirit 3 роки тому +1

    Teşekkür ederim artık benimde OKB’m var 😂

    • @ahmetakbey2701
      @ahmetakbey2701 3 роки тому +1

      hayırlı mı olsun demeliyiz Allah korusun mu demeliyiz berkan🙂ama varsa da geçici durumlar ya,sıkıntı belki de şifadır asla bilmiyoruz,bilemeyeceğiz.hiçbirşey iyi veya kötü değildir,bu etiketlemeler sadece bizim yorumumuz.

  • @ferihasagir4579
    @ferihasagir4579 2 роки тому

    No

  • @furkancetiner4494
    @furkancetiner4494 2 роки тому

    Bu tip kanalar desteklenmeli