Merhaba, Kalibrasyon işlemi çok başka bir mefhumdur. Bu tür cihazlar yapıları itibarıyla kalibre edilemez. Aynı suya bile soksanız her seferinde küçük farklar okuyabilir. Ancak doğru ölçüp ölçmediğini anlamak için "doğrulama sıvısı" kullanabilirsiniz. Gerçek bir saf suyu TDS değeri "0" olur. TDS değeri sıfır olan bir saf su satın alırsanız kendi cihazınızı da içine daldırdığınızda "0" ı görüyorsanız ölçümün doğru olduğuna kanaat getirebilirsiniz. Bunun dışında aklıma pratik bir çözüm gelmiyor.
Hocam Selamlar,istanbul da hamidiye suyu ölçtüm,50 60 arası bir değer çıktı,istanbulun en yuksek tepesi Aydos da dağın başında doğal bir kaynaktan çıkan suyu ölçtüm 34 çıktı az çıkması mı iyi, yoksa diğeri mi ?
Merhaba, aslında TDS değerinin 100 ile 250 arasında olması tavsiye edilir. Ancak sınır değer max 500 dür. Mın değer hakkında bilgi yok. Fakat 0 a ne kadar yakınsa o kadar tatlı su oluyor. Burada başka bir etken ise 0 a yaklaştıkça su içinde mineral olmuyor. Bu durum sağlık açısından iyi değil. Sonuç olarak 50 ila 150 arasındaki suların kalitesi bana göre ayni. Ilaveten PH değerinde bakmak lazım.
Taner bey çok teşekkürler doğru düzgün bilgilendirici bir video ve anlatım olmuş emeğinize sağlık diliyorum.Bir sorum olacak.Bende reverse osmosis bir aritma var piyasa da çok ünlü bir marka güzel de değerler veriyor.Filtreleri bitti geçen gittim dışardan çok bilinen yerden aldım taktım.Tds metre ile ölçüm yapıyorum artımadan çıkan sudan ama her aldığım örnekte çok abartılı farklı değerler çıkıyor.Başka yerlerde deniyorum asla şaşmıyor çeşmeden , komşunun arıtmasından gibi hep aynı değerler çıkıyor.Benim arıtmada ise önce dolduruyorum bardağı daldırıyorum 300 çıkıyor sonra atıyorum tekrar dolduruyorum hemen akabinde bu sefer 90 çıkıyor tekrar yapıyorum 60 çıkıyor sonra tekrar 180 , 250 ,120 ... gibi saçma sapan stabil olmayan sonuçlar veriyor.Bir bilginiz var mıdır ? Bu çıkan suyu içebilir miyiz. Not: 300 ün üzerinde bi değer çıkmadı şükür neyse ki ..
Beğenerek kanalıma gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. Yeni takılan filtrelerde bu tür dalagalanma olur. Çünkü özellikle Aktif karbon yada coconat filtrenin içinden gelen tortular olabilir. Filtre yedeklerinin kullanma kılavuzunda kaç litre sonra suyun stabil aktığı yazıyor. Bazı meşhur markalarda bu miktar 50 litredir. Sonra suyun stabil aktığı gözlemleyebilirsiniz. Kılavuzlara bakın. Atlas filtreler böyle. Yada dünyaca ünlü Life Flo böyle. Siz hangi markayı kimden aldınız tabi buda önemli. Piyasada kalitesiz uzak doğu malları da var iyisi de var.
Hızlı cevap ve aydınlatıcı bilgi için tekrar teşekkür ederim.Evet daha 2 gün önce taktırdım.Karaköyün hemen girişinde solda necati bey caddesinde su artıma dükkanları var sıra sıra, hemen hepsi aynı ürünleri satıyor.Ben Ters osmos için çin malı vontron membran aldım diğerleri de standart filtreler ( mineral ve carbon filtreleri) toplam 5 filtre.Vontron un kendi orjinal sayfasından da karekod altındaki seri numarasını girerek ürünün doğruluğunu kontrol ettim tüm seri no'lar doğru çıkıyor orjinal ürün.Toplam 180 tl para ödedim hepsine ihlas gelse 400 tl alacaktı tüm filtrelere bunu istemedim.Değiştirdikten sonra tanktaki suyu en az 3,4 defa doldurup boşalttım ama anladığım kadarıyla bi süre daha beklemem gerekecek.Zaten gelen su çok kabarcıklı ...
Taner bey tekrar selamlar.Çok zaman oldu kullanıyoruz kaç defa boşalttım doldurdum ama artımadan çıkan değer 200-215 civarlarına geldi.Şebekeden çıkan değer 185 stabil.Satıcıya durumu bildirdim.Çok şaşırdı sisteme şebeke suyu karışıyor muhtemelen dedi.Ben bağlantıları ve akış yönlerine göre filtreleri tek tek ve çok dikkatli takmıştım gerçi (eski çıkardıklarıma bakarak).Satıcı ile görüntülü görüşme ile sorunu inşallah çözeriz. Sisteme şebeke suyu karışabilir mi gerçekten anlayamadım.
@@Aya_sofya merhaba evet çok ilginç. Sanki arıtıcı devrede değil gibi bir durum. Arıtıcı şebekeye bağlandığında su birinden girer diğerine geçer sonuçta tankta toplanır, tanktan çıkar kendi musluğuna gelir. Bağlantı yönleri de tüplerin üzerinde zaten oklarla işaretli. nasıl ters takılacak. Cihazı kucaklayıp firmaya götürmek gerek. isterseniz WhatsApp üzerinden canlı görüşme ile sorunu çözeceğinizi düşünüyorum. Reçine, karbon, tortu tutucuda yön önemli değil. Sadece membranlarda yön işareti var ve önemli. Açıcası bende çok merak ettim.
Videonun sonunda bahsedilen Gıda Güvenliği Hareketi araştırmasına güvenebilirsiniz. Ben bizzat firmalara tek tek yazıp yıllık denetim analiz raporlarını istedim. Buraya dikkat, aylık denetim analizleri daha sık yapılır ama detaylı değildir. Bu raporlarını gönderen firmalar arasında Buzdağı, Fuska markalarını hatırlıyorum. O dönem baktığımda en iyi su Fuska'ydı bu rapora göre. Ama ben aldığım sonuçlarda Buzdağı için bir miktar daha iyi olduğu bilgisini gönderdim. Bazı zararlı kimyasalları hiç içermiyordu, Fuska tehlikeli olmayan seviyede de olsa biraz içeriyordu. Bu bilgiye göre de sitedeki raporu bir süre sonra güncellediklerini gördüm ve böylece yaptıkları çalışmanın gerçekten şeffaf ve tarafsız olduğunu, insanları bilinçlendirmek dışında bir amaç gütmediğini teyit etmiş oldum. Buzdağı artık en iyi su bu sıralamaya göre. Ama bu çalışma her yıl güncellenmeli ki geçerliliğini korusun. Kaynaklar yıldan yıla değişebilir. Saka, Damla, gibi birçok marka bu raporu göndermedi. Hatta Damla defalarca mevzuatı iletip yıllık raporu gönderin dememe rağmen beni salak yerine koymaya çalışarak şişenin üstünde zaten bulunan aylık denetim izleme raporlarını gönderdi. BİMER'e yazdım (ö dönem CİMER yoktu) firmaların raporlarını istedim, ne gariptir ki ticari bilgidir dendi ve paylaşılmadı. Halk sağlığı?? Tek yol firmalara sormaktır. Raporunu paylaşmayan firmanın suyunu kesinlikle içmeyin. O günden beri evimde Buzdağı kullanıyorum. Siz de benim gibi deneyip bu sonuçları teyit edebilirsiniz. Buzdağı ile asla bir ticari bağım yok.
Bu linkde ilk sıralarda olan sular en güvenilir sulardır. docs.google.com/spreadsheets/d/1q5eN26CIbrrFkA--tdHqQpbpFNgeNfMMGTWOhKvdjKU/edit#gid=1224251629
@@Taner-Aydın O cihazı almak ile almamak arasında kaldım.Bu benim sağlığım açısından önemliyse alabilirim.Tansiyon aleti gibi.Görüşünüz alınız mı acaba ?
@@downforce4578 evet faydalı bir cihazdır. evinizde arıtma cihazınız var ise filtrelerin dolduğunu ve değişim zamanı gelip gelmediğini de anlayabilirsiniz. Xiaomi, fiyatı nedir?
Dunya saglik örgütünün yayınladığı degerlere göre ust seviye olarak soylim 120-180 arası insan sağlığına zararlı. 180 ve üzeri içilemez diye yazıyor. Lutfen bilgi paylaşmadan once iyi araştırınız.
T.C. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü yayınlarından Prof Dr. Çağatay Güler Bey'in ekteki yazısında( linke tıklarsanız PDF dokümanına ulaşabilirsiniz. sbu.saglik.gov.tr/Ekutuphane/kitaplar/css43.pdf) sayfa 51 videomda anlattığım bilgilerin bir kısmının kaynağı dır. Ayrıca Videonun açıklamalar kısmında gösterdiğim kaynaklardan da videoda anlatmaya çalıştığım bilgilere ulaşabilirsiniz... Ayrıca Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün aşağıdaki dokümanından da TDS miktarının aslında içme suları için çok önemli bir kriter olmadığını bakteriyolojik ve kimyasal analizler yapılmasının doğru olduğunu video da özellikle bu detayı anlatmaya çalışıyorum. Anlamadıysanız lütfen tekrar seyrediniz. Buyrun kaynak budur:(hsgm.saglik.gov.tr/depo/birimler/cevre-sagligi/1-su-guvenligi/Kitaplar/Icme_Sulari_Rehber_Kitabi.pdf) Bu yayınlara bakmaya üşenirseniz video da Ankara içme suyunun TDS miktarının 345 olduğunu söylüyorum. Demek ki Ankara Belediyesinin vatandaşlara verdiği bu su ile normal koşullarda herkesin zehirlenmesi gerekirdi. ASKİ yaz ayları ile sanırım Kızılırmakdan gelen suyu keserek Bolu tarafından getireceği suyu Ankara'ya vermeye başladı ki su TDS miktarı 135 e düştü. Ama sizdeki bilgiye göre bu değer bile kesinlikle içilmesi uygun olmayan bir değer. Ayrıca bunlarda yeterli değil ise bir çok marka suyun TDS değeri 120 üzerinde yani sizin bilgi kaynağınıza göre insan sağlığına zararlı. Videonun 5.20 inci dakikasında Türkiye'nin en kaliteli sularından bir tanesi olan Niksar Ayvazı ölçtük ve 178 çıktı. Eeee bu su WHO ya göre insan sağlığına zararlı mı?! .. ÖZET: Verdiğiniz bilgi yanlış. Lütfen bu bilgiyi edindiğiniz kaynağınızı paylaşınız ki herkes öğrensin. Eğer vereceğiniz kaynakta sizin dediğiniz bilgiler var ise bu kaynağın doğruluğunu araştıralım. ***Bu arada su arıtıcısı üreten özellikler RO üreten bazı firmalar sizin dediğinizi başka yoldan devamlı diyor. Millet şebeke suyu içmesin yada satın alma kaynak suyu kullanmasın diye***
@Chomo Lokko dünya sağlık örgütü kadar kafana taş düşsün. covidd'de onların ne mal olduğunu gördük. hayal dünyasında fantazi arayan dsö'nün peşinden gitsin..
Plastikden kontamine olmasına olurda kaç yılda ne kadar birim olur bilnimez. Videodaki gibi piyasadan saf su diye aldığımız su maalesef saf su değil. Videodaki ölçümden bunu anlıyoruz.
Nestle suların içinde ne olduğunu anlayamadığım bazı pis maddeler gördük. ama uzun müddet bilmeden içtik. şişeleri ışığa tutup iyice bakın, şişeyi sallayıp içine bakın. yoksa benim gibi mideniz hasta olur. maalesef ülkede denetim yok.
Çok güzel ve bilgilendirici olmuş . Emeğinize sağlık . Keşke hazır bakarken birde Ph değerlerinide görmüş olsaydık .
Beğeni için çok teşekkür ederim. Bu videoda PH bilgilerini verdim. Sağlıcakla kalın
ua-cam.com/video/W2cCmzCilKs/v-deo.html
Elinize sağlık, diğer videolarınız gibi yine detaylı ve bilgilendirici bir video olmuş.
Beğeni ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
yenimahalle 120 çıktı sizin su çok kireçli
Siz deyince bende ölçümü tekrar yaptım. 160 a düşmüş. Su kalitesi çok yükselmiş.
Ben bu cihazdan aldım. Karavanda gittiğim yerlerdeki suyun sertliğini ölçerek içmede kullanabilir miyim acaba? Teşekkür ederim.
@@gooler3061 içmede kullanamazsınız. Ancak diğer temizlik v.s işlerinde düşük iletkenlik olan sular kullanılabilir.
@@Taner-Aydın Çok teşekkür ederim.
Hocam cihazı nasıl kalibre yapacağız doğru ölçütümüzden nasıl emin olabiliriz.
Teşekkürler
Merhaba, Kalibrasyon işlemi çok başka bir mefhumdur. Bu tür cihazlar yapıları itibarıyla kalibre edilemez. Aynı suya bile soksanız her seferinde küçük farklar okuyabilir. Ancak doğru ölçüp ölçmediğini anlamak için "doğrulama sıvısı" kullanabilirsiniz. Gerçek bir saf suyu TDS değeri "0" olur. TDS değeri sıfır olan bir saf su satın alırsanız kendi cihazınızı da içine daldırdığınızda "0" ı görüyorsanız ölçümün doğru olduğuna kanaat getirebilirsiniz. Bunun dışında aklıma pratik bir çözüm gelmiyor.
Hocam Selamlar,istanbul da hamidiye suyu ölçtüm,50 60 arası bir değer çıktı,istanbulun en yuksek tepesi Aydos da dağın başında doğal bir kaynaktan çıkan suyu ölçtüm 34 çıktı az çıkması mı iyi, yoksa diğeri mi ?
Merhaba, aslında TDS değerinin 100 ile 250 arasında olması tavsiye edilir. Ancak sınır değer max 500 dür. Mın değer hakkında bilgi yok. Fakat 0 a ne kadar yakınsa o kadar tatlı su oluyor. Burada başka bir etken ise 0 a yaklaştıkça su içinde mineral olmuyor. Bu durum sağlık açısından iyi değil. Sonuç olarak 50 ila 150 arasındaki suların kalitesi bana göre ayni. Ilaveten PH değerinde bakmak lazım.
Taner bey çok teşekkürler doğru düzgün bilgilendirici bir video ve anlatım olmuş emeğinize sağlık diliyorum.Bir sorum olacak.Bende reverse osmosis bir aritma var piyasa da çok ünlü bir marka güzel de değerler veriyor.Filtreleri bitti geçen gittim dışardan çok bilinen yerden aldım taktım.Tds metre ile ölçüm yapıyorum artımadan çıkan sudan ama her aldığım örnekte çok abartılı farklı değerler çıkıyor.Başka yerlerde deniyorum asla şaşmıyor çeşmeden , komşunun arıtmasından gibi hep aynı değerler çıkıyor.Benim arıtmada ise önce dolduruyorum bardağı daldırıyorum 300 çıkıyor sonra atıyorum tekrar dolduruyorum hemen akabinde bu sefer 90 çıkıyor tekrar yapıyorum 60 çıkıyor sonra tekrar 180 , 250 ,120 ... gibi saçma sapan stabil olmayan sonuçlar veriyor.Bir bilginiz var mıdır ? Bu çıkan suyu içebilir miyiz. Not: 300 ün üzerinde bi değer çıkmadı şükür neyse ki ..
Beğenerek kanalıma gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. Yeni takılan filtrelerde bu tür dalagalanma olur. Çünkü özellikle Aktif karbon yada coconat filtrenin içinden gelen tortular olabilir. Filtre yedeklerinin kullanma kılavuzunda kaç litre sonra suyun stabil aktığı yazıyor. Bazı meşhur markalarda bu miktar 50 litredir. Sonra suyun stabil aktığı gözlemleyebilirsiniz. Kılavuzlara bakın. Atlas filtreler böyle. Yada dünyaca ünlü Life Flo böyle. Siz hangi markayı kimden aldınız tabi buda önemli. Piyasada kalitesiz uzak doğu malları da var iyisi de var.
Hızlı cevap ve aydınlatıcı bilgi için tekrar teşekkür ederim.Evet daha 2 gün önce taktırdım.Karaköyün hemen girişinde solda necati bey caddesinde su artıma dükkanları var sıra sıra, hemen hepsi aynı ürünleri satıyor.Ben Ters osmos için çin malı vontron membran aldım diğerleri de standart filtreler ( mineral ve carbon filtreleri) toplam 5 filtre.Vontron un kendi orjinal sayfasından da karekod altındaki seri numarasını girerek ürünün doğruluğunu kontrol ettim tüm seri no'lar doğru çıkıyor orjinal ürün.Toplam 180 tl para ödedim hepsine ihlas gelse 400 tl alacaktı tüm filtrelere bunu istemedim.Değiştirdikten sonra tanktaki suyu en az 3,4 defa doldurup boşalttım ama anladığım kadarıyla bi süre daha beklemem gerekecek.Zaten gelen su çok kabarcıklı ...
@@Aya_sofya evet yaklaşık 2 damacanadan sonraki suyun düzgün çıkmasını beklerim. O zaman yine ölçersiniz.
Taner bey tekrar selamlar.Çok zaman oldu kullanıyoruz kaç defa boşalttım doldurdum ama artımadan çıkan değer 200-215 civarlarına geldi.Şebekeden çıkan değer 185 stabil.Satıcıya durumu bildirdim.Çok şaşırdı sisteme şebeke suyu karışıyor muhtemelen dedi.Ben bağlantıları ve akış yönlerine göre filtreleri tek tek ve çok dikkatli takmıştım gerçi (eski çıkardıklarıma bakarak).Satıcı ile görüntülü görüşme ile sorunu inşallah çözeriz.
Sisteme şebeke suyu karışabilir mi gerçekten anlayamadım.
@@Aya_sofya merhaba evet çok ilginç. Sanki arıtıcı devrede değil gibi bir durum. Arıtıcı şebekeye bağlandığında su birinden girer diğerine geçer sonuçta tankta toplanır, tanktan çıkar kendi musluğuna gelir. Bağlantı yönleri de tüplerin üzerinde zaten oklarla işaretli. nasıl ters takılacak. Cihazı kucaklayıp firmaya götürmek gerek. isterseniz WhatsApp üzerinden canlı görüşme ile sorunu çözeceğinizi düşünüyorum. Reçine, karbon, tortu tutucuda yön önemli değil. Sadece membranlarda yön işareti var ve önemli. Açıcası bende çok merak ettim.
Videonun sonunda bahsedilen Gıda Güvenliği Hareketi araştırmasına güvenebilirsiniz. Ben bizzat firmalara tek tek yazıp yıllık denetim analiz raporlarını istedim. Buraya dikkat, aylık denetim analizleri daha sık yapılır ama detaylı değildir.
Bu raporlarını gönderen firmalar arasında Buzdağı, Fuska markalarını hatırlıyorum. O dönem baktığımda en iyi su Fuska'ydı bu rapora göre. Ama ben aldığım sonuçlarda Buzdağı için bir miktar daha iyi olduğu bilgisini gönderdim. Bazı zararlı kimyasalları hiç içermiyordu, Fuska tehlikeli olmayan seviyede de olsa biraz içeriyordu. Bu bilgiye göre de sitedeki raporu bir süre sonra güncellediklerini gördüm ve böylece yaptıkları çalışmanın gerçekten şeffaf ve tarafsız olduğunu, insanları bilinçlendirmek dışında bir amaç gütmediğini teyit etmiş oldum. Buzdağı artık en iyi su bu sıralamaya göre. Ama bu çalışma her yıl güncellenmeli ki geçerliliğini korusun. Kaynaklar yıldan yıla değişebilir.
Saka, Damla, gibi birçok marka bu raporu göndermedi. Hatta Damla defalarca mevzuatı iletip yıllık raporu gönderin dememe rağmen beni salak yerine koymaya çalışarak şişenin üstünde zaten bulunan aylık denetim izleme raporlarını gönderdi. BİMER'e yazdım (ö dönem CİMER yoktu) firmaların raporlarını istedim, ne gariptir ki ticari bilgidir dendi ve paylaşılmadı. Halk sağlığı?? Tek yol firmalara sormaktır. Raporunu paylaşmayan firmanın suyunu kesinlikle içmeyin. O günden beri evimde Buzdağı kullanıyorum. Siz de benim gibi deneyip bu sonuçları teyit edebilirsiniz. Buzdağı ile asla bir ticari bağım yok.
Verdiğiniz bütün detay bilgi kesinlikle doğrudur. Ve içilebilecek en iyi su BUZDAĞI. Yorum için teşekkürler.
Hocam bu teste göre, anlık ve bağlayıcı olmamakla birlikte en kaliteli su hangisi çıkmış oldu?
Bu linkde ilk sıralarda olan sular en güvenilir sulardır. docs.google.com/spreadsheets/d/1q5eN26CIbrrFkA--tdHqQpbpFNgeNfMMGTWOhKvdjKU/edit#gid=1224251629
Merhaba ben sondaj kuyu yaptırdım deger 2750 cikiyor tuzluluk derecesimidir yoksa mineralli sumudur
Hocam bunun anlaşılabilmesi için halk sağlığı merkezlerinden çok uygun fiyatlarla suyun analizini yaptırabilirsiniz.
@@Taner-Aydın tesekkur ederim
Taner bey merhaba.Ravent kullanmaya başladım ,iyi midir? Xiaomi Su Kalemiyle bu kalem arasında tercihiniz ne olur ?Teşekkürler
Ravent marka su arıtma cihazlarını duydum ama TDS ölçümü yapan kalemini duymadım. Bu bakımdan ben Xiaomi yi tercih ederim.
@@Taner-Aydın O cihazı almak ile almamak arasında kaldım.Bu benim sağlığım açısından önemliyse alabilirim.Tansiyon aleti gibi.Görüşünüz alınız mı acaba ?
@@downforce4578 evet faydalı bir cihazdır. evinizde arıtma cihazınız var ise filtrelerin dolduğunu ve değişim zamanı gelip gelmediğini de anlayabilirsiniz. Xiaomi, fiyatı nedir?
@@Taner-Aydın www.google.com/search?q=Xiaomi+Su+Kalite+%C3%96l%C3%A7%C3%BCm+Cihaz%C4%B1&sxsrf=ALeKk02SPqNwBMQzcYT6UKrpo4SjJayOVg:1607169942673&source=lnms&tbm=shop&sa=X&ved=2ahUKEwi06prM5rbtAhVqCWMBHbVfCcoQ_AUoAXoECAMQAw&biw=1366&bih=625
@@Taner-Aydın 70 TL Gibi
Dunya saglik örgütünün yayınladığı degerlere göre ust seviye olarak soylim 120-180 arası insan sağlığına zararlı. 180 ve üzeri içilemez diye yazıyor. Lutfen bilgi paylaşmadan once iyi araştırınız.
T.C. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü yayınlarından Prof Dr. Çağatay Güler Bey'in ekteki yazısında( linke tıklarsanız PDF dokümanına ulaşabilirsiniz. sbu.saglik.gov.tr/Ekutuphane/kitaplar/css43.pdf) sayfa 51 videomda anlattığım bilgilerin bir kısmının kaynağı dır. Ayrıca Videonun açıklamalar kısmında gösterdiğim kaynaklardan da videoda anlatmaya çalıştığım bilgilere ulaşabilirsiniz...
Ayrıca Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün aşağıdaki dokümanından da TDS miktarının aslında içme suları için çok önemli bir kriter olmadığını bakteriyolojik ve kimyasal analizler yapılmasının doğru olduğunu video da özellikle bu detayı anlatmaya çalışıyorum. Anlamadıysanız lütfen tekrar seyrediniz. Buyrun kaynak budur:(hsgm.saglik.gov.tr/depo/birimler/cevre-sagligi/1-su-guvenligi/Kitaplar/Icme_Sulari_Rehber_Kitabi.pdf)
Bu yayınlara bakmaya üşenirseniz video da Ankara içme suyunun TDS miktarının 345 olduğunu söylüyorum. Demek ki Ankara Belediyesinin vatandaşlara verdiği bu su ile normal koşullarda herkesin zehirlenmesi gerekirdi. ASKİ yaz ayları ile sanırım Kızılırmakdan gelen suyu keserek Bolu tarafından getireceği suyu Ankara'ya vermeye başladı ki su TDS miktarı 135 e düştü. Ama sizdeki bilgiye göre bu değer bile kesinlikle içilmesi uygun olmayan bir değer. Ayrıca
bunlarda yeterli değil ise bir çok marka suyun TDS değeri 120 üzerinde yani sizin bilgi kaynağınıza göre insan sağlığına zararlı.
Videonun 5.20 inci dakikasında Türkiye'nin en kaliteli sularından bir tanesi olan Niksar Ayvazı ölçtük ve 178 çıktı. Eeee bu su WHO ya göre insan sağlığına zararlı mı?! ..
ÖZET: Verdiğiniz bilgi yanlış. Lütfen bu bilgiyi edindiğiniz kaynağınızı paylaşınız ki herkes öğrensin. Eğer vereceğiniz kaynakta sizin dediğiniz bilgiler var ise bu kaynağın doğruluğunu araştıralım.
***Bu arada su arıtıcısı üreten özellikler RO üreten bazı firmalar sizin dediğinizi başka yoldan devamlı diyor. Millet şebeke suyu içmesin yada satın alma kaynak suyu kullanmasın diye***
@Chomo Lokko dünya sağlık örgütü kadar kafana taş düşsün. covidd'de onların ne mal olduğunu gördük. hayal dünyasında fantazi arayan dsö'nün peşinden gitsin..
Saf su bile plastik bardak ve şişede durduğu sürece tds değeri 0 çıkmaz. Cam kullanılmalıdır.
Plastikden kontamine olmasına olurda kaç yılda ne kadar birim olur bilnimez. Videodaki gibi piyasadan saf su diye aldığımız su maalesef saf su değil. Videodaki ölçümden bunu anlıyoruz.
@@Taner-Aydın havadaki mineralleri de cozmus olabilir ya da cok uzun sure beklediyse de bozulmustur
@@brsznl evet olabilir. Plastik sizdende sorun olabilir. Benzinlikten almıştım. Dediğiniz gibi kimbilir kaç zamandır orada duruyordur.
👍
Nestle suların içinde ne olduğunu anlayamadığım bazı pis maddeler gördük. ama uzun müddet bilmeden içtik. şişeleri ışığa tutup iyice bakın, şişeyi sallayıp içine bakın. yoksa benim gibi mideniz hasta olur. maalesef ülkede denetim yok.
Geri bildirim icin teşekkürler. Doğru haklisiniz her markaya bakmak gerekir. Genellikle plastik parçacıkları oluyor.