Sınırlar hiç bu kadar önemli olmamıştı: Çocuklara sınır koymak (Canlı Yayın)

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 13 жов 2024
  • Çocuklara nasıl sınır konulması gerektiği, sınır koymanın sadece disiplinle değil çocuğun her alandaki gelişimi ile ilişkili olduğu bir gerçek. Pandemi nedeniyle sınırların önemi daha da belirginleşti. Korona virüsünden korunmanın temel yolu sınırları korumak olunca, sınır konulması ve sınırların öğrenilmesi daha da önem kazandı. Ayrıca çocuklar uzun süredir evde olunca disiplinin bir parçası olarak da sınırlar ön plana geçti. Bu nedenle Prof. Dr. Ferhunde Öktem ile sınırları, sınırların getireceği özgürlüğü konuşuyor ve soruları yanıtlıyoruz.
    Sınırlar hiç bu kadar önemli olmamıştı: Çocuklara sınır koymak 29 Nisan 2020 günü canlı yayınlanmıştır. Diğer canlı yayınlara katılmak, tekrarlarını izlemek ve Prof. Dr. Bengi Semerci'nin birçok konu ile ilgili videolarını kaçırmamak için kanala abone olmayı unutmayın.
    Prof. Dr. Bengi Semerci'nin sosyal medya hesapları:
    Instagram: / prof.dr.bengisemerci
    Twitter: / bengisemerciens
    Facebook: / bengisemerciens
    #BengiSemerci #DEHB #Psikiyatri

КОМЕНТАРІ •

  • @imrenmutluavc4995
    @imrenmutluavc4995 4 місяці тому

    Bu güzel yayın için teşekkür ederim.

  • @inci8613
    @inci8613 Рік тому +1

    Nekadar güzel anlattınız çok çok teşekkürler.Cok önemli konulara değildiniz..

  • @aysemetehan2559
    @aysemetehan2559 6 місяців тому

    İyi ki varsiniz❤

  • @greenlily767
    @greenlily767 4 роки тому +1

    Harikasınız.. Teşekkür ederim. Tam zamanında dinledim sizi

  • @sirinturan1581
    @sirinturan1581 4 роки тому +1

    Çok dolu doluydu. Teşekkür ederim

  • @ddaphs
    @ddaphs 4 роки тому +3

    Yayın için her ikinize de çok teşekkür ederim hocalarım. Sınır koyarken hep en başta konulan net sınırlardan bahsediyorsunuz. Ancak zaten sorunu bunu başta yapamadığımız için yaşıyoruz. Dolayısıyla işler kötüleştikten sonra kural/sınır koymaya çalışıyoruz. Burada şöyle bir sorun çıkıyor sanki karşımıza. her iki taraf da doğru olanı yapabilmek için alışkanlıklarını kökten değiştirmek zorunda kalabiliyor, ki çok sancılı bir dönüşüm. Bu süreç de her iki taraf için ve hatta ilişkinin kendisi için çok yıpratıcı olabiliyor. Farkındalık oluştuktan sonra, önceden koyamadığımızı farkettiğimiz kuralları koyup işletmeye çalışırkenki süreçteki çatışmayı ve sancıyı azaltmak için ne yapabiliriz hocam? (Biraz uzun oldu, özür dilerim)

    • @ddaphs
      @ddaphs 4 роки тому

      Bu arada 10,5 yaşında bir kız annesi olarak soruyorum..

  • @bahcekur5070
    @bahcekur5070 4 роки тому +2

    merhaba ben muhammet efe ankara hasan polatkan orta okulunda okuyorum siz çok değerli ve aydın insanlarsınız ben basketbol etimesgut takımında oynuyorum sizin bu canlı yayını izleyince fikirlerim daha çok aydınlattı .ben bir başka ülkeyle yani isviçreyle bir okulla bir çalışma yaptık ben benim okulumu temsil ettim ve daha çok geliştiricem kendimi almanya ile de bir çalışma yapmayı düşünüyorum bu fikir sizin sayenizde oldu teşekkür ederim

  • @meryemtans9581
    @meryemtans9581 2 роки тому

    Yeni izleyebildim, çok geniş bir konu ve çok da faydası oldu lakin yine de kafamızdaki soru işaretleri yerini tam manasıyla bulamadı.Bir çok konu da farklı fikirleri n olması ebeveynlerin yöntemi konusunda tereddütte kalmasına yol açıyor.

  • @ruhioktem7824
    @ruhioktem7824 Рік тому

    Çocuk erkilleşiyoruz hızla, sınır koyamadığımız için; teşekkürler