Va multumim pt explicatii, sunt foarte importante pt cei ce sunt doar pasionati sa aiba pomi in curte, nu toata lumea are specialisti la indemana, si daca cineva iti taie pomul intr-un mod gresit iti pare rau.Inca o data felicitari
Asa ca intotdeauna cum ne-ati obisnuit ne explicati. Totusi dn-le inginer, la inceputul ori sfarsitul expunerii nu strica sa fi specificat urmatorul aspect ; ,,La acest par daca se executau an de an taerile de vara, ori in verde cum se mai numesc, acum parul ar fi fost cu mult mai dezvoltat, asta ptr ca energia pomului s-ar fi dus in cresterile ramurilor lasate si nu in cele ce le-am eliminat" ! Cu respect.... !
Taierile de vara se fac pana cel tarziu in luna august.Daca perele stau in pom pana in septembrie sau octombrie, este clar ca nu mai exista taieri de vara!
Nu știu dacă ar fi așa, pentru că a crește și întreține o livadă presupune muncă și pasiune. Munca și pasiunea pentru a face un lucru bine ne lipsesc adesea.
Foarte frumos și util explicat. Mă tot temeam de tăieri iarna dar văd că merge și pe zăpadă. Nu suferă părul dacă îl ajustez in februarie? Are o creștere frumoasă dar nu am intervenit și se pare că mă cam așteaptă.🤔😏
Multumesc mult prietene . Pe mine personal ma ajuta foarte mult video-urile tale si as vrea sa iti multumesc pentru timpul pe care il dedici acestor filmulete. Eu ma numasc Gabi sunt din Constanta Romania si as vrea sa stim si numele tau pentru a nu ne adresa tie cu numele de sezon agricol. Inca odata spor la treaba si iti doresc cele mai bune recolte .... mari asa ca si inima ta.
Da dar ramurile tăiate se pot folosi pentru altoit ,ca urmare nu totul se aruncă,iar ramurile ce se aruncă se mai pot folosi pentru compost și procurarea de cenușă ( un supliment bio de nutriție -îngrășămât) .
Superbă prezentarea, vă mulțumesc frumos. Îmi sunt de ajutor filmuletele dumneavoastră, mă bucur că v-am descoperit, și abea aștept și următoarele prezentări. Revenind la acest clip, am 2 peri în vârstă de 2ani în grădina familiei, este bine să mai aștept pina în februarie /martie pentru curățarea lor? Zilele acestea am avut fenomenul ploaie înghețată și temperaturile noaptea scad sub minus 5grade Celsius. Mulțumesc
Salutare. Fain filmuleț cu explicații pe măsură. Întrebarea mea este ce fac dacă nu pot conduce un păr Williams cu coroană cu ax central? Toate creșterile sunt sub formă de vas. Să-l forțez totuși pentru coroană cu ax central sau să-l las sub formă de vas? Mulțumesc.
Bunaziua multumesc pentru lectie bravo dar acest soi de par este noiaberscaia da pentru a scapa pomul trebuie cit mai repede de vopsip cu o vopsea gradinarul de jos pin sus da ca sa nu intimple asa ceva bine sfost de cu toamna de vopsit cu vopsea gradinar si primavara spor la treaba
Buna si Bravo Sergiu. Eu am curatat perii mei in primavara si sub forma vas ( 3-4 respectiv 5 sarpante in functie de cat de bine a putut fi deschis pomisorul - anul 3). am folosit cep bulgaresc ;) , unii muguri s-au deschis bine si ramurelele sunt destul de orizontale altii au luato din nou la verticala . Acuma as vrea sa fac si taiere in verde , intrebarea este cat de mult sa tai fiind pom in crestere , ciupesc / sarpantele sa ramana la 40 cm si sa provoc alte cresteri masive ? sau las sa creasca lastarul la 1,5 m sau cat a creste si reduc la 40 cm la primavara( am astazi lastari la 70 cm) fac cepuri in verde sau le las sa fie pomul in sarcina? Astept raspus . Mulumesc mult
Bună ziua. Sunt abonat și vizionez cu mult drag și interes videoclipurile tale. Am o întrebare : vreau să altoiesc niște pruni pe corcoduș. Problema este că , corcodușii nu au fost plantați și nu sunt la poziția unde îi vreau eu. Ce î-mi recomanzi să altoiesc și apoi în anul următor să îi mut sau să îi mut și apoi să îi altoiesc .??? Mulțumesc. O reprezentanță în românia sau un nr de tel de unde să obțin niște puteți aveți .? Eu sunt din Suceava.
Foarte reusite documentarele dumneavoastra: clare, bine documentate si bine explicate. le-am urmarit pe toate cele legate de pomicultura. Si totusi nu reusesc sa gasesc un raspuns la problema mea : taierile la un cais care nu prea face fructe dar creste peste masura. Din pacte aici nu pot atasa fotografii. Mi-ati face un mare serviciu daca as putea sa va contactez pe facebook . Marcel Berbecar
Probabil faceti multe taieri la curatare si il provocati la crestere reducind roada, incercati vre-o doi ani sa faceti cit mai putine taieri, ramurile de un an nu le scurtati deloc
Vă rog să mi spuneți, dacă facem tăierea în ianuarie la temperaturi de 4-5 grade cu plus, iar peste o săptămână sau două vin temperaturi scăzute scăzute, cu minus, nu afectează pomii?
Bravo,tu și Pomicola Nalbant, cele mai pertinente informații!Restul bla,bla,bla, strici livada cu ei!
Exact. Doar ei doi sunt de top
Cateva minute pe UA-cam cat un curs de pomicultura. Bravo si multa sanatate !
Sergiu, îți mulțumim mult pentru munca, pe care-o faci! Îmi place cum îmbini teoria cu practica și experiența! Multă sănătate și spor în continuare!
Multumim frate ROMAN, de la Balti,pentru prezentare si daca mai este vreo unu care se exprima rautacios nu-l lua in seama!
Mare mester! Anul acesta voi taia perii si prunii asa cum s-a explicat.
Sa vedem ce se va intampla.
Mulțumesc,,sezon agricol " pentru aceste lecții video, chiar eram nedumerită cum sa fac tăierile la un păr de 4 ani !
bună dimineața, foarte util, vă mulțumesc frumos că împărtășiți experiența cu noi, foarte clar explicat.! Sănătate și rod bogat !
Multumesc brav român. Esti un adevarat profesor.
Bine explicat,Sergiu!!!
Felicitări!!!
Scurt,concis,la obiect neinterpretabil.Multumesc și felicitări.!
Bravo domnule. Multumim pentru explicatii.
Imi place cum explici esti un ursulet fain ...
Domnul să vă binecuvanteze,foarte bine și frumos explicați.Va mulțumim.
Mulțumesc pentru explicații.
Mi-a fost de mare ajutor.
Mii de mulțumiri,mai rar a sa oameni ce muncește pentru oameni.
Explicatiile foarte bine prezentate, tehnica impecabila. O adevarata scoala. Multa sanatate.
Mulțumim frumos ptr expunerea data asa mai învățăm și noi care acum am pus pomi fructiferi multă sănătate și sărbători fericite!!
Foarte frumos și bine explicat. Mult noroc în viață și va doresc Sănătate. Am urmărit cu interes Prezentarea.
Îți vizionez clipurile cu mare interes ești foarte explicit! Bravo👍
Frumos si clar explicat,felicitari si succes!
Mulțumesc mult pentru utilele sfaturi.
foarte bine explicat. astept un filmulet despre ranile la pomi deoarece am si eu facute de caprioare. multumesc mult.
Va multumim pt explicatii, sunt foarte importante pt cei ce sunt doar pasionati sa aiba pomi in curte, nu toata lumea are specialisti la indemana, si daca cineva iti taie pomul intr-un mod gresit iti pare rau.Inca o data felicitari
Esti f. bun,dai explcatii teoretice si practice excelente. Felicitari ,sanatate si succes mai departe.
Foarte frumoasa prezentarea foarte bine explicat ! Multumim ! Va caut sa mai gasesc lectii de pomicultura si nu numai !
F. Mult am invatat de la tine! Multa sanatate
Mulțumim.Explicație clară,pe înțelesul tuturor.
Multumim ca ne arati chestii noi
Excellenta explicare
Felicitari! Sunteti foarte priceput! Multumesc frumos pentru efortul dumneavoastra.
Mulțumesc frumos .A fost concis și foarte priceput ,o plăcere să-l urmăresc.Bravo, multă sănătate !!!
Asa ca intotdeauna cum ne-ati obisnuit ne explicati. Totusi dn-le inginer, la inceputul ori sfarsitul expunerii nu strica sa fi specificat urmatorul aspect ;
,,La acest par daca se executau an de an taerile de vara, ori in verde cum se mai numesc, acum parul ar fi fost cu mult mai dezvoltat, asta ptr ca energia pomului s-ar fi dus in cresterile ramurilor lasate si nu in cele ce le-am eliminat" ! Cu respect.... !
Taierile de vara se fac pana cel tarziu in luna august.Daca perele stau in pom pana in septembrie sau octombrie, este clar ca nu mai exista taieri de vara!
Sa trăiești! Multumesc !
Multumim. Pacat ca nu sunt si profesorii asa ca tine, sunt sigur ca ai avea clasa plina de fiecare data daca ai fi dascal. Multa sanatate.
Nu știu dacă ar fi așa, pentru că a crește și întreține o livadă presupune muncă și pasiune. Munca și pasiunea pentru a face un lucru bine ne lipsesc adesea.
Mulțumesc mult,chiar imi foloseste foarte mult,sănătate multă si la mai multe videoclipuri
Explici foarte bine.Clar si la obiect. Multumim.
Accentul asta... e tare fain. 😋
Informatiile sunt foarte fain date... bravo! As vrea sa fiu ucenic la tine un timp... sa invat mai multe.
Foarte fain explicat, merci!
Felicitări
Super mulțumesc pentru ajutor
Mulțumim pentru prezentare !
Va multumim pentru prezentarea dumneavoastra
Multumim si asteptam si mai multe videoclipuri! Nu luati in seama rautaciosii! Sanatate!
Foarte bine explicat,multumesc !
Foarte frumos explicat !
Felicitări meseriașule !
Mulțumesc frumos om bun!
Super buna explicatia! Multa sanatate.
Mulțumim frate , e o placere sa te urmăresc!!!
Frumos,clar si cursiv explicat! Felicitari!
Mulțumesc pt explicațiile atît de pe înțelesul oricărui începător și nu numai.Va doresc numai de bine și va mai așteptăm cu drag și respect.
Bravo. ! M-a ajutat clipul
Mulțumesc frumos!
Multă sănătate!
Mulțumesc frumos!🙏
Foarte frumos🌳🌳sănătate si respect 🌳🌳🌳🌳
Foarte bine explicat.Eu amun par wuiliams rosu ,dar cad perele iar cele care nu cad sunt stricate inauntru .
Bravo! Asteptam si urmatoarele filmulete!
La gradini mici orizontalizarea nu poate fi facuta prin legarea ramurilor tinere cu sfoara si tragerea acestora in pozitia dorita?
Vorba multa, saracia P"Omului ! ...:)
Mulțumescfrumos pentru explicații.
Simplu si eficient. Puzderca Ioan din COCORASTII CAPLII JUDEȚUL PRAHOVA
foarte extraordinar
Mulțumesc mult foarte frumos
Foarte frumos și util explicat. Mă tot temeam de tăieri iarna dar văd că merge și pe zăpadă. Nu suferă părul dacă îl ajustez in februarie? Are o creștere frumoasă dar nu am intervenit și se pare că mă cam așteaptă.🤔😏
Multumesc frumos @
Multumim.Foarte bine exemplificat.
Multumim! Sanatate si spor!
Multumim pentru explicatiile la specia par si as dori si la alte specii de pomi sa prezinti modul de taiere.
Multumesc!Am ce invata si te felicit ca ai hotarat sa daruiesti si celor interesati ce sti tu.
foarte frumos multumesc de video
Multumesc mult prietene . Pe mine personal ma ajuta foarte mult video-urile tale si as vrea sa iti multumesc pentru timpul pe care il dedici acestor filmulete. Eu ma numasc Gabi sunt din Constanta Romania si as vrea sa stim si numele tau pentru a nu ne adresa tie cu numele de sezon agricol. Inca odata spor la treaba si iti doresc cele mai bune recolte .... mari asa ca si inima ta.
multumesc pentru informatiile interesante
Multumim.Mult spor si sanatate !
ma intereseaza sa vad si niste poze/film cu cepii de anul trecut.
Cepul bulgaresc se taie cu un unghi mic sau orizontal? Orizontal ati explicat in celelalte filmulete ca nu e indicat. Va multumesc
Ar fi util să știm cam în ce perioade se udă pomii vara cînd este sezon secetos și cum să procedăm. Vă mulțumesc!❤
Buna ziua. Ne puteti prezenta taierea la cep bulgaresc. La ce specii se poate aplica?
foarte interesant,bravo
Da dar ramurile tăiate se pot folosi pentru altoit ,ca urmare nu totul se aruncă,iar ramurile ce se aruncă se mai pot folosi pentru compost și procurarea de cenușă ( un supliment bio de nutriție -îngrășămât) .
Avem multe de invatat! Stimă și respect!
Bravo multumesc mult acum stiu sa tai Si Io Mai binisor
Bravo Agrodor!!
Va multumesc
Ce puteți spune de Wiliams roșu și galben cum polenizează ? Am luat 2 recent ,mulțumesc!
Superbă prezentarea, vă mulțumesc frumos. Îmi sunt de ajutor filmuletele dumneavoastră, mă bucur că v-am descoperit, și abea aștept și următoarele prezentări.
Revenind la acest clip, am 2 peri în vârstă de 2ani în grădina familiei, este bine să mai aștept pina în februarie /martie pentru curățarea lor? Zilele acestea am avut fenomenul ploaie înghețată și temperaturile noaptea scad sub minus 5grade Celsius.
Mulțumesc
Dupa cum a spus si el nu trebuie sa fie temperaturi sub -5 grade trebuie sa prinzi o perioada cu temperaturi mai blande
De cand se taie pomii pe îngheț ?
Salutare. Fain filmuleț cu explicații pe măsură. Întrebarea mea este ce fac dacă nu pot conduce un păr Williams cu coroană cu ax central? Toate creșterile sunt sub formă de vas. Să-l forțez totuși pentru coroană cu ax central sau să-l las sub formă de vas? Mulțumesc.
Am un filmulet pe acest canal cu parul sub forma de vas
Am și eu o întrebare,Kandil Sinap este măr de iarna?
În ce luna a primăveri se taie parul
Buna.ziua.am.cumparat.un.par.in.toamna.trecuta.si.are.trei.lastari.doi.pe.laterale.mai.mici.iar.cel.din.mijloc.mai.lung.mentionez.ca.pe.tulpina.lui.se.vede.ca.nu.mai.este.de.un.an.deoarece.se.vede.cum.au.fost.tăiate.ramurile.de.prim.an.intrebarea.mea.este.il.pot.tăia.la.90.cm.sau.sai.formez.coroana.asa.cum.este.iti.multumesc.anticipat.
Bun tare. !
Bunaziua multumesc pentru lectie bravo dar acest soi de par este noiaberscaia da pentru a scapa pomul trebuie cit mai repede de vopsip cu o vopsea gradinarul de jos pin sus da ca sa nu intimple asa ceva bine sfost de cu toamna de vopsit cu vopsea gradinar si primavara spor la treaba
Buna si Bravo Sergiu. Eu am curatat perii mei in primavara si sub forma vas ( 3-4 respectiv 5 sarpante in functie de cat de bine a putut fi deschis pomisorul - anul 3). am folosit cep bulgaresc ;) , unii muguri s-au deschis bine si ramurelele sunt destul de orizontale altii au luato din nou la verticala .
Acuma as vrea sa fac si taiere in verde , intrebarea este cat de mult sa tai fiind pom in crestere , ciupesc / sarpantele sa ramana la 40 cm si sa provoc alte cresteri masive ? sau las sa creasca lastarul la 1,5 m sau cat a creste si reduc la 40 cm la primavara( am astazi lastari la 70 cm) fac cepuri in verde sau le las sa fie pomul in sarcina?
Astept raspus . Mulumesc mult
Bună ziua. Sunt abonat și vizionez cu mult drag și interes videoclipurile tale. Am o întrebare : vreau să altoiesc niște pruni pe corcoduș. Problema este că , corcodușii nu au fost plantați și nu sunt la poziția unde îi vreau eu. Ce î-mi recomanzi să altoiesc și apoi în anul următor să îi mut sau să îi mut și apoi să îi altoiesc .??? Mulțumesc. O reprezentanță în românia sau un nr de tel de unde să obțin niște puteți aveți .? Eu sunt din Suceava.
Bine explicat dar pomii fructiferi se poate fi curățați și pe timp de iarnă nu au nimic cum ar fi plantați din primul an mulțumesc
Bună ziua! La plantare mai scurtăm pomul ?
Foarte reusite documentarele dumneavoastra: clare, bine documentate si bine explicate. le-am urmarit pe toate cele legate de pomicultura. Si totusi nu reusesc sa gasesc un raspuns la problema mea : taierile la un cais care nu prea face fructe dar creste peste masura. Din pacte aici nu pot atasa fotografii. Mi-ati face un mare serviciu daca as putea sa va contactez pe facebook . Marcel Berbecar
Probabil faceti multe taieri la curatare si il provocati la crestere reducind roada, incercati vre-o doi ani sa faceti cit mai putine taieri, ramurile de un an nu le scurtati deloc
Pacatv ca nu am posibilitatea sa va transmit poze. A Plecat de jos cu "doua trunchiuri si acum are mai multe ramuri foarte groase , peste 15 cm.
Imposibil. In fiecare an cresc atat de multi lastari si atat de inalti ca arata ca o tufa, ca un maturoi !
Cepul bulgăresc se poate folosi și la alți pomi?
Da
Am un par altoit de August ,1 an face citeva fructe ,1 an este plin ,ce pot face sa produca continuu.
Probabil este o coincidenta, intr-un an a fost bună polenizare iar in alt an nu, nu depinde de voi ci de timpul de afara
Vă rog să mi spuneți, dacă facem tăierea în ianuarie la temperaturi de 4-5 grade cu plus, iar peste o săptămână sau două vin temperaturi scăzute scăzute, cu minus, nu afectează pomii?
Sper sa iti creasca canalul!
Bună ziua!Va rog să-mi spuneți ce soiuri se pot tăia iarna?