Promo Georgopoulos Enxordo
Вставка
- Опубліковано 5 лют 2025
- O Θοδωρής Γεωργόπουλος γεννήθηκε στη Πάτρα το 1962
Γιος του δάσκαλου παραδοσιακής μουσικής Σταύρου Γεωργόπουλου , αναπόφευκτα ασχολήθηκε με την μουσική όπως και όλη η οικογένεια .
Σε ηλικία 10 ετών η πρώτη επαφή του με τη μουσική , δια μέσου της κιθάρας .
Η μεγάλη αγάπη ήρθε στο άκουσμα της πενιάς του μπουζουκιού , καθώς ο μεγαλύτερος αδελφός βιρτουόζος στο μπουζούκι , τον μύησε στην τεχνοτροπία του οργάνου .
Μεγάλη αγάπη του το μπουζούκι , οκτάχορδο στην αρχή , εξάχορδο , τζουράς , μπαγλαμάς , Λαούτο όπου με αγαπημένους φίλους της οικογένειας μουσικούς και με ακούσματα αμιγώς λαϊκά & παραδοσιακά διαμόρφωσε το δικό του ύφος και στυλ .
Οι πρώτες μουσικές συνθέσεις έρχονται το 1986 με το Νίκο Λιβάνη και ακολουθούν επόμενες με Στάθη Αγγελόπουλο , Άντζελα Δημητρίου , Τάκη Κατσάνη , Σούλα Νικολουδάκη, Νίκο Μυλωνά , Γιώργο Αναστασόπουλο ,Κώστα Καρουσάκη , Δημήτρη Δημόπουλο , Γιώργο Τζουμέρκα ,τον ηθοποιό Γιώργο Γιαννόπουλο κ.α. .
Το 1989 απέκτησε μουσικές γνώσεις από το ΄΄Ευρώπιο΄΄ ωδείο με το γνωστό δάσκαλο μουσικής , Χαράλαμπο Αθανασόπουλο , Μάρκο Αλεξίου σε μαθήματα σύγχρονης αρμονίας ,αργότερα στο ωδείο Μότσαρτ με δάσκαλο τον Βίκτωρα Νικολάου , τέλος κλείνοντας έναν μουσικό κύκλο σπουδών και ολοκληρώνοντας απόκτησε πτυχία ειδικού αρμονίας , ενορχήστρωσης μπάντας , αντίστιξης , φυγής , σύνθεσης .
Έχει συνεργασθεί με πολλούς επωνύμους και ανωνύμους καλλιτέχνες ,όπως Λευτέρης Μυτιληναίος , Πίτσα Παπαδοπούλου ,Φίλιππος Νικολάου , Γιάννης Ντουνιάς , Αντώνης Βαρδής , Λένα Αλκαίου ,Νίκος Νομικός, Μιχάλης Βιολάρης , Πέγκυ Ζήνα , Χρήστος Δάντης , Χρήστος Αντωνιάδης , Θέμη Αδαμαντίδη , Γωγώ Σαπουντζάκη , Μάκης Χριστοδουλόπουλος , Γιώργος Μαργαρίτης ,Άκης Δίξειμος κ.α .
Μετά από 30 και πλέον χρόνια στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης , συναυλιών , και άλλων εκδηλώσεων με παιδαγωγικό χαρακτήρα , τα τελευταία χρόνια ο Θοδωρής Γεωργόπουλος ασχολείται και με την εκπαίδευση, ιδρύοντας το 1992 την πρώτη σχολή παραδοσιακής μουσικής , ΄'MUSIC SCHOOL '' . Η ανάγκη όμως της ελληνικότητας της σχολής ως προς την ονομασία υποχρέωσε την αλλαγή της σε
΄ ΄Εν - Χορδώ ΄ που αντιπροσωπεύει σήμερα την επίσημη ονομασία της σχολής .
Από την αρχή της δραστηριότητας της σχολής όπου οι σπουδαστές διδάσκονται την μοναδική πρωτοποριακή μέθοδο '' Εν-χορδώ '' για μπουζούκι , έχουν αναδειχθεί αξιόλογοι πτυχιούχοι μουσικοί με σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο όπως ,( πανελλήνιος μουσικός διαγωνισμός της Χ.Ο.Ν ,υπό την αιγίδα της UNESCO ,συμμετοχή στην πρώτη πανελλήνια διημερίδα μπουζουκιού στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη και άλλες εκδηλώσεις παιδαγωγικού χαρακτήρα). Επιπροσθέτως, μαθητές της σχολής είναι πτυχιούχοι και φοιτητές ΑΕΙ (Μουσικών σπουδών Ιονίων νήσων, Θεσσαλονίκης, Αθήνας) και ΤΕΙ Ηπείρου στο τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής.
Πάγια θέση της σχολής είναι ΄΄ Η Λαϊκή Μουσική παράδοση αποτελεί αφετηρία και πηγή έμπνευσης. Τα παιδιά είναι οι φορείς της Λαϊκής παράδοσης και πρέπει να μάθουν να χειρίζονται τις αξίες της κουλτούρας τους ΄΄ .
Πάνω σε αυτή την φιλοσοφία ,φιλοδοξούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο στη λαϊκή παραδοσιακή μουσική μας. Η ετήσια λαϊκή συναυλία " Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΩΝ " αποτελεί ένα δείγμα γραφής της προσπάθειας των μαθητών της σχολής '' Εν - Χορδώ'' με αμιγώς λαϊκά ακούσματα των μεγάλων λαϊκών συνθετών, επιδιώκοντας να γίνει πανελλήνιος θεσμός με έδρα την Πάτρα και ευρύτερα την Δυτική Ελλάδα.
amazing video.... beautiful......Happy New Year 2021 .................
very nice like 38!!!!
Μπράβο !!! Παιδια Τέλειο - Είναι τυχερή η Ελλάδα μας με Καλητεχνες σαν κ' σας 🌹
❤❤❤
❤