Advantages of polyurethane foam thermal insulation

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 4 жов 2024
  • In acest video sunt prezentate principalele proprietati si caracteristici ale spumei poliuretanice ca material termoizolant, mentionand avantajele termoizolatiei cu spuma poliuretanica.
    Doneaza de o cafea pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc!
    Facebook: / enciclopediaconstructi...
    Website oficial: enciclopediaco...

КОМЕНТАРІ • 86

  • @EnciclopediaConstructiilor
    @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

    Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor
    , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook.
    Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult)
    Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă.
    Multumesc pentru înțelegere!

  • @BradPavlovski
    @BradPavlovski 2 роки тому +1

    Buna ziua. Sunt in mijlocul constructiei unui duplex, si in curand voi monta acoperisul, este un duplex pe parter iar podul va fi folosit numai ca di spatiu de depizitare. Este bine sa izolez intre capriori pe toata suprafata interioara a acoperisului cu spuma sau ma sfatuiti sa folosesc vata bazaltica. Va multumesc.

  • @Newyork535
    @Newyork535 3 роки тому

    Mi se pare un material foarte interesant .

  • @georgeoveanupetrica8477
    @georgeoveanupetrica8477 6 років тому +1

    Multumim asteptam urmatorul episod.

  • @dorutofantofan2291
    @dorutofantofan2291 Рік тому

    Cu ce soluții îndepărtăm petele de pe suprafața lemnului ? Am murdărit ușa de la intrare Mulțumesc

  • @danielgavrilescu2040
    @danielgavrilescu2040 2 роки тому +1

    cum considerati spuma poliuretanica pe o structura exclusiva metalica izolata la exterior cu panouri PUR 10cm pe care aplicat polistiren grafitat de 10 cm, la masarda si la interior, inclusiv pe placa de beton a podelei, in casa toata structura metalica este aparenta, peste spuma o sa fie aplicata si o bariera de vapori aluminizata si ulterior OSB si sau RIGIPS , camerele vor fi dotate cu ventilatie cu recuperare de caldura ?

  • @andreispinu5059
    @andreispinu5059 6 років тому +2

    Aștept cu interes un video si despre plută ca material izolator ...😀

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому

      Merci de recomandare, va spun sincer ca analiza acestui material nu e in planul meu pentru lunile urmatoare, poate mai apoi.

  • @danieldanut1353
    @danieldanut1353 6 років тому +1

    Excelent ca întotdeauna, felicitări și mulțumiri, aștept episodul cu dezavantajele materialului !! Permiteți - mi o ghicitoare - anecdotă : într-o casă (indiferent dacă este recent construită sau mai veche), CE nu este făcut de mâna sau mintea omului ?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому +1

      Mulumesc frumos, dezavantajele deja in video viitor. Ce tine de ghicitoare, astept mai intai si alte persoane sa se dea cu parerea )))

    • @danieldanut1353
      @danieldanut1353 6 років тому

      @@EnciclopediaConstructiilor dar dumneavoastră știți răspunsul?

    • @petrovicisimona5182
      @petrovicisimona5182 5 років тому

      Lumina, aerul si focul? Lemnul, pamantul si piatra?
      Insa, din experienta, stiu ca spuma poliuretanica devine permeabila in timp.

    • @danieldanut1353
      @danieldanut1353 5 років тому +1

      @@petrovicisimona5182 nu, domnișoară (sau doamnă, scuzați-mă!), CRĂPĂTURILE, apar singure, orice am face pentru a le evita.

  • @adytzastefan1
    @adytzastefan1 2 роки тому

    Se poate pulveriza pe lut?

  • @johngillighan5882
    @johngillighan5882 6 років тому +1

    O consider(fac referire la cea cu celula inchisa ptr. ca pe cea cu celula deschisa o exclud total )excelenta pentru hidroizolarea si termoizolarea elevatiilor, constructiilor in pamant ( subsoluri / demisoluri ), acoperisurilor plate fara sarpanta, tevi ingropate ; in rest este de evitat ! In imaginile unde apare aplicata intre capriori, pereti la case executate in stil " frameing ", la fatade care se doresc a fi ventilate, mi se pare pura idiotenie !
    Il rog pe domnul inginer sa faca un tutorial legat de produsele Multipor de la Ytong , care in viziunea mea se apropie de ceea ce ar trebuii sa insemne termoizolatia pentru o constructie !

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому +2

      Multumesc pentru comentariul dvs. Ce tine de folosirea spumei poliretanice acolo unde se doreste si termo si hidroizolare, gen tevi, fundatie, elevatii si in foarte putine cazuri la acoperise - sunt deacord cu dvs. Ce tine de imaginile folosite, in unele cazuri sunt doar reprezentative, coloana sonora reprezinta informatia care doresc sa o ofer.
      Ce tine de Multipor, am in mare parte doar pareri buna, insa deasemenea in mare parte are calitati asemanatoare cu BCA-ul, doar ca mult mai accentuate in sensul termoizolarii si scaderii in densitate si greutate. Totusi merci de recomandare, o sa vad, insa cred ca sunt inca multe alte teme care deloc nu au fost atinse, si care doresc sa le atrag atentia, inclusiv si alte materiale de termoizolare. Merci!

  • @olegcristinelsofian2120
    @olegcristinelsofian2120 5 років тому +1

    Am de izolat un pod de vila construita de10 ani acoperita cu tabla lindab montata bine Cu ce este bine sa izolez sub astereala intre capriori Multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +1

      Cum lemnul nu trebuie sa interactioneze cu materiale care nu permit trecerea vaporilor de apa prin masa sa in mod normal, se interzice materiale ca polistiren sau spuma poliuretanica. Rezulta ca va puteti axa pe orice alte materiale, care permit difuzia vaporilor de apa prin masa sa.

  • @chiroscasebastian
    @chiroscasebastian 4 роки тому +1

    Salut. Am o întrebare. Pot pune spuma poliuretanica deaspura rigispsului? Vreau sa izolaz plafonul. Sa pun spună între grinzile de la tavan.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      Eu nu as face asa ceva. Am mentionat in video despre dezavantajele spumei poliuretanice ca lemnul si acest termoizolant nu prea prietenesc. Mai bine v-ati axa pe materiale permeabile la vaporii de apa.

    • @chiroscasebastian
      @chiroscasebastian 4 роки тому

      Am decis între timp sa pin folie anti vapori de la isover. Acea folie cu dublu rol iar peste ea sa pun vata minerala (cât mai multa).

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      @@chiroscasebastian Folia respectiva este o alegere inteligenta, insa ea se pune la interior, cu fata la cald, intre rigips si termoizolatie.

  • @mihaia6026
    @mihaia6026 3 роки тому

    @Enciclopedia Constructiilor Este o idee poasta izolarea tavanului si a partii superioare a pereților intr un camin hidrofor cu spuma poliuretanica ? Daca da care e varianta corecta ? Multumesc , iti apreciez mult video-urile.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Salut, multumesc de apreciere. De ce ati face acest lucru si cum va fi folosit acel camin? In fond, se termoizoleaza daca e necesar la exterior, unde puteti si cu spuma sau alt material potrivit situatiei dvs.

    • @mihaia6026
      @mihaia6026 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Caminul este pt pompa submersibila in regim hidrofor ,vas expansiune, dedurizator si point of entry filtration. A fost facut prost la inceput. Doar ciment fara termoizolatie si podea pamant(intre tavan si nivel sol 30 cm) Adancime 2 m , perimetru 1.75 x 1.5m. Doresc sa adaug pe cat se poate termoizolatie(tavan si partea superioara perete) si hidroizolatie la podea , obiectivul e sa reduc umiditatea cat mai mult astfel incat sa prelungesc durata de viata a aparaturii. Are acum o singura aerisire , voi adauga inca una exact cum ati specificat in video ul legat de beciuri.

  • @lucian1369
    @lucian1369 Рік тому

    Buna ziua. Nu stiu daca am inteles bine. Dar, spuma aceasta este impermeabila si la vapori si la apa ?

  • @zahariegheorghe3146
    @zahariegheorghe3146 2 роки тому

    La interior este recomandat izolare termica cu spumă cu celulă închisă ?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому

      Nu prea, avem postate video-uri despre termoizolare, reguli... mereu prima optiune trebuie sa fie exteriorul.

  • @ionpotinga286
    @ionpotinga286 2 роки тому

    Salutare băieți...voi aplicați așa ceva?ce preț ?
    Mulțumesc

  • @maherolaru7051
    @maherolaru7051 5 років тому

    Buna ziua. Vreau sa izolez un acoperiș cu spuma poliuretanica celuloza închisă cu densitate 40 iar tavanul de la mansardă sa fie izolat de jos în sus cu aplicare spuma poliuretanica cu vuloza deschisa cu densitate 15 aplicata direct pe scânduri fiind după aceia acoperita cu rigips pe profiluri metalice. Am înțeles că aceasta spuma este net superioare vatei minerale. Sunteți de acord? Ce mă sfătuiți?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +2

      Buna ziua. Corect e "spuma poliuretanica CU CELULA inchisa", nu "celuloza", deoasrece celuloza e cu totul alt material. Sper confuzia data sa nu va determine sa luati decizii incorecte.
      Legat de solutia expusa de dvs, stiu ca e folosita de multe companii care termoizoleaza cu spuma poliuretanica (e si in interesul lor sa spuna ca e "net superioara"), nu zic ca e complet gresita, dar nici nu e una corecta. Sfatul meu este sa va orientati a materiale permiabile la vapori si care sa lase lemnul in pace sa "respire".

  • @gmork6
    @gmork6 4 роки тому

    As putea oare, după aplicarea acestei spume, la interior sa pun rigips antifoc si dupa tencuiala,spre a balansa, rezistenta mica la foc?

  • @TheEne1978
    @TheEne1978 3 роки тому

    Buna ziua ,daca ar fi sa aleg intre vata minerala lambda 0,032 isover super Profi sau Forte și/sau izolația cu spuma la o mansarda ,ce îmi recomandați? Am văzut în clipul video multe imagini cu izolație directa pe OSB , pe lemn , de aici trag concluzia că se poate izola și cu spuma .

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      La mansarda - vata minerala. Vedeti video despre Dezavantajele spumei poliuretanice - acolo o sa vedeti si multe alte imagini de ce nu recomand spuma poliuretanica la mansarda, mai ales contraindicat acea cu celula inchisa (acea cu celula deschisa se mai poate, insa foarte greu as permite).
      Am realizat si un video despre termoizolarea mansardelor, va sugerez sa il vizionati.

    • @TheEne1978
      @TheEne1978 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilormulțumesc pentru răspuns, deja am vizionat acele episoade ,numai bine!

    • @voican4all
      @voican4all 2 роки тому

      Buna ziua! Ajutati-ma cu un sfat, va rog.Daca as avea de izolat podul unei case care are placa peste etaj(nu este mansarda) tot vata minerala in schimbul spumei poliueretane mi-ati recomanda de pus sub astereala?

  • @radupatron6137
    @radupatron6137 5 років тому

    buna ziua. vreau sa izolez acoperisul pe interior. urmeaza sa construiect o mansarda de locuit. poti, te rog, sa ma sfatuiesti ce material sa folosesc? eu ma gandeam ca spuma cu celula inchisa este cea mai buna. multumesc mult!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +3

      Buna ziua, in primul rand eu nu prea iubesc mansardele, din mai multe motive, poate candva in viitor o sa fac si vreun video pe tema aceasta, insa pana una alta, sfatul meu este urmatorul: dat fiind faptul ca mansarda reprezinta o structura lemnoasa, iar lemnul trebuie sa respire, ca material termoizolant care va inchide mult structura mansardei, trebuie sa folositi unul care la fel "respira", sau cu alte cuvinte, este permiabil la vaporii de apa. Iata de ce, din punctul meu de vedere, folosirea materialelor impermiabile ca spuma poliretanica, polistirenul, spuma de sticla expandata - este o prostie, care in termen scurt ne poate sluji relativ bine, insa pe termen lung aparitia problemelor este inevitabila. Orientativa mai bine la asa materiale ca vata minerala, celuloza, pluta, rumegusul si alte materiale fibro-lemnoase.

    • @radupatron6137
      @radupatron6137 5 років тому

      @@EnciclopediaConstructiilor va multumesc pentru raspunsul dvs.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Cu placere!

  • @mariuahutan1754
    @mariuahutan1754 4 роки тому

    Izoleaza fonic bine .?am problema cu vecini

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Depinde de tipul spumei, insa sunt si alte materiale ce se pot folosi, cum ar fi pluta, vata bazaltica, lana de oaie etc.

  • @gerikuper6473
    @gerikuper6473 3 роки тому

    Adica pentru mansarda lemn nu e buna?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Doar in anumite conditii.

    • @gerikuper6473
      @gerikuper6473 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor avet un telefon te rog. Am o casa in constanta. Casa este nou dar acoperisu sus tabla este tot nou nu curje apa nimic . Cine a facut tabla este pusă Ok ,dar nu a pus folie anticodens.și acum cu zăpada și viscol a intrat zapada nu stiu de une și a intrat jos .casa este in 3 ape. Și vreau sa fac izolație adica pun.
      1) folie anticodens
      2) vata bazaltica 10 cm sau 15 cât este grinda
      3) folie bariera de vapori aluminiu ,
      4) ce recomandati , lambriu pvc , regips , sau lambriu lemn.
      Ajutați ma putin , sunt strein scuze pentru limba cum scriu .
      Aștept un sfat
      Nr tl : 0740391563

  • @Ghitsa09
    @Ghitsa09 5 років тому

    Buna,imi puteti da un sfat cu ce pot sa termoizolez o mansarda?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +1

      Salut, mansarda e un loc putin mai complicat de termoizolat. Fara sa stiu detaliile mansardei, tot ce va pot spune este sa alegeti doar materiale permiabile la vaporii de apa, si sa nu uitati sa lasati spre exterior si un spatiu pentru ventilatie (intre termoizolatie si asterneala).

    • @Ghitsa09
      @Ghitsa09 5 років тому

      @@EnciclopediaConstructiilor mersi, da ce puteti sami ziceti despre ECOVATA?sau mAi bine minvata

    • @Ghitsa09
      @Ghitsa09 5 років тому

      @@EnciclopediaConstructiilor acoperisul este din tigla ceramica

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Despre ecovata am creat deja 2 video privind termoizolatia cu celuloza. Gasiti acele video pe acest canal.

  • @gheorghestrango2487
    @gheorghestrango2487 2 роки тому

    Cum as, putea sa mi,cumpăr, pompa,și,material,cât,costă

  • @petrescuctin1
    @petrescuctin1 5 років тому +1

    Nimeni nu spune concret ,care este cea mai buna izolatie termica ...daca toate cele enumerate in clipuri , nu sunt bune..???!!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Buna ziua. Pana in prezent (decembrie 2018), pe acest canal in privinta termoizolatiilor am pus mai mult accent pe termeni generali, intelegerea notiunilor, la ce trebuie de atras atentia si incet incet am inceput sa analizez materialele, incepand mai mult cu dezavantaje. Incet incet o sa analizez si alte materiale, si o sa ma axez chiar si ce tine de polistiren si vata si despre avantajele ei. In general nu exista material "BUN' si "NU E BUN" - orice material are prin prisma caracteristilor lor calitati care in anumite cazuri ne pot crea beneficii, in altele probleme (avantaje/dezavantaje). La alegerea termoizolatiei nu tine doar de material, ci si de unde va fi folosit si de multi alti factori, care un om de rand fie ii este lene sa se informeze si sa inteleaga acest lucru, fie nu poate face (cognitiv vorbesc) acest lucru. Dat fiind faptul ca ati comentat la video privind SPuma poliuretanica, aceasta la fel este Okay, insa ma repet daca se aplica unde trebu si cum trebu.

    • @petrescuctin1
      @petrescuctin1 5 років тому

      Multumesc frumos pentru raspuns!
      De exemplu eu cred ca ar fi mai OK, daca se monteaza polistirenul pe mamaligi de adeziv si nu se aplica pe toata suprafata ca la gresie si faianta, deoarece are pe unde respira peretele , plus este loc si pe unde sa se scurga condensul...
      Ar trebui sa se faca din fabrica niste santuri pe placa de polistiren sau de jur imprejur pe lungimi si laterale, pentru a se scurge apa rezultata din condens .
      Sunt destule minti luminate care ar trebui sa gaseasca solutii, pentru a nu mai fi probleme in acest sens .

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +1

      Permiteti-mi sa nu fiu deacord cu dvs. Orice material termoizolant trebuie aplicat/montat cat mai etans pe suprafata de lucru, iata de ce se recomanda anume sa se aplice adeziv pe toata suprafata, nu mamaligi. Ce tine de condens sau respiratie, e complet gresit sa credem ca daca facem mamaligi scapam de problema. Nu doresc sa comentez mult, e info chiar de un video aparte, insa in doua cuvinte: In primul rand trebuie sa facem asa ca sa nu ajunga atata umiditate incat sa se faca ulterior condens; In al doilea rand chiar daca umiditatea acolo ajunge, trebuie sa alegem asa material termoizolant care sa se combine corect cu zidaria (de ex) si sa lase difuzia vaporilor de apa normal, ori polistirenul incetineste mult si foarte mult aceasta difuzie. Iar ce tine de respiratie - nu respira nici o structura sau perete, se foloseste mult notiunea de "a respira" pentru a explica mai simplu tranzitia umiditatii/vaporilor de apa printr-o structura.

    • @petrescuctin1
      @petrescuctin1 5 років тому

      OK ! Si prin urmare, va rog sa-mi spuneti cum este corect sa montez un termosistem si cu ce materiale sa combin materialul termoizolant ?
      De exemplu la o casa din caramida cum se monteaza corect polistirenul , sa nu mai fie probleme si sa nu fii nevoit sa schimbi termosistemul la o perioada de...??
      Inca o intrebare va mai deranjez....ce parere aveti despre polistirenul expandat grafitat si ce grosime este mai eficienta,10 cm sau 15 cm...ce imi recomandati si ce adeziv sa folosesc ?
      Va multumesc anticipat !!
      Cu stima !

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Eu va recomand sa apelati la persoane/companii care se ocupa cu termoizolatiile, asa dvs o sa scapati de anumite batai de cap si chiar o sa salvati ceva timp. In mare parte ei stiu cum se termoizoleaza, dvs doar puteti sa ii ghidati cu cateva mici reguli, care posibil sa le auziti fie pe acest Canal/Proiect, fie in alta parte si va par corecte, si desigur dvs puteti alege corect materialul termoizolant in dependenta de unde va fi aplicat si cu ce materiale va interactiona.
      De exemplu dvs a-ti mentionat caramida + polistiren. Parerea mea subiectiva este ca aceasta combinatie este una gresita. Ce tine de grosime, aceasta depinde de ce rezistenta termica doriti sa fie o anumita portiune a casei. Daca sa vorbim de zidarie, atunci o casa pasiva de exemplu tre sa aiba minim circa 20 cm grosime a unor materiale ca polistiren sau vata minerala (raportandu-ne la Conductivitatea lor termica), insa daca acesta nu e scopul dvs, insa va doriti o termoizolatie cat de cat normala, atunci pentru zidarie as recomanda minim 10 cm. Si apropo, o casa trebuie termoizolata nu doar la pereti, ci si la fundatie si acoperis si peste tot.
      Ce tine de polistirenul grafitat, parerea mea este ca in 99% e acelasi polistiren ca si cel negrafitat si are aceleasi caracteristici, iar grafitul care teoretic face ca sa nu arda - e o prostie imensa. Arde si acest grafitat, doar ca poate daca e bun, arderea incepe cu cateva secunde mai greu si para focului nu e asa de mare, insa la fel se topeste daca e un incendiu adevarat.

  • @sabinilie8358
    @sabinilie8358 3 роки тому

    Ca informatie astazi 20 04 2021 am aplicat eu sub acoperis cu firma, 60 mp, 12 cm, spuma celula inchisa 63 de mil. de lei vechi!, am si video dar e cam saracacios!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      merci de comentariu. De ce ati mers pe spuma?

    • @sabinilie8358
      @sabinilie8358 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor principalul motiv viteza de reactie, casa nu este locuita, noi avand domiciliul in austria..

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      @@sabinilie8358 Sper sa nu apara probleme multi ani de zile...

    • @sabinilie8358
      @sabinilie8358 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilorDin ce spui tu nu mai sunt asa de sigur, multi ani de zile de aici inainte casa nu va fi incalzita deloc , sunt cu ochii pe tine de aici din Austria, apropos, prietenul meu austriac care are firma de proiectare nu a auzit de acest tip de spuma, aia este

    • @florinvoica4426
      @florinvoica4426 3 роки тому

      Sabin ilie Dami si mié tlf celor ce ti su proiectat

  • @florintanase905
    @florintanase905 4 роки тому

    Preț pe m2

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Intrebati companiile care ofera aceste servicii.

    • @sabinilie8358
      @sabinilie8358 3 роки тому

      1mil50 mii lei vechi de 12 spuma activa, aprilie 2021

    • @florinvoica4426
      @florinvoica4426 3 роки тому

      @@sabinilie8358 cu ce firma ai proiectat tu Dami te rog un nr de teléfon am si EU o mansarda si vreau sa o proiectez cu spuma Mutumesc

    • @sabinilie8358
      @sabinilie8358 3 роки тому

      @@florinvoica4426 eu sunt din slatina exista o singura firma aici, in schimb atentie mare ca mia crapat in multe locuri, lemnul lucreaza si se pare ca nu e chiar asa de simplu
      nu stiu unde sa pun poze

    • @sabinilie8358
      @sabinilie8358 3 роки тому

      @@florinvoica4426 eu sunt din slatina olt, aici exista o singura firma de asa ceva, atentie mare ca mie mia crapat spuma de pe tavan , nu stiu unde sa pun poze sa le comenteze maestrul.

  • @gheorghecoste3834
    @gheorghecoste3834 4 роки тому

    Nr tef.