gerçekten harika çıkmış kullanınlan malzeme yeni yağlandıktan sonra çok temiz ve pürüzsüz kolon ortaya çıkıyor bundan sonra sıva boya vurmaya gerek yok mastara hiç gerek yok tebrik etmekten başka ne denilebilirki.
Merhaba, cok Sgl Erdem Bey, sizi izlemekte, uzun zaman oldu, sIkIntili bir yil gecirdik malesef hem ailevi hemde bu hastalik (covid). ama sukur yavas yavas hersey rayina oturuyor gibi. sizlerde iyisinizdir insallah. uzun zamandir yazmadigimdan pek yorum yapmak istemedim ama santiyede pek maske takan gormedim. (zorunluluk yok galiba). Aman dikkat edin bu virus cok garip birsey hic beklemediginiz yeden bulasiyor.@@ErdemFidan
Evet. Bu süreç burada hala devam ediyor. Edecek gibi de. Şantiye benim değil. Benim ki başlayacak. Maske konusuna gelince, genel de iş yerlerinde takan olmuyor. Takılmalı mı.. kovid geçiren biri olarak söylüyorum. Maske takmayan bedelini ağır öder
Aynen katiliyorum size, yeni santiyeniz icin simdiden hayirli olsun kazasiz belasiz baslar bitirisiniz insallah. Tebrikler (Santiye adresinizi yollamayi unutmayin). Eminimki benim gibi tum takipcileriniz yeni Videolarinizi sabirsizlikla bekliyor. Simdiden kolay gelsin.@@ErdemFidan
6:14 'de görülen ortadaki ve karşıtındaki 3 filiz zemine temas etmiyor şefim. Herhangi bir amacı var mıdır acaba ? Varsa lütfen paylaşır mısınız. Sahadakilere selam olsun :)
Onlar filiz değil filizlere bağlanan ve bir üst kata devam eden donatılar. 2018 yönetmeliği ile birlikte alt kattan gelen donatı ile üst kata devam edecek donatılar kolon altında değil orta bölgesinde birbirine bağlanıyor çünkü kolon ortasında moment sıfır kabul edilir. Ayrıca beton döküldükten sonra otomatikman onların altı da dolu halecek sizin tabirinizle zemine (kolon betonuna) basacak.
Perdemizdeki tevzilerde gönye yok ayrıca tevzilerimiz başlık bölgesinin içine sokulmamış. Normalde statik paftalarda tevziler boyuna donatıların içinde olacak şekilde gösteriliyor ancak ben böyle bir uygulama daha göremedim. Erdem bey sizce bunun doğru olanı nedir?
Merhaba. Gözüme ilişti. Projeyi ve statik hesapları görmedim. Yalnız depremden dolayı kolonlarda deprem kesme kuvveti dikdörtgen ve kat boyunca aynı değerde olur. Ayrıca bu kesme kuvvetlerini karşılamak için deprem kuvveti doğrultusundaki çirozlar hesaba alınıyor genelde. Eğer alındıysa ve projeye o şekilde işlendiyse her etriyede kolon aplikasyondaki belirtildiği gibi bir ucu gönyeli olabilir ama diğer ucu hem boyuna donatıyı hem etriyeyi kavrayacak şekilde olmalıdır. Perde gövdelerinde metrekarede 10 veya 4 adet atılabilir. Kolonlarda ve perde başlıklarında kolon ve perde aplikasyon planlarında belirtildiği gibi çirozlar konmalıdır. Deprem affetmez.
Erdem Bey. Santiye şefinin sorumlulukları adı altında bir video çekebilir misiniz rica etsek. Yapi kullanım izni alındı, 15 sene sonra deprem oldu. Olum ya da yaralanma oldu vs. Bu hususta santiye sefi nelerden sorumludur? Tesekkurler şimdiden.
Ee ne oldu şimdi. Sen böyle deyince uzayamı gitmiş oldun. Anlayan anlıyo sen demir madeninin dünyaya soradan uzaydan meteor yağmuru şeklinde geldiğinden başla, inşaatta kullanılan demirin oranlarını anlata dur, sen anlatana kadar inşaat biter. geçmiş olsun.
Erdem abi perdeyi, kolonu ve kirisi kattiyen teslim almazdim. Cirozlari asla ve asla tek taraftan baglatmam. Diyelim ki kalfayla ters dustuk, kesinlikle 90 gonye tarafindan bag attiririm. 135 gonyeden bag olmasa dahi kurtulamayabilir. Perde de ayni hatayi yapti. Ayrica projelendirmede tevzi araligi ile etriye araliginda bir duzensizlil var. Tevzilerin etriyelerle ayni hizada olmasi gerekir. Sunu demek istiyorum. 10 cm aralikli bir koloncu detayina 15 cm aralikli tevzi detayi verilmez. Veren sadece ezber detay, minimum cozeyim kafasinda ilerliyor. Bir sonra ki detay, Erdem abi kesinlikle senden rica ediyorum doseme kirisleri o sekilde baglanmaz asla musade etme. Kiriste esneme ve zorlamanin alt kisimda olacagini dusunurseniz, beton dokumunde etriyenin duzenliligini koruyacak 1 tane detay yok. Ufak detaylara cok takiliyorsunuz diye dusunmeyelim. 100 m2 ortlama kaba yapi maliyeti 40 bin liralara ulasti suan icin. M2 maliyeti 400 tllerde suan icin, saglam bir isciligin en fazla maliyet farki 20, 30tl. Lutfen iscilikten kacmaya musade etmeyelim. Lutfen
Demirci neden kirişleri asmiyorda?yerde bağlıyor adamın akşama kadar beli ağrır öyle, kolon filizlerine çelik bağlayıp assa daha kolay olur etre takması falan
Segregasyon, vibratörün nasıl kullanılacağı bilinmediği için oluşuyor, büyük sorun. Demirlere yağ değmemesi gerek, betonu tutamaz ...! Etriyeler neden şaşırtmalı konulmuyor ...?
Bu tevzi Donatıları yeni yonetmelikle birlikte cizim detaylarinda icten verilmekte.Calistigim santiyede icten uyguluma yaptik ama bence tevzi donatisinin calisma prensibine bakarsan distan donatiyi sarmasi daha dogru.Siz ne dusunuyorsunuz?
Düşünceden ziyade bu eski yönetmeliğe göre projelendirilmiş. Düşünceme göre bencede içten olmalı. Ama burada esas dikkat edilmesi gereken tevziler dıştan olursa, kanca şeklinde olmalı. Sonra çirozlar da hem tevzileri hem de filiz etriyeleri en dıştan sarmalı. Eğer etriye aralıkları projeye uygun ise sorunsuz uygulama olur
Bizim balkonda bu çıkan demirlerden 6 tane sıra var yani 6 tane çubuk demir çıkıyor her kolonda 6 tane düz demir var 16 tane kolon var sizce az mı 6 demir çıkması 1 kolondan
Az. Eski demirler daha kaltelidir daha sağlamdır ordan bir artısı var. Ancak artısı varken eksisi de var. Çünkü o demirler nervürsüz. Yanı halk diliyle düz tırtırsız. 16 kolon demekle bir yere varamayız. O 16 kolon nasıl konumlandırılmış önemli olan o. Ev kaç katlı. Hatayda depremde 6 tane nervürsüz demir ile 4 katlı binanın ağır hasarlı çıktığını da gördüm 2 katlısının 3 katlısının yıkıldığını da gördüm. Bilirkişi çağırın eve baktırın. Kolon sayısı bir şeyi ifade etmez. Nasıl yapıldığı ve nerelere koyulduğu önemli. Ama çok çok kaba bir şekilde söylüyorum. Dağlık bir arazi ise (ovayla karıştırma kastım yerde taş olması) ve 2 katın üstünde değilse. Altınız da dükkan değilse ve çok eski değilse çok korkmayın. Bu şekilde Hatayda çok bina ayakta kaldı. Yıkılanlar genelde 3 kat ve üstü. Veya altı boş dükkanlar veyahutta zemini kötü olan yerler. Siz yine de bir mühendis getirip baktırın. 6 tane demir güvenilir bir bina asla değil. Ve o demirler kaçlık? Bilirkişi çağırmalısınız.
Kolay Gelsin erdem abi. Verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. 4. Öğrencisiyim haziranda mezunum inşallah. Mezun olduktan sonra da takip edip bilgilenmeye devam edicem. Sana bi konuda sorum olucak abi. Bitişik nizam yapılarda dilatasyon nedir nasıl yapılır hangi mazlemeler kullanılır bilgi verebilirsen çok sevinirim.
Merhaba abi bizim 4 katlı her katta 2 daireli bina yapiyo mutahit mutahit projede olmadığı halde 8.lik demir kullaniyo 10 ve 12 lik yerine diyo kolonda kullanmıyorum bunu sakıncası neler bı de son olarak projede kuyu temelin yüksekliği nerde yazar
Selamın aleyküm erdem bey, bu başlıkla alakalı değil ama sizin bana Bilgi verebileceğiniz konusunda eminim. Evim 2.5 kat 2. Katın hasırı güney ve kuzey olmak kaydıyla 1 er metre çıkıntısı var üzeri çatı ve çatı katı bu çıkıntılar alttan izalasyon yaptırmadım eve cephe olmadığı için ama bu seferde bu çıkıntıların birleştiği evin duvarı üst kısmı rütübet ve kararmalar oluyor bu kararmalar önlemek için evin içinden izalasyon yapsam kararan kolon bölgesini sadece sizce kesin çözüme ulaşırmıyım?
İzolasyonlar kaynak tarafından yapılır. Asla içten yapılmaz. Giren nem iç yüzeyde ortaya çıkıp kuruyor. E peki çıkamayan ne olacak. Birikme yaparak duvarlara vuracak. En sonunda parkeye kadar da inecek. Veya tam tersi parke altında olana çözüm olarak içeriden izolasyon yaparsanız duvara doğru çıkacak. Instagram kutum bu tip sorunlarla dolu. Bu sebeple bir şekilde poliüratan köpükle veya membranla ya da diğer çözümlerle dıştan, kaynak tarafından çözüm arayışına girin. Aksi halde daha ağır sonuçları olacaktır
M2 yapanda var. Kırık ölçü veren de. Biz yıllardır m3 yaparız. Kafamızı da hiç değiştirme gereği duymadık. Ustalıklarını da insanlıklarını da çok beğenirim.
Merhaba Abi, Bu inşaatta kolon ile giriş birleşimi nasıl yapılıyor? Demir bağlantılar nasıl birleştiriliyor veya birleştiriliyor mu? Abi videolarını seyredip teknik ve insani yanından çok şeyler öğreniyoruz. Allah alnının teri, gönlünün güzelliğiyle ekmeğini kazanan insanlara yardımcı olsun.
O da yaptı. Daha sonra yaptı. Hatta sökerkende söyledi. Direk vurmadan sökerken sesini dinle dedi. Bir noktadan sonra kalıbın kendini bırakmaya başladığı sesinden anlaşılıyordu. Sonradan dayama vurdu
İleride bina yapmayı düşünen birisinin öğrenciyken köprü eğitimi vs. Alması onun için yararlı olur mu yoksa bir katkısı olmadan vakit kaybı mı olur? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bir dirhem de olsa bir şeyler atabilmek gösterebilmek için özel çaba sarfediyorum. Bu dönemde daha çok çekiyorum arşivliyorum. Onların videoları daha sonra gelecek kısmet olursa
Uzun süredir gördüğüm en güzel işçilik .
Usta'nın eline sağlık.
Video için teşekkürler.
HASRETLE VİDEO BEKLEYENLER VE SIKI TAKİPÇİLERİM LÜTFEN BENİMLE İLETİŞİME GEÇİN. SİZİ İNSTAGRAM DA DM KUTUMDA BEKLİYORUM.
@erdmfidan (İNSTAGRAM)
Şefim özlettiniz kendinizi ya cidden videolarınıza hasret kaldık
HASRETLE VİDEO BEKLEYENLER VE SIKI TAKİPÇİLERİM LÜTFEN BENİMLE İLETİŞİME GEÇİN. SİZİ İNSTAGRAM DA DM KUTUMDA BEKLİYORUM.
@erdmfidan (İNSTAGRAM)
Müge Anli'ya gitmeye gerek kalmadi Abimiz bulundu ;-)
:)))))) Eyvallah Hocam
@@ErdemFidan Şefim sizden bir ricam olacak.Ölü kalıp nedir.birde görsel lazım bana cevap verirseniz sevinirim.
Bilgim yok. O konuda yardımcı olamayacağım
@@tunahandursun4624 Beton içinde kalan kalıba ölü kalıp denir hocam
@ teşekkürler
Saha görüntülerini özlemişiz abi
HASRETLE VİDEO BEKLEYENLER VE SIKI TAKİPÇİLERİM LÜTFEN BENİMLE İLETİŞİME GEÇİN. SİZİ İNSTAGRAM DA DM KUTUMDA BEKLİYORUM.
@erdmfidan (İNSTAGRAM)
Erdem abi bildirimi aldık hemen geldik :)
HASRETLE VİDEO BEKLEYENLER VE SIKI TAKİPÇİLERİM LÜTFEN BENİMLE İLETİŞİME GEÇİN. SİZİ İNSTAGRAM DA DM KUTUMDA BEKLİYORUM.
@erdmfidan (İNSTAGRAM)
Kolay gelsin emre bey özletmiştin kendini haşgeldin
Videoya like atıp çıktım sonra izlerim nasıl olsa
sa.erdem bey ozledik arayi sogutmayalim arada ben burdayim videosu gonder Allah islerine bereket versin.
Erdem abi özlemiştik seni. Umarım iyisindir, bir sıkıntın yoktur. Pasif ev serisi videolarını bekliyoruz
HASRETLE VİDEO BEKLEYENLER VE SIKI TAKİPÇİLERİM LÜTFEN BENİMLE İLETİŞİME GEÇİN. SİZİ İNSTAGRAM DA DM KUTUMDA BEKLİYORUM.
@erdmfidan (İNSTAGRAM)
erdem hocam özlemişiz sizleri insallah yakın zmanda sıksık görürüz
HASRETLE VİDEO BEKLEYENLER VE SIKI TAKİPÇİLERİM LÜTFEN BENİMLE İLETİŞİME GEÇİN. SİZİ İNSTAGRAM DA DM KUTUMDA BEKLİYORUM.
@erdmfidan (İNSTAGRAM)
gerçekten harika çıkmış kullanınlan malzeme yeni yağlandıktan sonra çok temiz ve pürüzsüz kolon ortaya çıkıyor bundan sonra sıva boya vurmaya gerek yok mastara hiç gerek yok tebrik etmekten başka ne denilebilirki.
3:15 te
Ahmet Usta emniyetli şekilde !!!
Alttan hiçbir desteği olmayan kalıpların altında değil mi ?
Hepsi bir andada inebilir sanki
Pasif ev serisi ne durumda? Evin sahibi doktor bey videolari yollamistindiye hatirliyorum paylasivak misiniz?
Anladığım kadarıyla binalarımızın sağlamlığı ustaların insiyatifinde.
Veya inşaat alanını sıklıkla kontrole gitmeyen mühendis veya mimar zatların tembellğinde denilebilir.
Özlemişiz kaba insaat seyretmeyi🙂🙂
HASRETLE VİDEO BEKLEYENLER VE SIKI TAKİPÇİLERİM LÜTFEN BENİMLE İLETİŞİME GEÇİN. SİZİ İNSTAGRAM DA DM KUTUMDA BEKLİYORUM.
@erdmfidan (İNSTAGRAM)
Güzel video olmuş devamını bekliyorum perde kolondaki tevzi demirleri gönyeli olsa iyi olurdu naçizane fikrim
bence Erdem beyde biliyor ama misafir gittiği yer olduğu için söylemek istemiyor. hatta kiriş donatılarından biri de kolonun dışından gitmiş
🤫 misafiriz sonuçta 😇
@@ErdemFidan 👍
Perdeyi araladiniz Erdem Bey, kolay gelsin.. GERCEGI BU :) Buna denecek soz kalmiyor.
oooooooo sizi görmek çok mutlu etti beni.. merhaba tekin bey
Merhaba, cok Sgl Erdem Bey, sizi izlemekte, uzun zaman oldu, sIkIntili bir yil gecirdik malesef hem ailevi hemde bu hastalik (covid). ama sukur yavas yavas hersey rayina oturuyor gibi. sizlerde iyisinizdir insallah. uzun zamandir yazmadigimdan pek yorum yapmak istemedim ama santiyede pek maske takan gormedim. (zorunluluk yok galiba). Aman dikkat edin bu virus cok garip birsey hic beklemediginiz yeden bulasiyor.@@ErdemFidan
Evet. Bu süreç burada hala devam ediyor. Edecek gibi de. Şantiye benim değil. Benim ki başlayacak. Maske konusuna gelince, genel de iş yerlerinde takan olmuyor. Takılmalı mı.. kovid geçiren biri olarak söylüyorum. Maske takmayan bedelini ağır öder
Aynen katiliyorum size, yeni santiyeniz icin simdiden hayirli olsun kazasiz belasiz baslar bitirisiniz insallah. Tebrikler (Santiye adresinizi yollamayi unutmayin). Eminimki benim gibi tum takipcileriniz yeni Videolarinizi sabirsizlikla bekliyor. Simdiden kolay gelsin.@@ErdemFidan
@@tektrbz7605 SİZİ ÖZEL ÜYELİK BÖLÜMÜME BEKLİYORUM TEKİN BEY. 2 İSİMLİ BÖLÜME KAYIT YAPTIRIN LÜTFEN
Sefim hayirli isler.
ellerine sağlık, Azerbaycandan selamlar
6:14 'de görülen ortadaki ve karşıtındaki 3 filiz zemine temas etmiyor şefim. Herhangi bir amacı var mıdır acaba ? Varsa lütfen paylaşır mısınız. Sahadakilere selam olsun :)
Onlar filiz değil filizlere bağlanan ve bir üst kata devam eden donatılar. 2018 yönetmeliği ile birlikte alt kattan gelen donatı ile üst kata devam edecek donatılar kolon altında değil orta bölgesinde birbirine bağlanıyor çünkü kolon ortasında moment sıfır kabul edilir. Ayrıca beton döküldükten sonra otomatikman onların altı da dolu halecek sizin tabirinizle zemine (kolon betonuna) basacak.
ne zaman doktunuz bunu . Dün 🙃 şef guzelim kaliplar biraz daha beklese keske
Çirozları taktı usta ama bi taraf kapalı diğer uç açık kaldı gene. Açık kalan uç içe bükülmeyecek mi
Perdemizdeki tevzilerde gönye yok ayrıca tevzilerimiz başlık bölgesinin içine sokulmamış. Normalde statik paftalarda tevziler boyuna donatıların içinde olacak şekilde gösteriliyor ancak ben böyle bir uygulama daha göremedim. Erdem bey sizce bunun doğru olanı nedir?
Selamlar Erdem Bey
Merhaba. Gözüme ilişti. Projeyi ve statik hesapları görmedim. Yalnız depremden dolayı kolonlarda deprem kesme kuvveti dikdörtgen ve kat boyunca aynı değerde olur. Ayrıca bu kesme kuvvetlerini karşılamak için deprem kuvveti doğrultusundaki çirozlar hesaba alınıyor genelde. Eğer alındıysa ve projeye o şekilde işlendiyse her etriyede kolon aplikasyondaki belirtildiği gibi bir ucu gönyeli olabilir ama diğer ucu hem boyuna donatıyı hem etriyeyi kavrayacak şekilde olmalıdır. Perde gövdelerinde metrekarede 10 veya 4 adet atılabilir. Kolonlarda ve perde başlıklarında kolon ve perde aplikasyon planlarında belirtildiği gibi çirozlar konmalıdır. Deprem affetmez.
Erdem Bey. Santiye şefinin sorumlulukları adı altında bir video çekebilir misiniz rica etsek. Yapi kullanım izni alındı, 15 sene sonra deprem oldu. Olum ya da yaralanma oldu vs. Bu hususta santiye sefi nelerden sorumludur? Tesekkurler şimdiden.
tavzilerde neden kanca veya gonye yok
Özlettirdiniz kendinizi hocam :) Sizi buralarda daha sık görmek umuduyla.. hoşgeldiniz :))
HASRETLE VİDEO BEKLEYENLER VE SIKI TAKİPÇİLERİM LÜTFEN BENİMLE İLETİŞİME GEÇİN. SİZİ İNSTAGRAM DA DM KUTUMDA BEKLİYORUM.
@erdmfidan (İNSTAGRAM)
Tewekkurler hocam
Video için teşekküler.Bu arada donatılara demir tabirini kullanmıyorum ben. Çünkü demir bir elementtir, donatı çeliği alaşımdır.
Ee ne oldu şimdi. Sen böyle deyince uzayamı gitmiş oldun. Anlayan anlıyo sen demir madeninin dünyaya soradan uzaydan meteor yağmuru şeklinde geldiğinden başla, inşaatta kullanılan demirin oranlarını anlata dur, sen anlatana kadar inşaat biter. geçmiş olsun.
@@turk_soy1418 ben doğru bir şey yazdım. Alt tarafı bir bilgi. Neden böyle yazı yazdınız anlamadım? Hem size ne oluyor. Ben Erdem Bey e yazdım.
Kavuşturana şükür.
Şefim sıfır kalıp mı kullanıldı tertemiz çıkmış
Emeğine sağlık abi
Ah erdem bey benim inşaatı yapmadın. Kolay gelsin.
Erdem abi perdeyi, kolonu ve kirisi kattiyen teslim almazdim. Cirozlari asla ve asla tek taraftan baglatmam. Diyelim ki kalfayla ters dustuk, kesinlikle 90 gonye tarafindan bag attiririm. 135 gonyeden bag olmasa dahi kurtulamayabilir. Perde de ayni hatayi yapti. Ayrica projelendirmede tevzi araligi ile etriye araliginda bir duzensizlil var. Tevzilerin etriyelerle ayni hizada olmasi gerekir. Sunu demek istiyorum. 10 cm aralikli bir koloncu detayina 15 cm aralikli tevzi detayi verilmez. Veren sadece ezber detay, minimum cozeyim kafasinda ilerliyor. Bir sonra ki detay, Erdem abi kesinlikle senden rica ediyorum doseme kirisleri o sekilde baglanmaz asla musade etme. Kiriste esneme ve zorlamanin alt kisimda olacagini dusunurseniz, beton dokumunde etriyenin duzenliligini koruyacak 1 tane detay yok. Ufak detaylara cok takiliyorsunuz diye dusunmeyelim. 100 m2 ortlama kaba yapi maliyeti 40 bin liralara ulasti suan icin. M2 maliyeti 400 tllerde suan icin, saglam bir isciligin en fazla maliyet farki 20, 30tl. Lutfen iscilikten kacmaya musade etmeyelim. Lutfen
Demirci neden kirişleri asmiyorda?yerde bağlıyor adamın akşama kadar beli ağrır öyle, kolon filizlerine çelik bağlayıp assa daha kolay olur etre takması falan
bu fiyatlarda malzeme almak şantiye yürütmek işçi çalıştırmak yürek ister erdem hocam sizin yeni şantiye var mı yakında
Cok şükür bu gunleride gorduk. Bulgaristandan selamlar
erdem bey şu kolon bitişleri deprem yönetmeliğne göre nasıl U şeklinde katlanması gerekiyor detay verirmisiniz
Teras izolasyonu yapıyor musunuz nasıl irtibat kurarız
Erdem abi etrelerin kancaları karşılıklı olsa daha iyi olur dimi
Segregasyon, vibratörün nasıl kullanılacağı bilinmediği için oluşuyor, büyük sorun.
Demirlere yağ değmemesi gerek, betonu tutamaz ...!
Etriyeler neden şaşırtmalı konulmuyor ...?
Allah kolaylık versı izlerken yoruldum zor iş
Bu tevzi Donatıları yeni yonetmelikle birlikte cizim detaylarinda icten verilmekte.Calistigim santiyede icten uyguluma yaptik ama bence tevzi donatisinin calisma prensibine bakarsan distan donatiyi sarmasi daha dogru.Siz ne dusunuyorsunuz?
Düşünceden ziyade bu eski yönetmeliğe göre projelendirilmiş. Düşünceme göre bencede içten olmalı. Ama burada esas dikkat edilmesi gereken tevziler dıştan olursa, kanca şeklinde olmalı. Sonra çirozlar da hem tevzileri hem de filiz etriyeleri en dıştan sarmalı. Eğer etriye aralıkları projeye uygun ise sorunsuz uygulama olur
Bizim balkonda bu çıkan demirlerden 6 tane sıra var yani 6 tane çubuk demir çıkıyor her kolonda 6 tane düz demir var 16 tane kolon var sizce az mı 6 demir çıkması 1 kolondan
Az. Eski demirler daha kaltelidir daha sağlamdır ordan bir artısı var. Ancak artısı varken eksisi de var.
Çünkü o demirler nervürsüz. Yanı halk diliyle düz tırtırsız. 16 kolon demekle bir yere varamayız. O 16 kolon nasıl konumlandırılmış önemli olan o. Ev kaç katlı. Hatayda depremde 6 tane nervürsüz demir ile 4 katlı binanın ağır hasarlı çıktığını da gördüm 2 katlısının 3 katlısının yıkıldığını da gördüm. Bilirkişi çağırın eve baktırın. Kolon sayısı bir şeyi ifade etmez. Nasıl yapıldığı ve nerelere koyulduğu önemli. Ama çok çok kaba bir şekilde söylüyorum. Dağlık bir arazi ise (ovayla karıştırma kastım yerde taş olması) ve 2 katın üstünde değilse. Altınız da dükkan değilse ve çok eski değilse çok korkmayın. Bu şekilde Hatayda çok bina ayakta kaldı. Yıkılanlar genelde 3 kat ve üstü. Veya altı boş dükkanlar veyahutta zemini kötü olan yerler. Siz yine de bir mühendis getirip baktırın. 6 tane demir güvenilir bir bina asla değil. Ve o demirler kaçlık? Bilirkişi çağırmalısınız.
özlemiştik
Ben de çok özledim doğrusu
HASRETLE VİDEO BEKLEYENLER VE SIKI TAKİPÇİLERİM LÜTFEN BENİMLE İLETİŞİME GEÇİN. SİZİ İNSTAGRAM DA DM KUTUMDA BEKLİYORUM.
@erdmfidan (İNSTAGRAM)
Kolay Gelsin erdem abi. Verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. 4. Öğrencisiyim haziranda mezunum inşallah. Mezun olduktan sonra da takip edip bilgilenmeye devam edicem. Sana bi konuda sorum olucak abi. Bitişik nizam yapılarda dilatasyon nedir nasıl yapılır hangi mazlemeler kullanılır bilgi verebilirsen çok sevinirim.
Merhaba abi bizim 4 katlı her katta 2 daireli bina yapiyo mutahit mutahit projede olmadığı halde 8.lik demir kullaniyo 10 ve 12 lik yerine diyo kolonda kullanmıyorum bunu sakıncası neler bı de son olarak projede kuyu temelin yüksekliği nerde yazar
Proje 12, kullanılan 8 mi ?
Şefim keşke demirler de passız olsa.
Adam...
Kiriş etriyelerini görüntüdeki hazırlamayla kirişin üst demirlerine bağlıyorsunuz peki kiriş alt demirlerine nasıl bağlıyorsunuz?
Demirci döşemeye yüz üstü yatıyor. Diplerine elini sokarak bağlama yapıyor
@@ErdemFidan bunun görüntüsü var mı? Fiziki olarak pek mümkün değil sanki, ayrıca bu şekilde kiriş altına pas payı da koymak imkansız
Kirişlerde etriye kancasının yukarıda olmasının sebebi nedir ? Etriye neden ters takılmamalıdır hocam ?
شغل منيح ..تمام
Selamın aleyküm erdem bey, bu başlıkla alakalı değil ama sizin bana Bilgi verebileceğiniz konusunda eminim. Evim 2.5 kat 2. Katın hasırı güney ve kuzey olmak kaydıyla 1 er metre çıkıntısı var üzeri çatı ve çatı katı bu çıkıntılar alttan izalasyon yaptırmadım eve cephe olmadığı için ama bu seferde bu çıkıntıların birleştiği evin duvarı üst kısmı rütübet ve kararmalar oluyor bu kararmalar önlemek için evin içinden izalasyon yapsam kararan kolon bölgesini sadece sizce kesin çözüme ulaşırmıyım?
İzolasyonlar kaynak tarafından yapılır. Asla içten yapılmaz. Giren nem iç yüzeyde ortaya çıkıp kuruyor. E peki çıkamayan ne olacak. Birikme yaparak duvarlara vuracak. En sonunda parkeye kadar da inecek. Veya tam tersi parke altında olana çözüm olarak içeriden izolasyon yaparsanız duvara doğru çıkacak. Instagram kutum bu tip sorunlarla dolu. Bu sebeple bir şekilde poliüratan köpükle veya membranla ya da diğer çözümlerle dıştan, kaynak tarafından çözüm arayışına girin. Aksi halde daha ağır sonuçları olacaktır
@@ErdemFidan teşekkür ederim tavsiyelerinize uyacağım
Erdem bey ankarada kalıp,demir işçiliği m2 mi m3 yapilıyor?
M2 yapanda var. Kırık ölçü veren de. Biz yıllardır m3 yaparız. Kafamızı da hiç değiştirme gereği duymadık. Ustalıklarını da insanlıklarını da çok beğenirim.
Merhaba Erdem Bey Danışmanlık hizmeti için görüşmek istiyorum mail attım ama görmediniz sanırım
çirozlar perdede az degilmi erdem bey
Az
Erdem abi neresi ora
Ustam bizde bina yapıyozda kalıplar o şekilde değil bizim segragasyonlar mevcut zararı varmı
yok kardeşim segregasyonlu daha güzel bina daha sağlam olur. ne o öyle cillop gibi kolon
@@timelapset valla dediğine hiç inanamadım 😂
Abi bu yıkılmayan evin temelimi
perdelerde neden çelik hasır kullanmıyorsunuz.
Projesi çelik hasır değil.
Çiroz sayısı çok az
Merhaba Abi,
Bu inşaatta kolon ile giriş birleşimi nasıl yapılıyor? Demir bağlantılar nasıl birleştiriliyor veya birleştiriliyor mu?
Abi videolarını seyredip teknik ve insani yanından çok şeyler öğreniyoruz.
Allah
alnının teri, gönlünün güzelliğiyle ekmeğini kazanan insanlara yardımcı olsun.
Merhaba bir binanin en alttaki tasiyici kolonlarindan 1 tanesi 1.5, 2 cm traslansa binanin statigine problem yaratirmi. Bilgi icin tesekkur ederim
Etriye dediğimiz demirler kolonu, etriyeleri de beton sarar. Bu sebeple evet statiğe zarar verirsiniz. Uygun değildir
Hocam inşallah en kısa sürede başlar şantiyeniz
Hocam merhabalar dikmen ilkerdemi bu şantiye?
Hayır değil hocam
Erdem abi donatilar telle bağlaniyorya kaynak atilsa daha sağlam olmaz mi ?
Olabilir ama Belki de tasarımcı o kadar rijit olmasını istemiyordur. Uygulama zorluğu ayrı bir konu, iş hızı da çok düşer
@@ErdemFidan 👍 abi peki beton kalitesi dusuk binalarin kolonlarinin dişina destek amaçli aşiri yukten dolayi kirilmayi önlemek icin kolonlarin icinde oldugu gibi disinada yapilsa kolonun dağilmasini önlemede fayda edermi ?
Direkleme yapılmadan sökü yapılabilirmi?
O da yaptı. Daha sonra yaptı. Hatta sökerkende söyledi. Direk vurmadan sökerken sesini dinle dedi. Bir noktadan sonra kalıbın kendini bırakmaya başladığı sesinden anlaşılıyordu. Sonradan dayama vurdu
İleride bina yapmayı düşünen birisinin öğrenciyken köprü eğitimi vs. Alması onun için yararlı olur mu yoksa bir katkısı olmadan vakit kaybı mı olur? Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Abi birde bu günlerdeki fahiş malzeme fiyatları hakkında bir video hazırlar mısın. Biz bu konuda çok mağduruz
Abi pandemi döneminde uzaktan öğrenim gören inşaat mühendisleri hakkında ne düşünüyorsun, tavsiyelerin nelerdir ?
Şef nerelerdesin yaaa...Kilo almissin masallah🙃
HASRETLE VİDEO BEKLEYENLER VE SIKI TAKİPÇİLERİM LÜTFEN BENİMLE İLETİŞİME GEÇİN. SİZİ İNSTAGRAM DA DM KUTUMDA BEKLİYORUM.
@erdmfidan (İNSTAGRAM)
Mis gibi video. Teşekkürler
Perde tünel beton daha iyi dir
Aylar oldu video gelmeyeli
Bir dirhem de olsa bir şeyler atabilmek gösterebilmek için özel çaba sarfediyorum. Bu dönemde daha çok çekiyorum arşivliyorum. Onların videoları daha sonra gelecek kısmet olursa
@@ErdemFidan sizin sayenizde inşaat sektöründe olmayanlar da bu işi öğrenip meslek sahibi olabiliyor yada ev yaptırırken ona göre hareket ediyor
Abi merhaba, geçen sene bu döneme göre inşaat daire maliyetleri takriben yüzde kaç artmıştır sizce?
Çiroz sayısı oldukça yetersiz erdem bey
10:10 Etriye uygulaması çok yanlıs ...Etriye ek yerlere karşılıklı sağlı sollu atlamalı olmalı .❗
Izgara değil o mahya , ızgara mahyaya biner bunu düzeltmekte fayda gördüm...Direk ızgaraya binmez mahyaya biner ızgarada mahyaya biner...❗
İstediğiniz yöntem çok yanlış .! Çiroz yerine etriye olması çok daha doğrudur .❗